Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Delta Force (2024)
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shapira78
csendes tag
válasz cs.zs. #177599 üzenetére
Szia
Nagyon köszönöm a kiigazítást, sajnos ezt nem tudtam.
Egyébként mindenképpen dedikált kártya kell vagy esetleg az integrált videókártya is elviheti a kezdő grafikai műveleteket? Gondolom a renderelés dolgoztatja meg jobban, az meg még nagyon nem megy.
Tehát kezdőnek esetleg jó lenne amit linkeltem? vagy azt eleve felejtsem el.Shapira
-
veterán
válasz Shapira78 #177598 üzenetére
Szia,
aprócska tévedésben vagy. Laptopokban nem bővíthető a videókártya. Ez egy leforrasztott chip az alaplapon, a hozzá tartozó memóriachipekkel együtt, ráépített hűtéssel. Tehát vagy olyat veszel amiben van, vagy olyat amiben nincs, de ez a későbbiekben nem fog változni. Bővíteni tárhelyet tudsz és ramot.300-350.000 körül egyes ACER gépekkel már megoldható, de a 200.000 mindenképp felejtős.
Acershop.hu oldalon találsz olyan gépet, amiben pl Ryzen5-5500U proci, + 4GB dedikált GPU van, ez a legolcsóbb módja, de itt az olcsóbbaknál az Oledről kell lemondanod.Asus Vivobook Pro és Zenbook Pro modellekben is kaphatsz Dedikált GPU-S Oledes gépeket.
[ Szerkesztve ]
-
Shapira78
csendes tag
Sziasztok
Kicsit lehet amatőr lesz a kérdésem. Nagyon érdekel a digitális rajz, grafika, animálás témakör. Ezt szeretném komolyabban tanulni és foglalkozni vele. A kezdéshez szeretnék valamilyen gépet vásárolni, ebben kérném a segítségeteket.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- minél hamarabb
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- 200 - 350.000 HUF körül
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- grafikai programok, pl. blender, photoshop, 3d studiomax, maya
- játék minimális, mert arra van másik gépem
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- 14 a minimum, de lehet nagyobb. talán OLED
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- utazok sokat
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- lehetőleg windows
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
- 16GB RAM és 512GB SSD
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- ha integrált a vga, akkor esetleg lehessen bővíteni
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- csak újKinéztem egy gépet egyébként, de nem tudom ez megfelelő lehet e nekem. [ASUS]
A bővíthetőség szempont lehet a videokártya miatt.
Talán még annyi, hogy a Lenovo gépekkel és tabletekkel nagyon rossz a tapasztalatom, szóval azzal nem is szeretnék barátkozni és az Apple sem nagyon jöhet szóba az ára miatt (sem).
Mindenképpen érintő kijelzőben gondolkodom, mert a "vakon rajzolás" nem megy, vettem egy Wacom táblát, de sajna pancser vagyok vele.
Nagyon köszönöm a segítségetShapira
-
Dan-szan
senior tag
válasz cs.zs. #177595 üzenetére
Na az RTX léte és nem léte már valóban jelentős különbség .
De akkor nézzük nálam mi a helyzet.
- pár nap, illetve amint van ajánlat
- 300 - 400.000 HUF körül
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- filmnézés elsősorban
- játék minimális , unaloműzés szinten
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- nincs elvárás
- a film miatt 17' -re gondoltam elsősorban de 15,6' alá nem, TN vs IPS azt nem tudom
- egyáltalán nem,
- lehet win nélkül is, de ha csak úgy kapható az a konfig elfogadjuk
- jó lenne a gyárilag legalább 16GB RAM (bővíteni lehessen) és 512GB/ 1TB SSD
- tudom a játékot unaloműzés szinten említettem, de az unalomnál nem arra gondoltam,hogy szaggat minden, ami belefér a keretbe legyen benne
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- csak újSaját keresésből :
- Asus
- MSI
- Acer
- Dell
- LenovoElőre is köszönöm a segítséget
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
veterán
válasz Dan-szan #177589 üzenetére
Szerteágazó az IdeaPad 5 pro 16 "felszereltsége". Mindenféle procikkal, GPU-kkal, 60Hz kijelző, 120Hz kijelző, kisebb tárhely, nagyobb tárhely, Windows-zal, vagy nélküle, stb
A Mysoft-nál találhatóban van egy RTX3050 4GB GPU is, az evoMAG által forgalmazottban meg pont nincs.
Maradj a magyar boltoknál, ha magyar billentyűzetre vágysz! -
veterán
válasz Dan-szan #177592 üzenetére
Van bizony. Sajnos csak kevesen kattintanak rá a forgalmazó nevére.
Activitatea principală a EVOLUTION PREST SYSTEMS SRL (denumită în continuare: Dealer sau Companie) este vânzările.
Cég neve: EVOLUTION PREST SYSTEMS SRL
Székhely: B-DUL 1 DECEMBRIE 1918, NR.20, BL.2, SC.1, ET.7, AP.31, Bucuresti, Bucuresti, 031575
Număr de înregistrare a firmei: J40/8413/2005[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Dan-szan
senior tag
válasz Sidorovich #177583 üzenetére
Szia,
Én is éppen lapost keresek, és láttam ezt a Lenovo Pro-t. Nekem ez a kettő ugyanannak tűnik kivéve az árat : mysoft és eMAG .
Létezhet ekkora árkülönbség ha ua a kettő? Garanciaidőben van eltérés, de mást én láttam.[ Szerkesztve ]
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
HARDVERAPRÓD
válasz bognar110 #177587 üzenetére
Így nehezen tudunk segíteni neked, ha nem töltöd ki amit ki kell.
Amit választottál hardvert, az viszont nem arra való amire te keresel gépet, plusz az anyagminőség is gyenge. futhatjuk a köröket, de ebben az árfekvésben nem lesz megfelelő gép. És bocsi nem módosítani szerettem volna a hsz-ed, hanem válaszolni rá..Szia! Kérlek olvasd el a Téma összefoglaló-t és annak megfelelően írd be újra!
-
memorix
senior tag
válasz FattyDove #177584 üzenetére
Érdemes erre ránézni:
ACER Aspire 5 A515-45 - Ryzen 5 5500U, 15.6FULL HD, 512 GB, 20GB, Radeon Graphics 204eft
WiFi: 802.11ax
USB csatlakozók: USB 2.0 + 2 x USB 3.2 Gen1 + USB 3.2 Gen1 Type-C
HDMI:
Webkamera:
BlueTooth: 5.1
LAN: Gigabit
Súly: 1.76 kg
Burkolat: Alumínium fedlap
Szín: Ezüst
Akumulátor (cella): 3
Üzemidő (óra): 11
Wattóra: 48 Wh[ Szerkesztve ]
-
memorix
senior tag
válasz Sidorovich #177583 üzenetére
Van más CPU, VGA kártyával is.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 512 GB, 16GB, Geforce GTX 1650 4GB, Win11 Pro 379eftLENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 7 5800H, 16 120Hz, 512 GB, 16GB, Geforce RTX 3050 4GB, Win11 Pro 404eft
[ Szerkesztve ]
-
FattyDove
őstag
Max 200k-ért milyen laptopot érdemes venni totál általános használatra(böngészés, youtube, filmezés)?
Annyi a kritérium, hogy ne merüljön le 1.5 óra alatt, illetve 15.6" legyen, plusz ne legyen 2kg a hordozás miatt.
Oprendszer nem kő' rá.
[ Szerkesztve ]
-
Sidorovich
senior tag
válasz memorix #177582 üzenetére
Köszi a tippet!
Ahogy nézem, ez a gép minőségibb kijelzővel és házzal rendelkezik? Mintha vékonyabb kiépítésű is lenne.
Az OS kivételével ez is megfelel a feltételeknek, az OS pótlásában tudok segíteni az ismerősnek, ha kell, de így mondjuk azzal együtt már nem kis felára lenne. Meglátjuk mennyire rugalmas a kerete. -
memorix
senior tag
válasz Sidorovich #177577 üzenetére
Érdemes megnézni ezt még:
LENOVO Ideapad 5 Pro 16ARH7 (Storm Grey) 423 000 Ft
AMD Ryzen 5 6600HS 3.3 | 16GB DDR5 | 512GB SSD | 16" matt | 2560X1600 (WQHD) | NVIDIA GeForce RTX 3050 4GB | NO OS -
veterán
-
bognar110
őstag
Sziasztok. Notebookot szeretnék vásárolni 13-14 colos elég. Céljai, GoPro által felvett videó szerkesztése. Filmnézés, netezés, kép szerkesztés,. Tudna valaki nekem valami gépet ajánlani ?
[ Módosította: Pyttawrx ]
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek új laptopra lenne szüksége. Elvégeztem az előzetes igényfelmérést már, illetve egy picit én is nézelődtem. Íme a lényeg:
- 2-3 héten belül
- 400.000 HUF körül
- tanulás (egyetemista gazdasági szakon, szóval irodai programok)
- játék (PUBG és Rainbow Six)
- PUBG és Rainbow Six 1080p felbontáson, amilyen részletességet elbír a 60 FPS-hez
- 15 colos, ha nem a leghitványabb TN panel az előny, de nincsenek nagy igények
- Nem sokat, többnyire asztalnál lesz használva, utazás közben nem igazán
- jó lenne a gyárilag előtelepített OEM Windows 11
- jó lenne a gyárilag legalább 16GB RAM és 512GB SSD
- mivel játékra is lenne használva, grafikus teljesítményben a notebook RTX 3050 szintjét jó lenne megütni ha megoldható ebből a keretből
- jó lenne, ha hivatalos (nem szürkeimport) gép lenne, sorozatszám alapján a gyártónál ne legyen gond a regisztrációval a garanciához pl.
- csak újKörbenéztem én is a piacon, de sajnos elég elkeserítő a helyzet, ezért kérnék tanácsot.
Elsőnek ez a két gép jött szembe:
DELL G15 15 5525 380497 Szürke
LENOVO IdeaPad Gaming 3 15 82SB00CYHW Onyx szürkeEzekben a gépekben gyárilag 16GB RAM és 512GB SSD van, RTX 3050 (Ti) van bennük, és gyárilag Windows 11 Home telepítve van, a Ryzen 6000-es szériával pedig nekem jó tapasztalatom van saját laptopomban.
Nem tudom viszont, melyik az ajánlott inkább. Gondolok itt szervizre (ha esetleg gariztatni kell), kijelző és az összeszerelés minőségére.
iPont laptop vásárlásra tudjátok ajánlani? Nem szürkeimportos cuccokat árulnak hivatalos gari nélkül?Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
artru60
csendes tag
válasz memorix #177561 üzenetére
Most találtam euronics-brn HP Victrusokat
HP Victus 16-e0008nh Ryzen 5 5600H 8GB RAM 512 SSD NVIDIA® GeForce® GTX 1650 4 GB
HP Victus 16-d0007ni i5 11400H 8GB RAM 512 SSD NVIDIA® GeForce® GTX 1650 4 GBEzekbe ha tennék 16GB RAMot egész jók lennének. Itt kamatmentes részletre is megtudnám venni. Ha jól olvastam bővíthetők.
Victusok azokhoz képest amit felsoroltál milyen kategória?
-
igor78
tag
Sziasztok,
Segítségeteket kérném beszerzés ügyben. Közvetlen notebook vásárlás előtt állok, cégesen, kollégának lenne rá szüksége.
Most.
Ha új akkor max 400-450, de garanciális használt is megfelelne olcsóbban
Első sorban AutoCAD futna rajta, tervező gép lenne, illetve szokásos irodai progarmok
Van egy meglévő monitor (AOC CU34G2X) amihez HDMI porton csatlakozna, utrawide 3440x1440 felbontást kellene tudni és jó lenne kihasználni a monitor 144Hz-t is.
15" lenne az optimális. 14 semmiképp mert az már kicsi lenne ha valahol meg kell nyitni egy rajzot.
Munkába járás, napi ingázás, de dokkoló nem elvárás, irodában és otthon is külső monitorral használná.
Windows (64 bit); de ez lehet utólagos telepítéssel is ha új a gép.
SSD minimum 512G SSD de 1T lenne a cél, RAM minimum 16GB, de 32 lenne a cél, bővíthetőség mindkét esetben fontos lenne.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)#
HDMI, USB
Új és használt egyaránt szóba jöhet, céges vásárlás tehát számla szükséges, garancia szintúgy szükséges.
Előre is köszönöm! -
-
gabor1974
tag
Sziasztok. Mi problémája lehet ha nem a gyári töltőjével(1) van töltve a laptop? S ha nem azzal a feszültségű(2) töltővel?
Usb C t is va rajta , de az vajon töltésre is van kitalálva(3)?Az alany acer sf314 43 r9k6.
Köszönöm
-
Victory99
csendes tag
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Ha van jó ajánlat akár most is, de egyébként ráér
2. A gépre szánt összeg forintban? 200e alatt
3. Felhasználás? film, sorozat, facebook - anyumnak kellene
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15" IPS
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem hordozná
7. Operációs rendszer? Lehetőleg FreeDOS Linux stb legyen rajta, mert van WIin licenszem hozzá
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? 256 GB SSD és 8 GB RAM minimum és i3 minimum - lehetőleg Alder Lake
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) ÚJ gép
Amit én néztem az a ASUS VivoBook 15 X1502ZA-EJ637 Quiet Blue viszont ez nem bővíthető utólag RAM-mal. Illetve szóba jött a HP 250 G9 15.6" FullHD laptop, Intel® Core™ i3-1215U is. -
-
memorix
senior tag
válasz _gabber_ #177562 üzenetére
Azért nem reménytelen:
LENOVO THINKPAD L15 - i5-10210U, 15.6FULL HD, 256 GB, 16GB, UHD Graphics, Win10 Pro 254eFt
ASUS VivoBook S15 S513EA OLED - i5-1135G7, 15.6FULL HD, 512 GB, 16GB, Iris Xe Graphics, Win11 259eft
ASUS ExpertBook B1 B1500CBA - i5-1235U, 15.6FULL HD, 1000 GB, 16GB, Iris Xe Graphics 264eft
LENOVO V15 G3 - Ryzen 7 5825U, 15.6FULL HD, 512 GB, 16GB, Radeon Graphics, Win11 264eft
ASUS VivoBook 16X X1603ZA - i5-12500H, 16, 512 GB, 16GB, Iris Xe Graphics 274eft -
veterán
válasz _gabber_ #177565 üzenetére
Eléggé elmentek az árak.
Az Ideapad 1- és 3-as széria is még eléggé fejvakarós minőségű, ott minimum az 5-ösig el kellene menni, de azt talán nem is találsz 250 alatt.
Talán ez a DELL, amiben jó proci van, 2 db SSD-t fogad, 2 db ram-slotja is van, DDR4-3200 már olcsó is, és egész nap nézegetheti, mert 120Hz a kijelzője, kevésbé lesz fárasztó.
230-240e körül indul 8GB rammal, de bővítve 16GB-tal, windows-zal 260 környékére be lehet szorítani. Hogy a háza mennyire jó vagy nem jó, nem tudom. Mamikánál előny, hogy kinyitja az asztalán, és az ott is marad, nem hurcolja, nem nyitogatja, nem bántja. -
_gabber_
csendes tag
-
BBiro0724
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a 6 éves Lenovo Ideapad 520 kis gépemet. Teljesen meg voltam vele elégedve, de az aksi már kicsit gyengélkedik, illetve a grafikai programok is nagyon megizzasztják.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? Nem extra sürgős, de jó lenne 2-3 hónap alatt találni egy újat.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 300.000-400.000 (450.000 a plafon, de csak ha akkora szintkülönbség van. )
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Képszerkesztés, videószerkesztés, irodai programok, minimális játék. Nem grafikusként vagy vágóként dolgozom, de gyakran kell képi vagy videós anyagot előállítanom a munkám során. Néha például a különböző AI képszerkesztőket is használnom kellene, a mostani gépem már itt általában megadja magát.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Ritkán játszom rajta, akkor is stratégiai játékokat. (Football Manager, XCOM, Warcaft III. stb)
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? A jelenlegi gépemen 15.6 a kijelző, hasonló méretben szeretnék.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Jellemzően itthon használom, heti 1-2 alkalommal viszem be az irodába. Utazás közben nem használom.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? 16 GB RAM kellene.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Elsősorban új gép.Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
_gabber_
csendes tag
Sziasztok!
Édesanyám szeretne venni egy laptopot, otthoni használatra illetve online órákat fog vele adni (nyugdíjas tanár).1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 héten belül
2. A gépre szánt összeg forintban?
250e ft. a nagyon vége
3. Felhasználás?
otthon lesz használva. A lényeg hogy tudjon online órákat adni.
illetve netezésre: híreket olvas, youtubeozik, ilyenek.
4. Ha játékra is használnád~
nem lesz játék (ha a flash játékokat felfedezi, én is nyugdíjba megyek)
inkább 15 vagy afelett, ha lehet IPS, de annyira nem fontos.
egyik szobából a másikba.
Win10-11, de a gép maga jöhet OS nélkül, otthoni gépekhez értek és tudok telepíteni én is.
legalább 8GB ram, inkább SSD, minél nagyobb annál jobb.
Kamera mindenképp kell. Nem tudom hogy mennyire alap dolog laptopokon a kamera megléte.
Új, mivel annyira nem értek a laptopokhoz, és jó lenne garancia rá, illetve ő is újat szeretne.amit néztem: [link]
ha segít, akkor munkahelyen HP Probook 640 G8-as volt nála, és ezzel meg volt elégedve.
Ennél ha jobb, akkor már boldogság lesz.Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
artru60
csendes tag
Sziasztok,
Laptopot vennék saját részre, Nem játszom, és filmezni sem létkérdés. Inkább hobbiprogramozás lenne. Internetezés
1-2 hónap
300-350K környéke
Hobbi programozás (okos otthon), internet
Nem lesz játék
14-15" FullHD minimum esetleg 16"
Otthoni felhasználás minimális hordozás.
Win 10-11 ha lehet pro
SSD min. 512GB 1024 jobb lenne RAM min. 16GB
3-4 USB Lehet C is
Ha lehet új, de lehet használt is jó áron.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz cucumber87 #177552 üzenetére
Szia.
Felejtős, de kérlek olvasd el a Téma összefoglaló-t és annak megfelelően írd be újra![ Szerkesztve ]
-
grunker
tag
Sziasztok,
8 éves asztali és notebookomat cserélném le egy notebookra,
ősszel, amikor lesz jó ajánlat, nem sürgős
7-800k de hajlandó vagyok fölé is menni (ha van értelme akkor hajlandó vagyok többet áldozni), újabb legalább 8 évig kiszolgáljon
játékra minimálisan kellene, általános használat, illetve évi 4-5 alkalommal min 1 órás 4k video vágás, ps
alapvetően stratégiai játékra használnám (heroes3), nem lényeges szempont
Kijelző mérete 16", felbontást tekintve örülnék a QHD-nak, de ha csak Full HD az se baj.
lakáson belül többet mozgatnám, utazásra nem hordoznám
Windows, Mac (bár sosem használtam, de alkalmasnak tartom magam, hogy megtanuljam)
SSD, minimum 1TB, RAM-ot tekintve úgy gondolom 16-32 GB lenne az optimális
Macbook pro nagyon tetszik, emiatt: teljesítmény optimalizálás-hűtés-akku teljesítmény, nem igazán találok windows alternatívát
ÚjElőre is köszi
-
veterán
válasz Zsombors97 #177544 üzenetére
Szia,
a Te kérdésedre is ugyanaz a véleményem:
a legjobb 14" gépek az ASUS ROG Zephyrus G14, és az új Lenovo Yoga Pro sorozat
üdv
Zs -
veterán
válasz eihwaz #177545 üzenetére
Elolvastam.
A lényeg ugyanaz: ha kell az érintés, akkor
1., ROG FLOW X13 (az RTX3050 miatt)
2, Ideapad Flex 5i, de leginkább Ryzen 7000 procival
Ha pedig nem kell az érintés, akkor
1., ROG Zephyrus G14, vagy
2., Lenovo Yoga Pro 7 14(AMD)
de ez csak 1 db vélemény a sok közül, hátha más is hozzászól -
eihwaz
tag
válasz cs.zs. #177543 üzenetére
Az amazonon van jó pár gép ami le van akciózva, de ami említésre méltó:
Asus ROG Flow 13 - AMD Ryzen 9-6900HS + NVIDIA RTX 3050TI Ára: 453 ezer forint
Asus ROG Zephyrus G14 - AMD Ryzen 7-6800HS + AMD RX 6700S Ára: 453 ezer forint
Asus Vivobook Pro 14X OLED - AMD Ryzen 9-5900HX + NVIDIA RTX 3050 Ára: 374 ezer forint+ amiket felsoroltam korábban azok is akciósak ma éjfélig. Ha onnan veszem akkor ma el kell döntenem, ezért is írtam nektek, hátha van valami döntő pont.
Egyébként itt írtam le, hogy mi a helyzet és mire kell pontosan a laptop: [link]
-
Zsombors97
tag
Sziasztok, irodai laptop vásárlásához szeretnék tőletek ajánlásokat kérni az alábbiak alapján:
Szeptember környékén.
300-500k között (tudom, elég nagy a szórás, ha lesz nekem tetsző, akkor olcsóbban, de nem félek zsebbe nyúlni)
Irodai programok, munkára használnám (jogász) (ÁNYK, Netlock, Netsolicitor, Word stb.)
Nem lesz játékra használva.
Kijelző mérete optimálisan 14", felbontást tekintve örülnék a QHD-nak, de ha csak Full HD az se baj.
Sokat használnám utazás közben, tárgyaláson, bíróságon, out of office is.
Windows, esetleg Mac, bár az számomra talán több kompromisszummal járna, bármennyire is szeretem az Apple-t (volt is macbook airem korábban)
SSD, minimum 256 GB, RAM-ot tekintve úgy gondolom 16 GB lenne az optimális
Előny, ha karcsú, könnyű, és jól néz ki (Macbookhoz hasonló desingn kifejezetten előny)
Használt is szóba jöhet, de nem leszek szomorú, ha új. -
veterán
válasz eihwaz #177542 üzenetére
Itt most azért nem kell a pm, mert ezek általános dolgok, másnak is hasznos infók.
15-16" gépekkel kezdtünk, és az élet hozta a sok utazást. Egyetem, munka, tanfolyamok, sok vonatozás. Itt a szövegmező felett lenyitod az összefoglalót, külön pont kérdezi ezt, nem véletlenül. Ha hozod-viszed, fontos a tömeg, pláne töltővel együtt. De ha autóban, bőröndben utaztatod, akkor nem fontos.
pl a Lenovo Legion nem arra való, hogy a tömegközlekedésben feszüljön-szoruljon a hátizsákodban, és a töltője töltse ki az uzsid/üdítőd helyét a könyvek mellett. Vonaton, távolsági buszon a Legiont nem is tudod kinyitni, mert egyszerűen nem fér el a szűk üléssorok között. Ebben az esetben (10-11-12)13-14" méretű gép kell.
4-ből 3-an ezért váltottunk kisebbre. A negyedik, aki most még Legionos, majd most ősszel... (még nem derült ki, hogy felvették-e egyetemre)A 2880x1800-as 90Hz-es OLED mindent visz, magasan a legjobb kijelző (Zenbook)
A 4 gép közül a legjobb gép a ROG Zephyrus G14. (erő, méret, bővíthetőség)
Körbehajtható és érintős, és RTX3050-es a ROG FLOW X13, nem nagyon volt korábban konkurense,
a Legion meg Legion. 2 SSD-slot, 2 ram-slot, 80Wh akku, 300nit 165Hz kijelző, minőségi, nem-törős műanyagok, soha nem melegszik túl, játék közben sem, és ha épp nem játékra használod, 15% töltöttséggel még 1 órát böngészhetsz...
Szóval ez tényleg csúcs, csak kurva nagy és nehéz, és nem utazásokhoz valóEnnyi.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz eihwaz #177540 üzenetére
Konkrétan nekem 1 db Zenbook,
és a családban további 3 gép, amelyeket nem én használok. Mindenki utazik, hozza-viszi.
Folyamatosan vettük a gépeket egymás után, és ha valami nem tetszett, már adtuk is el, és vettük a következőt. Törekedtünk rá, hogy valóban akciós olcsó beszerzés legyen, és így nem volt (erős) veszteség 1-1 eladáson. Sok év és soksok eszköz, és előállt az a furcsa állapot, hogy mindenki elégedett.
Hónapok óta nem hangzott el, hogy "ez egy fos". Döbbenet.
Zenbook UM5401QA, Ryzen5-5600H 2022 november
ROG Zephyrus G14, Ryzen7-5800HS + RTX3050 2022 szeptember
ROG FLOW X13, Ryzen7-5800HS + RTX3050Ti, 2022 február
Lenovo Legion 5, Ryzen5-5600H + RTX3050Ti, 2021 december -
veterán
válasz eihwaz #177538 üzenetére
Nem.
Akkor már sokkal komplikáltabb a válasz.
Erős kell, tudjon játszani, és jó kijelző is legyen?
1., ASUS ROG Zephyrus G14, csodaszép színű nagy felbontású kijelző, bővíthető ram, szuperhatékony hűtés, nagy akku, stb [kép] [kép] [kép]
2., Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8, vagy Intel procikkal 14IRH8
(friss hús, nagyon erős, de ezekben nem bővíthető a ram)
Csak másodlagos a játék, de legyen közepesen erős? 20-30-50 féle gép... -
veterán
válasz eihwaz #177536 üzenetére
Egyértelműen a ROG Flow 13.
Nem oled, de nagyon szép képe van. Magnézium ház, szuperlapos test.
Másfél éves a miénk, átnyálaztuk az akkor elérhető teljes 13-14" érintős palettát, hoy mi a legerősebb, vagy a legjobb vétel az erősek között.
Mai napig legjobb, ha kicsi/erős/érintős gépet keres valaki.
[kép]
kinyitva, ROG FLOW X13 bal, Zenbook 14X jobb [kép]
külső méret, gyári tokok Rog bal, Zenb jobb [kép]
A kis testnek ára van: a zéró bővíthetőség. Nem bővíthető a RAM, és nem csrélhető, alaplapi fix még a wifi kártyája is. Nem mintha gyenge lenne, AX3000 wifi6.
Az SSD pedig 2230-as, nem túl bő a választék, ha valaki nagyobb (1-2 TB) darabokat keres.
-
eihwaz
tag
Sziasztok!
Kinéztem néhány x360-as laptopot. Mit gondoltok melyik lehet a legjobb választás? A felhasználási módok:
1. Napközben asap dolgokra használnám. Felkapom csak, gyorsan elrendezem a dolgot és megyek tovább
2. Ágyban sorozatnézés (ha jól értettem itt lehet jó az x360-as tulajdonság)
3. Nagyon ritkán játék (pl.: nyaralások alkalmával este nem nagyon gépigényes játékokkal (torchlight II, torchlight III meg ilyesmi), de ez akár PS5 stream is lehet)Íme a laptopok:
1. ASUS Zenbook 14 Flip OLED:
Specifikáció:
Kijelző: 14 Inch WQXGA+ 90Hz/0.2ms 16:10 OLED Display
Processzor: Ryzen 9 5900HX
Memória: 16 GB RAM
Videokártya: AMD Radeon GraphicsLink hozzá: [link]
Infó: Most a német amazonon akciós.2. Asus ROG Flow 13:
Specifikáció:
Kijelző: 13.4 Inch Full HD 120Hz Touchscreen Display
Processzor: AMD Ryzen 9-6900HS
Memória: 16 GB RAM
Videokártya: NVIDIA RTX 3050TILink hozzá: [link]
Infó: Most a német amazonon akciós.3. Lenovo IdeaPad Flex 5i
Specifikáció:
Kijelző: 14 Inch 2.8K OLED Touch Display
Processzor: Intel Core i5-1235U
Memória: 16GB
Videokártya: Intel Iris Xe GraphicsLink hozzá: [link]
Infó: Most a német amazonon akciós.4. Samsung Galaxy Book3 360
Specifikáció:
Kijelző: 13 Inch Full HD 60Hz Display
Processzor: Intel Core i7-1360P
Memória: 16GB RAM
Videokártya: Nincs adatom rólaLink hozzá: [link]
Infó: Most a német amazonon akciós.5. Dell Inspiron 14 Plus (742)
Specifikáció:
Kijelző: 14 Inch 2.2k 300nits Display
Processzor: Intel Core i7-12700H Processor
Memória: 16GB RAM
Videokártya: NVIDIA GeForce RTX 3050Link hozzá: [link]
Infó: Infó: Most a német amazonon akciós.+ hardveraprón is van egy pár.
Amit nem tudok még, hogy az x360-as laptopok az általm leírt felhasználási módokra jobbak mint a sima laptopok? Max 14.5-ös méretet vásárolnék.
A keret durván 400.000 forint. Kicsit lehet több is, de az sem baj, ha kevesebb. Ha OLED lenne annak nagyon örülnék, de nem feltétel, ha a kijelző OLED-től függetlenül szép.
-
eihwaz
tag
Sziasztok!
Létezik olyan laptop a piacon ami normális zsanérral van szerelve, tehát ölben használható, de dönthetek úgy is hogy valamilyen módon lecsatolom a kijelzőt és tabletként használom tovább?Alapvetően a gépet napközben felkapnám térdemre dobnám és neteznék, sorozatoznék rajta, viszont ha mondjuk utazom vagy nyaralok, akkor meg tök jó lenne ha tudnám tabletként használni.
Köszi
-
veterán
válasz Keem1 #177487 üzenetére
Szia, bocsika a késedelemért, de csak most kerültem igazán laptopközelbe, eddig csak telefonon voltam.
Szóval az az Expertbook, ami
-2x USB-C, Thunderbolt-4,
-Lan-csati,
-14",
-16-32GB ram (bővíthető),
-i5-i7
azt 14" méretben úgy hívják hogy B5402C, érintőkijelzővel B5402F
ezen belül Intel 11.gen B5402CEA, 12.gen B5402CBA.
12 gen esetén 8GB DDR5 4800 alaplapi ram, +1 slot, abba max 32GB
2x (!!) m2 2280 PCIe 4.0 SSD, Raid támogatással
12.gen adatlapja itt
gyártói weboldala itt
árukeresőn sokféle találattal, i7-12 gen akár 430.000 Ft-tól, de arra vigyázni kell, hogy 250 nites alap kijelzővel is kapható, és 400 nites 100% sRGB-vel is (adatlapján is látható). Vásárlás előtt ezt ki kell nyomozni, melyik van benne.
-
válasz Pyttawrx #177527 üzenetére
ZenBook akkor. Köszi!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
HARDVERAPRÓD
válasz MaxxDamage #177526 üzenetére
Szerintem neki inkább
1. Asus ZenBook Pro UP6502ZA-M8052W
2. Apple MacBook Air M2Jobb lehet talán a Windows noti
-
válasz Pyttawrx #177524 üzenetére
Az pont kifogyott
Apple világát nemtom mennyire ismeri/szereti.Ezeket nézte ki (nagyszülő) konkrétan, de bármi lenne amit érdemes lehet, akkor az is jó lehet.
01 - 02 - 03 - 04◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
HARDVERAPRÓD
válasz MaxxDamage #177522 üzenetére
Hát ha szereti az APPLE világát, akkor igen, de én szerintem valami zenbookot vennék onnan neki, OLED
-
válasz Pyttawrx #177521 üzenetére
Igen, tisztában vagyok vele.
Az illető a Telekomnál tudna csak (akarna) venni, részletre.
Onnan mi lenne a "megfelelő" egy 13 éves gyereknek szerinted?
Akár egy Apple is jó lehet?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
HARDVERAPRÓD
válasz MaxxDamage #177519 üzenetére
Te tudod a lejobban, hogy ezek nem igazán Gamer notik, szép is lenne ha ilyenek lennének. Bevallom én erre: "irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén" a telekom kínálatából nemigen mernék ajánlani 100%-osan egyet sem.
-
válasz MaxxDamage #177516 üzenetére
Telekom kínálata:
Laptopok
Gamer laptopok (ez a "kategória" 13 évesen még erős túlzás)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
memorix
senior tag
válasz lastcent_ff #177515 üzenetére
300eFt környékén már van ajánlat és lehet válogatni.
Ezeket állítottam be a keresésénél (arukereso)
- 16GB
- min 512 SSD
- min 250 nit fényerőtől -600nit érdemes minél nagyobb nit -s képernyőt válsztani.
- Windows opcionálisra vettem. Lehet külön is venni.
-14"-16" kijelző méret
- cpu intel 10,11,12 , amd 5600h tól
többnyire: expert book, vivobook, ideapad 5, zenbook, thinkpad ajánlatokat gyüjtöttem ki.
Kiemelném a 14" közül a Zenbook -kat. Érdemes megnézni ezeket.
Valamint érdemes a 16" közül a Lenovo Ideapad 5 -t .
14"
ASUS Zenbook 14 UM3402YA OLED NumberPad - Ryzen 5 5625U, 14, 512 GB, 16GB, Radeon Graphics, ASUS védőtok 319eft
ASUS Zenbook 14 UM425QA NumberPad - Ryzen 5 5600H, 14FULL HD, 512 GB, 16GB, Radeon Vega 7 Graphics, Asus védőtok, USB to RJ45 átalakító 299eft
ASUS VivoBook S14 M3402QA OLED - Ryzen 5 5600H, 14, 512 GB, 16GB, Radeon Graphics 294eft
LENOVO IDEAPAD Flex 5 - Ryzen 7 5700U, 14, 1000 GB, 16GB, Radeon Graphics, Win11 319eft
15"-16"
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16 120Hz, 512 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics 329eft
ASUS VivoBook S15 M3502QA OLED - Ryzen 5 5600H, 15.6 120Hz, 512 GB, 16GB, Radeon Graphics 294eft
LENOVO THINKPAD L15 G1 - i5-10210U, 15.6FULL HD, 1000 GB, 16GB, UHD Graphics, Win10 Pro 279eftASUS ExpertBook B1 B1500CBA - i5-1235U, 15.6FULL HD, 1000 GB, 16GB, Iris Xe Graphics, Win11 Pro 284eft
ASUS VivoBook S15 S513EA OLED - i5-1135G7, 15.6FULL HD, 1000 GB, 16GB, Iris Xe Graphics, Win11 279eftASUS VivoBook 16X X1603ZA - i5-12500H, 16, 512 GB, 16GB, Iris Xe Graphics 276eft
-
Sziasztok,
Asszony munkatársa venni akar 13 éves unokájának komoly gépet a Telekomnál részletre, hűség vállalással. Melyiket ajánlanátok onnan? /barmelyik lehet ami megfelelő/
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? Akármikor
2. A gépre szánt összeg forintban? Telekomnál részletre
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) 13 éves gyereknek ami jó lenne egy jó pár evig.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? szerintem az is lenne rajt, de nem komolyabb játékok.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Mind1
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Szerintem nem.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) mind1
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? mind1
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) időtállóság, anyaghasználat, stb..
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) csak új◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
lastcent_ff
újonc
Sziasztok!
Előre is köszönettel!1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
egy hónapon belül
250-300k (felfelé minimális mértékben rugalmas)
irodai programok, stream, tanulás
nem lesz játék
14-15,6
jellemzően otthoni használat, utazás közben nem lesz használva
Windows
SSD min. 512GB/RAM min. 8GB
nincs
új gépet szeretnék venni -
Tommy02
újonc
Sziasztok!
1. A vásárlást a héten szeretném megtenni.
2. Maximum 65000 forintot szeretnék rá költeni.
3. Játékra illetve programozásra, elöbbi a hobbym, utóbbi tanulás szinten.
4. CS:GO 45-60 fps, GTA V 45-60fps, Dirt Rally 2.0 45-60fps, Rocket League 45-60fps, Minecraft 45-60fps, mindegyik 1080p felbontásban.
5. 13"-15,6", matt vagy fényes teljesen mindegy,IPS
6. Nagyon ritkán, utazás közben nem használom
7. Windows
8. 8-16GB RAM, 250 GB SSD
9. HDMI
10. Használt is meg új gép is szóba jöhet. -
KGyST
csendes tag
válasz solti_imre #177392 üzenetére
Ebből valami Acer Aspire 3 lesz, a 17 collos házban két memóriafoglalat (16, teszt szájt szerint 32 gigáig bővíthető RAM-mal) van és két vincsi-csatlakozó, kis szerencsével tudok bele tenni egy második vincsit egy keret segítségével. Mindez 200.000 forint környékén már viszonylag korrekt IPS kijelzővel.
Ezekkel a notebookokkal van valakinek olyan tapasztalata, hogy adott házban lehet-e alaplapot cserélni? Ha proci be van forrasztva, ám legyen, de akkor később vennék egy komplett alaplapot és úgy cserélném a procit, már ha ez reális opció. Mennyire modulárisak ezek?
-
trunsell
csendes tag
Mostanában.
300000-350000Ft
Iskola/tanulás/játék
Diablo 4 1080p elég nekem, illetve újabb játékok pl Hogwarts Legacy kb 45-60 fps en
15,6" -17"
Néha, Utazás közben nem használom.
Windows nélkül
SSD 1000 GB, 16-32 Gb Ram
Ha lehet ne legyen túl "zajos", és ne melegedjen túl. 3060 as szintű videókártyával. A legjobb lenne ha 100W+ lenne
Csak használt -
jack982
aktív tag
volt szerencsém mindkét platformhoz, intel pattogósabb mindennapi használatban.
-
t72killer
titán
válasz jack982 #177502 üzenetére
Egy igencsak alacsony szint felett többet számít, hogy milyen hűtést építettek a proci köré, mint a konkrét típus.
Én is agyalok a Zen3 kontra Tiger Lake között: a Ryzen elvileg erősebb (ide örülnék konkrét infóknak), de sokkal kisebb a választék.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
veterán
válasz adalovelace #177503 üzenetére
Naaaa!
Mizu?
Mit találtál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Xbox tulajok OFF topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest