Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stealth
senior tag
válasz HoppMaster #33450 üzenetére
Ja, vak vagyok.
Én kétlemezes NAS-t vennék a három nagy gyártó valamelyikétől: Qnap, Synology, Asustor.
A fenti igényekre bármelyik alap nas megfelelő lehet, de én már csak x64-es procist vennék.
Amit fentebb is írtak DS224+, DS423+, ezek már celeron procisak. Itt a számok azt jelentik a 224-ban: az első kettes jelenti, hogy 2 lemezes nasról beszélünk, a 24 pedig a megjelenés éve = 2024 -Synónál 10 év támogatás van a szoftverre, azt hiszem Asustornál is.
HDD-k esetében NAS-ba valót vennék mindenképp, nekem Seagate ironwolf pro van 2 db 4T-s, de a WD red Plus is megfelelő lehet. a Syno HDD-ket nem ismerem, de ezek sem lehetnek rosszak, amit kérdeztél az sebességben elmarad Seagate-től és a WD-től (7200rpm vs. 5400rpm).
Asustor AS5202T-t használok, teljesen jó az is, de régebbi modell.-= Stealth =-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest