-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd át az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
Ez a lézernyomtatós topik, eléggé messzire ment az eredeti témától.
Az 5%-os lefedettségi mérés teljesen jó eljárás. ISO szabványon alapul, pontosan részletezve van a mérési metódus, a minta oldal is megnézhető. Mindenki ezt használja, így a célnak is megfelel, egymáshoz lehet hasonlítani őket. Az 5%-os lefedettség elég jól megközelíti egy szakdolgozat oldallapjait. A nyomtatott számlák ennél kevesebb tintát igényelnek, egy irodai anyag pedig kicsit többet.
A marketing anyagban szereplő, akár a 90%-át is megspórolhatja kijelentésekkel nem szabad foglalkozni. Mégis melyik patronoshoz hasonlítják? Amelyiknek a leginkább gazdaságtalan az üzemeltetése?
-
PociAti
őstag
Tintánál nem a ml-t kell nézni, hanem az oldalszámot.
Illetve nagyvonalúan megfeledkeztél róla, hogy a Caono irodai nyomtató, a színes patronok drága pigmentált tintát használnak, melyekhez némileg más nyomtatófej és rendszer való, mert érzékenyebb az eltömődésre.Amúgy a többi rendben van. A termékek gyártói a megtérülést a teljes életciklusra számolják. Tehát nem csak a nyomtató árát veszik alapul, hanem a hozzá szüksége kellékek eladását is.
Így tudta anno a Sony is veszteséggel értékesíteni a játék konzoljait, hogy majd az (exkluzív) játékok meghozzák a várt bevételt, vagy ahogy a HP és Canon árulja a vacak kis tintás nyomtatóit. -
PociAti
őstag
Persze hogy más a matek.
De van aki úgy gondolkodik, hogy neki az a minőség nem megfelelő. Nem véletlen a jókora árkülönbség a gyári kellék és a hamisítvány között. Egy valamirevaló A4 lap ára is legalább 2 Ft-nál kezdődik. Kész pazarlás lenne olyan minőségben nyomtatni rá, ami nem megfelelő. -
PociAti
őstag
Egy ilyen böszme öreg nyomtatóhoz nehéz viszonyítani a mai gépekhez. Ez a nyomtató 18 évvel ezelőtt jelent meg, akkor még teljesen mások voltak az előírások. Az ilyen nagy fogyasztású gépek könnyebben elboldogultak a gyenge minőségű utángyártott kellékekkel, és gondolom azzal értetted, hogy "fillérekért lehet" toner kapni, mert az eredeti, 3.000 oldal kapacitású toner ára 48.000 Ft, amivel a lapköltség: 16 Ft/lap.
Ez nem is olyan kiugró érték, sőt komolyabb beruházással hozza a hasonló lézerekre jellemző 12 Ft körüli lapköltséget, ugyanis a nagyobb kapacitású, 7.000 oldalas toner 90k-ba kerül így nagyjából 13 Ft egy oldal.
És még ha jobban elboldogulnak a szar kellékkel, akkor is erősen érezhető a minőségromlás az eredeti kellékhez képest. Sokaknál egyszerűen szóba se jöhet, hogy a nyomat gyenge minőségű legyen. -
CHIPman
nagyúr
Mivel beszeltem a brother supporttal, valszeg a penzvissza nem opcio, de ha kiskeren keresztul gariztatnam, nekik jobban megeri az a verzio valoszinuleg, 99%ban ezt jatsszak, nem egy ilyen sztorim volt tobb kiskerrel is, igy amit olcson vettem es meg garis de otthon javithato, azt nem szoktam mar gariztatni, inkabb elbukom a garit, es megtartom az olcsobban vasarolt termeket.
[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
CHIPman
nagyúr
Ujat nem vennek ha nem muszaj, akkor inkabb visszakuldom gariban. Tisztitassal nem erdemes probalkozni?
Ha tenyleg baja van, akkor jo, hogy a dragabb gepet veszi az ember hogy ne a dobbal egyutt legyen a toner, erre a dob romlik el elobb, minthogy kifogyna a toner.hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
Shadowbull
addikt
Oszinten szolva nem tudom. Jelenleg egy olcsobb tintasugaras Canon van, amiben szerintem valami idoszamlalo van, mert akkor is fogy a tinta ha nem hasznalom Januarban vettem bele egy XL nevu fekete patront, es mar lassan megint elfogy, pedig nem nyomtattam vele max. 20-30 oldalt. 15-20 euro egy ilyen patron.
Gondolom a lézerbe dragabb a toner, de talan nem kell kethavonta ujat venni.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
PociAti
őstag
Alkatrészhiány miatt.
Választás elé állította a gyártókat, vagy 200k-s nyomtatóba teszik bele, vagy megemelik a termék árát. Aztán a hány miatt a piac irreális magasságba húzta a jobb szkennerek árát, mert akinek tényleg szüksége volt rá, az így is megvette (pl. fotósok, grafikusok). -
PociAti
őstag
Nem tudom mikor vetted annyiért, rég nem kapható, utolsó ismert ár 35.000 Ft.
Jelenleg a legolcsóbb Epson síkágyas szkenner 90.000 Ft-ba kerül. (Ez az egyetlen készülék, ami 100k alatt van, az ajánlatok többsége 120k-ról szól.)
Árukereső : Epson síkágyas szkennerek : növekvő ár szerint rendezve -
draco31
veterán
-
PociAti
őstag
"Ezek még nem olyan válogatós nyomtatók voltak mint a maiak. Legalábbis nekem úgy tűnik."
Igen,mert ez egy 10+ kilós monstrum, öreg technológiával. Akkor az áramfelvétel és annak mértéke nem volt ennyire fontos, illetve az sem, hogy mennyi ózon bocsátanak ki a gépek.
A LED-es technológia sem amiatt terjedt el, mert sokkal jobb minőségre képes, hanem egész elfogadható minőségű modern előírásoknak megfelelő készüléket lehet gyártani kedvezőbb áron.
De a koronaszálról sem azért léptek át töltőhengeres megoldásra, mert komoly minőségi probléma lett volna vele.10 kg felett, kocka méretben most is lehet igénytelen igáslovakat kapni.
-
PociAti
őstag
"Régen valahogy tudtak még olcsón fentartható nyomtatót gyártani."
árukereső: HP Q7553XD
A toner ára 80.000 Ft és 140.000 Ft között mozog, és 2×7.000 oldalra vonatkozik.
Szép kis beruházás!
A lapköltség 80k-s tonerral számolva 5,7 Ft-ra jön ki.Persze össze nem tartozó dolgokat is meg lehet próbálni egymáshoz viszonyítani, de annak nincs sok értelme. Ha az eredeti tonerbe virágföld és szénpor 50%-os keverékét töltöd, még azzal is működne, és így kb. 0,01 Ft / oldal-ra jönne ki az üzemeltetési költség.
Helyette a kilóra megvásárolható fekete tonerporból is elég olcsón meg lehet úszni, olcsóbban, mint amit te mutattál. Ha már versenyzünk és nincsenek feltételek, akkor nem jól csinálod!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Digitális Állampolgárság Program
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen switch-et vegyek?
- Suzuki topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest