Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dareiosss
senior tag
IPS t eleve zárd ki, annak katasztrofális a feketéje és a kontrasztja.
Az említett típus és a sony w7 és w8 széria rendelkezik még jó feketével, ezek VA panelosak.
De a sony lényegesen drágább ha arra is kötsz 5 év garit.
A Panát 209 ért meg tudod venni hivatalos helyről ahol jár hozzá az 5 év gari marc 31. (video-part, AV land kft.)
Ne halogasd mert erről is lecsúszol. A FHD tévéket is butítják, hogy ne vegyen már senki olyat.
4K val ne foglalkozz, egy 50" ost 1 méterről kéne nézned hogy észrevedd a különbséget egy 1080 p anyaghoz képest.Olvasd végig ez előző pár oldalt a topicban. Én megnéztem élőben milyen a CS630. Ajánlott tv.
[ Szerkesztve ]
-
-
Buckey
őstag
Nekem 6-os samsungom van (J6300, a görbe), én tökéletesen meg vagyok vele elégedve, kivéve, hogy ma már a nagyobb méretet venném belőle (Tervben van a csere). A fekete az fekete, minden szín tökéletesen homogén, stb. Csak dícsérni tudom.
Haver ma rendelt egy LG49LF632v-t, majd összehasonlítom vele. Nem tudtam rábeszélni a samsungra, a görbére meg pláne.
Én még ajánlottam a w755-öt, de az android, és a 43 ' tartotta vissza. 200 pénz fölött nem akart kiadni tv-re.
De ha nem lesz jó, majd visszaküldi és kipróbálja a sony-t. -
Buckey
őstag
Én nem érzem hátrányát a görbének. Még görbe vonalakat sem látok az egyenesek helyett.
Én csak annyi előnyt látom, hogy desing-os és amolyan 2,5d hatása van. Nem 2d, de nem is 3d.
A samsung fórumban a H6400-ast dícsérik. Igaz, 2014-es modell.
Ha 2015-öst akarsz, akkor a J6200 a nyerő.
Csak 6-os szériától fölfelé ajánlott, 4k meg 7-től.[ Szerkesztve ]
-
Dareiosss
senior tag
Én tvnél inkább VA panel párti vagyok. (Vagyis inkább Plazma, de hát az már nincs sajna)
Megnéztem az lgt, az IPS ugye minden előnyével és hátrányával. Mi főként este használjuk a tvt sötétben, szemből nézve. A kontraszt és a fekete miatt csakis VA panelost akartam venni. -
Zeller Magdi
újonc
En az xbox jatekok miatt gondolkoztam el az UHD-n de nem vagyok benne biztos, hogy a 108cm-nel latszodna-e belole vmi is!?
Full HD-n pedig biztosan latszodik es legalabb latni fogom a jatekban hova, merre kell ugrani a karakterrel!
LG42FL.....nel a 3D-ben nem vagyok biztos, hogy szep-e a kep...viszont a beepitett wifi mellett legalabb van vmi kis plusz dolog benne
Erre meg van is penzem
Neked is koszi a valaszt!
Szep napot![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
£330 + El kell mennem érte London mellé, ami + £30 és a smart távja sincs meg. Az is pótolható viszont, kb £35
De nem annyira lényeg, mert a sima távja megvan.
Ja és nincs hozzá szemcsi .. de ez passzív cucc, szóval, szerintem a gagyi is megteszi.
Ha esetleg tévednék valamiben, akkor várom a hsz-eketköszi
szerk:
Ez egyébként milyen kategóriás TV? Úgy értem, belépő szint, vagy magasabb? ... stb[ Szerkesztve ]
-
akos1313
csendes tag
Próbáltam minél rövidebben és világosabban megfogalmazni a fontos részleteket, de ezek szerint nem jött össze. Minden Euronicsban van a 7en ez az akciós 0% THM, mint black fridayes vásárlás ösztönző akció. A Sony, amit eredetileg kinéztem, online nem rendelhető és csak 2 üzletben van: Sopron és Mosonmagyaróvár. Én BPn vagyok és sajnos nem lehet átkérni ide másik üzlet készletéről, nekem is ugyanez volt az első ötletem.
-
akos1313
csendes tag
Köszi a válaszokat! Akkor a samsungot ki is veszem a lehetőségek köréből. Én is minél nagyobb képet szeretnék, de sajnos a nappali bútor nem engedi Nem is a benzin ktsggel meg a távolsággal van gond, hanem, hogy szinte 0 szabadidőm van és ez azért minimum egy 4 órás program lenne. Ellenben ha nincs más opció és nem tudtok vmi szuper helyettesítő típust ajánlani, akkor kénytelen leszek bevállalni.
-
junior11
veterán
Láttam őket boltban párszor egymás mellett, normál fényviszonyok között, nekem a Sony színesebb volt, de még természetes színekkel, nem volt túlszaturált, a Pana egy picit némelyik jelenet esetén egyes színeknél fakóbb volt, rosszabb betekintési szögekkel. Csak kíváncsi voltam, hogy más hogyan látja
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Kender23
aktív tag
válasz ateszm #48076 üzenetére
Szia, biztosan kimerítő választ vársz tőlünk, de ha valaki itt azt kérdi, hogy 400-500 körül akar venni kifejezetten Oled tv-t, akkor ilyenkor annyit tudunk tanácsolni : "Vedd meg " Egyedül a beégéssel kell vigyázni, magyarán ne nézz rajta napi 4-5 órát folyamatosan egy csatornát, vagy pl ne fifázz naphosszat
Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.
-
Kender23
aktív tag
válasz ateszm #48095 üzenetére
Ha félsz a beégéstől és van egy 400 ezres kereted, akkor simán Samu Qled 90 szeria.
LG CX? Vedd meg
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/cx-oled
Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.
-
törölt tag
válasz ateszm #51792 üzenetére
3 méterről néztem a C9-es 55" méretű OLED-et, annyira nem találtam rossznak.
Szerintem a CX OLED ennél olcsóbb már nem nagyon lesz.
A Panasonic-ot választanám szívem szerint, de ár-érték arányban a CX OLED-et, mivel számomra egy 55" méretű tv nem ér ennyi pluszt pénzt meg, ha amúgy sem az ideális nézési távolságból nézem. -
törölt tag
válasz ateszm #51795 üzenetére
Nem hallottam, csak a C9-es hangzását hallottam, az nagyon is rendben volt, de valószínűleg a Panasonic is hasonló lehet, de az is lehet hogy jobb.
Én már a C9-eshez sem vettem volna 20-30k-s soundbar-t, mivel nem hinném hogy sokkal jobb lett volna. Ami szerintem ajánlott most, az az Edifier R2750DB, most brutál jó áron látom az EMAG-on, és mélyláda sem kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Monitor hiba topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Hálózati / IP kamera
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest