- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Delta Force béta teszt
- Nintendo Switch
- Valorant
- EAFC 25
- Diablo IV
- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt19900
őstag
Hello hello
Wd -ben a haromszazhuszas jo?? ?? Milyen a pontos típusjelzese annak a winchesternek ?? ??
Koszonom Koszonom,, ja igen es megkesve de itt is buek!!!! !!!!
Csa csa
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
buherka
addikt
-
Dare2Live
félisten
válasz buherka #9497 üzenetére
itt vmi nemstimt egyrészt mert több nagykertöl is lehet 320gbs F1et hozni, másrészt mert nagyker lisitán az árdifi a 2hdd közt 5K.....
Egyébként a Magyar TVek egyértelműek: Ha nem tudja ugyanarra cserélni köteles a pénzt visszaadni, max felkínálhatja, hogy levásárolhatod, de evvel nem kell élned.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
buherka
addikt
Szevasztok.
Sajna nekem is rosszabbodott a 320-as F1 vinyóm állapota, eddig 1 hibás szektorom volt...már 74 hibás szektorom van. Gyorsan le is mentettem már mindent róla.
Gondolom ez már garanciális.Itt vettem a PH-n...persze 3 év garival egy bazárostól. Most ott tart a dolog, hogy azt mondja, hogy már nem lehet kapni 320-ast, csak 640-est . Persze intézi a garit, de rá kell fizetnem 8K-t, hogy kapjak egy 640-est.
Kár hogy felhívtam 2 pesti boltot és mind a kettőnél lehet 320-as F1-et kapni.
Csak tudnám, hogy mot mit csináljak?
[ Szerkesztve ]
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
audi100td
nagyúr
válasz #35692544 #9494 üzenetére
Nem olyan egyszerű kijelenteni, hogy megbízhatatlan egy széria, mivel ezeket a vinyókat veszik a legtöbben a jó ára és sebessége miatt és lehet, hogy pont 1-2 ember fog ki selejtes példányokat, az is lehet, hogy ahol vásárolt pont egy hibás/gyenge szállítmány érkezett és ezért volt nála több selejtes darab vagy akár szállításkor sérült, fene tudja.
Mondjuk, én mindenesetre ezentúl maradok a jól bevált WD-nél, azzal nem könnyű mellé nyúlni.
-
BigBear
senior tag
válasz #35692544 #9480 üzenetére
Egy Corsair HX520 és egy VX450. (2 gép)
De oké, tegyük fel, hogy a táp okozza. Akkor viszont megkérdezem: az ugyanezen tápokon levő WD-k miért nem halnak? Vagy Seagate? Vagy Hitachi? (Oké, idén elhullott egy P7K500 - igaz, ez gyak. beüzemeléskor rossz volt, meg egy 320-as egy tányéros WD is (szintén alapból selejt...).Hozzáteszem, WD hosszú évekre visszamenőleg ez az egy volt rossz. (kop-kop-kop)
Amúgy ettől függetleneül lehet, hogy csak belenyúltunk. Sok Samut vettünk, sok elhullott.[ Szerkesztve ]
-
-
Zin
őstag
ipon-tol erdemes rendelni 1Tb-os Samsung F1 vinyot?
vagy inkabb egy ph-s bazaros?░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
audi100td
nagyúr
válasz ABnormal #9476 üzenetére
Hát akkor nem tudom, csak ez a 2 van egy kategóriában sebesség szempontjából, egyébként meg backup-ot eleve kéne tartani mindenkinek, mert bármilyen vinyó elszállhat...
Mondjuk 3 napon belül indoklás nélkül vissza kell venniük az eladott terméket, szóval ha nem 1 tányéros az a WD, akkor vissza tudod vinni a boltba, hogy cseréljék mondjuk F1-re vagy beéred egy lassabb vinyóval.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
-
ABnormal
őstag
320GB Samsung F1 (HD322HJ) - 13.5K-ért van nálunk a boltban ilyen vinyó...de most az utóbbi pár hozzászólás elvette a kedvem a samsungtól...
-
audi100td
nagyúr
Hát ezt szomorúan hallom...
Akkor ezentúl én már csakis WD-t vagy Hitachi-t veszek, az én F1-emmel eddig semmi gond szerencsére, remélem nem is lesz, de ezek után többet nem veszek samut, pedig reméltem végre összeszedték magukat.
[ Szerkesztve ]
-
BigBear
senior tag
Nem csak ő nem szerencsés az F1 winyókkal. Most már körüljártam kissé a témát ismerősi körben s azt kell mondjam, hogy az F1 sorozat ugyanakkora szemét hulladék mint némely elődje volt.
Nálam 3-ból 3 az eddigi eredmény. (Ja, nemrég írtam, hogy 2 behalt. Meglett a harmadik is...)
2db F1 640G, 1db F1 750G.
Az egyiken gyenge szektorok voltak, meg állandóan elszállt tőle a gép, illetve időnként mintha leállt volna, nem pörgött fel, csak némi áramtalanítás és pár próba után. Két másik hirtelen halállal halt meg; se só se beszéd, megdöglött mindkettő, látható előjel nélkül. Most semmi reakció, fel se pörögnek...
S hogy miért írtam, hogy másnál is? Nos, kis érdeklődés után kiderült, hogy ismerősöknél is sorra haltak az F1-ek. Hirtelen halál, felpörgési gondok, bad sectorok. Minden ami "kell".
Sokan vették (vettük) őket, mert olcsó, tesztek szerint gyors meg minden, de úgy néz ki ipari hulladék ez a sorozat is. -
Dare2Live
félisten
válasz audi100td #9470 üzenetére
kizárólag 1TBs F1ek.
de nem kell foglalkoznom a problémával ráeresztettem pár tesztet és el is köszönt.
Hamár gariztatom, mi számít garis "csereoknak"? Mert ugye ott a másikon a "gyenge szektor" dolog.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
audi100td
nagyúr
-
Dare2Live
félisten
válasz audi100td #9463 üzenetére
igen.
jól hallható is: eccer csak leáll, újra felpörög. Volt már nemrég uilyen problémás F1em ott hirtelen halál volt a story vége, most már készülök.
Sentinel kiirja, hogy lehet, hogy táp de a többi még a 3+éves többi Samsung/WD is kitünően mennek és nehogymár egy 8600GT+core2 e5200t + 5hddt ne vigyen el egy corsair 450W.
apropó az egyik 1TBs samsungom meg reloc sector van. na király.
-
No-kia
addikt
ha a hdsentinel azt írja haverom egyik wd winchesterére hogy a kondíció 78%, az mit jelent pontosan?
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
audi100td
nagyúr
válasz CounterBoci #9464 üzenetére
320GB Samsung F1 (HD322HJ)
-
CounterBoci
senior tag
Üdv!
HD Sentinel a Seagate ST3300831AS- vinyómra már csak 90% kondíciót ír ki. Amúgy is le akarom cserélni, túl lassú. Mondjatok nekem valami gyors, 3-500GB körüli winyót. Halálom ez a kerregés és nem halad sehová. SSD-k meg még drágák. Szóval nekem minél gyorsabb winyó kellene, mert eléggé visszafogja a rendszer teljesítményét.
-
Dare2Live
félisten
Samu F1es szériás hddkkel Spin up problémái nincsenek senkinek?
-
lacebo
csendes tag
válasz elfelejtette #9457 üzenetére
Szegény nevelt lányom!Én meg a simseit hoztam fel!Biztos sok felesleges dolog va ezen kívül a gépen.Tény,hogy 2,49 gb a szabad terület,a fiam meg egy hete szerzett vhonnan egy Kung Fu Panda pc dvd-t,de esélytelen,hogy felrakjam neki.Egyenlőre...
-
elfelejtette
veterán
Húgom gépén is fenn van az összes kieg. a simshez, meg egy rahedli zene, és a gépben egy 40GB-os vinyó van...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Ginew
aktív tag
hali, milyen 1 TB-s vinyát érdemes nézni tárolásra? szal sebesség fogyasztás zaj nemérdekel, csak a legjobb ár/gb arány
-
lacebo
csendes tag
Sziasztok!
Merevlemezt szeretnék venni!Az alaplapom [link]
Milyet kell vennem?Sata v. Ata?A mostani Maxtor ultra ata,a belinkelt oldalon a belső csatlakozóknál 2xsata van?Nem értek hozzá,légyszi segítsetek!
Köszi
-
Tidus
addikt
Én is itt kutakodtam! Samsung F1 Széria.
-
Fricc
tag
Üdv!
Mi a különbség a samu 500 és 640-es F1 winyói között? Hány tányér van ezekben, iklletve gyorsaság/hang tekintetében van köztük különbség?
-
audi100td
nagyúr
Pont a 32MB gyorsítótár az ami az égvilágon semmit sem számít...
Pópa: Nem értem ezzel mit akarsz mondani vagy, hogy mire volt a válasz.
Tidus: egyelőre ez is mind1, ez csak annyit jelent, hogy SATA1 vagy 2, de még a SATA1 átviteli sebessége sincs kihasználva a jelenlegi vinyók által...
[ Szerkesztve ]
-
ABnormal
őstag
rendszervinyónak ( raptoron és ssd-n kívül ) mi most az ajánlott? ~80gigás is elég...csendes és gyors legyen
-
Tidus
addikt
Sziasztok, és B.U.É.K.
Az lenne a kérdésem mivel vinyó vásárlás elött álok, és ezzel az adattal nem vagyok tisztában! Mi a külömbség ha van adott két egyforma paraméterű vinyó, de az egyik 16Mb cache, a másik 32Mb cache memóval van szerelve, ezt miben veszem észre! És érdemes-e figyelembe venni, vásárláskor!!?
[ Szerkesztve ]
-
Pópa
senior tag
Ha nem külső adattárban lenne az 1001FALS, akkor csináltam volna bench-et.
Egyébként remekül üzemel.Nem bántam meg.
Trust is good, control is better!
-
audi100td
nagyúr
-
Dzsekó
addikt
válasz audi100td #9431 üzenetére
Nekem a 3 tányéros EACS van, próbáld ki az EADS-t majd.
Picit helyesbítek, HD tach-al lett 79MB az átlag, most megnéztem HD tune-al, azzal 76MB, de az se rossz. Nem tudom miért mér különbözőt a két progi.
HD tach-al a 640-es AAKS-em 98 átlagot tolt kereken. 120-ról kezd.Még a Seagate kevés sebességnövekedése hagyján, mert az 375GB/tányér, de a Samu 500GB/tányér, ott azért kéne tolnia. Hita se szélvész a 375GB/tányérral.
Úgy érzem itt 3 évesn belül, de lehet annyi sem, SSD robbanás lesz. Már létezik 230 olvasás / 170 írás SLC-s 256MB-os SSD, 0,0ms eléréssel LOL. HD tune ki se tudja mutatni.
Igaz, ennek az ára horribilis, de 2-3 év múlva alacsony lesz. És már van 512GB-os SSD is.
Azt már csak duplázni kell és elérték a vinyók kapacitását. És az árak képesek 1 év alatt töredékére esni, ezt beszívtam, amikor 2003-ban dvd írót vettem, 1 évvel később 5-ödéért lehetett kapni. Ideges is voltam, mert 100 közeli volt az ára. -
audi100td
nagyúr
Hát én se és ha megnézed a Seagate-et, az is mindössze 10MB/s-al gyorsabb mint a 334GB-os tányérokkal szerelt vinyók, attól tartok nem tudják már olyan szinten emelni a sebességet a nagyobb adatsűrűséggel mint eddig.
Mondjuk az én GP-m mindössze átlag 70MB/s-el olvas.
Majd kipróbálok még egy 1TB-os GP-t, talán azzal több szerencsém lesz.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz runner 125 #9425 üzenetére
Ennyi pénzért nem rossz, de a Pixmania-nal nem vennék semmit, benyelik a garit, ha valami történne a vinyóval akkor meg leshetsz.
-
runner 125
nagyúr
Hali all!
Itt talán gyorsabban választ kapok..
Ezt véleményezné nekem vki?! Esetleg ilyen ár környékén volna jobb is?
Köszönöm.
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
audi100td
nagyúr
válasz zsolt19900 #9423 üzenetére
320/640-es F1 és a WD6400AAKS kb. egy szinten van, a Green vinyók kb. 20%-al lassabbak, mint a 7200-es változatok, ezek mind ajánlottak, dönteni neked kell.
-
zsolt19900
őstag
Hello hello
Na olvasgattam egy kicsit,, kérdés,, nézegettem ezt a 320 -as f1es samut az jo?? halk?? nem rezonal?? gyors?? Nezegettem ezt a greent,, meg a samsung ecot,, azok nem lassuak az 5400 -as rpm -juk miatt?? A 320 -as f1 gyorsabb mint a 640 -es f1?? ,, vagy mindketto majdhogynem ugyanolyan gyors??
Koszonom Koszonom
Csa csa
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
t0m_
tag
válasz zsolt19900 #9421 üzenetére
googlefight!
-
zsolt19900
őstag
válasz audi100td #9420 üzenetére
Hello hello
Hat akkor megis,, hogy valasszak ?? ??
Csa csa
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz zsolt19900 #9419 üzenetére
Ellene nem tudok felhozni semmit, mellette szól, hogy halk, gyors és megbízható, mindez vonatkozik a WD-re és az F1-re egyaránt...
-
zsolt19900
őstag
válasz audi100td #9418 üzenetére
Hello hello
Érvek ellene és mellette??
Csa csa
-
audi100td
nagyúr
-
t0m_
tag
válasz zsolt19900 #9415 üzenetére
Vegyél samsung spinpoint 640-est 17,5kért!
-
zsolt19900
őstag
Hello hello
Winchester vásárlás előtt állok,, van rá 18 ezer Forintom,, ki mit ajánlana....
Koszonom Koszonom
Csa csa
-
t0m_
tag
sziasztok,
megvan az új 640es F1 hdd-m. Szerintetek hogy érdemes partícionálni a winyókat, hogyha van egy 320as meg egy 640es, egyáltalán szükséges-e? Én nem csinálnék semmit vele, de ha van vmi okos tanács, vagy bármi ami új hdd esetén felmerülhet, azt szívesen meghallgatnám, köszi.
-
Mantin
aktív tag
válasz South Velen #9408 üzenetére
okok már meg is van köszi a progit!
GTX 1060 - Ryzen 3 1200@3,85Ghz - Corsair 3200mhz - ASRock AB350M Pro 4 - Cooler Master Masterbox Lite 5 RGB
-
Kommy
veterán
válasz South Velen #9408 üzenetére
Sziasztok!
Egy Western Digital WD5000AAJS vinyó van a hordozhatómban, valaki aki netán használ ilyet meg tudná nekem mondani, hogy kb miylen sebessége van? -
Mantin
aktív tag
válasz South Velen #9404 üzenetére
és ezzel mit tudok meg?
GTX 1060 - Ryzen 3 1200@3,85Ghz - Corsair 3200mhz - ASRock AB350M Pro 4 - Cooler Master Masterbox Lite 5 RGB
-
Dzsekó
addikt
válasz Vertigo18 #9401 üzenetére
Hogy kizárjam a házam szellőzését, így csak delta T-t írok, ami kb. 2-3 fok a Green és P7K javára. A régebben helyükön lévő Hita T7K320 ennyivel volt melegebb.
Viszont a T7K320 (volt 3 ilyen vinyóm) helyére betolt WD6400AAKS meg 2 fokkal melegebb, szóval azt én már forrófejűnek nevezném a többihez képest.
De valaki meg hűvösnek nevezte, szóval ebben is lehet szórás. Az mindenesetre biztos, hogy a Greenek hozzák a 2-3 fokot. -
Mantin
aktív tag
Hy all van a gépemben egy 500GB-os WD Caviar Blue 7200rpm 16MB mit lehet erről tudni (sebesség, hő)
-
-
Vertigo18
addikt
Egy dolgot hagytál ki az adatok közül, ami engem érdekelt volna:
Mennyire melegszik használat közben? Mennyi az üzemi hőmérséklete "nyugvásos" állapotban , illetve mennyi, amikor megterheled?
Bár mondjuk függ a házad szellőzésétől is, de érdekelne a kettő közötti különbség...Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Új SanDisk ultra 64GB - 128GB MicroSDXC kártyák . Árak a hirdetésben .
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-