Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
banderasz77
addikt
Rendeltem 50 db-ot amíg volt, de a haver azt mondta, hogy Maxell-t használ egy 216D-ben és semmi gondja nincs vele. Az meg 200 körül van. Persze lehet az NEC-m azt sem fogja szeretni, mint a Philipset. Persze megírja, amit másban tökéletesen lehet olvasni de neki nem megy...
-
gg72
veterán
válasz
banderasz77 #9395 üzenetére
A mostani akciós 300 Ft-os DL Verbán tényleg nem szabad sokat gondolkodni...
-
aleister
veterán
válasz
IRON STORM #9396 üzenetére
Ááá! Most összezavarodtam rendesen.
Banderasz77 kollega pont a NEC-et javasolja. Annyi előnye ennek valóban van, hogy tud Lightscribe-ot. Ami másodlagos ugyan, de mégis egy kis plusz. Árban kb ugyanott vannak. Ebből szerintem tényleg pénzfeldobás lesz. -
slaci007
senior tag
válasz
Motion_Blur #9384 üzenetére
Ugyan az mint az 1.01-es
-
slaci007
senior tag
válasz
banderasz77 #9390 üzenetére
99% hogy ritek inkább hanyagold.
-
válasz
banderasz77 #9390 üzenetére
hacsak nem ricoh médiakódos - hanem ritek...stb -, akkor felejtős...
-
gg72
veterán
válasz
aleister #9387 üzenetére
Én csak a Pio 116 és NEC 7203S írókról tudok saját tapasztalatból nyilatkozni. A Pio halkabb, gyorsabban olvas, viszont picivel gyengébben ír, mint az NEC, így nehéz dönteni közülük...
A 7241S-hez még alig jött ki új FW, míg a Pio 116/216-hoz már számtalan, így talán kiforrotabbnak mondható jelen pillanatban. -
aleister
veterán
Köszi szépen a válaszokat!
Gondoltam a Pio 216D-re is, de mivel az nem Lightscribe-os, ezért későn jutott eszembe betenni a felsorolásba. Utólag aztán rájöttem, hogy a cégnél van LS-es író, így ha nagynéha szükségem van ilyen fícsörre, azt ott is meg tudom oldani.
Anno a tesztek alapján nekem a Labelflash nem tűnt olyan meggyőzőnek, mint a Lightscribe (meg van egy csomó LS lemezem is, így a Sony Optiarc AD-7243S-0B nemigen jöhet szóba.
Ahogy elnézem a NEC-nek 160 ms az elérési ideje, míg az LG-nek csak 125. Ez számottevően jelent valamit?Motion_Blur:
Akkor majd plíz írd meg a tapasztalataidat! -
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #9382 üzenetére
-
Mr.Grincs
veterán
válasz
aleister #9380 üzenetére
Ha már NEC akkor vedd meg a legújabbat Sony Optiarc AD-7243S-0B SATA DVD író LabelFlash fekete Én is pont ilyet vettem a múlthét csütörtökön.
-
aleister
veterán
Értem. Köszi mindkettőtöknek!
Esetleg ezek között tudnátok segíteni választani:
LG Electronics GH-22LS
Sony Optiarc AD-7241S
Eddig Pioneer-om volt, de gondoltam kipróbálok valami mást. Nem írok sokat. -
válasz
aleister #9377 üzenetére
az biztosan nem; link (main features; Data Transfer Mode Gen1i, 1.5Gbits/sec)
a csatoló kialakítása azonos a sata(1) és a sata2 esetén, de dvd írót egyenlőre még nem láttam sata2 átviteli sebességgel...
mindig a gyártó honlapján nézd a leírást, ne a valótlan, vagy félreérthető üzleti, forgalmazói leírásokat! -
slaci007
senior tag
válasz
IRON STORM #9369 üzenetére
1.02 firmware 6x-an írva dettó ugyan az.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Egy dvd író esetén számít az, hogy sata (150MB/s) vagy sata II (300MB/s) csatolóval rendelkezik? Vagy ettől nem fog gyorsabban olvasni?
Az LG-k milyenek mostanában? Konkrétan az LG GH-22LS-t néztem ki magamnak. -
slaci007
senior tag
válasz
IRON STORM #9352 üzenetére
7240s - 102bt 2009-07-17 2009-07-17 1.02 1.13 1.16 1.06 1.12 1.13 1.10 1.11 1.06
7240s - 102 2009-07-17 2009-07-17 1.02 1.13 1.16 1.06 1.12 1.13 1.10 1.11 1.06
7240s - 101bt 2009-03-05 2009-03-05 1.02 1.13 1.16 1.06 1.12 1.13 1.10 1.11 1.06
7240s - 101 2009-03-05 2009-03-05 1.02 1.13 1.16 1.06 1.12 1.13 1.10 1.11 1.06
Ugyan azok az írásstratégiák e[link] szerint de azért kipróbálom. -
gg72
veterán
válasz
banderasz77 #9364 üzenetére
Néha van náluk ennyiért akciósan, kell figyelni a honlapjukat.
-
gg72
veterán
válasz
banderasz77 #9362 üzenetére
-
gg72
veterán
válasz
banderasz77 #9358 üzenetére
Olyan van, de inkább felejtős...
-
gg72
veterán
válasz
banderasz77 #9355 üzenetére
Mi a médiakódja a Philips-nek, nem Ricoh?
-
gg72
veterán
Igen, de vannak, akik már "megtértek", lásd Mr.Grincs...
Nekem nem volt 7173X íróm, csak 7203S már 2 éve (kettő is), szerintem szuper minőségben írnak! Kicsit hangosak, meg beolvasásban nem olyan gyorsak, mint a Pio 116, ill. a Liteon-klón Asus 24B1ST, de arra ott vannak azok...
-
gg72
veterán
válasz
banderasz77 #9351 üzenetére
Mostanában ajánlott írók: Pioneer 116/216/117/217, ill. az új NEC/Optiarc-ok közül a 7203, 7240, 7241, 7243.
Tesztgyőztes? Hát olyan nincs, mindegyikről találhatsz a neten teszteket, de a legjobb a tapasztalatokra hallgatni...
DL-lemezekből kizárólag Verbatim, esetleg Ricoh jöhet szóba, így a Philips lemezek esetén valószínű, hogy nem is az íród a rossz, hanem a lemez!
Egyrétegűeknél mindegy, hogy +, vagy -, itt ajánlott márkák: Verbatim (nem kínai), Sony, 8X +os Ricoh és ha még találsz, akkor Taiyo Yuden MID-es lemezek. -
banderasz77
addikt
Üdv!
Vennem kellene egy új DVD írót, mert a mostani igaz megírja a DL Philips lemezeket, de nem olvassa be (NEC 7173S). Van egy Samu is az otthoni gépben (nem tudom melyik régebbi típus) az elég jól viselkedik. Szóval egyszerűen megkérdezem, hogy melyik most a legjobb író? Esetleg tesztgyőztes? A Plextorok elég drágák, így azon kívül.
mod.: kétrétegű és egyrétegű lemezeket írok főként, mkv miatt, erre melyik lemezek a jobbak? + v. - os?
-
Misi 007
őstag
válasz
7Heads Drago #9344 üzenetére
Kölcsönkértem a haver XP-s winyóját szerencsére be is bootolt és XP alatt gond nélkül megírja a kétrétegű lemezt!
Nah ilyenkor mivan? -
az újabb szériás írókkal 2x sebességgel már nem sok dvd-r/+r lemezt tudsz megírni, ha mégis, akkor meg is érdemli, aki 2x sebességgel ír...
a labelflash semennyi helyet sem igényel a lemez adatoldalán, mivel a másik oldalra dolgozik - speciális lemez szükségeltetik hozzá! -
Dzsolo
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék uj DVD írót venni mert már elegem van a NEC írókból csak szívok velük az előzőm nem akarta olvasni a korábban megírt DVD-ket a mostani meg csak a Philips DVD-t hajlandó megírni tartósan de a dupla rétegűt már alig akarja beolvasni a laptopban nem tudom milyen DVD iro lehet de az simán beolvassa. Kellene egy jó iró de ne NEC legyen 2X-4X írok DVD-t cd-t meg 8X labelflash hülyeség nem igazán érdekel mert nem marad szabad hely ilyenekre a DVD-n viszont fekete színbe kellene az LG-kel szemezgettem szerintetek azok milyenek?
-
slaci007
senior tag
Verba made in india 16x írás
-
Dzsekó
addikt
válasz
IRON STORM #9340 üzenetére
Köszi a választ és neked is gg72.
Veszek egy 117-et, aztán majd meglátjuk mi lesz, végülis hamar kiderül. -
IRON STORM
őstag
116 és 117 írók között nem sok különbség van. Ugyanazon chipsetre épül mindkettő, a 117 írónál kisebb módosítások voltak. Mindkettő írásminősége jó, nagyjából egyforma.
Optimális írási sebesség egyrétegű lemeznél (persze ez függ az adott lemeztől) nagy általánosságban 6x, 8x, 12x, sebesség. -
Misi 007
őstag
Nekem Asus 1608 P3S-em van! (Lényegébe Pioneer 111D)
Nagyon meg voltam elégedve vele idáig hiszen 2006 vége óta a "társam" több száz DVD-n van túl és csak nagyon ritkán hibázott!
A múlthéten viszont egyszerűen elfelejtett "dual layert" írni és ezt játsza!
Próbáltam firmware-t keresni hozzá az Asus honlapján de nincs csak ugyanaz az 1.24-es ami ezen gyárilag is van...
Próbáltam más író progikat a Nero 6-on kívül: Ashampoo 9.12, ImgBurn 2.5.0.0, Nero 8, Nero 9 de egyikkel se hajlandó írni...
Azt mondjátok hogy érdemes lenne egy NEC AD-7243S-0S-re befektetni? -
Dzsekó
addikt
Köszi a választ!
Azt láttam, hogy Pio oldalán még nincs fw a 117-hez, végülis nekem a 116D is jó.
A sebességnél pedig még arra lennék kiváncsi, hogy nem lesz-e minőségben rosszabb, ha a +R lemezt 8x-osan írom meg 4x-es helyett, mert 8x-osnál már ugye nem egyenletes a sebesség. Olyat hallottam, hogy 8x-osra vannak az újabb írók optimalizálva +R esetében és ezért jobb minőséget produkálnak 8x-osan, mint 4x-esen. Igaz ez? -
gg72
veterán
Az első kérdésre sajnos tapasztalatból nem tudom a választ, mivel nekem 116-os íróm van, 117-es nincs. Ami biztos, hogy a 116-hoz már sok FW-frissítés jött ki, míg a 117-hez még alig...
Én max. 8X sebességgel írom az egyrétegű lemezeket, a DL-eket (kizárólag Verbatim) pedig 6X sebességgel, az ugyanis még egyenletes sebességgel történik. Tapasztalataim alapján a 4X sebesség DL-ek esetén semmilyen minőségbeli javulást nem hoz. Tartósságben lehet, de ezt majd 5-10 év múlva kellene megnézni... -
Dzsekó
addikt
válasz
Mr.Grincs #9332 üzenetére
De én a 116D-t és 117-est kérdeztem, amik IDE-sek, a 117-es tud, mert Pio oldalán ott van és DVR-117FBK a pontos tipusa, amiből gondolom a F a labelflash.
Amúgy engem nem érdekel a Labelflash, mert nem használtam soha.
A kérdés nem erre vonatkozott, hanem a két író írási minősége közti különbségre. Ebben tud valaki segíteni? Továbbá érdekelne a mai írók optimális írási sebessége, hogy hányszorosan érdemes írni, a legjobb minőség érdekében? -
Mian
aktív tag
Hi!
1 kérdés, az íróknál, amelyek a labelfalsht támogatják vagy lightscribeot, ott a nevük után mint jelent az hogy RAM?....google-ban keresgettem de nem találtam semmit ezen utónévről csak a labelflashről és lightscriberól találtam infókat...
Köszi, üdv.
-
Dzsekó
addikt
Ja és még lemaradt 1 kérdés.
Ezekkel hányszorosan érdemes megírni a Verbatim +R és DL lemezeket, hol adják a legjobb minőséget?
Régebbi Pio írom van, ott még 4x-es volt az optimális, tudom, hogy a maiaknál nagyobb sebesség az optimális, de nem tudom, hogy hányszoros ez a sebesség. -
Dzsekó
addikt
Hali!
Lenne 1 kérdésem:
Pioneer 116D-t vagy 117-et érdemes venni inkább?
Ha jól látom a 117 Labelflash-el tud többet, de igazából engem inkább az írási minősége érdekelne.
Köszi! -
slaci007
senior tag
Maxell 6x-an írva
Verba made in japan 24x írva 4 és fél perc volt. -
gg72
veterán
válasz
IRON STORM #9321 üzenetére
Sajnos a Pio116 vs. NEC 7203S vs. Asus DRW-24B1ST (Liteon iHAS124) írók esetén nálam nem így néz ki a helyzet, +os Verbatim 6X írás esetén, tesztelve Plextor 716 íróval:
Pio:
NEC:
Asus:
Habár ezeken a teszteken elég kicsinek tűnik a különbség, de a TA eredmények (Jitter és Peak Shift) az Asus-nál a "Bad" és "Not good" minősítést kapták, míg a másik két írónal "Very good", ill. "Excellent" volt az eredmény. Egyébként a Nero CD Speed Jitter-tesztje is lényegesen magasabb értékeket (10-11 között) mutatott a Pio és NEC-vel ellentétben (8 körül).
Az Asus általában a lemezek elejét rontja el, jó lenne egy FW-frissítés, de ez sajnos nem olyan gyakori, mint a Liteonok esetén. Liteon FW-vel meg a lemezellőrzés nem működik jól az Asus-on... Így írásra én továbbra is a Pio/NEC kettőst fogom használni, az Asus pedig megmarad tesztelésre és olvasásra, arra nagyon szuper!
-
Mr.Grincs
veterán
Nah így most megtaláltam köszi szépen.
Nemgyőzöm elégszer mondani, hogy mennyire jó vétel volt ez az író. Biztosan sokszor el fogom még mondani.
De egyre többet használom és kiválóan, gyorsan és halkan működik.
BEST BUY!!!! Úgyhogy csak ajánlani tudom mindenkinek aki dvd írót akar venni. -
slaci007
senior tag
Benq 8x lemez 6x-an írva
-
slaci007
senior tag
válasz
IRON STORM #9318 üzenetére
Tuti indiai 8x-an írt verba
-
slaci007
senior tag
Verba made in india 8x-an írva
Verba made in india 12x-an írva -
Mr.Grincs
veterán
válasz
Mr.Grincs #9313 üzenetére
Megtaláltam benne. Cimke írás és azon belül egy nagyon profi de egyszerűen kezelhető szerkesztőfelületet kapok. lehet képet betűt berakni vágni forgatni nyújtani mindent lehet vele csinálni. Mostmár csak lemez kéne hogy kipróbáljam. Azt majd a jövőhéten úgyis vennem kell.
-
Mr.Grincs
veterán
A labelflash lemezeket milyen programmal lehet gyártani?
-
Amartus
senior tag
válasz
Motion_Blur #9286 üzenetére
Nem volt garanciális? Nekem ugyan ezt csinálta az új DRW-24B1ST. Visszavittem, kicserélték és azóta semmi probléma vele.
Az is igaz, hogy mellette van egy AD-7240S is.
-
Mr.Grincs
veterán
Nem győzök betelni az új írómmal
nem is választhattam volna jobbat
Nagyon csendes és profin ír.
-
slaci007
senior tag
válasz
IRON STORM #9304 üzenetére
Majd ezután jönnek a gyorsabb etapok,először minden 6x-an.
TDK made in india
Verba made in india
egyik sem egy nagy durranás de gyorsabban lehet hogy jobb lesz.
CRDi riom se rossz. -
gg72
veterán
válasz
Intelligencs #9300 üzenetére
1. Nem írtam, hogy a Decrypter rossz íróprogi lenne...
2. DL-re vonatkozott a megállapításom, másra én is vegyesen használom a Nero-t és az ImgBun-t.
3. A rétegtörés helyét az ImgBurn-nel pontosan be lehet állítani képkockára pontosan.
4. Az ImgBurn Decrypter-ből feljődött ki, ugyanaz a csapat csinálja, a kezelői felületük is nagyon hasonló. Csak ugye amíg Decrypter fejlesztését évekkel ezelőtt leállították jogdíjas dolgok miatt, addig az ImgBurn-t folyamatosan fejlesztik. Ellenben ez csak másolásvédelemmel nem ellátott lemezeket olvas be, a Decrypter pedig az újabb másolásvédett lemezekkel (pl. Sony) már nem bírkózik meg. Írásban persze mindkettő jól teljesít. -
válasz
Intelligencs #9300 üzenetére
összességében vedd a modatát, mivel a dl lemezekről volt szó, és ott valóban az imgburn ajánlott - bár én sem azt használom, nálam minden a nero!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Delta Force (2024)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB AeroCool Aero 800 kék Zalman 600W
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest