Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #33198 üzenetére
oké,neked nem fontos a difi. mi meg kérjünk fejlövést, mert nekünk fontos?
komoly forrás: képminőségét tekintve én nem láttam komolynak. amiben komoly, az a kényelme.moire: azt nem értem, hogy ha elvileg ugyanazt a jelet kapta mind a 4 proji, akkor miért pont a tisztán digitális projin jött ki, és a digit-analóg konvertert tartalmazó LCDseken meg miért nem? nem logikus. vagy valamit nagyon elkottáztak a benq-ék, vagy nem tudom. olyan volt, mintha valami átméretezés be maradt volna kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz
liszi70 #33189 üzenetére
"Na de ha az userek jelentős része 86-os oktánszámú benzint használ, mert a magasabb oktánszámú számára megfizethetetlen"
Ha az megfizethetetlen, akkor ne kacsintgasson még 1,5M-s projektorok felé sztem. Hifi-ben ugyan ez... valaki megveszi az Audeze LCD-t, majd a Dragonfly jó lesz hozzá? Íííjjj. (valós példa) Talán előbb egálba kéne hozni a dolgokat, én onnan egységesen fejlődni, vagy ha alkalmi vétel volt, akkor a körítésre is szép lassan rászánni a dolgokat.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #33189 üzenetére
olvasni megy, v csak irni?
nem a millás kategóriában irtam, h lenne alternativája annak a forrásnak. alaplapi amd-t nyugodtan odaraknám mellé, alap táppal.ami ebben a PCben szuper, az a kezelőfelület. semmit nem látni belőle, h PC lenne. ilyet én nem tudok.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #33185 üzenetére
Össze szeretnél hasonlítani 4 napjainkban kiadott benzinmotoros autót, de mindegyikbe 86-os oktánszámot tankolsz. Ezzel meg is ölted a tesztet, hiszen elő sem engeded jönni a különbségeket. Nagyjából erre gondolok, nem arra, hogy az átlag user mit használ otthon. Személyesen is láttam kaleidoszkóp képét, nekem nem tudod megmagyarázni, hogy az nem 86-os oktán.... ;-) Nyilván a forgalmazó isteníti, de engedd meg nekem, hogy csak csendben mosolyogjak.
Elmondtam már neked a véleményem, mit gondolok ezekről a tesztekről, legfőképp a körülményeikről...
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz
liszi70 #33168 üzenetére
Nem kicsit volt az. Nagyjából az a rezüméje, hogy "csodák márpedig nincsenek", mindenki szabadon döntheti el, hogy - ezen az árszinten - mely kompromisszumokat vállalja inkább. Ennek a felismerése és megerősödése többek "fejszerkezete"-ben okozhatott maradandó deformációt.
-
.DLL
veterán
válasz
liszi70 #33005 üzenetére
"[. . .] a saját rendszerével és vetítés-értelmezésével. "
A vetítés értelmezése azért nem olyan nagy wasistdas, a szemléletben van a lényeg. Más ha valaki házimozit szeretne készíteni, és más ha havonta kb. 3-szor vetítene, vagy ha átjönnek a haverok. Nekem is volt ilyen időszakom, és a kis HP mp3130 tökéletesen jó volt a célra, kis méretű, könnyen felállítható, jó képű (jobb mint egy 30-40k-s kínai...) De aki házimozit szeretne napi, vagy heti többszöri használatra, normálisan, abban megvan a törekvés arra, hogy kialakítsa a vetítési környezetet, függetlenül attól, hogy első projektora milyen árkategóriába tartozik. Az teljesen rendben van, hogy mondjuk első gépnek egy használt régi modellt választ valaki, addig is amíg az szolgálja őt, mehet a szoba kialakítása, és az eredmény megfigyelése.
(#33027) c4: De, a nagyobb méret azért járhat halkabb működéssel, mert nagyobb méretű ventilátorok is kényelmesen elférnek a házban, amik ugyanakkora szégszállításhoz kevésbé kell, hogy pörögjenek, nem harcol annyira a levegővel. Ezen kívül a nagyobb ház lehetőséget ad passzív hangszigetelésre is, pl. Benq W9000 plafonjára ujjnyi szivacsréteg van ragasztva, és így ez a szendvis-szerkezet elnyel egy csomó rezgést, hangot. A gép belsejének nagy része "üres levegő", szerintem majdnem a felét a hűtés út teszi ki, és így nem csak 25dB a hangja, hanem mély tónusú is, nem ilyen visítós ffffffffffff, hanem inkább agy lágy HHH...
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz
liszi70 #33005 üzenetére
Nem az alsó kategóriák jelenléte a zavaró, hanem az, hogy egy bizonyos minőségi szint alá akar menni folyamatosan jó pár ember. Mint ahogy a TV vásárlásnál is mindenki azt ajánlja, hogy minimum FHD felbontásút vegyen az ember, itt is azt kellene ajánlani (többek között), de ezt sokan képtelenek megérteni és azt is, hogy a vetítés nem egyenlő azzal, mintha TV-n nézném a filmet...
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz
liszi70 #33005 üzenetére
"Aki a jelenlegi topikban felháborodik az alsó kategória jelenlétén, a "haladó" topikban simán kerülhet az alsó perifériára a saját rendszerével és vetítés-értelmezésével."
Hehehe, akkor indítunk egy "Csak csilliárdosoknak", vagy "Csóringereknek kuss", netán "Gagyik kíméljenek" topikot!
Engem rettentően irritálnak a felsőbbrendűséget sugárzó, másokat meg nem értő (sőt, megérteni sem akaró), leértékelő hozzászólások. Akkor is, ha szakmailag önmagában esetleg helytálló is. Megvetem és elítélem a sznobizmus minden fajtáját (így a szakmai sznobizmust is). Mindenki elkezdte a vetítést valamikkel, valamilyen körülmények között. A tanulás-tapasztalás egy folyamat, mindenki eközben alakítja ki (át) a saját realitását. Közben olvasgatja a szakirodalmat, az olvasottakat összeveti a tapasztalataival és így tovább. Nettó bunkóság beszólni olyanoknak, akik ennek az útnak még csak az elején járnak. -
schferenc77
aktív tag
válasz
liszi70 #31993 üzenetére
Nem projektor, de hasonló élmény: Logitech Harmony távirányítót rendeltem neten, nem úgy működött ahogyan szerettem volna, küldeném vissza. Vigyáztam a termékre, a fóliák sincsenek levéve róla, de a külső csomagolást csak úgy lehet megbontani (tehát kipróbálni a terméket), ha felvágod (ilyen kemény, egybeöntött átlátszó műanyag, Logitech egerek előszeretettel vannak ilyenben). Kereskedő azt mondta, csak 10% értékcsökkenés levonásával tudja visszavenni. Még nem vittem vissza, de ha mérgesebb hangulatban leszek, lehet, hogy összeveszek ezen velük
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #31988 üzenetére
Az otthoni kipróbálási lehetőség azt helyettesíti - igencsak bőkezűen - amit a boltban megtehet a vásárló, ha nem neten vagy telefonon (hivatalosan: távollévők között megkötött szerződés) rendeli, hanem besétál és úgy választja ki az árucikket. A 10 óra már egyértelműen használatnak minősül, de csak azok esetében derül ki, mint például egy vetítő, amiben van üzemóra számláló.
Rendelsz gumiabroncsot, 10 órát autókázol vele, majd visszaküldöd és a teljes vételárat várod vissza? Pedig az a 10 óra sokkal kevesebb a teljes élettartamhoz viszonyítva, mint egy vetítő izzója esetében.Vannak kivételek, mint mondjuk az SVS szubládák 45 napos kipróbálhatósága. De az nem csak netes vásárlás esetében él.
[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz
liszi70 #31986 üzenetére
"annyi a kipróbálás, hogy áram alá helyezzük, és működik-e vagy nem?"
Nem, az a 72 órás garancia, ha nem működik. De felesleges ezen nyűglődni, még egy itt előforduló kereskedő sem kérte ki a Fogyasztóvédelem véleményét a kérdésről. Mi több, tökösebb cégek nemhogy 14, de 30 napos elállással árusítanak. És még így is megéri nekik.
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #31982 üzenetére
Olvasd el a jogszabályt! Az a helyzet, amit Janaboy írt, a gyakorlat is azt igazolja. [link]
"Kipróbálhatjuk-e a terméket az elállási határidő alatt?
Természetesen igen, hiszen pontosan ez az elállási jog lényege, hogy a 14 napos határidő alatt megbizonyosodhassunk arról, hogy a termék alkalmas a rendeltetésszerű használatra és megfelel az egyéni használati céljaink teljesítésére, tehát a csomagolás felbontása és a termék kipróbálása nem vezet az elállási jogunk elvesztéséhez [kivéve zárt csomagolású egészségvédelmi, higiéniai termékek, hang-, illetve képfelvétel (CD és DVD lemezek), számítógépes szoftver esetében].Fontos tudni ugyanakkor, hogy ha a terméket nem csak kipróbáltuk, hanem ezen felül is használtuk, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk a vállalkozás felé."
(#31983) tl-x
A PS4 hibáját ne fogd a vetítőre, ha médialejátszóval jó a képe.[ Szerkesztve ]
-
tl-x
addikt
válasz
liszi70 #31982 üzenetére
Soha nem küldtem még vissza semmit. De 175e ft nekem nem kevés, hogy később inkább ne használjam mert fáj tőle a szemem. Igazából az Epson-ra rá kellene még fizetnem 35e ft ami nem volt betervezve. Még tesztelgetem. Egyébként meg ez a cég 1x már megszívatott egy hibás kijelzős mobillal amit aznap visszavittem és nem cserélték ki azt mondták működésben nem akadályoz az a fekete folt a kijelzőn, azóta online rendelek meg mindent. Szóval csak mérlegelem a lehetőséget amíg még lehet.
-
devil-k
nagyúr
válasz
liszi70 #30839 üzenetére
De, pont ezt akartam kihozni belőle, hogy azok vannak a legjobban felháborodva, akik még életükben nem vetítettek egy percet sem. Hidd el nekem, hogy eléggé meg kell szenvedni itt a jó/jobb képért. Nem véletlen adnak a többiek sem olyan tanácsot, hogy vászon, sötét falszín, fényvisszaverő felületek csökkentése... stb.
És ezt minden rosszindulat nélkül mondom.
A BenQ W1070-es gép és a vele egykategóriás vasak képviselhetik a vetítésnél az elvárt, mozis belépőszintet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
liszi70 #30365 üzenetére
a szem is elfáradhat persze, egy rossz pozícióból, ugyanúgy mint bármely más szerv, de ezt érzed is. ls simán kipiheni. persze, a digitális világban, amikor egész nap a monitort, telefonképernyőt bámulod, az necces neki már. de ennyi, ettől az ágyban tévézéstől nem fog romlani a szemed
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz
liszi70 #30361 üzenetére
Nekem mindig a nyakam szokott fájni (már 5 perc után is), amikor az ágyban hanyatt fekve nézem a TV-t, mert előre kell hajtani, a nyakam szinte kitörik. A szememnek talán akkor lehetne rossz, ha nem emelném fel a fejem (hogy kitörjön a nyakam), hanem inkább erősen lefeleé forgatnám a szememet a gödrén belül. Most, miközben írok, le is modelleztem, hát elég rossz érzés!
-
milszab
senior tag
válasz
liszi70 #29923 üzenetére
Eljössz, megnézed, és meglãtod miről beszélek! Amúgy pana gt60. Ha láttál is x30 képét, nem biztos hogy a megfelelőek voltak a vetítési körülmények, plusz gép-gép között is vannak különbségek. Én látom amit látok. Lényeg hogy ennél jobbat egyenlőre nem tudok elképzelni, ezen az áron.
-
törölt tag
válasz
liszi70 #29929 üzenetére
Plazma topicban ellőttük összes puskaporunk ebben a témában.
Ráadásul egyéb mozis topicokban is beszélünk hasonló témákban, egymásnak nem tudunk újat mondani. Nem tudom figyelmen kívül hagyni milyen közegben/topicban szólok hozzá, ezért itt ez beleférhet - biztonság kedvéért szmájlival, mozis részlegről némileg ismervén akihez a mondókát intézem-, hiszen legtöbbünk már váltott, így nem fog tévén mozizni. Véleményem ismered, csodás tapasztalás filmet nézni plazma tévén, de nem moziélmény. Ha ott szólok hozzá, megértem miért nem váltanak egyesek.
Összehasonlítást is kitárgyaltuk korábban, addig valóban van némi értelme, míg delikvens megveszi az első vetítőjét, utána semmi. Ha valakinek moziélmény+képminőség = (kizárólag) kontraszt/fekete, kihagyhatja az első néhány lépcsőfokot projektorok tekintetében. Neked sincs értelme 90" alatt, OLED-re minden bizonnyal válthatnál, illetve nagyobb méretű vászon és minimum középkat vetítő, melynél nem sötétszürkét kapsz fekete helyett. Ellenben Spiky egy 250 széles vászonnal szvsz boldog lenne, feltételezve, hogy az általam vázolt módon ki tudja szolgálni, mind környezetben történő elhelyezés, mind forráshoz hangolás tekintetében.
(#29926) spiky03
Olvasod ezt is, mozis részleget is, nem nagy bűvészmutatvány összerakni. Audio 2,5 éve nem változott azon kívül, hogy ideiglenesen 4 szub lett 2 helyett. Jelen időben nem nem sok értelme beszélni róla, szeptemberig elég sok változás lesz. JBL LS marad még jó darabig, ami pedig cserélődik: 4 LS120 helyett lesz 1 Array szub. Hosszútávon, néhány év alatt összekukázom a teljes hangrendszert Array családból. Onkyo 5010 is megy, jön a kicsi JBL Synthesis SDP-25+SDA-7200 moziprocesszor+végerősítő. Szubot, szubokat még képlékeny mivel hajtom...
HW55 marad míg elérhető áron nem lesz natív UHD megjelenítő, plusz minden egyébbel amit a szabvány magával hoz, azaz legalább 2-3 év. 250 széles fix vászon is megy, 320-as váltja, szintén DIY, legfőbb probléma megfelelő áteresztést/minőséget nyújtó anyag beszerzése. Amiket eddig néztem, kb annyit vesztek vele kép és hangminőségben, mint amannyira zavar a helyiségben oda nem illő eszközök látványa, azaz dobozoktól állványokig beleértve mindent. Szobát úgy átépíteni front és oldalfalon, úgymond falban fal folyosót képezve, hogy szét se essen, akusztikailag rendben legyen iszonyatos munka. Lényeg, hogy minden úgy lesz kiépítve, hogy felkészülve várja a cseréket, és kiszolgálja ami még hátravan, egyéb változást fő rendszerelemeket tekintve az elköv. 20 évben nem tervezek .
Forrás marad saját fejlesztésű HTPC, amin kiélhető a bütykölési kedv, mindenféle bogarat csillaptva.
-
Rick4
félisten
válasz
liszi70 #29931 üzenetére
Nekem is volt plazmám, nem tudtam nem látni a hibáit, volt LCD meg LED tv-m, nem is az alja fajtából, de azok te tetszettek, itt is van mibe belekötni, de ha a hibák mellé odatesszük a kapott élmény szót, szerintem mindent meg is magyaráztunk. Kb olyan más kategória ez, mint 30 éve a fekete- fehér tévék korában hétfő esténként (adásszünet volt, aki nem tudná) színesben, nagy méretben diavetítőzni.
Igazából értelme sincs összehasonlítani a tévével...[ Szerkesztve ]
-
Norby007
tag
válasz
liszi70 #29325 üzenetére
Értem én mit írtok, mert nem érzem magam sült bolondnak, de viszonyítási alapnak jó lehet. A baj az hogy nem fullhd 0.02 luxos videó kamerával veszik fel és ráadásul a kép frissítés miatt is villog a kép. De vannak nagyon jó videók is, de természetesen látni kell előtte az biztos.
-
Janaboy
Topikgazda
-
törölt tag
válasz
liszi70 #23738 üzenetére
Hangosan gondolkodom:
110" 270 cm környékéről.
Akarnék-e túlságosan látható film graint, képi hibákat az arcomba, kényes vagyok-é rá. kb 240 széles képet 270 környékéről nézve valós probléma lehet.
111-112 cm-ig leereszkedő vászon és magasság
Fekve nézne valóban nem lenne magas, de oda a hangkép. Nem is tudom miként lehet fekve mozizni kiépített hangrendszerrel. Ülve egyértelműen magas, nagyon határeset ha le tudod tolni a képet a vászon aljára és felülről maszkolsz.
Hangáteresztő vászon és minőség.
Ismét figyelembe véve a rendszered, aminek hangjával elméletben elégedett lennél, úgy 5-6.000 dollártól, de a csillagos ég sem elképzelhetetlen. Szóval elsősorban nem a képminőség lenne gond, arra már nagyon jó modern mikró vásznak léteznek.
(#23740) _Smooth
Ha megemeli a fenekét, a front dobozait is emelheti vele egyetemben, különben ismét borulna a megszokott vagy helyesen kiépített hangkép.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
liszi70 #23738 üzenetére
én eddig úgy hallottam/tapasztaltam, hogy kár a hangáteresztősbe pénzt fektetni, mert ha jobban belegondolsz pontosan ugyanazt a hatást kelti mint a hangfalak elé rakott védőgrillrács. sokkal jobb jélküle, a magas hangok "életre" kelnek nélküle mondhatni. ennek fényében vásárolj méregdrágán hangáteresztős vásznat.
-
_Smooth
senior tag
válasz
liszi70 #23738 üzenetére
Ha a hegy nem megy Mohammedhez...
Nem tudom, milyen lehetőségeid vannak ezen a téren, de esetleg azon gondolkoztál-e már, hogy az ülőpozíciót emeled meg? Egy dobogó a kanapé/ágy/fotel alá?
Lehet, hogy teljesen kivitelezhetetlen nálad, csak egy ötlet, hogy a frontra eresztett vászon közepét közelebb hozd a szemmagasságodhoz. -
törölt tag
válasz
liszi70 #23666 üzenetére
És felemelve a keretet 600k-ra, és használtak között keresgélve is elsírnám magam szerinted? Nem kizárólag a képminőség számít, hanem a képminőség és a méret által összeadódó élmény-faktor.
nem, nem sírnád el. valószínűleg, mivel a szoba nem echte vetítéshez kialakított szoba, szinte semmivel sem dobna többet a kép, mint a w1070-el.
amivel igazán jól kompenzálni lehet egy átlagos helyiséget, az egy vászon. olyan 1.5 milla környékén.[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
válasz
liszi70 #23710 üzenetére
Screenline Wave 223 x 125, HomeVision 1.0 gain
Ez nem fér bele a méretbe és a keretbe?
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #23710 üzenetére
Szerintem 65 colhoz képest a 90 nem nagy pukkanás, ha a képminőségben visszalépés történik.
64 colos Samsung F8500 volt nálam, azt hasonlítottam 2 m széles vászonhoz. Utána 10-ből tízszer a tévén néztem filmet. Arra sajnos nem emlékszem pontosan, milyen vetítővel vetettem össze.(#23714) cecil
Érdekes felállás lenne, ha a hangáteresztő vászon csak a hangdobozok felső részét, az ott lévő hangszórókat takarná, az alsókat nem.[ Szerkesztve ]
-
cecil
aktív tag
válasz
liszi70 #23710 üzenetére
kb 3.5m-ről nézem és 106" (234cm látható szélesség) motoros Grandview CNV vászon...
Nem kell motoros, de feszes legyen, mint a babám keble!
Pedig ebben az esetben el kell felejteni a manuális rolós vásznakat, min. nagyon jó minőségű motoros de inkább oldafeszített motoros (abból nincs is manuális) kell...
Ha hangáteresztő vászonnal veszed akkor lehet szélesebb és lejöhet a hangfalak elé is
-
_Smooth
senior tag
válasz
liszi70 #23710 üzenetére
Nekem sincs sokkal nagyobb felületem (kb 95" - 210cm széles). De én 50" LED TV-ről váltottam... 3D-je használhatatlan volt, és nyilván kontrasztban se volt olyan, vagy jobb, mint akár egy W1070. Így itt minőségben se léptem vissza, méretben meg madnem dupláztam (felületet tekintve 4×).
De, ha az lett volna a felállás, mint most Nálad, nem váltottam volna - akármennyire is tetszik ez az élmény/hangulat. Akkor inkább pince/padlás/extra épület és dedikált szoba kialakítása (ami persze legalább kertesházat feltételez).
-
DjKoxi
senior tag
válasz
liszi70 #23710 üzenetére
A vetítés tényleg más dimenzióba helyezi a házimozi fogalmát, és (nálunk mindenkit lassan 3 év után is) minden alkalommal szinte elvarázsol! Sosem hittem volna, hogy valaha ilyet fogok itthon látni!
A Te esetedben, mindezek ellenére sem vágnék bele a projektorozásba. Ha minimum 110" képátlójú vásznat el tudnál helyezni, akkor viszont egy percet sem gondolkoznék.
-
cecil
aktív tag
válasz
liszi70 #23654 üzenetére
nekem 65VT60 van de eszem ágában nincs filmezés/PS4-hez nem bekapcsolni a projektort... persze fordítva is igaz pl. sorozatnézéshez nem lövöm be azt tv-n nézzük...
projektorom: Sharp XV-Z30000
érdemes a határon túl is nézelődni jó használt gépek után (én is UK-ból vettem) lehet kicsit macerásabb, de ki lehet kerülni kis odafigyeléssel a buktatókat
most pl AVforums-on láttam elkelni 650font-ért egy 1. tulajos 1. lámpás (650 órával) fehér JVC X30-at (3D szett nem volt hozzá) ami a magas árfolyamot számolva is 300 alatt van és ~15e-ből haza is juttatható biztonságosan!
vászonnal kb ugyanez a helyzet ha motoros kell, vagy veszel újonnan Szepitől egy Screenline (jó-ár érték arány és minőség, ez alatt nem nagyon keresnék mióta Grandview nincs...) vagy vadászol használtan külföldön valami jót, mert azt is lehet és hidd el nem bonyolult haza juttatni annyi ilyen furgonos szállító dég létezik már háztól-házig szállítással nagyon jó árakon
-
szepi0808
senior tag
válasz
liszi70 #23654 üzenetére
Hát most így elsőre nem tudom ki vagy, de használtban a Sony HW50-et tudnám ajánlani, vagy ha jobb feketéket szeretnél, akkor a JVC X30-at, de van a két gép között még különbség, de én a HW50-re szavaznék.
3,5m-ről egy 250cm széles vászn, 4-ről 270-es jó lehet méretnek.
-
törölt tag
válasz
liszi70 #23689 üzenetére
Nem érdemes?
Szvsz nem, de ez egy vélemény. Tudván mennyit költenél és mire, mi lenne a végeredmény. Miközben másvalaki eltérő elemekkel simán válthatna pl 42" tévéről, más igényekkel.
Látószög képméret kérdésre nem tudok értelmes választ adni, ezt átélni kell, onnantól fogva nem kérdés.
Keretnek funkciója van, kontraszt érzetet is növel, bár ha DIY nekiállsz, azt csinálsz amit akarsz. Nekem biztos hiányozna "csupaszon".
-
törölt tag
válasz
liszi70 #23681 üzenetére
Kb semmit nem jelent összehasonlítani tv vs vászon látószöget, mikor a kb 3 méter széles vászon önmagában wow faktor. Innentől fogva a plazmádra zsebtévéként tekintesz, nézheted akárhonnan, nem közelíti meg élményben, hiába produkálsz hasonló látószöget.
Ezért tehetek mindenről,
ezért hangsúlyoztam első körben, hogy megfelelő élményfaktor esetén gondolkozz, ami 190-es helyen eleve nem jöhet létre, nincs értelme cserélni. Ráadásul ha 190 cm marad, leveszel körben 5-5 cm fekete keretet, mindjárt 180-nál tartunk... Egyértelmű elmebaj enne 65" VT-t dobni 80" projiért. Más helyzet kisebb képről, alacsonyabb minőségről váltani 80-90" vetítésért.
Norbi mehet hozzád és Mézgához is falat bontani, különben nem lesz mozi.
[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz
liszi70 #23680 üzenetére
2,3m-ről a 65" képátlójú TV fogja ugyanazt a látószöget adni, mint egy 220cm széles vászon 3,5m-ről. Ez megközelítőleg 36° lenne, ami a THX ajánlásnak felel meg.
Tehát egy 250-300-as vászon 3,5m-ről nézve sokkal nagyobb lesz - kérdés, hogy ez az élményre, filmre kinél milyen hatással van. Vannak, akik 250-300as vásznat 2,5-3m-ről néz(né)nek. Nyilván sokkal jobban el tudsz merülni a képben. De nem biztos, hogy ez az optimális - ha már egyszer a legtöbb filmet is úgy készítik, hogy ehhez a 36°-hoz igazítják.Én nem biztos, hogy a 65-ös TV-t lecserélném, ha van lehetőséged és nem kényszerít semmilyen különösebb kompromisszumra a 2m-ről való nézése.
Sőt, én is gondolkoztam azon, hogy az amúgy 2,5m-ről nézett 50" TVmet 60-65-re vagy projektorra cseréljem.
Szívem szerint inkább TV-re tettem volna le a voksom, de összességében olcsóbban jöttem ki a vetítővel. Ugyanúgy elég sok, csak egészen más kompromisszumokkal. Asszonynak nem tetszett, hogy fél méterre ki van húzva a TV a faltól, és szintén fél méterrel előrébb a kanapé. Most a helyére került minden, a kinézetével és a térből/falfelületből elfoglalt területtel is megbarátkozott, viszont egyelőre nem megoldott még a kinectezés.
Meg nem bántam, de ha eleve egy 65-ös plazma lett volna a falon, valszeg nem váltottam volna.
Persze, egy dedikált moziszobában már nem ez lenne a helyzet.(de ez csak egy istenkáromló vélemény
)
(#23681) liszi70
190 széles kép 265cm-ről pont azt a látószöget adja, mint a 65" TV-d 200cm-ről(kb 39,5°)
[ Szerkesztve ]
-
válasz
liszi70 #23680 üzenetére
"3,5 méterről 250-300 cm széles kép vs. 1,5-2 méterről a 65"-os plazma"
Ja, ez az én esetemben úgy hülyeség ahogy van.
Jut eszembe, nekem a jelenlegi helyen biztosan nem fér el 250-300 cm széles kép. 190 széles fér el max. a két fronthangfal között. Szóval drasztikus méret-különbséget nem tudok produkálni, lehet, hogy ez felülírja az egész eddigi eszmecserét.
De regger tehet mindenről, ő írta a 250-300 centi széles vásznat, én hülye meg simán készpénznek vettem!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
liszi70 #23666 üzenetére
2. Másfél-két méterről néz valaki vetített képet közületek? Mekkorát?
Okés, csak feltetted ezt a kérdést, amit nem tudtam mire vélni.
Élmény:
Összehasonlíthatatlanul jobb élményt kapnál, de ezt hiába magyarázom, ha nem látod.
Nyilván előfeltétele egy számodra megfelelő minőségű vetítő kiválasztása. Némileg ismervén az ízlésed, neked is egy HW55 kéne, amiben még egyikünk sem csalódott, vagy annak használt megfelelője. Vászon plusz proji kábelekkel nálad nem fog menni 500ból.
(#23673) Mezga Aladár
Term létezik hangáteresztő vászon. Gondolom nem meglepő számodra, ha azt jó minőségű motoros kiszerelésben, kb 260-as szélességben a kiszemelt vetítő többszörös árán kapnád meg.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
liszi70 #23666 üzenetére
"És felemelve a keretet 600k-ra, és használtak között keresgélve is elsírnám magam szerinted? Nem kizárólag a képminőség számít, hanem a képminőség és a méret által összeadódó élmény-faktor. Persze ez teljesen szubjektív, ezért vagyok kíváncsi, hogy egyénenként ki hogy gondolja."
-
törölt tag
válasz
liszi70 #23654 üzenetére
Miért akarsz másfélről vetíteni? Tévéműsorra marad a plazma, mozira 250-300 cm széles kép, 3,5-4 méter távolságból. Ha 1,5-ről mozizol plazmával, egyrészt nincs hangod, másrészt nem cserélnék Benqra, mert az élmény/minőség faktor miatt még nem érné meg.
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz
liszi70 #23654 üzenetére
1,5m-re ülsz le a TV-től abból hogy lesz mozi(hang)? Center az öledben?
Vennék vetítőt, de nem 2 m-re ülnék le elé ha van egy 65" plazma. Vetítenék minimum 2,4m szélest és beülnék mondjuk ~3,2m-re.
El kell menni, meg kell nézni egy 1070-et, fél fórumnak az van. Vagy veszel egyet és kipróbálod.
(#23658) BBéci
Én pl. nem sírom el magam az UT50 mellett a W10000-rel. Használtan régi Benq leszármazottak elérhetők ebben az ársávban (Benq W10000, W20000, Sim2 D80) a kontraszt vadászoknak JVC HD 250 és biztos másokat is tud sorolni aki ért hozzá.[ Szerkesztve ]
-
válasz
liszi70 #23645 üzenetére
(Jáááájjj, de utálom ezt a piros, ide-oda cikázó szmájlit! Véletlen volt.)
Szerintetek érdemes vetítőn agyalni, jelenleg 65"-os plazma esetén, amit akár 1,5-2 méterről is tudok nézni? Vetítővel tudnék érdemben élményfaktort növelni, hogy ne menjen drasztikusan a képminőség rovására?
Tudom, kontraszt és feketeszint jócskán bukta a plazmához képest, de a méret viszont....... Nektek van tapasztalatotok a képminőség vs. képméret hatásairól, nekem nincs, még nem sok vetítőt láttam. (De szepinél már voltam!)
Folyamatosan dolgozik az agyrágóbogár, olyan 500k lenne a projectre, tehát gondolom Benq1070-szint férne bele. De érdemes szerintetek?
(Fehér falak csak távol vannak, a plafonom sem fehér, hanem közép-barna fafödém.)
A lényeg :
1. Ti vennétek vetítőt, ha a 65"-os plazmátokat akár 1,5-2 méterről is nézhetnétek?
2. Másfél-két méterről néz valaki vetített képet közületek? Mekkorát?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Fotók, videók mobillal
- Ingatlanos topic!
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest