Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spleenszuru
őstag
válasz DravenMoral #97041 üzenetére
Annyit olvasom már ezt a ramok feletti venti dolgot, hogy kezdek azon lenni, kioperálom onnan az enyém is, vagy megfordítom, hogy befelé tolja, bár elfogytak a fan aljzataim, hogy azt az egyet külön beköthessem.
Malaka!
-
Zamma
őstag
válasz DravenMoral #97065 üzenetére
Akkor még nem volt jegelve... Azért ekkora hülyeséget nem ajánlok csak úgy, max viccből...
-
Barell
senior tag
A 2 ventilátor fent. Nos, ami a proci hűtő mögött van az okádja kifelé a meleget azzal együtt ami függőlegesen van, ami pedig a ramok felett van megy vagy 200rpm-en. Az csak a kitöltés és a világítás miatt van. A ház eleje mesh, 2db Artic P14 tolja be akadály nélkül az 22-24 fokos levegőt. Semmi gond nincs az ellátással.
-
Topikgazda
Egyetértek.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
4nick8
őstag
válasz DravenMoral #96988 üzenetére
Szerintem a delta V elég jó adat..
-
Topikgazda
válasz DravenMoral #96895 üzenetére
Köszönöm, most még bizonytalanabb lettem. Ezen a videón szerintem réz látszik... [link] Be van az valamivel futtatva, gondolom, hogy ne oxidálódjon, ami teljesen normális.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Zamma
őstag
válasz DravenMoral #96864 üzenetére
Lőjjél már légyszi egy HWinfot és egy képet a géped belseléről. Milyen házad van?
Milyen venti modellek vannak beszívónak pontosan?
5700X-hez ha a házad engedi nyugodtan vedd meg a Peerless Assassin SE / Phantom Spirit SE-t. Nekem ITX gépem van és elfér. Pcpartpicker.com-on nézz rá hogy a te lapoddal a te házadban raktak-e már össze konfigot. -
Ribi
nagyúr
válasz DravenMoral #96864 üzenetére
első felállásban 4 be 2 ki, másodikban 3 be 3 ki. Nem lehet, hogy az elsőnél csak a ventik ki/be arányával volt a gond?
-
olle
senior tag
válasz DravenMoral #96862 üzenetére
Szerintem el. Ha elore elfer a memoriatol akkor hatra is elfog. De mi az indok hogy forditva kell felszerelni?
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
olle
senior tag
válasz DravenMoral #96860 üzenetére
Megeri megkerdezni. Siman berakhatod forditva.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
olle
senior tag
válasz DravenMoral #96858 üzenetére
-
Topikgazda
válasz DravenMoral #96696 üzenetére
Egyébként olvastam a kérdésed, de kromatika megválaszolta. Nem látom értelmét mostanában Noctuán gondolkozni, mert a Thermalright gyakorlatilag mindenkinek odavert az új hűtőivel ár-érték arányban. Még a használt piacon ki lehet fogni néha 25k alatt NH-D15-öt, de lehet annak sincs értelme. Egy Thermalright vagy egy Deepcool ikertornyot ígyis megkapsz pár ezerrel kevesebbért és az 5800X3D-t is abszolút kihűti.
-
Topikgazda
válasz DravenMoral #96704 üzenetére
Köszi szépen! Talán nyár eleje óta, bár nem jegyeztem meg.
"Elég rég voltam már aktív e közösségben."
Hát, sok dolog változott a hűtők világában is. Tavaly még az Arctic és a SilentiumPC ment itt a topikban, mostanában meg a Thermalright, ID-Cooling, Deepcool szentháromság.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
blp85
aktív tag
Szia!
Nekem is Artcit Freezer eSport Duom volt az 5700X-en, én Zamma javaslatára beruháztam egy Thermalright Phantom Spiritre (nevezetesen erre: [link] ), az SE változata 154 mm magas. Többen a német Amazonról rendeltük, de egy héten belül megjött. Előnye az ikertornyos kialakítás, illetve az eltolható ventilátor, mert nekem az első két slotba lévő Patriot Viper hűtőbordája (gyári magassága kb. 4,44cm) miatt kb 3-4 mm-el feljebb kellett állítani. A hőfok Cinebench stresszteszt alatt kb 54-57 fok körül alakult, amit normál használat esetén nem igazán ér el a processzor.
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
Zamma
őstag
-
kromatika
veterán
Szia Ryzen 7 5700x hez teljesen felesleges lenne a Noctua NH-D15S. A 65 fok meg teljesen jó eredmény, nem értem miért akarsz ű hűtőt venni? De ha mindenképpen változást akarsz akkor ID-COOLING SE-207-XT jó választás.
-
abdulka1
őstag
válasz DravenMoral #94612 üzenetére
.. a VRM meg úgyis hűtött azon a lapon.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz DravenMoral #94609 üzenetére
A borda nélküli VRM-nek jól eshet egy kis fuvallat amit a top-flow hűtőktől kaphat, főleg ha az erősebb proci ártöbbletét a lapon spórolják meg.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz DravenMoral #93871 üzenetére
Hú ez a válasz jó sokat váratott magára.
Naszóval ma délelőtt felkerült a GAP pad a proci és a hotpipe közé.
Ezt a gap padot rendeltem meg csajnábúúúú... [link] a 0,5mm-es..
A részletes mese a HP notebook topicban taláható. [link] #54615Sándor -P20-Pyttawrx#5425440 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
gabber01
addikt
válasz DravenMoral #94009 üzenetére
Nem tudom elképzelni, hogy jobb lenne bármilyen, akármilyen thermal pad, mint gyakorlatilag akármilyen paszta, mégpedig azért mert jellegéből fakadóan megakadályozza hogy a hűtő és cpu közvetlenül érintkezzen egymással. A fém-fém hőátadó képessége ugyanis nagyságrendekkel nagyobb, mint akármilyen paszta vagy pad hasonló tulajdonsága. A pasztának egyetlen funkciója, hogy a felületi tökéletlenségeket kitöltse és így ne apró levegő buborékok legyenek a hűtő és proci között, mivel a levegőnek meg még a pasztához képest is sokkal sokkal rosszabb a hőelvezető/-átadó képessége.
Szóval lehet játszani vele, de az eredmény nem lesz soha kielégítő.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
xtremist
őstag
válasz DravenMoral #93932 üzenetére
Kenésre tökéletes az olcsó magyar szilikonzsír. (Obi, csapágyboltok) Ha van drágább, az attól drága hogy pontosan belőtt viszkozitása van, de az egy ventilátornál nem fog számítani. Rendelhetsz nyogel-t magyar webshopból, is de erre a célra fölösleges. Van a loctite 8104, ami márkás, de sima szilikonzsír, már az is 4x annyiba kerül mint a magyar, és semmivel sem tud többet.
[ Szerkesztve ]
-
DeaTHeX
tag
válasz DravenMoral #93926 üzenetére
akkor [ez] lesz... itt a szállitási idő legalább nem 2 hét...meg egy mx4 paszta
köszönöm szépenAMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz ; FORTIS 5 ARGB; ASUS ROG STRIX B450F GAMING II ; 16GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Trident Z RGB CL16 (4x8GB); ASUS TUF 3070TI 8GB ; Samsung NVMe M.2 500 GB SSD ; WD 500GB Sata II; WD 1TB Sata II, WD 2 TB SATA II, CORSAIR RM650x | Kriptót is elfogadok...
-
DeaTHeX
tag
válasz DravenMoral #93922 üzenetére
én is azt nézegettem, esetleg más hasonló "cucc" ami kisebb? most még nem nagyon szándékozom gépházat cserélni
AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz ; FORTIS 5 ARGB; ASUS ROG STRIX B450F GAMING II ; 16GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Trident Z RGB CL16 (4x8GB); ASUS TUF 3070TI 8GB ; Samsung NVMe M.2 500 GB SSD ; WD 500GB Sata II; WD 1TB Sata II, WD 2 TB SATA II, CORSAIR RM650x | Kriptót is elfogadok...
-
válasz DravenMoral #93880 üzenetére
Köszönöm szépen a kielégítő választ.
Pont ezt a passzív hűtőt néztem ugyanitt csak vártam valami választ,de akkor jóféle ha te is ajánlod.
Most kertészkedünk asszonnyal,de majd utánajárok a dolognak.
Ha hiszed ha nem pont ilyen MX-4 pasztát vettem amivel most használom. -
Topikgazda
válasz DravenMoral #93865 üzenetére
Leírom, hogy mire gondolok.
A Fortis testre szélesebb, 140-es ventivel jön, 6 hőcsöve van, relatíve elfogadható a magassága (159 mm), 1700-as foglalatot is támogat és csendes. Talán minimálisan, de előnyösebben befolyásolja a hővezetést, hogy a bordája nem festett. A zero RPM tetszik, viszont felmerül bennem, hogy a ventilátor gyakoribb elindulása és leállása mennyiben befolyásolja az élettartamát? Az ára elég barátságos, 17,6k most az Alzában. [link] 3 év gyártói jótállás.
A 34 eSports DUO szintén kezelhető magasságú, tömegre szinte megegyezik a Fortissal, két 120-as ventivel jön, 4 hőcsöve van, festett a bordázata, és, ha jól látom nem támogatja az 1700-as foglalatot. Az ára 21k. [link] 2 év gyártói jótállás. Egyébként elég szép és dizájnos, de mi van, ha a marketinges pont így akar átverni? A nyers funkcionalitás helyett ad egy kevésbé hatékony, de csinos hűtőt.
A több hővezető cső, a 140-es venti és a kedvezőbb ár miatt Én a két termék közül a Fortist venném. Egy 140-es venti mindig halkabb, mint egy 120-as, de ez lehet, hogy csak nálam egy részrehajlás, mert szeretem, ha csend van a házban.
Megmondom őszintén kicsit szkeptikus voltam a Fortissal szemben, mert a SilentiumPC-ről nem is igazán hallottam korábban, pedig az Arctictól csak kb. 5 évvel fiatalabb cégről van szó. Itt a lényeg, hogy ne szubjektíven ítéljek meg egy terméket, hanem objektíven. A tápos topicban is fikáztam a CM tápot, csak azért, mert CM, pedig az egy tényleg jó tápegység és jó árban adják.
[ Szerkesztve ]
-
Lizard0828
tag
válasz DravenMoral #93859 üzenetére
OMG, ez a Lian li ház nagyon odavág
Szèp kis összeállítás, nagyon ízlèses
No mègegyszer köszi srácok az infókat, meg a kèpeket! Gondolkodom....
Szèp estèt nektek!"All The Best And Fuck The Rest"
-
Lizard0828
tag
válasz DravenMoral #93855 üzenetére
Hehe, ugyanezeket a házventiket fogom bekötni, illetve egy rtx3070/3080 fog belekerülni
"All The Best And Fuck The Rest"
-
Lizard0828
tag
válasz DravenMoral #93852 üzenetére
Igen, bocsánat ezeket nem is írtam!
Egy Obsidian 600D lesz a ház, illetve a lap egy Tomahawk b550, Corsair vengeance lpx ramok.
Rendben rákukkantok arra is, amúgy a házban Artic ventik lesznek, így talán az Artic hűtő felè húzok"All The Best And Fuck The Rest"
-
Topikgazda
válasz DravenMoral #93844 üzenetére
"Értem, hogy szeretnéd gyűjteni a szakmai hozzászólásokat"
Erre szokták mondani, hogy mindenki magából indul ki. Még csak fel sem merült bennem ilyesmi, egyszerűen érdeklődöm a téma iránt és, ha felmerül bennem egy kérdés, akkor leírom azt. Ha 1-2 órával később, akkor is.
Szerintem van lehetőség arra, hogy letilts, vagy a válaszaimat elrejtsd. Nincs harag.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
spleenszuru
őstag
válasz DravenMoral #93828 üzenetére
én konkrétan játékra fogom használni a masinát, az álom kártya RX 6800 legalább, vagy jobb, szóval gondolom én se sajnáljam ki. Deepcool Ak620-ról mi a véleményed?
Malaka!
-
Puculo
aktív tag
válasz DravenMoral #93824 üzenetére
Megfogadom a tanácsod, Kryonaut lesz a paszta. Fontos hogy jól érezze magát a kicsike.. akkor én is jól fogom.
spleenszuru:
Nem akarok a hűtésen spórolni, mert igen fontos tényező. Tudom nem mindig az ár határozza meg a minőséget, ezért jöttem szakfórumra érdeklődni. Hosszabb távra tervezem a procit, későbbiekben VGA csere és RAM bővítés lesz max ezen a deszkán.
" Aki nem áll ki valamiért, elveszik a semmiért "
-
Puculo
aktív tag
válasz DravenMoral #93821 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, mindenképp fogok azért videót is keresni a neten hogy szerelik őket. Artic már volt régen, a Sychyte pedig mindig is szimpatikus volt, lehet ezért rá fog esni a választásom. Pasztából milyet érdemes? Gondolom nem adnak hozzájuk.
" Aki nem áll ki valamiért, elveszik a semmiért "
-
Puculo
aktív tag
-
xtremist
őstag
válasz DravenMoral #93764 üzenetére
Helló! Bemész egy csapágy boltba, tudnak adni bármilyen méretű gumigyűrűt 3-4 féle anyagból (viton ,nbr, szilikon gumi stb)
-
Topikgazda
válasz DravenMoral #93764 üzenetére
Valami ilyesmi? [link]
A leírásban nem látni, de feltételezem szilikonból vagy gumiból van. Vevőszolgálatnál érdeklődni kell.
Szerk.: ha még ennél is tovább akarsz menni, akkor az Akasának vannak ventirögzítő gumicsavarjai. A Rufusznál most elég olcsó. [link][ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz DravenMoral #93701 üzenetére
Kicsi..? Miliméterre azonos mind.
Csak max. rpmben tér el a Rev.C.
Olvasd el akkor még1x, mit írtál.. -
Topikgazda
válasz DravenMoral #93696 üzenetére
Nekem ilyen hűtőm nem volt, viszont a rajta lévő ventilátor igen. Hát, annyira nagyon azért nem csendes, én nem estem tőle hanyatt. Tettem egy próbát a Noctuával, mind 12-es, mind 14-es méretet tekintve magasan veri az Arctic ventilátorait. A 14-es tényleg olyan csendes, mint a légyfing.
Ár/érték arányban tényleg jó lehet, egy hangszigetelt házban.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz DravenMoral #93700 üzenetére
Még a végén kiderül, hogy a fél net kamu😏
Ne viccelj már, 1.5X annyi anyag van benne.
csendes üzemre jóval gyengébb az eSD34.. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz DravenMoral #93696 üzenetére
Hasonlóan meg kellene indokolni a Rev.C. kitételt, merthogy LGA1200ra jók az elődök is ugyanúgy, csak 2/3(se) áron..mellesleg arra a procira indokolatlanok, ha már ár/érték bajnok kell 4HP/120 kategóriában, 224XT Basic..ha meg overall, akkor Tr Peerless Assassin 120..érdemes lenne némi szaksajtót olvasgatni, mielőtt más kárára megalapozatlan ajánlásokba fognál
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz DravenMoral #93697 üzenetére
Ez az F34Duo ár/érték bajnok dolog honnan/miből ered..? Merthogy messze nem az, egy túlárazott 4HP/120mm borda, felesleges 2. ventivel..~azonos áron egy Fortis 5 minden tekintetben jobb pl.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz DravenMoral #91242 üzenetére
A PRS picit jobb, cserélni felesleges ilyen szinten, ha jobb kell, feljebb nézelődj.
-
jeni
félisten
válasz DravenMoral #91223 üzenetére
az ami elől van mint venti rögzítő felfogató fémet azt egy masszív nem hajlékony drótból pont ugyan olyanra meghajlítód ha venti felfogatót keresel!!!
pl.:
[link]
itt több verzió kapható
kiegyenesíted és onnantól szépen meghajlítod a kívánt méretre,formára
a leghosszabbat megveszed.
esetleg a barkács boltban veszel méteres drótot és abból megcsinálod magadnak
amúgy más gyártótól Sycthie ahhoz van nekem,legfeljebb le kell másolni ugyan olyanra.[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
Igen, van megoldás!
Dark Rock Pro 4 hűtőhöz gyárilag adnak tartalék felfogatót!Tehát, én a helyedben ilyen hirdetéseket néznék és megvásárolnám külön ezt a tartalék felfogatót, szerintem 1-2 ezer forintért biztos lesz olyan aki ezt a tartalék felfogatót eladja neked. Esetleg ez is lehet még megoldás, próba szerencse.
-
jozsi252
veterán
Én hasonló esetekben szoktam írni a gyártónak. És eddig mindig segítettek. Volt hogy egy vegyszer spéci flakonba volt belerakva aminek a kupakja elrepedt, és itthon nem tudtam szerezni, ezért írtam nekik és Angliából küldtek egyet.
Akkor volt hogy egy Philips Hue termékhez kellett egy kis 3M ragasztó, a gyártó Hollandiából küldött.
Szóval én azt mondom írj a gyártónak egy levelet, nagyon nagy esély van rá hogy tudnak segíteni! Nekem az a tapasztalatom hogy nagyon korrekten áll a support a vásárlókhoz.iPhone 16 Pro Max
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz DravenMoral #90609 üzenetére
Az anyagspórolásra írtam, hogy szerinted régen nem spóroltak és vastagabbak voltak a lamellám, emiatt adott lamellaköz mellett kevesebb fért el valójában, mint ma, ezáltal kisebb volt az eredő felület. Azt továbbra is tartom, hogy a nagyobb lamellaköz a jobb, mert a sűrűn pakoltak erős statikus nyomású ventit igényelnek a jó eredmény érdekében, ami a hangerőt viszi el nem kívánt irányba. A nagyobb lamellaköz miatti kevesebb lamellát pedig területtel ellensúlyozzák, ezért nagydarab pl. a Brocken 3, ill. a HR-02/Macho iterációk. Lehet kisebb területen ugyanezt vagy jobb hűtőteljesítményt hozni, de hangban ez a nyerő, bizonyos korlátok között (<150W esetükben).
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz DravenMoral #90614 üzenetére
szerintem ezen felesleges egymásnak esnetek mert simán lehet hogy ugyanannak a revisionnel a két gyártási sorozata között van egy ilyen eltérés.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
mgoogyi
senior tag
32 lamellája van a Brocken 3-nak és 30 a Fortis 3-nak, méretben is picivel nagyobb a Brocken.
Rendes teszteknél megfigyelhető kb az az erősorrend, hogy a Brocken, Fortis, Mugenhez, Ninjához hasonlóak kis TDP-nél még kb tudják nagyok a szintjét halkan.
Aztán a következő szint a magas, sűrű lamellások, mint az U14S, True Spirit 140 Power.
Utána meg csak a D15/DRP4-hez hasonlóak maradnak talpon.
Ha megnézed ezeket a grafikonokat, akkor átlag procira érdemes arra menni, hogy halk legyen, mert kicsi lesz a különbség hőmérsékletben:
-
abdulka1
őstag
Hogyan állapítottad meg, hogy MX4 paszta volt a BQ hűtőre kenve?
Csak egyszer találkoztam ezzel a hűtővel, de arra nem volt gyárilag rákenve semmi, hanem tubusban mellékelték a pasztát.
-
chopin42
addikt
Passzív borda vs aktív hűtés NEM ugyanaz. A brocken 3 esetében a borda könnyen átmelegszik a kevesebb és vékony lamella miatt, de pont ezen okból könnyen átszellőztethető, hamarabb távozik az adott hő. Viszont mivel maga a felület kevesebb mint egy sűrűbb borda, lejjebb van a plafon, amivel elbír. Ezért van, hogy pl egy noctua nh-d15 relatíve kevésbé hűt egy 100w-os hőtermelőt, mint egy kisebb hűtő, ami könnyebben átfújható. Így tartja vele a lépést pl egy fuma2, mugen5 egy adott szintig, majd 200+ wattnál egyszer csak elfogynak, az nh-d15 pedig még mindig relatíve hűvös. A brocken 3 kis hőtermelésű procikra tehát ideális. (más kérdés, hogy egy alapból max 90w-os 7nm-es ryzen 3600 4.2/1.3 volton 120w-ot bekajál avx-es prime alatt, azt meg az assassin 3 épphogy 85-88 °C magasságában tudja hűteni 22 fokos szobában, mert nem maxolódik ki a kis hőátadó felület miatt. de ez már nem a hűtőn múlik, hanem a hőátadáson).
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz DravenMoral #90593 üzenetére
Biztosan nem volt Arctic paszta egy bQ hűtőn..régi szép időkben pont, hogy spórolás volt, nem tudtak a mai szinten gyártani. A kevesebb néha több itt is igaz, több véknyabb lamella nagyobb felületet tesz ki.
-
tothjozsi96
addikt
válasz DravenMoral #90593 üzenetére
Nem tudom mit rendelt az ismerősöd de pl. a Pure Rock-on előre applikált paszta van.
Én a Dark Rock Pro 4-ről beszélek, nem tudom hogy egyre gondolunk-e, de videók alapján ezen a hűtőn nincs előre applikálva a paszta, külön kapsz hozzá egy kis mennyiséget amit Neked kell feltenned. -
tothjozsi96
addikt
válasz DravenMoral #90590 üzenetére
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz DravenMoral #90590 üzenetére
Érdekes lenne, ha nem saját kence lenne hozzá (ami nem előre applikált ugyan, de elég jó).
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz DravenMoral #90529 üzenetére
Annyit is érnek..top lég ha elfér, azzal biztos a csendes/hűvös üzem, az olcsóbb AIOk ventijeitől mentsen meg aZisten. Ha vesz az ember rájuk értelmeset, akkor meg elvész a jó ár..
-
magyarc
tag
válasz DravenMoral #90511 üzenetére
Egy Meshify-C ház lesz valószínűleg, amibe 170mm-es cooler is belemegy. A valószínűtlenebb opció egy Asus Pro E500 G6 barebone, amiről csak annyit tudok, hogy 190mm széles. Ez gondolom 150-es méretet jelenthet.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz DravenMoral #90512 üzenetére
Ezek közül egyébként kb. minddel szívna a magas RAMjaival, de azért +1 hsz.
Szerintem első körben kicsit olvasgass a témában, figyeld meg milyen szempontol alapján mihez-mit ajánlunk, mert ez a vaktában lövöldözés nem segít.
3700Xhez élből AIOt ajánlani szintén wtf, már egy sima BEA is intézi simán, nem HEDT proci -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz DravenMoral #90517 üzenetére
Miről beszélsz..? 3700Xre untig elég allcore OC mellett is a Brocken 3, mellé pedig halk is.
Az előzőekben írt okfejtésedtől, miszerint kicsi éles lamellái vannak, reggel óta kaparom az arcom kb. Nagy felületen nagy lamellaköz az alacsonyabb zajszintnek kedvez, nem kell erős statikus nyomású venti az átszellőztetéshez, így van kitalálva, nem a spórolás jegyében készült.. -
BMS
őstag
Értem
Viszont olyan kéne ami jelenleg kapható a pcx-en és belefér a keretbe mert ma délután akarom leadni a rendelést."You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
Khaosz55
addikt
Nekem a 3700x a shadow rock2 hűtővel 1200-as fordulaton renderelésnél 100% proci használatnál 74 fok. A shadow rock2 azért gondolom gyengébb egy ALPENFÖHN Brocken 3-nál szerintem.
ha jól tudom a 3700x és 3600 is 65W-ot eszik maxon.[ Szerkesztve ]
-
BMS
őstag
válasz DravenMoral #90512 üzenetére
[link]
És erről mi a vélemény? r5 3600-hoz ajánlották.
A 3700x-hez már kevés?"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
abdulka1
őstag
válasz DravenMoral #90510 üzenetére
Mondj már néhányat az újak közül!
Valamit nagyon félre nézel, mert 8-10 ezerért új házakat lehet venni amiben igen is van hely ventilátornak, és van USB3.0 előlapi csatlakozó.
Tessék ~5000 Mesh előlap ventilátorhely LINK
~8000 LINK
Ilyen új gépház árak mellett nem tudom ki vesz, az ezredforduló környékéről visszamaradt nyeklő-nyakló, zörgő ipari hulladékokat. Az aprón 1-2 ezerért kínálgatják, de nem kell senkinek.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz DravenMoral #90506 üzenetére
Rengeteg? Mondanál néhányat?
Az ipari hulladék régi SP, Codegen és társaik kivételével, talán a régebbi brand házak voltak ilyenek, de az utolsó évtizedből, én nem nagyon tudok ilyet. Ettől függetlenül lehet néhány extra dizájnos üvegkalitka vagy futurisztikus csodakütyü, de kétlem, hogy sok lenne.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz DravenMoral #90502 üzenetére
Szia!
Picit vitatkoznék!"Leginkább hátulra kell tenni, hogy szívja kifele a meleg levegőt, és ha majdnem a processzorhűtő mögött helyezkedik el a hűtés, akkor rengeteget segít közvetlen a processzorhűtésen is. "
A tapasztalat azt mutatja processzor hűtőre szerelt 2. ventilátor sem segít sokat a hűtésen(2-3 fok), nemhogy egy több centivel mögötte elhelyezett venti.
Nem árt ha van hátsó kifújó ventilátor, de ha nincs a torony CPU hűtő akkor is abba az irányba tolja a meleget, és ezért pont hogy előre érdemes befúvásra tenni a lehető legtöbb ventilátort, hogy megfelelő huzat legyen. Ez a felállás a top-flow hűtőknél is előnyösebb, mintha csak hátul lenne ventilátor.
Az ideális az, ha több friss levegőt tolsz be mint amennyit kifelé, mert így pozitív nyomás alakul ki a házban, és kevesebb por tud lerakódni is.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz DravenMoral #90494 üzenetére
Csak érdekességként leírom, hogy azt ajánljuk, ami biztos. Ha te szereltél az említett Versa házba Fortist, akkor esetleg, egyébként viszont papírforma. Gondolom ha mégsem fér el, nem veszed át tőle a felesleges hűtőt és/vagy nem téríted meg az elállásból származó kárt mindkét félnek (szállítás/értékcsökkenés).
-
Khaosz55
addikt
válasz DravenMoral #90489 üzenetére
Hali
a SPC Fortis 3 HE1425 158mm magas a házba max 155-ös hűtő fér el ha jól olvasom az adatlapokat. Pedig ez tetszik nagyon árban is.
Akkor marad az ALPENFÖHN Brocken ECO Advanced, a Mugen 5 Rev.B. már kilóg kicsit a keretből szállítással 20K.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz DravenMoral #90489 üzenetére
Próbáljunk meg nem hülyeséget ajánlani..155mm hely nem elég a 158mm Fortis3nak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest