Új hozzászólás Aktív témák

  • FirstTripla

    tag

    Sziasztok!
    Segítségeteket szeretném kérni mint kezdő fotós, egy új dslr géphez, illetve objektívhez. A keretem váz+obi-ra kiegészítők nélkül kb 300-310 ezer Ft lenne, ennyiből szerintem nagyjából elérhető amit szeretnék kezdő szinten. Amire használnám az tájkép, illetve természetfotók (ide szükségesnek tartom a 200-300mm közti max gyújtótávolságú obit, akár egy messzebb lévő madárról), illetve utazás közben lőni pár képet, néhány házról vagy emlékműről, illetve családtagokról. Ezeket főleg napfényes/fényes időben szoktam általában. Mostanában kezdtem el még a portré fotózást, bár ehhez nekem sztem bőven elég egy alap kit obi a mostani Panasonic Fz38-asom után. Illetve nem tudom mennyire kell nagy fényerős obi egy beltéri fotózáshoz (családi összejövetelek ünnepek, ahol vagy nincs lámpa csak ablak fénye vagy pár lámpa fénye van). Nagyából ilyen célokra használnám fotózás téren. Videó szempontjából 1080p/60fps lenne szükséges vagy, ha nem lehet váltani ntfs-be akkor 1080p/50fps-el is megfelelő, videó közbeni beállítás nem annyira fontos, mivel eddig is megoldottam enélkül. Ami nagyon jól jönne az a timelapse lehetőség akár külső kioldóval is, illetve a videózás miatt a kihajtható kijelző. Fontos, hogy újonnan szeretném beszerezni a dolgokat.
    Jelenleg a tervem egy Nikon D5300 + af-p18-55 vr-os kit ami mellé beszereznék egy Tamron 70-300mm usd vc obit. Esetleg ezen gondolkodtam el egyedül, hogy ezt használtan 80-90 körül jó állapotban lehet kapni, de még nem döntöttem előre. Későbbre terveznék egy fix 50 vagy 35mm-es 1.8-as obi azt főleg a sötétebb képkehez illetve talán ?portréhoz?.
    Nem tudom, hogy esetleg Canon terén milyen alternatíva lenne ilyesmi elképzelésekkel. És igen tudom, hogy jobb lenne természetre nagyobb gyújtótáv vagy nagyobb fényerő de ahogy teszteket néztem nekem megfelelne az ilyen szintű nem profi képek is :).

    u.i.: Fontos azért a megfizethető obi kínálat, későbbi obik vétele miatt, ezért se nagyon szeretnék sony a6000 dupla kitet ami kb 300ezer lenne
    Előre is köszi a segítséget

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák