- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Sziasztok, kérdésem lenne.
Gépet frissítek, ezen az újon pedig már van M.2-es hely is. Azt gondoltam, hogy ha már van, akkor minek kábelezzek feleslegesen, egy ebbe való meghajtót veszek és két kábellel kevesebb. Csak még nem tiszta pár dolog, például, hogy bebootol-e.Az alaplap amit kinéztem: ASRock Fatal1tY AB350 Gaming K4
A következőket támogatja: 6 SATA3, 1 Ultra M.2 (PCIe Gen3 x4), 1 M.2 (SATA3).
Először elcsábultam és PCIe X4 csatolósat akartam, de az olvasások alkalmával kiderült, hogy gyakorlatilag nem venném észre a sebességelőnyt, ezért felesleges, így arra gondoltam, hogy a következőt venném meg: SAMSUNG 250GB 850 EVO M.2 SATA 2280 MZ-N5E250BW
Az alaplap leírásában az van, hogy "Az M2_2 és SATA3_3 osztozik a sávokon. Ha bármelyik használatban van, a másik kikapcsol."
Ezzel nincs gond, legfeljebb nem dugok ide más meghajtót. A kérdésem az lenne, hogy bootol-e innen is a meghajtó? Mert lett egy kis képzavar, emlékeim szerint régen az volt, hogy a legelső helyre kellett dugni ami a rendszer, meg olvastam az nvme támogatásról ami kell a boothoz, amiről az jött le végül, hogy az csak a PCIe csatlakozósnál kell valami miatt, de úgy gondoltam az a biztos, hogy inkább megkérdezem.
Valamint ez van még:
"- 4 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors, support RAID (RAID 0, RAID 1 and RAID 10), NCQ, AHCI and Hot Plug*
- 2 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors by ASMedia ASM1061, support NCQ, AHCI and Hot Plug*Az M2_2 és SATA3_3 osztozik a sávokon. Ha bármelyik használatban van, a másik kikapcsol."
Az ASMedia-ról azt olvastam itt az összefoglalóban, hogy nem a legjobb, viszont ha jól értelmezem a csillagozást, az M.2-es meghajtó a másikon van? Gondolom ez a hiba is csak az ssd-t érinti, így ha erre a két portra rendes hdd-t dugok, akkor azok jók lesznek.
És végül, van-e, vagy mi a lényegi különbség a fent linkelt M.2-es és a SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2.5" MZ-75E250B/EU ssd között? Gond nélkül használhatom-e az M.2-eset rendszerlemeznek?
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest