-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DUB Inc.
aktív tag
-
DUB Inc.
aktív tag
Milyen teljesítményű ez a klíma?
-
DUB Inc.
aktív tag
Nem csoda, hogy mindenki félreolvas ezt azt, vagy gyorsban ír hülyeségeget, mert teljesen kikészíted idegileg a topikot...
Azért magadnak is mondasz ellent rendese. Az első klíma jó volt, de mégis lecserélted... What? Túl meleget tolt? Már az is baj? Lejjebb kell venni a hőfokot. Az utóbbi 2 meg nem tol elég meleget... Szerintem a nem a klímákkal, hanem az elvárásaiddal van baj...
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz patomi #36959 üzenetére
Természetesen mindenki úgy állítja be, ahogy neki tetszik... Viszont láttam már olyat, hogy fűtés üzemmódban a plafont lőtték és csodálkoztak azon, hogy hideg van. Ezért írtam azt, amit. Nálam sem teljesen lefele van irányítva, hanem egyel feljebb, mert így jobban teríti a meleget, kap belőle a folyosó is.
-
DUB Inc.
aktív tag
Ejj, hűtés üzemmódban baromi jól leszabályoz az Etherea...
-
DUB Inc.
aktív tag
A Panasonic kültérije is nagyon halk...
-
DUB Inc.
aktív tag
Bár az lenne a legnagyobb problémánk, ha jön a meleg. Szerintem eddig is el lehetett lenni nélküle...
-
DUB Inc.
aktív tag
Szerintem ne kockáztassatok. Nekem 2 vállalkozásom is van, de mindkettőt szüneteltetem...
-
DUB Inc.
aktív tag
Sajnos a járvány miatt tolódik a Panasonic klímám javítása, viszont tegnap leteszteltem hűtés üzemmódban hosszabban (eddig ugye nem igazán volt hozzá kedvem ) és azt tapasztaltam, hogy ott hozza a gyári értékeket, leszabályoz a gyártó által megadott érték alá is, gyönyörűen dolgozik, le a kalappal. Fűtés üzemmódban továbbra is csak úgy érdemes használni, hogy nagyobb hőfokra állítom a kívántnál és 1-es fokozaton hagyom a ventilátort. Ilyenkor 400 Watt (felvett) körül megy folyamatosan és nem kapcsolgat, fűt is rendesen.
Tehát akinek nem szempont a fűtés, hanem inkább hűtésre keres klímát, annak bátran ajánlom. Ebben az üzemmódban kulturáltan és gazdaságosan teszi a dolgát. Megjegyezném még, hogy a Nanoe X szűrőt is igen hatékonynak találom. Nálunk a nappali közös légtérben van a főzővel és mióta ez a készülék van beüzemelve az összes szag, illat hamar eltűnik a levegőből. Szabad levegőről belépve sem érezni semmit... A Gree ezen funkciója meg sem közelíti ezt a minőséget.
Szóval jó lenne kikutatni, hogy fűtés üzemmódban is normálisan működjön...
[ Szerkesztve ]
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz anderledani #36395 üzenetére
Ezt nem tudtam. A Gree infrás.
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz anderledani #36392 üzenetére
Follow me esetén rálát a távvezérlő a beltérire?
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz asha07lcc #36241 üzenetére
Ismét csak köszönni tudom, hogy időt szakítasz a problémámra...
Fűtés üzemmódban lett mérve a nyomást és a hozzá megfelelő hőmérsékletet valamilyen táblázatban mutogatta nekem a szakember. Mondjuk én keveseltem a max. 49 fokos befújt levegőt. A Gree sokkal melegebbet fúj be.
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz petyus_ #36052 üzenetére
Komolyabb gyártóknál biztos van... A Panasonic klímámban lévő Nanoe X-et dicsérik külföldi fórumokon, nekem még rövidtávú a tapasztalatom vele, de eddig jónak tűnik, jó a levegő a házban. Okos dolog, hogy van benne csak légtisztító funkció is és nem csak mellérendelhető a hűtésnek-fűtésnek.
[ Szerkesztve ]
-
DUB Inc.
aktív tag
Nagyon szépen megkérném a Panasonic Z35-VKE, vagy TKE tulajdonosokat, hogy ha van módjuk megmérni a teljesítményfelvételt egy fogyasztásmérővel, akkor írják már le, hogy milyen értékeket mutatnak a műszereik. Természetesen a minimum leszabályozás és környéke érdekelne leginkább, valamint az, hogy ekkor mennyire szabályozza vissza a ventilátort a beltéri, mielőtt kikapcsolna...
Hálás köszönet!
-
DUB Inc.
aktív tag
Meg.
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz Napfénysüti #35968 üzenetére
Úgy tudom, hogy a Comfort X csendesebb. Nekem egy Comfort plus van, de az is csendes.
-
DUB Inc.
aktív tag
Nem, határozottan bánom a megvételét. A szerelők, még a szervizesek sem ismerik annyira ezt a masinát, hogy biztosan tudjanak mondani. Mondjuk nekem ez fura... A működése szerintem gyárilag ilyen, mivel már a harmadik agyat cserélték benne, így nem lehet másra gondolni. Azt nem tudom mi lehet esetleg a kültérivel, ami ezeket a problémákat okozhatja.
Ha csak hűtésre kell, akkor jó választás lehet, ott csendesebb is abeltéri, valamint megvan mind az 5 ventilátorfokozat (kipróbáltam). Az automata ventit nem tudtam, mert baromi hideget fújt...
-
DUB Inc.
aktív tag
Ebben már nincs ilyesmi... Így is bolond.
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz feco70 #35940 üzenetére
Az egészségem fontosabb annál, hogy ilyen jelentéktelen dolgon idegeskedjek. Természetesen zavar a dolog, keressük is rá a megoldást. Azt mondjuk pusztán nem értem, hogy miért kellett újra a beltérit cserélni, amikor 2 hete szinte minden ki lett benne cserélve. De ez van, a szervizesek így döntöttek, a szerelőm pedig felszerelte a küldött beltérit.
A kifogásolt problémák ugyanúgy fennállnak. Ez a beltéri sem csendesebb, a szélzajon kívül van egy halk fütyülés szerű zaj is, amire én pl. kifejezetten érzékeny vagyok, mert pont "olyan" frekvenciájú... Valószínűleg ez a típussajátosság.Zavaróbb viszont, hogy továbbra is idióta módon működik a ventilátor. Automata módban (ventire értem) nincs folyamatos szabályzás, van egy baromi nagy és hangos, vagy ha közelíti/eléri a kívánt hőmérsékletet, akkor teljesen visszaveszi épp hogy forog. Kettő között nincs átmenet. Aztán van olyan is, amit most is művel a drága, hogy 1-es fokozatra állítva 30-40 másodpercenként vagy pörög a ventilátor a fokozatnak (kb) megfelelő fordulaton, vagy visszaveszi teljesen. Ez igen zavaró. Ezalatt nem megy 360-70 Watt alá nem megy fogyasztásban.
-
DUB Inc.
aktív tag
Beüzemeltük. Ugyanolyan hangos, ugyanolyan hülyén szabályoz...
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz #46233856 #35921 üzenetére
Bízok benne, hogy jó lesz az eredmény, mert adatai és hatékonysága alapján nem lenne rossz gép. A kültérije példásan csendes, ha normálisan van felszerelve. Én sem értem, hogy miért pont a komplett beltéri csere mellett döntöttek, de nem én vagyok a szaki... Hátha bejön.
-
DUB Inc.
aktív tag
Holnap cserélik a beltérimet garanciában...
-
-
DUB Inc.
aktív tag
-
DUB Inc.
aktív tag
Szóval 2 hete kicseréltek minden elektronikát a beltérimben, most most pedig komplett beltérit akarnak cserélni. Ezek nem komplettek.
-
DUB Inc.
aktív tag
Ilyet használ valaki?
https://www.arukereso.hu/klima-c3172/hitachi/rak-35rxd-rac-35wxd-shirokuma-p402642929/#termek-leiras
[ Szerkesztve ]
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz baloghgabor #35623 üzenetére
Szia, Az LTCA beltérije mennyire csendes? Fűtés üzemmódban a ventilátorokat hány fokozatban lehet állítani? THX.
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz sanzi89 #35612 üzenetére
A cserépkályha és kandalló hasonlítás pont nem igazán jó. A cserépkályha az egyik leghatékonyabb fűtési mód, a kandalló pont az ellenkezője. Mindkettő esetében az a baj (nekem az volt), hogy rugalmatlan és a közvetlen környezetükben baromi meleg van, míg távolabb kevésbé. Természetesen ki milyen hőmérsékletet érez komfortosnak, én pl. a 21-22 fokot, de az legyen egyenletes a házban és van aki 25-27 (nem vicc) fokban érzi jól magát. A klíma közvetlenül a levegőt melegíti és teszi azt gyorsan és olcsón, viszont van szélzaj és karbantartásigény.
-
DUB Inc.
aktív tag
A negatív tapasztalat nem a klímás fűtésről szól, hanem egyes készülékekről. Maga a fűtési mód jó, rugalmas, tiszta és olcsó. Nekem is van vegyes, gáz, radiátor és padlófűtésem, de javarészt ezt használom, főleg átmeneti időszakban. Illetve kombinálom őket... A huzathatás megfelelő készülékválasztással, méretezéssel és beállítással nem tud zavaró lenni, bár aki extra érzékeny rá, annak nehéz megfelelni...
[ Szerkesztve ]
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz LanyUs #35603 üzenetére
Sokáig latolgattam, hogy melyik klíma legyen a Gree helyett (az jelenleg a melléképületben tevékenykedik, igen helytállóan), olvastam a fórumokat, adatokat stb. Adatai, szolgáltatása alapján nem volt ellenfele ennek a Panának, legalábbis írott formában. Az LTCA látókörömben volt, de a meghúzott ár határán túl... Lehet kár volt...
-
DUB Inc.
aktív tag
Nem értettelek félre és lehet rosszat fogtam ki, csak az a vicc, hogy megoldást még senki sem talált rá. Egészében kell nézni a dolgot. Három, vagy négy alkalommal voltak már kint hibafeltárni, javítani a készüléket. Utóbbi két alkalommal majdnem egy egész délelőttöt kellett velük töltenem és még nem értünk a végére. Nekem sajnos nincs időm ilyesmire, ennél elfoglaltabb vagyok...
-
DUB Inc.
aktív tag
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz LanyUs #35594 üzenetére
Köszönöm a normális hangvételű választ és az információkat is.
Akkor ez a morajlásos dolog nem egyedi eset, gyártóól függetlenül... Nálam alá lettek téve a spec gumilábak, tehát ez sem lehet probléma, de sajnos így is fennáll az említett morajlás, ami nem összeegyeztethető a komfortos életmóddal. Nem tudom elképzelni, hogy a gyártó nem teszteli a készülékeit ilyen szempontból. Lábazaton el tudom képzelni, hogy kevesebb az esélye a morajlásnak, de sokunk nem tudja ezt a megoldást választani.
A Gree helyére lett felrakva a kültéri és a beltéri is. A gree esetében bőven ingerküszöb alatt volt a jelenség, bár való igaz, hogy kint hallgatva a Panasonic nagyon csendesen működik, míg a Gree kicsit zajosabb, de ezek zömét lemezhangtok adták, amelyeket el lehetett hárítani. A Gree kültérije mintha nagyobb fordulaton üzemelne, a Panasonic nagyon kis fordulatra képes. Legalábbis a hangjuk ezt sejteti.
De még ez lenne a kisebb baj, mechanikus megoldásokkal lehet csökkenteni a morajlást. A beltérivel viszont nem tudok mit kezdeni. Ismét írtam a Panasonic mérnökének,hátha hajlandó válaszolni...
-
DUB Inc.
aktív tag
A kültéri baromi csendes, főleg kívülről hallgatva. A lakásban már más a helyzet, itt egy mély frekvenciás búgás észlelhető egy bizonyos kompresszorfordulaton, amire még nem tudtak rájönni a szervizesek. A beltérije viszont semmivel sem csendesebb, sőt. Ezt több vélemény is igazolja (privát is).
Egyébként nekem is annyi jogom van leírni a negatív tapasztalataimat, mint bárkinek. Azért is írom le, hogy ne csak a rózsaszín oldalát lássák ennek a kínai vs japán témának az olvasók, mint ahogy olvastam anno én is.
Kifogtam egy szart? Nézzük. Hosszas olvasgatás (főleg itt a fórumon), adatok elemzése stb. kiválasztottam egy erős középkategóriájú, nem túl olcsó (360k) "japán" modellt. Originált csomagolásban vettem át, szakember szerelte fel, semmin sem spóroltam. Kérdem én, hogy mi mást tudtam volna még elkövetni?
Japánt és márkásat vettem, mert ezekkel kevés a hiba és csendesek. Ezekből sajnos csak utóbbi teljesült, az is csak részben, mert ugyan a kültéri még csak-csak, de a beltéri motorja sem csendes, a szélzaj - főleg a normálisan be nem állítható fokozatok miatt - elviselhetetlen. Jó a szupportjuk? Eddig nem tapasztaltam ezt, mert írtam még a Panasonic képviseletnek is, válaszolt is a klíma üzletág szervizmérnöke, legalábbis egyszer, de konkrét segítség még nem történt.
Tehát, ha megnézzük mit kaptam bő féláron a Gree esetében és mit a Panasonic esetében, akkor biza rendesen a Gree oldalára billen a mérleg. Természetesen nem szeretnék általánosítani, tuti van olyan japán márka, ami meg is adja azt a pluszt, amit az ára alapján elvár az ember. Erre szívesen olvasnék javaslatokat is.
-
DUB Inc.
aktív tag
Ok, de nem feltétlenül a sok használat miatti meghibásodásra gondoltam, elég, ha egyszer nem nyit ki, vagy csuk be. Hagyományos klímák esetében ezt kézzel is megoldhatod... Nem beszélve a javítással kapcsolatos szarakodásokról, láss az én Panasonicos esetemet...
Ja, az évi 1-2 tisztítás sem lesz egyszerű, főleg, ha a szerelő nem ismeri a gépet.
-
-
DUB Inc.
aktív tag
Igazából ez lenne az utódja, mert a 2019-2020-as katalógusban már nincs Nordic a kínálatban.
https://www.panasonicproclub.com/uploads/HU/catalogues/Panasonic_RAC_2019_leaflet_A4_12oldal_HUN.pdf
[ Szerkesztve ]
-
DUB Inc.
aktív tag
Nekem ez a modell van, nem hinném, hogy működésében nagyon el kellene térnie a téliesített modelltől..
https://www.arukereso.hu/klima-c3172/panasonic/kit-z35-vke-z-etherea-p450132948/
-
DUB Inc.
aktív tag
PL. a Gree esetében, ahogy közelít a beállított hőmérséklethez a helyiség hőmérséklete, akkor szép lassan csökkenti a beltéri ventilátorának fordulatszámát (természetesen a kompresszorét is). A Panasonic ezzel szemben nem teszi ugyanezt, max hirtelen visszavesz és kikapcsol, vagy csak simán kikapcsol. Fix ventilátorbeállítás esetében viszont néha 30 másodperces időközönként felpörgeti, majd visszaveszi a fordulatot. A szerelők vakon vannak...
-
DUB Inc.
aktív tag
Köszönöm a választ. Sajnos a Panasonic nem így működik, az 5 állítható fokozat közül fűtés üzemmódban csak 3 van, de még az sem fix, mert össze-vissza pörgeti fix fokozatban is... Borzasztóan idegesítő. Az automata fokozat meg egy vicc, vegyük úgy, hogy nincs is ilyen a készülékben...
[ Szerkesztve ]
-
DUB Inc.
aktív tag
Fujitsu LTCA tulajoktól kérdezném, hogy fűtés üzemmódban hogyan szabályozható a beltéri ventilátora? Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest