-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni ezt a nem működő laptop HDD-t egy olcsó használtra, csak azt nem tudom, hogy ez milyen és így azt sem tudom milyet kéne venni. Valaki megírná, hogy a képek alapján ez milyen és a használt termékeknél vásárlás előtt milyen paraméterekre figyeljek?
Méretek: 10,5 cm X 7 cm
Laptop: ASUS X50SL-AP171
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
KovyBoy
tag
Sziasztok!
2 lemezes Synology NAS-ba szeretném lecserélni a jelenleg külön köteten lévő (tükrözés nélküli) merevlemezeket első körben 1 db-ra, majd később 1 db-bal bővítve RAID1-re.
Olvasgatom egy ideje a fórumot, nagyon hasznos!A kiszemelt típus: WD Red 6TB, vagy 8TB
Ennek eldöntéshez kérnék segítséget. Fontos szempont, hogy ne legyen hangos. A 8 TB-os ugyebár héliumos technológiával készül. Nem találtam egyértelmű utalást arra, hogy ez hangosabb, vagy halkabb, olvastam ezt is, azt is. Ezzel együtt a hangon kívül más jellegű pro-kontra hozzászólást is szívesen vennék.
Köszönöm.Első körben egy WD Gold 6TB-tal próbálkoztam, de olyan iszonyat hangos, hogy az valami elviselhetetlen a jelenlegi WD Green és WD Purple lemezekhez képest!
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Kékes525 #59895 üzenetére
Nem azt írja, hanem hogy hangosabbak és melegebbek, mint a samsungja volt. Valószínű az egy kisebb vinyó lehetett. Ezek az 5400-es fordulatú vinyók nem melegszenek, hangjuk pedig viszonylagos, nálam a purpleket sosem hallom. Ott a wd60purz, olcsóbb és ugyan úgy megfelel a célra, szintén három év garos és talán halkabb is, mint a red.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Dzsekó #59893 üzenetére
Köszi. A linken azt írja a gab78 vásárló, hogy melegszenek és hangosak. Ez igaz? Van ami ennél kevésbé melegszik és halkabb is, de legalább ilyen jó a zene tárolására? A gépbe lenne, nem biztonsági mentésre kell, ezért lenne lényegesebb az, hogy ne melegedjen nagyon és viszonylag halk legyen.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
TJ22
tag
Sziasztok egy off kérdésem volna hozzátok:
mivel átmeneti tárhelyhiányba szenvedek arra volnék kíváncsi hogy ha virtuális gépet használnék torrent-re akkor valami gebasz lehet hogy a meghajtó nem fizikai stb.? Észre vesszi a rendszer a különbséget?
(Ha kérdésem nagyon off,természetesen törölhető)
KösziThere is always hope
-
Dzsekó
addikt
válasz Soma01 #59885 üzenetére
Load/unload cycle count értékét nézd meg, ha itt több 100000 van, akkor felejtős.
Gyári érték szerint a vinyók 300000 parkolást bírnak, nagyon parkolgatós vinyónál láttam már ennél jóval többet, de 2-300000-es értékűt már nem szabad megvenni. Ehhez képest a 11500 nem sok, igaz ilyenkor a motor felpörög és teljesen leáll. Toshibából vannak gyengébb és jobban sikerült szériák. Bár az igazat megvallva, ez a vinyó már jól be lett járatva, így jó táppal nem tartom valószínűnek, hogy hamar bedöglik. Nálam is 7 éves vinyó kacagva megy, és több mai új vinyó fog megdögleni, amíg ez még mindig megy. Mivel nekem nem fontos a sebesség és a tárhely is elég, ezért eszem ágában sincs lecserélni.alfiboy: Elegendő, veheted nyugodtan.
FoLey-v: Jó a WD Gold erre a célra és megbízható is, de voltak panaszok a hangjára, süvítően áll le némely felhasználónál. Más fórumokban írták, hogy ez normális jelenség.
Ha ez elriaszt, akkor esetleg jó lehet még a Black vagy a Red Pro is.[ Szerkesztve ]
-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok,
3D VR anyagok tárolására és onnan történő futtatásra keresnék HDD-t. Én a WD EFRX-re gondoltam.
Elegendő lehet a Red család vagy más kellene? A VR tartalmak bemutató anyagok.Köszi.
...
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Rágebben tettem már fel egy kérdést,de megkérdezem erről kapcsolatban.
Kinézett egy ilyet WD Gold Int. Disk 4TB 3,5"/7200Rpm/128MB/SATA3/26mm WD4002FYYZ-t.
Lényeges szempont amit szeretné használni kicsit bővítve. Rendszer,játékok,torrent,filmek.
WD Gold mennyire megbízható hosszabb távra és hanggal kapcsolatban ezzel a termékkel nincs probléma?• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
Dzsekó
addikt
válasz 360xbox360 #59871 üzenetére
Sajnos valamilyen motorhangjuk van. Ha zavar a hang akkor 2,5"-os vinyó a megoldás.
-
-
Kékes525
félisten
Szerintetek ennek a megbízhatósága milyen? WD Red 6TB 5400rpm 64MB SATA3 WD60EFRX Audió anyag tárolására lenne.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
360xbox360
tag
Valasz lemaradt: #59873
Sajnos igen De azert is kerdeztem ra, hogy ez normalis e vagy csak ilyet fogtam ki? Meg ahhoz tudnam hasonlitani mintha egy raketa keszulne felszallni halkan, a hatterben HDD-re is vonatkozik a 14nap elallas, vagy ha kibontottam es mar megformaztam akkor felejtos?[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz kolopele #59876 üzenetére
Könnyen lehet, hogy 1 teráig halk, utána már nem annyira. Én is azért írom le a tapasztalatot, hogy más tudja, hogy mire számíthat. Ha tudom, hogy ilyen, meg se vettem volna. Inkább vettem volna 3 1TB-ost, vagy notebookvinyókat, azokkal nem volt hangproblémám.
Mindegy, most az lett a megoldás, hogy spinoff, az meg néma, ugyebár. De azt meg bármivel megtehetem.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Dzsekó #59869 üzenetére
Ok, köszi. Egyébként meglepően jó. Halk, és gyors is, sokkal gyorsabb mint a régi PATA-s Maxtor ami benne volt(7200rpm), ahhoz képest hogy ez nem a sebességbajnok vinyó alapból sem, mivel nem ilyen a felhasználási területe.
Én sem hiszem hogy gondd lenne vele. Rendszernek egyelőre egy 80Gb-os SATA WD800JD 22MSA1-et használok, megbontás nélkül, 1 partícióval. Win10 64 bit-el sem lassul a rendszer így, pedig sokat indexel. Persze előbb utóbb SSD lesz a vége.....[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
Sziasztok!
Jelenleg a gépemben (Media Centerként használva, Plex-szel) WD 30EURS merevlemez van. HD Senitnel szerint 100%-os, 3-4 éve megvan.
Ugyanilyen feladatra (filmek tárolására) keresek 6-10TB tárhelyű lemezt.
Ha jól sejtem 6TB-nál WD Blue ajánlott ugyanerre, viszont 8-10TB magasságában melyik? Purple vagy Red?
A gép nem megy 0-24, hanem wake-on-lan-nal ébresztem, ha szükségem van rá.
Amúgy ez egy játékgép is, de a film van csak HDD-n, rendszer és minden más egy 500GB 860 EVO-n csücsül.Köszönöm!
-
titán
Én sem vagyok elragadtatva a WD30PURZ-tól. Semmi különös, egy átlagos 5200-as vinyó hangja van. Mint amilyen 10 éve is volt.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
XuChi
addikt
Teljesen normális. Nekem a 2x4TB WD Red van a szekrény tetején egy WD MyCloud Ex2 Ultra-ban, és ha csend van akkor a szoba bármely pontján hallani lehet. A szoba 30nm
-
360xbox360
tag
Sziasztok!
Itteni ajanlasra megvettem egy WD20PURZ hdd-t, ma beraktam a gepbe, viszont szamomra ez messze van a halktol. A fej hangja tenyleg halk, de van neki egy alap hangja, ami kb ugyanolyan vagy hangosabb mint a 8éves HD502HJ hdd-m. Ilyen suvito hang nemtudom mihez hasonlitani, mintha a szel fujna be az ablak resein. Nem hangos viszont ha nema csend van akkor hallhato es zavar. Razkodni semennyire nem razkodik, szoval szerintem a tanyer porgese lehet?! Ez mennyire normalis jelenseg?
[ Szerkesztve ]
-
-
Dzsekó
addikt
válasz tzsolesz #59867 üzenetére
A vinyó egészséges
Nem keveset futott (22644 óra)
Viszont kevésszer volt ki-be kapcsolva, ami jó (109-szer)
Ezek alapján szerver vagy NAS vinyó lehetett
Minimálisan parkol (1235db)Szerintem használd, nincs vele más teendő.
Soma01: Szerintem rosszabb, ha sokat volt ki-be kapcsolva a vinyó, attól jobban kopik. Ha keveset volt ki-be kapcsolva, de sokat futott, az még mindig jobb. Ha nincs hallható csapágy hangja, akkor még használható. Nyilván ha mindkettő kevés, az a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
1501N
tag
Sziasztok!
Köszönöm sokatok hozzászólásait! Kérdeznem sem kellett, mert kis olvasgatás után megtaláltam itt, hogy melyik típusra van szükségem.
Nagyon szépen köszönöm mégegyszer! Jó hétvégét! -
Soma01
veterán
Használt vinyó vásárláskor mennyire számít az indulások, leállások száma vagy a működési idő, ha 100%-os a vinyó? Melyik a fontosabb adat?
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Kérdésem az lenne, hogy otthoni felhasználásra, van e értelme WD GOLD merevlemezt választani ? NAS-ba tenném. Milyen előnyei vannak a RED típusokhoz képest ? Most 2x4TB RED van, de lassan csere érettek, mert már 3 évesek lesznek (Én 3 évente cserélem a HDD-ket).
Köszönöm.
-
jim bcs
nagyúr
(#59853) ooszi
Barracuda-n kívül bármit ami az összefoglalóban van.(#59855) kolopele
1TB WD Scorpio Black WD10JPLX, garantáltan halk és nem rezonál, nálam az adatok vannak rajta.(#59858) userM
Ugyanúgy mintha dokkolóban lennének, szépen adsz nekik betűjelet aztán kalap, lehet használni. Nyilván ettől ajánlottabb egy olyan lap amin annyi sata csati van amennyire szükséged van.
Vagy 2-es hdd dokkoló, vagy 4-es hdd dokkoló és akkor ez több fajta funkciót is elláthat hosszú távon.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
userM
csendes tag
"Kicsit off", de részben kapcsolódik a topichoz: Használt már valaki Sata hub/mutiplier-t?
Az érdekelne, hogy a rákötött hdd-k milyen módon jelennek meg pl. win alatt eszközkezelőben/fájlkezelőben, mennyire befolyásolja az írás/olvasás tempót (a hubra kötött hdd-k között, illetve az alaplapi sata vezérlőre kötött és a hub-ra kötött hdd-k között).
Van értelme, vagy jobban járok egy több sata portos alaplappal? -
kolopele
nagyúr
Mézet ettem és ráragadt a kezem az r betűre
Az 1TB - os 7200 - asok nem is hangosak, azok inkább búgatják a házat. Két Enermax Ostrog házat vettem a srácoknak, nem hinném hogy az miatt van. Egyébként az a játék ami náluk a purple vinyón fps esést produkál vagy beszaggat, az nálam is azt csinálja az SSD - n, direkt megnéztem.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz kolopele #59855 üzenetére
"a több terrások kerregősebbek"
Igen, de csak azért, mert a benne lévő homok karcolja a lemezeket.
terra -> földViccet félretéve, háztól is nagyon függ, hogy mennyire rezonál, búg, ésatöbbi.
Nekem van egy sharkoon külső házam, abban egy 2TB WD RED vinyó volt. Semmi hangját nem hallottam. Beraktam a NAS-ba ezt a vinyót, és ott már lehet hallanai a hangját. Számomra egyáltalán nem zavaró így sem, de ha odafigyelek rá, akkor hallom.
A külső házban ui. nem volt ami mozogjon, rezonáljon, a NAS-ban viszont vannak szép nagy lemezfelületek, meg levegő, ami szépen fel tudja erősíteni a hangot.
A gépben lévő 1TB-os Seagate winyó hangját viszony szinte sosem veszem észre, és nem számít, hogy le van-e véve a gépház oldala-e vagy sem. -
kolopele
nagyúr
válasz jim bcs #59848 üzenetére
Igen, én is így gondolom Egyébként milyet ajánlanál 2,5" - osban? Ezek a 7200 - as fordulat mellett sem tudják rezegtetni vagy búgatni mondjuk a házat? Első körben én sem a purple - öket vettem a gyerekeknek hanem a 7200 - as Toshibát, aztán a WD blue-t, de mindkettőtől búgtak a házak, így a feketét már meg sem mertem venni, így döntöttem végül ezeknél tesztek alapján és teljes a csend. Gondolom ezeknél a 2,5" - osoknál is a több terrások kerregősebbek mint az egy terrás.
Köszönöm előre is a választ. -
ooszi
senior tag
Sziasztok
Van egy házi szerverem, ebbe még tudnék 3 db 2.5 HDD t rakni, Wd red ből találtam 1tb t, de viszont találtam még:
1: SEAGATE BarraCuda 2TB 5400 rpm 128 MB SATA3 ST2000LM015
2: SEAGATE FireCuda 2TB 5400 rpm 128 MB SATA3 ST2000LX001Ezzek a vinyok alkalmasak egy Home Szerverbe, vagy maradjak a Wd red nél.
KöszönömBY ooszi
-
-
jim bcs
nagyúr
válasz miklos12345 #59849 üzenetére
Ezt olvasd el és tiszta lesz a kép.
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz kolopele #59846 üzenetére
(#59846) kolopele
Ezek az 5400-esek már nem a régi 5400-esek, azoktól jóval gyorsabbak, viszont játékok alá még mindig a 7200-es ajánlott első sorban, ha jó 7200-est veszel az sem lesz hangos és gondolok itt pl. a 2,5"-esekre. A többiben igazad van, miután betöltött a game már el van vele a gamer.(#59847) miklos12345
A ReadyBoost nem a memória bővítésére szolgál és nem ram, nem váltható ki vele a ram, a lassú lemezműveletek felgyorsítására alkalmazandó. Rendszer alá 16MB-tól felfelé ajánlott hdd-t rakni. Viszont így ReadyBoost-al ha elvagy és elég még a tárhely és nem akarsz újabb hdd-re költeni akkor nincs akadálya, hogy megtartsd a jelenlegi felállást. Ha mégis új hdd lesz akkor legolcsóbban a Toshiba P300 1TB vagy a WD Blue 1TB WD10EZEX tökéletesen megfelel a célra.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
kolopele
nagyúr
válasz jim bcs #59845 üzenetére
A WD Purple szerintem akár játékra is megfelelő (mint bármelyik színű), én most mindkét gyerekemnek ilyeneket tettem be 1TB - osakat (még 9 évesen nem akartam nekik ekkora SSD - ket bepakolni), az volt inkább a lényeg hogy nagyon csendesek legyenek működés közben is. Szerintem max. annyiban gyengébbek mint a 7200 - asok hogy lassabban töltik be valamivel a pályákat, de már játék közben semmiféle lassúság meg FPS esés nincs (elterjedt hiedelem), no meg van 16GB ram is eleve a gépeikben. SSD - k csak a rendszernek vannak, egy-egy 120 GB - os. Hangjukat nem hallani és még csak nem is melegszenek a Purple - ök.
-
MrSealRD
veterán
válasz schawo #59842 üzenetére
Jó kérdés. 7200rpm-nél fentebb nem akarok menni a zaj miatt. 2 TB-os méretben nem nagyon találni ilyen lemezeket... Az ára is rosszabb...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
2TB-os méretű gyors, tartós lemezeket keresek RAID1-es 7/24 üzemre. Rendes RAID kártya lesz mögötte(HP Smart Array P410) Sok garancia előny.
A WD Gold-ot néztem ki az ajánlott listáról... Jó lehet erre a célra?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
batka460
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen tanácstalanná váltam, merevlemez választás terén, így a segítségeteket szeretném kérni.
Otthon egylemezes Synology Ds118 NAS-ba szeretnék egy minimum 2TB-os merevlemezt. Raid így értelemszerűen nem lesz. (Az asztali Pc HDD-jén illetve egy külső HDD-n is megvannak az adataim, így a NAS-ba nincs szükségem még egy redundánsra)
Nagyon szemeztem egy 2TBos WD goldal az 5 év gari nagyon tetszik de aztán elvetettem mondván flancolás és felesleges... Aztán kikötöttem a 2TB WD RED nél, de arról meg azt olvastam, hogy az inkább raidben jó mint single diskként valamiféle hibatűrő 7mp-es sztorit olvastam, amit már nem tudnék visszaolvasni de a lényege, hogy NAS-ba de inkább RAID-be ajánlják.
Most teljesen tanácstalan lettem. Vegyek egy sima 3 TB-os P300-as Toshibát ?
A NAS-on az általános felhasználás mellett a gyári syno ss-en 2 IP kamera is futna folyamatosan ra lenne akasztva és oda rögzítene.
Mostmár végképp megkavarodtam milyen hdd is kellene nekem.
A keret a kovi lenne: 2TB-os hdd esetében 25k-ig tudnék áldozni
Ha lenne értelmes hdd 3-4 TB méretben akkor 35k a plafon.Előre is köszönöm szépen.
-
Dzsekó
addikt
válasz tzsolesz #59831 üzenetére
Szerintem igen, pláne, hogy futott már, tehát túl van a kezdeti meghibásodási időszakon.
De az ördög nem alszik, fontos adatot minimum két helyen, de inkább három helyen kell tárolni.
Egy táphibától is kipurcanhat egy amúgy egészséges vinyó, vagy pl. egy nyári villámcsapástól is, stb, stb... -
bolic
őstag
válasz junior11 #59826 üzenetére
Nincsenek bajaim a Green winyókkal, eddig 15 darabot vettem, mindegyikük kb. fél év-1 évig bent maradt a házban, ezután értelemszerűen ki kell venni, ha megtelt. Hihetetlen, mégis hibátlanok mindegyikük!
Most második WD EZRZ winyót éppen használom, az is oké!
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
Dzsekó
addikt
válasz tzsolesz #59829 üzenetére
Ebből az látszik, hogy a vinyó egészséges.
A smartban a load/unload cycle count (másnéven load cycle count) az érdekes, ha ez nagyon magas értéket mutat, akkor parkol a vinyó, ha értéke megegyezik a start/stop count értékével vagy kisebb annál, akkor nem parkol a vinyó, ha pedig nagyobb annál, de nem olyan nagy értékű a load/unload, akkor minimálisan parkol a vinyó.
Másik AV-GP vinyó, eszerint nem parkol. 13<3308[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
Azért egy AV-GP vinyót ne vegyünk egy kalap alá egy sima Green vinyóval. Az AV vinyók jól össze voltak rakva és 3 év gari volt rájuk. Újonnan már nem lehet nagyon kapni. Még bent is van az ajánlott vinyók között. Ha kivesszük onnan az azért lesz, mert már nem kapni, és lassan feledésbe merül az AV-GP széria. A legújabb Green vinyók kivételével a parkolást ki lehet kapcsolni végleg wdidle3-al.
tzsolesz: Nyugodtan használhatod a WD5000AUDX-et, mert megbízható. Picit régebbi, ezért nem olyan gyors, mint egy mai Purple vagy Red 5400RPM, de ha nem kell a sebesség, akkor SSD mellett jó szolgálatot tehet. Abban sem vagyok biztos, hogy az AV-GP széria parkolgatott-e egyáltalán, mivel ez kb. a Purple elődje, 24/7 folyamatos üzemre, videofelvételi/felügyeleti üzemre szánt vinyó, és azok nem parkolnak. Ha linkelsz egy smart képet, akkor abból megmondom, hogy parkol-e az AUDX vinyód és az is látszani fog, hogy egészséges-e.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz tzsolesz #59824 üzenetére
Gépbe berakni nem ajánlott.
A ződ vinyók arra ajánlottak, hogy nagyonritkán elővett anyagokat azon tárolj.
Mivel a ződek nagyon sűrűn leparkolják a fejet, a gépbe lévő HDD viszont nagyon gyakran el-elindul, ezért állandóan leparkol-feléled-leparkol... kattog mint állat, és kopik.Ha viszont külső házad van, és évente 4-5x előveszed, akkor arra még jó lehet.
-
tzsolesz
nagyúr
Üdv. Azt szeretném kérdezni, hogy általános felhasználásra abszolút nem használható a WD Green 5000 AUDX, vagy csak nem érdemes, a sebessége miatt?
Tehát külön particióra rendszer, és külön a multimédia kombó.Mik a tapasztalatok? Mert akkor csak multimédiás tartalmakra használom, és mellé veszek egy kis SSD-t.
-
titán
-
Mackó83
újonc
Sziasztok!
Ki milyen HDD-t ajánlana? Gép 0-24-be megy. Főként tárolásra kellene film, zene, egyéb fájlok, torrentre is.
Nézegettem a WB Black, Gold, Red Pro-t ezekre 5 év gari van. Red, Purple 3 év.
Zajszint nem a legfontosabb inkább a megbízhatóság számít. Méret 2-4 TB között. Más márka is szóba jöhet legalább 3 év garival.Köszönöm.
-
Dzsekó
addikt
válasz Tegla80 #59812 üzenetére
SSD a leggyorsabb, az biztos.
Második leggyorsabb a 7200RPM-es vinyó. A cache szinte semmit nem számít, ellenben az RPM már mérhető.
Játék miatt 7200RPM ajánlott. Black és a Z7K500 is jó vinyó, Én azt venném, amelyiket olcsóbban meg lehet szerezni.
E kettő közül egyik sem parkol veszettül, szóval ezzel nem kell foglalkoznod. -
Dzsekó
addikt
válasz vadorzó #59816 üzenetére
Adattárolásra elég az 5400RPM WD Purple.
Erre van 3 év gari.
7200RPM-esből Toshiba P300, ez gyorsabb a szekvenciális másolásban, viszont pendrive-ra másolásnál a pendrive "lassúsága" határozza meg a sebességet. Direkt írtam lassúságot, mivel a pendrive-ok írási sebessége elmarad a WD Purple sebességétől is.
Ha engem kérdezel, akkor elég a WD Purple, ami halkabb és +1 év gari van rá. Igaz, picit drágább.
A döntés a tiéd. -
vadorzó
tag
válasz Dzsekó #59792 üzenetére
Akkor Te személy szerint mit ajánlasz? Az összefoglalót olvastam, személyes tapasztalatok érdekelnek, thx.
(Sima adattárolás, asztaliba, 2TB kellene, de ha kell, gyorsan másoljon pendrive-ra /nem tudom az rpm ezt mennyire befolyásolja?/ Ja, és max 20 rongy legyen.)[ Szerkesztve ]
You can't see California without Marlon Brando's eyes
-
mufi
senior tag
Sziasztok,
szeretnék venni 1TB méretű notebook merevlemezt. Nem operációs rendszer lenne rajta, hanem inkább adattárolásra használnám, fontos, hogy csendes legyen (de ne csigalassú )
Mi lenne az ajánlott?Desktop konfigba pedig kellene egy 500 GB-os elsődleges HDD, szintén, mi lenne az ami ajánlott?
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
Tegla80
addikt
Sziasztok
Bovitenem kellene egy hdd-vel a gepet mert nagyon nem ferek mar el a belso 188gb-on(hasznos tarhely ps4eseten egy 256gb ssd-vel)igy kineztem parat ami arban tizenparezer penz korul mozog.
WD black 5000lplx vagy hgst z7k500 vagy seagate barracuda ami szinten 500gb,de 5400rpm es 128MB cache lenne a jobb valasztas szamomra,ha a hdd ps4hez usb3 altal lenne csatlakoztatva, jatek futtatas/tarolas celjabol.(hozhat tobbet a nagyobb cache,mint a 7200rpm? Ha nem akkor a seagate nincs a listaban )
A gari nem mervado mert oem,apros akarmilyen beszerzesbol lenne.....pc-m nincs mokolni(fej parkoltatas kikapcs es effele dolgok) nem tudok/szeretnek csak hasznalni.
Szval a "leggyorsabbat" szeretnem macera nelkul....(vagy 20korul inkabb oda is egy 256ssd-t?)
Koszonom[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
jim bcs
nagyúr
Elsősorban ezeket, de van még ->
1TB WD Scorpio Black WD10JPLX
500GB WD Scorpio Black WD5000LPLX
1TB HGST Travelstar 7K10001TB Seagate Exos 7E2000 ST1000NX0313
1TB Seagate Exos 7E2000 ST1000NX0423
1TB Seagate Exos 7E2000 ST1000NX0303
1TB Seagate Exos 7E2000 ST1000NX0343
2TB Seagate Exos 7E2000 ST2000NX0253
2TB Seagate Exos 7E2000 ST2000NX0403
2TB Seagate Exos 7E2000 ST2000NX0243
2TB Seagate Exos 7E2000 ST2000NX0283
1TB Seagate Enterprise Capacity ST1000NX0423
1TB Seagate Enterprise Capacity ST1000NX0313
1TB Seagate Enterprise Capacity ST1000NX0303
2TB Seagate Enterprise Capacity ST2000NX0253
2TB Seagate Enterprise Capacity ST2000NX0243500GB Seagate FireCuda ST500LX025
1TB Seagate FireCuda ST1000LX015
2TB Seagate FireCuda ST2000LX001Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
J.C.G.
aktív tag
Sziasztok.
Milyen HDD ajánlott 1-2 TB méretben ami halk? Torrent menne rajta és fényképek tárolására használnám. Jelenleg egy Samsung HD322HJ SATAII-es van a gépemben és amikor elindul az iszonyú hangos, ráadásul rezonál tőle a CM Elit házam. Nem a sebesség a legfontosabb hanem a halk, megbízható működés. Ahogy olvasom a topikot, erre a célra ez WESTERN DIGITAL 1TB 64MB SATA3 WD10PURZ lenne a megfelelő választás számomra?
-
Dzsekó
addikt
válasz lemusz #59799 üzenetére
Nyilván nem lesz egy SSD a Toshiba, de a régi Hitachinál sokkal gyorsabb. Viszont ha megveszed, akkor a régi Hitachit vedd ki a gépből, mert hiába nem azon lesz a játék, ha valami miatt elkezd darálni a Hitachi vinyó játék közben, akkor ugyanúgy beszaggathat. Gyorsabb 7200RPM-es vinyót nem nagyon találsz.
A kábel szerintem ugyanaz, ha ráírják az új kábelre, hogy Sata3, akkor könnyebben eladható. -
Iomega
addikt
Sziasztok!
Vásárlás előtt vagyok, és a véleményetekre lennék kíváncsi.
Tárhely: 2TB
Felhasználás: Csak biztonsági adattárolás, fotók, filmek, nem napi használatra.Melyiket javasoljátok az alábbi kettő közül?
1. Maxtor M3 2TB 26E Ft
2. WD My Passport 2TB 30E Ft
A válaszokat előre is köszönöm!
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Melyik tápegységet vegyem?
- World of Tanks - MMO
- Gitáros topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- BestBuy ruhás topik
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- További aktív témák...
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap
- BONTATLAN/Samsung Portable T7 Shield 1TB
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- Eladó Western Digital 1TB Blue HDD
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!