Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
veterán
válasz Bernardo20 #67200 üzenetére
Szerintem az LG IPS paneles.
A méretigényt is figyelembe véve szerintem Q60.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
rainman72
Topikgazda
A Nano8 IPS edge led local dimming nem egy jó kombó
Lg-ből a Nano9 FALD inkább,de legalább a 120hz Nano86.
Philips VA jó,58 vagy 70".[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Vhiktor
veterán
válasz Bernardo20 #67204 üzenetére
Nem tudom miből gondolod, hogy VA paneles, rtings szerint nem az, én meg nem tudom biztosan.
Q60-ból pontosan melyik? Q60A, Q60R vagy Q60T ?
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Bernardo20 #67207 üzenetére
Ha valaki már kiderítette akkor jó
Viszont ajánlom figyelmedbe az rtings összehasonlító táblázatát.
Még ha VA paneles is az LG, akkor kontrasztban kb ugyanott lehetnek, viszont minden másban a Samsung jobbnak tűnik (maximális fényerő, nagyobb színtér lefedettség), ha lehet hinni nekik (hacsak ezeken nem segít a VA panl az LG esetében):
[link]Illetve fontos kérdés, hogy mennyire kell a Dolby Vision támogatás, mert az a Samsung TV-kben nincs.
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz Bernardo20 #67204 üzenetére
Sztem van benne potenciál,habár egy Q60 magasabb szint,eleve a qled miatt,meg a magasabb fényerő miatt illetve a DCI-P3 érték,ezt meg Vhiktor tudja jól elmagyarázni neked.
Nekem a 65Nano753 van IPS-el "akkor itt és most megragadnám a pillanatot",hogy 70Nano753-ra cserélném,ráfizetéssel.
Nekem is a DV hiányzik de nem rossz a HDR se kivéve itt mert ez a fény amit a nanocell tud nagyon kevés.Talán VA panellel és joval magasabb kontraszttal picit jobb lesz.[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
A nagyobb méretet nagyon könnyű megszokni.
Mi 55-ről váltottunk 75-re, két nap sem kellett, hogy megszokjuk.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
rainman72
Topikgazda
válasz Bernardo20 #67316 üzenetére
samsungpeople10
NYEROVELEMENY10
Illetve van még NEOQLED15
De a 3-t nem sikerült egybe[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz Bernardo20 #67319 üzenetére
Nem tudok képet berakni,de tegnap ràpróbáltam a Samura vmi 340+ àr jött ki.
Jobban megéri jelen esetben a méretet választani sztem[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest