-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz Ravenloft #124799 üzenetére
azt a jövő dönti el, 960m nagyon harmatos, fele annyit tud kb mint az asztali 960, 750ti szint ott
lehet vele játszogatni, de fhd-ra már legtöbb játékhoz kevésszerk: én várnék egy 1050ti-s gépre, hátha történik valami csoda
szerk: a 960m már elavult, asztaliban az a tudás egy 30k-s kártya
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Ravenloft
tag
-
Chaser
legenda
válasz Szkipi #124783 üzenetére
legyek gonosz? ( : volt hogy egyszerre 3 gépet használtam
jelenlegi gépemben 3,5 éves gyári hp akku van, kapja az ívet rendesen, sokszor lemerítem teljesen ami árt az akkunak, demárnemérdekel', tartalék is van:d
az egyik fontos az, amit minden gépnél meg lehet tenni, teljesen soha ne merítsük le, 10% körül sikoltozik a win, akkor mehet is töltőre
a másik, ha nincs használatban, havonta azért 1x nem árt egy ciklust rakni bele
nagyon változó minőségű akkuk vannak, tudok neked olyat mutatni ami sok éves, 1000 ciklusos és még 90%-os, de tudok olyat is ami 1-2 év alatt meghalt kevés ciklussal, sőt olyat is aminél egy éven belül megmakkant az elektronika
mai gépeknél legtöbből ki sem lehet venni az akkut, ami mondjuk érdekes, mert szerelni áramtalanítva szoktunk ( :szerk: ideális esetben az elektronika nem engedi túltölteni az akkut, aminél ez 100%-osan működött régi tp akkuk panasonic cellákkal, ott van managament sw az akkura, de gyakorlatilag a panasonic elektronikája magában elboldogul, 90% körül lekapcsolja a töltést, amit a sw-ek 100%-nak érzékelnek, van egy tartomány feszültségben ami a legideálisabb az akkunak
[ Szerkesztve ]
-
-
zsero
aktív tag
És a 9470m-nek mi lett az utódja? 840 G1/G2 azért 1.8 kg körül van, míg a 9470m inkább 1.6 kg volt.
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, HP 8470p és Thinkpad T430 közül szerintetek melyik volt a strapabíróbb típus? (használtat nézek)
-
szabofila
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
napokban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
300-330 ezer
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
office, net, filmnézés, néha játék, otthoni általános felhasználás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem elsődleges és nincsenek konkrét címek, de jó lenne, ha, megbírkózna egy új játékkal is, nem max. felbontáson
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
keveset
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
nem fontos
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
jó lenne 1TB HDD + SSD, 8GB RAM
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
új gépSzeretnék 3 év garanciát és, hogy egy jó darabig azért lehessen használni. Arra kiváncsi lennék, ha játékra egyáltalán nem lenne használva azon kívül minden a fentiek szerint, akkor mit ajánlanátok 250000 ft-ig?
-
Tikakukac
titán
válasz Szkipi #124786 üzenetére
Hát ha telókat és tableteket is hozzá kell plusz az egyéb akkus cuccaimat akkor szorozhatod a számot kettővel.
Nálam is megvan a villamosmérnöki/infós háttér java, de mivel bontani nem tudok meg akarok akksikat ezért nem is érdekel. 90%-ra be vannak dobva, 10%-ra felülírva a wines lekapcs és csókolom, ha ez nem elég akkor annyit is ért az akksi.gyuromoj: Adjunk még ennek 3 hónapot. Bármit mutatok aprón valamit az áprilisra el is tűnik.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Szkipi
tag
válasz Tikakukac #124785 üzenetére
Abban igazad van hogy a minőség is fontos de odafigyeléssel mindkettőből kihozhatod a maxot.
Igaz csak 2 noti után mondtam vélemény ez jogos részedről viszont sok aksis eszközt használok napi szintem, még a targoncám is aksis és én csak ezek tapasztalatából és a tanult tudásomból álltam így a noti aksikhoz is."Nincs ez elb@szva, csak másra lesz jó!"
-
Tikakukac
titán
válasz Szkipi #124783 üzenetére
Saját nyájam olyan 50-60 noti volt 5-6 év alatt, ezekre elég szépen rálátok még, mert rokonság/munkatársak/barátoknál futnak sokadgépként vagy main gépként is akár.
Az alap: ha valami szemét, akkor kenheted libazsírral, készíthetsz neki spéci kamrát ellenőrzött páratartalommal és hőmérséklettel meg csinálhatod a csodaciklusokat is az úgy fog betérdelni mint az atom 2 éven belül is. 2 remek saját példám van, mindkettő saját gépem volt. Volt ami vitt alaplapot is.
Anyám gépe mint a süket a csengő alapon volt tolva, előtte is mielőtt megkapta. 78%-os volt az akksi és 1400 ciklus felett volt. 1680 volt legutóbb, még mindig 70% felett. Vigyázhatsz, szedheted ki, blablabla, ez egy optimális állapot amit fizikailag próbálunk javasolni. Sokkal több múlik magán a minőségen, mint a medzsiken. Nyilván aki nonstop tiltásig merít és koppra vereti napi 2-szer esélyesebben fog akkut venni. De ezt egy kettes mintából levenni nagyon-nagyon rossz ötlet. Mai napig az egyik piacvezető boltban is (friss infó) ajánlottak 12 órás töltést és kopp merítést az új gépekre. Nem is kikopni soha, amíg valaki nem ül le a gép elé és érti meg hogyan megy a li-ion meg li-poli akksi élete.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
gyuromoj
veterán
Április eleje.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max.: 80k(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Net, HD film/sorozat, YT(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6 matt TN elég(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Ritkán(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win 7/10(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Legalább 60GB SSD és 4 GB RAM. ODD nem feltétel.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI, webcam, BT, USB3(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Tökéletesen megfelel a használt gép is, HA-ról.PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Szkipi
tag
válasz Chaser #124761 üzenetére
Bocs de ebben nem értek veled egyet.
Én két notin vagyok eddig túl és mindegyiknél odafigyeltem az aksira (én is sokat asztalon használtam így az aksit mindig kivettem néha elővettem teljesen lemerítettem aztán full töltés...stb.)
Az egyiket 2.5 a másikat 3 évesen adtam el 95%-os aksival, barátnőm aki sose vette ki az aksit neki valamivel több mint 1 év után aksit vettünk bele. Kövezzetek meg de egy kis odafigyelés sokat számíthat!"Nincs ez elb@szva, csak másra lesz jó!"
-
zolikaDB
veterán
Udv mindenki!
Sogornomnek kellene egy laptop, altalanos iskolaban tanit. Tehat Office, prezentacio HDMI segitsegevel...
Aki tud, kerem segitsen!
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Hamarosan.
(2) A gépre szánt összeg forintban? Kb. 200e HUF.
(3) Felhasználás? Leginkabb Office, prezentaciok.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nincs jatek.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14", szerintem a matt az igazi, a suliban nem zavarja a kulonbozo termek fekvese miatti random napfeny (13.3" kicsi, 15" es felette meg folosleges)
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Napi szinten lesz hordozva, de kozben nem lesz bekapcsolva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows, de az sem baj, ha nincs.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Eleg az SSD, minel nagyobb, RAM minimum 4GB, nem baj, ha tobb, ODD nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HDMI legyen.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak új.Eddig ezt neztuk: Acer Swift 3
-
hallador
addikt
válasz Zöldfülű8 #124778 üzenetére
HP 250 G5 esetleg picit túlnyúlik.
Vagy:
i3-as gépet nem szívesen ajánlanék, én sem használnám szívesen.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz opeter87 #124777 üzenetére
Azt azért ne várd, hogy olyan minőségű lesz. Egyszerűen a piac 4 - 5 év alatt akkorát változott, hogy ma egy Felső kategóriás gép tudja azt minőségben amit az a HP tudott. A ProBook 4000-es sorozat kategóriája legjobb gépe volt. A mai ProBook 400 G3/4 is, de azért abban a korban a HP Piacvezető volt, és rengeteget toltak bele fejlesztésekbe, és azóta is elég jók azok a gépek. Szóval nem lesz olyan, de azért még mindig nagyon jó.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Zöldfülű8
csendes tag
Sziasztok! Ismét én vagyok. Sikerült a barátnőmet lebeszélni a rózsaszínű laptop-ról. Szóval az alábbi laptop kiválasztásában kérek segítséget:
(1) 1-2 hónapon belül vennénk meg a laptopot.
(2) 100-150.000 Ft a keret.
(3) Felhasználás: netezés, filmnézés.
(4) Játékra nem használná.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS nem számít, minimum 14-15''.
(6) Nem kell extra élettartamú akksi.
(7) Operációs rendszer: Windows.
(8) Nem szükséges hatalmas HDD és RAM mennyiség, lsd. felhasználási célok.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények: smart tv-vel vezeték nélkül össze lehetne kapcsolni?
(10) Csak új gép jöhet szóba!Köszönöm és üdv!
-
hallador
addikt
válasz opeter87 #124768 üzenetére
Igen ajánlott gép. A low budget Small Business kategória legjobb gépe, minőségben és tartósságban.
-
Chaser
legenda
válasz Ravenloft #124770 üzenetére
ha még jövőre is használnád 960m-es gépeket felejtsd el, lassan jönnek az 1050-esek, én megvárnám hogy alakulnak az árak
de nagy teljesítmény meg vékonyság nehezen fér összeszerk: Sebastian15 sztem írj a dellnek ( :
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz Ravenloft #124770 üzenetére
Ez ezy. Ha időtállóbb kell akkor 1050-es meg 970M-es gép kell. Ami nyilván ennyiből újban nincs, használtban kifogható, de azok monstrumok (kell is ilyen vashoz).
Marad a 960M-es kollekció amiből megint nem sok van ami picit kecsesebb, 7559 sima paneles változatban még egész emberes.
-
Zsotyi
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni.
A specifikáció a következő:(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Lehetőleg minél előbb.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
380 e huf +/- 50 e huf(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
1. Filmnézés, netezés
2. Játék
3. Irodai programok(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Az FPS-eket szeretem, amiknek általában nagyobb a gépigénye. Az új játékok (pl. Mass Effect - Andromeda, Mafia 3, Battlefield 1) szeretném, ha jól futnának rajta.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
• 15-16
• 1920 x 1080
• fényes
• IPS(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Ritkán, de valószínűleg hordozni fogom (havi egyszer kb).(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows preferált.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Ebben nem vagyok eléggé jártas. Tudom, hogy mi a különbség az SSD és a HDD között, de tudtommal az SSD-n csak a rendszerfájlokat érdemes tárolni, úgyhogy nem tudom, érdemes-e nagyobbat (512 GB), de a filmeknek és játékoknak legalább 1 TB (HDD?) helyet szeretnék (ha a keret engedi, nagyobb lehet).
Memória szerintem minimum 8 GB a játékok miatt (ha a keret engedi, nagyobb lehet).
Optikai meghajtó annyira nem fontos, de ha van benne, az sem baj.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI és lehetőleg olyan akksi, ami sokáig bírja, esetleg billentyűzet világítás.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új.Előre is köszönöm a segítséget, szakértelmet!
[ Szerkesztve ]
-
Ravenloft
tag
Srácok, már vagy 1 hónapja vacillálok gép vásárlást illetően (főleg játékra kellene). Már nem kevés Asus, Dell, Acer gépet átnéztem, de valahogy rendre a Dell 7559-hez térek vissza. Nem is lenne vele semmi gond, de valahogy egy kicsivel erősebb és időtállóbb gépre gondolnék. Először cirka 300 volt a keret, de most úgy vagyok vele, hogy max 350-ig még el tudnék menni. Tisztában vagyok vele, hogy ennyiért nem fogok ultra beállításokat "kapni" de azért jó lenne FHD-ban még egy jó darabig közel 50-60fps-el játszani.
A lényeg, hogy ne egy 4-5kg-os vastag "monstrum" legyen (optikai meghajtó mindenképpen felejtős) mivel néha néha vinném magammal, illetve a design sem utolsó szempont. Nézegettem az ROG laptopokat is, de mivel ebből a típusból annyi féle van mint égen a csillag, így igen nehéz a választás.
Szóval a lényeg mindössze annyi, hogy van max 350-em egy gamer laptopra (lehet akár használt is ha megbízható helyről származik) és ebből kellene kihozni valamit.
Köszönöm!
-
-
Khelben
nagyúr
válasz opeter87 #124763 üzenetére
Nagyon drága az a gép ennyiért, máshol 200-210-ért árulják azt a konfigot hdd-vel. 30k egy 256-os m.2 ssd bele és akkor van nagy tárhely meg gyors működés is. 260-ért már újabb hardverrel, I5-tel és fullhd kijelzővel is megkapod.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
válasz vacakpapa #124765 üzenetére
Szia,
Ennyiért normális játszós gépet nem fogsz kapni. De még olyat sem, amiben lenne SSD, vagy jogtiszta windows. ASUS K501 az a gép, ami alá nem érdemes menni minőségben. 950m-es videokártyával szerelt változatot keress.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
vacakpapa
újonc
Sziasztok. Ebben a hónapban vagy a következőben szeretnék vásárolni egy laptopot. 150 ezer forint környékén. játékokra, filmezésre, netezésre. nem nagy gépigényűek játékokra gondolok, pl wow, helldivers, hearthstone. kijelző mérete 15coll körül. Sokat lenne mozgásban. Op rendszer Linuxon kívül bármi jó. tárhely: 500 GB, jó ha van SSD. memória 4, de a 6 jobb lenne ha belefér az árba. külön optikai meghajtó nem kell. lehetőleg halk legyen. asztali pc-s vagyok, úgyhogy nem nagyon értek hozzá, de ha lehet, akkor ne prociba integrált vga legyen(úgy tudom jobb ha nem integrált). Új gépet szeretnék
-
opeter87
senior tag
Sziasztok!
Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget.
Most, sürgős.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Bruttó 250-270ezer Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, Office, vállalatirányítási rendszer, net
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem
15,6 col
Ritkán, főleg otthon és esetenként munkahelyen lenne használva
Win10 Pro
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD kell, és legalább 8 GB RAM
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nem kell FullHD, mert aki használni fogja azt nem érdekli.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gép és csak 27% ÁFÁS számlás gép.Eddig ezt néztem ki.
linkFőleg HP amit szeretnék, mert akinek lenne az szereti a HP-t.
Előre is köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
azt hiszem, ideje lenne belevenni összefoglalóba az akku témát
nem kell vele foglalkozni, nem tölt és merít, ha benne van az akku akkor is hálózatról megy alapértelmezettként a gép
az akku akkor is merül valamennyit ha nem használják, ezt tölti vissza a hálózat
sw-t eddig csak tp-nél láttam hozzá, más gyártónál/modellnél nem
a nagy helyzet az, ha hímes tojásként bánik az akkuval az ember akkor is meghalhat könnyen 1-2 év alatt
használni kell mint egy telefont, ott se szokta senki kivenni az akkut hogy kímélje ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
pzg
tag
Na, érkezik az új Dell Inspiron 15 7000
[ Szerkesztve ]
-
RWD
tag
Hali! Emlékeim szerint azt állítottátok, hogy a DELL Lati sorozatához létezik "akku töltés feszültség felügyelő" szoftver, paraszt fogalmazásban. Ezzel elérhetem azt, hogy beszerelt akku mellett (hiszen ezeknek nem kivehető az aksijuk) hálózati kábelről megy a lapos? Ergo nem töltöm és kisütöm folyamatosan az akksit. Irodai gép lenne, állandóan menne (persze este hazaviszem, így a PC nem játszik).
Vacillálok a Dell Lati E5550/5570 és a Thinkpad L560 között. Egyelőre csak a kivehető akku miatt szavaztam volna a Lenovo mellett. De ha a fenti felvetésem helytálló, akkor máris fordul a kocka. Képek alapján nem túl guszta az L560, T560-ra meg kevés lenne a guba. Plusz ugye a mostani Thinkpad minőség, amiket "hallok" tőletek...
Köszi!
-
petymeg
addikt
megoldódott
[ Szerkesztve ]
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
Khelben
nagyúr
válasz csanyiadam #124754 üzenetére
Ha munkára, akkor pl. egy HP Probook 430 G4 fullhd ips-sel jobb választás, főleg billentyűzetileg.
-
dávku
újonc
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Az "Ez a gép jó?" jellegű kérdésekre nem tudunk válaszolni! *
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Még ebbe a hónapba jó lenne
(2) A gépre szánt összeg forintban? Max 100.000 de ez a plafon
(3) Felhasználás? (irodai programok, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) a zárójelben lévők mind de azért már nem akarok egy ősi modelt
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Ritkán játszok de Akk Max Pain 3
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? TN
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Igen utalnék is vele
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win 8
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikaiMeghajtó kell-e? Ram min 4 GB, HDD, min 500 GB tarhely sata 3
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) web kamera és világító billentyűzet
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) használt -
Jakshee
csendes tag
Sziasztok!
A barátnőm laptop vásárlás előtt áll. Első sorban az egyetemi évek alatt fogja ezt használni az elkövetkezendő 4 évben. Így egy olyan laptopot szeretnénk választani, ami számára az otthoni felhasználásra megfelelő.
Előre is köszönöm a segítséget.1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Február vége fele.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 130.000 Ft.(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
A vásárlás fő szempontja az egyetemi évek alatti használat. Office programok, netezés, filmezés(otthoni felhasználás).(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15.6", a nagy méret a hordozhatóság miatt kilőve.
Annyira nem lényeges.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Igen, hetente lehet többször is. Nem valószínű.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10 támogatás legyen, vagy ne legyen rajta csak freedos.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
500GB HDD és 4GB RAM otthonra szerintem elég.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI mindenképp, de ha van VGA az se lenne rossz.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)?
Új legyen. -
Khelben
nagyúr
válasz Paul886 #124748 üzenetére
450k-ból kicsit már feljebb lépnék a középkategóriás játékgépektől. Valahova ide.
-
kisbanda
csendes tag
Sziasztok!
Erről a gépről mit gondoltok?
[erről]
Igazából erő annyira nem kéne, a lan hiányt pótolnám egy átalakítóval annyira sokat nem hasznalom hogy ne lennék meg nélküle.[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz benipntr #124743 üzenetére
Dell 7559-cel meglesz közepes-magas minőségben a 60 fps. Ugyanez Asus N552-vel vagy G551-gyel, csak az N552 nem ips kijelzős. Ultrán ~20 fps-t tudnak, úgyhogy arról le kell mondanod. Vagy spórolni még legalább 300k-t. 15 alatti gépet ne is keress, játékra nincs (hacsak nem az Alienware 13, de az megint csak nem 300k).
-
benipntr
újonc
napokban
nagyon max 300.000
játék ( World of Warcraft ), grafikai munka ( Photoshop, Illustrator ), hangfelvétel/demózás/alap stúdiómunkálatok, alkalmanként rövidebb videók vágása klippek gyanánt
Mint említettem World of Warcraft, és szeretném belőle a maximumot kihozni, ultra felbontásnak tudnék örülni
méret mindegy, egyedül a 17" szeretném elkerülni, cipelés miatt jobb lenne a 13-15, otthon pedig úgyis monitoron lenne használva. fényes vagy matt is nagyjából mindegy, de ha matt az nem hátrány.
mozognék vele, nem túl sokat, de azért előfordulna valószínűleg gyakran, utazás közben nem életbevágó a használat, alkalom adtán egy hosszabb úton egy film rövid unaloműzés erejéig, vagy egy gyors böngészés ha van internet
windows
tárhely legalább 1 tb, ssd legyen rendszernek +1-2 programnak, RAM legalább 8giga, optikai meghajtó nem életbevágó
hdmi mindenképp és esetleg hagyományos vga port se árthat
inkább újnak örülnék, de meghallgatom a használt ötletek is
válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!
-
gatesz
tag
válasz Khelben #124733 üzenetére
Igen, ezt sajnos tapasztalom én is.
A legnagyobb gond, hogy nem nagyon tudom megnézni a gépet, vidéken lakom, és nincs valami túl sok lehetőség a környéken
Marad a webáruház. Az Usa notebook-ot még megkérdezem a panel miatt az N551-el kapcsolatban.
Ha áldozok a videókártya rovására, akkor milyen IPS-es gép marad a Fujitsu A555G n kívül, ami még ajánlott? A fujitsuban nagyon gyenge videókari van.
A Dell 7559 tök jó, csak jó lenne 250 alatt maradni.
-
Paul886
csendes tag
Két hónapon belül.
450e
irodai programok, fotószerkesztés, zeneszerkesztés, programozás, játék hobbi szinten
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15coll vagy felette
Néha előfordul, de nem jellemző a szállítás
semmi
SSD fontos, ha van HDD az külön jó optikai meghajtó nem szükséges
Megbízható, strapabíró, halk gépet szeretnék.
Új gépet szeretnékKöszönöm előre is a segítségeteket!
-
balazs_pro
tag
válasz szabonagyur #124738 üzenetére
Nem neten rendeltem, személyesen. Emailt kaptam, csak link van benne, ami az új weboldalra mutat. Ki van ez találva.
COD HC MP 3000 óra
-
szabonagyur
félisten
válasz balazs_pro #124734 üzenetére
Ez a történet így nem kerek már ne is haragudj meg.
Bementél, ráböktél valamilyen konfigra és nem érkezett meg? Ha megrendeled kapsz róla papírt is, hogy ezt rendelted ennyiért és kész.
-
Chaser
legenda
válasz balazs_pro #124736 üzenetére
ne vedd bántásnak, akivel meg lehet csinálni megcsinálják
-
Chaser
legenda
válasz balazs_pro #124734 üzenetére
nem hallottam még róluk sok rosszat
kicsit határozottabbnak kellett volna lenned, valaki hibázott de az nem te voltál_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
balazs_pro
tag
Notebookspecialista.hu: tegnap megrendeltem egy gépet személyesen, leokézták, ma kiderült, hogy negyedannyi ram van benne, és közben érdekes módon a weboldal is megváltozott, szóval megpróbáltak átvágni. Nagyon nem ajánlott.
COD HC MP 3000 óra
-
gatesz
tag
válasz Khelben #124730 üzenetére
Köszönöm!
"N752JX elvileg ips (elcseszett egy gép azzal a cpu-vga párosítással...), a többi nem." - Ezek alapján gondolom nem ajánlott kategória.
Akkor tulajdonképpen 300ezer forintig ajánlott IPS panelos játékra is alkalmas gép az csak az Asus N551 JW sorozat, vagy Dell 7559?
-
Khelben
nagyúr
válasz gatesz #124729 üzenetére
A Dell 7559 mind ips, az N752JX elvileg ips (elcseszett egy gép azzal a cpu-vga párosítással...), a többi nem.
(#124726) csanyiadam: ha tudnánk, mire kell, akkor esetleg lenne jobb...
(#124537) padzso: 200 alatt jó panellel nem szétesős használt gép pl. a HP 8570W. Kicsit overkill a feladatra, de ezen még fát is hasogathatsz. Nem ips, de szép képe van, nagyságrendekkel jobb, mint a mai TN-ek.
(#124713) Fillér: Asus K501 jut eszembe. Vagy 17-esből Dell 5759, de abban gyengébb a hardver. Az az Acer semmivel nem lesz jobb, mint a csalódást okozó (gondolom X-es) Asus volt.
[ Szerkesztve ]
-
gatesz
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.
Az alábbi notebook-ok közül tudja valaki, hogy melyik IPS és melyik nem?
ASUS VivoBook Pro N552VW-FW053D
ASUS VivoBook Pro N552VW-FW037D
ASUS N751JX-T7233D
ASUS VivoBook Pro N752VXElőre is köszönöm!
-
csanyiadam
tag
Sziasztok,
Szeretnék egy laptopot vásárolni és ez a gép jelenleg a befutó: Asus Zenbook UX305UA-FC040T.
Érdeklődöm, hogy ár-érték arányban milyen választás, illetve tudtok ajánlani ebben a kategóriában jobb megoldást?
Köszönöm szépen.
Szép napot.[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
válasz padzso #124723 üzenetére
A mostani laptopok (a teljesen belépő szintű gépeken kívül) szinte mind FHD 1920x1080-as felbontású. Ez alá nem érdemes adni.
Brandynew fórumtárs javaslatai szerintem neked is jók lennének. Ahogy nézem az SSD hiányzik belőlük, viszont IPS panellal rendelkeznek. Ha csak SSD-s gép érdekel, az nem lesz IPS paneles ebből az árkeretből. A helyedben én is ezek közül vennék egyet, aztán SSD-t tudsz bele rakni később is. IPS panelt viszont nem.
A Windows 7 kompatibilitásnak azért nézz utána, nem 100%, hogy vannak ezekhez a gépekhez driverek.
[ Szerkesztve ]
-
DARX
csendes tag
válasz KubanitoS #124711 üzenetére
Köszi szépen padzso és KubanitoS a tippeket az X-es szériával kapcsolatban!
Sajnos a 180e már nagyon a felső korlát volt, tehát afölé már nem tudtam menni, de amit ajánlottál a K501 i3-as elég jól nézett ki, plusz 173-ért pont benne volt a keretben, úgyhogy meg is vettem.
Kösz mégegyszer!
[ Szerkesztve ]
-
knoxhu
senior tag
-
knoxhu
senior tag
válasz Szkipi #124715 üzenetére
(bocs ezt nem válasznak akartam írni.)
Sziasztok!
Kizárólag netezéshez keresek valami olcsó notebookot, természetesen használtan is megfelel.
Egyetlen elvárás, hogy bírjon akadás / fagyás nélkül futni. Örülnék ha max. 30 - 40 ezerben megállna a dolog, bár nem tudom ez mennyire lehetséges. Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Szkipi
tag
Sziasztok.
Végül meglett az én notim is egy Acer: [link]
Mivel utolsó darab volt így felajánlották hogy 170ért vihetem 2 év háztól-házig Acer garival + Win10 Home 64bit kulcsal együtt.
Ugyan 20e Ft-al túlléptem a keretemet de majd Ti megírjátok hogy megérte vagy nem"Nincs ez elb@szva, csak másra lesz jó!"
-
hallador
addikt
válasz Chaser #124712 üzenetére
Igen ezek mind TN paneles megoldások, én úgy tudom (persze lehet rosszul), hogy a gen1-es 820-asokban nem volt IPS panel. A gen3-omban talán már volt olyan amiben volt IPS.
-
Fillér
csendes tag
2-3 hónapon belül
200-220 000Ft
Főleg irodai filmezés netezés, de egy kis játék is.
BF1 érdekel alacsony normál grafikán, World of tanks normál és jobb grafikán ha lehet. Bár nekem inkább a játszhatóság a fontos mint a grafika.
15,6-17 colos, jelenleg 17 colos van és nagyon szeretem de jobb lenne inkább egy erősebb gép kisebb képernyővel. Mindegy milyen kijelző de a mattot jobban csípem.
Lesz néha áthelyezve, de útközben sosem lesz használva.
Windows 7 támogatás jó lenne de nem riadok el az újításoktól sem, de maradnék a windowsnál.
1TB HDD 8Gb ram, ssd nem szükséges, de ha javítana valamennyi FPS-t a játékban akkor 96-128 gb nem riadok vissza. Jó lenne ha lenne DVD író olvasó, de ha még javíthatunk a hűtésen vagy a cpu-n ha nincs akkor nem kell.
HDMI, 4 USB, Bluetooth 4.1
Számla kell, garanciával, ha lehet 2-3 év.Jó lenne ha a hűtése jó lenne. Sajnos a páromnál nagyot csalódtam az Asusban.
Előre is köszönöm a segítséget. Amit eddig kinéztem.
Aspire F15 / 15,6" FullHD 1920 x 1080 LED / Intel® Core™ i5-7200U / 8GB DDR4 / 96 GB SSD + 1TB HDD / NVIDIA® GeForce® GTX 950M 4GB[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz hallador #124701 üzenetére
"festék", ettől független nálam kimeríti a bazári fogalmát
régi modelleken valahogy kicsit szebben mutatott a szálcsiszolt alu...nem csak én nehezményeztem ezt a megoldást, de mint mondtam, másba nem tudok belekötni mostani viszonylatban
sztem ott is volt már fhd ips megoldás, 12,5" hd tn sajnos pocsék bármelyik gépről van szó
és ezek ha jól sejtem nem is pwm free megoldások, csak a fhd modellek_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
KubanitoS
veterán
Szia!
X sorozatot hanyagold, itt nincs róla senki jó véleménnyel. Rossz minőségű műanyag, elégtelen hűtéssel.
ASUS K501-et ajánlanék. Fémházas, duplaventis hűtés. Sajnos csak i3-as, de a videokártya 950m-es. Játékfüggő, hol lesz kevés a proci, általában a videokártya a lényegesebb játék alatt.
Ha felemeled az összeget 200-ra, ott már van i5-ös K501-is. Itt nézelődj. Arra azért figyelj oda, hogy van amelyik csak 940m-es kártyával szerelt. Mondjuk még egy ilyen gép is jobb választás lenne, mint egy X-es ASUS.
-
dugo_
veterán
válasz Ravenloft #124706 üzenetére
Az SSD előnye a HDD-hez képest a nagyságrendekkel alacsonyabb elérési idő, ill. a nagyságrendekkel gyorsabb random olvasás. Általános felhasználásra minden más adat többé-kevésbé irreleváns.
A szekvenciális sebességek ott számítanának, ha két hasonlóan gyors SSD között akarnál másolgatni nagy fájlokat, például videót vágnál és vándorolnának a nyers és kész anyagok ide-oda. De neked nem erre kell, így semmi értelme a szekvenciális sebesség alapján dönteni.
Sokkal fontosabb a garancia hossza és minősége (van-e íráslimit), az adott típus gyerekbetegségei (ha van), memóriachip típusa, érdemes MLC-t keresni (SP900), vagy legalább 3D VNAND TLC-t (Samsung EVO-k, MX300) a sima alacsony terhelhetőségű planár TLC budget modellek helyett stb.
Minden másra egyébként két SSD-vel foglalkozó topik is rendelkezésre áll, sok felhalmozott magyarázó cikkel, ajánlásokkal.
-
padzso
tag
Mind ipari hulladék! Ajánlani nem tudok, jelenleg én is arra várok. De a nálam okosabb azt mondják mindig, az Asus X-sorozattól jobb távolmaradni, hacsak nem eldobós cuccra vágysz, vagy épp évente cserélsz gépet.
(#124708) Tikakukac
3 vagy 6 Gbit elméleti sebesség már édesmindegy. Gyakorlatban úgysem érjük el.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Ravenloft #124706 üzenetére
Itt vagy TP topikban írta a kolléga talán: véletlenül Sata2-re dugta az SSD-t géprakáskor nem 3-ra. Amíg a gépben észre nem vette később a gondot, abszolúte nem tűnt fel neki. Na, hát ennyit számítanak a nagy számok meg portok
-
dugo_
veterán
válasz Ravenloft #124703 üzenetére
M.2 SATA 2280-as modellekből tudsz szemezgetni. PCIe-t nem támogat, ezért a SATA 3 elméleti maximumát tudod csak közelíteni ezekkel a darabokkal.
850EVO, SP900, MX300 például ajánlott darab.
-
dudi6
senior tag
Sziasztok! Párom szeretne egy laptopot. Könnyű, vékony nőies laptopot szeretne.
Zenbook-t néztük ki de az drága. A keret kb. 150.000 Ft. Általános dolgokra lenne használva: internet, office, nagyon ritkán film nézés. 13"-s méretben újonnan. Operációs rendszer nem fontos ha így olcsóbbra kijönne.
Használtan is érdekelhet, de csakis garanciával és szinte vadi új állapotban.
Mit ajánlanátok? -
Ravenloft
tag
Opss.... elnézést, egy Dell 7559-hez néznék SSD. Elsődlegesen játékhoz kellene ez a fajta háttértár, ahol is nem tudom (mivel nem vagyok jártas benne) mi az "elfogadható" írás/olvasási sebesség. Minimum 256 de 512-es is szóba jöhet.
Tudnátok tippet adni? Ja és sry ha nagyon offtopic lettem volna.
Thx!
-
hallador
addikt
válasz Ravenloft #124698 üzenetére
Mondjuk mondasz típust? Mert van pár méret, ez így elég ködös megfogalmazás, alaphelyzetben 3 fajta van 2242, 2262, 2280, de ezen felül is vannak még.
-
hallador
addikt
válasz Chaser #124696 üzenetére
Az a bazári nem festék, hanem a gépre égetett műanyag, karcálló, kopásálló, és ütésálló, az az nem festett, nem kopik, és nem is jön le, hanem fényesedik rendesen. Szóval a bazári az relatív. A 820 G1 megveri a mai 12,5-ös mezőnyt oda vissza, a kijelzőbe bele lehet kötni másba nem nagyon. Nekem is az van.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Külpolitika
- Apple notebookok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Elfelejtettem a film címét
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6