-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456z
őstag
Ok, köszönöm, megfontolom mindkét tanácsot.
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Mama laptopja úgy néz ki, hogy halódik. Meglehetősen régi gép, a maga idejében is gyenge volt, de a célnak megfelelt.
Win7-tel nem indul túl gyorsan, a böngésző megnyitása sem expressz sebességgel történik, ami anyámat nem zavarja, de engem az őrületbe kerget, ha mutatni akarok valamit. Szóval, ennél azért fürgébbet, korszerűbbet keresek használtan, maradnék Intel vonalon. Hányadik generációsat érdemes nézegetni a gyorsulásért? Egyszerű Celeron is megteszi?1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Amint találok.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 0-50-60?
(3) Felhasználás? Kizárólag net, email, Facebook, Skype, fénykép nézegetés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Fényes.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Abszolút nem.
(7) Operációs rendszer? Windows 10-et használok, abban tudnék segíteni neki, ha elakadna.
(8) Tárhely mérete és típusa? Optikai kellene, ram mindegy, esetleg SSD akár utólag is.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) -
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Elsősorban használt, garancia nem lényeges, számla nem kell.Köszönöm.
-
z123456z
őstag
Srácok, két kérdésem is lenne.
1. Amd-ről vélemény? Nekem sok évvel ezelőtt két amd-s gépem is megfőtt.
2. Ryzen 5 2500u+ Radeon 540 meghaladja e az öt évvel ezelőtti I3 3110+GT 635m teljesítményét?Köszönöm
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Lányomnak van egy jó régi Lenovo G580-a, egy öregecske i3-al és egy gt635m vga-val. Jézuskától kérne egy újat. Főleg net és wacom rajzolgatás amatőr szinten, néha online játék esetleg más játék, de van egy PS4-e, azon játszik inkább. Olyan gépet keresnék, ami minőség érzetre nem gyengébb, teljesítményben pedig jobb, mint a mostani ( 940-950mx, mx150, amire gondoltam ). Szeretném minél olcsóbban megúszni, op. rendszer win10, vagy free dos, esetleg amit gond nélkül le tudok cserélni rá. 150-160-nál többet nem nagyon szánnék rá.
Amit pár hsz-al előbb kérdeztek Lenovo, valóban annyira gáz? Matt kijelző nem hátrány, ha megszokta a fényes kijelzőt?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
Ezek szerint valóban szerencsés vagyok. Csak az a fránya lottó ötös nem jön. Körbeszaglászok pc fronton is. Kösz mindenkinek.
-
z123456z
őstag
válasz Kbali #117911 üzenetére
Érzem én a jó szándékot, csak nem jutok vele előbbre. Annak idején sem ajánlásra vettem a G580-at, hanem megfelelőnek tartottam a paramétereit. Most sem konkrét ajánlást kértem, csak az ismereteimet szerettem volna aktualizálni proci és vga ügyben. Ezek ismeretében döntök majd, még ha nem is csak ebből állnak a masinák. Ha konkrét típus ajánlására lesz szükségem, ami még előfordulhat, akkor kitöltöm a kérdőívet, és megkérlek benneteket, hogy ajánljatok valamit az igényeknek megfelelően. Addig csak arra vagyok kíváncsi, hogy mi az ősrégi GT635M mai megfelelője, vagy amivel azért a gyengébb gépigényű játékok szépen elszaladgálnak, esetleg nagyon minimál igényekkel a nevesebb játékok is játszhatók? Nem fps meg mHz bajnokokra vagyok kíváncsi, hanem, hogy léteznek e ma olyanok, mint anno a 635 a megfizethető kategóriában.
De tegyünk egy próbát, csak hogy ne én kössem az ebet a karóhoz, hátha így előrébb jutunk, bár úgy gondoltam, hogy itt pusztán tájékozódni is lehet, nem konkrét ajánlatokat megismerni:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- most kezdte el rágni a fülem
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- neki van 80 körül, esetleg 110-ig kiegészítem
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
- játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- online játékok, minecraft, nemrég emlegette a farcry4-et is, nyilván nincs szüksége maximális grafikára de azért ne akadjon
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- 15 és mindegy
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- asztalon
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- win
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- el van ájúlva a teráktól, szerintem felesleges, mai átlagos megfelel
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
- hűtés közben is csendes legyen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- jó lenne új, garanciával, esetleg használt, ha valóban jó és megbízható, de inkább egy gyengébb új[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz Máté94 #117899 üzenetére
Ez sokat nem mond nekem első olvasatban, de az R5 alatta lehet az 5 éves gt635m-nek?
Homályosan arra célzol, hogy az amd vonalat ne erőltessem és nézzen inkább egy használt gépet vagy gyűjtsön még a pénzéhez? Azért még egyszer megpróbálom, hátha:szóval Minecraft és hasonló szintű, esetleg picit komolyabb játékok akár nem is maxon történő futtatásához geforce vagy radeon, ezen belül is melyik típustól javasolt nézelődni, és ugyan ez intel vs amd összevetésben is. Ismét köszönöm.
-
z123456z
őstag
válasz Máté94 #117897 üzenetére
Nem kimondott gamer konfigot keresek és nem is konkrét ajánlást várok. A vga-k és a procik állásának mai szintjére lettem volna kíváncsi esetlegesen viszonyítva egy régebbi típushoz, valamint egy kimondott típus alkalmasságát firtattam, hogy alkalmas lehet e vagy sem. Minek töltsem ki az összefoglalót, ha a gyerekem spórolt pénzén kívül mást nem ismerek. Vagy rossz topikban érdeklődöm? Akkor ezer bocs. Hol tehetném fel a kérdésemet? Köszi.
-
z123456z
őstag
Sziasztok. A kisfiam szeretne venni a spórolt pénzén egy gépet. Én nem tudok információkkal segíteni, utoljára egy G580 Lenovo-t vettem, akkor nagyjából képben voltam, de az nem tegnap volt. Kérdésem, ezek a mai AMD procik milyenek, kinőtték a régi betegségeket, melegedés stb.? Nekem régebben szinte az összes notimban AMD volt, mind melegedett és folyamatosan süvített a venti. Ezt szeretném elkerülni. Ebben az inteles G580-ban a hangját nem hallom. A másik kérdés a mai notis VGA-ra vonatkozik. Hol kezdődik az a szint, amivel már lehet játszogatni, akár visszafogott grafikai beállításokkal? A G580-ban egy 635M vga csücsül, a fiam egyszerű játékaival elboldogul ( MineCraft és társai ), ehhez képest mondjuk egy R5 ( ha minden igaz Radeon? ) milyen lehet?
85-ért láttam egy ilyet, ez alkalmas lehet? :
Lenovo G50-45 A8 4x2.4Ghz 4GB 1TB Radeon R5 M330 2GB DualKöszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szólánc.
- Delta Force - Nyáron jönnek a mobilos kiadások
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Külpolitika
- További aktív témák...
- MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- Lenovo LOQ Gaming Notebook
- Dell XPS 13 9320 - 4k OLED - i7-1360P, 32GB LPDDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - 3 ÉV GARI
- Dell G7 7790 Gamer notebook, i7 9750, 2060, 16gb ram, 1.25tb háttértár
- ACER NITRO 5 AN515-55-56F5 8+512GB
- MacBook Pro 2017 15" TouchBar, i7, 16GB, 256GB Erősen használt!
- Eladó Macbook Pro 13" Touch Bar Intel processzorral. 2019-es gyártás.
- ASUS TUF FA507UV 15,6" FHD IPS 144HZ / RYZEN 7 8845HS/ 16GB DDR5 / 1TB PCIE / RTX 4060 8GB
- Használt MSI GF65 Thin 60Hz/i7 9750H/ 40GB DDR4 ram/ 512GB SSD/ RTX 2060 6GB/
- Dell Intel Dual Band Wireless-AC 7265NGW 867Mbps NGFF M.2 WiFi kártya