-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
venti összehasonlító. a Thermalright venti, amivel összevetették a gyárit egy S-Flex 2000nek felel(ne) meg (ha lenne nagyobb 1900asnál).
nagyon úgy néz ki szereti a légszállítást (ld két venti egyel szemben), pedig az S-Flex alapból hozza a hasonló sebességű Ultra Kaze szintjét (120x25höz képest nagyon jók).
gyárilag egy FDBs (értsd, jobb csapágyazású) venti jár a Nordwandhoz. ami erősebb is. és főleg sokkal jobb a légnyomása. tehát a Swif2pnél mindenképpen jobban fog teljesíteni.
szerintem ne cseréld a ventit, vagy ha igen, akkor S-Flexnél gyengébbet nem érdemes venni rá.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
MPowerPH
félisten
-
Picturemaker
őstag
Nem a játék a lényeg, hanem a munka!
Pl.: Mostani gépemen (3.2 GHz C2D) néhány PS szűrő plugin alatt mindkét mag kiakad 100%-ra. Most cserélek 4 magos procira, kíváncsi leszek az mit produkál majd.
Ha dolgozol a gépen, semmilyen teljesítmény nem elég.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
MPowerPH
félisten
Én jó oldalt nézek, és a Z600 sehol nincs elől. Még az 1500RPM -es teszteken se...
Most Te arra gondolsz, hogy medium TDP -n ott van az élen. Megsúgom, i7 -nél olyan nincs, főleg nem 4GHz -n. Itt very high TDP van, ahol a Z600 már sehol nincs, lásd a tesztekben. A medium TDP -s listát meg se néztem, soha nem használom úgy a procimat. Vagy low, vagy very high, ennyi."A másik hogy 3k fordulatos ventit soha nem tennék hütőre."
Kérem szépen, nekem a True Black -en 1db 3000RPM -es Ultra Kaze venti van, mellette elől az egyik szívó venti is ugyan ilyen. Ezek csak akkor mennek, ha játszok, vagy tesztelgetek. És brutális vele a hűtő, annyi szent.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Ez elég meredek kijelentés. Z600... Nekem 1DB 3000RPM -es venti van fent a True Black -en, és ha megnézed a Z600 -at ott mit csinált, akkor ez elég meredek kijelentés volt, elnézve a többi eredményét is. (mindig túl van ajnározva ez a Z600, pedig messze van a legjobbtól, úgy az 5. a rangsorban...) De a Megahalems bizonyított, tényleg a legjobb hűtő. De az az 1C nem ért meg nekem +4k -t.
De érdekes a teszt... A TR IFX-14 elvérzik elég rendesen. Más tesztekben meg az a király, viszi a prímet. Nem is értem...
Don't Tread On Me
-
titán
Ez egy elég béna teszt, mert nem vesz figyelembe semmilyen módosító tényezőt (pl. hangerő, venti fordulatszám stb.).
Ezt esetleg érdemes lehet megnézni, itt venti típus (gyári és aftermarket), ventifordulatszám és hangerő függvényében adja meg az elért hőmérsékletet.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
MPowerPH
félisten
Nem akarok beleszólni, de nem tudom, mennyire hiteles ez a teszt. A Cooler Master V10 gyanúsan jól szerepel, mikor köztudott, hogy egy hulladék a hűtés teljesítménye terén, csak moddingra jó. Nonszensz, hogy a Megahalems -t 3C -vel veri, nem beszélve arról, hogy a Mugen 2 itt hogy le van húzva. Szvsz, ez nem tudom mennyire hiteles, de tényleg...
Don't Tread On Me
-
Henk
veterán
Hát szerintem nem kimondottan passzívra van tervezve, nem annyira ritkák a lamellái. Volt Orochi-m, annak sokkal ritkábban vannak. Szerintem attól nem passzív, hogy nem adnak hozzá ventit, a TRUE-hoz sem adnak annál pedig köztudott, hogy nagy légszállítású ventivel bizonyít igazán. Mondjuk egy c2d-re biztos elég lenne venti nélkül is, de egy quad-nál már nem próbálnám meg.
[ Szerkesztve ]
-
Cthulhu Dawn
őstag
Azért Yorkfield és Kentsfield között van egy kis különbség melegedés ügyben.
Zsubi: Most az a pár fok is számítana, bár 2 ventilátorral már lehet tényleg ugyanott lenne. Bár úgy nézi ki XTH lesz, tesztek alapján teljesen ugyanott van, mint a TRUE, Megahalems meg egyszerűen nem tetszik, se a felfogatása (szerintem az egy vicc ), se a kis transformersek a tetején, és ugye ez most nálam eléggé számít, hogy néz ki a gépben. Esetleg feketében még szóba jöhetne, de ugye az meg 21 ropi."There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
Henk
veterán
Ezt nem teljesen értem.
Azt mondta, hogy a Z600-ra mondjunk 2 ventit. Erre mondtam a 120p-t mert van benne elosztó és össze tudja kötni a 2-t. A lap egyformán szabályozza őket 800-1700 rpm között. Ez idle halk, viszont van benne tartalék. Ház hűtőről szó sem volt.
Ettől függetlenül szerintem nem baj, ha a házhűtők is ilyenek mert az rendben van, hogy a cpu hűtőn gyorsítja a ventit akár 1700-ig, de a házhűtők meg 800-on poroszkálnak akkor milyen levegőt keringet a nagy fordulatával a cpu hűtő. Ezen felül ha a procin magasabb fordulaton megy a venti akkor nem mindegy, hogy a házhűtők mennyin mennek? Ha azonos mind akkor sem érzi relatív hangosabbnak.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az a lényeg, hogy megvagy vele elégedve. Azt a Z600-at nem ismerem, most kezdek csak a hűtőkkel ismerkedni. (megnéztem melyik az. Most már tudom) Amúgy még egy thermaltake hűtő van a listán. De ez jobben bejön, mert több foglalatra lehet rákötni.
Bár ezt is. http://www.pcx.hu/termek/thermaltake-cl-p0539-42281
Ha valakinek van ilyen, kérem mondja el a véleményét! Köszönöm.
Meg melyiket ajánljátok? (még fogok ilyen kérdéseket feltenni a tudatlanságom miatt, ebben az ügyben )"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
Köszi a képeket. Kis édes.
Na azt hiszem, hogy nemsokára én is beújítok egy ilyenre.[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
Ennek örülök. Haart, kérhetek tőled egy szíveséget? Tudnál fényképeket küldeni a hűtőről? Persze ami gépedben van, kíváncsi vagyok, mit mutat.
Köszi.
Ja és mennyire halk a hűtő? Mert most nekem egy gyári van benne, de már igen csak adja a hangokat. Kezd hangosodni, bár nem zavar, de kíváncsi vagyok rá, hogy te mit mondasz a hangjára.[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
katt777
félisten
Csak 2500 a pktg, én egyébként Z600-at javaslom, szép halk még ventikkel is, és hatásos. Mellesleg az LGA1366 beépítő keret meg 1800Ft fölött van náluk, amikor másutt meg 1300 alatt, ahogy 11 fölött van a Z600, és alacsonyabb a postaköltség. Ki van ez találva!
Henk: Van nekik, én rögtön rákérdeztem. Valamiért egy ideje minden nap megnézem a Z600 árakat árgépen... Most éppen próbálok alkudni pár helyen...
BigBear: A Z600 nem lötyög. Szereléskor sem.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Henk
veterán
Irány az Ipon, főleg ha lesz is nekik nem csak reklámozzák. Jártam már velük így. Viszont most van náluk Xigmatek-hez lefogató is. Bezzeg mikor én akartam venni akkor sehol sem találtam. Van náluk Thor's Hammer is, az sem volt sehol mikor kerestem, kintről kellett volna hozatni, lehet, hogy elkapkodtam a vásárlást?
Ja és a Megahalems mióta jó 1156 meg am2-re? -
katt777
félisten
Ha van belőle 922, egyet nem adnál oda nekem?
Henk: Hát én inkább amondó vagyok, hogy inkább legyen ott egy gumi alátét a lap oldalán, hogy véletlenül sem sérüljön semmi. Igaz, a Z600 úgy elég passzent, de azért jó az, és a rezgéscsillapításnak sem árt. Amihez meg nincs ilyen, az gagyi.
gooool: Eladom a Hyper 212+-omat (ha érdekel, írj pü-t), az 2 magosokra tökéletesen megfelel erős tuninghoz is. De ha igazán halk kell, akkor Z600, és passzívan is elbírja.
-
katt777
félisten
Kérdezz körbe pár boltot, mert nem mindig van árlistában, viszont hozni lehet, hogy tudnak. Mondjuk ha Hyper 212+-t vennél (amit eladok éppen), ahhoz univerzális lefogató van, csak az meg nem Z600. Ha ügyes vagy, barkácsolhatsz is: kell egy keresztpánt, gumi- és fém alátétek, csavarok ás anyák, meg egy hátlapi lemez a lap felől szigetelve (lényegében ez az univerzális lefogató 212+-hoz is).
Zolás: Már az vagyok (ez sztem nagy eséllyel érezhető ), főleg, amióta nincs, és látom, hogy nem nagyon ér fel vele semmi. Brühühüüüü...
004: Ja, hát a tesztek kb. annyit érnek, mint egy kalap szar, tisztelet a kevés kivételnek. Az ott olvasottakhoz nyugodtan hozzáadhatsz legalább 10°C-ot. Mindenesetre eladom a 212+-omat, ha érdekel egy TX3-nál jobb hűtő.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Nézd meg CM oldalán, de LGA1366-hoz pár hét alatt ott volt, sztem ilyennek is kell lennie.
Henk: 1db 1100RPM-es ventivel volt max. 72°C az i7-em 3.6GHz-en. Tudtommal 80-85°C-ig mehetnek ezek a procik, bár én inkább 80°C alatt tartanám, ahogy Z600-zal lehetett.
-
Zolás
addikt
Itt meg a szerencsés vevő Azóta is ez a hütöm van és imádom best of vétel volt és még most is tartja az árátnem mintha szempont lenne mivel nem akarom eladni
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
-
Sdi
addikt
A hajazást azért írtam, mert a Xigma jóval előbb volt mint a sima 212, nemhogy a 212 plus. Egyébként a Xigmákra is ajánlott / legalábbis Intel cuccnál / az alaplap mögötti lefogatóval való szerelés, mert sokkal jobb hatásfok érhető el, mint a sima pattintóssal. A CM eleve így adta ki a hűtőjét, valószínűleg a jobb teljesítmény érdekében .
[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
EyEsOnU
tag
összedobnám szívesen, ha van valami tippetek a 4. mag aktiválására, mert így nem akarok belekezdeni... asrock a780gxh lapban, ha adok plusz feszt ha nem, acc-t autora teszem és ahogy rányomok a save settingsre lefagy a bios képernyőn az egész, után csak cmos reset segít.
-
elfelejtette
veterán
Nézted d@minator linkjét? Mert ez X3 tuningolva, tehát a 100W-os kategóriát eléri...
Én Athlon" X2-re raktam, azzal ezt mértem:Proci alapfeszen 1.35V-on
Gyári hűtő - Hyper TX3
Kupak: 62 fok - 55 fok
1. mag: 37 fok - 30 fok
2. mag: 37 fok - 30 fokProci alulfeszelve 1.12V-on
Gyári hűtő - Hyper TX3
Kupak: 60 fok - 52 fok
1. mag: 35 fok - 28 fok
2. mag: 35 fok - 28 fokEz én nem nevezném számottevő különbségnek.
Üdv.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Henk
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 3D nyomtatás
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...