Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csápájev
őstag
Szerintetek ér +40-et a drágább? : [link]
-
Silverboy
aktív tag
válasz Tigris55 #167096 üzenetére
Intel Wireless (2x2 AC) & Bluetooth® 5.0 nagy valószínűséggel.
Nagy különbség nem igen van, főleg nem ebben az árketgóriában.„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
Tigris55
csendes tag
Honnan lehet megtudni, hogy ebben intel vagy realtek wifi kártya van? Lenovo Ideapad 5 82FG00MNHV
[ Szerkesztve ]
-
Silverboy
aktív tag
Egy szóval Graphisoft csomagot használtok.
HP Omen 2070RTX-el ~ 700K
Lenovo Legion szintén 2070RTX-el ~ 700K
135W TDP (erősebb mint a 3060 azzal a ványadt 115W TDP-vel), Nagyon gyegék lettek a laptopos 3000 series a TDP hülyeség miatt.
Nem rossz a zephyrius, de szolidabb szerintem a másik 2-ő.„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
Sesy
aktív tag
válasz Kbali #167088 üzenetére
építész vagyok
archicad24-et használok + twinmotion
az van, hogy ezek a programok nem igen használják a quadro-kat, ellenben igen vga igényesek, legalábbis asztali vonalon ez a tapasztalatom... ez mutat sajnos a gamer laptop irányába...mivel nincsenek kollégák, akik otthonról dolgoznának laptop-al ezért a kérdés nem megválaszolható sajnos! igazából a laptop csak azért kell, ha menni kell valahová egyeztetni, vagy uton vagyok és mellette dolgozni kell (ez gyakran előfordul viszont) otthon van komoly munkagép egyébként.
tehát nem feltétlenül ezen a gépen dolgoznék álandó jelleggel, de ezen is tudni kell ugyanazokat a feladatokat elvégezni...
hát igen a kinézet az fogós kérdés, valóban igaz, hogy egy porszívó kinézetű, össze vissza világító gamer laptoppal beállítani valahová az vérciki lenne, de a zephyrus képek alapján talán nem az a kategória, vékony jég persze a fedlapja miatt, de nem láttam még élőben...
ezért kérdeztem, hogy valakinek tapasztalata vele, vagy tudja-e, hogy hol lehet esetléeg élőben megfogdosniaz a helyzet, hogy szerintem olyan 600-700 ezret kiköhögnek a gépért, de többel én sem nagyon akarok oda állítani első nap...
Born stupid... Try again!
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Hétvégén
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
~200-220k kicsivel többért sokkal jobb van akkor talán, de 250 fölé nem nagyon akarok most menni
(3) Felhasználás?
Frontend webdev, VSCode, ng serve folyamatosan, nagyon alkalmi ASP.NET
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
None
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
10-14, HD+, vagy FHD, mattot preferálom, de az nem elvárás
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Otthoni videókonferencia, és kövi hónaptól napi cipelés
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win 10 Pro, de kulcsaim vannak
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Legalább 8GB RAM, és 256GB SSD, de ha bővíthető van itthon mindkettőt tudok bele rakni
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Ne legyen rajta numpad, nem akarok féloldalasan gépelni, de magára a billentyűzetre nem vagyok érzékeny. Inkább csak burst-ben gépelek nem sokáig egyhuzamban.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új garanciával, de ha gyári gari van rajta nekem mindegy honnan, aprós kereskedő is lehet nyugodtan.Most thinkpad x250-t használok erre, és nem tudom rosszat fogtam-e ki, de ez egy ipari hulladék. Erre nem szükséges erős gép egy i3 is elég lenne, és aprós HP gépeket néztem most, Acer Aspire-eket, és Huawei-eket.
És ez most egy áthidaló megoldás lenne a következő pár hónapra csak, szóval nem hosszútáv.
[ Szerkesztve ]
-
Silverboy
aktív tag
válasz mate543 #167087 üzenetére
Dobj még rá 50K és akkor win nélkül, lesz egy elfogadható géped, De térjünk vissza rá, vásárlás előtt 1-2 héttel. (Covid, Bányászat, Telemindenkinekaputtonya effektus miatt ingadozik minden)
„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
Silverboy
aktív tag
válasz zsolti75 #167083 üzenetére
Nincs már igazi Workstation inkább az a baj... Pedig a jó kis W-s Elitebook, vagy a precisionok... pl.: M6800, M4800 "Az a múlt már elavult".
„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
mate543
tag
Sziasztok!
Húgomnak néznék gépet, ebben kérném a segítségeteket!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Szerintem fél éven belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) Max 200k.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Általános felhasználás lenne (film, zene, netezés, stb.), illetve ha autocad-t fel szeretne tenni, akkor az is menjen el rajta.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Tudomásom szerint nem játszana rajta.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Amelyik jobb lenne ilyen felhasználásra, ezt rátok bízom.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Utazás közben nem lenne használva, de hordozva lenne a gép.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Ha annyival olcsóbb (30-40k), akkor Win10 nélkül, ha már van occcóért is win10 akkor jöhet azzal is.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? SSD mindenképpen jól jönne, esetleg egy 500 gb-os HDD mellé jól jönne (de az is lehet, elég lenne neki az ssd). RAM-ból 8 gb minimum, de nem baj ha több van.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Nincs nagy igény, szokásos hdmi, usb portok legyenek.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak új gép.
Köszi a segítséget! -
őstag
válasz zsolti75 #167084 üzenetére
A vicc vagy szomorú rész az az ha ez is kibírja 6 évig akkor elmondhatom hogy az utolsó 15 évből 12 év notija aprós szerencsének volt köszönhető (fullos m6600 2011-ben 440k-ért...).
Addig remélem elmúlik a chip hiány és tökéletes/csendes/erős ARM alapú windows gépek lesznek... -
zsolti75
senior tag
válasz Silverboy #167078 üzenetére
A Zbook akkor lenne opció, ha 20%-al olcsóbban adnák.
Én nagy HP-fun voltam, nw9440-től Zbook G2-ig csak azt használtam, de be kell látni, és ez a piacon is ez látszik minthogy szépen eltűnnek, hogy a mai Zbook már nem az a Zbook.
Ha a cég megdob eggyel akkor oké, de privát pénzből van jobb választás. -
őstag
válasz zsolti75 #167081 üzenetére
Lett volna választás quadro 5000-es preci is 15-ös méretben, olcsóbban. De kb. semmi plusz értéket nem éreztem az 5000-esben (annál inkább a 17-es 4k kijelzőben).
Mondjuk 4000-est még elfogadtam volna T2000-et meg már nem biztos hogy megvettem volna.
Szerk: Ja és a szerencsét aláírom, azóta sem láttam több 17-es precit az aprón...
[ Szerkesztve ]
-
zsolti75
senior tag
válasz Tom1939 #167080 üzenetére
Ha cad-re kell, akkor a T1000 sokkal jobban teljesít mint akár egy 3080.
Én azt szoktam tanácsolni, hogy rtx-es quadro akkor kell, ha játék is lesz, egyébként jobban megéri memóriára és ssd-re költeni annak felárát.
Én tudom miért lett az a géped ami most van, nem csak a választáson múlt hanem inkább a jó szerencsén[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz zsolti75 #167079 üzenetére
Bizonyos progiknál jobban is fog teljesíteni a t1000 mint a 3070 vagy 3080, de mégis 1650 alapú (ha jól tudom).
De én teljesen támogatom a ne tegyünk nagyobb vga-t a gépbe mint amire szükség van előirányzatnak Szóval igen, csomó mindenre elég az a t1000 (de fogalmam sincs az eredeti kérdező mire fogja használni).
Én kifejezetten nem akartam rtx quadro 5000-et a gépembe (pénz, és hő, és az egyre kisebb nyereség a kisebbhez képest a hűtési lehetőségek miatt), 3000 bőven elég amire használom.
-
zsolti75
senior tag
válasz Tom1939 #167075 üzenetére
Bocs, hogy belevau, de a T1000 egyáltalán nem gyengusz.
A P15-nél és a 7550-nél emeltek a powerlimiten, kb a P53/7540-es T2000 szintjén van. 3D cad-hez meg amúgy is bőven elég.
Játékra meg ma is sokan használnak 1650-est, szóval van akinek oda is elég lenne. Most én egy 7540-est használok T2000-el, jó nagy cad-es melókhoz és elég bőven, és volt P15-öm T1000-el, szóval nem csak teszteket olvastam.[ Szerkesztve ]
-
Silverboy
aktív tag
Mintha Lamboval akarnál, cementes zsákokat cipelni , 8 óra melót nem fogja jól bírni. Amúgy nem rossz gép, de azonnal vinném PH-s kollégához gallium/iridium pasztára, hogy 95fok helyett 80 körül karistoljon.
+Zbookra.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Tom1939 #167075 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Grafikai munkára grafikai munkaállomás kell, a tervezőprogramok is ezekre vannak optimalizálva, nem a gamer gépekre. A gamer gép játékra való
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
őstag
Tervezni én biztosan a precision/zbook/thinkpad vonalról vásárolnék. És nem csak azért mert arra van optimalizálva. Hanem mert gamer masinával abba a körben én nem jelennék meg (bár ugye biztos van akit ez nem zavar).
A nagy probléma hogy precisiont egyáltalán, zbookot meg alig látok bárhol készleten normális számlás boltban...Thinkpad p15-öt meg csak t1000-es elég gyengusz vga-val.
Kb. [ezt] látom amit én mérnöki munkára vennék (de megnézni teszteket ezt nem igazán figyeltem).
-
ftc
nagyúr
Köszönöm mindenkinek a segítséget. MEgvettem a HP ProBook 455 G7-t(1Q3J5ES#BCM)
762EUR volt a végösszeg s kaptam hozzá egy ajándék HP monitort. Hétvégén remélem hozzájutok.
-
Sesy
aktív tag
sziasztok
tanácsot szeretnék kérni laptop vásárlásával kapcsolatbanmérnöki tervezésre keresek gépet, a cég venné nekem, ahová megyek dolgozni... a teljesítmény fontos, az ár igazából másodlagos, mert nem az én zsebemet terheli...
teljesítményben valami hasonlót keresek, illetve ha van tapasztalat kimondottan ezzel a géppel kapcsolatban akkor az is érdekel, mert ez tűnik a nyerőnek eddig
csak új gép lehet, számlával természetesen.
előre is köszönöm a segítséget.
Born stupid... Try again!
-
veterán
-
Csápájev
őstag
válasz SeniorTilla #167065 üzenetére
Lan kábel csatlakozó minden laptopon van?
Nem találom,hogy ezt hol írja: [link] -
veterán
válasz Silverboy #167064 üzenetére
Így van. A HP 15s alapszint, nagyon vékonyka, gyenge anyagból van a gép háza. Én speciel nem ajánlom, bár viszik őket, de magamnak nem vennék ilyet.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Silverboy
aktív tag
válasz Csápájev #167063 üzenetére
8%-al?
Más, hogy nem fog 1 év múlva úgy kinézni mint, ha a kutya szájából tépted volna ki (Utalva rá, hogy nem időt álló konstrukció akár 2 év távlatból nézve is). 15series a HP budget, egy fokkal komolyabb a 250 series majd a probookok majd az üzleti és a prémium vonal.
De ebben SeniorTilla az illetékes.„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
Silverboy
aktív tag
válasz Csápájev #167061 üzenetére
Estleg: [link] 238K NO OS, de tartosabb konstrukció
#167060 cd930
Igen. 2 mag 4 szál.#167059 Szitya1999
Apple MacBook Pro 13
Dell Latitude 5411 / 5420
HP Elitebook 840 G7 / G8?
Lenovo ThinkPad T15
LG Gram
Microsoft Surface LaptopIgazából, kijelző kell hogy jó legyen, majd az aksi
Apple, MSL, DELL-HP, Lenovo, LG én szub. listám.#167058 Mattb
Latitude vonal, vagy Elitebookok illetve Thinkpad-ek. Amelyik jobban tetszik. 4 mag ajánlott és 8GB ram. Feljebb dobtam be pár típust.[ Szerkesztve ]
-
cd930
aktív tag
Sziasztok!
Mennyire használható ez a notebook?
Lenovo V14 ADA laptop AMD Ryzen 3 3250U processzorral max. 3.50 GHz, 14", Full HD, 8GB, 256GB SSD, AMD Radeon Integrated Graphics, Free DOS, Nemzetközi Angol billentyűzet, Vasszürke
Valós, hogy csak 2 magos?[ Szerkesztve ]
20+ éve a Prohardveren
-
törölt tag
Sziasztok!
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Max 1 hónap
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 400-500 ezer
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) irodai programok utazás közben filmnézés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Minél jobban látható kijelző ebben az árban
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Sok hordozás, használat utazás közben. Ebben az árkategóriában ami elérhető max üzemidő. 10 órától felfelé esetleg?
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? SSD
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak új
Üdv Miklós! -
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Használt "üzleti"? gépet keresnék.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Azonnal
Max 150.000Ft.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, office, levelezés, Skype, távoli asztal, böngésző 5-10 tabbal.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem játszom. Yt FHD ne okozzon gondot.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Na hát ez jó kérdés igazából 12,5"-tól max 14"-ig.
Minden nap, útközben csak esetenként.
van win licenszem, de mivel használt lesz így gondolom lényegtelen.
256SSD, 8GB ha bővíthető, de inkább 16GB.
HDMI vagy type-c csati, hogy a monitoromat rá tudjam kötni.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Nem, használt lesz ebben a kategóriában szerintem.Dell, HP, Lenovo vonal előnyben.
Köszi
-
vandeminek
tag
Sziasztok!
Munkához keresek laptopot magamnak fejlesztéshez (phpstorm, vscode, minimális gimp és hasonlók). Nem cél, hogy új legyen, első körben refurbished gépeket kerestem. Elég ha egyelőre úgy 1-2 évig bírja egy áthidaló megoldásként, utána úgyis cserélném. Jelenleg otthonról dolgozok, nem mozgatnám, később heti pár alkalommal hordom majd magammal az irodába. Eddig egy HP EliteBook G4 840 (i5, 8gb ram, 256 ssd) nyüstöltem.
Pár héten belül, de nem hajt a tatár.
200-300e között jó lenne megállni, de lehet feljebb mozogni, ha nagyobb a minőségi ugrás.
(3) Felhasználás?
Office, Outlook, több böngésző egyszerre viszonylag sok tabbal, PHPStorm, VSCode és társaik a fejlesztéshez
Nem lesz játékra használva.
FullHD legalább és IPS jó lenne
Hordozva max az otthoni és az irodai asztal között lesz. Semmi extrém igény hordozhatóságban.
Win 10 vagy Linux, ez mindegy
256 gigás SSD legalább, memória 16 giga. Eddigi laptopon 8GB-al is elvoltam.
HDMI, meg pár USB. Dokkolót vennék hozzá.
Gyártó által felújított gépek tökéletesek nekem, Dell Latitude E7470-et néztem hirtelen ( [link] ), az egy év garancia karcsú. Nem tudom ez mennyire tudja kiszolgálni a leírt igényeket.Hol keressek gyártó által felújított gépeket (HP/Dell/Lenovo/stb)?
Előre is köszi a segítséget!
-
Silverboy
aktív tag
válasz cd930 #167055 üzenetére
Amik így eszembejutnak:
Dell Latitude 5480 110-130K
HP Elitebook 840 G3 110-120K
Dell Latitude E7450
2012 MID - Macbook Pro 13" - 15" - 120-150K (i7 csak)
(Mivel Leánynak lesz én a kicsit bumfordi Lenokat kivettem, az inkább pasis gép )[ Szerkesztve ]
-
cd930
aktív tag
Sziasztok!
Egyetemre készülő leányzónak kellene venni egy notebookot minél kedvezőbb áron.
Szerintem integrált VGA bőven elég lesz a célra.
Minimum 8GB RAM, és 256GB SSD az elvárás, de inkább 12 GB RAM és 500 GB SSD volna az ideális.
15" körüli FHD kijelző elegendő, lefelé nem nagyon, de felfelé eltérhetünk.
Talán elég lesz az angol billentyűzet is, ha az ajánlat annyival kedvezőbb.
OS lényegtelen.Tudnék venni egy 3 hónapos Lenovo V14 ADA Ryzen 3 3250U típust venni 8GB RAM és 256 GB SSD párossal 125 ezerért. A gari miatt ez jó vásárnak tűnik.
Mondjuk ebből a pénzből milyen használt üzleti a best buy?
Előre is kösz a segítséget!
[ Szerkesztve ]
20+ éve a Prohardveren
-
Silverboy
aktív tag
válasz Marci112233 #167053 üzenetére
PÜ / törölhető
-
Marci112233
addikt
válasz Silverboy #167052 üzenetére
Tudom hogy volna fekete képernyő mert mint írtam volt már frissítve a BIOS, de akkor nem csipogott ismétlődően, hanem kussolt és újraindult magától. Most megint nekiugrasztottam a BIOS telepítésnek. Win-ben írtza is hogy 100%-on telepítés, majd újraindul és folytatja, de most megint csak csipog előttem a laptop.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Silverboy
aktív tag
válasz Marci112233 #167051 üzenetére
Én hagynám, hogy egy jó 5p logikázzon fekete képernyőn. Utána újra kéne indulnia magától. Dell Support page is felhívja a figyelmet, hogy Fekete képernyő előfordulhat, legyen türelmes.
Egy próbát megér.
Ha valami még eszembe jutt írok privátot, de tudtommal manual update nincs ehhez a Dellhez.„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
Marci112233
addikt
válasz Silverboy #167050 üzenetére
Meglátom mi lesz. Egyenlőre még babrálom a mostani laptopot. Amúgy a BIOS újraírásban tudsz segíteni? Ha igen jöhet privátban is. Amúgy már volt CMOS elem csere hátha az a baja, de nem az volt. Win alól meg nem tudok BIOS újrahúzni mert ugye ahhoz újra kéne indulnia, de akkor meg csak fekete kép, és csak sokadik újraindítás után indul el, és ennek végén kiírj, hogy invalid firmware.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Silverboy
aktív tag
válasz Marci112233 #167049 üzenetére
Vostro ami ajánlott, Mid Range, nagy Dell fanatikus vagyok, de nekem ez enyhén vastagon fogott ceruza effektus még Dell mércével is, mikor már úton vannak az MX450-esek.
-
-
Silverboy
aktív tag
válasz Marci112233 #167047 üzenetére
BIOS újraírást megpróbálnék (aktuális biosfrissítést újra lefuttatod)
330-ért MX és i5?
[DELL G5 309.000] (Vostro modellen alapszik) biztos, maximális részletesség mellet élvezheted az ETS2-t, ha esetleg ki is használnád. Lenovo Legion 5-ök is elérhetőek már ebben az árban. Abszolult ajánlott, jó anyaghasználat, jó hűtés, egyedül a szervíz a lutri, hosszú társ lehet ő is a mindennapokban. (ennyit a gamertémáról)
(Igen, 60K felárat nem fogom megérteni, mikor dobozossan is 33 Mátyásba kerül.)
--
Dell Latitude 3510 MX230-al hosszantartó barátság lehet akár (üzleti széria). Szintén ajánlott.
--
Ebben az árban már lehet mozgolódni, a választék nem nagy, de van pár jó ajánlat.[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adott a 2013-ban vásárolt Dell Inspiron 5537 laptopom ami úgy néz ki megadta magát. pontosabban még néha elindul, de vége lesz neki végleg. Röviden bekapcsoló gomb után egyet sípol ami ismétlődik. A neten azt találtam hogy ez BIOS vagy alaplap hiba. Mivel nem akar indulni megfelelően a BIOS egyel visszarakása nem opció, és szerintem nekem nem is az lesz a hiba hanem inkább az alaplap lesz a ludas, így elkezdtem laptop után nézelődni. Ugye 2013-ba DELL ajánlott márka volt, ezért is lett az vásárolva. Manapság is az ajánlott kategória?
Maga a mostani laptop is jóformán csak netezős, és médialejátszó NAS-ról. Illetve néha futtatok rajta játékot is ami 2010 előtti kivéve ami legtöbbet is kéri az az Euro truck Simulator 2. Na most DELL gépek esteén is ha jól néztem akkor 280K az amit ki kéne adnom egy új gépért. Kell rá Windows is, és ezért lenne ennyi az alja ha jól néztem utána, de ugye itt nincs külön dedikált VGA. 330k az ahol már van Nvidia MX330, így kérdezném, ki mit ajánlana. Igaz a 280k-snál még i3 míg a 330-asnál már i5 van és dedikált VGA is. megéri ez a kettő a többletet, vagy amire nekem kell elég az integrált VGA-val szerelt i3-as gép is? Momentán az 5537-ben ugye van dedikált AMD VGA.
Igaz a leírás nem egészen fedi a gépemet, mert valójában 2018 óta egy Samsung 860EVO 250GB van a laptopban, de ez szerintem nem oszt nem szoroz, mert minden más adat egyezik a laptopommal amit a hsz elején linkeltem.
-
Csápájev
őstag
Bocs,ha nagyon buta kérdés,de ha win10-el veszek egy laptopot és újra kell tenni valamiért,akkor azt buktam vagy kapok hozzá valami key-t?
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
300 ezres ársávban van alternatívája a 15"-os gamer notebook kategóriában a Dell G5 5500-nak?
Köszi.
-
Lord Soth
tag
Sziasztok,
Notebook vásárlás előtt állok és szeretnék tanácsot kérni: mit vegyek?
Ami nekem fontos benne:
Max 15-ös kijelző, inkább matt, mint fényes.
Lehetőleg legyen masszív, ne nyekergjen a fröccsöntött műanyag (felőlem lehet műanyag, csak legyen masszív).
Amire használnám: MS Office-ban munka, Netflix, YouTube, Spotify, böngészés és Steam-en online játék.
Árban jó lenne 300 ezer alatt maradni.
Nem akarok bajlódni semmilyen oprendszerrel, legyen hozzá Win10.
Legyen HMDI kimenet, billentyűzet világítás, magyar billentyűzet.
Ha arról van szó, akkor lehessen 1 vagy 2 kijelzőt csatlakoztatni.Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Tigris55 #167036 üzenetére
Pontosan 2 maggal, 2 MB cache-sel és 66 helyezéssel rosszabb, magyarán sokkal.
https://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmark-List.2436.0.html
-
Tigris55
csendes tag
Ez jó laptop? Acer Aspire 3 - A315-56-38UG [link]
youtube full hd-hoz, office-hoz, asphalt 9-hez
A Core i3-1005G1 mennyivel rosszabb a Core i5-1035G1-höz képest?
-
oliwire
őstag
-
Silverboy
aktív tag
válasz -Valinas- #167028 üzenetére
Lenovo ebbe a szegmensbe a memoriát nem forrasztja tudtommal, de viszont 1 foglalatos, dual-channel nincs. Ryzen-Vega erőssége el is ment.
#167029 zlatan92 / #167030 ZozzHUN
Nyár folyama ~ hosszú idő, és folyamatossan változik a piac, főleg TSMC, Covid, Bányászat, miatt. Térjünk vissza 1-2 héttel vásárlás előt akkor tudunk biztosat mondani, amúgy [link] vagy [link] vagy MSI Modern bizonyos szériája, Probook G8 - G7, Vostro, Lattitude modellek vehetők-vihetők.[ Szerkesztve ]
-
Fec9
csendes tag
Sziasztok!
Irodai, üzleti laptopokat szeretnénk cégünk, és új kollégáink részére vásárolni.
Jelenleg én Dell Latitude 5580-at használok, ez már 4 éves gép, kezd hangos lenni, szeretem, viszont más márka is szóba jöhet.
Mivel napi szinten lesz mozgatva, hordva, fontos szempont, hogy strapabíró legyen.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
most
max 400e
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai alkalmazások, levelezés, netezés, több monitor használat ha van ilyen. Fontos, hogy egy komoly tervet pdf formátumban meg tudjon nyitni, és ne fél óra alatt
Abszolút nem.
15,6 a mostani méret, erre gondoltam most is. TN/IPS nekem nem mond semmit, jó legyen
Irodában lenne egész nap használva, illetve haza is fogják vinni, de napi használatban irodában lesz.
Win10 fog rajta futni.
Szervert használunk, túl nagy tárhely nem szükséges. Memória téren hallgatok rátok, érzésre én 16 GB-ot mondanék.
Jó lenne ha lehetne monitorokat rákötni, mert akkor lehet megúsznánk az asztali gép vásárlásokat is. (ha létezik ilyen és van értelme)
Új garival, számlával.[ Szerkesztve ]
-
ZozzHUN
addikt
Sziasztok
Igazából mindegy.
300.000Ft
Irodai programok
-
15"+, lehetőleg IPS
Használom, de elég a 3-4 óra használat is.
Mindegy.
Lehetőleg SSD és 8GB+ RAM
-
Csak új 3+ év garanciávalEzt néztem ki 238.000Ft-ért:
Acer Aspire 3 A315-42G-R0L4 15.6" FullHD laptop, AMD Ryzen™ 7 3700U, 8GB, 256GB PCIE SSD, AMD RADEON™ 540X 2GB, FreeDOS, Magyar billentyűzet, FeketeVélemény?
-
zlatan92
csendes tag
Üdvözletem!
9 évig elvoltam egy amd e-350 procis, 4gb ram-os notebook-kal, na most ahhoz képest szerintem kb minden hatalmas előrelépésnek számítana már teljesítmény és sebesség terén. Szóval az lenne az elsődleges célkitűzés, hogy jó lenne ha legalább 3-4 év várható élettartam minimum meglenne a következő eszköznek is.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
-most a nyár folyamán
-jó lenne 250 ezerből megúszni, de fogcsikorgatva 300 ezer forint körülig még hajlandó vagyok talán elmenni, ha lenne sokkal jobb ajánlat. 😅
-napi szinten sok-sok órát nyúznám, böngészés, film/sorozatnézés, youtube videók, zenehallgatás, szóval ilyen szabadidős dolgok többnyire.
-nem szempont a játék, eddig is tudtam mellőzni, ezután is menni fog adott esetben.
-fullHD legyen meg minimum, lehetőleg matt legyen és IPS, de míg normális betekintési szög van, bármi jöhet igazából. Ezutóbbival volt gondom most leginkább legutóbb. 😅
-Csak itthon lenne mozgatva, házon kívül nem nagyon van tervezve most a hordás, max évi egy-kétszer, különleges esetben
-windows 10 legyen, az mindegy hogy home vagy pro
-sokszor kevésnek éreztem már az előzőn a 320gb tárhelyet, de talán elég lenne a 256gb SSD is, max használok valami külső adathordozót is a legrosszabb esetben. RAM legyen minimum 8gb.
-világítós billentyűzet jó lenne, de a mai árak mellett szerintem le tudok mondani róla, ha muszáj 😅 illetve az anyaghasználat, összeszerelés, hűtés lehetőleg ne legyen teljesen gatya 😅
-újat szeretnékElőre is köszönök bármilyen jellegű segítséget!
-
-Valinas-
senior tag
válasz Silverboy #167017 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ezek alapján egy Thinkbook 14 és egy Vostro 3400 között vacillálok, ezek nagyjából 300 körül vannak, i5, 256 Gb SSD, igaz, oprendszer nélkül. A Thinkbookból van Ryzen 3-as modell, de csak 4 Gb memóriával... Az vajon forrasztva van, vagy tudnám cserélni 8-ra a későbbiekben? -
veterán
válasz Lasersailing #167022 üzenetére
Hát, én nem látom a Thinkbookot a felsorolásban...
-
Silverboy
aktív tag
válasz bigsee #167024 üzenetére
Meghülyíti a bootolást (kommerszül megfogalmazva) végtelen repair loopot okozva. ThinkPad -ok sorra hasaltak el tőle. Pontosan nem vizsgálgattam végig.
167023 oAcido
ACER ASPIRE 3 A315-23
VEGA 8 eléggé jól sikerült, még a witcher 3-at is tudja 30al hajtani.„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
oAcido
aktív tag
Sziasztok!
Szüleim úgy döntöttek, hogy a Telekomtól elhoznak egy masinát. A kerettel amit adtak összesen 3 gépet találtam, ami jó lehet nekik:
ACER ASPIRE 3 A315-23- RYZEN 5
LENOVO IDEAPAD 3 81W40044HV - 15,6 AMD RYZEN 3
ACER ASPIRE 3 A315-57G-35UUEzek közül melyik lenne az ajánlott?
Amire lenne használva Office (főleg Excel munka miatt), film, játékok (bár itt nem tudom mire gondoltak ). Később esetleg meglepném őket plusz tárhellyel, ha kevés lenne nekik.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Lasersailing
senior tag
Ezt mondja a lenovo honlapja is (de szerintem ez volt már itt korábban, de legyen meg most az olvasóknak):
https://www.lenovo.com/hu/hu/services-warranty/ -
Bkrisz9
őstag
Sziasztok!
Egy barátom szeretne gépet vásárolni mert néha fotózgat 1-1 esküvőt, szülinapot stb. és a mostani PC-je már alkalmatlan erre + néha vinné is magával az eszközt.
(1) Mostanában (hónapon belül)
(2) kb. a telekomos macbook pro (560e ft) a teteje, de lehet máshonnan is, de fontos, hogy kamatmentes részletre (vagy elég kedvező kamatozásúra, ha megéri a gép)
(3) Általános otthoni dolgok + képszerkesztés nem full profi módon, de már azért komolyabb, haladó szinten (később 1-2 rövidebb videóval megpróbálkozna)
(4) Semmi játék
(5) 13,3-15,6" a keretből elérhető legjobb
(6) Néha vinné magával, de nem lenne napi szinten hordozva, út közben még ritkábban lenne használva tehát utóbbi elhanyagolható
(7) Windows volt az alap felállás de erősen kacsintgat a mac felé
(8) Természetesen SSD, azért 256GB minimum de 512 jobb lenne + külső tárhely (ez persze a gép árán felül)
(9) -
(10) a vásárlás módja adja, hogy új, de ha van valakinek megfelelő használt ötlete ne tartsa magábanAmikre ő gondolt (a kamatmentes részlet miatt) az a telekom kínálatából a macbook air és pro. Itt kérdés, hogy érdemes-e rászánni + ~130e ft-ot a prora az ő felhasználására?
Windowsos alternatívát még nem nagyon talált.Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Scaletta
tag
Közérdekű közlemény: Thinkbookok javításával mindenki kedvenc vállalata, a Telemax nem foglalkozik, tehát a Thinkbook-ok is ajánlhatók még garanciális ügyintézés szempontjából is.
Akár az összefoglalóba is kiírhatnánk tájékoztatás jelleggel, további kérdések mellőzése érdekében.Forrás: írtam egy e-mailt ezeknek a birkáknak az ügyfélszolgálatára, ha szükséges, csatolom is.
-
Silverboy
aktív tag
válasz -Valinas- #167016 üzenetére
Matebook < Thinkbook < Probook/Vostro
Közel átlagosan 100K+ felárat megér-e, azt döntse el más. (Nem szoktam gariztatni kivéve DELL gépeket a cégnek).
Matebookban minden forrasztott, ha ott valami kuka akkor az egész kuka, csak hogy felhívjam a figyelmed. Thinkbook már vehető visszalapozva látod is róla mind SeniorTilla mind az én véleményem.
16GB ram / SSD és legalább i5 és nem lesz probléma, bármelyiket választod a TB és a PB közül.
Betérő kollégáknak, és Lenevo usereknek (főleg céges):
Lenovo Vantage, Intel Managemant update-ja, ha encrypted HDD-t használsz, akkor szétbarmolja és csak az újra telepítés oldja meg a problémát (repair loop), 5 kiszálásom volt reggel emiatt.[ Szerkesztve ]
-
-Valinas-
senior tag
Sziasztok!
Most egyetemet kezdő ismerősömnek kell ajánlanom gépet. Fontos lenne, hogy strapabíró legyen, ne essen szét 2 éven belül. 250e Ft környékén, programozásra, office felhasználásra, IPS kijelzővel, Win 10 is kéne.
Aspire 3 A315 vagy Aspire 5 A515 vagy Huawei Matebook D vagy Thinkbook 15 vagy megéri többet költeni egy Probook 450/455-re?
Elsősorban a strapabírósággal kapcsolatban szeretnék érdeklődni.
Előre is köszi! -
yxcvbnmaa
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Én is arra jutottam, hogy jelenleg nincs olyan eszköz, amely maradéktalanul teljesíti az igényeimet.Írtátok, hogy rá lehet programozni a hosszú í-t a bal shiftre. Hogyan lehetséges ez?
Mert tulajdonképpen ennyi kompromisszumot lehet be tudok vállalni. Ha nem kell az alt+számmal elővarázsolni az í betűt, akkor már oké...Erről a típusról mi a véleményetek: GIGABYTE AORUS 15P XC
Kicsit túllóg az előre kigondolt kereten, meg angol billentyűzet, de ott van a boltbanA külföld jelenleg nem játszik, mert számlára venném. Ráadásul az amazon.de-n nincs raktáron jelenleg legion pro 5. Se az alza.sk-n.
-
veterán
-
őstag
válasz SeniorTilla #167005 üzenetére
Én [ezt] néztem készleten ez van alapon (ez egy zbook studio) és a képen nem láttam numpadot azért stornoztam
-
Scaletta
tag
válasz SeniorTilla #167006 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint igen, az infó nem fix.
https://www.lenovo.com/hu/hu/services-warranty/
De itt a Think termékcsaládban nincs megemlítve. Meg nem is egy kat még az alsó Thinkpadakkel sem, szóval meglepne ha a Lenovo közéjük sorolná.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
-
veterán
válasz Tom1939 #166999 üzenetére
Az új envy-knél rátettük az í-t a bal shiftre, hogy jó helyen legyen. Gyárilag nincs helye, mert az ujjlenyomat-olvasó van ott. Eddig általában a jobb ctrl-ra tettük, vagy a dedikált jobb gombjára a kurzorok mellett, de most már fent van a bal shiften is, hogy ott legyen a régi jól megszokott helyén. Lehet választani a kettő közül. Nem értem a HP-t és a többi márkát sem, hogy miért kellett ezt a karaktert áttenni máshová, vagy lehagyni, de így meg lehetett oldani.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Háztartási gépek
- E-book olvasók
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Dell Vostro 15-3568 / i5-7200U / 8GB RAM / 240 GB SSD / jó akksi
- AKCIÓ! HP Omen GTX 1650/ i5 9300H/ 8Gb DDR4/ 128 Gb M.2 + 1 Tb HDD
- Hibátlan Asus ROG Zephyrus G14 RTX 3050Ti/ Ryzen 7 5800H/ 16Gb DDR4/ 500Gb M.2 SSD
- AKCIÓ! Asus FX550D GTX 1660 Ti 6Gb/ R7 3750H/ 16Gb DDR4/ 250Gb SSD
- MSI GF65 Thin RTX 3060 6 Gb/ i7 10750H/ 8Gb DDR4/ 500Gb M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest