Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz pinnacle #16420 üzenetére

    TN-1090 esetén nyakamat merném rá tenni, hogy tudná detektálni a hamisat, annyira egyszerűnek tűnik a chip és maga a nyomtató is.
    A cég ahol dolgozom ott mindenféle tonerrel találkozunk, mivel az eredeti tonert beszámítjuk. Konkrét márkánál maradva a Brothernek Európában - környezettudatosság jegyében - több újrahasznosító üzeme van, hozzánk legközelebb Szlovákiában van egy ilyen gyár.
    Szó szerint mondom, hogy csukott szemmel meg lehet különböztetni az eredeti és hamisított tonert, egyes elemek olyan olcsó műanyagból készülnek. És így a végén már jó eséllyel ömlik belőle a por.

    Látatlanba azt mondom, jó pocsék helyre mehettél, ha nem láttak még gyári TN-1090-et! Nagyon könnyű beszerezni, az egyik legnépszerűbb nyomtatóhoz kell és emellett az egyik legolcsóbban üzemeltethetőek ezek a gépek.

    Ezek az alapnyomtatók helyből elég gyenge minőségben dolgoznak, én nem ehhez szoktam. Utángyártottal viszont látványosan lehet rombolni a minőséget. an akinek tök mindegy.

    Egyik kedvencem, amikor öntapadó felületre nyomtatnak vele (A4-es papír etikett). Viszont az eredeti, gyantát, viaszt és polimert tartalmazó por helyett olcsó szénpor van a tonerben, és nem tudja megfelelően rásütni a papírra a nyomtató, mert más hőmérsékleten megolvadó porra lett méretezve. Ha ez egy csomagcímke, amin vonalkód is van, akkor mire célba ér az öntapadós címke a nyomat már lemálik, és nem lehet beolvasni a vonalkódot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák