Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Grincs
veterán
Úhhha ez jólhanzik
És ez amúgy sűrű hiba? Nemhiszem hogy tudok találni ilyen írót alkatrésznek, de bevállalnám a műtétet
Érdekes a amásik íróm ezerszer többet volt asználva Pioneer dvr 108 és annak semmi baja sem volt, úgy adtam el...Pedig vagy 2000 dvd-t megírtam vele...
-
Mr.Grincs
veterán
Gyerekek, mivel függ össze az a dolog hogy tökjól műkszik a dvd íróm de a tálcát baromi lassan adja ki, most épp ma vettem észre
Be fog hallni benne a motor vagy mi gázszivárágás lehet vele? Pioneer DVR 111D 2 éves lesz decemberben lehet már kiszolgálta a lelkét de azt nemhiszem...amúghy soha sem toltam be a kezemmel a tálcát, mert attól tudom, hogy be halhat.. Egyéb más ötlet??
Pont én mondtam hogy még semmi baja sincs hát, lehet hogy most fog felfordulni
Előre is köszi... -
és mi is lenne az? ugye nem a tdk?
én hamarabb tippelnék mondjuk ridata lemezre...
a ritek g05 mid amúgy nagyon sok lemeznél előfordulhat; tdk, traxdata, ridata, ridisc, arita, premium (grade) media, platinum, datawrite, primedisc, piodata, memorex, maxell, sőt; verbatim is! -
vdbinhan
csendes tag
-
vdbinhan
csendes tag
Helló!
Vki már tesztelte-e Plextor 820a-t. Én Neroval irom video-t, és irási puffer néha hirtelen lemegy 16%-ig. Nem tudom hogy mennyire gond ez. Még nem tudom nézni a kiirtot a Dvd lejátszón, ezért kérdezem tőletek. Köszi
-
Klemens
őstag
válasz
IRON STORM #7588 üzenetére
Hoppá, akkor nagyon benéztem ezt.
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Erről mi a vélemény?
Tervezem egy DVD író vételét és a feltétel az, hogy olcsó legyen, de azért ne szar.
Nem kell nagy használatra, nem lenne minden nap használva, de azért kellene egy. ATA-s kellene mindenképpen.
-
üzletben valóban ritka, de rendelni azért gondolom lehet - például olyan üzlet/szerviz tud segíteni, ahol asus notikkal (is) foglalkoznak, mivel az asus notik több szériájában is ilyen macsoda figyel - például az enyémben is. egyedül az előlappal lehet gond - a noti háza miatt más és más -, de ha az a régiről adott, akkor semmi probléma!
-
Sdi
addikt
Az egy Pana cucc, nem nagyon kapni nálunk. Nézd meg ezt a hirdetést, itt megemlítik a típusát, kérdezd az eladót.
-
KaraDani
addikt
Nekem lenne még egy kérdésem. Fogok venni egy Pio 216D-t, de van két régebbi lg 16xosom, az egyiket megtartanám, mert mindenhol azt olvasom, hogy jobban olvas. Viszont mindkét LGm fehér, a házam fekete, nem tud valaki valamilyen olcsóbb festékszórót, vagy valamit amivel át tudnám fújni?
-
-
klambi
addikt
Szevasztok
laptopba keresek optikai meghajtót, de sajna nem a megszokott a kialakítása, erre gondolok!
1 kis darab le van vágja a szélén, kérdésem az ha veszek 1 normál dvd-t a laptopba és a tálcát kicserélem akkor nem lesz-e gond?
vagy valahol lehet találni ilyen típust(nem ebay, mert nincs paypalom...) -
pityeszka
őstag
Hy,
dvd-írót szeretnék vásárolni mihamarabb!Ezt néztem ki,de nem tudom milyen író! Tanácsokat, javaslatokat várok.
-
Blaze71
őstag
Ebben igazad van, ezért is hagyom benne a gépbe. Viszont ami jó lemez, azt is 15 perc alatt olvassa be és nekem ezzel van bajom, Bár amennyit használom, végülis belefér.
Na, igen. A lemez a Verbatimnál kezdődik és valahol ott is ér véget. Van még sok jó lemez, de ezt a stabilan jó és megbízható minőséget csak a verbatim tartja. A többinél csak egy-egy példány sikerült kiválóra. Sajnos.
-
FefeeX
veterán
válasz
Screamer84 #7564 üzenetére
Hát, már nagyon rég mondja mindenki, hogy CSAK VERBA ÉS RICOH +R DL lemezt szabad használni. Aki nem így tesz/tett - magára vessen...
-
Screamer84
tag
válasz
Blaze71 #7559 üzenetére
Nah megtörtént a fw csere 1.06-ra, most már elértem, hogy legalább a verbatim 2 rétegűt beolvassa igaz csak egy volt belőle , a memorex-el nem tud semmit kezdeni pedig ilyet használok vagy fél éve és semmi gondom nem volt vele, érdekes ,hogy a régi normálisan olvassa az összeset, ez meg nem tudja hova tenni
, pedig direkt ezért vettem hogy végre legyen 1 normális az én gépemben is amivel tudom írni őket.
-
Malachi
addikt
Helló!
Külső slim DVD-írót keresek netbookhoz.
Eddig a SAMSUNG SE-T084/EUBN-t találtam, iponnál 16000 körül, de igazából bármilyen megfelel, ha nem drágább ennél, és normális minőségű.
Tanács, javaslat?
Előre is köszi!
-
Blaze71
őstag
Eddíg az összes fw cserét XP, vagy Vista alol csináltam, de egyik sem 64 bites volt, így szerintem ez a gondja. A másik, hogy nem sok értelme van a régiókód nullázásnak, hiszen beállítottam 2-re 5 évvel ezelőtt, azóta a kutya sem nyúlt hozzá.
Igazából csak akkor használom, ha valami karcos lemezzel kell megbírkózni, de akkor kissé idegesít, hogy 15-25 perc, míre beolvassa az egészet. Lehet, hogy mégis veszek egy új SATA olvasót, ami a kedvenc boltomban 3680 ft.
Screamer! Nekem 7200-ás van és semmi gondja a kétrétegűvel. Próbálj meg fw-t cserélni, hátha segít. Ha nem, akkor szerintem cseréltesd ki, mert hibás.
-
Screamer84
tag
üdv!
vettem ma 1 NEC AD-7201S-01 -es dvd írót, viszont nem tudom miért, de nem akarja olvasni a 2rétegű lemezeket, mintha bele sem tettem volna (hiába van rá írva vagy esetleg üres akkor sem tud vele semmit kezdeni). Valakinek valami ötlet?
-
FefeeX
veterán
válasz
Blaze71 #7555 üzenetére
De ez nem megy DOS alól? Windows cd bebootol (win 98 @ dos) oszt ott nyomod neki a másik cd-t, vagy inkább lemezt, és arról mehet a frissítés... Vagy hasonló. Vinyón mondjuk FAT partíció kell hozzá... Arra már nem emléxem hogy FAT16 vagy látja már a FAT32-t, de az NTFS-t tuti nem...
-
MZsoltee
veterán
Hát megvettem a samu SH-S223F-t. Eddig semmi baj vele gyorsan olvas és ír, esetleg ha tudtok valami tesztprogit akkor konkrét adatokkal is szolgálhatok...
-
Blaze71
őstag
Köszönöm a segítséget, megtaláltam. Az már más kérdés, hogy működik-e, de mindjárt rápróbálom.
Na, elsőnek az volt a gond, hogy 64bites Vista alatt nem megy. Ez nem is baj, mert csak később olvastam el a Readme-t, így kiderült, hogy csak a régiókód változtatást nullázza, tehát nem számított volna, hogy eddíg mennyit volt állítgatva. Azért köszi.
-
Blaze71
őstag
Már 4680-ért van a listában, ami májusban még 3500 volt. Mint az előbb már írtam én csak egy SATA olvasót kerestem, a többi infó a cégtől származik. Nem néztem jobban utána a dolognak, mert a végén mégsem kellett.
Más: Ha esetleg tudjátok, hogy régebbi LG DVD olvasóhoz lehet-e fw-t leszedni valahonnan, akkor megköszönném. Illetve van-e értelme, mert ez az olvasó tökéletesen olvas, csak rohadt lassan, pedíg elvileg 16x-os.
-
FefeeX
veterán
válasz
IRON STORM #7549 üzenetére
Én is ezt akartam írni pont
Láttam ezt is, de mivel ez se 3500 volt így nem tudtam 100%-ra beazonosítani, melyikről is van szó pontosan -
Blaze71
őstag
válasz
IRON STORM #7549 üzenetére
Igazából én csak valami olcsó LG DVD olvasót kerestem és ekkor tájékoztatott arról a tulaj, hogy ez olvassa a HD-DVD-t. De ha hülyeséget írtam, azt más után írtam. Bocsi.
-
Blaze71
őstag
Te nem teljesen arról beszélsz, mint amiről én ----> én erről beszéltem
Bár sajna már ennek is felment az ára. Május körül néztem, akkor volt 3500.
-
Nescafé
őstag
Megvan a pio 216DBK
-
FefeeX
veterán
válasz
IRON STORM #7540 üzenetére
Pedig nem lenne rossz vásár, nem gondolkoznék rajt sokáig...
-
gézu
őstag
válasz
IRON STORM #7536 üzenetére
Hát, hogy alig lehet kapni, azért kérdem
-
Blaze71
őstag
válasz
IRON STORM #7534 üzenetére
Köszönöm. Nem találtam ponosabb típust abban a webshopban, ahol néztem. Gyártó oldalára meg nem mentem időhiány miatt. Mégegyszer köszi.
-
gézu
őstag
válasz
IRON STORM #7525 üzenetére
Akartam már kérdezni, hogy mi lett a LG H62/66-s szériával? Van valami infód, esetleg most már csak a blu-ray-re gyúr az LG?
-
MZsoltee
veterán
válasz
IRON STORM #7525 üzenetére
Utánanéztem a H62N és a környéken nem lehet kapni (Pécs), ezek maradtak nagyjából sztem a pio-t veszem eddig is az volt, elég régi szegény 109D olvasni még olvas, de az írással vannak gondok...
Ja és legondolkodtam a 2 meghajtón is, de akkor gondoltam legyen egy olcsó olvasó, de ahogy látom már nem is forgalmaznak ilyesmit... -
IRON STORM
őstag
válasz
MZsoltee #7524 üzenetére
Ha ez a fontos akkor valamelyik LG írót ajánlanám. Sem a Pio sem az NEC nem boldogul túl jól a karcos lemezekkel.
Ha valahol kapnál LG H62 sorozatból azzal még jól járnál. Amit te választottál LG írókat nem túl jó az írásminőségük, viszont jól olvasnak.
A legjobb megoldás az ha veszel két írótEgy Pioneert és egy Lg-t.
-
MZsoltee
veterán
válasz
IRON STORM #7523 üzenetére
Ha azt nézzük melyik olvas jobban kissé hibás, karcosabb lemezekett, akkor melyiket javasolod inkább?
-
MZsoltee
veterán
PIONEER DVD-216D S-ATA 4 750 Ft 5 700 Ft
SONY-NEC AD-7201S S-ATA 4 500 Ft 5 400 Ft
LG GSA-H20NS S-ATA 3 850 Ft 4 620 Ft
SAMSUNG SH-S223F S-ATA 3 850 Ft 4 620 Ft
DVD-ÍRÓ LG H22NS (20X) SATA OEM Fekete 24 hó 3 742 Ft 4 490 Ft
DVD-ÍRÓ SAMSUNG SH-S223Q (22X) Lightscribe SATA OEM 24 hó 4 225 Ft 5 070 Ft
DVD-ÍRÓ SAMSUNG SH-S223F (22X) SATA OEM 24 hó 3 633 Ft 4 360 FtEzek a választási lehetőségeim, ti melyiket választanátok és mért?
-
Nescafé
őstag
Üdv
Holnap ha minden igaz meglesz a 216D érdemes firmware-t cserélni rajta? -
Blaze71
őstag
válasz
guiness #7512 üzenetére
Tapasztalatom szerint a Verbatim szereti a 12x-es sebességet, így az ilyen lemezt nyugodtan elengedheted ennyivel. Ha viszont van bőven memóriád, akkor a 20x-os sebességtől sem kell visszariadni, de azért még kérdéses, hogy egy-két év múlva is visszaolvasható lesz-e a lemez.
-
guiness
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszodat és Blaze 71 segítségét is. Én 6x-an és 8x-an írtam eddig és nagyon furdalt hogy vajon jol csinlaom-e. Most így megtudtam és meg is nyugodtam, akkor ezentul minimum 8x-an de kiprobálom majd a 12x sebességet is.
Köszönöm mégegyszer.
üdvözlettel: guiness
-
V.L.
aktív tag
Erről a dvd íróról tud vki vmilyen véleményt mondani?
-
Laslow
senior tag
DVD+/-R lemezeknél érdekelne a Pio 206d olvasási sebessége. Ha lemezfüggő is, egy normális Verbatimmal.
Amúgy azért nem érdekelnek a max. írási sebességek, mert úgyis 12x írok mindent (a 4x írás meg szerintem értelmetlen önkínzás, ráadásul sem a meghajtók, sem a lemezek nem erre vannak optimalizálva, tehát nem is így adják a legjobb minőséget). A gyári lemezeket meg tény, hogy vadiújan sem feltétlen olvassák a számítógépes meghajtók - milliószor tapasztaltam, de sosem értettem. Van pl. eredeti Windows telepítő lemezem, és ha nem lennék ilyen lusta, lemásolnám egy Verbatimra (de mivel lusta vagyok, csak rettegek minden telepítéskor, hogy beolvassa-e rendben
).
-
-
válasz
guiness #7500 üzenetére
ez az író a 16x verbatim lemezekkel 12x sebességű írás mellett remekül teljesít - félősebbek maradhatnak a 8x írás mellett is, azzal sincs probléma.
(ezt a gyári utolsó 1.18 firmware mellett mondom, módosított firmware(ek) használatakor tapasztalja ki magának mindenki)a megírt lemezek minőségi ellenőrzésével kapcsolatban érdemes elolvasni PPeter alábbi írását; DVD-lemezek minőségi ellenőrzése 1.
-
Blaze71
őstag
Tökéletesen igazad van. Egyrészt tényleg az új írók sokszor a ma még talán extrémnek számító sebességen képesek a legjobb minőségű írásra, másrészt olvastam olyan tesztet, amiben a 4x-es sebességű írás esetén 10-20x több gyenge szektor volt, mint 16x-os, vagy éppen 20x-os írás esetén. A másik kérdésben pedíg tényleg pontatlan voltam, így most kiegészítem azzal, hogy DVD-R lemezről volt szó, de a DVD-RW-k többségére is igaz. Valójában a forráslemez írási és alapanyag minőségén múlik. Érdekes, hogy az eredeti lemezekkel eddíg mindegyik íróm és olvasóm is csak kínlódott. Volt, amit már elsőre is alig bírt olvasni, néhol csak pár száz KB/sec-al.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Delta Force (2024)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Macska topik
- További aktív témák...
- Western Digital Elements 1TB HDD alig használt!
- Kingston KC3000 NVMe 2TB 2029.11 ig alza gari
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ASUS X570 Plus - Ryzen 7 5800X - ROG Strix RTX 3090 - 32GB DDR4 - 2TB m2 SSD - Noctua NH-D15S Black
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 12400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest