Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
E2E4
aktív tag
Kedves Szakértők!
Estleg erre lenne valakinek konkrét válasza?:Alapvetően egy munkamonitort kerestem a munkahelyemre, ahol új belépő vagyok. (FHD (1920x1080 pixel) – 16:9 arány; méret: 24”; bemenetek: VGA, HDMI, DP; flicker free (villogás mentes) és több fokozatban kapcsolható blue light filter (kékfény szűrő.) 60 Hz-es képfrissítés és alacsony ár.)
zolnagy fórumtárs ajánlására a Dell P2419H-t kértem.
Ehelyett kaptam egy 10 éves, poros, használt, hidegkatódsugárcsöves (CCFL) Samsung SyncMaster B2430 monitort. (Ráadásul egy jó nagy mélykarccal a kijelzőn.)
Mivel úgy tűnik, hogy egyenelőre „ez van, ezt kell szeretni” (mindenki használt monitorokat kap ), így az alábbi technikai kérdéseim vannak:
1. Flicker free-nek (villogás mentesnek) mondható egy CCFL monitor? Tehát, ez a régi technológia egyenértékű a LED háttérvilágítású monitorok flicker free (villogás mentes) hitelesített minősítésével?2. Be tudok ezen a monitoron olyan színhőmérsékletet álltani, amivel szimulálhatnék egy bekapcsolt blue light filter-t (kékfény szűrőt.) Ha igen, milye konkrét paramétereket ajánlanátok?
(Továbbra sem szeretnék sem operációs rendszer, sem pedig alkalmazás szintű beállítással operálni.)Megjegyzés: Kezdődő szürkehályog miatti, -1 és -1,25 Dioptriás látásromlásom van, ezért a szemem kímélése a legfontosabb a monitornál, a munkahelyemen is, ebből fakadóan a fenti kérdések szakszerű megválaszolása számomra kardinális.
A válaszokat köszönettel várom.
SONY WH-1000XM4 | AKG K66 | B&O Hi-Fi Plus (LG AFD-1200)
-
emiki6
veterán
Én azt csinálnám, hogy a színbeállításnál vennék le a kékből és a zöld csökkentésével pedig kiegyensúlyoznám, kellemessé tenném a színárnyalatot.
laceb: 73-ért kapsz Dell P2719H-t, azalatt nem tudom.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
E2E4
aktív tag
Kedves Szakértők!
Alapvetően egy munkamonitort kerestem a munkahelyemre, ahol új belépő vagyok. (FHD (1920x1080 pixel) – 16:9 arány; méret: 24”; bemenetek: VGA, HDMI, DP; flicker free (villogás mentes) és több fokozatban kapcsolható blue light filter (kékfény szűrő.) 60 Hz-es képfrissítés és alacsony ár.)
zolnagy fórumtárs ajánlására a Dell P2419H-t kértem.
Ehelyett kaptam egy 10 éves, poros, használt, hidegkatódsugárcsöves (CCFL) Samsung SyncMaster B2430 monitort. (Ráadásul egy jó nagy mélykarccal a kijelzőn.)
Mivel úgy tűnik, hogy egyenelőre „ez van, ezt kell szeretni”, így az alábbi technikai kérdéseim vannak:1. Flicker free-nek (villogás mentesnek) mondható egy CCFL monitor? Tehát, ez a régi technológia egyenértékű a LED háttérvilágítású monitorok flicker free (villogás mentes) hitelesített minősítésével?
2. Be tudok ezen a monitoron olyan színhőmérsékletet álltani, amivel szimulálhatnék egy bekapcsolt blue light filter-t (kékfény szűrőt.) Ha igen, milye konkrét paramétereket ajánlanátok?
(Továbbra sem szeretnék sem operációs rendszer, sem pedig alkalmazás szintű beállítással operálni.)Megjegyzés: Kezdődő szürkehályog miatti, -1 és -1,25 Dioptriás látásromlásom van, ezért a szemem kímélése a legfontosabb a monitornál, a munkahelyemen is, ebből fakadóan a fenti kérdések szakszerű megválaszolása számomra kardinális.
A válaszokat köszönettel várom.
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
Nincs tapasztalatom sok monitorral, de szerintem a Dell P2419H megfelelő lenne (nekem is ez van). 24" FHD, DP, HDMI, és DSUB bemenet is van rajta. Na meg 2db USB kimenet az oldalán. A magassága, dőlése állítható. Ennél alább nem adnám egy munkamonitornál. Ez jól összerakott darab és a magasságállítás sem általános az ennél olcsóbbaknál és/vagy a bemenetekből hiányzik valami.
-
emiki6
veterán
Pedig tudtommal mindegy hogy oprendszerben vagy a monitor kezelőfelületén állítasz szín(hőmérséklete)t, így ha előbbi nem vált be, akkor utóbbitól se várj túl sokat. Kékfény szűrő szemcsi? (az alap, hogy színtelen lencse, de rajta kék tükör, következő szint ha a lencse citrom, az azt követő, ha narancssárga és ezekre is van ahol tesznek kék tükröt).
Esetleg érdeme melegebb fényű világítótestekkel világítani a környezetet, ezzel csökkentve a kékfény túlsúlyt."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Konkrét árat írj kérlek, feltéve ha nem 60k a határ.
Illetve a kékfényszűrést én programmal oldanám meg (van win10-be is beépítve vagy f.lux)[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
E2E4
aktív tag
Megvan a hiba oka! Annyira egyszerű volt, hogy majd' elsírtam magam.
A tisztesség kedvéért leírom ide a megoldást, azok számára, akik esdetleg követték ezt a kis kamikáze akciót.
Cool Edit Pro 2.1-nél az Options / Device Properties-nél a C624B-nél (ez a monitor) be kellett pipálni azt is, hogy "Use this device in Edit View".
Az Audacity-nél meg a hangszóró jelnél volt egy lenyíló menü és ott kellett kijelölni a "C624B"-t, ami a monitor.
Szóval ez nem Display Port, nem monitor és nem is Windows audio driver hiba volt.Hogy őszinte legyek, ilyen láma dologgal régen mentem már be ennyire a málnásba.
Bocsánat a nagyon OFF topik hozzászólásaimért.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
Úgy tűnik.
Én speciel érdeklődéssel olvasom a problémát és ahogy feltárod, de eléggé speciálisnak hangzik. mivel itt a hangátvitel a probléma, lehet érdemesebb lenne valami audio-s topicban felvetni és nem monitoros-ban. Szerintem (tipp) ott több mber futott bele hasonló problémába már.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
E2E4
aktív tag
Megcsináltam a hangátvitelt analóg összeköttetésen keresztül.
Két hiba van:
1. Észrevehetően torzul a monitor hang kimeneten a hangjel a laptop dokkoló audio kimenetéhez képest. Diplay Porton keresztül nem volt ilyen torzítás!
2. A monitor minden bekapcsoláskor Display Porton keresztül várja az audio jelet. Minden egyes bekapcsolás után, 14 menü vezérlő gomb megnyomásával be kell állítani a hangbenetet, hogy az "Line in" legyen, azonban minden kikapcsolás után ezt elfelejti és újra a Display Porton keresztül várja a hangbemenetet.Tehát mégiscsak Display Porton keresztül kellene elhárítani a hibát. De hogyan?...
Tudja valaki a választ, vagy csak önmagammal beszélgetek ezen a fórumon?[ Szerkesztve ]
-
E2E4
aktív tag
Kiderítettem az okot: amikor hangot játszik le egy program, a digitális jel az elmegy egy DAC-hoz (ez a hangkártya, funkcióra) és annak az előerősítő fokán kimegy az analóg kimeneten. Azonban, amikor Display Porton keresztül megy a hang jel, akkor a DAC az analóg kimenethez közel, azaz a megjelenítőben van, ezt viszont nem PCI utasításokkal lehet elérni, ami alapvetően nem baj (mint ahogy a progik többsége ezt kezeli) viszont ez késleltetés okoz. Feltételezhetően emiatt nem támogatja minden formában néhány program és ilyen program az Audacity illetve a Cool Edit Pro 2.1.
Tehát a Diplay Port, mint szabvány, alapvetően alkalmatlan a késlekedés nélküli hangátvitelre, emiatt néhány audio program (pl. Audacity illetve a Cool Edit Pro 2.1) inkább tiltja a DP-n történő audio jelkimenetet.
A hiba kezelésére olyan válaszok vannak a neten, hogy a monitor ki / be kapcsolása után kell az eszközkezelőben letiltani az Intel Display Audio-t, majd engedélyezni, s ezután indítani a problémás audio programot. Kipróbáltam, természetesen nem működött.
Úgy tűnik, hogy kénytelen vagyok a Display Port rendszer tökéletlensége miatt a DP kábelen kívül analóg audio jelet küldeni a monitorba, mert úgy minden audio program működni fog. Szerencsére az Asus C624BQ monitoron van 3,5 mm jack audio bemenet is és még 3,5 mm jack-jack kábelt is mellékeltek a monitorhoz. Örömteli az is, hogy a laptop dokkolón van analóg audio kimenet is, így megmarad a laptop gyors dokkolhatósága is.
Feltételezem, hogy a HDMI-nél is ugyanígy hibásan és késleltetve megy az audio jel!Összegezve: Display Porton és DHMI-n keresztül, - a technológia hibája miatt! - lehetetlen bizonyos audio programok (pl. Audacity és Cool Edit Pro 2.1) használata!
Esetleg van olyan felhasználó, aki DP-n, vagy HDMI-n használja ezeket a programokat?
Ha igen, hogyan oldotta meg a hibát? Marad az analóg hangátvitel?[ Szerkesztve ]
-
E2E4
aktív tag
Kiegészítés:
A Realtek HD Audio Maneger-ben be tudtam állítani a 24 bit 96000 Hz-et és a 24 bit 192 kHz-t is. Az eredmény → semmi! (Valószínűleg ez NEM a monitorba jutó hangjelet állítja, hanem a laptop hangszórójának / headset kimenetének hangját.)
Természetesen a Windows beállításokban továbbra sem jelent meg magasabb értek…
[ Szerkesztve ]
-
E2E4
aktív tag
Kiegészítés:
A monitor hangszóróinál nem voltak nagy elvárásaim, számítottam rá, hogy a beépített kis hangszórók – hasonlóan más monitorokhoz – nem fognak Hi-Fi hangot adni. Ez az ASUS C624BQ így is lett. Viszont beszédhangokra, általános kommersz használatra tökéletesen megfelel a két darab 2W-os névleges teljesítményű „hangszórócska”. S legalább nem kezd el recsegni akkor, amikor megszólal pl. egy jelzőhang. [Az EIZO FlexScan EV2450 beépített hangszórói minden egyes jelzőhang elején recsegő torzítást adtak ki magukból.]SONY WH-1000XM4 | AKG K66 | B&O Hi-Fi Plus (LG AFD-1200)
-
pinnacle
nagyúr
Kíváncsi vagyok, hogy mit választottál. Azért jó ez a 14 napos elállás, mert bármi gond van, visszaviszed. Remélhetőleg a mostani monitorok is minimum 10 évig működnek. Én a NEC MultiSync EA245WMi-2-et választanám szemkímélés szempontjából. Szerintem a megfelelő automatikus fényerőszabályozás, fontosabb, mint az sRGB 100%, mellesleg ez azt is tudja. Ha bármi gond lenne a laptoppal (amit őszintén szólva kétlek) inkább azt cserélném, ha "tökéletes" a monitor.
Most látom, hogy 20k-ért EIZO 2433 is van/volt 2 év garanciával, 30 nap elállással. Én ezt is kipróbálnám a PWM ellenére. Nekem nagyon bevált.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Nyilván nem a +2,6% fedés, ami +66 ezret megér, hanem a komplett szolgáltatáscsomag, amivel többet tud, pl. 144Hz.
"ez a modell nem támogatja ezt a szolgáltatást, ami egyszerűen érthetetlen."
Számomra is az. Ugyanakkor pl. ha a VG271UP-on kikapcsolom a DDC-t, akkor ugyanezt a hibaüzenetet kapom. Lehet, hogy a teszt készüléken is véletlenül ki volt kapcsolva? Ennek mindenképpen utána kellene érdeklődni a gyártónál. Már csak azért is furcsa lenne, mert maga a monitor menüje is követi a Display Widget koncepcióját.A teszt konklúzióját nem teljesen értem, miért ne lenne ez a monitor alkalmas ilyesmikhez... Talán a mai szemmel kis méret és felbontás miatt? Ennek ellenére azért kapott egy "tetszett" plecsnit.
Amúgy én is "gamer" monitort használok munkára, netezni, filmre, és szökőévente játszani, teljesen jó. Nem is egészen értem, irodai monitorok miért vannak leragadva sokszor továbbra is 60Hz-en, ami szvsz már 20 éve is kevés volt, amikor megjelentek az első LCD-k, bár akkoriban még érthető volt, a technológia legkisebb baja volt a 60Hz.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
"így bízhatom benne, hogy a gyári 100%-os értéket állítanák majd be."
Ha ez ilyen egyszerű lenne... Sajnos ez éppen fordítva működik, a kalibrálás a kalibrálatlan értékekhez képest elvenni tud a fedésből, hozzáadni nem.Az Acerben elvileg tudsz profilokat menteni (3db-ot) amiket a programjával hatékonyan lehet kapcsolgatni, amiről írtam és amit én is használok, nem automata, de én elég praktikusnak találom a gyakorlatban a VG271UP-omon. A program is gyorsan betölt, gyorsan vált, hátrányos dolgokat nem tapasztaltam vele.
Nem meggyőzni akarlak róla, csak a tisztán látás kedvéért.
-
HSM
félisten
Érdekes, 96%-ot mértek rá [link] , míg az Acernél 98,6%-ot (és mellette azért kicsit bele is kóstol a DCI-P3-ba is). Persze, hogy a Predator jóval drágább, hiszen 144Hz-ig tud, míg az említett Asus csak 60Hz-es.
A problémát kicsit ott is látom nálad, hogy egymást kizárják a feltételeid. Ha a legjobb ár/érték arányt keresed, az sosem a legkorszerűbb, legjobb képességű készülék lesz, hanem a nagy tömegnek gyártott, szükségszerűen kompromisszumos készülékek. Ha a legjobbat keresd, hosszútávra, akkor bizony szvsz általában le kell nyelni egy rosszabb ár/érték mutatót.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Ha már itt tartunk (és a topikban is szóba került [link] ), még ezt ráraknám a listára, bár túl sok teszt még nincs sajnos róla: Acer Predator XB253QGPbmiiprzx [link]
PH teszt: [link]
HDR400 tanúsítvány (ezáltal valódi 8bites panel!!!), sztereó hangszóró, elvileg AUO IPS panel, az Acer szoftver profilokkal (amit említettem korábban), kékfényes mód, villódzásmentes, és 24,5", FHD, 144Hz-el.Szerintem ez elég közel lehet ahhoz, amit szeretnél, egy korszerű és kényelmes monitor, 24" FHD kiadásban.
-
*Ropi*
félisten
91.5% sRGB fedettség kalibrálva: ez még irodai monitortól is erősen gyenge. 2020 van, nem 2010.
Minőségi monitort akartál venni, ehhez képest ez a multimédiás szórakoztató központ (aka régi idők all-in-one, dobozhangú music centere) éppen arra nem jó, amire kellene, mert még az internet szabványa sRGB színteret sem képes megjeleníteni: ha Neked az is megfelel a hangszórókért és a fényerő automata tekergetéséért cserébe, hogy nem azt látod mint ami a tartalomban van, akkor nyugodtan vedd meg! Korábban már írtam a fényre sötétedő / sárga szemüveget: azzal szinte bármilyen monitort párosíthatsz.
Magánvélemény: sem megfogadni, sem megsértődni nem muszáj.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
titán
A monitor kékfényszűrője is szoftveres megoldás, a szoftver a monitor processzorán fut. És pont azt csinálja, mint a Windows: csökkenti a kék színcsatorna digitális értéket.
az idő előrehaladtával fokozatosan állítja át a színképet 6500 Kelvinről a melegfehér színtartományig.
Én egy ilyen folyamatos színgyilkostól biztos hülyét kapnék. Amikor egy pillanat alatt változik, akkor legalább tudom, hogy onnantól már minden szín szanaszét csúszott, ne is törődjenek vele.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
pinnacle
nagyúr
Szerintem az automatikus fényerőszabályozás fontos, szemkímélés szempontjából. Ez nincs a ColorEdgeben, ráadásul PWM-es. Sajnos a mostani monitorokból kihagyták az Eye Care módot, azzal még az alapbeállítások 0% fényerejénél is kisebbet lehetett elérni. Nekem pl. most este sRGB-ben 0%-on áll, Eye Care-en 25%, mégis jóval sötétebb. Mondjuk lehet az EIZO-ók így is a legalacsonyabb szintet tudják.
Lehet a NEC MultiSync EA245WMi-2 jobb lenne. Automatikus fényerőszabályozós, PWM mentes.
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
Ám nyilván eredményesebb lenne a szoftver helyett egy hardveres megoldás, ami real-time figyelné a környezet megvilágítását. Persze lehet, hogy ez pont annyira túlzó elvárás,
Nem túlzó elvárás. A megoldás létezik. A kalibrálós topicban majd ajánlanak megfelelő műszert.
egy normál fényérzékelő alapján történő fényerősség szabályzás. (Ami ugye már a belépő szintű okostelefonokban is alapfelszereltség.)
Nem az, és még az abszolút flagshipek is rosszul csinálják. -
titán
Miért 24"? Szemkímélet szempontjából a folyamatos (pwm mentes) háttérvilágítás után közvetlenül a méret a legfontosabb. Minél nagyobb a monitor, annál messzebbre tudod elhelyezni, hogy még mindig ugyanakkora köszönhető a látómezőt férjem le, és így annál kevésbé fog a szemed erőltetve közelre fókuszálni. Ha valóban kímélni akarod, akkor minek nagyobb monitort vegyél.
A kék fény csökkentése nem szemkímélet miatt fontos, a szemnek hótt mindegy, hogy milyen színt lát. A kék fény este az agyat zavarja, rosszabb minőségű alvást okozhat egyeseknél. De azt a monitor helyett amúgyis érdemesebb a Windowsban beállítani, az időzítést tud, automatikusan állít, és minden monitorral működik. Szóval nettó marhaság a vonatkozó elvárás.
A nagy frissítési frekvencia szintén nem szemkímélet miatt érdekes. De szép, és boldogító.
A színhűség meg minden szempontból fölösleges neked, mint említettem, a szemnek aztán től mindegy, hogy piros almát, zöld almát, vagy hupilila almát lát, az legfeljebb az agyadnak hasznos
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Amerigo57
őstag
E2E4
Ezen esetben menj el egy olyan kiskerbe , ahol személyesen veheted át az
általad kiválasztott Dell P2419H monitort,
és ott megtudod nézni a bevilágítást , pixelhibát stb.
A felbontott monitorok közül lehet , hogy már az első tökéletes lesz ,
de a 3.-4. monitor már biztos tökéletes.Ui: Minden minőségi árunak , ára van .
-
Amerigo57
őstag
Igaza van KAMELOT -nak.
EIZO ColorEdge CS2410 , ( IPS panel, 16bit színmélység, 300cd/m2 fényerő,
bár 16:10-s felbontású ) ,
árban megfelelő monitor tudásához képest.
Mondhatjuk úgy is , hogy az általad keresett szemkímélő monitorok közül az egyik legjobb.
Link
16:9 -s felbontásban nem igen fogsz találni jobb monitort.
A 24 colos Professzionális monitorok nagy része is 16:10 -s felbontású.[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
Tudom, hogy félted a szemedet, de szerintem nagyon nagyon túl van már pörögve ez a dolog.
Szemkímélésben kettő dolgot tudsz tenni: PWM mentes és Blue Light Filter. Mellé ahogy előttem is írták magas Hz. Ennél többet nem igazán fogsz tudni tenni a szemed érdekében azon kívül, hogy nem nézed a monitort.
Az, hogy egy monitor nagyon színhelyes nyilván lényegtelen szemkímélésben. Esetleg annyi, hogy ne legyenek akkora pixelek mint a ház, meg túl aprók a betűk. Én a szövegméretezést 125%-ra állítva használom 1440p alatt. 100%-on erőlködik a szemem, ha sokat olvasom az apró betűket.
Szigorúan magánvéleményem, hogy a szem károsításában az elsődleges probléma monitorfüggetlen. Órákon keresztül bámuljuk a monitort. Ilyenkor közelre fókuszálunk és tartósan közelre nézve hosszú idő után a szem geometriailag torzul, tulajdonképpen egy kicsit összenyomódik. Így vízszintben az átmérője megnő és a retinából a fény nem a fókuszpontra esik, hanem elé és így rövidlátás alakul ki.
Van sok monitor ami PWM mentes, kékfény szűrős és 60 Hz feletti. Megnézed melyek azok és sok-sok tesztet elolvasnék (rtings.com, tftcentral.co.uk, techspot.com), aztán kiszűrnék néhány típust a tesztek alapján. Utána azokat próbálnám megnézni személyesen is és döntenék.
Ha viszont bemész a boltba és egymás mellé tesznek neked két különböző márkájú monitort, amelyekben az a közös, hogy mondjuk mindkettő IPS panel, ugyanakkora képátló, ugyanakkora felbontás és ugyanakkora képfrissítés, soha az életben nem fogod megmondani ránézésre, hogy melyik szemkímélőbb.Az a baj, hogy koncepció nélkül keresel. Próbálsz egy nagyon nehezen megfogható igényt (szemkímélés) előtérbe helyezni, de mellette minden másban csapongsz, legyen az felbontás, panel típus, frissítés. Így nem fogsz dűlőre jutni.
Azt senki nem fogja tudni megmondani neked, hogy melyik A szemkímélő monitor. Ha naponta nézi az ember hosszú órákat akkor van a szar, meg a kevésbé szar.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Mármint nem tudja az 1920x1200-at, ha rá sincs kötve a monitor, a fórum szerint.
Szerintem nem túl lényeges, hogy 1080 vagy 1200 pixel magas, más szempontokat vennék előre.
Filmeknél szvsz NAGYON sokat számít a 75Hz (illetve pontosabban a 71.928Hz) képessége, illetve az 50Hz-é is, mivel csak ilyenkor fogod tudni eredeti, egyenletes sebességén nézni a az elterjedt 23.976 és 25 FPS-el felvett anyagokat. A 60Hz csak a 30 és 60 FPS-es anyagokhoz passzol. Én egyébként éppen emiatt már kb. 10 évvel ezelőtt is kizárólag olyan monitort voltam hajlandó megvenni, ami legalább 72 és 50Hz-re gond nélkül képes volt, szerencsére néhány Dell IPS tudta ezt, igaz "tuningolva", már akkor is.
Ezt már kiemeltem akkor is pozitívumként, amikor a figyelmedbe ajánlottam két magasabb frissítésű monitort: [link] .
Illetve játéknál is nagy előny, ha 60Hz fölé tudsz menni, 100Hz környékén/fölött lényegesen simább, kellemesebb a képi élmény mozgásnál.
[ Szerkesztve ]
-
Nite
őstag
ezeknek a kommenteknek miert adsz hitelt? "Nem fogsz pixel hiba nélkül ilyet kapni."
bizotsan o gyartotta kezzel a paneleket, de figyelj, en eppen most tervezek venni magamnak, ha gondolod miutan kiprobaltam es nincs problemaja, atveheted tolem beszerzesi aron +10k a faradozasaimert
viccet felreteve, veszel hozza oazis pixelgaranciat, es keresnek neked egy hibatlant es azt kuldik el
Paid my dues!
-
HSM
félisten
Pedig ott van az Intel weblapján [link] , kb. 3200x2000@60Hz-as felbontást tud legfeljebb, aminél értelemszerűen a kisebb 1920x1080 és 1920x1200-at is tudnia kell.
Pro/kontra? Pro: +120 pixelnyi magasság. Kontra: 1920x1080 60Hz monitor sokszor hajtható 75Hz-ig, 1920x1200 esetén kevésbé, sávszélességi okokból.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ja, nem tudtam, hogy gond a 1200p... AC511 meg van általában aprón, de ha nincs, akkor az AE515 is felmegy rá szvsz.
Nyilván mindenkinek más az igénye...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Jó döntés, de én pl. a gazdagabb csatlakozókínálat miatt talán inkább egy U-s modellt választottam volna, ha már több évre tervezel, mondjuk U2415 + AC511
A 3.5mm-es audio kimenet nekem pl. baromira hiányzik...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
HSM
félisten
A színhűség miatt én amúgy mindenképpen kalibrálva és külön pixelhiba garanciával venném, ahogy eddig az összes monitoromat.
Sajnos természetes velejárója a pixelhiba a monitorok gyártástechnológiájának, minden gyártónál adott, hány és milyen hibás pixelnél számít hibásnak a monitor, és ez ritkán 0 db pixelhiba. Az a legjobb, ha olyan kereskedőtől/bolttól veszed, ahol rugalmasan állnak hozzá, és ellenőrzik, valamint olyat küldenek/tesznek félre neked, ami megfelel az elvárásaidnak.
Ugye, az a probléma forrása, hogy mindenki a lehető legtökéletesebb panelt szeretné, de az nem gazdaságos, hogy a relatív olcsó otthoni monitorba is az a kevés tökéletes panel kerüljön, az összes többi nem annyira tökéletes meg kukába menjen.(#108659) E2E4: Ez a szemkímélés dolog egyszerre komplex és bonyolult. Alapvetően a kék fényt szokás szűrni, amit nem túl nehéz. A másik fontos pont, hogy ne PWM technológia szabályozza a háttér világítást, ne "villogjon". Az említett Dell-nek még tanúsítványa is van, elvileg erről: "Szemkímélő: TÜV-tanúsítvánnyal rendelkező monitor villódzásmentes képernyővel, és a káros kékfény-kibocsátás csökkentésére szolgáló ComfortView funkcióval. Tervezésének köszönhetően tartós használat során is optimális kényelmet nyújt a szemnek.".
A fényerőt is tudod vele szoftverből állítani, IPS technológiás, szóval elvileg megfelel arra, amire szeretnéd, mint írtam is. Nekem egyedül a fix 60Hz nem volt vele szimpatikus, bár az csak filmeknél lehet probléma, az meg neked nem volt prioritás, illetve játékokhoz is ideálisabb több, de az is a listád végén volt..[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
Én még csak szemkímélő monitort láttam élőben és ezek rendesen működtek. Ha valami gyári hibás, az előfordul, ki kell cserélni, ennyi.
Tökéletes monitor meg nincs, előnyök és hátrányok vannak és ezek mérlegelése, mi az amit elviselsz. Ma már minden monitor pwm mentes és egyik sem bántja a szemet ha normálisan be van állítva. Én ezt a hozzászólást egy sokat szidott TN panelen írom. Nincs semmi hibája, szemből nézve teljesen egyenletes a képe, minimális bevilágítás van a széleken, de ez minden TN-en van, normál használat mellett nem látszik. Természetesen nincs 3000-es kontrasztja, meg nincs 200 fokos betekintési szöge. A másik két panelnek is megvannak a gyengéi, főleg ha vékonykávás monitort választasz, ott több képhiba lesz.
A te esetedben érdemes lenne elmenni egy boltban ahol sok monitor van és élőben megnézni.
-
HSM
félisten
Mint írtam már neked, nem vagyok szakértője a 24"-os méretnek, nem ismerem közelebbről ezeket a versenyzőket, nincs velük/róluk tapasztalatom, nem néztem utánuk alaposabban, így ajánlani nem tudok, illetve nem szeretnék. Viszont a specifikációik alapján tudok írni pár modellt, ami talán szóba jöhet.
Pl.
- Acer Nitro XV240YPbmiiprx (ez kompatibilis azzalk a szoftverrel, amit én is használok/szeretek profilozni a fényerőt, Acer Display Widget, nálam a VG271UP-on ráadásul a monitorba menti a három profilt, így minden gépen ott vannak, elég praktikus)
- AOC 24G2U (ennek is van szoftvere, de nem biztos, hogy neked megfelelne)Az AOC szélesebb színterű, az Acer sRGB. Mindkettőt flicker-free-nek írják, és rendelkeznek elvileg kék fény szűrési lehetőséggel. Mindkettő magas frissítésű, ami jól jöhet, hogy a tartalomhoz tudod igazítani a képfrissítést. Ami annyira nem jó, hogy csak 6bit+frc, de úgy láttam, sajnos ez továbbra is jellemzője a 24" FHD kategóriának.
Elvileg a Dell-nek is van szóba jöhető modellje, ami szemkímélő, tanúsított is, stb (pl. P2419H), de azok úgy láttam 60hz-esek, illetve bár van szoftvere, de annak egy régebbi verziója, amit használtam, nekem annyira nem nyerte el a tetszésem, mivel nem tudtam profilokba menteni a beállításokat, nem tudom, ez azóta változott-e. Ettől persze, neked még megfelelő lehet.
[ Szerkesztve ]
-
E2E4
aktív tag
-
Amerigo57
őstag
Szia.
A legolcsóbb megoldás a szemeid kímélése miatt ,
az NEC MultiSync EA245WMi-2 Monitor ,
16:10 képméret , felbontás 1920 x 1200
Link
Vagy marad a drágább megoldás az EIZO ColorEdge CS2420.
( Full HD monitor professzionális grafikai munkára, IPS panel AdobeRGB színtérrel,
beépített önkorrekcióval és homogenitás kiegyenlítéssel ).
Link:
Szerintem az EIZO FlexScan EV2450 szemkímélő monitorból is kifogható jó példányt.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Én elég hamar észreveszem... Ha világosban a sötét profilom van, hogy rosszul látom, ha fordítva, akkor meg hogy bántja a szemem a sok fény. Ez max pár perc alatt feltűnik, és állítom is át.
Illetve sajnos ott sem úszod meg a "manualitást", hogy a két szempontod, a színhű és a szemkímélő üti egy ponton egymást, ugyanis ha bekapcsolod a szemet kímélő kék fény szűrőt, akkor amíg az aktív, addig elúszik a színhűség. Illetve azt tudom tanácsolni, mindenképpen a teljes fényerő skálán PWM mentes típust válassz.
Sajnos a 24"-os kínálatban nem vagyok jártas, de biztos vagyok benne, hogy az automata szenzor nélkül sokkal több lehetőség közül fognak tudni a tapasztaltabb fórumtársak ajánlani valamit. Az ársáv is biztosan rendben lesz, hiszen a 27"-os 1440P 144Hz monitorom is belefért volna, de ezt nem tudom ajánlani, mert kisebbek már itt a betűk jóval, mint 24" FHD-n.
-
titán
A szoftver ClickMonitorDDC, amit linkeltem, tudja az egészet. Van benne egy ütemező, ami időpontokhoz rendelten állítja a monitor fényerejét (meg minden beállítást, amit csak el tudsz képzelni). Vagy ha akarod, akkor gombkombinációra, vagy tálcán egérkattintásra. (Szinte) minden monitorral működik.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Én is érzékenyebb szeműnek tartom magam, napi 8 órát dolgozom gép előtt (+ amikor nem dolgozom), nem mindegy, mit és hogyan nézek. Ennek tudatában, tapasztalatból írtam, hogy ez a 3 profil nekem elég.
A nappali dolgokat nálam letudja egy profil, ha éppen jön egy felhősebb idő én nem érzem úgy, hogy drasztikusan változtatni kellene a fényerőn, és megjegyzem, a mobilom is ilyenkor nagyjából egy fényerőn üzemel. Egyedül az igényelne változtatást, ha direkt odasüt a nap, de akkor is inkább beárnyékolni szoktam, mert a feltekert fényerő sem segít sokat ezen. Illetve a mobil se találja mindig el, mi a kellemes a szemednek.
Engem amúgy határozottan az idegesítene, ha minden átvonuló felhőnél tekergetné magát a monitor.
2020-ban szerintem az egy nagyon jó irány, hogy egyre jobban testre szabhatóak szoftverből a modern monitorok. A régi monitoromnál nem tudtam ilyen praktikusan profilokat kapcsolgatni, és nem is nagyon állítgattam a fényerejét (pedig DDC alatt az is tudta, és még valami minimális szoftver is volt hozzá). A mostaninál viszont már szívesen, és nem tartom különösebben kényelmetlennek sem így. Számomra ez a megoldás sokkal kényelmesebb és praktikusabb, mint egy automata rendszer lenne.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Egy USBs fényszenzorral, egy automatizálási szoftverrel és a ClickMonitorDDC monitorvezérlővel minden (támogatott) monitorból fényérzékelős automatát lehet varázsolni fillérekből. Ezért önmagában egy csomó pénzt kiadni drága monitorra tök fölösleges.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Az a durva, hogy csak kettő ilyen monitor van. Még a NEC-ben sincs. Komolyan nem értem, ilyen alapdolog, mint fényérzékelő, ami minden mobilban, tabletben van, miért nem alap? Nyilvánvaló, hogy egy napsütötte szobában, meg este, illetve közben amikor elborul az ég, nem azonos fényerő kell. Ezt kézzel állítgatni elég macerás, tapasztalom. 1920x1200 miért nem jó?
Lehet neked meg nekem is ez lett volna a legjobb. CCFL-es, szerintem jobb, mint a LED. Csak nem mertem 12 éves monitort venni. Röhejes ebben van fényezőszabályozás, a mostani Coloredgeben meg nincs.[ Szerkesztve ]
-
E2E4
aktív tag
Van valakinek tutti ajánlása 24” méretű 1920×1080-as (16:9) felbontású monitorra?
Felhasználási terület fontossági sorrendben: szövegszerkesztés, web, képszerkesztés, (játék)
Elvárások:
- Legyen szem kímélő
- Legyen automatikus fényerőszabályozása
- Ne legyen a bal és a jobb szélén sötétebb sáv akkor, ha „üzemszerűen” középről van nézve (Tehát ne legyen gyáráig silány a monitor minősége.)
- Legyen jó ár/érték arányú (Ár sáv: 30 - 150 eFt)SONY WH-1000XM4 | AKG K66 | B&O Hi-Fi Plus (LG AFD-1200)
-
pinnacle
nagyúr
Szerintem a monitor a legfontosabb hardver, mert a szemünkről van szó. Tehát drágábbat is érdemes venni, mert úgyis sokáig fogjuk használni. 10 éve vettem EIZO 2433w-t, nem találom az utódját, pedig ez "csak" irodai monitor. Most Philips 328B6QJEB-et vettem, gondoltan a sRGB:128%, NTSC:110% megfelelő színteret ad. Jó monitornak tűnt, háttérvilágítása egyenletes, lehet direkt LED-es, balra amit látok, jobbra alacsony zársebességes kép. Mindenesetre nincs zseblámpa bevilágítás. Kontrasztja viszont gyengébb, itt például bal oldalon csak a 2.emelet párkánya látszódik, EIZO-n mind a 3 emelet, illetve ezen a tesztképen EIZO-n alul 3. téglalap is látszódik, Philipsen maximális fényerőn is csak a 7. Mindegy, nekem a szín megjelenítés volt a fontos, meg az, hogy nagyon le tudjam venni a fényerőt, azzal sem volt gond. *Ropi*-val már majdnem megbeszéltem kalibrálást, de ugyanaz jött elő, mint az előző BenQ PD3200Q, Philips 328P6AUBREB monitoroknál, 2 nap után elkezdett fájni a szemem. Attól tartok ez az automatikus fényerőszabályzás hiánya miatt van. Nem tudom folyamatosan kézzel állítgatni, használat közben nem is veszem észre, hogy sok. Illetve még a nagy méret, illetve a LED világítás jöhet szóba, EIZO CCFL-es. Én inkább a fényerőszabályzásra gondolok. Most próbálom a lehető legkisebben használni, ha így sem múlik el, akkor visszaviszem.
Valaki a PWM-re érzékeny, az meg engem nem zavar. EIZO-n alacsony fényerőn szabad szemmel látom, hogy ilyen csíkok futnak. Még mindig PWM-sek az EIZO monitorok.
Az EIZO kifejlesztett egy hibrid modellt, amely egyesíti a PWM és az egyenáramú vezérlés előnyeit. A villódzásmentes kép a következők által érhető el:
Magas fényerő esetén: Egyenáramú tompítás. Ez megakadályozza a villódzást és a szemfáradtságot.
Alacsony fényerő esetén: PWM tompítás. Ez megakadályozza a képernyő villogását alacsony fényerő esetén.
Ha nem múlik el a szemfájásom, lehet NEC EA245WMi-2 fogok venni vagy EIZO FlexScan EV2457-et. Sajnos a ColorEdge modellekben már nincs fényerőszabályozás, pedig régen, EIZO Coloredge CG241W-BK-ban volt.
Az is fontos, hogy jól működő fényerőszabályzás legyen a monitorban, mert a BenQ 3200Q-ban hiába volt, semmit sem ért. Ezért lehet jó a NEC megoldása, hogy még a min-max-ot is be tudod állítani. Semmi tesztet nem találtam róla, csak az elődről, ott meg pont a felhősödésre panaszkodnak. Attól tartok, hogy a gyártok már csak a 4K-ra koncentrálnak, a többi meg csak a "futottak még" kategória. Egyébként 4K-s monitorokkal mi a helyzet, tökéletes a skálázás vagy még mindig vannak problémák? Mondjuk a 4K-val még az is gond lehet, (ha nincs hozzá megfelelő VGA), hogy az átméretezett játékok csúnyábbak, mintha FHD, WQHD kijelzőn mennének.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Szemkímélés szempontjából nekem az automatikus fényezőszabályozás legfontosabb. Neked nem kell? Ezekben a monitorokban van, +PWM mentesek. NEC MultiSync EA245WMi-2-nél azt is be lehet állítani, hogy milyen tartományban mozogjon.
Egyébként azt hol olvastad, hogy már kínai az EIZO? Remélhetőleg nem megy a minőség rovására.[ Szerkesztve ]
-
OgreImre
senior tag
Én eddig ilyet csak *VA paneltől láttam, kontraszt vesztés a látómező szélén. Ha kimozogsz szembe kerülve a szélével akkor eltűnik.
Az én monitorom is csinálja, igaz az 43" (Philips Momentum) de csak fehér/világos háttérnél feltűnő."And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
MM
őstag
Ez a "vékony káva miatti halványulás" egy nagy kamu a bolt részéről, nehogy elhidd! Semmi köze a káva méretéhez.
Itthon LG 27GL83A-t használok (vékony kávás), munkahelyen P2417H (vastag kávás) + P2419H (vékony kávás) + Dell E5500 notebook (vékony kávás).
Egyiknél sincs ez a halványulás a széleken. Az AOC Q27G2U-nál volt, ami ugyan vékony kávás, de emellett sík paneles VA monitor, valamilyen háttérvilágítással és bevonattal. A megfejtés utóbbi három tényező valamelyike...
-
Qtya123
őstag
Az azért nem törvényszerű, hogy egy vékony kávás monitor=foltos szél
XV272UP
XB271HU
27GL850Mind vékony kávás monitor és egyiknek sincs ilyen gondja. VG240Y is vékony kávás volt 24"-on, azzal sem a foltosodás volt a gond. Nem szükséges kizárnod a keresésből a vékony kávásokat attól, hogy belefutottál egybe.
-
*Ropi*
félisten
-
Qtya123
őstag
Tudom, hogy a fehérről háttérről volt szó, láttam a képet amit linkeltél.
A bevilágításos képet azért linkeltem, hogy lásd márka és árfüggetlen tud lenni az, hogy egy monitornak éppen milyen nyűgje van. Sajnos ez a monitoros dolog ilyen. Van aki elsőre megtalálja a számára megfelelő monitort, másnak meg több példányon át kell mennie, mire oké a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
E2E4
aktív tag
Megkaptam az üzlet hivatalos válaszát arra a levélre, amiben egy cserét kértem az EIZO FlexScan EV2450-BK típusú monitorra. (Direkt nem szeretném megemlíteni az üzlet nevét.)
A lényeg az, hogy nem áll módjukban másik ilyen típusú monitort bontani, mivel minden ilyen kialakítású kijelzőnél jellemző ez a jelenség, melyet a fotón látni.
Minden Eizo EV rendelkezik ezekkel a jellemzőkkel, ugyan úgy, mint a DELL U2415 vékony kávás kialakítása. Így állításuk szerint igényeimet a piacon jelenleg kapható modellekkel és gyártástechnológiával nem tudják kiszolgálni ebben az ár-kategóriában.Leginkább a klasszikus, vastagabb kávás monitorok felehetnek meg számomra:
S linkeltek egy EIZO COLOREDGE CS2420 modellt, – 240 ezerért.Lefordítom és értelmezem: ha olyan igényem van, hogy ne lássam ezt a halványabb sávot, tehát szeretnék egy normálisan működő monitort használni, akkor két választásom van:
ad 1: A drága kategóriában egy nem 16:9-es felbontású monitort kell vennem, és máris elkölthetem az eredetileg monitorra szánt összeg közel ötszörösét;
ad 2: Vagy vehetek bármilyen kommersz, vastag kávás monitort, pl. az 50.000-70.000 Ft-os ár sávból, mert ezek a monitorok mégis ki tudják szolgálni azon „igényeimet” hogy ne produkáljanak halvány sávokat a monitor függőleges széleinél, „ebben az ár-kategóriában”.
Konklúzió: az olcsóbb monitor jobb, mint a drágább – legalábbis a halvány sávos torzítás tekintetében. No komment!
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Ez az oldalsó elszíneződés élőben is rózsaszínű? Nekem HP 2475w volt ilyen, azon ráadásul az egyik fele zöld a másik meg rózsaszínű volt.
makaveli666 Igen, minden natív felbontáson jobb. FHD videó is jobb FHD-s TV, mint 4K-n, de WQHD-s monitoron is láttam, hogy kevésbé éles.
[ Szerkesztve ]
-
Feketelaszlo
senior tag
Én a LED háttérvilágítás számlájára írnám, a saját LED-es NEC EA-szériás monitorom is ilyen, míg az utolsó generációs CFL egészen homogén fényt tudott produkálni alacsony fényerőn is (ez is tud, de ahhoz fel kell tekerni vakítóan fényesre, hogy ne legyenek észrevehetőek a különbségek). Drágább LED monitorok értelemszerűen nem ilyenek, a belépő kategória sajátja ez.
[ Szerkesztve ]
-
MM
őstag
Az előző HSZ-ban azt írtad, ha arrébb hajolsz oldalt, már nem látod, hogy foltos.
Szerintem ez nem bevilágítás, hanem inkább bevonat vagy panel kérdése. Az újabb panelek hajlamosabbak erre, talán a LED-es világításnak is köze van hozzá?
Mindenesetre nálam most volt egy AOC Q27G2U. 144Hz VA panel, semmi bevilágítás, gyönyörű színek, gyönyörű fekete (kalibrálva volt + pixel garancia - itt a bevilágítást is nézik kiküldés előtt), de a szélső csík ugyanígy más színű volt fehér háttérnél, én inkább halványabbnak nevezném, nem foltosnak. Előtte Samsung 24FG70 volt, annál sem volt ilyen gond - igaz, az hajlított, ezzel talán ki is küszöbölték a porblémát, mert olyan, mintha kicsit arrébb hajolnál.
Régebbi monitoroknál nem láttam ilyet, még régebben Dell2209WA-nál, most pedig LG27GL83-al, ami sík képernyős, de IPS, szintén nem tapasztalom.
[ Szerkesztve ]
-
E2E4
aktív tag
Az üzletvezetőtől - nem hivatalosan - az alábbi választ kaptam egy segítő fórumtárs tolnácsolásában:
Ez nem gyárihiba, mind ilyen. De 100e alatt minden monitor ilyen. Vegyen CS2420at, az nem lesz ilyen.Egy évig, napi szinten, 8+ órát használtam egy 24" méretű kommersz Samsung S24F350FHU monitort, az sem volt ilyen. De a jelenlegi régi LG monitorom sem ilyen.
Ezek 30 ezres monitorok, és nem 240 ezerbe kerülnek, mint az Eizo CS2420.Kedves fórumtársak! Aki 100 ezer Ft alatti vételárú monitort használ, megnézné, hogy foltosnak látszik -e a széle, középről nézve? Nagyon kíváncsi vagyok a válaszra.
Akkor megint feltenném a kérdést:
Milyen értékálló monitort ajánlotok 24" méretben (70 cm-ről használom, nagyobbat nem tudnék belátni) aminek középről nézve nem foltos a széle, van rajta DisplayPort bemenet, (emellett DVI is) szemkímélő, színhelyes, valamint webre / szövegszerkesztésre / grafikára ideális, ritkán játékra is?Az ársáv legyen mondjuk 30 - 100 ezer Ft.
Vagy ha 100 ezer Ft vételár alatt tényleg minden monitor ilyen, (amikkel eddig szerencsés módon egyszer sem találkoztam ) akkor várok ajánlatot olyanra, ami már nem foltos.A válaszokat köszönettel várom.
[ Szerkesztve ]
-
E2E4
aktív tag
Már nem keresek választ. Csak megosztok egy konklúziót, háta azzal másnak is segíthetek:
Az Eizo monitorokat vásárlás előtt érdemes kipróbálni (kipróbáltatni) így kiszűrhető az immáron kínai tulajdonú gyártás kritikán aluli minőségbiztosítása miatt random kikerülő gyári hibás termék.
Sajnos már a "Made in Japan" címke is Kínában készül...
Ettől függetlenül – ha sikerül kifogni egy jó példányt – a többi gyártóhoz képest még mindig kiemelkedő a monitor színhelyessége, így ideális grafikai munkához is. Emellett – 90 ezres ára ellenére – nézőpontom szerint, szolgáltatásai miatt is (talán) jobb ár/érték arányú, mint pl. az 50 ezres sztenderd monitorok. (Persze ez csak egy vélemény.)
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Pontosan. Meg amit (#108240) tupacamaru írt, vagyis a PWM mentes háttérvilágítás a jó ebben az esetben. Habár minőségi monitoroknál szerintem már nincs PWM.
-
tupacamaru
veterán
Ha szemedet szeretnéd valamilyen szinten óvni, akkor olyan monitort keress aminek a háttérvilágítása nem PWM-es.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Amerigo57
őstag
E2E4
Én helyedben az EIZO FlexScan EV2450 Monitort
választanám , ha baj van a szemeddel.
Fényerő szabályozása :
" Nappal vagy éjszaka, világosban vagy sötétben: Mindegy mikor és hogyan dolgozik, az AutoView funkció folyamatosan méri a környezeti fény változását és a képernyőt az ideális fényerőnek megfelelően állítja be. Teljesen automatikusan, saját érzékelők használatával. Az előnyök: Csökken a zavaró vakítás, a szeme nem fárad el olyan hamar. A villódzásmentes képi megjelenítésről a fényerő hibrid rendszerű vezérlése gondoskodik , EcoView technológiával ."
Link:
Japán cég , Japán fejlesztés , és 5 év garancia. -
Amerigo57
őstag
-
Beri
addikt
Egy monitor nem villog attól függően, hogy mekkora képfrissítést tud (hacsak nem így akar kompenzálni). Ezeknek a mai daraboknak már csak a háttérvilágítása tud villogni (akár szándékosan is). Azt, hogy érdemes-e 144Hz-es monitort használni, azt neked kell eldöntened. Bárki megmondja első ránézésre is, hogy egy ilyen megjelenítőn valami "nincs rendben", mert sokkal folyamatosabbnak látszanak a mozgások. Hogy ez neked mennyit ér meg, az egyéni döntés kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
E2E4
aktív tag
Eddig a befutó monitor, itteni ajánlásra: Dell P2419H
Jelenleg egy Lenovo x240 laptoppal és annak dokkolójával, DisplayPorton hajtanám meg a monitort. (Intel i5-4300u: Intel HD Graphics 4400: 1920x1080 @60Hz.)
Szerintetek érdemes olyan monitort használni, ami nagyobb képfrissítést is tud? 144 Hz?
OK, hogy jelenleg 60 Hz-el hajtanám meg és így nem tudnám kihasználni, (tehát csak 60 Hz-en „villogna”) azonban monitort hosszabb időre tervezek venni.
Ha igen, mit ajánlanátok pl. Dell-ben?SONY WH-1000XM4 | AKG K66 | B&O Hi-Fi Plus (LG AFD-1200)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Politika
- Milyen autót vegyek?
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Formula-1
- Gran Turismo
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest