Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
jackal79
aktív tag
válasz
Alex91 #19153 üzenetére
Elsősorban nyomtatni
. De ez egy jó kérdés, ha szkennelni is tud az már nagyon jó lenne, nem tudom, hogy így mennyire lesz drágább. Egyébként nekem ami szempont, hogy tartós és viszonylag olcsó legyen. Egyébként fogalmam nincs, hogy otthoni használatra milyen nyomtatót érdemes venni. Tényleg csak arra lenne, ha nagy ritkán ki kell nyomtatni vmit, akkor kéznél legyen. Az mennyire tolja fel az árat, ha szkennelni is tud, illetve wifi-n/bluetoothon keresztül nyomtatni?
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Otthoni használatra keresek nyomtatót. Nem céges használatra lenne, ezért ritkán használnánk. Ár/értéket figyelembe véve mit ajánlanátok, mit keressek? Köszönöm!
-
-
Czmorek
aktív tag
Sziasztok!
Vizes matricát szeretnék nyomtatni amit modellekre helyeznék fel.
Leheletvékony fóliára, fehérrel is.
Remélem van ebben valakinek tapasztalata.
Olyan nyomtató kellene ami megfelel erre a célra.[ Szerkesztve ]
-
Richyrich
újonc
Sziasztok, épp használtan akarnék venni egy Brother HL1223we nyomtatót. Kérdés: Mi a különbség e között és a 1222we között? A patron szintjét laptopról lehet megnézni benne? +Nekünk fontos lenne a telefonról nyomtatás, mivel csak céges laptopunk van, arra a driver-t valszeg nem fogom tudni telepiteni. Köszi!
-
tucsok.
senior tag
Sziasztok!
Otthoni használatra keresek 2 oldalas automata lézer nyomtatót fekete fehéret, WIFI-vel. Melyikek az ajánlott típusok?
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
d@minator #19140 üzenetére
Koszi szépen a részletes információt!
PociAti: Cegnek lessz nem nekem. Van egy tintasugarasuk, de nem hasznaltak surun, beleszaradt a tinta, itt pedig nincs mi beleszaradjon. Neha nyomtatnanak vele szineset, de inkabb számla.
Ui: ahogy nezem a led, egyszerubb konstrukcio, olcsobb uzemeltetni.?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #19123 üzenetére
Beszéltem a Brotherrel, azt mondták ez a dob elhasználódása miatt lehet, vagy az utángyártott toner miatt, mert ott nem olyan szigorú a minőségbiztosítás. Más szerkezetű a bennünk lévő por, ami felmarja a dobot, illetve nem jól kommunikál vele. Kis fekete pontok is emiatt keletkeznek. Nem tudom, hogy másnak volt ilyen problémája, de lehet tényleg nem jó az utángyártott toner, gondolom a dob sem. Meglepődtem, hogy 5 év alatt csak 5 tonert használtam. Bekapcsoló gomb 3x nyomására jön ki ez az összefoglaló. Dobon két oldalt, van ilyen felmaródás, de gondolom azt a tonerben lévő henger okozza. Mármint az 5, amit idáig használtam.
-
d@minator
addikt
válasz
Recon666 #19139 üzenetére
Canon:
LBP631CW - Egyoldalas (kezdő toner: 910/680) - 82e
LBP633CDW - Kétoldalas (kezdő toner: 910/680) - 102e
MF651CW - Egyoldalas + szkenner (kezdő toner: 1350/680) - 120e
MF655CDW - Kétoldalas + szkenner (kezdő toner: 1350/680) -134e
MF657CDW - Kétoldalas + kétoldalas szkenner (kezdő toner: 1350/680) - 145e
Toner típius: 067Brother (kisebb méretű, mert lézer helyett LED):
Hl-L3220Cw - Egyoldalas (kezdő toner: 1000/1000) - 99e
HL-L3240CDW - Kétoldalas (kezdő toner: 2600/1400) - Ez 140e de nagy kezdőkészlet.
Toner típius: TN-248 -
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok!
Lézer nyomtatót keresek 100-110e korul, ami szineset is nyomtat. Mit ajánlanátok? -
hcol7
senior tag
válasz
Dickassman #19137 üzenetére
igen, erre, bocs, rosszul irtam.
-
hcol7
senior tag
válasz
Dickassman #19135 üzenetére
brother hlwe-1622.
-
Dickassman
csendes tag
Hello!
Keresek egy megbízható nyomtatót hosszú távra. minél kevesebb karbantartást szeretnék.
1. Tintás vagy lézer? Nem tudom
2. Fekete vagy színes? Csak feket
3. Mire használnád? Dokumentum nyomtatása, scannelése
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? 1-2/ ho
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? Lehet akár hónapok is
6. Milyen funkciókat vársz el? Manual szkenner elég, wifi/ Ethernet, mobilról egyszerű nyomtatás. Van egy itthoni NAS ok is akár ha azzal lehet ilyen funkciót elérni, az is jó.
7. Mennyi a keret? 50k rá gondoltam, de rugalmasan lehet ha megéri
8. Árérzékeny vagy? Közepesen
9. Nem, jó lenne ha minél egyszerűbben megrendelem a gyári patront, utántöltőt ami jó lesz. -
dik
őstag
Valaki esetleg tudja a pwd kódot ami a gép hátulján van hogyan lehet kitalálni mi lehet? Amit vettem 2622 egyszer elfogadta frissítette a firmware majd többet sem akarja elfogadni. Nem emlékeszem átírtam volna. De persze lehet fene se emlékszik rá. Tehát esetleg tudja valaki van rá mód megtudni mi lehet az most? A gyártóval nem boldogultam bla bla bla nyomja de a lényeget nem...
-
pinnacle
nagyúr
-
hcol7
senior tag
válasz
freelanced #19129 üzenetére
az uzemeltetesi koltseggel kiegeszitett vetelarat erdemes nezni, ha tenyleg bestbuy/budget nyomtatas a cel. bovebben: osszefoglalo fent.
amugy meg az elmondasod alapjan brother hl-we-1222 lenne jo neked. -
freelanced
addikt
Sziasztok,
Van ajánlás, hogy budget jeligere mit lenne erdemes nezegetni? Igazabol fekete feher nyomtatas is eleg, szovegeket szeretnek foleg, heti parszor.
Koszonom
-
merqree
őstag
válasz
z123456789 #19126 üzenetére
Én ezt vettem: Brother DCP-T720DW
Költség keretet nem írtál. Nekem nagyon bejött, élvezet, főleg, hogy mobilról/tabletről (iPhone, iPad) közvetlenül tudunk rá nyomtatni.
Nézz rá esetleg. -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Színes tintatartályos nyomtatót szeretnék vásárolni, elvárások:
-A4 méret
-tudjon fotót is nyomtatni
-multifunkciós legyen (szkennelés, másolás)
-Epson szimpatikus (többet is láttam már a környezetemben az elmúlt években, tökre megfelel a tudásuk)
-hálózati csatlakozás, de nem feltétlenül fontosTudnátok ajánlani nekem konkrét típust, esetleg linket, üzletet, ahonnan érdemes megvásárolni?
Hálásan köszönöm. -
PROTRON
addikt
Most épp szembejött az arukeresön hogy egyik boltban 76k a Brother MFC-J5340DWE, ugyanakkor azt látom, hogy a brother.hu nem ismeri ezt a típust, míg a .uk ppedig a 3540-est nem ismeri...
De arukereso szerint több helyen van 5340-es is, szal lehet eltérítettek egy szállítmányt, de valójában ugyanaz a típus csak országonként kicsit eltér a számozás?
Vagy tényleg van eltérés a 2 között?
Ha ugyanazt tudja, akkor jó mert én is ennyiért vettem... -
makkmarce
őstag
Sziasztok, gondolkodom a színes lézernyomtatóm cseréjén, (jelenleg Samsung C430).
Paraméterek:
1. Lézer vagy hőszublimációs esetleg, A4 minimum
2. Színes
3. Színes marketing anyag, fotók
4. Heti 10 oldal
5. 1-2 hónap
6. talán a 2 oldalas nyomtatás, de nem szükségszerű
7. max 150-200k
8. nem, első körben egy a fenti lézernél jobb megoldás (mondjuk dupla ekkora DPI kicsit jobb színhűséggel)
9. Kb mindegy, ha jól működik, persze ha 500-1000ft/lap árban jön ki, azért az engem is zavarna.Segítséget előre is köszönöm
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Brother HL-1222WE tegnap ilyen fekete sávot nyomtatott a lap szélére. Zöld kis gombot, ha jól emlékszem hengertisztító, meghúztam, utána már jó volt. Ma újra sávot húzott, semmit nem csináltam, másodszorra mégis jó lett. Mi lehet az oka? Ilyen Zafír toner van benne augusztus óta.
[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz
PROTRON #19121 üzenetére
Jellegzetes képfeldolgozási hiba jelentkezik a határfelületeknél, amikor egy sötét felületet egy világos felület követ.
Nem tudom mennyire látszik ezen a képen, de a felső felében próbáltam illusztrálni a jelenséget. Amikor egy világos és sötét szürke felület találkozik, akkor a határon a világosból fehér lesz, a sötétből fekete. Felerősödik a különbség. Ilyesmi fordulhat elő a beszkennelt aláírással is.
Van amikor az egyik irányba való elmozdulás erősebb.
Esetedben valószínűleg a kék tinta vékony vonalai eltűnnek, viszont ahol vastag a vonal, ott nagyon megerősödik (sötétebbé válik).Általánosságban nem megkövetelhető a kék tinta. Jogi fórumokon ezerszer át lett ez már beszélve. A fekete ugyanannyira elfogadott. A korábbi előírás kb. a '80-as, '90-es években, a színes fénymásolók megjelenésével megszűnt. Korábban a fekete változat volt a fénymásolt, kék az eredeti. ide eredeztethető vissza. Viszont aki makacs módon ragaszkodik hozzá, azzal minek kekeckedjen az ember, még ha tudja, hogy helytelen ez a követelés. Legfeljebb belső szabályzatban kérhetik.
A tálca emlékeim szerint nem miden modellhez rakható hozzá, csak a család magasabb sorszámmal rendelkező tagjaihoz. És talán első pillanattól kezdve mondtam, hogy A3-as lapot kézzel adagoltatni elég problémás lehet. Nagyon bénácska elemek tartják meg a lapot, és ekkora felületnek alapból sem nagyon van tartása,. Folyamatosan elől hagyva pedig magába szívja a nedvességet. Alapesetben is folyamatosan sérül a papír rost szerkezete, és ilyenkor a kedvezőtlen tényezők együttesen lépnek fel. És a lapra szálló apró port még meg sem említettem.
Az A3-as lapokat védeni kellene a "romlástól", a káros külső behatásoktól. -
PROTRON
addikt
válasz
PociAti #19118 üzenetére
Naja, ezt korábban elfelejtettem beírni amikor kérdezted hogy mennyire vagyok elégedett a saját Brother MFC-J3540DW-mel.
Nekem az a gondom, hogy amit visszaszkennelek aláírt dokumentum, a tollal írt aláírás színe és vonalazása olyan hatásúvá válik mintha eleve számítógéppel lett volna csak wordben "rárakva" és egyben kinyomtatva. Kollégáimat nem zavarja, de engem igen.Szerencsére a legtöbb megrendelőnket nem érdekli, mert akit viszont érdekel az eleve 2 db példányt kér szigorúan kék tollal kézzel aláírva(mármint szemem láttára ellenőrizte az aláírás vonalazásán hogy tényleg kézzel lett aláírva), nem fogadja el az előregyártott pecsételős aláírást még akkor sem ha a tintán érezni hogy IRL nyomódik a pecsét.
Jogászok rémálma lehet az ilyen cég, de hát evvan...ugyanez a cég mind a mai napig 2 db CD példányban is kéri az 1-1 mb méretű tervdoksikat.Legszebb amikor félév elteltével felhív hogy nem találja a CD-ket küldjem már át emailben a végleges változatot...
A másik ami még zavar a kis Brother nyomtatómban:
-lsőre azért nem zavart hogy csak 1 tálcája van, mert azt hittem tudom majd használni a hátulsó adagolót A3 papírokhoz, de az a része nem okés, rengetegszer elakad, beragad, pláne ha már több napja ott állt függőlegesen a papír. Bár nem próbáltam más márkájú papírral.Ez azért érdekes, mert a 2 tálcás változata ennek a gépnek kb 50%-al drágább és ugyan külön meglehet venni a "komplett alsó részt" megfizethető áron, de ahogy átnéztem a műszaki doksit az enyémhez azt nem lehet hozzáépíteni, tehát egyben kéne az egészet cserélnem 2 tálcásra...aztán lehet csak én vagyok béna és nem jól értelmeztem.
[ Szerkesztve ]
-
d@minator
addikt
válasz
dezs520 #19115 üzenetére
Én is ilyesmiben gondolkodok, nem nagyok, nincs szkenner bennük. Ahogy néztem az utángyártott toner kb. egy árban van a két márkánál és majd esik az áruk idővel. A Canon kevesebbet ad kezdésnek. A Brother sorozat kiváló értékelést kapott színes és fekete dokumentumra de fényképre nem jók a lézerek.
Canon i-SENSYS LBP633Cdw
Brother HL-L3220CW
Brother HL-L3215CW
Brother HL-L8230CDW
Brother HL-L8240CDW -
PociAti
őstag
válasz
MaCS_70 #19117 üzenetére
Szinte minden Brother szkennernek rossz a minősége, fényképek szkennelésére, majd nyomtatására gyakorlatilag alkalmatlan.
A dinamika nagyon félre megy. Egy lineáris átmenetből teljesen fura görbe lesz. Mintha dokumentumok szkennelésére lenne optimalizálva.https://logout.hu/tema/milyen_nyomtatot_vegyek_2/hsz_18543-18543.html
A jobboldali kép hasonlít a valósághoz, a baloldali nem. -
hcol7
senior tag
gyerekeknek sulis cuccokra heti kethetire mi brother tartalyost hasznalunk 5 eve karbantartas es koltsegmentesen, meg mindig nem fogyott ki a kezdo tintakeszlet, sot, a pluszban hozzaadott fekete uveget meg ki sem bontottam. es nem szaradt be.
a nehai szkennelesre is tokeletes. -
PociAti
őstag
válasz
dezs520 #19112 üzenetére
A HP és a Canon egy időben, egymástól függetlenül, majd később közösen lépett bele ebbe az utcába. Sajnos sokak számára zsákutcának bizonyul, mert fajlagosan számolva rendkívül magasak a költségek. Nem csoda, hiszen 50-15 oldalanként kell új nyomtatófejet venni a gépbe.
Színes lézer nyomtatók nagyok, mert 4 nyomtató van egy házba belezsúfolva.
Tintatartályosak között a Canon Pixma G sorozata között vannak a legolcsóbb gépek. Rendszeres üzemelés mellett legalább 5 évig normális és költségmentes nyomtató lehet belőle. Epson gépei jobbak és tartósabbak, de drágábbak. Brother talán a legtartósabb, de annak szkennere nem valami jó és más apróbb hibái is vannak. De attól még ajánlott az is.
-
dezs520
senior tag
Sziasztok
Vettünk otthonra egy HP3775-ös gépet-,de nem igazàn jött be,állandóan van valami nyügje….A terv az volt,hogy mivel kb kéthetente nyomtatunk (gyerekeknek sulis cuccok),és ne legyen gond a beszáradással,vegyünk egy patronra telepített nyomtató fej megoldást.
Most viszont mivel nem igazán vált be,egy szines lézer nyomtatóra gondoltam,van olyan szines lézeres gép,ami otthoni környezetbe való,vagy ezek mind mosogép nagyságúak?
Vagy teljesen tévúton járok ezzel a lézeres dologgal,és adjak még egy esélyt egy ilyen tintás+fejes gépnek?(max kipróbálok más gyártót,gondolom nem csak a HP-nak van ilyen)
Nem karok után gyártott patront,ár sem igazán számít,csak bírja ezt a 2-3 hetes használati intervallumot.(az nem lenne baj,ha tudná az airprint-et) -
PociAti
őstag
válasz
MaCS_70 #19110 üzenetére
Úgy tűnik.
Eleinte a DCP-T300 és T310 volt a legalacsonyabb számú Brother tartályos nyomtató, harmadik generációnál (20-as számú nyomtatóknál) a DCP-T220-al szolgáltatásban még alá lőttek az elődöknek, ezen még kijelző sincs, de szkenner ebben is van.
Lásd YouTube videó: https://www.youtube.com/watch?v=FG_a3Izy52c -
krbC
tag
Sziasztok!
Keresek otthonra egy nyomtatót.
fekete-fehér nyomtatás, hetente 20 oldal, nem kell a duplex(de nem baj ha van) mindenképpen wi-firől nyomtatnék(laptop és telefon) és ha lehet egy kompakt nyomtatót keresek, mert kint lenne a nappaliba, keret 40.000 Ft akar újonnan de lehet használt is.
Köszönöm szépen ! -
d@minator
addikt
A dobegységnek is van élettartama ha eléri cserés. Használtnál nem tudni hogy áll. Lehet nullás.
Egyébként azt 10 vagy 15ezer oldalanként kell cserélni azaz neked soha. Nem drága az utángyártott ~6000Ft.
l2042d ahogy nézem ugyanaz, mint a HLL2442DWYJ1 csak nincs kijelzője és wifi-je. -
-
d@minator
addikt
Nekem a lézerhez 3000 -10000Ft -ig egy utángyártott toner és 2600 lap kapacitású. Ahogy néztem minél újabb egy nyomtató annál drágább a tinta. Pontosabban ahogy idősödik a nyomtató annál olcsóbb.
Rohadt gyors kétoldalasan is. Hálózati nyomtatóként használom számítógépről wi-fin, de telefonról is nyomtatok nem kell semmi alkalmazás hozzá. Ha fél évig rá sem nézek is nyomtat nem szakadt még le a hálózatról. (kábellel az első nyomtatás azért gyorsabb)
Kis méret, belső papírtálca így a papír nem porosodik. Ezek az utódai: [link] DW a kétoldalas nyomtatás. 700 oldalas kezdő toner.#19098wwenigma:
-
PociAti
őstag
Nincs rá jó modern megoldás.
Tartályos nyomtatónál a Brother nyomtatói számítanak a legtartósabb választásnak, mert egyedüliként automatikus fejtisztítással rendelkeznek, és emiatt hatalmas maradéktinta elnyelő szivacs van benne.
Viszont relatív drágák, a szkennerük meg csapnivaló.
Lehet próbálkozni olcsó tintás nyomtatókkal és nem hivatalos tintákkal, de bizonytalan a működésük (megbízhatatlanok). Lehet valakinek szerencséje van vele, de biztosra nem lehet ígérni, hogy X nyomtató Y olcsó tinta megoldással mindenkinél működni fog. -
PociAti
őstag
válasz
Jarod1 #19100 üzenetére
mivel én ott szoktam venni
Persze mert az a munkahelyed... legalábbis korábban így hivatkoztál rá.Ez most egy újabb bujtatott hirdetés akar lenni tőled?
Elég béna trükk, hogy csak azért raksz be egy drágább ajánlatot, majd utána a céged olcsóbb ajánlatát, hogy ne legyen annyira feltűnő!