Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz PROTRON #18917 üzenetére
Az se biztos, hogy létezik olyan személy az országban, aki tudna rá válaszolni.
Miért is volna bárkinek is releváns összehasonlítási tapasztalata SHARP MX3060N/MX2630N és Konica Minolta Bizhub C250i / C-251 / használt C-227H viszonylatban?
Bizhubok elég elterjedtek, én is 5-6 típussal találkoztam (bár pont nem ezekkel), de SHARP -hoz nem volt közöm, nem túl gyakoriak.
Új gép beszerzésekor nekünk is volt lehetőségünk 2 hétig Ricoh gépet használni. Nagyon komoly tesztelésnek vetettük alá, de végül egy kiállításon bemutatott Bizhub mellett döntöttünk, hogy egységes legyen a flotta (egy szerelőt kelljen hívni a 2 géphez). Pedig voltak bosszantó hibái, de itt jön a csavar, 1-2 hónapnak és komoly utánajárás kellett hozzá, hogy a legbosszantóbb hibáktól megszabaduljunk.
Emiatt szerintem hónapok és nagyon sok befektetett munka szükségeltetik ahhoz, hogy egy új gépet megfelelően megismerjünk.Persze ahol a termelékenység alacsony szinten van, ott mindegy. De akkor az is majdnem mindegy, milyen gépet használnak.
-
PociAti
őstag
válasz PROTRON #18607 üzenetére
Nem olvastam el a hozzászólását, csak 2 dologra voltam kíváncsi:
- éves szinten hány oldalt nyomtatna,
- és mennyit szánna rá?"Hetente színes: 100 oldal, ff: 400 oldal" és "40-50k".
Mivel egy évben 52 hét van, és hetente 500 oldalt nyomtatna, akkor ez évi 26.000 oldalt jelent.
Az egyik legolcsóbb ajánlott A4-es lap, a Mondi A4 80gr IQECO480PLUS, 2.300 Ft-ba kerül egy csomag. Lényeg, 115.000 Ft-ba kerülne az éves papír igény, festékről még nem is beszéltünk, de valami olcsó gép kellene hozzá. (Még ha a lapok 60%-a kétoldalas, akkor is évi 69.000 Ft a lapköltség. 5 év alatt 350k)."... ha kijön a matek" kijelentés ennek fényében már kissé átértékelődik.
Ilyenkor szokott következni a mentegetőzés, hogy a fent megadott értékek nem is úgy kell érteni, az csak hozzávetőleges adat, nem is lenne heti 500, hanem 100 alatt lenne...
És ez meg az a funkció nem is olyan fontos, és az árat is rugalmasan kell érteni.
Gyakorlatilag már totálisan más berendezésről beszélünk.
Autós példával élve a bőr üléses rózsaszín Fiat 500-astól eljutottunk a szürke elektromos SUV-ig úgy, hogy közben csomó kategóriát átlépünk. -
PociAti
őstag
válasz PROTRON #18599 üzenetére
Nem ismerem a konkrét típust, de úgy tűnik abban is hátul csak adagoló nyílás van, nem pedig tálca. A konkrét szakkifejezések eltérő tartalmat jelölnek.
https://support.brother.com/g/b/spec.aspx?c=hu&lang=hu&prod=mfcj3540dw_eu_as_cn
Nyílásba 1 lapot szabad(na) csak betölteni, tálcába többet is lehet."Én csak terv lapokat nyomtatok, sima papír anyagra."
Jelen esetben ez inkább probléma, mint előny, mivel azoknak a lapoknak nagy a felületük, viszont szinte semmi tartásuk sincs."... vastagabb papír anyagokra van a hátulsó tálca, ..."
- továbbra is adagoló nyílás, és nem tálca,
- némileg vastagabb matt papírral valószínűleg jobban működne,
- és a leírás szerint csak annyi megjegyzés van, hogy ha fényes anyagra szeretnének nyomtatni, akkor olyan nyomtató kellene, amin van hátsó tálca (és nem adagoló nyílás), és ezt a hátsó (többcélú) tálcát kellene használni.Illetve vannak több papírtálcával (alsó tálcával) rendelkező típusok. Például:
https://support.brother.com/g/b/producttop.aspx?c=hu&lang=hu&prod=mfcj5955dw_us_eu_as
Azzal lenne optimális az A4 és A3 nyomtatás.Igazából nem tudom mit lehetne azzal kezdeni, ami most van. Alábbi videóban sokáig óvatosan adagolja a hosszú lapot. https://www.youtube.com/watch?v=D3pL96R-af8 Ha fix helyen van a nyomtató, és gyakran kellene használnom, akkor szerkesztenék oda valamit, amire szépen hosszában fel tud feküdni az A3-as lap, nem hajlik le, és emiatt a saját súlya által nem próbálná meg magát kihúzni az adagoló nyílásból. (Szerkesztettem már tálcákat lamináló gépek elejére és hátuljára. Elejére hogy szépen egyenes úton húzza be a lapot, hátuljára pedig azért, mert amikor kiadja, akkor még enyhén olvadt állapotban van az ív, és könnyen meggörbülhet ha nem egyenes vonalon halad tovább.)
Valószínűleg a tálcáknak sem esik jól az állandó nyitogatás, de amíg nincs hátul a lapoknak normális támasza, addig az alsó tálcás nyomtatás a legbiztosabb módszer.
-
PociAti
őstag
válasz PROTRON #18553 üzenetére
"Nálunk a cégnél a titkárnőnek már a ... puritánabb menüje is kihívás"
Ilyenkor kell "helyette" azt a munkát másnak elvégezni.A paperport-ot nem ismerem, rákerestem, úgy nézem valami windows-os program.
Egy szoftver összeomlása több dologra vezethető vissza. A szövegek néha görbékké vannak átalakítva, de ha nem is, akkor speciális tipográfiai beállítások miatt akár egy szó is annyi elemből állhat, ahány karakterből áll, és mindegyik egyenként van pozícionálva. Ez eléggé meg tudja izzasztani a számítógépeket, főleg ha valamely elem bugosan lett lett létrehozva (ez AutoCAD-nél néha előfordult, emlékszem a hódfarkú cserép volt az egyik ilyen objektum). Ettől az Acrobat is rendre elhasalt, a Foxit viszont jól lekezelte az ilyen hibákat.
Ha nem képes PDF/A változat létrehozására, nem képes optimalizálni a végterméket és amúgy is összeomlik, akkor más programot kell használni.
A már említett Foxit cég termékeit én anno kedveltem, szerkesztőjének van Free Trial változata. És tudja a PDF/A-t. -
PociAti
őstag
válasz PROTRON #18551 üzenetére
Azért ne költsön rá az ember, mert ingyenes szoftverekkel is tökéletesen megoldható.
Legtöbb szoftver alapja a már említett GhostScript. Én parancssorból használom. Nagyon jó leírások vannak hozzá, ha rákeresel mit szeretnél, biztosan találsz rá választ.
Vannak programok, melyek csak egyszerű grafikus felületet biztosítanak számára, és vannak összetettebb programok, melyek szintén ezen alapulnak."legfontosabb funkciók hiányoznak, vagy kilóméter méretűeket csinálnak belőle"
Rosszul paraméterezted. -
PociAti
őstag
válasz PROTRON #18544 üzenetére
Csak gyártót írtam, Canon és Epson gépei között kellene szétnézni.
Konkrét típust azért nem írtam, mert rendes válaszhoz órákon át kellene bújni a típusleírások között, mivel legutóbb amikor ebben a kategóriában megtettem ezt, azóta új típusok jelentek meg.
Ma már valószínűleg mást mondanék, mint amit egy éve mondtam. (Vagy amit fél éve mondtam volna.) Folyamatosan frissíteni kellene ezt a tudást. Legjobb lenne hozzá saját adatbázist építeni, ha már egyszer nincs ilyen publikus adatbázis. -
laci06
senior tag
válasz PROTRON #18540 üzenetére
És akkor miért brother és miért nem epson? Mi az előnye a brothernek? Ha jól tudom az epson kezdte el már egy jó ideje "tolni" ezeket az "új" tintasugaras tartályos készülékeket.
Szoftvere melyiknek a jobb? WPA3-as wifit tudnak esetleg? Én úgy kb 150 köré lőttem be ami szerintem reális, hogy már egy jobb minőséget kapjak. Esetleg színes lézereken nem érdemes gondolkodni ebben a kategóriában?
-
PociAti
őstag
válasz PROTRON #18475 üzenetére
Szerezzen 2 percre egy laptopot és egy USB kábelt.
A nyomtatót USB kábellel kösse össze a laptoppal, a brother
A Brother SUPPORT oldalán rendkívül jó lépésről-lépésre leírások vannak, íme ehhez is van:
https://support.brother.com/g/b/faqend.aspx?c=hu&lang=hu&prod=hl1222we_eu&faqid=faq00002794_030Aztán amíg nem cserél routert, addig el lesz ezzel a beállítással. Szépen tudja hálózatos nyomtatónak használni.
Ha nem tud senkitől kölcsönkérni egy laptopot, akkor vegyen egy 20.000 Ft körüli példányt a hardveraprón vagy jófogáson, vagy bárhol máshol, konfigurálja fel azzal a géppel, majd adja el a laptopot. Ha gyorsan (kisebb veszteséggel) meg akar szabadulni tőle, akkor is kevesebbet bukik rajta, mint bármely szakember 1 órai munkabére.
-
PociAti
őstag
válasz PROTRON #18473 üzenetére
A Brother HL-1222WE nyomtatóban nincs Wi-Fi Direct!
-
Ariana.0
friss újonc
válasz PROTRON #18469 üzenetére
Nincs kijelzője a nyomtatónak, csak 1 wifi gombja. Laptoppal (Macbook) sem tud wifihez csatlakozni, csak usb kábelen keresztül nyomtat. Gondoltam veszek egy olyan nyomtatót helyette, amivel nincs ez a macera, be lehet írni gép nélkül is a wifi jelszót. Vagy bluetooth kapcsolatot létesíteni a mobillal.
Nem szeretnék számítógépet tartani csupán egy nyomtató kedvéért. Semmi másra nem használom, hónapokig be sem kapcsolom már. Ezért luxus egy laptop. -
SkiDev
senior tag
válasz PROTRON #18464 üzenetére
Köszönöm!
Közben beszéltünk, A3 nem szempont, nem lett volna rossz, de elengedi. Az is felmerült, hogy olyan ritkán nyomtat színesben, hogy hiába drága a szín hozzá, mire kifogy a tartály, ahhoz évek kellenek. Ilyenkor pedig marad a lézer és az öntisztítós tartályos, nem?
Bár miután mondtam, hogy a Brother gyenge scannelésben, azt is elvetette.
Van valami más alternatíva így ebben a 120-as ársávban, főleg iratokhoz?
- jó scannelés (nyomtatott iratok)
- olcsó festék
- nagy ritkán színes nyomtatás (nem fotó)[ Szerkesztve ]
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
PociAti
őstag
válasz PROTRON #18452 üzenetére
Teljesen rossz következtetést vontál le az elmondottakból.
A kültéren látható molinók, reklámanyagok se lézernyomtatóval lettek kinyomtatva.
A különböző igényekhez különböző tintatípusokat fejlesztettek ki. Például más paramétereknek kell megfelelni egy irodai nyomtatónak, és egy kültéri anyagokat készítő szélesformátumú nyomtatónak.
A tintacseppek jellemzői miatt előfordulhat, hogy speciális igényekhez speciális nyomtató kell. De néha azt is bevállalják egyesek, hogy megveszik a speciális kültéri tintát, és egy bevált olcsó tintás nyomtatót vesznek hozzá, ami időnként elromlik, majd lecserélik egy másikra.
-
PociAti
őstag
válasz PROTRON #18450 üzenetére
A festékekre (tonerek, patronok) általában gyártástól számított 3 évet írnak, felbontástól számítva pedig fél év.
Valóságban szinte képtelenség tesztelni, hogy mennyi után kezdenek el fakulni. Számítanak a tárolási körülmények (pl. a hőmérséklet), és a gépben lévő másik tintával / porral keverednek, így nehéz lenne precízen mérni. Amit ajánlanak, azt célszerű betartani, de tapasztalat alapján bőven van bennük tartalék.---
Nem a nyomtatásnak kell magas hőfokúnak lenni, hanem a por belesütésének. Fixálásnak, vagy hívják bárminek. Xerox c70 nyomtatót nem ismerem. A Brother MFC-J kezdetű nyomtatók pedig tintásak, tehát teljesen más a technológia. Szobahőmérsékleten marad végig a tinta, nem sütik bele.
-
PROTRON
addikt
válasz PROTRON #18427 üzenetére
Na ma volt az első alkalom hogy 6 db A3 oldalt kellett kinyomtatni...hát eléggé szenvedős hogy a hátulsó adagoló csak egyesével hajlandó befogadni a lapokat, azt hittem oda is betudok tölteni mondjuk 50 lapot...persze kinyithattam volna a rendes tálcát és oda berakni, de arra nem számítottam hogy a legapróbb szögeltérés esetén már elakad a papír a hátulsó adagolón, ha nem 100%-ig úgy helyezem be ahogy gondolta...meg az is fura, hogy ilyenkor nem engedi el a papírt, hanem nekem kell úgy kihúzni a kerekei közül...
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PociAti
őstag
válasz PROTRON #18427 üzenetére
Canon yellow-nak nem tudom vannak-e változatai (szerintem nincs), ami standard papírt próbáltunk, nem volt jó.
Mondi pedig egy osztrák gyártó. Sok különböző fénymásoló papírjuk van (meg minden más termékük), eco alatt az IQ Economy+-t értem (annak is van régi és új változata). Lényeg, hogy ez elég elfogadható 1 oldalas nyomtatáshoz, de ha kicsit igényesebb helyre megy az anyag, vagy 2 oldalas nyomtatásra lenne szükség, akkor más 80g-os papírt kell választani, pl. IQ Premium vagy IQ Smooth. Van 100-as, 120-as papírja is, nem csak 160-as. És folyamatosan jelennek meg új típusok, szűnnek meg régiek. Szóval nem követem a teljes palettájukat éppen mit árulnak és kinél milyen beragadt készlet van még. -
veterán
válasz PROTRON #18423 üzenetére
Köszi, bár ebből még nem tudom, hogy a T920-as tudná-e az e-mail scannelést . Reméljük van itt valaki akinek van ilyen nyomtatója... a kisebbik epson a felhasználói kézikönyve szerint tud ilyet bár valahogy epsonconnecten keresztül (még utána kell olvasnom)...
ez alapján viszont jó eséllyel PC / MAC nélkül nem tud e-mailbe scannelni
ugye mostani epsonban be van állítva 6-7 e-mail cím és ezekből tudunk választani pc nélkül simán smtp használatával megoldja.
[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz PROTRON #18417 üzenetére
Ha hardveresen nincs lehetőség a szkenner lámpájának fényerejének csökkentése, akkor szoftveresen kell megoldani (csökkenteni). Vagy az nevezett hátterezési beállításokon kell valamit változtatni.
Az átütő festéken a mögé rakott fehér papír nem fog segíteni.
Eleve fehér felület van mögötte, még egy fehér felülettel ugyanazt az eredményt éred el. Eleve nem azzal van a probléma, hogy mögötte kevés a fehér, hanem a papír vastagsága vagy szerkezete gyenge a most használt festék mennyiségéhez képest.
Ha síküvegről szkennelsz, akkor fekete lapot tegyél mögé. Ettől olyan, mintha a lap túloldala telibe lenne nyomtatva, ezzel lehet eltüntetni a hátoldali szöveget. A szkenner meg vagy hozzá igazítja a kellő fehérséget, vagy neked kell hozzá igazítani (a már említett hátterezéssel, vagy gamma, stb. értékekkel). -
MaxxDamage
félisten
válasz PROTRON #18417 üzenetére
Nálam Mélyalvásba van, csak a WiFi gomb világít halványan és így bármikor elérhető.
Eleve olyan 30 méterre van a géptől, így a WiFi az alap csatlakoztatási mód.
Ja meg ott van a telefon is.A programba 2532 helyett 2530-nak azonosítja a nyomtatót ,de ettől függetlenül tökéletesen működik. (asszem Windowsban is)
nem sustorog a fülemnél a fej készenlétben tartó miegymás része
- én ilyenről nem tudok, nem tapasztaltam...[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz PROTRON #18415 üzenetére
A-a.
Mélyalvásba van és gond nélkül kezdi a nyomtatás WiFi-n ha küldök rá.
Manuálisan nem kell vele csinálni semmit.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz PROTRON #18409 üzenetére
Úgy tudom ennél jó ha be van kapcsolva és hamar "mély alvás" módba van, de ettől független látja minden WiFi-n.
Pl. gép bekapcsolásnál reggel a program jelezte, hogy "ki van kapcsolva a nyomtató" és kapcsoljam be...írta is
Napelem rendszer kitermeli (még) a tétlenségét is.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
PociAti
őstag
... az óránként 25W vagy nemtom mennyi lehet ...
Alex91 is megírta, de kb. 1 nagyságrendet tévedtél.
A termék műszaki adatai szerint alvó módban még 6,2 W-ot használ, utána átkerül mély alvásba, amikor már csak 0,9 W-ot.
Wifi nélküli készülékek pedig csak 0,6 W-ot, és ha nem használsz Wifit, akkor kb. ez is annyit fog fogyasztani.0,6 × 24 óra × 365 nap = 5,256 Wh / év. Ez pedig 36 Ft-os áramdíjjal számolva 189 Ft évente.
Használat közben persze ennél több, hozzá lehetne adni a működtetési költségekhez, de nem jelentős. A töltött káposztát se esszük meg hidegen, hogy a megmelegítés költségével spóroljunk a rezsin.
-
Alex91
félisten
Energia fogyasztás
Az energiaköltségek gyakran az egyik legnagyobb aggodalmat jelentik a felhasználók számára, amikor azt hallják, hogy a nyomtatót bekepcsolva hagyják a használat után. Természetesen a nyomtató bizonyos mennyiségű energiát fogyaszt, de az energiaköltségek viszonylag alacsonyak. Az átlagos nyomtató készenléti állapotban körülbelül 3 watt energiát fogyaszt - kevesebb, mint a szokásos éjszakai izzó. Ha a nyomtató készenléti üzemmódban folyamatosan működik, akkor körülbelül 2–3 eurót kell fizetnie évente.
Készenléti és kikapcsolt állapot rendszeres változtatásával a nyomtató kevesebb, mint 1 wattot fogyaszt, és ezért valószínűleg évente 1 euró alatt fog fizetni. Készenléti módban csaknem háromszor többet fogyaszt, mint amikor a nyomtató ki van kapcsolva. Ezt azonban karbantartási beruházásnak tekintheti, amely évente kevesebb, mint 3 euróba kerül. Ez elhanyagolhatónak tekinthető, ha a nyomtató karbantartási költségeit összehasonlítjuk a szerviz-javításokkal. Ezért a nyomtató kikapcsolása vagy bekapcsolása közötti különbség az energiafogyasztás és az energiaköltségek szempontjából viszonylag kicsi.
Szoval manualisan nem erdemes kikapcsolni, foleg aramrtakanitani a tintasugaras nyomtatokat…Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
PociAti
őstag
válasz PROTRON #18399 üzenetére
Van javasolt szállítási pozíció, de az igazából csak a mechanikai védelemre vonatkozó infó, amit a logisztikai cégek sem szoktak betartani.
Nem tudok egyetlen olyan nyomtatóról sem, ami előre feltöltött állapotban lenne vagy valami más okból problémát okozna neki új, azaz bontatlan állapotban a nem megfelelő pozíciójú szállítás. -
MaxxDamage
félisten
válasz PROTRON #18399 üzenetére
Ha van miért, akkor jó, de már olyan fázisba van a rendelési folyamat, hogy már a bolt se tudja vissza fordítani és ez a megoldás a bolt szerint is.
Kedves Vásárlónk!
tájékoztatjuk, hogy törlés kérését a rendelésben rögzítettük, azonban a megrendelt termék(ek) előkészítés alatt van(nak), így a rendelés már nem törölhető.
Kérjük, amikor a csomag kiszállításra kerül, ne vegye át. ezáltal a rendelés törlésre kerül.
Megértését köszönjük és szép napot kívánunk.
Üdvözlettel,
MALL.HU Ügyfélszolgálat
Szóval várom a mysoftos rendelést. Azzal biztosra megyek, ha bármi gondom lenne, akkor írok vagy hívom a szerviz vezetőnek. /biztosított róla, ha bármi gond lenne, akkor keressem bizalommal/ korrektnek tűnnek!
-
MaxxDamage
félisten
válasz PROTRON #18392 üzenetére
Mind1 is.
Csak legyen új / bontatlan!
Aztán ha itt van, SN szám alapján megnézem Brother oldalán és kiderül.
Itt 3 év garival adnák? [link]"1 év kötelező jótállás + 2 év gyártó által biztosított szervizgarancia
A gyártói garancia érvényesítésének feltétele a termék regisztrálása a gyártó weboldalán, a vásárlást követő 30 napon belül."Néztem a gyártó garis feltételeit és csak bizonyos modellekre van a 3 év (2 év bolti +1 év gyártó = 3 év) meg a törvény által előírt összehatár felett. Így eléggé félrevezető az a bolt is...
Inkább jó lesz nekem az 1 év is, 56k áron 1 db volt amire gyors lecsaptam.
Igy ár szerint BB volt reményeim szerint.Gyártónál.... Ki tudja mi az igazság! 🤔
A kényelmed mindenek előtt!
A Brother Central and Eastern Europe GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviselete a nagoyai központú Brother Csoport tagja. A több, mint 100 éves múlttal rendelkező cégcsoport több, mint 50 éve Európában is a vásárlók érdekeit és elégedettségét szem előtt tartva működik.
Örömünkre szolgál, hogy a Brother termék mellett döntöttél és mindent megteszünk annak érdekében, hogy könnyedén, kényelmesen és fennakadások nélkül használhasd készülékedet. A Brother eszközök tervezésekor elsődleges szempont a megbízhatóság és a funkcionalitás, ezért gyárainkban szigorú teszteléseket végzünk. Ugyanakkor a körültekintő és megelőző lépéseink mellett is előfordulhat, hogy valamilyen hiba lép fel a használat során.
A kényelmed és elégedettséged érdekében az érvényben lévő 2 éves garancia mellé plusz 1 év garanciát kínálunk. Kérjük, olvasd el a garancia feltételeit és az erre vonatkozó részleteket.*
A Brother mottója a kezdetektől így hangzik: "at your side" - "az Ön szolgálatában". Ezért mindent elkövetünk, hogy ügyfeleink a legmagasabb színvonalú szolgáltatásban részesüljenek.
A kibővített garancia lehetőséget minden készülékünkre felkínáljuk. Önnek nincs más dolga, mint regisztrálni a Brother Magyarország disztribútorai által forgalomba hozott készüléket weboldalunkon, a vásárlástól számított 60 napon belül. A termék típusától függően a garancia típusa is eltérő lehet.
* Három év garancia jár minden MW-, PJ-,RJ-és TD mobilnyomtatóra, valamint az összes olyan eszközre, amelyek ára meghaladja a 250.000,- Ft értéket.A lényeg el van rejtve, csak értelmezni kell és az ember rájön.... Jó lesz nekem az 1 év gari is azon az áron!
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz PROTRON #18390 üzenetére
Hagyom akkor a fenébe, mindenesetre feltettem a kérdést a gyártónál is, hogy ilyen esetben mire megy a felhasználó a gyártónál való regisztrációval, ha a 3 évet nem kapja meg, de még a kettőt sem...
Mall.hu a bolt és ők is a forgalmazók (nem más cég / bolt)
És feltettem nekik is a kérdést, hogy másik, jóval olcsóbb Brother nyomtatóra hogyhogy 2 év garit adnak... Ha meg kiderül, már bontott vagy esetleg más által vissza küldött nyomtatót kapnék és nem új / bontatlant... akkor ki verem a balhét!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
PociAti
őstag
válasz PROTRON #18386 üzenetére
Felbontott gép esetén nem emlékszem hibára, mert az eladott gépek pár tized százaléka tartozik csak ide. (Kb. minden 500. nyomtató. Vagy minden 5000.) Bár a felbontás mindig rejt magában pár extra hibaforrást (pl. hiányzik valami apróság, ami senkinek nem tűnt fel, vagy nem az került vissza a dobozába, ami eredetileg benne volt.)
Hasonló esetbe már belefutottam, bár nem az enyém volt a nyomtató, de foglalkoznom kellett vele.
Hibás volt az eredeti kezdő patron. És a kezdő patron néha speciális, ez is az volt. Sima bolti patronnal be sem lehetett üzemelni azt a gépet. A forgalmazónak kellett megoldani a problémát, neki kellett szerezni új kezdő patront. Elég hosszú folyamat volt, COVID idején amúgy is túlterheltek voltak a szállítási láncok. -
PociAti
őstag
válasz PROTRON #18360 üzenetére
Gyakran van úgy, hogy amikor a hozzászólást olvasom, akkor nincs időm válaszolni. Napokkal később meg már nem emlékszem rá hol voltak elmaradt válaszok.
A brosúrák, adatlapok viszonylag kevés hibát tartalmaznak, amit ott látsz, azok általában rendben vannak.
Brother MFC-J3540DW brosúrájában a Scan résznél szerepelnek A4-es és A3-as lapok 1-oldalas szkennelési sebességadatai, az MFC-J5340DW-nél meg csak Az-es 1-oldalas sebessége szerepel.Kézi szkennelésnél nehezen értelmezhető a sebesség, így ezek az értékek ADF-re vonatkoznak. Mivel 2 oldalas szkennelés nincs megadva, azt nem tudják. Illetve mivel a J5340DW-nél nincs A3-as, így annak az automatikus lapadagolója csak A4-es.
Illetve a Paper Handling résznél le is írják:
ADF szélesség: 105-215,9 mm, ADF hossz: 148-355,6 mm == J5340DW
ADF szélesség: 105-297 mm, ADF hossz: 148-431,8 mm == J3540DWAmi meglepő, hogy a J5340DW-nek az üvege is kicsi, pedig az üveglap általában A3-as szokott lenni a kis ADF ellenére is. Mérete: 215,9-297 mm. (J3540DW-nél: 297-431,8 mm.)
Az ADF és a síküveg mérete teljesen független egymástól. A síküveg előtti kb. 2 centis különálló üvegről szokásuk szkennelni.
----
A különbség elsősorban onnan ered, hogy a 3540 sokkal újabb, mint a 5340.
Az első szám a kategórián belül a szintet mutatja. Minél nagyobb, annál jobb.
A második szám nagyjából a nyomtató generációját jelöli.
A harmadik a jellemzők gazdagságát, a negyedik pedig a variánst.Lásd: DCP-T700W volt az első generációs tartályos, T710W a második generációs változat, T720DW meg a harmadik, amelyikbe már belekerült a 900-as sorozatok duplex egysége, ezért kapott D jelölést is.
---
Nyomtató életkorának meghatározásában nagy segítség a support oldalán a dokumentumok dátuma.
A MFC-J5320DW vagy a MFC-J3540DW 2014-es dokumentumokat is találni,
viszont a MFC-J3540DW oldalán a Gyors telepítési útmutató megjelenése és verziószáma: 22/09/2021 (0), azaz a nullás verzió 2021-ben jelent meg. -
törölt tag
válasz PROTRON #18343 üzenetére
Milyen felvetések?!
Te melyik bolygón élsz ember?!
Feltettem egy baromira egyszerű kérdést idézem:
"Milyen sűrűn kell vele nyomtatni, h. ne száradjon be?"
Ebből ti azt következtetést vonjátok le, h. nem vagyok tudatában annak, h. egy bizonyos idő után beszáradhat?
Volt még egy kérés is, de süket fülekre talált, nevezetesen: "Egy luxus kérés a végére, esetleg valaki megtenné azt a szívességet, h. felrak egy képet amiről kimondható, ha azt 2 hetente kinyomtatjuk, nem fog beszáradni a fej?"
Ez is azt sugallja neked, h. nem tudom?!
Katasztrofálisak vagytok. Nem csodálom, h. M.o. a béka picsájában van. Tökéletes térkép a magyar mentalitásról. Életem legjobb döntése, h. elhagytam azt a koszfészket. És most hozok egy újabb döntést. A ti istenetek legyen veletek Ostoba fajankók...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PROTRON #18338 üzenetére
Németországban élek. Itt ténylegesen diktatúra van, besúgók mindenhol. Pl. a facebook feljelentett, h. állítólag gyermekpornót töltöttem fel a facebookra, kijött a náci rendőrség és elvitt minden eszközömet. Ennek már lassan egy éve. De semmi nem történt azóta. A feljelentésnek nincs folytatása egyenlőre. Se perbe nem fogtak se gyanúsítottként nem hallgattak ki stb. Mivel 2018-as volt a feljelentés amikor a Röszkén dolgoztam, azt gyanítom, h. valójában politikai indíttatású. Ez egy kisváros. Mindenki ismer mindenkit. Kb. mintha falu lenne.
[ Szerkesztve ]
-
kicsi83
tag
válasz PROTRON #18296 üzenetére
C az a cián (kék), M a magenta, Y a yellow (sárga). Ezekből ki lehet keverni a fehéren kívül mindent, a fehér pedig nem kell, mert maga a papír fehér. A fekete azaz Key, azért kell, hogy szebb fekete legyen, vagy ha csak feketét kell nyomtatni, olcsóbb. BK nem teljesen világos micsoda pontosan, de neked C,M,Y,K, kell.
[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz PROTRON #18293 üzenetére
1, Nem követem annyira pontosan az Epson irodai gépeit, hogy tudnám melyikben van A3-as szkenner, így nem nyilatkoznék róla.
2. A Brothernél nem úgy fogalmaznak, hogy ezek patronos nyomtatók. Nem ezen van a lényeg. Az emberek fejében a patron kis tintamennyiséget jelent, miközben vannak 6.000 oldal kapacitású patronok is, amik nagyobbak az átlagos palackos tartálynál.
4. Nem csak a patron kialakítása miatt "drága" a tinta, hanem a tinta jellege miatt is (lásd később).A tinta fogyás elsősorban a dokumentum tartalmától függ, másodsorban a nyomtatási beállításoktól (vázlatosan, azaz gazdaságosan nyomtasson vagy normálisan, esetleg van valami egyéb extra mód). Egyes Brother nyomtatóknál a szervizmenüből ki lehet nyomtattatni egy lapot, amely rengeteg információt tartalmaz a nyomtató előéletértől, pontosan számolja, melyik színből eddig hány pöttyöt nyomtatott. Viszont nagyon nehéz előre megmondani hogy melyikből mennyi fog fogyni.
A színes oldalak nyomtatásakor a CMYK színtérben kell a fekete szín is. Létezik olyan speciális nyomtatási eljárás, amikor csak CMY színekkel nyomtatnak (pl. a Cewe önkiszolgáló fotónyomtatói, amiket a drogéria üzletekben lehet használni), de hagyományos tintás nyomtatóknál a CMYK a legelterjedtebb technológia. Ez szokott még kiegészülni matt / fényes feketével, szürkével, vagy a sötétebb színek (magenta és cián) világos árnyalatával.
És egyáltalán nem biztos, hogy mindig ugyanannyi fogy a C, M, Y és a K színekből. Canon / HP drága kombinált patronjaiban például nem is azonos arányban vannak a színek.
De a számolás valószínűleg helyes. A fekete össz mennyiségből le kell vonni, amennyi fekete tinta elmegy a színes oldalakra.
----
ECO??? Ez az egyik üres fantázianevű hamisítvány gyártó lenne a sok hasonló körül? A termék nem visszavezethető egy konkrét gyártóra, ezek a fantázianevek csak a végső csomagolást teszik eladhatóvá.
Az eredeti tinta pigmentált (vízálló). Ezek a tinták jellemzően a viaszos anyag miatt sűrűbbek. Az egész rendszer erre van felkészítve. Technológiailag elég nehéz jól megvalósítani, ezért van az, hogy gyártón belül is jellemzően drágábbak a pigmentált tinták.
Az utángyártott tinták egymással versenyeznek, ki tud olcsóbb lenni. Ezáltal azok nem pigmentáltak, hanem víz bázisúak. Ezáltal hígabbak (jobban átáztatják a papírt), nem vízállóak. Amúgy sem szerencsés keverni a gyári, pigmentált tintával. -
PociAti
őstag
válasz PROTRON #18280 üzenetére
"Brotherből is csak patronosat találok, .. "
Nézzük például ezt a nyomtatót: Brother MFC-J3540DW (MFCJ3540DWYJ1), 120-130k között kapható.
A műszaki adatlapja szerint nem csak a síküveg. de az ADF is A3-as. (Vannak olyan típusok, ahol a síküveg A3, de az ADF csak A4.)
Normál tintapatronok kapacitása:
fekete és színes esetén is550 oldal
.
A nagy töltetű patronok kapacitása (LC462XL) fekete esetén 3.000, színes esetén 1.500 oldal.
Nem olyan vészes a gyári pigmentált tinta ára, most 9.000 és 5.200 körül látni, tehát a fekete 3 Ft/oldal-ra jönne ki, egy színes oldal pedig 9-12 Ft körül lehet.És messze nem ez a leggazdaságosabban üzemeltethető patronos-nak tűnő A3-as nyomtató. (Valójában ezek hibrid tintarendszerűek, a patronból egy belső tartályba szivattyúzza át a tintát a gép.)
Ja, és ezekben is van automatikus fejtisztítás és elég jó hálózati (irodai) szolgáltatásokkal rendelkeznek.
Ha részletes dokumentumot akarsz róluk, szűrj rá add meg a nyomtató típusát, "brochure" kifejezést és hogy PDF típusú legyen. Ezen kívül külön adatlapok data sheet is gyártottak a nyomtatókhoz.
https://duckduckgo.com/?q=brother+MFC-J3540DW+brochure+type%3Apdf&t=ffab&ia=webA PDF alján szerepel, hogy a mellékelt 500 oldalas patronokból legalább 358 oldal elérhető (a többi elmegy a rendszer feltöltésére.)
-
PociAti
őstag
válasz PROTRON #18251 üzenetére
A Canon PIXMA TS9550-hez és családtagjaihoz még nem volt szerencsém. Nem tűnik rossznak a gép, de a fenntartási költsége már húzós.
Minden nyomtató esetén a költségeket 3-5 évre előre ki kellene számolni. Én inkább 8 éves teljes ciklus számolását javasolnám, mivel egy normálisan használt gép átlagos üzemideje kb. 8 év.
A nyomtató árát, és az addig elfogyasztott kellék költségét egyben kellene nézni. Mintha a vásárlás pillanatában a több évnyi kelléket is előre megvásárolnánk hozzá. (Ne tegyünk ilyet, de így kellene számolni.)A canon.hu specifikációja szerint
Nagy kapacitású XL tintapatronok:
PGI-580PGBK XXL (pigmentfekete) = 600 oldal (kb. 8500 Ft)
CLI-581BK XXL (fekete) = 6300 oldal (7000 Ft)
CLI-581C XXL, CLI-581M XXL, CLI-581Y XXL. = kb. 800 oldal. (3×7000 Ft)A Brother kicsit nagyobb testvéreit ismerem, annak ránézésre sokkal kedvezőbb a költsége és még üzemeltetési szerződést is lehetett kötni a forgalmazóval. (Így kötötték a vásárlót az eredeti kellékhez, cserébe listaár alatt adták a tintát. Más forgalmazóknál is előfordulhat hasonló, vagy még komolyabb konstrukció. Ebben a szegmensben az sem ritka, amikor a készüléket is lízingeli a felhasználó a forgalmazótól, és mondjuk 3 év múlva lecserélik az újabb modellre.)
De összehasonlításkor a nyers árakat lehet nézni, a szerződések valószínűleg úgy is hasonló mértékő kedvezményekről szólhatnak.
Azt viszont többször hangoztattam már, a nyomtató mára szinte luxuscikké vált, ha abból indulunk ki, hogy a vevők milyen kevés összegből szeretnék megoldani. Egyszerűen annyiért nincs rá normális megoldás.
És ezek még csak az árak, a finom részletekbe, mint kényelmi szolgáltatásokba, stabilitásba bele se mentünk. De ahhoz már valós gyakorlaton alapuló összehasonlítás kellene, ilyen tudással idehaza lehet senki sem rendelkezik, mert miért használnának egy cégen belül mindkét típusból egy-egy példányt.
-
PociAti
őstag
válasz PROTRON #18237 üzenetére
Azt a HP-t nem ismerem, így nem tudok hozzá hasonlítani más nyomtatót, ami "olyan".
Az Epson folyamatosan ad ki nyomtatókat, így nem mindegyik típussal vagyok képben. Viszont a honlapjuk használhatatlan a hanyag adatfeltöltés miatt, mert az A3-as lapméretet megadva kihozza azt a 88 darab nyomtatót, melynek köze van az A3-as mérethez (legyen ez akár egy A1-es plotter, vagy milliós nagyágyú), de ár szerint rendezve a termékeket zagyvaságot kapni, mert a legtöbb nyomtatónál nem állítottak be árat, így azok kerülnek a lista elejére.Legegyszerűbb felhívni őket, ők segíteni fognak.
A tintáknak is van szavatossági idejük, jellemzően 3 év a gyártástól számítva. Megbontást követően pedig fél év. Ezt nem kell szó szerint venni. Betárazni teljesen felesleges belőlük, mindegy pofátlanul drága, vagy relatív olcsó gyári kellékről van szó, évek során nem nagyon változott az áruk.
-
PociAti
őstag
válasz PROTRON #18211 üzenetére
Még egy lehetőség eszembe jutott.
A tintás nyomtatók nagyon nem kedvelik a mozgatást, szállítást. Azt könnyű elképzelni, hogy valahonnan, valahogyan a tinta kifolyik, de nem csak erről van szó, hanem a rendszer is fellevegősödhet. Emiatt egy két fúvóka kihagy, jöhet a tisztítás, a festék pazarlás.A színes lézernyomtatókat azért nem szoktuk ajánlani, mert nagyon drágák (a lényeget nézve 4 nyomtató van egy házban), aztán a festék is iszonyat drága hozzá. A 60 Ft-os lapköltség teljesen átlagos.
Viszont ha nagyon keveset kell használni, vagy csak nagyon ritkán (és a beszáradás jelentené a legnagyobb problémát), akkor ritkán az is megoldás lehet. Vagy ha szállítani kell. Szóval ránéztem.
Az árukeresőn ár szerint sorba állítottam a lézernyomtatókat.
A legolcsóbb nyomtató a Canon i-SENSYS LBP631Cw, 73.000 Ft környékén többen is árulják.
Elég nehéz kitúrni a mellékelt kellék adatait, de szerencsére nem kellett PDF-et letölteni hozzá:
https://www.canon-europe.com/business/products/office-printers/single-function/colour/i-sensys-lbp630-series/specifications/lbp631cw.html, a lap alján a kisbetűs részben megemlítik: Printer ships with Black: 910 pages, C/M/Y: 680 pages starter cartridges.73.000 / 680 színes oldal = kb. 110 Ft.
Ha kiürülnek a tonerek, néha jobban megéri új nyomtatót venni, mint tonert venni bele.
A 067-es sorozat kell hozzá, feketéből a normál az 1350 oldal kapacitású, a 067H pedig 3130 oldal.
Színesnél a 067: 1250 oldal, a 067H pedig 2350 oldal.Az eredeti 067H csomag ára 150.000 Ft, ami 2350 színes oldalt jelentene és további 780 fekete oldalt (a standardizált teszt alapján, ami néha elég messze áll a valóságtól.) Ki is jön amúgy a 60 Ft körüli színes lapköltség.
Az utángyártott készlet - amit nem szokásom ajánlani - is 92.230 Ft-ba kerül. Ezzel 40 Ft a színes lapköltség!Lehet más modellel másra jönne ki a matek, de az új gépeknél nem lenne nagy különbség.
--------------
Kicsit kockázatos, de talán leginkább kifizetődő megoldásnak tűnik, venni egy régebbi használt színes lézert, amihez olcsó lenne az (utángyártott) toner. Kb. 50-60k ársávban mozognak ilyen megkímélt gépek.
Csak egy példa az aktuális lehetőségek közül:
Kyocera M6030cdn gépek (több db, 30-60k között használattól függően), Debrecen, hardverapró. -
PROTRON
addikt
válasz PROTRON #18205 üzenetére
Ehhez a beidézett hszemhez, tehát hogy állandó:
"-heti szinten 20-60 oldalnyi A4 fekete, 10-15 oldal A4 színes nyomtatás, A4 színes scannelés;
-valamint ha lehetséges A3 fekete fehér nyomtatás, színes scannelés"
feladatokra ez a nyomtató mennyire vállalható megoldás? [link] - azt írja hogy a csomagban lévő fekete-fehér patronban 1000 oldal, míg a színesekben 650 oldal van, tehát ezek 80%-ával biztos tudok számolni, utána viszont kb 20 ft-ra jön ki a patron költség oldalanként, ha jól számoltam, de lehet tévedek.Ebben a bekerülési árkategóriában van megoldás? Nem muszáj 1 gépnek mindent tudnia.
Használt piacon van ráció?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PociAti
őstag
válasz PROTRON #18206 üzenetére
A kérdés szélsőséges. Szembe megy azzal a szemlélettel, ami helyes lenne: az emberek legalább 5 évre vegyenek nyomtatót és erre az élettartamra számolják ki a teljes költséget. Felelősségteljes válaszhoz pár órát rá kellene szánnom a szabadidőmből.
Végig kellene nézni a kritériumnak megfelelő nyomtatókat. Bár szerintem borzalmasan rossz ez a kérdéssor, ezért nem szoktam rájuk válaszolni.
9 hónap, az kb. 274 nap, az 39 hét.
390 - 780 oldalról van szó.Akkor végig kellene nézni az összes frissen kapható nyomtatót, és megnézni hány oldalra elegendő tintát mellékeltek hozzá. Majd megnézni minden egyes kellék átlagos beszerzési árát, mind a kis kapacitású, mind a nagy kapacitású kellékek esetén.
Most értem el a 7. pontig, az bruttó 40-50k alatt megúszni.
De abban az ársávban szinte csak azok a hulladék nyomtatók vannak, melyek minden törvényi kiskaput kihasználnak arra, hogyan NE tüntessék fel a nyomtatóhoz mellékelt tinta kapacitását, a nyomtatható oldalak számát, és csak valamelyik PDF legalján, kis betűvel szerepelnek a számok. Nincs olyan weboldal, mely egyben tartalmazná ezeket az adatokat.Ha csak 9 hónapról van szó, talán még valamelyik nyomtató tudná is ezt, de elsősorban azon múlna, mennyiért van hozzá kellék. Nincs értelme ezzel a feladattal foglalkozni, azokkal a szarokról van szó, amelyik nyomtatóknak nem lenne szabadna létezniük. Reméljük minél előbb kiírtja őket a piacról valami átgondolt szabályozás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- World of Tanks - MMO
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Garaskodás
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- Canon i-SENSYS LBP226dw ultragyors mono lézernyomtató,gyári 10000 oldalas tonerrel,számlával,garival
- Canon MG5750 multifunkciós nyomtató tölthető tintapatronokkal
- Brother HL-L6400DW duplex WiFi-s lézernyomtató 50lap/ perc, 15 ezer lap a tonerben
- Eladó HP438N multifunkciós nyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest