Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagya21
addikt
HAli!
Sajnos meg kell emelned a keretedet egy 10-essel ha nyugodt szívvel ajánlható Wi-Fi-st keresel.
Epson L3150-es 59000huf -tól van.
Brother DCP-T510W 50000huf (euronics) ez ha delej alatt van akkor mosogatja a fejet, de de alulról húzza be a papírt, vastagabb fotó papír esetén nyögvenyelős a nyomtatás(saját tapasztalat)
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
hadar
csendes tag
Sziasztok!
Nyomtató vásárlás előtt állok. A szakértelmetekre volna szükségem, hogy mit ajánlanátok! : )
Paraméterek:
-Otthoni környezet
-Értékhatár: ~50.000.-
-Szkennelés, nyomtatás
-Wifi
-Fenntarthatóság ne legyen drágább, mint ha lemennék a lépcsőház melletti üzletbe nyomtatni.
-Átlagos felhasználásKöszönöm szépen!
-
PociAti
őstag
válasz Tomi912 #15794 üzenetére
Nem ismerem a gépet, árukeresőn rápillantottam, egész szimpatikus ez a HP Smart Tank 530, a gép és a kellékek árai is a konkurenciához hasonlóak.
A fejet tartanám a gyenge láncszemnek, mert a Canon + HP vonal sokkal rövidebb élettartamú, mint a Brother + Epson piezzos fejei.
Aztán rákerestem az Amazonon a véleményekre, de úgy néz ki ez egy speciális piacokra szánt nyomtató.
Indiaiak véleménye: 5* 48%, 4* 20%, 1* 14% (155 értékelés alapján). Nem is tudom melyik a rosszabb? Az, hogy ilyen sok 1*-os értékelés született, vagy ennyire kevés 5*-os!?
Más országokban is elég rossz az értékelése, sok gyerekbetegséggel küzd még a gép. A HP jellemzően sokat akar villantani, telepakolja szolgáltatásokkal az olcsó gépeit, csak ezt szoftveresen és hardveresen nem sikerült hibátlanul lekövetni és a vásárlói panaszokkal se foglalkoznak megfelelően.Hiába tetszik az irány, amire a HP is egy ideje már rálépett (reális áron megvásárolható és üzemeltethető gép), mégis nagyon HP-sre sikeredett. Nem merném senkinek sem azzal a kijelentéssel ajánlani, hogy vedd meg, és nem lesz vele gondod.
-
Nagya21
addikt
válasz Tomi912 #15796 üzenetére
ŐŐŐŐŐ előre jelzem elfogult vagyok!!!!!
Volt 1 canon , majd 1 brother nyomtatóm, azóta ez a 4. epsonom.
Egyszerü a WI-Fi hálózatra csatlakoztatni, egyszerü androidos progija van, sztem korrekt gép, most promóban adnak rá +2év garit, sok tinta van hozzá, olcsó a gyári tinta (2k/70ml)
1 hiányossága van: A4-be nincs szegélynélküli fénykép nyomtatás.(10*15-ösbe van)
Az Androidos programmal Wi-Fi-n keresztül minden paraméterezhető, ki lehet választani, hogy direkt közvetlen nyomtatsz, vagy interneten küldöd el a nyomtatni valót.(mondjuk eztet még nem használtam, de ez az airprint????)
Üdv Nagya
UI: A nálam szakavatottabbak majd jól kiigazítanak.....[ Szerkesztve ]
-
Tomi912
újonc
Sziasztok! Nyomtató vásárlása előtt állok és gondolkozok a HP Smart Tank 530-on de nem nagyon találtam véleményt róla. Valaki esetleg tudna segíteni? Szépen nyomtat? Nincs vele macera? Mert a mostani HP nyomtató sosem azt csinálja amit szeretnék. De aki tud másfajta nyomtatót ajánlani, szívesen meghallgatom. Fő szempont: WiFi nyomtatás és AirPrint
-
Nagya21
addikt
válasz pappkarcsi #15790 üzenetére
Hali!
Én most vettem 70k ért egy Epson L3160-ast, mert fontos lett a wi-fi nyomtatás, meg, hogy a kijelzés ne felülröl legyen látható, mivel polcon van a nyomtató.
Ha ezek nem fontosak, akkor sztem elég egy L3110.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok,
A COVID miatt most és úgy néz ki, hogy a jövőben is egyre kevesebbet járok az irodába, ezért alkalmanként kellene nyomtatnom otthon is. Ez viszont full hektikus, lehet, hogy az egyik hónapban 20 oldal, a következőben egy fia A4-es oldal sem fogy.
Kizárólag fekete-fehérben nyomtatnék és baromi ritkán.A legköltséghatékonyabb és legkompaktabb megoldás kizárólag a Brother-Lezer-HL-1222WE cirka 35e Ft körül?
Tintasugaras, patronos javaslat esetleg?
Köszönöm!
-
pappkarcsi
senior tag
válasz PociAti #15786 üzenetére
Az egyetlen szines dokumentum, amit nyomtatnak, az a következő. [kép]
A többi fekete lap, az ezen lévő logó színességéhez ragaszkodnak.Nagyjából ilyen a nyomtatás megoszlása:
Januar : FF 286 db Szines 516 db
Februar : FF 99 db Szines 316 db
Marcius : FF 152 db Szines 548 dbNekem megfelel egy patronos canon 60-70k-ért, a nyomtató naponta van használva, tehát nem gond a festékes. Nincs nagy elvárás tényleg, csak nem kapnak jobb nyomtatót, és sokszor ki kell kapcsolni a nyomtatót, újratelepíteni win10 alatt, szken nem megy share-re.. kellene valami, ami nem közel 10 éves..
Nagya21
Konkrétan mit javasolsz?[ Szerkesztve ]
Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
macera2
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A HP2630-as printerem, a vadi új, eredeti színes 304-es patront, meg az azóta kűldött cserepatront is, üresnek mutatja. Újra telepítés, kontaktok tisztítása nem segített. Azon kívül, hogy vigyem a printert szervizbe, van még valamillen lehetőségem?A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
Nagya21
addikt
válasz artiny #15787 üzenetére
HAli!
ÖÖÖÖÖ nemgyó a matek!!
100ojró az 36000huf!
Namost ha UGY festékkel használsz egy nyomtatót, akkor több dolgot kockáztatsz:
1: az ugy festék miatt a szinek nem lesznek jók....
2: az ugy festék kifingatja a nyomtatófejet...
3: Ha csippes az ugy festék, csak kinlódni fogsz a felismertetéssel....
(ezeken én is átmentem, mostanság inkább veszek tartályost)
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
Olyan nyomtatot keresek amibe a festek letezik utangyartott is, igy olcsobb lenne a fenntartasa (jo volna ha szkener is volna/fenymasolo) ?
100euro/300 000 ft ig
[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz pappkarcsi #15784 üzenetére
Az irodai produktivitást nagy mértékben növeli, ha irodai gépet vesztek, nem pedig otthoni felhasználásra szánt, lebutított funkciókkal rendelkező géppel szerencsétlenkedtek. Ha valakinek közvetlenül a számítógépére van kötve a nyomtató, akkor sokkal elnézőbb a hibákkal szemben, de ha már pár lépésre van az a gép, és oda-vissza kell rohangálni a gép hibája miatt, az elég bosszantó.
A fentiek miatt nagyon is jó választás a használt, más által karbantartott Konica és hasonló irodai gép bérlése. (A 26 Ft-os színes előfizetés a szektorra jellemző ár, másnál is hasonlóra számíthatsz.)
Az egészet ott cseszitek el - méghozzá nagyon csúnyán -, hogy a fejléces papírt minden alkalommal magatok nyomtatjátok ahelyett, hogy erre előre nyomott fejléces papírt használnátok. Ez (szó szerint) fillérekért legyártható olyan gépen, ahol a színes nyomtatásnál a számolás alapját nem az oldalszám, hanem a felhasznált festék mennyisége határozza meg.
Az irodai gépek fő jellemzője, hogy több tálcával rendelkeznek. Az egyik tálcába be kell tölteni az előre legyártott fejléces papírokat, a másikba a teljesen üres A4-es lapokat.
Az utángyártottat meg jobb elfelejteni. Autó se az alapján vásárol az ember, hogy olcsó petróleummal melyik meddig bírja. Ez a tétel főleg nem számítson olyan kis mennyiségnél, mint amit ti nyomtattok. Ti jelenleg laponként 50 Ft-ot fizettek, egy normális, mono irodai gép üzemeltetése 15 Ft körül van, de egyes modellek fele vagy harmad ennyiért dolgoznak. Hozzászólásodból viszont nem derül ki, hogy a logón kívül is szükségetek van színes nyomtatásra, és milyen arányban a monóhoz képest. Pedig ez talán a legfontosabb kérdés.
-
Nagya21
addikt
válasz pappkarcsi #15784 üzenetére
Hali!
Havi öccáé oldalra vegyetek egy tartályos Epsont , oszt gó, 60k-tól kezdödnek, 70kért van wi-fis. A tinta meg szinenként 2k, és gyári, és 5-7000 oldalra elég......
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok,
irodába keresek nyomtatót, amire főképp egy gépről nyomtatnának, napi rendszerességgel, színesben (fejléces papíron a logó színes), havi 500 oldal kb. Kellene szken funkció, ami jó lenne mondjuk ha mappába menne, de ha csak gépről lehet indítani, akkor az sem nagy baj, wifi nem muszaj, jo az UTP vagy USB.. Nem ragaszkodom, sőt keresem az olcsóbb megoldás miatt az utángyártott toneres megoldást. Jelenleg egy gané cégtől bérelnek egy 2012es hulladék konika gépet, amire 26 Ft/ért van színes előfizetésük, és ez a papíron szereplő 1.5 x 1.5cm-es logó miatt igen bosszantó.. fekete nyomás is van, azok is napi szinten. főként szöveg, igy nem kell a komolyabb felbontás. A bérlős cég nekik nagyjából az 500 nyomott lappal havonta 25 ezret számláz a gépért és az oldalakért. Egyrészt ennek az összegnek a csökkentése a cél, a másik pedig, hogy ne egy 10 éves gépen kelljen dolgozni, ami hol működik, hol nem..
Keretre nem tudom mit kellene irni, nem tudom mennyi lehet egy belépő színes lézer, aminek van olyan tonere, ami nem ugyanannyi mint a gép. És hát itt akadtam el, ezért is kérem a segítségeteket. Kérjek másik cégtől ajánlatot egy nyomtatóra, vagy lehet venni valami frankó gépet, amit gazdaságosan lehet üzemeltetni?A válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
TGWH
őstag
válasz PociAti #15782 üzenetére
Köszönöm.
Akkor nem újabb/régebbi gyártás.
Számolgatok, heti 15-20 lap után éri meg a tintasugaras. Lézer jobb felbontású, nem tudom fekete-fehérben ez mit számít.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
Sziasztok.
Gyors kérdés, HL-1222WE és HL-1222WEYJ1 között mi a különbség?Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Nagya21
addikt
válasz jack982 #15778 üzenetére
Hi!
És 3k egy tintapatron hozzá....... az garnitúrában 12-16k között van
Jó ez, csak nem neked, hanem a gyártónak.
Csippes patron, sztem nem mindegyik UGY patront fogadja majd el.......
Vegyél egy tartályost, hosszútávon olcsóbban jössz ki.
-
jack982
aktív tag
Ez elég jónak tűnik: HP OfficeJet Pro 8013, most akciós MM-ben.
Van gyakorlati tapasztalat vele? -
Laraxior
titán
Sziasztok.
Vettem korábban egy Canon MG3650 nyomtató-scanner-t.
Egy darabig ment hibátlanul, aztán elkezdte a feketét csíkosan nyomtatni, gondolom itt kellene neki egy nyomtatófej tisztítás, amiről fogalmam sincsen hogyan zajlik, de a fontosabb dokumentumokat kis színkonvertálással megoldottam, hogy nyomtathatóak legyenek
De most már egy csíkot a papír közepén üresen hagy, szóval bár anno vettem hozzá eredeti patront (majd meghirdetem, eladom), úgy döntöttem, hogy kib@szom az egészet, leviszem a kuka mellé.Ajánlanátok egy olyan nyomtatót, vagy nyomtató-scannert ami nem döglik meg attól, hogy mondjuk 2 havonta egyszer nyomtatunk vele pár oldalt?
Nézegettem, de ez a patron csak kb ugyanebbe megy bele, és ugyanilyet nem nagyon szeretnék még egyszer.
...és lehetőleg ne legyen annyira nagyon drága, olyan 100-120-150EUR-t adnék érte max.""Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély, nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
acel786
tag
Ez a dupla vonal canonnoknal tipikus problémának látszik par ev utan fyrcsa hogy nem egyenletesen jön. itt nem tudja valaki a megoldást? van ski szerint nem beszaradt fej es nem időzítő Szalag probléma.
[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
válasz acel786 #15766 üzenetére
Ízé, 1500 oldal 8000 Ft amit találtam.
Vs. 1000 oldal 3800 Ft-ért az Epson-hoz.
Tintasugaras 15 ezerrel drágább.
Ja, végül is ha keveset nyomtatunk, és 6300-ért is van eredeti, akkor 5-10 év, és megéri a tintasugaras. Mennek addig? Persze, nem fog az ember csak azért 10 oldalt nyomtatni hetente, hogy igazolja a jobb vásártSzeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
WOLF1stein
tag
Epson 3160 a kiszemelt, 60-70ezer a keret.
Tudnátok ellenérveket felsorakoztatni nekem, vagy a döntésemben megerősíteni? Köszönöm előre is.
Havi 200-300 oldal vegyesen, és néhány fotó lenne a terhelés.A nagy embereket a szerénység teszi még nagyobbá. Ezért vagyok én is az.
-
PociAti
őstag
válasz acel786 #15766 üzenetére
De ha az egyik gépet utángyártott termék költségével hasonlítod össze, akkor másikat miért nem?
Az nem információ, hogy a leellenőrizhetetlen helyről származó hamisított termék olcsóbb, mint az eredeti.
A garanciavesztés és a gép idő előtti elkoszolódása miatt nem feltétlenül az olcsóbbnak tűnő megoldás a gazdaságosabb, főleg ha valaki a minőségre is igényes. -
TGWH
őstag
válasz Varshi #15764 üzenetére
Pont az alapján gondoltam a tintasugarasra
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz acel786 #15762 üzenetére
Azért jóval drágább a tintánál. Tintasugarast szét kell szedni, pucolgatni?
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz Varshi #15760 üzenetére
Mi alapján lehet belőni? Heti 10-15 oldal lenne max. Maradunk a mononál. Miért is lenne jobb a lézer?
Epson m1100 miért nem lenne pl. jó? Egy-másfél év túl hosszú idő a tintának?
Felbontásról mit tudtok mondani? 700dpi milyen képet ad?Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Varshi
aktív tag
Az alapján, amit írsz, inkább egy lézert nézz.
https://prohardver.hu/tema/milyen_lezer_nyomtatot_vegyek/friss.html -
acel786
tag
válasz acel786 #15641 üzenetére
Sziaszt6, azegyik problémát megoldottam a regi canon mg nyomtatóval a lap adagoló működik. netes praktikákat próbáltam ki. A kétoldalú ragasztóval bevont papírral nyomtatás nem használt, inkább rontott. De szivacs helyezése a lapbehuzo kerék kitamasztoja felé megoldotta mist nar behúzza a lapot bar szoros az elején. De lehet a leszorító rugó cseréje szebb megoldás lenne.
-
acel786
tag
válasz pBandi #15743 üzenetére
Ha nem nyomtatnak sokat ha nem kell minőség akkor a canon cli580 szinenkenti patront használó Duplex printerei is szoba jöhetnek 4x ezerről indulva , kínai tintával talán csak 3ev alatt eri utol árban a 110 ezres duplex tartalyosakat. A nem duplexeseket dupla papírral használva hamarabb. nekem mar második canon megy tönkre kb 5 évente keveset használva.
-
acel786
tag
válasz pBandi #15754 üzenetére
Ha jol emlékszem a szoftverek is mások, A epson 3150,4150, 4160,6000 széria ezekben is eltér, sokat néztem én is pont ezeket, de nagyon nehéz kiturni, pl fénykép nyomtató szoftver a 6000- es szeriaban tűnik használhatónak. Eltérnek a használható papír méretek is talán. Sok kis mocsok eltérés van ami a drágább felé. a
-
TGWH
őstag
Nézegettem.
Miért drágább a fekete-fehér, mint a színes? Nekem elég alacsonynak tűnik a 720p dpi. Google feldobott egy olcsóbb ajánlatot a mediamarktból, külső tartályosnak írják, közben meg patront tudsz venni hozzá. Nem egyszerű na, m100 meg m105ar nincs is.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
Sziasztok.
Epson l120-at néztem ki első körben a két téma ajánlása alapján. Vagy m100...
Jól olvastam, hogy a patronosok pár évig használhatóak, a hamisítókkal vívott háború miatt? Szimpatikusabb a külső tartályos. Lézer nem vonzz.
Mennyit és milyen gyakran használnám? Fingom nincs, 15 éve nem volt nyomtatóm
Ha az van, heti egy oldalt nyomtatunk, hogy ne száradjon be. Színes vagy fekete? Fingom nincs, nem tervezünk színeset nyomtatni, de ez simán változhat.
Tehát a zasszonynak kell egy nyomtató, aztán ha vége a home office korszaknak, lehet nem lenne annyit használva.
Érdemes lézerben gondolkodni, ha nem száradna be a tartályos amúgy sem? Ahogy néztem árban nincs különbség, de talán maradnék a fekete-fehérnél.
Köszi előre is a válaszokat.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
pBandi
tag
válasz Varshi #15753 üzenetére
Igen, időközben visszaolvastam itt és a korábbi tanácsokból nekem is ez kristályosodott ki: Brother T510W vagy Epson L3... vagy L4...
Utóbbi kettő esetén tényleg csak a más fajta tinta és némi külalakbéli eltérés a különbség? A két készülék tartóságban felépítésben azonos minőség, vagy a nagyobb sorozat azért jobb valamennyivel?...
-
Varshi
aktív tag
válasz becenevem #15744 üzenetére
Tele van a kérésed (álmod?) ellentmondásokkal:
1. Duplex legyen (ami nagyobb/bonyibb mechanika) meg szkenner, de legyen kicsi. Mint az ideális "báli cipő" hatalmas nőknek : kívül 36-os, belül 42-es. Engedd el a duplexet. Sok kis aranyos nyomtató van. Ha majd újranyitnak a műszaki boltok, nézd végig őket!
2. Duplex legyen, de hetente csak pár oldal. Mintha liftet raknál egy kétszintes házba.
Mennyit spórolsz vele? 10-15 Ft-ot? Mennyi fáradságot spórolsz vele? 1 perc?
Engedd el a duplexet. Drága luxus.3. Tintás legyen, de inkább sokat állna. Nézz inkább lézerest:
https://prohardver.hu/tema/milyen_lezer_nyomtatot_vegyek/friss.html
Ha nem kell a színes, az egy nyerő helyzet lézer szempontjából!4. 30e Ft: marad a legalsó polc, leg"olcsóbb" nyomtatók, amiknél horror a patron ára.
És be is fog száradni. Onnantól kezdve az egy kidobott 4-6e Ft-os tétel. 3 év alatt annyiba lesz, mint egy jobb nyomtató, ami sokáig ingyen nyomtat neked.Szóval ezt nagyon át kéne gondolnod. Spórolj inkább egy jó mono lézer multisra, és a többletköltséget vedd úgy, hogy befektetés. A duplexet meg felejtsd el. (Ha rám hallgatsz.)
-
Varshi
aktív tag
Neked is az Epson L3150 és a Brother DCP-T510W magasságában kellene gondolkodnod, ha el tudod engedni a duplexet.
Az egy "drága luxus" ezeknél - az amúgy nagyon takarékos - nyomtatóknál (így vannak árazva), ráadásul tök felesleges színes marketinganyaghoz, mert csúnya lesz, ha mindkét oldalon telibe van nyomva színessel a lap. Szerintem. Ráadásul pár Ft-ot spórolsz csak vele lapköltségen, ennél nagyobb pályán játszunk azért, ha belegondolsz.
Ha nagyon-nagyon kell, akkor szoftverből beállítod, és két menetben nyomtatod ki (amiben segít is): páros, megfordít, páratlan... és kész.Duplexesen most +25-30e-t kellene mellé tenned a 100-hoz, ami szerintem már nem éri meg.
-
Varshi
aktív tag
válasz Petyás #15747 üzenetére
Valójában az Epson L3150/L4000-es sorozat és a Brother DCP-T510W között hétköznapi felhasználónak csak az ár és az automatikus tisztítás a "döntő pont".
Ha sűrűn használod, menj neki bátran az Epsonnak, csak fel kell készülni, hogy ha csíkoz, akkor nyomni kell egy 2-3 perc hosszú fejtisztítást (ennek a tintaköltsége amúgy elenyésző, szóval).
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget nyomtató vásárláshoz.
Nővéremnek kellene otthoni marketing anyagok nyomtatásához.1. Tintás vagy lézer? mindegy
2. Fekete vagy színes? színes
3. Mire használnád? Fotók, színes marketinganyag és táblázatok prezentálni,
néha plakátokat nyomtatni, hogy nézne ki a nyomda előtt
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? lenne mikor csak havi 10 oldal, de lenne mikor 100 is
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? Ezt sajnos nem tudom, elvileg minden hónapban nyomtat majd minimum pár oldalt, így elvileg 2-3 hétnél tovább nem fog állni
6. Milyen funkciókat vársz el? szkenner, WiFi, kétoldalú nyomtatás
7. Mennyi a keret? 60-70 ezer, de ha van tuti vétel akár 100 ezer is lehet
8. Árérzékeny vagy? is-is
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd? Ha nem bonyolúlt nem probléma, utántöltögetem én majd nekiElőre is köszönöm a segítséget!
-
Petyás
tag
Sziasztok!
Már egy ideje olvasom a topikot.
Epson L3150 volt az első kiszemelt, de a Brother DCP-T510W automata fejtisztítása sokkal meggyőzőbb.
Eddig kb. egy árban voltak, de a Borther hirtelen felment majdnem 10 ezerrel.
És igen kevés helyen árulják.
Érdemes várnom valamire (csodára)?
Vagy inkább nyomtassak néha napján az epson-nal?
Köszönöm! -
-
Fekete83
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Epson R360 nyomtatóm van ehhez én tudtam megfelelő utángyártott tintát venni (T0801-T0806) kb 260FT/ patron áron. Ezzel kb 40 A4 oldalt(fotó jellegőt) kinyomtam színesben. Viszont a bevált patronomból nem nagyon lesz a bolt szerint, eddig 1 másikat próbáltam de nem működött.
Tudtok olyan nyomtatót ami relatív új, tehát kapok hozzá 5-10 év múlva is tintát, hozza az R360 minőségét, tehát 6 színnel dolgozik, pigmentes (víz, UV álló) és hasonló költséggel fogok tudni nyomtatni tehát kb 40FT/A4
Társasjáték kártyát nyomok othon ezPrint fotó papírra ami 120G esetén kb 19FT/lap. Havi max 40-60 oldal de lehet akár fél éves szünet is.
Ami még fontos lenne, az az, hogy ezek ugye néha beszáradnak. Az R360-on átnyomtam fecskendővel egy kis alkoholt és olyan lett mint új korában. Az újjal is megtudjam ezt csinálni.
Szóval az A4 fotó nyomat tinta/toner ár legyen kb 40FT
Esetleg valami olyan lézer amivel ezt a Durván 58-60Ft / árú Fotó minőségű műnyomó papírra nyomott árat tartani tudom, 300g Papírral együtt! Itt nem vagyok tisztában azzal, hogy milyen papír hoz olyan minőséget mint egy nyomda. A tintás fotó volt olyan szint színekben mint a nyomdai kártya.
Ára nyilván minél olcsóbb, de olyan 120 körül még elgondolkodnék.
Lefedettségre itt egy minta:
[link][ Szerkesztve ]
-
becenevem
aktív tag
Sziasztok!
Fontos, hogy duplex készülék legyen.Kicsi, csinos kompakt. Ne legyen valami nagy dög.. Tintás vagy lézer? Tinta
2. Fekete vagy színes? Csak fekete.
3. Mire használnád? Otthoni alkalmankénti nyomtatás. Pl gyereknek amit küldenek oviból, suliból.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? FF kb pár oldal hetente.
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? Akár hetek, de próbálok majd figyelni a heti 1 nyomtatásra.
6. Milyen funkciókat vársz el? Szkenner fontos. Másolás nem annyira. Wifiről menjen mindenféle szoftver telepítése nélkül
7. Mennyi a keret? 30eFt
8. Árérzékeny vagy? Nem. Ha kel, menjünk 30 fölé. Lehet a duplex miatt kevés a 30.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd? Inkább egyszerűbb patron csere, vagy lehet tartályos is.Köszönöm, András
Ne gyere be meg ne gyere erre, he...
-
pBandi
tag
Sziasztok,
- Szülőknek (egyszerű használat) keresek multifunkciós nyomtatót.
- Nyomtat, másol, scannel
- Színes nyomtatás a preferált
- Évi 1000-1500oldal nyomtatása
- Olcsó üzemeltetés
a főbb szempontok.
Örömmel venném ha tudnátok valamit ajánlani ezekkel a peremfeltételekkel.
Köszönöm előre![ Szerkesztve ]
...
-
sedo
tag
Sziasztok!
Mono lézer multi nyomtató mellé kell vennem egy színes tintasugarasat.
Semmi extra elvárás nincs, nyomtatási minősége jó ha átlagos, legyen könnyű kezelni, heti pár színes oldal nyomtatásra lesz használva.
Van valami ezen a kategórián belül ami ajánlott (olcsóbb mint a többi, akár maga a "kezdő szett", akár később a patronok, kevésbé hajlamos tönkremenni/beszáradni, ilyesmi), vagy tökéletesen mindegy?Köszi szépen!
-
PociAti
őstag
Szerintem az előttem hozzászóló a Brother DCP-1622WE készülékre gondolhatott. Csak feltételezés...
-
Sabre
őstag
Sziasztok, visszaolvasva kineztem a sokak altal
javasolt brother hl-1222we tipust, de picit elbizonytalanodtam hogy esetleg scanner funkcio is kellhet. Esetleg tudtok ajanlani ilyen tudasu de scanner funkcios tipust is otthonra? -
picur10
aktív tag
Elolvastam az ajánlásokat, így megrendeltem egy Brother HL-1222WE nyomtatót. Az a kérdés viszont csak most jutott eszembe, hogy ezen a nyomtatón ha beállítottam a wifi hozzáférést, akkor simán csatlakozhatok egyszerre három gépről rá hálózaton keresztül és nem kell a router nyomtató szervere vagy más kavarás, ugye?
-
acel786
tag
válasz PociAti #15728 üzenetére
Öregszem és reggel volt, Brother MFC-T910DW -ez a duplexes brother természetesen
A 3150es más téma, magamnak kb azt válaszottam -eddig én is duplexest kerestem de lebeszéltem róla az asszonyt igy jó lenne a 3150, de most elszomorodtam hogy nem pigmentes tintát adnak hozzá és a 4150-től adnak pigmentes tintát csak. Túl sokat agyalok vel ... -
PociAti
őstag
válasz Ereshkigal #15729 üzenetére
Normálisabb leírásokban külön kitérnek a fotópapírokra.
Mert azok felültre vetített tömegük (g/m²) hiába magas, kellemesebben viselkednek, mint a hagyományos rost tartalmú papírok. A fotópapír hordozóanyaga rugalmasabb, a vastagsága ellenére jobban viselkedik a nyomtatóban.
A hagyományos, rost tartalmú papír, vagy az úgynevezett műnyomó már kevésbé optimálisan megy keresztül a nyomtatón. Ennek igazából átfordításkor van jelentősége, akkor "rúg" egyet a papír. Amelyik nyomtatóban van kézi adagoló, vagy úgy lett kialakítva a média útja, hogy az minél egyenesebb úton haladjon, azoknál kevésbé jelent problémát a vastag lap. Az L805-nél nincs átfordítás (alsó lapfelszedés), hanem kb. 80°-os szögben hajlik meg a média, így ezen a területen előnyösebb gépek közé tartozik. -
Nagya21
addikt
válasz Ereshkigal #15729 üzenetére
Hali!
Nyugodtan nyomtatjat, birgya, mivel majd függölegesen megy bele a papit, a gravitáció segít.....
Üdv NagaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
PociAti
őstag
válasz Earl_Muttley #15727 üzenetére
De az Epson L3150-es nem is duplexes!
acel786, linket dobnál be róluk, hogy mire gondoltál a Brother 570 illetve 590 nyomtatók alatt?
Közben valószínűleg már megérkeztek Magyarországra is az új tintatartályos nyomtatók PDF formátumú, angol nyelvű összefoglaló brossúra.
A legolcsóbb modellek kijelző nélküli nyomtatók, már a 720-as is duplexes, nem csak a 920-as, és lényegesen gyorsabbak lettek. Mivel a fúvókák száma nem változott, ezt sokkal intenzívebb fejmozgással érték el, így a javasolt terhelhetőség és a garanciális élettartam lecsökkent (50.000 oldal azért így is elég komoly érték). Illetve bevezettek egy csendes módot, amikor gondolom kevésbé öngyilkos módon mozog tengely irányba a fej.
[ Szerkesztve ]
-
Earl_Muttley
őstag
válasz macilaci78 #15723 üzenetére
Toldja meg egy tizessel, és évekre elegendő kezdő tintapakkot fog kapni.
Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
-
acel786
tag
Arra van megodlás hogy epson l3050-be pigmentes feketét belerakni?
Gondolom a 101, 103 tartlyok nem kompatibiliesek. -
acel786
tag
válasz macilaci78 #15723 üzenetére
50-ig max canon pixma, amihez szinenkénti patron kell, de sokat fog tintára kötleni és ki tudja meddig tart.
Az összfoglaló listában tartályos duplexek 95-tól infulnak epson l4160, brother 570, -től
duplex nélkul epson 3150, 4150 az induló- De még én is válogatok mert hasonló cipoben járok..[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Kolléga venne otthonra nyomtatót ad hoc használatra.
Jó minőségű színes nyomatok, hosszú távra tervez vele, tintasugaras esetén nem rest heti egy tesztoldalt kinyomtatni a beszáradás elkerülésére, tudjon kétoldalas nyomatot, sima lapszkenner már elég. Ha hálózatra lehet kötni és egyszerre több gépet is ki tud szolgálni, az előny. Munkahelyen belefutottunk egy olyan wifi-s nyomtatóba, ami bár wifis, de egyszerre csak egy géppel csatlakozik.
Mi a javasolt mostanság 50k nettóig?Köszi!
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
acel786
tag
válasz Ereshkigal #15718 üzenetére
én fotó nyomtatásra inkább hőpapiros nyomtatót tervezek, dvagy maradni egy profi cégnél ahol jobban beállítják a képeket
-
Nagya21
addikt
Hali!
A sima L210(ilyenem volt), és a L3160(ilyenem van) is nagyon szépen nyomtat a fentnevezet Lidl papirra.
+1 A Lidl fotópapirnak, sajnos nem mindég van, Aldi-ban is szokott lenni, de annak a minőségét nem ismerem.
Üdv Nagya
UI: ha kapsz valahol ColorWay premium silk glossy papirt, na annak a texturája k@rvajó(mint a nagyon régen használt papirnak ilyen kis 3szög alaku benyomódásos)Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
atala
Topikgazda
Az L805-öt tudom ajánlani, 3 éve használom.
Mindenképpen a gyári titát használd hozzá.
Fotópapírból én azt használom ami néha elérhető a Lidl-ben. Fényes fotópapír. -
Ereshkigal
őstag
Üdv!
Az elmúlt évben annyi képet dolgoztattunk ki, mint korábban soha (hála a gyereknek), így valami normálisabb fotónyomtató vásárlását tervezzük. 100k lenne a limit. Egyelőre az L805-öt néztem ki. Esetleg más alternatíva? Ha maradunk ennél, milyen papír (10x15 és A4) és tinta ajánlott hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz acel786 #15712 üzenetére
A kérdés teljesen jogos. Meglepő, de tényleg ezt a kihaltnak hitt ferde, kis kapacitású megoldást használja az Epson ezeknél a készülékeknél. A nyomtató amúgy elég jó, és biztosan van valaki, akinek ez a megoldás jobban bejön. Az L3150-es nem duplexes, így a papír visszatöltése így kényelmesebb. A helytakarékosság nagy úr.
Amúgy lehet megéri egy kicsit várni a vásárlással. Megjelent a, "KGST és egyéb csóró piacra szánt" tintatartályos Brother nyomtatók újabb generációja, T220-tól T920-ig kb. 8-12 típus (attól függ hogy számoljuk). Ahogy láttam elég normális áruk van, így a kifutó modelleket talán leárazzák.
Ja, és a 10-es szériánál is dupla lapadagoló volt már. 150 lap befogadására képes alsó, és 1 lapos hátsó (T910-nél ez a többfunkciós tálca +80 lap). Az új szériánál se látok változást ezen a területen.
[ Szerkesztve ]
-
Varshi
aktív tag
válasz acel786 #15708 üzenetére
> brother előnye az automata szekenner behuzó
ADF-et tud a 6-os széria is. Én mondjuk 1-szer voltam úgy életemben, hogy spóroltam vele,
> a Canon mellett thermo fej szólna
Ez inkább hátrány.
Nem írtad, hogy mennyit nyomtatsz, így a duplexre se tudok mit reflektálni (jellemzően ide akik írnak, havi 20 oldalért is duplexet akarnak), illetve hogy mennyit áll max a nyomtató. Én nem vennék "low end" nyomtatót, tintapatronost meg pláne.
-
acel786
tag
válasz Varshi #15707 üzenetére
Árakkal tisztában vagyok, az zavart meg hogy a 6160 pont annyival drágább (kb 10) )hogy lehet nem éri meg, Most canon mg6752-vel kb két xl szettet nyomok évente és vagy 4-5 éves lehet de ahogy írtam felmondta a papírfelszedő és talán a vezérlőszíj. Gondolom a cseppgyujtő tartály is a végét járhatja. Ugy gondolom a következő 8+évben kitartana egy tartályos, a duplex az asszonytól jött követelmény,
Ha maradnék a tartályonkénti színesnél az 4x ezer canonból, és még a kínai tinta is drágább. 4-5 év alatt többe kerülne mint a tartályos, még kínai tintával is ami bevallom nem olyan szép mint az eredeti. Eredeti patronnal nagyon hamar megtérülne a tartályos.
Vagyis a epson 4160 lenne a befutó ha csak nincs nyomos indok a 6-os széria mellett mint pl a fej technoologiája.
De pont rennyi lenne a canon és a brother is, A brother előnye az automata szekenner behuzó lenne, a Canon mellett thermo fej szólna,
Most kap egy utolsó esélyt a 5752 ha tudják javítani, ha nem akkor repül. De olyat keresek ami kibirna 10 ével, 1x év alatt volt HPm szar szofterrel, Lexmark ami tetszett (de1.5 év után visszavette az euronics mert nem tudott patront adni hozzá), Canonból már a masodikat (elsőt cseppgyüjtő tartály telefolyása miatt dobtam ki). Igazából egy jó kis mátrixosat szeretnék :-). És köszönet hogy kipanaszkodhattam magam.[ Szerkesztve ]
-
Varshi
aktív tag
válasz acel786 #15705 üzenetére
Ez az aktuális áraktól is függ, én most nem gugliztam rá, ha te már eleve lusta voltál.
Ha nincs nagy különbség, akkor én a Brotherbe vágnék bele, mondom ezt úgy, hogy Epsonjaim voltak eddig, de extrém (itt legalábbis annak számít) terhelésnél. Nálam átlag 35e körül bírtak eddig a fejek, ez már az 5. tartályosom tőlük. Gariban értelemszerűen cserélik 3 évig.
Hozzátenném, ez a legutóbbi talán a legjobb Epsonom (6170), alig kell fejtisztítást csinálnom. Bár a mechanikai akadásokból meg ez csinálta a legtöbbet (2 havonta 1?), de tegyük hozzá, hogy mindenféle papírokkal etetem, ami épp a legolcsóbb a boltban.
Ha nincs szükséged arra, amit tud, szerintem a 4-es szériával is boldog lehetsz, én nem észleltem tartósság tekintetében különbséget. Kábé ugyanannyit bírtak eddig a fejek, a mechanika meg a többi része mindegyikben simán bírja a második fejcserét is (~70e). Nyomtatsz ennyit??
-
acel786
tag
válasz mefistofeles #15690 üzenetére
ha csak ez a baja lehet javítható van pár youtube ahol ezt javítják házilag, alin találtam "pickup roller"t szóval lehet cserelni, lehet szivacsot rakni az elválasztó pocok-be rugó helyett, lemosni a gorgot, kétoldalú ragasztóst papírt tolni bele (csak végső esetben). hajtogatni az alsó tálcát. Sima tisztítás nekem nem használt. és mindent csak saját felelősségre. vagy szervíz.
-
acel786
tag
epson l6160 megéri a pluszköltséget az l4160 hoz képest vagy brother 910w inkább? Epsonok között mit jelent a fúvóka technológia különbség? Sebesség különbség nem érdekel inkább a tartósság, javithatosag. esetleg ha valamelyiknek jobb a fénykép nyomata.
-
rii
nagyúr
sziasztok
azt szeretném megkérdezni, hogy milyen nyomtatót tudnátok ajánlani
- csak Fekete-Fehér nyomat lenne
- jó lenne ha vastagabb papírt is elvinne ( talán 100-120g )
- nem azt mondom hogy sok nyomat készülne vele, de rendszeresen lenne használva,
szerintem napi 1-10 lap., gazdaságosság jó lennehasznált is jó, lézeres-tintasugaras, amelyiket mondjátok
gazdaságosság tekintetében a tintasugaras vételétől - lehet rossz információk alapján - ódzkodok.előre is köszönöm!
ui.: az ára is jó lenne ha barátibb lenne ...
a használtnak mégjobban örülnék emiatt, ha volna olyan híres tipus amit jó megvenni használtan, akár 20.000-ért is.piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
lowzor
veterán
válasz mefistofeles #15690 üzenetére
Nekem egy MG5750 szart be ugyanígy. Vettem helyette egy Epson L3150-et, remélem az tartósabb lesz.
-
acel786
tag
válasz Teaway #15697 üzenetére
szanaszejjel tisztítotam (mg5750), nem használt, venni hol lehet? internetes kutakodas során még a rugó kikazulast vagy a tálca deformalodast mondták mint hibaokot.
de feladtam mert duplán csíkos is időnként, pedig probaltam a vezérlő szijat tisztítani. lemondtam a canonrol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brother HL-L6400DW duplex WiFi-s lézernyomtató 50lap/ perc, 15 ezer lap a tonerben
- Canon MG5750 multifunkciós nyomtató tölthető tintapatronokkal
- LASERJET M4345 MFP multi - sokat futott, de működő - alkatrésznek is
- Brother DCP-L3560CDW színes LED nyomtató, 4 év garancia
- HP DeskJet 2822e All-in-One nyomtató (új, bontatlan)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest