Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
1stVikman
senior tag
válasz androidő #27756 üzenetére
Sziasztok!
Hasonló cipőben járok, mint androidő kolléga, akinek válaszoltam.
Nem biztos, hogy jó helyre írok, mert még nem jutottam el odáig, hogy biztosan NAS kell-e nekem. Ha van megfelelőbb topik, ahol feltehetném a kérdésem, kérlek jelezzétek.
Előre is elnézést, a hosszú posztért, de az igények felméréséhez szükség van minden információra.Eddig úgy néztem filmeket, hogy LG LA620S tv-mre rákötöttem egy Toshiba 1TB-os 2,5"-es merevlemezt, és a tv beépített lejátszóját használtam. A hangot a tv-ről optikán küldtem változatlanul egy Yamaha rx-v457 erősítőbe, ami egy JVC SP-F500 5.0 szettet szólaltat meg.
Tökéletesen megfelelt eddig, mind kép, mind hangminőségben.
Egyéb eszközeim egy HP mini 5101 laptop, 240 gb ssd-vel, ami a virágbolti filmbeszerzésben játszik szerepet.
Erről a letöltött filmek mennek a 2,5"-es toshibára, megnézés után pedig a gyűjteménybe (erről excel vezetve), ami egy Sharkoon Swift Case-ben lévő 4Tb-os EFRX WD Red.
Ez is jó volt eddig, tekintve, hogy offline mentésben vannak a filmek, a 4TB HDD csak a másolás idejére volt csatlakoztatva. (4 év alatt 102 indulás/ leállás és 2 nap 12 óra üzemidő).
Van ezen kívül hasonló célra egy 2Tb-os WD Red is, szintén külső házban.
Szóval az igényeim ki voltak elégítve, hp keveset fogyaszt , áramszünet esetén is elketyeg akksiról , filmek offline biztonságban, csak a másolgatás kényelmetlen.Viszont szereztem egy androidos tv box-ot, telepítettem rá kodit (még nem CoreElec-et, csak Kodit). Megtetszett, hogy médiatárba rendezi a filmeket, és letölt hozzá minden elérhető információt, leírást borítót stb. Itt már csak rákötném a gyűjteményt usb-n, így biztosítva, hogy csak akkor legyen bedugva, áram alá helyezve a hdd, amikor muszáj.
Valamint kinőttem a tárhelyemet, és úgyis kell vennem egy nagyobb HDD-t. Emiatt gondolkozom azon, hogy nem külső házba tenném, hanem akár egy NAS-ba.De vajon kell-e nekem erre a használatra egy drága NAS? Miben jobb egy NAS pl. egy HTPC-nél? Milyen egyéb alternatíváim lehetnének?
Vagy tud olyat egy nas, hogy közvetlen hdmi-vel tv-re kötve futtassa a Kodit, azaz ő töltené a filmeket, és ő lenne a médialejátszó is egyben? Bár ebben az esetben a hanggal lenne gond, lévén ilyenkor a tv csak 2.0-ban tud továbbítani. (Erősítőmön nincs hdmi).
Vagy ki, hogyan oldaná meg a fenti eszközökből a kérdést?Segítséget előre is köszi: Vikman
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Parfüm topik
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest