Új hozzászólás Aktív témák

• gyulank

addikt

válasz kleinguru #33626 üzenetére

A garancia más kérdés. Engem az érdekel, hogy ténylegesen meddig bírják, és ha nem bírják tovább, mibe halnak bele, és reménytelen leszedni a fontos adatokat házilag a rosszból? 3TB-nál biztos több fontos adat gyűlik össze/veszik el.

Melyik bírja jobban? A NAS-nak szánt?

Melyik butaság? Hogy 1,3x tovább bírja, vagy, hogy strapabíróbbra tervezik a 7200-ast, és nem befolyásolja az élettartamát?

Ezt az alaplap adatlapjában megtalálom, hogy 1 db. 3TB-os HDD nem működik vele, vagy összesen 3TB?

De pont azt fejtettem ki, hogy olyan tevékenységet, ami csak adattárolásnak nevezünk ebben az esetben szerintem szinte senki sem használ. Mert ha azért veszem, mert nincs helyem, akkor sem csak adattárolás, mert alapból arra töltök. Az pedig akár 24/7 is lehet, és a kis fájldarabok írása/olvasása miatt gyorsnak is kéne lenni akkor is, ha nem azon van az oprendszer. De egyenlőre nincs pénzem külön SSD-re. Mondjuk mostanában nem nagyon olvastam HHD-ről. Már nem éri meg jobban az ilyen? Ha egy HHD-ben tönkre megy az SSD rész, akkor a HDD része se használható? Szóval én természetesen gyorsat, halkat, keveset fogyasztót, olcsót, és örökké kifogástalanul működőt szeretnék nagy tárkapacitással. De ki nem? De ezért nem tudom, melyik lenne a legjobb, mert ezek fontosak, de nem tudom, hogy melyik tényező hányszorosan befolyásolja a többit. Az is fontos, hogy hűtetlen házba lenne. Rendszer lenne, legalább is pár évig biztos, mert a jelenlegi lemezeimtől biztos gyorsabb mind. De utána is arra megy a torrent is, szóval igénybe lesz véve, akármire használom. De nem tudom, mennyi ideig nem kell cserélni, ha 7200-as, és sokat megy, és menyi lenne a különbség, ha 5400-as lenne, és ugyanannyit menne.

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64

Új hozzászólás Aktív témák