Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #19123 üzenetére
Beszéltem a Brotherrel, azt mondták ez a dob elhasználódása miatt lehet, vagy az utángyártott toner miatt, mert ott nem olyan szigorú a minőségbiztosítás. Más szerkezetű a bennünk lévő por, ami felmarja a dobot, illetve nem jól kommunikál vele. Kis fekete pontok is emiatt keletkeznek. Nem tudom, hogy másnak volt ilyen problémája, de lehet tényleg nem jó az utángyártott toner, gondolom a dob sem. Meglepődtem, hogy 5 év alatt csak 5 tonert használtam. Bekapcsoló gomb 3x nyomására jön ki ez az összefoglaló. Dobon két oldalt, van ilyen felmaródás, de gondolom azt a tonerben lévő henger okozza. Mármint az 5, amit idáig használtam.
-
pinnacle
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Brother HL-1222WE tegnap ilyen fekete sávot nyomtatott a lap szélére. Zöld kis gombot, ha jól emlékszem hengertisztító, meghúztam, utána már jó volt. Ma újra sávot húzott, semmit nem csináltam, másodszorra mégis jó lett. Mi lehet az oka? Ilyen Zafír toner van benne augusztus óta.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
XIII. kerületben van olyan üzlet, ahol olcsón, 2000Ft alatt tudok venni nyomtatópapírt?
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Tudtok ajánlani jó ár/érték arányú papírt? Drága lett, még az Alza saját márkás terméke is 3k.
-
pinnacle
nagyúr
Szomszédnak elmondtam mi a helyzet. Majd gondolkodik mit csináljon. Milyen sűrűn kell nyomtatni, hogy ne száradjon be a tinta? Ha csak 2 hetentene, akkor 100 oldallal, 2-3 évig is elvan.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi jeni, PociAti! Én tudom, ezért is vettem Brother 1222WE-t, illetve külön szkennert,
de hiába mondom a szomszédomnak, ő nem akar ennyi pénzt kiadni rá. Igen, ez a régi átverés, hogy lecsapnak az olcsó nyomtatóra, csak később kiderül, hogy a patron annyi, mit a nyomtató. Megmondom neki, hogy végül többe fog kerülni, de úgysem fogja elhinni. Majd azért javaslom neki, hogy hetente nyomtasson ki egy oldalt.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Tudsz valamit konkrétan ajánlani? Tényleg csak nagyon ritkán használná. Szeretné, hogy a telefonjáról wifin, direktben tudjon nyomtatni, de ugye ez csak drágább modellnél lehetséges, illetve ha jól tudom, ilyen esetben soha nem megy alvóba a nyomtató, tehát jobb PC-ről megosztani.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
PociAti #17915 üzenetére
Köszi! Nekem már lejárt a garanciám, gondoltam kipróbálom, de ha még senki nem tett ilyet, akkor lehet inkább kihagyom. Most látom, ez saját termék lehet.
Ismerősnek keresek, olyan színes nyomtatót, ami szkennelni is tud. Mi a legolcsóbb ajánlott erre?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Amikor TN-1090-es tonert vettem, azt mondták, szinte én vagyok az egyedüli, aki gyárit vesz. Azt mondták ők is utángyártot Zafirt használnak. Valaki próbálta már ezt a tonert? Tényleg nyugodtan használható harmadáron, a gyári helyett?
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Brother 1222WE-n állandóan nincs papír hibaüzenetet kapok. Gombot megnyomom, nyomtatás elindul, következőnél újrakezdi.
Papír persze van benne, teljesen betolva, nem is csinálok semmit, csak a gombot nyomkodom, de nem akar megjavulni. Mi lehet a gond?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
PociAti #16424 üzenetére
Köszi! Én ilyen régi dobozost kaptam, de gondolom azért jó ez, nem romlik meg.
Hol kapható link nekem sem működik, de mindegy, mert ingyen vissza lehet küldeni.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
PociAti #16421 üzenetére
Köszi! Egyébként azt is mondták, hogy a Brothernél nem is olyan nagy a különbség a gyári illetve utángyártott között, HP-nél ez 3-4x is lehet. Brother gyári tonert, hol tudom leadni? Jó lenen a XIII. kerület környékén. Nem tudom ezért adnak valami vagy csak beszámítás lehetséges (egyébként mennyiért számítjátok be?), de gondolom még ingyen is jobb leadni, mint kidobni a kukába.
Most látom, hogy csere előtt 200 oldallal jelzi, hogy kifogy. Azt viszont jó lenne tudni, hogy időnként miért nem érzékeli a papírt, csak a bekacsoló gomb megnyomásával javul meg.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
PociAti #16419 üzenetére
Azért kérdeztem, hogy van tapasztalat nem gyári tonerekkel. Boltban állították, hogy nem is láttak még gyári 1090-et. Számlájukon tökéletes a nyomtatás. Ha viszont senki sem jelzi, hogy utángyártottat használ és sem fogok garancia idő alatt. Egyébként azt tárolja a gép, ha nem gyári tonerrel használták?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
TN-1090 utángyártott tonerrel mi a tapasztalat? Üzletben ahol vettem a gyárit, azt mondták szinte kizárólag utángyártottat vesznek, és ezzel a Zafirral nincs probléma. Ők is ezt használják.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Brother 1222WE-n szinte minden második nyomtatás után a "nincs papír" jelzés jelenik meg. Hiába tolom be teljesen, rakok bele papírt csak a kikapcsoló gomb megnyomásával tűnik el, majd újrakezdi. Mitől lehet ez?
Közben a toner kiürül jelzés is megjelent. Hol tudom megnézni, mennyi van még benne?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
PociAti #16285 üzenetére
Most látom, hogy az EPSON színhelyreállítása rontja el a képet. Ha az eredeti sárgult vacak képre engedek javítást, jobb a színegyensúly. Szerintem a régi szkennelés is azért jobb, mert ott is csak a PS javított, nem a szkenner. Egyébként vannak direkt ilyen régi kép javító programok. Lehet nem is kell PS hozzá. Tulajdonképpen azt kellene megtalálnom, hogy melyik programnál működik legjobban az automatikus javítás a nyers képből, amibe nem nyúlt bele a szkenner programja.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
ecaddsell #16283 üzenetére
Köszi! Beszéltem azzal akitől kaptam. Azt mondta nem sokat foglalkozott vele, de tényleg az a furcsa, hogy lehet a rosszat úgy feljavítani a jobb szintjére, hogy a jobb közben ne legyen még jobb. Viveza plugin erre van, hogy csak azt adott részen javít (mondjuk nem tudom, hogy mi a különbség a szabadkézi kijelöléstől), de ő biztos nem pepecselt vele ennyit.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #16280 üzenetére
Megtaláltam azt aki küldte. Tényleg Adobe Photoshop kell hozzá. Azt mondta nem sokat foglakozott vele, auto kontraszt, tónus, szín állítást csinált. Lehet ez jobban ki tudja egyenlíteni a különbséget. Azt mondta ha részt akarok javítani, akkor Viveza plugin kell hozzá, de szerinte elég az automatikus javítás is.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
PociAti #16279 üzenetére
VueScan-ben sokkal több lehetőség van, mint a gyári programban, de azt nem találtam meg, hogy lehetne a teljes képet egyforma minőségűre hozni. Itt mutattam példát, milyen különbség van a régi szkennelt kép, illetve a mostani között. Lehet ezt tényleg csak utólagos szerkesztéssel lehet elérni.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
PociAti #16277 üzenetére
Köszi! FastStone Image Viewer-el próbáltam Automatikus Javítást, Árnyékok Csúcsfényekkel, nem tudtam ilyen kiegyenlített, teljes felületen egyforma képminőséget elérni. Majd érdeklődök megfelelő topikokban.
Egyébként tök jól működik az Automatikus Színhelyreállítás, (kár, hogy nincs több finomhangolási lehetőség), régi megsárgult képen, csak látom, hogy még jobbat is el lehet érni.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Végre sikerült vennem egy Epson V19 szkennert. Prohardveres kolléga szólt, hogy a Mammut MM-ben kapható. Utólag is köszi!
Van még egy ha kell valakinek.
Nekem van egy régi szkennelt fotóm, már nem tudom, hogy kitől kaptam. Az eredeti is megvan. Egy csoportképen ahol a felső sorban állók napsütéses részen vannak, itt tökéletesek a színek, az alsó kettőben lévők árnyékban vannak, ezért sokkal rosszabb fakó, gyenge színek vannak. A régi szkennelt fotón valahogy egyformán jóra hozták mindenki képét, mély, kontrasztos színek vannak. Én ezt sehogy sem tudom elérni a V19-el. A felső sorban lévők mindig jobban néznek ki, hiába van bekapcsolva a Színhelyreállítás. Ez most a szkenenner hiányossága vagy ezt valami képszerkesztővel érték el? Mondjuk nem hiszem, hogy egyesével szerkesztették volna a résztvevőket.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
válasz
PociAti #16264 üzenetére
Köszi PociAti, atala! Akkor veszek egy V19-et, 1000 régi papírfotót szkennelnék be. Hiánycikk a szkenner, egyik boltban azt mondták, hogy szerintük azért mert inkább berakják ezeket multifunkciós nyomtatókba, ezért gondoltam, talán érdemes ilyet venni.
Brother 1222WE-n wifi-nél nincs automatikus kikapcsolás. Mégis inkább így használnám, mert akkor nem kell a PC-t bekapcsolni nyomtatához. Egy idő után alvóba vált. Itt mennyi a fogyasztása, 1,3-0,7W? Lehet az még kibírható, illetve ki is kapcsolhatom kézzel ha akarom.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! DCP-1622WE szkennerre (régi papír fotókat szeretnék beolvasni) van olyan jó, mint a Epson Perfection V19?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
PociAti #15177 üzenetére
Köszi! Lehet ez leáll majd. Ezt írta a beállítási oldalon. Cser. tonnert : Állj
Ennél az üzletnél, korrektül tájékoztattak, ráadásul, ma vasárnap.
Sajnos a gyártó meg tudja állapítani, ha nem gyári toner volt a készülékben, így egy esetleges garanciális hibát ezzel el tud utasítani.
Amíg a készülék garanciája érvényes, érdemes gyári tonert használni....
Viszont lehet később sem lesz érdemes utángyártottat használni, mert senki sem ajánlotta idáig.
Akkor más ez a lézer, mint a tintás. Canon nyomatóban itt vettem utántöltőt, 3-4x is sikerült utánatölteni.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Szerintem ez az egyik legjobb hardware kereső oldal. Lézernyomtatónál csak A3, A4 van.
Itt viszont mindegyik nyomtató A2-es? Nem értem miért nincsenek rajta az előző linken.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
PociAti #15167 üzenetére
Köszi! 1145 oldal volt eddig. Lehet nyomtatni addig, akár 1500-on túl, amíg nem lesz halvány a nyomtatás vagy ajánlott a figyelmeztetés miatt cserélni, mert megsérülhet valami?
Ahol vettem, ott kettő utángyártott tonert is árulnak. Gondoltam, ha ezek használata garancia vesztéssel jár, akkor nem forgalmaznák, de ezek szerint jobb ha maradok az eredetinél.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Van ajánlott utángyártott TN-1090 toner? Brother 1222WE-nél meg lehet nézni, hogy mennyit nyomtatott idáig?
-
pinnacle
nagyúr
1 óra utáni automatikus kikapcsolás wifin kapcsolatnál nem működik. Pedig visszaigazolja. USB kábelen működött. Remote Pronter Consoleból is próbáltam, de semmi változás. Találkoztatok már ilyen problémával? Szerviz szerint mivel USB-n működött, wifi a hibás, mert valamivel ébren tartja. ASUS-65P routerem van.
-
pinnacle
nagyúr
Brother 1222WE idáig USB kábelen volt PC-re csatlakoztatva, áttenném wifire, hogy ne kelljen nyomtatásnál bekapcsolni a gépet. Elejétől a d ponttól, hogy tudnám újrakezdeni (ha egyáltalán így kell váltani wifi-re)? Ugye wifinél is működik 1 óra utáni kikapcsolás?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
PociAti #14020 üzenetére
Brother oldalán kérdeztem, először a Műszaki és Szerviz Vezető válaszolt, utána meg az Allin Technik. Mindegy majd csak megjavul.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
kuyarashi #14014 üzenetére
Köszi kuyarashi, PociAti! Brother szervizben azt mondták, hogy papír vezető görgő rúgók erősek amik idővel gyengülnek. Állítani nem lehet rajta.
1223 csak a színében különbözik? Ha azzal kezdettől fogva nem volt gond, inkább azt venném meg.
Egyébként jó lenne tudni, hogy mi a helyzet a 1222-vel, mert ha mindenkinél jelentkezik ez a probléma, akkor nem ajánlott készülék. Szervizben azt mondták, hogy általános jelenség.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
kuyarashi #14009 üzenetére
Köszi kuyarashi, ocscsaba! Tényleg itt van. Akkor ezt viszont jelezni kellene az összefoglalóban. Ezek szerint nem egyedi hiba. Van olyan Brother 1222WE tulaj, akinek nem nyom csíkot a görgő a papírba? Ha igen, akkor talán van remény arra, hogy szervizben tudnak rajta lazítani.
Ezeket a papírokat ajánlják. Ha valakinek papírcserétől elmúlt a probléma, írja be legyen szíves. -
pinnacle
nagyúr
Brother1222WE-t vettem, nagyon szépen, gyorsan nyomtat. Papírra egymástól 12cm-re, 2cm széles sávot "vasal". Ez később sem tűnik el. Ezzel lehet valamit csinálni? Lehet gyenge minőségű a nyomtatópapírom?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
ocscsaba #13602 üzenetére
Köszi ocscsaba, PociAti! Most látom csak, hogy utángyártott Brother TN-1090 is van. Ezek közül van valami bevált, vagy mindegy kinél veszem?
-
pinnacle
nagyúr
Gép árát osztva 1500-al 17Ft, akkor utána éri meg a következő tonerrel, úgy már csak 4,5Ft. Mondjuk azt nem tudom, ezek a nyomtatók mennyi nyomtatást bírnak, meg a dobot is cserélni kell egy idő után.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszi atala, PociAti! 57Ft, 1500 oldal kinyomtatására tényleg jelentéktelen. Mennyi idő után megy Készenlétiből, Alvóba? Inkább nem kapcsolnám ki minden nyomtatás után.
Lányom nagy tételben nyomtat, őt kellene rábeszélni a lézernyomtatóra, neki biztos megérné, de azt mondja, hogy a nyomató helyeken csak spirálozást nem vállalnak. Árakat nézve elég drága egy ilyen gép. Mi a legolcsóbb ajánlott? Lehet ez is megérné hosszútávon.Most látom, hogy lehet csak spirálozni. Akkor lehet cikinek érezte, csak ezzel bemenni.
Egyébként mennyibe kerül 1 oldal otthoni nyomtatása? Csak kíváncsi vagyok mennyi a bolti 15Ft-hoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Brother HL1223WE csak a színében különbözik a 1222WE-től? Csak ritkán nyomtatok, általában 1-2 oldalt, néha 30-40-et. Az igaz, hogy erre nem érdemes lézer nyomtatót venni, mert nagy az energia fogyasztása az első oldalnak?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
PociAti #13343 üzenetére
Köszi! Nem tudtam, hogy a ugyanazt a TN-1090 tonert adják, mint amit később veszünk. Úgy emlékeztem régebben a nyomtatókhoz kisebb patront adtak.
Akkor úgy néz ki, megéri ilyen lézer nyomatót venni. Igaz a Canon patront lehet tölteni, de szerintem az sem bír többet 3 "utántöltésnél".
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok!
Brother HL1222WE-ben lévő toner mennyi oldal kinyomtatására elég? Illetve a Canon PG-512 patron szintén mennyi oldalt tud?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
ocscsaba #12608 üzenetére
Itt panaszkodtak erre a nyomtatóra. Nem tudom, hogy egyedi probléma, mert nem volt rá más találat a topikban. Ha valakinek van még ilyen legyen szíves írja be a tapasztalatait. Ugye most a Brother HL-1222WE a legjobb ár/érték arányú nyomató az olcsó toner miatt?
-
pinnacle
nagyúr
Valami olcsó nyomtatót keresnék általános használatra. A HP D1660 vagy a Canon Pixma iP2600, 2700-re gondoltam. Szerintetek melyik a jobb vagy esetleg tudtok mást ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Epson TM-T20II USB-s Blokknyomtató,címkenyomtató 48,64,80mm,gyári adapter,kábel,számla,gar
- Brother DCP-1622WE lézernyomtató/szkenner
- HP OfficeJet Pro 7740 Wide Format A3+ Wi-Fi tintasugaras nyomtató MFP,ajándék patron,számla
- Canon ImageRunner 1133if
- Gyári és utángyártott TONEREK (DELL, HP, Samsung, Xerox, Kyocera)