Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tatus88

csendes tag

válasz Khelben #134418 üzenetére

A vége az lett, hogy tegnap este megrendeltem. Továbbra sem tudom a panel típusát, de mivel ott van a 60 nap visszavásárlási garancia megkockáztatom. Egy értékelés alatta pont az ips-t emelte ki pozitívumként, és van is ips verzió elvileg. Ha beérkezik kiderül. Annyi, hogy ha nem az akkor nagyon sietve kell másikat találnom. :-D

• Tatus88

csendes tag

válasz Khelben #134413 üzenetére

Meglehet, nekem nem egyértelmű, hogy melyik jelzésű az IPS változat. A másik az? Mert az sem egyértelmű nekem.

A kérdés az, hogy jobban megéri-e dacára a kijelzőnek esetleg? Elég nagy leárazásban van éppen.

• Tatus88

csendes tag

válasz borix #134406 üzenetére

Igen, ezt én is néztem, de az a másiknak is kellett volna. A fő szempont most az, hogy az alap jó legyen.
    Olyat nem találtam amiben minden megvolt max 250ig.

Ez meg mivel bővíthető majd rakok vagy rakatok bele még 4 giga memóriát meg egy 120as SSD-t.

• Tatus88

csendes tag

Szevasztok,

A múlt héten kértem és kaptam tanácsot. Ebben a gépben maradtunk: Asus N551JW

Már szorít a vásárlás időpontja, de ezt találtam ma a Médiában: ASUS VivoBook Pro N552VW

Mi a véleményetek? Ez utóbbi olcsóbb, de úgy látom, hogy egy lépcsővel feljebbi kategória.(talán kifutóban egy utolsó akció keretén belül?) Találtam egy pozitív hangvételű tesztet róla, ajánlott plecsnivel.
    Jól érzem, hogy ez most ennyiért ajándék?/jobb mint amiben maradtunk?

Előre is köszönöm a véleményeket/segítséget!

[ Szerkesztve ]

• Tatus88

csendes tag

Szevasztok.

Hétfőn kértem már tanácsot. A megbeszélt gépet sajnos elvitték tegnap este mire hazaértem, hogy megrendeljem.
    Kicsit változik a keret meg pontosítok, ezért újra a segítségeteket kérném!

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
    jövőhét folyamán

(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
    250k

(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
    Mindenes gép általános használatra, kis játékra két gyereknek.

(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
    Nem a legújabb címek, nincs szükség max beállításokra. Jelenleg max Minecraftoznak.

(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
    Kijelző méret: 15.6, Felbontás: 1920 x 1080, matt

(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
    Ritkán /Szinte fixen otthoni használat, utazás közben sosem. (Csak hely hiány miatt nem asztali gép)

(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
    Semmi, win 10 et telepítenék rá.

(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
    120giga SSD(rendszernrek) és 500 giga HDD, 8 giga ram (A csak SSD van, de lehetőség adott HDD beépítésre az is jó)

(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
    nincs

(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
    Csak új

• Tatus88

csendes tag

válasz Khelben #133944 üzenetére

Üdv,

Tegnap egy paviliont javasoltál 200k max keretre. Valamint egy ASUS N551JW-CN212D, ha egy kicsit keret fölé tudok menni.

Ha már fölé megyek, Itt találtam egy másik paviliont ami elég szimpatikus nekem: HP Pavilion 15-cc509nh
    Ez ajánlott kategória? Az N551J-hez képest anyaghasználatban, összeszerelésben hogy szerepel?
    Ha felejtős akkor marad az Asus N551J, teljesen jó az nekem csak egy SSD és egy kis RAM kell bele később. Jól látom hogy mindkettő megoldható?

• Tatus88

csendes tag

válasz Khelben #133944 üzenetére

Köszönöm a gyors reakciót.

Bővít esetleg a lehetőségeken, ha lemondok az IPS kijelzőről?

• Tatus88

csendes tag

Szevasztok.

Minden segítséget előre köszönök, elég sürgősen kellene talánom valamit.

Héten / jövőhét folyamán.

(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)

150-200k

(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)

Mindenes gép, két gyereknek(11-12 év) ismerkedni a számítógépekkel, minimális játék / Anyjuknak ügyintézésre, filmezésre, netezésre. Idővel nem tudni merre fordul a srácok érdeklődése, hosszutávra kell a gép mert nem fogják tudni cserélni rövidtávon.

(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?

Minecraft jelenleg, később biztos más is, de nem cél sem most sem később a legújjabb játékok futtatása.

Inkább matt és IPS, de kompromisszum kész vagyok. 15.6 vagy nagyobb.

Ritkán /Szinte fixen otthoni használat, utazás közben sosem. (Csak hely hiány miatt nem asztali gép)

Semmi, win 10 et telepítenék rá.

(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?

120giga SSD és 1 Terra HDD (500 gigás kompromisszum lehet) 8 giga ram

(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)

Nincs

(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)

Garancia fontos, hosszú távra kellene a gép, inkább új.

[ Szerkesztve ]

• Tatus88

csendes tag

Sziasztok

Segítsetek legyetek szívesek.

1-6 héten belül tervezem

kb 150-250 igyekszem rugalmas lenni de nem biztos, hogy csúcsgépre van szükségem.

(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
    Netezés, játék. Időnként, ha a munka megkívánja Solidworks 2014ben egy modell megnyitása ,de nem létszükséglet.

Diablo 3 és World of Warcraft az se baj ha csak közepes beállításon.
    Komolyabb játékokra van asztali.

Inkább matt ha lehet IPS, 15" körül, 1920x1080 de nem kőbe vésve.

Heti 1 utazás max, közben nem használom.

Windows7-8 vagy semmi

Legalább 500 giga HDD, SSD-hez nem ragaszkodom.
    optikait ezer éve nem használtam, de nem baj ha van.
    RAM nem tudom mennyi kell egy WOWhoz lehet elég 4 giga.

nincs

Nem ismerek megbízható helyet, de ha tudtok ajánlani és van gari nem zárkózom el, de az újat favorizálom.

- Alapvetően azért lenne szükségem rá mert kevésnek bizonyul 1 asztali gép.
    Gyakran egyszerre ülnénk gép elé a párommal vagy 1-2 órát játszanánk, de asztali gép már nem fér el.
    Illetve két laki életet élünk, ezért két hely között ingáznánk vele.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés