Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
_PetZ_
csendes tag
Sziasztok!
olvasgatom már egy ideje a topicot, de továbbra se tudom hogy melyik monitort kellene nekem.
75% Munka(kódolás) +Játék 20% mmo +5% fps -re lenne használva.
Filmet tévén nézek .34"-os méretben nézelődtem 3440 x 1440 felbontáson és ebből esett ki ez:LG 34WN750-B.
Az ár bizonyos mértékig rugalmas, ha van jobb szebb amire érdemes lehet ráfizetni.Hova érdemes menni monitorokat nézegetni?Hol van sok fajta kiállítva?
Üdv
Petz -
malagutif122
tag
[Tesla 27GM610BF] Monitor mi a vélemény minőségbe milyen?
-
bolygo
friss újonc
Köszönöm az eddigi reakciókat. Szétnéztem, és ezeket találtam említésre érdemesnek:
MSI MPG321QRF-QD
GIGABYTE M32U
GIGABYTE M28U
Samsung Odyssey G7 S28AG700NU
(habár igencsak drága, de azért kíváncsi vagyok van-e valakinek tapasztalata erről: GIGABYTE AORUS FV43U).
Terveim szerint egy RTX 3060 fogja meghatjani, -
3800+
őstag
Sztornó
[ Szerkesztve ]
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
malagutif122
tag
Dell Alienware AW2720HFA Monitor-ról mi a véleményetek?
Azt olvastam a széleinél a háttérvilágitás erősen be világit. -
Payaba
tag
Sziasztok, az alábbi konfighoz keresek monitort.
- CPU: INTEL Core i7-12700
- RAM: Kingston FURY Renegade RGB 32GB
- VGA: GIGABYTE GeForce GTX 750 Ti
Új monitor lenne 100-120 eFt 27"-ban.
(VGA 1440-2160p már csak 30 Hz tud, kivéve 1920p lenne 60 Hz - ha jól olvastam. Vagy marad akkor a CPU vagy valamilyen olcsó VGA).
Főleg általános használat, filmnézés, ha munka akkor DTP.
Monitor: 27", 100-120 eFt értékben melyik adna szebb képet?
- 2560x1440 75 Hz
- 3840x2160 60 Hz -
BaLee
addikt
Sajnos kérdésemre választ nem kaptam, két monitort néztem ki, mivel a Dell-el elégedett vagyok:
Dell S2522HG (Full HD, G-sync, 24.5") ~100k
Dell S2721DGFA (WQHD, G-sync, 27") ~160kIll. van egy Samsung, ár / értékben még ez lenne a legjobb:
Samsung Odyssey S27AG500NU (WQHD, G-sync, 27") ~135kPro / kontra érvek valamelyik mellett?
-
Gomez1984
aktív tag
válasz Hauptmann #121989 üzenetére
Ezt a pici progit direkt ehhez írták
Felrakod, bepipálod, bezárod.
A beállítás úgy marad, nem kell minden windows indításnál megismételni.
[link]
Vidi róla:
[link]
Fél éve használom kb, csávókámnak nyomtam egy nagy lájkot mikor megláttam hogy csináltak egy ilyet és nem folyik ki a szemem többé7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, DELL S2721DGFA
-
feelurself
aktív tag
Sziasztok!
Monitort keresek, mégpedig PS5-höz, valamint a gamer notimat szeretném rádugni.
Először is, megoldható-e valahogy, hogy ne kelljen a kábeleket átdugdosni, ha egyikről szeretnék a másikra váltani?
Valamint, ami lényeges:
-FHD
-144Hz
-1ms
-Talán 24" környéke? Olvastam, hogy 27"-on a FHD elég szarul néz ki.
- Büdzsé - 100k
Ha esetleg érdekes: 1660Ti van a notiban (G-Sync, freesync, stb miatt)Köszönöm
-
bolygo
friss újonc
Sziasztok, monitor vásárlás előtt vagyok és a segítségeteket szeretném kérni.
A terv:
- 30"+ méret
- IPS (?)
- 4k felbontás
- frissítés 120-144Hz
- válaszidő 1-5ms
- hangszóró
- USB (+Type-C)
- keret ~300kTöbbfunkciós használatra lenne (elsősorban munka, de időnként játék, film, videók, TV nézésre is). Távolabbról venném igénybe, ezért is kell a nagyobb méret.
Segítségeteket előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Gomez1984
aktív tag
válasz vjacintka #121982 üzenetére
Hát passz én csak a dellt ismerem mert nekem is az van.
Az elején nehezen szokta meg a szemem a túlszaturált színeket, de mióta van srgb módhoz progi, azóta tökéletes.
Ha tudod próbálj ki többet olyan üzletben ahol van rá mód.
Az a tuti7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, DELL S2721DGFA
-
vjacintka
tag
Jó estét mindenkinek!
Továbbra is monitor szemezgetésben vagyok, de már szűkült valamelyest a kép.
Csak játékra kellene és néha filmre, de előbbi a lényeges.
Mindenképp IPS panel kell és nem VA. Továbbá valami nagyobb képfrissítéssel megáldott példány 1440p-s felbontással és G-Syncel. A kívánt méret 27 col, ívelt nem ívelt mindegy.
A gépem(bízom benne, hogy elég lesz egy ilyen elképzeléshez):
- RTX 3070
- Ryzen 5 3600
- 16 GB RAMAmikre szűkült, többnyire a rá szánt összegből fakadóan:
[link] Dell S2721DGFA
[link] LG 27GN850-B
[link] ASUS VG27AQ
[link] Acer Predator XB273UGSbmiiprzx, nála kikapcsolható a két led fény a kép alatt vajonKöszönöm!
-
MODERÁTOR
válasz hoto4320 #121977 üzenetére
Samsung Odyssey C27G75TQSRXEN [link]
De igazából rengeteg opció van. Az IPS vs VA pedig egyéni ízlés kérdése, hogy melyik paneltípus hátrányaival tudsz jobban együttélni. Amennyire olvastam ez a Odyssey széria elég jó lett, tud mindent ami kell. Talán hátrány lehet, hogy ívelt, de van akit nem zavar.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Weareus
addikt
Üdv.
Ps4-hez keresek kis, (hordozni való) használt monitort. FullHD és HDMI kell.
Néztem Google-ben kifejezetten ps4-hez való portable cuccot, de 100k+ az nagyon sok ahhoz képest, amit rá akarok-tudok áldozni. (Kb. 30k).
Apróról is.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
hoto4320
tag
Sziasztok! TN paneles full hd, 240 hz-es Acer monitorról szeretnék váltani, 2560x1440- es monitorra. Panel kérdésben kérnék segítséget nem birom eldönteni. VA vagy IPS? Elsősorban játékra használnám. Játszok esport fps játékokat és single player fps-t.
Ár max 200 ezer.
Sajnos nem volt még alkalmam megnézni milyen egy ips/va monitor, nemhogy játszani rajta.
Köszönöm! -
titetoyz
tag
a segítségeteket kérném.
Monitort szeretnék vásárolni, kb 80-100e Ft a rászánt összeg.
27"-t szeretnék, leginkább F1-re, valamint mindennapi teendők, képszerkesztés, böngészés, filmnézésre.AOC 27" íveltjét néztem, [link] de a VA panel kicsit elrettent, valamint nem tudom filmet nézni mennyire élvezetes egy ívelt kijelzőn?
a másik alternatíva az AOC 27"-es nem ívelt, IPS-es paneles változata lenne [link]
Mit gondoltok? Esetleg más alternatíva? -
Komplikato
veterán
válasz #42431471 #121974 üzenetére
Szerintem a GigaByte M-Q széria csak ilyen 15/18w tőltést tud. És amennyire eddig figyeltem a "profi" monitorok amik 65/90w tötést tudnak, egyik sem tud 100Hz+ képfrissítést. Tévedés jogát fenntartó.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
törölt tag
tudtok nekem javasolni monitort az alábbi igényre?
- 90 Hz vagy felette (nagyon megszerettem a 120-at a telefonomon)
- type-c csatlakozás telefonnak, laptopnak - töltést adni, képet fogadni tudnia kellene (tudom usb hub, de igy kevesebb kábelem lenne)
-
- 24-27" körül és fullHD felett
- ne TNIlyet találtam: GIGABYTE M27Q - ez mondjuk pont csúnya de a feltételeknek egyébként azt hiszem megfelel. Szebb, jobb, olcsóbb esetleg?
Elég hosszú távra tervezek, a mostani is van vagy 6+ éves -
sztivo
Topikgazda
válasz SunMount3r #121972 üzenetére
Ugyanúgy jó, kérdés, hogy működik-e már. Jó pár embernek bugos volt, mikor kijött a 11, de még decemberben is.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Gondoltam ez a legjobb topic rá: Az Oázis-nál vettem nemrég egy Dell monitort, amire kalibrálást is kértem Windows 10-re. Most viszont már Windows 11-et használok, tehát a kérdés, hogy a Windows 10-hez file-ban kapott ICC monitor beállítási profil ugyan úgy jó lesz e Windows 11-hez is?
Köszi!
-
-
hoto4320
tag
Sziasztok! 2560x 1440 felbontás 27 vagy 32 colon jobb?
-
BaLee
addikt
Gép fejlesztésen gondolkodom (i5 12600k), egy RTX 3060 már adott, van egy régi jó kis IPS Dell monitorom (U2312HM), lehet tovább lépnék G-sync irányba, hogy ki tudjam használni a 100+ fps-t.
Felbontást még nem tudtam eldönteni, FullHD-val sincs bajom, de alternatívaként WQHD sem lenne rossz. Most 23" a méret, 24" vagy 27" esetleg még elférne.
Tudtok ajánlani 1-2 olyan alternatívát amit már érdemes lehet megnézni FullHD ill. WQHD felbontásban? Árban inkább az alsóbb szegmensből válogatnék, IPS panelt nagyon megszerettem a Dell által így az nekem megfelelő lenne.
-
Mokány
csendes tag
Amiket néztem: (előző rosszul lett kimásolva)
- ASUS TUF GAMING VG27AQL1A
- ACER NITRO XV272UPBMIIPRZX
- Dell S2721DGFA -
Mokány
csendes tag
Sziasztok!
"elfüstölt" a régi monitorom 12 év után. Most egy nagyon tartalékos van ideiglenesen beállítva. Szeretnék egy jó minőségű (amit várhatóan nem kell többször visszaküldeni pixel és egyéb hibák miatt) 27" WQHD monitort vásárolni. (legtöbbször játékra használnám)
Lehetőleg IPS, freesynces, állítható magasságú, dönthető, nem ívelt, nem elsődleges a minél nagyobb HZ.
Amiket néztem:
- ASUS TUF GAMING VG27BQ
- Acer XV272UPbmiiprzx (UM.HX2EE.P01)
- Dell S2721DGFA Monitor
Szerintetek melyik lehetne hosszú távon jó választás?
Hasonló árszinten tudok más/jobb alternatívát?
Érdemes kalibráltatni ha nem végzek grafikai munkát? -
venom8888
őstag
Sziasztok. Van nekem egy Predator XB1 em. es sokszor a jobb oldali hangszoro nem szol, kihuzom mukodes kozben a tapkabelt,majd vissza dugom, akkor szol ujra. Ez valami bug ezzel a tipussal?
-
nagyúr
válasz Komplikato #121957 üzenetére
Közben a nagy nézelődésben felszaladtam egészen ehhez: LG 32GP850-B, hacsak nem találok jobbat ebben az árszegmensben (plusz ezzel tuti megy a 120 Hz Series X-en), akkor ő lesz a befutó.
-
Komplikato
veterán
válasz Komplikato #121921 üzenetére
Fent említett két 4K Dell mellé érkezik egy érdekes összvér is, ez pedig a Dell UltraSharp U3023E, hasonló kiszerelésben és 2000-es kontrasztú IPS Black panellel. Viszont ez 16:10-es (2560x1600), amit sokan hiányolnak mostanábab. Mondjuk alig olcsóbb, mint a 32"-os 4K "tesója".
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
sztivo
Topikgazda
válasz mad823 #121959 üzenetére
Hát én erre annyit mondok, hogy 24" 1080p monitort nem valami közelről néztem, de most egy 20" 1680x1050-est használok, és az a véleményem, hogy már 24"-t sem vennék FullHD-ban. Valahogy csak szemrevalóbb a magasabb DPI-s régi moncsim. Nem látom a pixeleket közelebbről sem. Ebben egyetértek kérdés kinek milyen vas van hozzá.
De ezt tényleg embere válogatja, meg kell nézni személyesen.
[ Szerkesztve ]
-
mad823
őstag
válasz csako #121948 üzenetére
Ami a felbontást illeti: nyilván embere válogatja, de nézz meg egy 14"-os laptopot. Ezek ma kb. mind FHD felbontásúak. Ergo ilyen DPI-hez 27-es méretben 4K dukál. Nyilván ha játszani is szeretnél, akkor kevés lesz a jellemző 60Hz, vagy sok a 144Hz ára. De én azt mondom, hogy nem gamer felhasználásra igenis 4K kell, ha szép és szemkímélő képet szeretnél.
-
nagyúr
válasz Komplikato #121957 üzenetére
Elfelejtettem mondani, hogy olyan lehet képben, amit valahol pixelgaranciával tudok megvenni. Esetleg kalibrálják (eddig minden monitorom az Oázisból van, de gondolom, máshol is lehet ilyen dolgokat kérni plusz pénzért).
-
nagyúr
Sziasztok!
Egy második monitort keresek a mostani monitorom fölé rakva. A jelenlegi egy Acer nitro xv340ck.
Most egy 32"os, sík monitort keresek, felbontás 2560x1440, és min. 120Hz-es, legalább egy HDMI 2.0 bemenettel, így a Series X-em is menne 120 Hz-en rajta. VA panel ellen nincs kifogásom, bár jó IPS-hez vagyok szokva, a mostani is az.
Mik a lehetőségek mondjuk 140k-ig? Valamint sokkal jobbat kapnék 200-ért?
Látom van pl. LG VA paneles, itt nem tudok rájönni, mi indokolja a 30k-s difit?
Lg-32gk650f-b vs. Lg-32gn650-b[ Szerkesztve ]
-
vandeminek
tag
válasz vandeminek #121945 üzenetére
Nem tetszett, hogy csak 1 év garanciát írtak erre az AOC-re, ezért nézelődtem még.
LG 27UL650-W
3 év gari jobb, pivotos állvány[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Komplikato #121952 üzenetére
Az jó , mert a gyári oldalán szó nincs róla [link]
Acer Nitro XV252QZbmiiprx - AUO paneles, egyelen egy riasztó dolog van benne az edigital/emag páros, bár ha az 5 év gari nem hozzájuk, hanem gyártóhoz szól , akkor nagy baj nem lehet.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Komplikato
veterán
válasz Tonyk #121951 üzenetére
Nem Gsync-es az az Asus, csak Gsync compatible. A termék oldali leírása fura, mert Adaptive Syncet ír, de pl. Displayninja tesztben kerek perec le van írva, hogy ez FreeSync monitor.
-
Tonyk
veterán
válasz Tonyk #121940 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. És tényleg jól jöttek. Most vettem észre, hogy a 25" Asus G-Sync... Lányom gépében AMD RX460 van, tehát jelenleg a FreeSync játszana.
A fentiekhez ASUS TUF VG279Q1R vagy ACER NITRO XV270PBMIIPRX -ről van valami tapasztalat? Acer esetében azért az 5 év garancia kecsegtető.
De bármi más tippet is szívesen veszünk, mert már kezdek belehülyülni.[ Szerkesztve ]
-
rekahh
csendes tag
Sziasztok!
Nézegettem monitorokat és sikerült leszűkítenem egy 4-es listára:
1: AOC 24G2AE/BK Monitor
2: AOC 24G2U Monitor
3: Samsung C27RG50FQR Monitor
4: GABA GL-3219QB1 MonitorMelyiket javasoljátok és melyiket kell kerülni?
Esetleg ha mind felejtős, hasonló árkategóriában valami ajánlás?Köszönöm szépen!
-
veterán
válasz Hauptmann #121947 üzenetére
Légy szíves próbáld helyesen értelmezni, hogy mit írtam: mások a topikban sokszor leírták, hogy kevés, én nem jelentettem ki róla semmit, mivel nem láttam még saját szememmel, viszont 24 fullhd-ket igen, és abból a tapasztalatból következtetve én személy szerint helyt tudok adni mások véleményének, hogy 27-re már kevés. Amilyen sokszor olvastam itt, afféle általános vélekedésnek vettem.
Természetesen igazad van, a legjobb, ha van lehetőség megnézni, ez bármelyik monitorra igaz, és ez esetben is előfordulhat, hogy nem tartja rondának. Majd legközelebb ezt is akkor odaírom, ha éppen én járok errefelé leghamarabb.Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
Hauptmann
addikt
válasz cyber86 #121946 üzenetére
A kolléga kijelentette, hogy kevés. Neki az, másnak nem, a környezetemben is van olyan, aki vígan használja. Egy időbem a munkahelyemen nekem is volt, és szerintem sem annyira vészes, de otthonra bem biztos, hogy választanám. zért kell elmenni mindenkinek, és megnézni saját szemmel.
[ Szerkesztve ]
-
vandeminek
tag
Sziasztok!
Monitort keresek napi munkához (fejlesztés), játék nem lesz vele. Ahogy néztem a mostani laptop (HP Probook 440 G7 i5-10210U) 60Hz-en tudja hajtani USB-C -> DisplayPorton a 4K felbontást
QHD vagy UHD
átmérőben 24-27 körül bármi
~100k-ig gondolkodom, de rugalmas az árAOC U27V4EA most 99k akciósan, jó vétel? Van mostanság best-buy jellegű monitor ezekre?
Köszi a segítséget!
-
Hauptmann
addikt
válasz cyber86 #121933 üzenetére
Asus VG279QL1A.
csako,
Ne akard már másnak megmagyarázni, hogy mi kevés, éy mi nem. Lehet, neked kevés a 27" FHD, másnak meg nem, és örömmel használja. Nekem meg nem jön be a QHD, vagy FHD, vagy 4K, híreszteljem, hogy a QHD fos?
El kell menni saját szemmel megnézni, hogy mennyire jön be a 27" FHD.
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
EMAG-on van akciósan 84k áron AUO paneles Acer Nitro, igaz az már 280Hz-es, de nem tenném a kezemet tűzba nevezett cég garancia ügyintézéséért, meg az a monitor fix talpas, nem állítható.
-
Komplikato
veterán
Elvileg mindkettőben ugyan az a panel van, ami 6 bit +FRC. Egy jobb panel meg drágább. Az összes gyártónak van AUO rapid IPS paneles megoldása, így Asusnak, AOC-nek, Acernek, stb. Ezek 24.5"-os panelek és átlagban 1.5x annyiba kerűlnek mint a Panda IPS. Cserébe natív 8 bites, tesztek alapján is jó a szinvisszaadása.
-
veterán
Sokszor elhangzott a topikban már, hogy 27-re a FullHD kevés.
Azt találtam, hogy a 25-ös nagyobb fényerővel rendelkezik, ez kifejezetten világos helyen lehet fontos. Illetve a 25-ös kifejezetten g-sync kompatibilis, ami nvidia kártya esetén előny, de Asus weboldala szerint a 24-essel is működik a VRR.[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
Tonyk
veterán
Sziasztok!
16 éves lányom szeretne venni új monitort. 50-50% játék "munka"-játék.
A kinézett darabok:
LG 27GL650FB - 90e
ASUS VG259Q - 99e
ASUS VG249Q - 72eIgen, eltérő méretűek. Szerinte a 27" nagy (szerintem, meg ha már vesz, akkor a nagyobbat), Kinézte a VG259Q-t, de ez a legdrágább, belefér, de húzza a száját. A két Asus azonos panel (dicséritek itt). LG-ről tudunk valami, hogy milyen panel van benne (Annyit találtam, hogy AUO)?
Megéri-e a felárat a 24-25 közötti különség, illetve van-e negatívuma a 27-nek a 25-höz képest?[ Szerkesztve ]
-
gery14
senior tag
Sziasztok !.
Vettem egy LG 34GN850-B monitort ebben a kategoriában/ árban jól döntöttem vagy van jobb nála ? Még elálhatok tőle[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
Scarletiel
senior tag
válasz sztivo #121936 üzenetére
Én tudom még ajánlani az Acer Nitro XV272UP monitort. Nem sokat látom ajánlani, van vele valami baj, vagy csak nem olyan minőségi mint a többi a többi felsorolt? Én pár napja használom de nagyon elégedett vagyok vele.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok!
Olyat valaki tapasztalt mar, ha 60hz-rol 75 hz-re valt, akkor sotetebb lesz a kep? Egy Asus VZ279HEG1R monitorrol van szo. Osszessegeben sotetebb lesz es melyebbek a szinek, de shadow boost orvosolja. De ez miert van? -
cyber86
őstag
-
FR33
aktív tag
Sziasztok
Ha sokszor grafikára / színprofilok készítésére is akarom használni leendő monitoromat, akkor melyiknek jobb az srgb lefedettsége? 144hz,1ms is fontos lenne.
aoc 24g2u vs asus vg249q
Más alternatíva? -
podtibi
senior tag
Sziasztok.
60hz 1080p érdekelne 0.1-es időzítéssel. Mennyire lehetséges és árban mennyi volna azaz annyi?
Ezt inkább rád bízom.
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Haverom szeretne venni új monitort. 140 nél többet nem szeretne rákölteni.
Amit szeretne: 27", fhd, 144 hz.
Miket tudtok ajánlani? Köszönöm előre a válaszokat. -
Teasüti
nagyúr
válasz malagutif122 #121927 üzenetére
Komolyan? Ilyen van? Azt el tudom képzelni esetleg, hogy lekapcsolni azt az egy pixelt teljesen. Legalább nem szúrja az ember szemét.
-
poirot
őstag
válasz malagutif122 #121925 üzenetére
Ezt hogy gondoltad ???
-
malagutif122
tag
Sziasztok
Vettem egy AOC C24G2U monitort.
Van 1db piros pici pixel hiba rajta szoftveresen el lehet vajon tüntetni? -
Busterftw
nagyúr
válasz Komplikato #121921 üzenetére
Az a 60Hz engem zavarna egy ilyen kaliberu monitornal
-
Komplikato
veterán
Most jött szembe hirdetésben a Dell Ultrasharp U3223QE és U2723QE. Elég drága darabok, de ilyen minden bele modellek. 4K, HDR400, USB-C 90w, USB-C DSC, USB Hub, KVM switch, RJ45 csatlakozó, daisy chain, 2000-es kontraszt. A 32"-os 1145 USD.
[ Szerkesztve ]
-
SaGa59
őstag
válasz abydos #121919 üzenetére
M27Q. Alzánál 130. IPS. A firmware-t frissítsd, ha ilyet veszel. különben az Xbox S meghajtással gondod lesz. Frissítés után natív módon meghajtja 1440p 120 Hz, aktív HDR, aktív Freesync módon a saját HDMI kábelén át.
rtings teszt, ott meg tudod nézni, elég e a lefedett színtér neked, vagy sem. Elvileg 10 bites, valószínűleg 8+2 módon.STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
abydos
aktív tag
Hali,
Legalább 1440p-s monitort keresek ha lehet 90hz felett.
Nem kell, hogy 100% színhű legyen, de azért ha úgy alakul, akkor ne legyen probléma a munka vele, ha színekről van szó. Jelenleg egy Dell SE2719H-t használok, ha legalább ilyen minőségű lenne a képe, azt tudnám szeretni, de a mérete is lehetne egy leheletnyivel nagyobb.
A hajlított kijelző is jöhetne, maximum 140 ezer forintos értékben. Aminek még örülnék, ha lenne rajta valamilyen audió kimenet, akár csatlakozó szintjén is, hogy az Xbox Series S konzolt ráköthessem.
Első sorban ezt néztem ki, erről van pozitív véleményetek? Megfelelne az elvárásaimnak?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)
-
SaGa59
őstag
válasz SaGa59 #121916 üzenetére
Kiegészítő info: érdemes azonnal frissíteni a firmwaret. 01 verzióval jött a monitor, a legfrissebb a 04-es. Ezzel már csont nélkül megy az Xbox Series S 1440p 120Hz HDR-rel és FreeSynccel együtt. A hozzá adott HDMI kábellel.
[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
SaGa59
őstag
válasz krokostamas #121914 üzenetére
Az M27Q-nál is van kép még nullára lehúzott fényerő mellett is, de szerintem az már egy sötét szobában is halovány. Világít, de pl írni vagy olvasni rajta valamit szerintem már kevés. Ha még a kontrasztot is lehúzod nullára, már alig látni valamit. Ha még a BlackEqualizert is lehúzod, akkor majdnem teljesen fekete a kép. Ha bekapcsolod a HDR módot, csak a fényerőt tudod állítani, minden mást „kiszürkít” a menüjében. Lehet, hogy ez így kell legyen, de nekem ez az első HDR képes monitorom, most tanulgatom és ez meglepett.
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
SaGa59
őstag
válasz mad823 #121904 üzenetére
Gigabyte M27Q, Alzánál 130, máshol most nem láttam. Az enyém tegnap jött meg. A hozzá adott HDMI kábel úgy tűnik csak 2.0-ás, vagyis érdemes rögtön rendelni mellé egy 2.1-est is. Nekem pl az Xbox S valószínűleg emiat nem engedi a 1440P 120Hz−et rajta, bár fura, mert a PC-m viszont ugyanazon a kábelen hozza a 1440P 144Hz-et. Jó tudni, hogy a KVM úgy működik, hogy az egyik gépet nomál USB-n (3.2) lehet csatlakoztatni, a másikat USB-C-n. Amennyiben a gép tudja, ezen át DisplayPort átvitelt is produkál, ha nem, akkor csak USB. Viszont csak két USB A portja van, vagyis vagy egy USB HUB-ot dugsz rá, vagy max a billentyűt és az egeret. A csomagban az USB 3-as uplink kábel benne van, USB-C-t venni kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Mr President
senior tag
Sziasztok,
Monitor vásárlás előtt állok, és a segítségetek/tanácsaitok kérnémItthon irodai munkához keresek 32es sima vagy 34es UW monitort.
Szeretnék egy jó monitort olyan 100-120k közt, fő szempont, hogy a szemet a legkevésbé "bántsa" valamint minimum QHD felbontása legyen.
Ezt a Samsung LS32A700NWUXEN néztem ki amiben van Flicker-free és Low blue light.Mi a véleményetek, esetleg más alternatíva?
iPhone 15 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7
-
krokostamas
tag
Sziasztok!
Monitor vásárlást céloznék meg, váltanám a jelenlegi Acer KG271-es monitorom.
A cél IPS panel (kalibrálással), 27" (de még a 24"-on gondolkodok, hogy elég lehet), illetve minimum 144 Hz-es panel.
Jelenleg fullHD a monitorom, amivel nincs problémám, de már lehet inkább mennék a WQHD felé.
A GIGABYTE M27Q-t olvasgattam, hogy dicsérik, de itt valószínűleg nagyobb a tapasztalat ez ügyben. Árban nagyjából olyan 130 környékét céloznám meg.
Irodai melóra és játékra használnám, naponta sokat bámulom sajnos.
Ami jelenleg igen zavar a mostani monitoron, hogy 0% fényerő mellett is picit erősen világít számomra (pedig lámpa is van mögötte). Ez viszonylag fontos szempont lenne, hogy a minimum fényerő ha kell, akkor érdemlegesen is tényleg lejjebb lehessen venni.Előre is köszönöm a segítséget, remélem minden leírtam.
-
blizzrd
aktív tag
Sziasztok!
Kb 100k-ig keresek 27"-os, WQHD monitort általános célú, otthoni használatra. Ami fontos lenne az az állítható magasság, valamint ha árban belefér, akkor 75hz feletti képfrissítés. Volt szerencsém kipróbálni egy MSI G273-at de ami nagyon tetszett, de pixelhiba miatt visszament, és nincs készleten, ráadásul akcios volt.
Van esetleg ötlet hogy ezen preferenciákkal mit érdemes megnézni?
Köszi! -
bonifa333
aktív tag
Sziasztok!
Ha egy Asus pg278q monitorra rakotok egy amd 6900 xt kártyát, ami nem g sync kompatibilis, akkor mi lesz?
A kép toredezik majd, jatszhatatlan lesz?Köszi
-
-
mad823
őstag
Sziasztok! 24-27" méretben, qHD vagy UHD monitort keresek KVM switch-csel. Van olyan weboldal, ahol tudok KVM-re szűrni? Kösz!
-
kchris78
veterán
Egy DELL 2713HM (27", sRGB 100%, IPS) 5 éves kb, szerintetek mennyit érhet?
-
SHO(KER
csendes tag
válasz ittakary #121901 üzenetére
A 34UM69G-t kihúznám a listáról, a másik kettő pedig minden valószínűség szerint ugyanazt a panelt használja, csak más köntösben. Az eltérő dizájnon túl az egyik mellett az USB Type-C csatlakozó (34WP65G), a másik mellett pedig a beépített hangszórók (34WN650) szólhatnak érvként.
-
nagyúr
még egy kérdés:
ebből a nem túl bő listából szűkítettem le ezekre
a legolcsóbbat csak poénból hagytam benne, hogy megkérdezzem tőletek, hogy az életképes amúgy? amit láttam engem kb csak az érint belőle, hogy 250cd a fényereje, a másik kettőnek pedig 400cd
NA DE abból a kettőből melyiket? esküszöm alig látok közöttük különbséget
[link] megcsináltam az összehasonlítást az LG oldalán is, ott se adott ki túl nagy difit
ti melyikre mennétek rá?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest