Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Suprax
csendes tag
válasz bbubby00 #74194 üzenetére
De nem feltétlen kell új, hiszen a háromból 1 használt.
Hosszabb gari miatt gondolkodom az újon.
Illetve, ki tudja hogyan használta az előző tulaj.
A gép munkára kell. Kint a szabadban is használom, télen nyáron.
Elsődleges szempont a megbízhatóság, és a strapabíróság.
Csodálkozol, ha egy újban jobban bízok? -
Szatesz.
aktív tag
A hp pavilion 15 és a hp 650 g1 világító billentyűs? Nem találom sehol rá a választ.....
-
Pala
veterán
válasz Tikakukac #74196 üzenetére
Tudom, en is atestem ezen, bar mindvegig tudtam, mire szamithatok eladaskor, igy nem vagott padlohoz, hogy az 1 eve 270-ert vasarolt Inspiront 7720-amat 1 honapja 145-ert adtam el. Igaz, ott kenyszerhelyzet is volt, de sebaj.
Most meg nezem, 145-ert mar lassan olyan second-hand uzletiket lehet kapni, ami mar repulni is tud. (sorry az ekezetek hianyaert, francia bill-rol irok holland kiosztassal, es hat kicsit nehez! )
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Ezzel nincs is baj, én is örültem az első új gépemnek. Csak akkor ne kérjen kis pénzből csodát és lássa be, hogy ez az érzés eladáskor akkorát fog odaverni az orcába, hogy az is érzés lesz. De nem a kellemesebbik.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Pala
veterán
válasz bbubby00 #74194 üzenetére
Valakinek kell az az erzes, hogy o hasznalja eloszor a gepet, szerintem ezt is meg lehet erteni. En is ilyen termeszetu vagyok, aztan most megis vettem egy hasznalt 8440P-t, amivel tokeletesen elegedett is vagyok, bar konzumerbol nem vennek hasznaltat. Igazabol most igy az elitebook utan konzumerbol mar semmilyet tobbe.
[ Szerkesztve ]
-
bbubby00
őstag
válasz Suprax #74192 üzenetére
Sosem értettem minek kell feltétlen új. Mert ha le tudod írni és kell a számla róla és jobban kijössz vele, mint egy használtal akkor ok. De én inkább veszek egy jobb használtat (olyanra gondolok amit megkapott Pistike apucitól januárba, de márciusba kijött egy frissebb modell és neki az kell hogy vagány legyen a többiek előtt) mint rosszabb újat. Lehet ez csak az én világnézetem, de kövezzetek meg ha nincs igazam.
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
Tikakukac
titán
A legbikább Y50 is vastagon kevés FHD-ban mindent mondjuk high-ra rakva néha bedöccenés nélkül vinni.
A legjobb ez a 4k. Teháthogy natívban semmit nem tudsz futtatni ami picit is modernebb az egy dolog. De bakker még FHD-ban sincs meg a rendes minimum stabil fps, mert mindig bedöccen. És ugye erre racsnizik mindenki, hogy fúú, piros meg Y meg minden, ezen menni fog géming meg a haverok majd padlót fognak. Hát fognak, én legalábbis kacagnék, hangosan. És aki meg 150-160k-ból akar gémer gépet az csodálkozik ha valaki legyint. Láttam már 15fps-el is játszani emberket, de abban mi a jó nem értem meg.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz bicajoskema #74186 üzenetére
Ha akad olcsós Y510 akkor az erősebb jóval bár support gatyesz, legjobb meg ugye 7537 lenne, de az meg kifogyott amblokk. Ez a szívás.
-
Tikakukac
titán
válasz bicajoskema #74186 üzenetére
180k-ból játékra lesz valami erős kompromisszum. Ennyiből az első használható a Z50 840M-el vagy ekörül 3542 is lesz ilyennel. 20k-val többért meg jóval több jár, ez ilyen party.
-
bicajoskema
tag
Sziasztok
Erre valaki tudna segíteni? Fontos lenne a vásárlás, sajnos sürget az idő.
4gb és a 8gb között érezhető a különbség. i5 vagy i7 között érezhető? 180k lenne laptopra nagyrészt játékra kellene.
Üdv@Tikakukac Köszi a választ. Esetleg még 10-20k-t tudok rátenni, akkor mi az ajánlott?
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz olahjanos4 #74183 üzenetére
Na ezt benéztem , reggel óta talpon vagyok, húzós napom volt... Read-only módba váltok inkább
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz olahjanos4 #74181 üzenetére
alléé bestbyteban pont ma láttam kiállítva, szóval ha más nem, a kiállított darab még mindig kapható náluk.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
olahjanos4
csendes tag
-
Ren Hoek
veterán
válasz olahjanos4 #74181 üzenetére
"(3) Felhasználási kör? játék, rendelési folyamatok, irodai munka"
Ha U-s procival renderelni akarsz, ki fogod tépni a hajadat Ide legalább egy M-es i5 kell. Vagy csak elírás?
MOD: Mondjuk annyival azért nem rosszabb, olyan 25%-30%-as gyengébb kb. csak renderelni szerintem épp határon van egy i5 4200M is, főleg laptopban...
[ Szerkesztve ]
-
-
olahjanos4
csendes tag
válasz Khelben #74177 üzenetére
A keresés csak egy oldal gyors átgörgetése után történt és ami tetszett és nagyjából megfelelt paramétereiben, behúztam. Sajnos a 7537, ilyen árban eléggé verhetetlen számomra. Az 5-ös Inspironok persze felmerültek mint alternatíva, de az ATI videokártyáról a fórumon is megoszlott a vélemény. Vostro esetleg, latitude ebben az árban nem választanám. Esetleg valami konkrét modell ?
-
Khelben
nagyúr
válasz olahjanos4 #74176 üzenetére
Nem értelek, hogy a 7537-es Inspiron után hogy sikerült ilyen gépeket kiválasztani. Ezek azért jópár kategóriával lejjebb vannak. Ennyiért lenne 5-ös Inspiron, Vostro, 3-as Latitude (ami olyan átverős, mint a thinkpad edge, de mégse egy belépő konzumer).
-
olahjanos4
csendes tag
Sziasztok !
Igyekeztem minél több oldalt hasznosan elolvasni, aztán végül a DELL Inspiron 7537-es típusra esett a választásom. Ami szép és jó... 3 helyen rendeltem meg, és mindenhonnan azt a választ kaptam, hogy elfogyott a központi raktárból ha csak nem találok valahol készleten esélytelen, hogy ilyen gépem legyen. Ha valakinek esetleg van egy zsír új elfekvőben légyszives jelezze.
Addig is kérhetnék egy pár tippet amit ehelyett tudnátok ajánlani ?
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? Kb. 240.000
(3) Felhasználási kör? játék, rendelési folyamatok, irodai munka
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Igen, HD felbontásban. Crysis, COD, Fifa, stb...
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Egyenértekű
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Igen ( de valószínűleg utólagos beépítés lesz )
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15,6 ; HD v FullHD ; lehetőleg matt
(8) Notebook tömege? mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? mindegy
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? hdd mindegy, RAM : akár utólag bővítve 8GB ; optikai meghajtó nem kell
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) nincs
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? játékon kívül nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) DELL 7537 lett VOLNA...
tudom, nem egy pro v elitebook, de HP : https://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/hp_compaq/HP_Pavilion_15-p052sh_Intel_Core_i5_4210U_8GB_1TB_NVIDIA_DOS_Feher/Ezust_HP_J7T81EAAKC_13550.html
bízva, hogy sose lesz szükség a supporta : https://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/lenovo/Lenovo_Flex_2_Intel_Core_i5_4210U_4GB_1TB_NVIDIA_DOS_Fekete_LENOVO-FLEX2-15-59-427331_13373.html
3 év garancia :
https://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/dell/Dell_Inspiron_3542_Intel_Core_i7_4510U_4GB_500GB_NVIDIA_Linux_Ezust_DI3542N2-4510-4GH50D4SI-11_12202.html
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? csak új[ Szerkesztve ]
-
XFoxyX
tag
Sziasztok!
Milyen laptopot tudtok ajánlani irodai használatra?
Keret:120.000Ft
Videók(film) fussanak rajta, Office menjen rajta.
Ha lehet több ajánlatot is írjatok.Válaszokat előre is köszönöm!
-
Tikakukac
titán
válasz Szatesz. #74172 üzenetére
Már az is hihetetlen, hogy van ilyen egyáltalán, szóval ne várj hatalmas tolongó piacot. Z50 és ennyi.
Kremmer89: Személyes véleményem, hogy nem tudom ki a beszállítója a műanyagoknak, de ezek az anyák ahogy be vannak sajtolva annyira szánalmasak, hogy tesóm lány létére körömlakkozás közben is komolyabbat alkot 2 tubus komponens ragaccsal.
-
Szatesz.
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 14-15 collos fhd notit valami i3-i5 procival és legalább 840m vgaval vagy hasonlo teljesítménnyel.
Néztem 150eftert lenovo z50-70 et. Esetleg ettől jobb van ebben az árban? Akár használtan is!
Előre is köszönöm mert holnap kéne vennem egyet! -
Kremmer89
tag
Mi a véleményetek erről a gépről?most találtam!
-
Tikakukac
titán
válasz muhaha01 #74167 üzenetére
Ja igen most nézem az a 2-vel fentebbire kellett volna írni.
Fémház vagy jó műanyag nálam mondjuk 1 szint ha nem inkább műanyag, de ennyiből egyik se nagyon van. A fémház azon a szinten ahol valóban fém ház sokkal fentebb kezdődik. Egy jó Probook kéne de arra gyűjteni kell.
-
kisza25
félisten
válasz muhaha01 #74167 üzenetére
lejárt a szerkesztési idő, nos használt, de minden benne van ami neked kell HP Elitebook 8570p garis 2016.01.15.-ig
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
válasz Tikakukac #74166 üzenetére
félre értetted nem akar játszani, viszont minden más a felsoroltak közül
muhaha01: 150eFt -ért nem lesz új, erős és jó minőségű gép,
probookok is 180eFt-tól vannak i5-el és abban minden van amit írtál, de ssd nincs, i3-4000m-el van 170eFt-ért ez a plafon ami újban van, viszont használt garis gépből lenne jobb ajánlat is tutira[ Szerkesztve ]
-
-
Tikakukac
titán
válasz redwhite78 #74165 üzenetére
Vagy ha olyan gépet veszel akkor bukd a garit/széttörj 20 patentet Bár ezt pár Lenovo defaultbl is tudja ezzel sem lehet gond
muhaha01: Szokásos 740M alapú valamik vannak, ha picivel is komolyabban akarsz játszani 200k kell.
[ Szerkesztve ]
-
redwhite78
aktív tag
Kevesebb, mint 8000 pénzből vettem e6520-hoz HDD/SSD optibay keretet Caddy Coverrel + DVD-USB kábelt, (hogy a kikerülő DVD-t is tudjam használni). Ha ehhez veszed, hogy az általad kinézett ssd max. 20k, akkor pusztán számszakilag nem éri meg. A kérdés az, hogy neked ér-e 10-15k-t, hogy a kisujjad sem kell mozdítani.
Itt az aprón pl. Chaser foglalkozik ilyennel. Esetleg írj rá!
[ Szerkesztve ]
never go full retard
-
muhaha01
tag
Sziasztok, pls ajánljatok laptopot.
Paraméterek a következők:(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
mostanában
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
170ezer
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
játékon kívül minden, főként munka, kódolás, programozás, proci- és ram-igényesebb folyamatok. azért nem árt, ha pl fullhd filmet akadásmentesen játszik.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
nem.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
mindkettő fontos, viszont egyrészt behatárolja, hogy nincs szükség brutál videókártyára, illetve másrészt a ráfordítandó keretösszeg is gátat szab. ezek alapján a legjobb ár/érték arányú laptopot keresem.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
igen, amit külön vennék ha úgy olcsóbb, így viszont max 150ezer lenne a pénz, amit a gépre szánnék.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
15.6 körül, ne legyen kisebb, se 17 coll vagy még nagyobb.
(8) Notebook tömege?
2-3 kiló, a többi paraméter a tömegét behatárolja gondolom.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
nélküle.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
fél vagy 1 giga hdd,
4, de inkább 8 giga ram
optikai meghajtó nem szükséges, viszont mindenképp legyen hely ssd-nek és hdd-nek egyaránt.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
a szokásos portok, nincs semmi extra kívánság
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
cpu igényest igen.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
teljes sötétség ebben az árkategóriában, ezért is kérek helpet
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
csak új.köszi szépen!!!!!!!!!
-
bicajoskema
tag
Sziasztok!
Laptopot keresek főként játékra, a kijelző méret igazából mindegy, mert monitorra lesz kötve. Hasonló árban, mint a linkelt gép, mi az ajánlott?
http://www.euronics.hu/ASUS-X750LN-TY006D-p40889
Üdv -
h4mi1
tag
http://www.laptopszalon.hu/kiegeszitok/odd_box/120_GB_SSD_+_ODD_BOX_7882.html
1. Ha egy ilyet kérek plusz a laptopba akkor benne marad a HDD is?
2. Megér ez ennyit? Az SSD Samsung 840 as a leírás szerint. -
kisza25
félisten
válasz wayteqxtab #74158 üzenetére
véletlenül nem egy edge boldogtalan tulajdonosa voltál
-
Khelben
nagyúr
Ha a thinkpadtól sírtál, akkor az általad linkelt gépektől egyenesen öngyilkos leszel.
-
Tikakukac
titán
A hasonlatokat bízd rám. Te egy rohadós zöld almát vagy piros cefrének valót akarsz ebédre venni, mikor volna egészséges Jonatán is. Így helyes
De mindegy, ha szándékosan csakis okádékot akarsz venni (ez is lehet fétis) akkor Acer, az alatt nem sok dolog lesz A buták, mint én meg vesznek 8560-akat, mert a hulladékot is ki kell szórni valakinek, ugye.
[ Szerkesztve ]
-
wayteqxtab
csendes tag
válasz Tikakukac #74155 üzenetére
nem tudom, azt meg pláne nem tudom hogy jön ez a kérdésemhez.
én zöld alma és piros alma között döntenék, te meg idejössz egy körtével.lehet hogy jó a körte, de nekem alma kell.
Ööö ha ma TP rasszista napot tartunk akkor 8560p, az nem Thinkpad és nem is konzumer. Ez is rossz
-
wayteqxtab
csendes tag
válasz wayteqxtab #74156 üzenetére
jó. akkor nekem elég ez a lesajnált konzumer vonal, thinkpad meg legyen annak akinek 6 anyja volt.
nekem nem kell.Thinkpad soha nem volt a piacon
-
Tikakukac
titán
válasz wayteqxtab #74154 üzenetére
Mid volt?
Egyébként annyira szar Thinkpad soha nem volt a piacon, mint amennyire jó lehet egy vattaúj E1 vagy B580, szóval gondold át mibe csöppensz bele.
Tényleg nem flamekeltés miatt mondom hanem mint olyan ember aki a T széria kb. mindegyikén túl van és az általad venni kívánt gépeken is (újonnan is). És ha botrányos volt a valamilyen T-s TP, amit valamiért nem mondasz el melyik volt, hogy okuljak én is meg más is ahhoz képest amit venni akarsz csak rosszabb lesz. Ha nem hiszed, vegyed és megtudod majd
Ööö ha ma TP rasszista napot tartunk akkor 8560p, az nem Thinkpad és nem is konzumer. Ez is rossz
[ Szerkesztve ]
-
wayteqxtab
csendes tag
válasz Tikakukac #74153 üzenetére
thinkpad-et soha a büdös életben többet nem veszek
volt már, soha semmiben nem csalódtam akkorát mint abban
nem flame meg nem is érdekel de SOHA többetmár a billentyűzete egy akkora botrány hogy elképesztő soha nem használtam még nála rosszabbat,
úgy gyűlöltem mint még egy gépemet se soha[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz wayteqxtab #74152 üzenetére
T520
-
wayteqxtab
csendes tag
Üdv!
Melyiket vegyem? Lenovo B580 vagy ACER E1-572? Hardveresen szinte azonosak, így gyártási minőség megbízhatóság szempont inkább.
Mire kell? Semmi extra. Netezgetés filmek kb ennyi.Köszönöm
Lenovo B580 Fizetendõ 115000 Ft (27% áfával)
Lenovo B580
Intel Core i5-3210M 2500/3100 Mhz (3Mb) CPU
15.6" HD (1366x768) TFT kijelzõ
DVD-író DL
Intel HD 4000 vga
6 Gb Ram
500 Gb Hdd
10/100 lan
2db USB 2.0, 2db USB 3.0
WiFi a/g/n
Bluetooth
HDMI
szép állapot
6 hó garancia
webkamera
memóriakártya-olvasókACER E1-572 Fizetendõ 119000 Ft (27% áfával)
ACER E1-572
Intel Core i5-4200 1600/2300 Mhz CPU
15.6" Wxga matt (1366x768) TFT kijelzõ
DVD-Super Multi DL
Intel HD 4400 vga
4 Gb Ram
1 TB Hdd
Gigabit lan
1db USB 2.0; 2db USB 3.0
WiFi a/g/n
Bluetooth
HDMI
újszerû állapot
1 év garancia
webkamera
memóriakártya-olvasók, magyar bill. -
Tikakukac
titán
válasz bbubby00 #74148 üzenetére
4GB-os VRAM-os gépek elviekben Maxwellesek mind.
4700 és 4710 között annyi a különbség, hogy le lehet írni, hogy fejlesztettek valamit (számokat mindenképpen), egyébként szokásos mondóka: aki észreveszi a difit a 2 között, fizetem a gépét. Felesleges ezen agyalni ami van hozzad, 750M és 755M szindrómába felesleges beleesni.
juve600: Legheréltebb Y510 akadhat ekörül, de a 8GB ram meg a terás vinyó az kétes.
[ Szerkesztve ]
-
juve600
nagyúr
üdv
laptopot szeretnék venni
keret max 200k
játékra
i5-i7
8gb ram
1tb hdd estleg ssd
amd-nividia vga,nem tudom melyikkkel járnék jobbanthx
-
Tikakukac
titán
válasz bbubby00 #74142 üzenetére
Ha kövér ludat akarsz megveszed 16-al, nem a ram a legnagyobb baj, mert SSD nélkül jobb telefon körbetáncikálja ezt a gépet is.
Én i5-el sem venném meg i7-el sem, de ha mindenáron laptopos játék kell akkor legyen ez i5-el. Mert a G56 és társai meg gyengébbek és az fúj, hiába mondanám, hogy mennyivel jobb érzés volt már kézbe is venni, úgy sem hiszi el senki, meg hát gyengébb és az még mindig fúj.
f4cg80: 3521-et meg 3537-et lehet kihagynám és 3542-t vennék, ha már az is fut egy ideje, 3521 erősen már raktáron van még valahogyan és fut is ki.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz f4cg80 #74140 üzenetére
Lenovo B590 i3-mal
De alfánál is találtam pár gépet, ami jó lenne (HP 8560p, Dell E5520). -
bbubby00
őstag
válasz Tikakukac #74141 üzenetére
Ő lenne a kiszemelt.+4GB RAM, ha lúd akkor legyen kövér.
Ő meg a másik. Megéri a többletárat az i7?[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz bbubby00 #74139 üzenetére
Attól függ. Ha tutira el akarod melegíteni a gépet akkor nincs jobb, max ha paplanba bugyolálod.
Az annál fontosabb, hogy Maxwelles legyen az a 860M, kenheted az i7-et bárhova mikor szerencsétlen vidkari van nonstop 100%-on FHD-ban is.
-
f4cg80
tag
Üdv mindenkinek!
Alfától már én is több gépet vettem,(első gépem T500-as,utána T530,hugomnak pedig Elitebook8560),most viszont mamámnak kellene egy új gép. Sok kikötés nincs,15-ös kijelző,numpad,minél több garancia,120-130ezres kategóriában. Sajnos alfának nincs most a kitételeknek megfelelő gépe,és kb.2-3 napon belül kellene a gép elutazás miatt. Mik a consumer gépek közül az ajánlhatóak,legkevésbé rosszak ennyiért? -
kreolzzz
újonc
Üdv!
Meghalt régi laptopom, új vásárláshoz szeretnék tanácsot kérni, nekem kevés a tapasztalatom e téren.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
pár héten belül
200ezer
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
sulis feladatok (semmi komoly igénybevétel), játék, filmnézés
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Használnám játékra, szeretném ha mediumon 1366x768on elfutnának újabbak is, ha ez belefér ekkora keretbe.
teljesítmény
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
jelenleg nem, de később szeretnék belerakni hdd mellé ha ez lehetséges
15" nem fullhd, matt jobb lenne
(8) Notebook tömege?
nem számít
nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
tárhely mindegy, ram 4GB elég (gondolom olyan játék amihez 6-8 lenne ajánlott az egyébként se nagyon futna rendesen gyengébb vga miatt) optikai meghajtó nem fontos
nincs
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
csak játék
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
ezt a dell gépet néztem ki, esetleg ez a lenovo bár ebben fullhd képernyő van, nem tudom ez játék szempontból esetleg nem hátrányos?
újat szeretnékVálaszokat köszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz bbubby00 #74136 üzenetére
teljesítményre az első a jobb választás, de én a másodikat venném y50, mert le is kell hűteni a teljesítményt és az letudja
ja és az első csak az i7 miatt jobb teljesítményű, a 860m és a 750m sli nagyjából pariban vannak,
mondjuk, még az hozzátartozik, hogy Lenovo garija az úgy néz ki, hogy 1-2 hónapig nincs géped aztán cserélik...[ Szerkesztve ]
-
bbubby00
őstag
Most nemtudom, hogy Y510P SLI kártyával i7-el vagy Y50 i5-el és gtx860-al?
Melyik a jobb választás szerintetek?
Teljesítmény szempontjából játékra.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Ryder1 #74134 üzenetére
Így előreláthatólag karácsony/újév környékén mekkora kedvezmények várhatóak nagyobb webshopoknál?
Leginkább semennyi. Olyan gép árából ami eleve megy és van rajta 2k haszon nem fognak eladni bukóval, mert nem is tehetik meg. Ha mákod van akkor az a vége, mint egy pár embernek, hogy kivárnak, hogy na majd hátha, aztán két szék közé beülnek mert kifut a gép rendesen.
Ha valóban népszerű gépet néztél veheted, max trükközéssel lesz olcsóbb.
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Így előreláthatólag karácsony/újév környékén mekkora kedvezmények várhatóak nagyobb webshopoknál?
Nagyjából 200k-t szánnék majd rá, de kíváncsi vagyok, hogy a mostani árazás szerint hol érdemes keresgélnem. Népszerű típust néztem ki, úgyhogy ha akció lesz, akkor azon nagyon valószínű szerintem.
Tudom, hogy ezt pontosan senki sem tudja, de nagy vonalakban, tapasztalatból kiindulva biztos van pár tippetek. -
kisza25
félisten
válasz sityu17 #74130 üzenetére
összefoglalót lenyitod, kitöltöd mi az igényed, mennyi pénzt szánsz rá akkor tudunk érdemileg segíteni
Ahhoz, hogy tudjunk segíteni a következő kérdésekre kéne válaszolnod:
(8) Notebook tömege?
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?[ Szerkesztve ]
-
sityu17
tag
válasz redwhite78 #74127 üzenetére
Köszi a segítséget! Bár kicsit sokallom a fél millát netezésre...
-
redwhite78
aktív tag
-
sityu17
tag
Sziasztok!
Rég nem követem a témát, ezért kellene egy kis segítség:
milyen laptopot tudnátok ajánlani, ami csak netezésre, filmezésre, szövegszerkesztésre kellene (14"- tól) ?Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
Noh, ahogy látom a szalon megvette a notebookstore-t.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Spidee
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi kritériumokkal keresek notebook-ot:
Kijelző mérete: 14"
HDMI csatlakozó
Világítós billentyűzet
Ár kb 170 ezer FtKöszönöm!
''No one stays at the top forever!!'' - I Love NFL! - Üdv.:Spidee
-
kisza25
félisten
válasz Techno666 #74122 üzenetére
ha 2013-as akkor elvileg még garanciás 2015-ig, az eladó leírás alapján nem sokat ért hozzá (de mivel bontva is árul lehet csak ennyire hanyag), de az sem derül ki, milyen VGA van benne, mondjuk használt konzumer gépet nem ajánlott venni, de 100eFt-ért ha játszani is szeretnél nem nagyon válogathatsz
[ Szerkesztve ]
-
-
Techno666
csendes tag
A hét folyamán.(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
100.000 Ft(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
játék, cad, photoshop, film, irodai munkák, programozás(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Igen. Fifa, Cod, Battlefield, lehetőleg HD minőségben.(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
teljesítmény(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Nem létfontosságú, de lehet benne.(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
15.6 matt kijelzővel elsősorban.(8) Notebook tömege?
Lényegtelen.(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Op. nélkül.(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Optikai meghajtó szükséges, legalább 4GB memóriával, legfőképp HDD.(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
webcam, hdmi, vga csatlakozó.(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Igen.(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Nincs.(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Új és használt is.A segítségeket előre is köszönöm!
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
80. ezerért szeretnék netbook-ot venni. Játékra nem kell, cél kisebb legyen mint a Lenovo g505s. Ezeket néztem ki:
acer Aspire E3-112
ASUS X200MA-KX085Dnéha elveszem a pontos ASUS típusoknál mert 90k-is elmennek és kicsit különböznek prociban. Szerintetek melyik a jobb? ACERben tetszik az alu ház. ASUS-nál van hűtés. Néha SC2 is menne mivel régi Intel celeron T3500-on GMA4500M-el elfut nem is rosszul gondolom ezeken is elfog.
-
Tikakukac
titán
válasz knoxhu #74116 üzenetére
Ha még legalább valami videokártya is lenne benne, ami nincs sajnos... klasszikusan az a dolog, amikor kezd kiöregedni egy konzumer és gyorsan ki kéne szórni, mert hatalams bukta lesz. Mikor barátaimnak cserélem a gépparkot mindig ezt játszom le.
-
knoxhu
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni használt notebook vásárláshoz. Szerintetek az alábbi gép mennyire alkalmas játékok futtatására?
ASUS K55VD-SX023D Notebook
Processzor: Intel Core i5 3210M 2.5 GHz
RAM: 8GB Kingston DDR3 1600 MHz
HDD: 500 GB
VGA: Nvidia GeForce 610M
Állapot: megkímélt állapot, alig használt, viszont már másfél éves.
Garancia: 2014. decemberig.
Akku idő: 3 - 3,5 óra
Tartozékok: Gyári adapter
Köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
redwhite78
aktív tag
válasz adequate_cou #74106 üzenetére
Az e7440-ből van FHD IPS panellal is, opcionálisan matt, vagy fényes (touch).
never go full retard
-
snefi2
csendes tag
Hello
ket heten belul
150 e korul
irodai munka + othoni felhasznalas
nem jatekra hasznalnak
minoseg tartosag
egyenlore nem de ha kellene akkor lehessen bele tenni a meglevo melle
15 col matt
(8) Notebook tömege?
sokat lesz olben tartva
nelkul
1 TB HDD es min 8 GB mem de lehessen boviteni 16-ig ha lehetseges
jo minosegu webkemera skype miatt
photosohp lesz hasznalva
HP probook 455
igazabol a 3 ev garancia ami nagyon tetszik es azert vennek ujjat mert par evig nem szeretnek rakolteni -
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok 13,3-mas laptopban keresnék használtat üzletiekből főleg.
Amik még elvárások i5/4gb/cam magyar bill kiosztás nem érdekes, eddig a dell e4310-et néztem ki de más ajánlat ha van szívesen hallgatom, hátha. -
Khelben
nagyúr
válasz adequate_cou #74109 üzenetére
Ajánlottunk neked Audit meg BMW-t, erre linkelsz egy Trabantot és megkérdezed, mi a véleményünk róla? Szerinted? A többi mellett komolytalan választás lenne, főleg ennyi pénzért.
-
Tikakukac
titán
válasz adequate_cou #74109 üzenetére
Adatlapban jó, de itt sem nem lesz tuti support, se nem atyaminőség. Ez egy elfajzott gémer meg akármilyen gépmaradvány.
-
adequate_cou
senior tag
Khelben, Tikakukac, köszönöm.
Erről mi a véleményetek? Minden feltételt teljesít, ez kérdéses:
Üzleti laptop preferált a normálisabb gari és a sok utazás miatt
Szóval strapabíróság kérdés.
-
Khelben
nagyúr
IPS sem divat a belépő üzleti gépekben.
-
Tikakukac
titán
Ha beütöd egy nagyobb oldalra ezen kulcsszavakat nem kapsz semmit, max valami kicsit jobb Acert. 260k-tól van X240, de az meg 12".
-
Khelben
nagyúr
válasz adequate_cou #74103 üzenetére
Nincs ilyen gép. Se a bill.világítás, se az elfogadható hangszóró nem divat az üzleti gépekben ebben az árkategóriában. Még a kicsi, könnyű is nehezen fog összejönni.
Esetleg 7-es Dell Inspiron, ebben van bill.világítás, de ez nem üzleti.
14-es Latitude E7xxx kellene neked, de az 400k felett van.[ Szerkesztve ]
-
adequate_cou
senior tag
Sziasztok!
Amilyen gépet én szeretnék:
Min, FullHD, IPS, Matt, 13.3-15.6
Min. 8GB Ram
SSD fontos, de ha hdd-s az se baj mert van egy 128-asom itthon
VGA mindegy
Üzleti laptop preferált a normálisabb gari és a sok utazás miatt
Billentyűzetvilágítás, legalább elfogadható hangszórók(mostani UH552 használhatatlan) és hosszú akkuidő
Lehetőleg 3 év gari
Minél vékonyabb és könnyebb legyen
Proci tőlem i3 is lehet ha a fentiek mindegyike teljesülMax keret bruttó 350K.
Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
3LVW
csendes tag
Sziasztok! Otthoni használatra, (böngésző, film, MS Office) melyik laptopot ajánlanátok? Lenovo B590 vagy Lenovo G500? Nagyjából egy árban vannak, én nem igazán látok különbséget. Lenovonál maradnék, a G580 nagyon bevált. Köszi előre is!
-
Ren Hoek
veterán
válasz hamiSELLER #74098 üzenetére
Ma már érdemesebb 120-ast venni. Samsung 840 EVO-val vigyázz, mert 2 hete bajok voltak vele... Bár lehet azóta volt már fw megoldás rá...Nézz be a topicjába. Amúgy Samsung, Intel ajánlott...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- ACER Aspire E15 HDD nélkül
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest