Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
fm007
csendes tag
Nem nem vagyok koleszos, legénylakásban vagyok, a szoba nem túl nagy, de egybenyitható egy másikkal és úgy már elérhető egy tisztes 7,5 m es (talán picit nagyobb is) hossz..
Igen pont ez a képpontosdi a problémám, tapasztalatom szerint ég és föld a különbség a 800*600 as és az 1024*768 as vetítők között (screendoor effekt a legzavaróbb,- a DLP rainbow-t eddig még csak egyetemi előadóban láttam, de ott konstasan ki volt csúszva a zöld a feketéből, lehet a projektor hibája...), ha az a 20%-kal több képpont a 720p-s nél is hasonló mellbevágó élmény, akkor nem is tudom- elvárogatok még egy tényleg HDs dlp igde ha egy jó 2 méterről,úgy hogy könyveim hatására -vezetéshez már szemüveg kell- rövidlátó vagyok, már nincs screendoor, és a gép lekeveri a képet, talán el tudnám fogadni az XGA-t
-- a crt tvk mosott képe is messze jobban tetszik, mint a tűéles-és így hagyományos adásnál kockás HD( akár ready is) LCD-é.
Nehéz megfogalmaznom, szerintem jó a mosott kép, anit aliasing és más simítások is bevethetők bizonyos szintig, de a kontrasztok és a rikító szinek a fontosak.A 720pk ára biztos megy lefelé, 1080 as ok nyomják le, de hogy ez az árnyomás mire elér hozzánk, az megint más kérdés.... a mostani valutaárak mellett- nem lesz könnyű importálni.
De köszönöm a gyors re-t, köszönöm, hogy mondod, hogy nem az a lényeg, hoyg van-e olcsón proji vagy sem, igazából az ár csak a haszonáldozat végett érint.
Örülni örülnék én egy projinak, csak nem tudom megéri-e.Esetleg ,még egy kérdés, szemem nem fog kicsorogni a sok LUMEN hatására- vagy azt vegyem abszolút előnynek-nem kell olyan félhomály, nappal is lehet használni+ nagyobb elméleti képet lehet vele lérni?
Minden demokrácia ott kezdődik, mikor akad egy zsarnok a népből aki elég demokratikus ahhoz, hogy uralkodjon...
-
fm007
csendes tag
Helló mindenkinek.
Régebb óta vágyam egy projektor, és már jó ideje nézelődök, csak sajnos egyetemsita lévén- no meg válság van- nem igazán tudtam annyit összerakni, ami egy projektorhoz kell..
Nem volt eddig még egy kivetítőm se, az első lenne a mostani.
Projektor-szűz vagyok.De most találtam kutatásaim során egy ilyen ajánlatot:
ACER DLP Projektor P5260I, XGA 2700ANSI Lumen, 2000:1, HDMI, DVI, Wireless
http://www.dreamcomp.hu/product_info.php?products_id=128968
És mindezt 89200 HUF-ért---Nem tudok dönteni, megéri-e beleugrani egy XGA-s porjiba, mikor a jövő mindenképp a HD seké...
Ami nagyon elbizonytalanít, hogy nem 16:9 es arányú, és így mindeképp lesz valami levágás a filmeknél.
Amivel viszont magyarázom magamnak hogy miért is az az ár, és az hogy úgyse lesz még egy ideig olyan HDs adásom, amit ezen néznék, a netről leszedett Divxeknek, és a DVDimnek meg az 1024 es szélesség elegendő...
Az is még a gép mellet szól, hogy nem fogok tudni úgyse túl nagy képet vetíteni (max 1,5-2m), ahol látszódhatna a felbontás korlátja.Szeritnetek érdemes-e belevágnom, vagy hagyjam inkább és egy fél év múlva nyáron szerezzek valami lejjebb csúszott 720p-set?
Az időhorizont amin használnám az 2-3 év, és ha ennyi időre lebontom a 90 ezret, akkor abból havi 2 mozi belépő kijön- és a pénz időértékét sem néztem...
/elnézést az ilyen fukar megjegyzésekért... Tudom 90 ezer nem sok egy projektorért annyira, de nekem mégis nagy összeg főleg hogy ösztöndíjam jó ha havi 16000 4,5 átlag mellett../Szeretnék, hát szakmai kérdésekben hozzátok fordul, megéri-e vagy hagyjam meg magamban a vágyat.
(hisz már a projektor keresés is maga örömet okoz.., és akkor ezt folytathatnám... )
Köszönöm válaszotokat![ Szerkesztve ]
Minden demokrácia ott kezdődik, mikor akad egy zsarnok a népből aki elég demokratikus ahhoz, hogy uralkodjon...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest