Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior11
veterán
Most ez a HDMI 2.1 csak a játékok esetében számít?
-
junior11
veterán
válasz
GoldhandRent #61293 üzenetére
Tudtommal a TCL saját fejlesztésű paneleket használ (CSOT).
-
junior11
veterán
válasz
Digidroid #58912 üzenetére
Szia, nem sokat bírt ki akkor a W755C, bár ezek a mai tévék megbízhatóságát és tartósságát kár kommentálni is... Az OLED tévével kapcsolatban nézz be a [topikjába.]
-
junior11
veterán
válasz
jeffreybboy #57501 üzenetére
Szia, itt a prohardveren tesztelték a HX830-at, ami kb ugyanaz.
https://prohardver.hu/teszt/panasonic_hx830_lcd_teve_teszt/panasonic_hx830.html
-
junior11
veterán
Srácok, ne már megint...
-
junior11
veterán
válasz
Rigormortiis #40794 üzenetére
Szebb, ahogy a a többi gyártó felsőkategóriás tévéinek is.
-
junior11
veterán
válasz
CzDani #39541 üzenetére
Szia, szerintem az LG C9 ár/érték arányban elég jó választás lehet, a drágábbak pl. a Sony AG9, Panasonic GZ2000, kérdés, megérik az árukat, adnak annyival jobb képet? Ezt mindenki maga döntse el. Amúgy van [oled tv topik] , nézz szét, kérdezz rá szerintem ott is, elég aktív a topik.
-
junior11
veterán
válasz
E38fanatic #39537 üzenetére
Szerintem igen, de ezt senki nem tudja előre mi fog történni.
-
junior11
veterán
válasz
E38fanatic #39282 üzenetére
Az általad említett Philips IPS paneles tévé, ha visszaolvasol, többször ajánlották itt pl. a Sony XF9005/XG9505, Samsung Q70R/Q80R tévéket is pl., ha van rá lehetőséged nézd meg őket élőben. Az, hogy melyik lesz pixelhibás, foltos, senki sem mondja meg előre.
-
junior11
veterán
válasz
E38fanatic #39280 üzenetére
Az OLED még mindig fokozatosan fejlődik, van saját topikja, esetleg nézz szét ott is, ha gondolod. Az LCD már szerintem eléggé kiforrott az évek alatt.
-
junior11
veterán
válasz
E38fanatic #39278 üzenetére
A mai cuccok hogy meddig fognak gond nélkül működni szerintem senki sem fogja megmondani, én azt tapasztaltam minél újabb kiadás, annál sz@rabbak, vkinek szerencséje van, ha bevált, tartós darabot fog ki.
-
junior11
veterán
válasz
Muszakishop #38097 üzenetére
A Q70 jobb választás mindkettőnél.
-
junior11
veterán
válasz
montyx #37324 üzenetére
Nincs mit, esetleg nézz be még a Sony LCD tévés topikba.
-
junior11
veterán
válasz
montyx #37320 üzenetére
Nem tudom, ilyen téren nem vagyok képben. De szerintem ezt előre nem lehet megjósolni, csak max tippelni, nemsokára Black Friday vagy pl. a karácsonyi ünnepek tájékán esetleg januárban. Ha jövőre kijönnek az új modellek, az is lejjebb nyomhatja az árát, ha még marad belőle új, bontatlan darab.
-
junior11
veterán
válasz
montyx #37317 üzenetére
Szerintem a jobb ára miatt írta. Amúgy az XG95 több zónával (60) rendelkezik (bár egyesek szerint nem lett olyan jó a dimming, mint az XF90-ben, ezt nem tudom megerősíteni, sem cáfolni) valamint az újabb képfeldolgozó egységet is megkapta, az android rendszer is vélhetően tovább lesz rajta támogatva. De mivel újabb, idei kiadás, még drágább, a későbbiekben még biztosan esni fog valamennyit az ára.
-
junior11
veterán
Szia, OLED tévéknek a topikjában tudsz utánna olvasni esetleg kérdezni, szerintem hamarább kapsz segítséget.
-
junior11
veterán
válasz
Kékes525 #33853 üzenetére
Ha nem gond az angol, itt egy kis összehasonlítás. Ha a túlszaturált, nem valós színek jönnek be, akkor a Samsung szerintem, bár azt is be lehet szépen állítani, a Sony mindig is valós színekhez állt a legközelebb.
-
-
junior11
veterán
válasz
sakal83 #28189 üzenetére
Azok már az LG-től vásárolt IPS-szel voltak szerelve, de ahogy mondani szoktuk, nem minden a panel, fontos a vezérlő elektronika is, ami a Panánál mindig jó volt. Igen, az EX780 nagyon jó tévé volt, VA panellel (Innolux), az idei tévéik többsége viszont ismét IPS paneles lett.
-
junior11
veterán
válasz
Zotyipotyi #27263 üzenetére
Szia, ha megjön a tévé, írhatnál róla pár sort, az egyik haverom is nézegeti az FX780-at. Köszi.
-
-
junior11
veterán
A bolti körülmények nem alkalmasak erre a célra, a megvilágítás és beállítások miatt sem. Az IPS gyengeségeit csak otthon, este sötétebb környezetben, megfelelő beállítások után venni észre, de ez sem mindenki számára szembetűnő, ill. zavaró. Az Rtings az amerikai piacra szánt modelleket teszteli, ezzel kapcsolatban nem tudok segíteni.
-
-
junior11
veterán
válasz
s7evcsenko #26783 üzenetére
A 2 közül szerintem igen, bár ez egyéni ízlés kérdése, kinek milyen technológiájú panel jön be VA vs. IPS.
-
junior11
veterán
válasz
s7evcsenko #26769 üzenetére
Szia, mi baja lett a tévének? Nem sokáig bírta meghibásodás nélkül, már a Sony sem a régi, úgy látszik... Az említett Samsung VA paneles, 100Hz-es, az említett Sony tudtommal IPS paneles.
-
junior11
veterán
válasz
macera2 #25966 üzenetére
A Sony a korábbi években is állandóan váltogatta egyes szériákban az IPS és VA paneleket, gondolom ez továbbra is így lesz, más gyártóknál szintén hasonló a helyzet. Az idei XF85 49"-os méreben még VA, 55" viszont már IPS, nagyobb méret esetén nem tudom biztosra. A két panel technológiájából adódó előnyök és hátrányok mindenki számára ismertek, így mindenki olyat választhat magának, amelyik jobban bejön.
-
junior11
veterán
válasz
pinnacle #25844 üzenetére
A linkben említett Sony WE755 tévé szintén IPS paneles, a prohardver is tesztelte. A triluminos a Sonynál a quantom dot technológiát jelenti (hasonló, mint a Samsungnál a QLED megnevezés).
-
junior11
veterán
válasz
Tamas02133 #24049 üzenetére
Szia, tudtommal VA panel van benne.
-
junior11
veterán
Srácok unalmas már ez az állandó IPS vs. VA vita, mindenki olyat vegyen, amilyen tetszik neki, oszt kész.
-
junior11
veterán
válasz
ratam23 #23243 üzenetére
Szia, hasonló méretben (40"-43") szerintem nincs nagy értelme a 4K felbontásnak, valamint tudtommal sincs 100Hz-es tévé, egyre feljebb tolják a jobb tévéket a gyártók sajnos mind kategóriában, méretben és árban. Ha meg vagy elégedve a jelenlegi tévéddel, én megfontolnám a cserét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hálózati / IP kamera
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- Programozás topic
- Nintendo Switch
- Le Mans Ultimate
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- JBL Vezeték nélküli mikrofon készlet - Újszerű
- Corsair HS35 Stereo Gaming Fejhallgató (Vezetékes) INGYEN FOXPOST
- HyperX Cloud Alpha S Fejhallgató (Vezetékes) INGYEN FOXPOST+KÉRHETŐ ÚJ FEJPÁRNA UTÁNGY.
- Philips UHD Smart TV 139 cm (55pus6561/12)
- HyperX Cloud Alpha Red Fejhallgató (Vezetékes) INGYEN FOXPOST+KÉRHETŐ ÚJ FEJPÁRNA UTÁNGY.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest