Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
katyilkadr
tag
Teljesült a vágyam! Megérkezett a qidi studio nevezetű slicer. Elsőre úgy néz ki, hogy összeollózták a jó dolgokat a többiből. A tálca mozgatást a cura-ból, az átláthatóságot na meg az egész orca-t, hozzácsaptak egy részletes filament táblázatot és végre jól is működik.
-
katyilkadr
tag
Ez is mutatja, hogy a minőséggel nincs probléma, két motorral is pontos. Mondjuk van aminek kell a 100-110c bed, 320-370c hotbed, de olyan anyaggal kb soha nem fogok nyomtatni. A beddel fűtés se játszik, mert van saját kamrafűtése. A kijelzővel kapcsolatban, én is hálózatról nyomtatok, de fila kifűzés-befűzés, kézi extrudálás, a tálca nyomtatás előtti bekapcsolása, sokkal gyorsabb, kényelmesebb a kijelzőről, mint a slicer-ből. A p1s kezdetleges kijelzőjéről nem biztos. Most, hogy nézem az árakat, szerencsés voltam a vásárlással. Viszont, ha most kellene vennem, a kobra s1-et venném.
-
katyilkadr
tag
válasz
katyilkadr #49934 üzenetére
Helyesbítek, a bed 120c.
-
katyilkadr
tag
149000-ért vettem szállítással, az úgy 370€, 245x245x240. Automatikus az asztalszintezés, ami ki-be kapcsolható, és csak a nyomtatási területen szintez. Van rajta csavaros asztalszintezés, de csak az első üzembe helyezéskor kellett beállítani, azóta nem. Hotend 350 c, bed 110, megszorulás érzékelő, a többi a szokásos, 600 mm/s, 20000-es gyorsulás stb. Ja, és szép nagy tapi kijelző, ami a bambunál csak az x1c-től elérhető, egy használt autó áráért.
-
katyilkadr
tag
És a Qidi q1 pro? Senki nem ajánlja rajtam kívül? Elmondanám, fél éve nyúzom, mindenféle falmelléki filával, és azóta se kellett állítani semmit rajta. Még nózli csere után se. Közelít a kétszáz órához, de csak erélyesen ránézek és tudja mit akarok. Uff, én beszéltem!
-
katyilkadr
tag
Lehet, hogy nem itteni téma, de nem találtam magyar fusion fórumot. Van valakinek tapasztalata a CAMXPRESS Fusion 360 CAM Magyar nyelvi csomaggal?
-
katyilkadr
tag
válasz
JulianSinulf #49838 üzenetére
Szia, dobtam egy privátot, légyszi nézd meg! Köszi!
-
katyilkadr
tag
válasz
kokokka #49712 üzenetére
Win11 pro-m van, első perctől működött az előnézet semmit nem telepítettem. Később a Microsoft 3D-Viewer-t a forgatás miatt raktam fel. Nekem ez természetesnek tűnt, de valszeg nem minden verzió tudja. Nekem ez van:
-
katyilkadr
tag
Csak erre reagáltam: "Az .stl-t akartam nézni, az nem ment alapból a W11-nek." Különben én is a Microsoft 3D-Viewer-használom, vagy csak simán az orca-t. Ha csak keresek valamit a "dzsumbulyban", a mappa előnézete is elég.
-
katyilkadr
tag
Ez az állítás mit takar? A pontatlansága az ellenjavallat oka? "
Óvakodj a gyártóktól, akik az alábbiakat használják: Volumetrikus áramlási sebesség (mm ³ / s) = Sebesség (mm / s) x Extrudálási szélesség (mm) x Rétegmagasság (mm)" -
katyilkadr
tag
válasz
ptesza #49452 üzenetére
Köszönöm! Érthetően leírtad. Eszerint a beállított sebességhez mindig állítani kell a vsh-t is? A saját gyártású filamentemhez a petg profilt vettem alapul azt állítgatom át. A seb. 200-300 között van "előbeállítva", a vsh 12. A pet-et csak max 50-el lehet nyomtatni akkor a vsh-t állítsam 4-re, ennyit számítottam ki a képlet alapján? Eddig nem állítottam rajta semmit. Az alapkérdésem is az volt, hogy a magasabbra állított vsh-val a kelleténél több anyagot fog kinyomni, mert eddig nem tapasztaltam ilyesmit. Csak a sebességet, meg a flow-t állítgattam, meg az alap paramétereket
?
Sok kalibrációt nem csináltam, mert szinte elsőre működött amit belőttem.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
válasz
JulianSinulf #49449 üzenetére
Természetesen mm/s. 300-nál biztosan gyorsabb, mert a 200mm átmérőjű kör edényen kb 2/3-ig körbe megy 1sec alatt. A vsh 12-re van állítva. Csinálok egy flow tesztet. Csak nem elég a vsh értéke, azt is jó lenne tudnom, hogy miért annyi. Ha nem tudok ilyen dolgokat, nem érlek utol benneteket!
-
katyilkadr
tag
Nem egészen erre gondoltam. Amatőrként azt gondolom, gondoltam, hogy a nyomtatási sebesség és az áramlás képlete határozza meg, hogy mennyi filát nyom ki. Vagy az 1-es flow érték a volumetrikus sebességhatár viszonyszáma? A vsh állításával változik az 1 alatt kinyomott mennyiség? Bocs, hogy értetlenkedek, de tanuló fázisban vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
válasz
ptesza #49439 üzenetére
Érdeklődöm! Nekem még nem tiszta ez a volumetrikus sebességhatár téma. A qidi q1 pro-nál petg-re 12-re van állítva. Hs petg-vel 300-400 m/s között "tekert". Most egy buta kérdés következik. Ez nem úgy működik, hogy beállítom jó sokra, mondjuk 32-re, és a beállított sebességre az extruder annyit nyom amennyit akar, vagy amennyi szükséges?
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
AMS tulajoktól kérdezem, hogy színcsere alkalmával az öblítési mennyiséget lehet állítani? A videók alapján nekem úgy tűnik, hogy háromszor-négyszer annyit extrudál ki, mint amennyi szükséges lenne. Később én is szeretnék valami AMS félét, de ilyen pazarlás mellett hát, nem biztos. Hacsak nem találok valami szuper olcsó forrást.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
válasz
Emunem #49367 üzenetére
Nem saját tervezés, Gáspár Igor tette fel, én csak a méreteket igazítottam. Egyébként nem nagy dolog megtervezni, idézet: a jó mérnök nem azért használja fel más munkáját, mert lusta, hanem hogy ne dolgozzon kétszer. A mérete 240x200x145. Az íróasztal alatt elfér. "Hamis váza mód"-ban készült.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
A Sovol-t hol gyártják?
-
katyilkadr
tag
válasz
katyilkadr #49284 üzenetére
Azért nem értem a hibát, mert az ini konfigurációs mappában benne van az alaplapon lévő STM32F401RGT6 mikroprocesszor architektúra.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
Az ATmega 2560-at lefordítja, de az Artillery Ruby-t nem.
-
katyilkadr
tag
Használ valaki VSC-t? Visual Studio Code-ot? Már egy éve nem boldogulok vele. Semmilyen firmware-t nem tud hiba nékül lefordítani. Oktató videókat néztem, pl. Etheral Projekt 3D, milliméterre ugyanazt csinálom, ugyanazzal a firmware--el, neki succesfull, nekem failed. Artillery genius gyártói firnware. Anno többen próbáltak segíteni, de csak nem működik.
-
katyilkadr
tag
válasz
beis-compo #49224 üzenetére
Kérdezem is, milyen alaplap, firmware a legjobb az építéshez? Titkon gyűjtöm az infókat egy esetleges 500x500x600-as építéséhez.
-
katyilkadr
tag
válasz
5leteseN #49215 üzenetére
Pár éve nyugger lettem, hát kellett valami új hobbi a többi mellé. A barkácsolás az életem. Fiatalon én is osztottam azt a véleményt, hogy az ezermester mindenhez ért egy kicsit, de igazá nem ért semmihez, de már én is az lettem, és tudom, hogy azok állítják ezt a hülyeséget, akik tényleg nem értenek semmihez, vagy csak egyszerűen lusták. Nálam ritkán jár "szakember". Nyilván, ha valami publikusat akarok nyomtatni aminek jól is kell kinézni, akkor gyári fila, 0.16, 0.2 réteg. Nekem jó érzés, hogy szinte mindent megcsinálok magamnak. Például sárgaréz nózlit is esztergáltam magamnak, mert az olyan menő.
-
katyilkadr
tag
válasz
kokokka #49212 üzenetére
Hogy megéri-e, az relatív. Csak "hobbi kertész" vagyok. Vásároltam pla-t, hips-et, petg-t, aztán a neten rátaláltam a pet palackos "innovatív, környezetkímélő, újrahasznosító" technológiára. Most a nejlon nyomtatásra megyek rá. Na persze nem veszem meg a kilós pa tekercset méregdrágán, hanem az 1.6-1.7-es fünyíródamil az alapanyag. Ez is ígéretesnek tűnik.
-
-
katyilkadr
tag
válasz
Flashback #49204 üzenetére
Rendelni lehet több helyről is. Van ahol kétezer párszáz forintért is van 1kg ABS. Igazából sejtettem, mint macska az esőt, hogy nem hobbi gépek használják. A "kedvem" ($) elég szűkös, azért nézelődök minden irányba. Jelenleg a saját gyártású filamentjeimmel kínozom a Qidit, de nem ez a jövő. A 2.85-öst elvileg ki tudom húzni 1.75-re. Szeretek bütykölni, ezért hobbi.
-
katyilkadr
tag
Milyen nyomtatók használnak 2.85mm-es filamentet?
-
katyilkadr
tag
Hali mindenkinek! Felmerült, hogy akkor ír valaki kommentet, ha kérdezik, vagy ha baja van. Na, én most dicsfénybe helyezem a Qidi Q1 pro-t! Ma átléptük a száz órát nyomtatásban. Az induláskor egyszer szintezni kellett papírral. Azóta többször cseréltem nózlit, 0.6-ra, 0.8-ra, vissza 0.4-re. Csere után mindig újra akartam szintezni, de semmit nem kellett állítani rajta, pedig nem gyári nózlikat raktam bele. A megmaradt artillery nózlikból leesztergáltam két millimétert, hogy méret legyen. Ez a gép azt csinálja, amit akarok. Ez szigorúan egy hobbista véleménye a romhalmaz genius pro után. Na, de! Ma viszont darabokra kellett szednem a hotend-extruder duót! Konkrétan dugulás történt. A kiszedett filament úgy nézett ki, mint egy jóllakott kígyó, nagy dudorral. A gyártó neve King..n. Viszont kiderült, hogy az extruder igen jó erőben van. Begyűrt annyi anyagot, hogy húsz percig piszkáltam. Mondjuk a szerelhetősége nem a legjobb, de amint az ember, vagy a filament nem hibázik, a gép se fog (idézve Walter Reéb urat). Szándékosan nem írok más márkákat, én ez mellett tetten le a garast és eddig everything is fine, I am happy!
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
válasz
katyilkadr #48933 üzenetére
Annyi a bajom, hogy a cura és társai esetében, ha rákattintok az asztal tetszőleges pontjára, ha balra húzom balra fordul, jobbra húzom jobbra fordul. Az orca-nál forog minden felé, csak arra nem amerre én szeretném, "ergo" macerásabb.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
-
katyilkadr
tag
Sokan használjuk az orca-t. Kérdezem, hogy az építési felület mozgatásán lehet valamit, valahogy állítani, mert én még nem jöttem rá? Ez a forgatási rendszer próbára teszi a türelmem. Tudom én, hogy a sarokban lévő kockát a koordináta nyilakkal, de akkor is a többihez képest Pl. cura, qidi, repetier host, a jelenlegi formában katasztrófa. Én is ezt használom, mert a szerény tapasztalatom szerint ez a legjobb. Ha valaki tud valamit, "zúdítsa" rám a megmentő igazságot PLEASE!
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
Tud valaki segíteni, hogy kell beállítani a routert, hogy fix ip címen legyen a nyomtató? Minden nap új ip címet oszt ki a router, újra és újra be kell írni. Nem egy nagy meló, de jobban tetszene a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
válasz
JulianSinulf #48767 üzenetére
Hadd dicsekedjek! A Qidi Q1 Pro-ban ugyanez tetszik, csak ott fűt, ott szintez, ahol nyomtat.
-
katyilkadr
tag
válasz
JulianSinulf #48716 üzenetére
ABS-ből akarom. A hips mennyit bír?
-
katyilkadr
tag
válasz
katyilkadr #48711 üzenetére
Ez is összeállt rendesen! A fűtőtest hőfokszabályozója nem működik és a HS PETG konzol nem bírta trópusi hőfokot, pedig csak 50+ pár fok volt. Az ABS talán majd jobban bírja. Csúszik a projekt. Másik fűtőtestet kell szereznem, mert ez, ha maximumra állítom, nem kapcsol ki. Ha kisebb hőfokra állítom, egy idő után kikapcsol, de nem soha többé nem kapcsol be.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
Összeállt a kép.
E
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
válasz
JulianSinulf #48687 üzenetére
Ez még totál kezdeti stádiumban van, van fedele, ami "cuppanósan" zár, a két végén pattintós zárással. Mielőtt tovább mennék, csinálok egy-két tesztet. A hősugárzó elvileg ki-be kapcsolós, meglátjuk. A fedél légmentesen zár. Van gyári filament, és van a saját gyártású. A nedvesség eltávolítása enyhén szólva is érdekes lesz.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
válasz
ParadoxH #48681 üzenetére
Nincs szándékomban creality-t venni, de engem is érdekelne, hogy a k1c-k valóban olyan "foglalkozósak" mind? Érdeklődtem iránta, de nem mertem belevágni. Az artillery genius-al volt egy csomó sz.rollerezés, mondjuk tanultam sok dolgot. Mióta egy Qidi van a háznál, csak nyomtatok a gyári profilokkal. Most készül a hat személyes fila szárító.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
válasz
katyilkadr #48564 üzenetére
Csak a példálózás kedvéért, egy hónapja új gépet kellett vennem. Régóta szedem az igét ezen a fórumon, összeállítottam egy wishlistet. P1s, Qidi Q1 Pro, K1c, Sv08. A sovolt a gyári panelekkel, a silány kijelzővel túlárazottnak találtam. A crealityt, poli27 tapasztalatára alapozva, valamint a márka "jó" megítélésére alapozva kihúztam. A p1s-t az árcédulája, a szutyok kijelzője, és a gyengébb paraméterek sorolták hátrébb a sorban. Maradt a Qidi, megvettem. Ez a gép is out of print fele áron, hogy meddig tudja ezt, nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
válasz
JulianSinulf #48561 üzenetére
Ez övön aluli! Az a gép egy több millás profi gép, más kategória!
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
válasz
JulianSinulf #48554 üzenetére
Valószínűleg semmit, de ezt írtam is. Mondjuk van olyan fila, aminek 320c kell, de több százezer 1kg. Az enyém 350-t tud, kihasználatlanul, de jó vele dicsekedni.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
válasz
JulianSinulf #48550 üzenetére
Josef Prusa mi alapján számolta ki a 290 fokos nozle tempet? Még a Prusa XL-nél "csak" 290. Tudom, a minőségre, tartósságra van tervezve, de azért, hát na! Már a belépő szintű, olcsó gépeknél is 300c, a qidi-nél 350c. Háromszoros árú, félisten kategóriájú nyomtatónál kis hiányérzetet hoz elő. Biztosra veszem, hogy soha nem fogok 300 felett nyomtatni, mert nincs pénzem drága mérnöki filamentekre, de jó tudni, hogy van bőven tartalék. Na, ez a kis trollkodás jól esett!
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
Tegnap nyomtattam egy lithophan-t. A qidi slicer kb. húsz percig generálta a g kódot. Többször is próbáltam. Kíváncsiságból megpróbáltam az orca-val, harminc másodperc alatt megcsinálta, többször is leszeleteltem. Létezik, hogy az orca ennyivel jobb, vagy a qidi slicer ennyivel sz@rabb?
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
válasz
Bubukain #48480 üzenetére
Szia! Pár hete vettem egy Qidi Q1 Pro-t. Első lépésként valóban be kell szintezni az asztalt, (a bambunál nem) Egy perc kb. Ezt egyszer kell megcsinálni. Utána csak nyomtatni kell vele, állítani semmit. Kb 100 óránál tartok, csak profilokat, meg filamentet kell cserélgetni, mint a bambunál. Azóta kétszer elindítottam az asztalszintezést, de nem kellett állítani semmit rajta. A bambunál a bed temp csak 80c, a qidinél 120. Zárt tér (abs, asa, nylon, hips) miatt ez többet tud, az AMS-t kivéve, több a tartalék. Minőség terén a bambu biztosan magasabb polcon van, bár ezt a használatban eltöltött idő dönti el. A bambuval nincs tapasztalatom, csak a videókból, meg a kommentekből. Mióta mevettem, (ez a második gépem) csak Happy Day! Csak ajánlani tudom.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
válasz
JulianSinulf #48275 üzenetére
Köszi! Meg köszi daninet-nek is. A videó nekem kicsit "kínai", de azt hiszem sikerült.
-
katyilkadr
tag
válasz
peugeotmate #48251 üzenetére
Meg hát!
-
katyilkadr
tag
válasz
ptesza #48243 üzenetére
Köszi, ezek mennek szuper módon, használom is őket, csak a cura egyszerűbb nekem. Valmiért más irány. A többiek többet tudnak, de nekem mecerásabbak. Öreg fejjel nem akarok túl sokat gondolkodni, mert nincs pénzem fejfájás csillapítóra. A leg típusspecifikusabb a qidi, de nekem más "lány" tetszik, csak ennyi. Azt hittem nem ilyen bonyolult, vagy csak nekem az. Amugy kösz!
-
katyilkadr
tag
Valaki tudna segíteni, hogy a Qidi Q1 Pro-t hogy kell integrálni a cura-ba? Qidi profil nincs benne. A nyomtató minden paraméterét beállítottam, de a cura által generált gcode-ot nem hajlandó elfogadni. A qidi saját slicer-je (prusa klón) nem jön be. A nyomtatási, a nyomtató, a flament beállításokat külön kell profilozni, a cura-ban egyben van.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
válasz
Reggie0 #48184 üzenetére
Köszönöm a választ! Van ennek valami előnye az általam beállított retract-tal szemben? Egy Qidi Q1 Pro gépem van, nyilván a gyári, előre beállított profilokban ez is be van állítva. Még egy hetes a gép, eddig plug & play. Eddig pla-val, petg-vel meg nylon-nal (fűnyíró damil) semmit nem kellett módosítanom a profilokon. PET-hez magam készítettem profilt.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
A nyomtató beállításoknál van olyan, hogy firmware visszahúzás. Ez mit takar pontosan? A visszahúzást beállítottam, mikor, mennyit, milyen gyorsan.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
válasz
katyilkadr #48136 üzenetére
Akár az is jó lenne, ha a slicerben kettévágott részeket elforgatva ismét össze lehetne illeszteni, de az se működik, legalábbis nekem nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
válasz
daninet #48133 üzenetére
A problémám az, hogy elbaxtam a tervezést, középen kettévágnám, 180 fokkal elfordítom, majd összeillesztem, és egyben kinyomtatom. A slicerben való darabolás, majd nyomtatás után összeillesztés az megy. Valójában egy óra alatt újratervezhetném, de több viszonylag bonyolultabb tárgy is van a listámon. Hajlamos vagyok elszúrni a tervezést, egy 3-4 órás munkát nem szeretnék újra, vagy akár többször is végigkínlódni.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
Sziasztok! Elakadtam, kihúznátok a "kátyúból". Freecad-ben hogy lehet egy kész tárgyat kettévágni, majd összeilleszteni? Part módban már sikerült tárgy hozzáadása, majd kivonással kettévágni, de nem tudom elforgatni, mert még mindig egy tárgyként kezeli a két darabot. Nem tudok rájönni, hogy válasszam ketté.
-
katyilkadr
tag
Mivel senki nem reagált a panaszomra, és már amúgy is torkig vagyok az artillery genius pro-val való totális szopással, ami egyébként beadta az unalmast, idegalapon megrendeltem egy QIDI Q1PRO nyomtatót. Ha megjön, jelentkezem ha tetszik, ha nem!
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
Ha a genius pro-ra gyártó oldaláról letöltött firmware bin feltesz, utána a pronterface-en nem kommunikál sehogy, akkor tégla effektus? Egyedül a kijelző működik, a nyomtató nem.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
Tudnátok segíteni, hogy az artillery genius pro nyomtatómon hogy lehet az áramszünet/szünet módot be/ki kapcsolni? Kb. három éves a vas, most próbáltam szüneteltetni a nyomtatást, de nem tudja folytatni. Újkorában tudta.
[ Szerkesztve ]
-
-
katyilkadr
tag
Mondjuk, valószínűleg azért raktam a falra, mert oda van tervezve. Amúgy vályogfal tapétával. Hogy mennyire pontos nem tudom, de gyanítom, hogy túl sokat nem tévedhet, mert qrva drága volt, meg spriccel belőlem a water ha nem csinálok semmit akkor is. Szokott az alsó tartományokban is mutatni.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
válasz
RVR400 #47057 üzenetére
Csak a "lakásban nincs 75% páratartalom"-ra reagáltam. Még nem kellett filát szárítanom, max télen a radiátoron tartom a készletet. A két és fél éve vásárolt pla, hips, petg-vel sincs semmi probléma. Lassan egy éve pet palackból gyártok magamnak filamentet, az meg nem szívja a vizet.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
A Tisza mellett lakom, kb. 200 méterre. Kis zápor után pár órával, enyhe klíma használat mellett a nappalimban 74% páratartalmat mutat a "barom-méter". Lehetséges? A neten 29%-ot ír felénk.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
Üdv! Segítsetek lécci! STL-fájlban lévő kész 3D testen lehet méretváltoztatást eszközölni, mondjuk egy nyúlvány vastagságát növelni? Az ondselt használom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Politika
- Biztonsági kamera
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Bukósisak, az életmentő extra!
- Milyen asztali médialejátszót?
- További aktív témák...