-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz Chaser #117999 üzenetére
Az jó, én eddig csak drága többéves használtakat fogtam ki, sajnos nincsenek mindenkinek jó kapcsolatai.
A külföldön kidobott gépeket, némi felújítással itthon eladva meg lehet élni belőle, nincs is ezzel semmi gond.
Sok esetben minőségibb géphez lehet így hozzájutni, akkor is, ha azt a német vagy az angol, amerikai szemétnek nyilvánította.
A lényeg a jó ár-érték arány egyensúlya.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Dhampir #117997 üzenetére
azért nekem megfelel pár hónapos gép sokszor bolti ár feléért, meg sokunknak is
aki azt mondja van 100k-ja csodát nem lehet tenni, kap belőle egy 8560/70-et 1 év garal, aztán megy ameddig megy, addig sem bontószökevény előtt ül amíg él, és az új vackokkal ellentétben alkatrész is akad hozzájuk
sokra mész a bolti garival ha kis túlzással fél életét valami szervizben tölti, és aíg nálad van addig is max elviseled, a 100k-s förmedvény mind olyan
autó hasonlattal, 3m-ből új beugró vagy 3m-ből használt de fullextrás bevált típus, nálam utóbbiszerk: bármelyik gépre legálisan tehetsz linuxot vagy wint, osztán' vagy megy v nem, de nem illegális, winnél nyilván megfelelő licensz a feltétele
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Dhampir
félisten
válasz P.mini #117988 üzenetére
Volt ilyen gépem FX Kaveri procival, a kijelzőjét leszámítva egész jó volt (ha nem zavar a fényes tükröződő kijelző, és a nem túl jó hangszóró, ami hangos ugyan, de spóroltak a minőségén).
A kasztnija viszont gyenge, óvni kell!
Valaki a gépét állítólag 30 centiméterről leejtette, és így nyílt fel a sarka:
Igaz, hogy összetört ThinkPad W500-ról is olvastam, amikor ráesett az illető, tehát nincs elpusztíthatatlan gép, legfeljebb a mesében, de a Z50-75 nagyon műanyag.
A Z585 még masszív, sokkal erősebb gép volt.
Szinte Linux kompatibilis, tehát legálisan tehetsz rá nyílt forráskódú operációs rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Chaser #117987 üzenetére
Persze, hogy lehet többel, sokszor ráfizetéssel, habár én onnan is újat szoktam venni a gari miatt is (meg legalább nem porosodott, és barmolták össze belülről sem, legfeljebb a gyártósoron).
Két kivétel volt eddig használtak terén; a ThinkPad T510 és a HP Compaq 8510p.
Az előbbi nagyon jó vétel volt (nem árban), és mindmáig használatban van tesómnál, az utóbbit pedig megvétel után eladtam 2013-ban, mert rendkívül zajosnak találtam.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
-
P.mini
aktív tag
Sziasztok! Remélem jó fórumban járok. Ha nem, akkor a kérdésem azonnal törölhető.
Én már rendeltem egy laptopot (Lenovo Z50-75 AMD A10, 16 GB, AMD R7), de még nem jött meg. A kérdésem az lenne, hogy mivel OP. Rendszer nélkül kapom, abban az esetben, ha én nem "tiszta" Windowst teszek rá magamnak, abban az esetben ugrik-e a garancia, vagy van-e bármi hátulütője. Vagy esetleg az megoldható-e, hogy egy üzletben (szervizeseknél) felrakják nekem, úgy hogy ne kelljen megvenni 30-40 ezerért a Windowst, és az kb. mennyibe kerülne. Előre is köszönöm! Jó hétvégén a továbbiakban -
Chaser
legenda
válasz Dhampir #117986 üzenetére
még jó, h pl laptopsystemnél is lehet 1 év garral venni használt gépet és sok más kereskedő is árulja 1 évvel, gyári garos gépeken meg lehet 2-3év is
mily' szerencse h az itthon eladott több ezer gépből valakinél van hibátlan is, de ui. alapon sokaknál meg nem az van, ha téged oboáztatnának hetekig lehet te se remegnél
inkompetens dilettáns banda, gondolom akiket nem vettek fel normális munkahelyre azok tolják ott, hasonlóan az autós márkaszervizekhez_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Dhampir
félisten
válasz dugo_ #117984 üzenetére
A saját eddigi Lenovo notijaim hibátlanok voltak (egy kivételével, talán a Z575, amiből kilógott valami cérnaszál vagy mifene , később a Z585 már rendben volt), inkább a terjesztett negatív szerviztapasztalatoktól kezdek remegni.
A rossz szerviztapasztalatok feltételezhetően valósak, de akik meg elégedettek a gépeikkel, azok többnyire hallgatnak.
Ezért kell például használt üzletit venni, mert amikor letelik a 6 hónap gari, utána már nem probléma, ha netán szervizeltetni kell.
[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
válasz nzozz #117983 üzenetére
Szia,
A Fujitsu A514 lehet egy alternatíva. Az árba egy 240 GB-os SSD és a +4 GB ram is belefér még. A winyó meg mehet az optikai meghajtó helyére.
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
dugo_
veterán
válasz z123456z #117979 üzenetére
Az. Nem mondanám szerencsének. Inkább a törzsfejlődésben megütötték az értelmesebb csimpánz szintjét, ezért egy HDD cserét még el tudnak végezni, vagy Dhampir írt sikeres zsanércseréről is, az sem egy extra dolog.
Nekem egy Z50-en bármikor, amikor a kijelzőn túlsúlyba került valami sárga árnyalat, főleg a FFD200, akkor eldobta magát vaksötétre a kijelző. Akku ki, táp ki, kóbor elektronokat kiürít, majd utána működött x ideig újra.
Nyilván ehhez az összetett hibához már hülyék voltak, ezért inkább visszaküldték érintetlenül és hibátlannak felcímkézve, hátha nem fog feltűnni, hogy továbbra is rossz a gép.
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Valami ilyesmit keresnék:(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? most augusztusban
(2) A gépre szánt összeg forintban? a felső határ 150 000Ft
(3) Felhasználás? egy programtervező informatikus hallgatónak lesz, tehát a multimédiás felhasználás mellett különböző programozási feladatokhoz, esetleg rendereléshez is lenne használva, játékra viszont nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? egy egyszerű 15,6" -os, matt TN kijelző megfelelő, a full HD se követelmény
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? a hordozás nyilván elő fog fordulni, de az utazás közbeni használat nem valószínű
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) valamilyen Windows lesz, de nem szükséges, hogy ez előre legyen telepítve
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Elegendő egy SSD, nincs szükség nagy tárhelyre, memóriából viszont nem árt 8GB (akár utólag is, ha a garancia nem sérül), az optikaira se valószínű, hogy szükség lesz.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? csak új
Milyen gépet tudnátok javasolni?
Köszönöm -
z123456z
őstag
Ezek szerint valóban szerencsés vagyok. Csak az a fránya lottó ötös nem jön. Körbeszaglászok pc fronton is. Kösz mindenkinek.
-
anorche1
őstag
válasz z123456z #117979 üzenetére
A lenovo z50-70 -esem 4x volt szervizben, utolsó alkalommal több mint egy hónap után, múlthét szerdán kaptam egy csere engedélyt. Remélem a jövőhéten letudom játszani a dolgot a webáruházzal, és több mint 6 hét után újra lesz gépem. A többi javítás is min. 2 hétig tartott, tehát jelenleg összesen 11hétig, azaz 77napig voltam gép nélkül, 2014. december 30. óta (a gépet január 10-én kaptam készhez, de a garnciát mégis a vásárlás dátumától számolják, nem is értem h miért).
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
-
dugo_
veterán
válasz Bluesummers #117975 üzenetére
Pont elég volt megemlíteni ahhoz, hogy végre összekapják magukat és kész legyen a gépem. A jövőre nézve meg se Lenovot, se semmit nem fogok venni, aminek ehhez a dilettáns retek bandának köze van. Tanulópénznek elment.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Chaser
legenda
válasz akos712 #117971 üzenetére
én sem szeretnék sok mindent de ha kell akkor kell sajnos
aki 17-es dögöt keresne, aprón előbb láttam egyik üzletnél 8760w-t k3000-es vga-val, i5 van benne, bele egy k_vad i7 aztán sok mindenre elég tud lenni, 100k-ért adja
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
őstag
válasz dugo_ #117927 üzenetére
Az ilyennel egyetértek, nálam is vannak hasonló tapasztalatok, csak nem magyar földön, de kö..ög emberek mindenhol vannak sajnos, amíg az ember rendőrségre nem megy. Fogyasztóvédelem? .. hát ... ilyen békítőtársulat vagy mi van, de fogy.védelem tudtommal már nincs. Bíróság hülyeség, hacsak nem egy ThinkPad P70-esről beszélünk.
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Bkrisz9
őstag
válasz akos712 #117971 üzenetére
Leírtam kicsivel feljebb miért nem lehetséges ez és, hogy mik a lehetőségeid. Sőt, azt is miért ilyen drága. Nincs ilyen gép ennyiért és pont.( legalábbis ajánlott nincs (ajánlott: megütnek egy bizonyos minőségi szintet a komponensei és jó a hiba arány /szoval legyen egy bizonyos szint alatt a meghibásodás valószínűsége statisztikai alapon)
Vagy pénz kell több vagy az igényeket kell lejjebb adni.Sajnos ami igényeket levettél azok a kissebb problémák voltak így nem igen változott a dolog. Amit venni tudsz 150-ből az a Fujitsu A514 és A555 illetve Dell 5558/5559 modellek SSD-vel. (nem A555G). Itt a jó kijelző és a hosszú akku idő a buko. 200 felett kicsivel van a Fuji A555G FHD IPS-el. Utána az a két ASUS jön amiket 1-2 napja linkeltem neked.
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
-
QwErTy42
addikt
válasz atom18 #117958 üzenetére
Szia,
+1 a Fujitsu A514-re.
(#117971) akos712 Szia,
Tömören: nem megoldható, bővebben alább:
A megadott keretösszeg mellett az elvárásaid magasak. Ajánlott gépet ennyiért nem tudunk mondani, ami megfelelne minden kritériumodnak.
A dolog első körben az IPS kijelzőn bukik el. Az első vállalható szükségmegoldás a HP Pavilion 15 lehet 165 ezerért.
Viszont ezt a gépet nem arra találták ki, hogy masszívan igénybe vedd. Ez az otthon, koliban, asztalra-lerakós fajta. Ott jól elvan és jó eséllyel kibírja a gari végéig, talán kicsit tovább is.Ami a te felhasználásodra ideális lenne az a HP 8570W mobil munkaállomás. Combos négymagos (nyolc szálas) i7-tel egy elpusztíthatatlan házban.
Hátránya az árán túl, hogy tokkal-vonóval 3 kg. Nem az a szaladgálós fajta...[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
akos712
csendes tag
Nos... Nekifutnék mégegyszer, mert nem szeretnék annyit költeni egy filmezős, sorozatnézős, programozgatós gépre, mint amennyibe egy erőmű kerül i7-tel és dedikált kártyával... A cél most a sebességen és a kényelmen van...
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
mostanában
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150 ezer
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
programozás, netezés, emulátorok futtatása
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
1080p, lehetőleg IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép?
Használnád-e utazás közben is?
Sokat, de van mikor házon belül, nem szabályosan mindig hosszú útra, bár inkább az lenne a fontos, hogy ne kelljen mindig töltőre dugni...
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Debian vagy Arch lesz KDE Plasmaval
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó?
min 128 GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nagy üzemidő, ne kelljen füles videót nézni, sebesség
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak új
ez így már megoldható? -
törölt tag
-
Tikakukac
titán
válasz skytozen #117964 üzenetére
Bizony a matt panel ezt lehagytam.
Ezt te tudod, a diffi köztük szerintem alaplapi oldalról is annyi, amit 1 kezemen meg tudok számolni. Ha matt kell vedd azt, ha HDMI kell akkor azt. Ha gigabites LAN-t használsz de fényes kell, akkor pedig megfogtál
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz skytozen #117961 üzenetére
Konfigfüggő, ha ugyanaz akkor szerintem nem árulok el sok titkot, hogy így NBD gari nélkül a Vostro nem nagy valami, mondjuk sose volt az. Akinek kell a régi videó kimenet plusz az az 1-2 szoftveres plusz amit adnak mellé, bár már ez sem hiszem, hogy annyira él na annak max.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz skytozen #117956 üzenetére
Az EU sem fenékig tejfel és változik mint mondtam mindenhol mi meddig és hogyan. Dellnek hétfőn telefon, megkérdezed az országokat ami érdekel és az a tuti. Plusz mailben is megkéred, hogy legyen alapod ha gond lenne.
Ha köcsög lennék azt mondanám, hogy cseréltek rajta egy portot.
-
atom18
senior tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék vásárolni és szeretnék egy kis segítséget, hogy milyet ajánlanátok.
(1) Maximális keretösszeg Ft-ban? 130 000 Ft
(2) Kijelző mérete, felbontása, fényes, matt? 15,6, felbontás mindegy, a fényes és a matt között mi a különbség, egyikben látom magam, a másikban pedig nem? Ennyi?
(3) Notebook tömege? 3 kg
(4) Felhasználási kör (játék, munka stb…) – lesz-e CPU vagy GPU igényes alkalmazás? netezés, filmnézés, zenehallgatás. CPU vagy GPU igényes játékkal nem játszom
(5) Mi a fontosabb számodra, a megbízhatóság vagy a teljesítmény? megbízhatóság
(6) Operációs rendszerrel, ha igen milyennel vagy FreeDOS-al kéred? Nem operációs rendszerrel
(7) Tárhely (HDD) és memória (RAM) mennyisége? ODD-re van szükséged? SSD-vel szeretném 4gb ram minimum
(8) Egyéb kívánság (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HDMI, USB, webkamera, SD kártyaolvasó
(9) Mikor lenne esedékes a vásárlás? egy hónapon belül
(10) Milyen notebookot néztél eddig? Lenovo IdeaPad 100 80QQ00F3HV igazából csak ezt néztem eddig.Előre is köszönöm a segítséget!
üdv
atom18 -
Tikakukac
titán
válasz skytozen #117953 üzenetére
Igen, ha definiáljuk a nemzetközit előre akkor mindenképpen. Dellnél a legutóbbi infóm az volt NBD-re (simát nem tudom), hogy mindenképpen első garizás után indul a helyi garira átrakatás amihez a számlát elő kell kotorni.
-
skytozen
csendes újonc
A gyártói garancia nemzetközileg érvényes?
Tehát ha Magyarországon veszek egy Dell laptopot, amihez jár 3 év gyártói garancia, és mondjuk Ausztriában beviszem egy Dell márkaszervizbe, akkor ott is él a garancia? -
Khelben
nagyúr
válasz Arcanus #117950 üzenetére
Dell, HP. De ezekkel nem is az a fő baj, hogy csak 2 évig bírják. Lehet hogy elmegy 4-5 évet is. Csak közben szar használni, mert lassú, mint a csiga az akácerdőben. Minden alkatrészéből sugárzik az olcsóság, a kijelző fos, a billentyűzet használhatatlan, a házat megérinteni is kellemetlen. Kb. erre számíts.
-
-
Arcanus
aktív tag
válasz Tikakukac #117932 üzenetére
Nos jobban körülnéztem, utána olvastam és tényleg 100 alatt nem érdemes ilyenekre tervezni. Akkor egyetlen kérdésem maradt: ebben az ár kategóriában melyik gép az ami elfogadható (2 év használat max)? A baj, hogy zsákszámra vágják hozzád neten, különbség konfig között alig-alig míg fajtából 1001 van.
-
Dhampir
félisten
válasz undercover #117946 üzenetére
Nem tudom, nekem az 5748 és 5749 billentyűzete tetszett, az biztos, hogy nem süppedezett annyira nyomásra.
-
Tikakukac
titán
Kemény és rövid úton jár, de ez a piac 99%-ra igaz. ideapad 500 itt vigyorog, ahogy ütöd a billentyűket úgy villog a billzet alól a fény, úgy hajlik
-
Kija
aktív tag
Miért lenne rossz?
-
undercover
őstag
Dell 7759 nek tényleg olyan rossz a billentyűzete?
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
Tikakukac
titán
válasz bohotz #117942 üzenetére
x201 meg T410, T510 ha TP
HP frankó kérdés, mert ott repkednek a konfigok, elitebookra szűrsz és 3 jegyre benézed a proci kódját, na az reális 40 körül.
Latiból E6410 meg E5410 amiből lesz sok
-
Tikakukac
titán
Nyilván vedd az üzleti gépet, messze nem 1 szinten mozognak a dolgok a konzumerekkel még most sem.
Bármelyik használt bolt, ami szimpatikus és ad számlát valamint nem 2 hetente szűnik meg tökéletes, ebben főleg nem merek semmit leírni, 1-2hete megint beőrjöngött egy észkombájn privátban, ahhoz meg bőven nincs kedvem így 2 nyaralás között.
skytozen: Meg mikor... voltak idők, amikor használtak még csavart, még a legtöbb Amilo is különb mint elviekben sok presztízs gépsárkány ma.
[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
válasz Tikakukac #117937 üzenetére
nem ragaszkodok az újhoz, de akárkitől vmi hirdetés után azért nem mernék megvenni semmi ilyesmit főleg nem 200-250k körül.. ha van megbízható forrás használt gépekre az is érdekelne. Illetve továbbra is hogy márkán belül pl Dell Inspirion, Latitude, Vostro stb érdemes egy extrásabb Inspirion-t venni vagy egy kicsit szerényebb Latitude-ot? Ugyanez vonatkozik a HP-re. A hosszú távú megbízhatóság és az általános minőség (pl igényesebb anyagok, jobb hűtés stb) fontosabb, mint a teljesítmény v gyorsaság.
Egy kb 8-9 éves FS amilo-ról történik a váltás (512mb sdram és hasonlók).., ehhez képest még egy mostani 120e ftos gép is maga lenne a megváltás. Bár nem tudom azok ki tudnának e húzni ennyi időt amennyit ez a sokat szidott gép kibírt eddig, úgy, hogy egy fillért nem kellett rákölteni.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz bohotz #117936 üzenetére
Első genes inteles elitebook-thinkpad-latitude lesz padlásig pakolva. Ami jobban tetszik és jobb állapotban van (akksi főleg, meg ha az halott, gatyádat ráfizeted) azt veheted, de előtte azért topikjába dobd be, a szériahibákról mit tudnak és mennyire költséges dolog.
d4d: 250 ropiból van minden. Ha nem kell új szó szerint bármit vehetsz, az ultrabooktól a nagy workstationig. Dellből lati, HP-ból elitebook, IPS eleve nagyon beszűkíti a lehetőségeidet, ha ultrabook kell lesz envy meg E7450, ha nem akkor meg passzolom ezt a részt, rengeteg panelkombó van már ezekből TN/IPS vegyesen. De gyári adatlap segít, apró pedig annyira azért nem tocsog a jó gépekben.
-
bohotz
csendes tag
[link]
Ebben tud valaki segíteni?[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
Sziasztok, újra nekifutok, hátha változott valami
Nem szeretnék különösebben részletekbe belemenni (ha kell akkor leírhatom) csak ajánljatok légyszíves néhány típust 250e ftig. Vagy márkákon belül olyan modelleket (pl HP Envy, Probook, Pavilion), szériát amivel jó eséllyel nem nyúl mellé az ember. Dell, HP modellek előnyben. Főleg netezésre, ritkán filmnézésre lesz, ne akadjon le FHD filmekkel, youtubeon stb. Min 8GB ram kell, FHD felbontás, Oprendszer Win 10. min 3 USB és egy HDMI kimenet. Semmi külön extra. Ha belefér akkor IPS kijelző és SSD is jó lenne.
Másik kérésem, max 150e-ig mi az ami ajánlott általános, netezős ritkán filmnézős célra, a fentihez hasonló összeállításban csak nyilván kihúzva pár extra, IPS kijelző, SSD és talán a Full HD felbontás is..
Köszi
-
Tikakukac
titán
válasz Arcanus #117930 üzenetére
WoWosoktól kérj egy mostani konfigot amit lefed a dolog aztán meglátjuk. Azt már szögezzük le: ami 100k alatt van az kényszergép, nem az, amiért amúgy pénzt kéne adni.
skytozen: Cseh sörrajongók és márkarajongók körében osztatlan siker. Nálam is voltak meglepetések, de jellemzően ezek vagy élj a mának szóltak vagy a pokoldrága szintből jöttek ki.
-
skytozen
csendes újonc
Az acer laptopokról mi a véleményetek?
(a 100-150 ezer közöttiekről) -
Arcanus
aktív tag
Sziasztok!
Két laptopot kellene venni a közeljövőben (augusztus - szeptember eleje), én nem vagyok képben a notebookok terén, így hozzátok fordulnék segítségért.
Az első laptop igénye:
(1) mikor vásárolnánk - augusztus, és szeptember eleje
(2) összeg - max 100e Ft (ha kell akkor táska jöhet külön, de jobb lenne vele együtt)
(3) felhasználás - csakis irodai munka (excel, ppt, word)
(4) nem, játékra nem használná az illető
(5) kijelző mérete - 15.6" elég, nincs extra igény
(6) mennyit lesz hordozva - hetente egyszer - kétszer
(7) operációs rendszer - windows
(8) egyéb kívánság - nincs
(9) csakis újonnanA második laptop igénye:
(1) mikor vásárolnánk - augusztus, és szeptember eleje
(2) összeg - max 100e Ft (ha kell akkor táska jöhet külön, de jobb lenne vele együtt)
(3) felhasználás - filmezés, játék, netezés
(4) LoL, Wow - utóbbi full grafika, felbontás 1080p, de nem kötelező ekkora méret lehet kisebb is
(5) kijelző mérete - 15.6" elég, 1080p, de lehet kisebb is
(6) mennyit lesz hordozva - hetente egyszer - kétszer
(7) operációs rendszer - windows
(8) egyéb kívánság - nincs
(9) csakis újonnanMint látható a kettőnek az igényei a játékban és a filmezésben térnek el, a többi azonos (kb). Így akár lehet ugyanolyan mindkettő.
[ Szerkesztve ]
-
Bkrisz9
őstag
válasz akos712 #117909 üzenetére
Programozás jó billentyűzetet igényel, ezt a kis gépek alapból nagyon ritkán tudják a vékonyság miatt ha a többi jellemző (lötyögés, zörgés) elviselhető szinten is van. Az IPS kijelző még általános multimédiás gépben 15,6"-ban is 200.000-nél indul, kisebben már 250-300.000. A sok hordozás strapabíró házat igényel ezt pedig a gépek nagyon nagy része nem tudja és 1-1,5 év alatt esélyesen széthullik. A komolyabb üzemidő szintén drágítja a dolgot és kevés gép tudja. SSD szintén drága gyárilag. Jó hangszóró meg notebookban mondhatni, hogy nem is létezik. Jó tapipad is majdnem, hogy csak üzletikben van. Az összes kritériumod tolja felfele az árat.
Ezeket végiggondolva gondolj bele az a Toshiba vajon miért kerül ennyibe ha másik ilyen drágán adják ezeket.Hát azért mert ami nincs az adatlapon azt kispórolták belőle. Nem mellékesen ezt a gépet rendes garanciás itthoni boltban nem is találtam.
Talán ez jó lehet:[link]
Egyébként meg ezeket a passzív hűtéses dolgokat elfelejteném mert iszonyat nudlik (képesek 1-2 komolyabb weboldalba beleszakadni) és egy i3-as gépet vennék mert azt nem kell nagyon hűteni ezért aránylag halk marad a gép és ésszerű, használható teljesítményt is kapsz. pl.: [link]
Olcsóbban nem tudok semmit mondani sajnos.
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
dugo_
veterán
válasz z123456z #117926 üzenetére
A drága Telemax addig küldözgeti vissza javítás nélkül a gépet, amíg el nem kezdesz fogyvéddel/polgári perrel fenyegetőzni. Mire megjavítják, addigra úgy néz ki a gép, mint ha a kutya szájából húzták volna ki, mert minden egyes beküldésnél összebasszák, szétkarcolják.
Közben hazudoznak, munkafelvételi lapot hamisítanak, hülyének néznek.És ha szerencséd van, akkor 2 hónap huzavona utána talán lesz egy működő géped.
-
Tikakukac
titán
válasz z123456z #117924 üzenetére
A 630-635 mostani megfelelője teljesítmény/leadott lóerőben a 940M körül van. Ez 150 ropis határ, és ezek a legalják építésben közel sem az amit anno tudott a belépő.
A titok: elszállt dollár. A megfizethető dolgok mind fentebb mentek nem is kicsit, ezt le kell nyelni.
-
z123456z
őstag
válasz Kbali #117911 üzenetére
Érzem én a jó szándékot, csak nem jutok vele előbbre. Annak idején sem ajánlásra vettem a G580-at, hanem megfelelőnek tartottam a paramétereit. Most sem konkrét ajánlást kértem, csak az ismereteimet szerettem volna aktualizálni proci és vga ügyben. Ezek ismeretében döntök majd, még ha nem is csak ebből állnak a masinák. Ha konkrét típus ajánlására lesz szükségem, ami még előfordulhat, akkor kitöltöm a kérdőívet, és megkérlek benneteket, hogy ajánljatok valamit az igényeknek megfelelően. Addig csak arra vagyok kíváncsi, hogy mi az ősrégi GT635M mai megfelelője, vagy amivel azért a gyengébb gépigényű játékok szépen elszaladgálnak, esetleg nagyon minimál igényekkel a nevesebb játékok is játszhatók? Nem fps meg mHz bajnokokra vagyok kíváncsi, hanem, hogy léteznek e ma olyanok, mint anno a 635 a megfizethető kategóriában.
De tegyünk egy próbát, csak hogy ne én kössem az ebet a karóhoz, hátha így előrébb jutunk, bár úgy gondoltam, hogy itt pusztán tájékozódni is lehet, nem konkrét ajánlatokat megismerni:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- most kezdte el rágni a fülem
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- neki van 80 körül, esetleg 110-ig kiegészítem
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
- játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- online játékok, minecraft, nemrég emlegette a farcry4-et is, nyilván nincs szüksége maximális grafikára de azért ne akadjon
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- 15 és mindegy
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- asztalon
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- win
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- el van ájúlva a teráktól, szerintem felesleges, mai átlagos megfelel
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
- hűtés közben is csendes legyen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- jó lenne új, garanciával, esetleg használt, ha valóban jó és megbízható, de inkább egy gyengébb új[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz Tamyra #117919 üzenetére
Innen válassz valamit, aztán kész.
40k-ból kapsz c2d-t garival, vagy 1st gen core i-t gari nélkül. Játék vagy felejtős vagy marad az egérmozi felbontásra lehúzott grafika.Konzumer vackokat hiába nézel 3-4-5 évesen, azok már rég túl vannak a tervezett élettartamukon. És alkatrész se lesz hozzájuk, ha bütykölni kell.
skytozen
mysoftról veheted. Ha tudod nézd meg őket élőben, amúgy sem túl acélos TN panel van bennük, szóval a filmnézés sehogy sem lesz nagy élmény. De ennyiért ez van.
-
Tikakukac
titán
válasz Tamyra #117920 üzenetére
Mert próbálok neked időt spórolni, meg pénzt, hogy ne vegyél szemetet. Azt nem érted még mindig, hogy amit akarsz az ennyiből nem létezik. Nem a tudás kevés hanem a pénz. Az ár-érték arány akkor működik ha eléred azt a bekerülési értéket amikor ez már megjelenik a piacon.
De mivel látom, hogy ezen felesleges tépni magam, ezért csak további szép napot tudok kívánni.
[ Szerkesztve ]
-
Tamyra
tag
válasz Kbali #117917 üzenetére
bocs, ha lenne fél millióm rá lehet nem titeket kérdeznélek meg....azért itt a hardveraprodon is vannak jószerével olyasmi gépek ahogy nézegettem, de akkor minek van ez a topic ha nem képesek a "profik" segítséget nyújtani....csodát ne várjak....tőletek? Úgy könnyű valamit mondani hogy van x ezrem internetezni kell a gép vagy van 1 millám és a legjobbat akarom belőle....de ár/érték arányba ajánlani valamit az nem megy még úgy sem, hogy minden pontba leírtam mit várnék, de ha az van hogy i5 nem is de talán i3 beleférne stb...legkönnyebb ilyen flegma mondatokkal lerázni valakit ezzel mindent elérsz de akkor minek is vagy itt, ha nem vagy képes arra amire a topic szolgál vagy ehhez több százezer forint kell?
Kívülről lehet, hogy szőke vagyok, de belül sötét!!!
-
dugo_
veterán
válasz skytozen #117913 üzenetére
Akkor tedd fel magadnak a kérdést, hogy hogyan lehetséges ez...
Román bolt, saját román garancia (HP elhajt vele a búsba), román vagy valami random billentyűzet, amilyet éppen be tudtak szerezni szürkébe'.Szerk.:
Pontosan erről beszélek. Kapsz valami random, szerencsés esetben ISO kiosztású billt, aztán kész. De most tényleg győzködni kell, hogy egy műszaki cikket 150-200k ársávban ne vegyél meg hazai garancia nélkül? Homár blogon olvasgass emag-os sztorikat, aztán döntsd el megéri-e az a 30k spór.
és az árukeresős értékeléseknél is a bolt vásárlói közül 92.85% ajánlaná ismerősének a boltot.
10-ből 9 filléreskedő laikus ezt ajánlja. Hát oké. Akkor így már tényleg tuti a bolt!
[ Szerkesztve ]
-
bohotz
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Minél hamarabb.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 40 000 Ft
(3) Felhasználás? filmnézés, netezés
(4) Ha játékra is használnád... Nem használnám
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Nincs különösebb kikötés, ami ennyiből kijön.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem lesz hordozva.
(7) Operációs rendszer? Nem lényeges.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? HDD lehetne 200 Gb+ valamint DVD olvasó/író is jó lenne, de nem szükséges.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Garancia esetleg.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Főként használt.Eddig ezeket néztem:
HP 2540P [link]
Lenovo T510 [link]Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
-
akos712
csendes tag
Milyen passzív hűtéses gépet vegyek?
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
mostanában
150 ezer
programozás, netezés, emulátorok futtatása
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13 inch, 1080p, mindegy, IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép?
Használnád-e utazás közben is?
Sokat, ezért fontos az akkuidő...
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Debian vagy Arch lesz KDE Plasmaval
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
128 GB SSD, mentsetek az optikai meghajtótól...
jó hangszórók, jó touchpad, 7 óra üzemidő
csak új
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lenovo LOQ Gaming Notebook
- Dell XPS 13 9320 - 4k OLED - i7-1360P, 32GB LPDDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - 3 ÉV GARI
- Dell G7 7790 Gamer notebook, i7 9750, 2060, 16gb ram, 1.25tb háttértár
- ACER NITRO 5 AN515-55-56F5 8+512GB
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Apple MacBook Air 14" M2/16GB/512GB/100%/asztroszürke/iStyle garancia
- Lenovo Thinkpad T470p, 14" WQHD kijelző, i7-7700HQ CPU, 8GB DDR4, 512GB SSD, 2GB NVIDIA, W11, 27% á
- Lenovo Thinkpad T470p, 14" WQHD kijelző, i7-7820HQ CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 2GB NVIDIA, W11, 27% á
- Lenovo Thinkpad T470p, 14" WQHD kijelző, i7-7820HQ CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 2GB NVIDIA, W11, 27% á
- Lenovo V14 G2 laptop eladó, 11 gen I5 processzor, 8 gb ram, 256 gb ssd