Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaGaIn
senior tag
válasz pipo112 #69564 üzenetére
Érdemes Brocckern II őt venni vagy coller master 212 Evót? vagy szedjem le a brokkent magamnak (6600k-ra) aztán vetessek valamit 120W -os 3800 on 1,24V on hajott xeonra (X5460) (szerintem 150W ott eszik kb de ez csak sacc)?
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
BarGer
csendes tag
-
syler123
veterán
válasz pipo112 #69493 üzenetére
Nekem azt mondjátok meg hogy a Thermalright Macho 120-at vagy a Be Quiet Shadow Rock 2-őt vegyem ?
Egyszerűen nem bírok dönteni Melyik hűthet jobban? Kinézetre nálam a Be Quiet a befutó, de csak addig fogom látni, míg beteszem a gépbe. Ha teszem azt a Macho 120 a jobb hűtés, akkor az nem lehet hogy csak a venti miatt? Mert a Be Quiet az egyik leghalkabb hűtés, gondolom az alacsony fordulat miatt (viszont tömegre több, mint 1kg, míg a macho 120 650g környékén van). Kb egy 4-4,2 ghz-re akarom majd húzni a procit. -
syler123
veterán
válasz pipo112 #69377 üzenetére
Köszi ezt néztem is tegnap, ez alapján átlagosnak vagy gyengének számít, viszont ez volt a leghalkabb az összes közül. Gondolom a venti alacsony fordulata okozza ezt a gyenge teljesítményt. Még gondolkozok rajta, de agyonhúzni úgysem fogom a procit, a lényeg hogy csendben legyen.
Ehhez viszonyítva talán a Thermalright macho 120 jobb teljesítményre képes. De persze ezt akkor lehetne tudni ha 1 tesztben szerepelne ezzel a Be Quiet-el.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz pipo112 #69373 üzenetére
És a hűtése is a leggyengébb? Vagy nem tudni? Mielőtt megrendelem még puhatolózok, nehogy rosszat rendeljek De eddig a Be Quiet! Shadow Rock 2 a nyerő, mind külsőleg, mind hangra.
Még valami lenne pasztát is rendeljek hozzá vagy jó amit adnak hozzá? 2 fok miatt nem vennék 2k-s pasztát, csak ha kb 10 fokkal lesz hűvösebb.
ZsocaLink: ha nem lesz tuning, akkor miért szeretnél vízhűtést? Teljesen felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz pipo112 #69371 üzenetére
Köszi, akkor ezek szerint nem tudjátok melyik lehet a jobb. Design-ra nekem a kocka forma jön be, pl Macho 120, Be Quiet! Shadow Rock 2. Igazándiból nekem a legfontosabb tényező hogy halk legyen, akkor pedig lehet hogy a Be Quiet! Shadow Rock 2-vel jövök ki a legjobban, még agyalok rajta.
-
ViSAS
senior tag
válasz pipo112 #69288 üzenetére
Be quiet! Dark Rock PRO 3 BK019-ról mi a vélemény? A felsoroltakkal szemben ezt találtam legjobb ár/érték arányúnak.
-
Highground
aktív tag
válasz pipo112 #68817 üzenetére
Először is köszönöm mindkettőtöknek a segítséget! Másodszor:
pipo112: Előzmény majd a válasz
Egyáltalán nem értek a hűtéshez, ezért még márkában sem tudok dönteni. De a kolléga szerint ideális az AMD-kre.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
Highground
aktív tag
válasz pipo112 #68777 üzenetére
HWiNFO64 szerint az alaplapi érzékelő már 47-48C-ot mutat. Vagy ez a környezeti hőmérséklet, a másik meg a kupakhő?
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
Highground
aktív tag
válasz pipo112 #68774 üzenetére
OpenHWMonitor szerint jelenleg 33C-os és az ASUS CPU-Z szerint 4113 MHz és 1.308V feszen van.
Abridabri: Már nem tudok mit csinálni Új procit (Intel) nem veszek, mert akkor kuka az alaplap is, és úgy már kicsit drágára jönne ki. Sajnos most már úgy vagyok vele hogy legyen jó és tudjam használni.[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
mOta
csendes tag
-
Gabe123
aktív tag
válasz pipo112 #61186 üzenetére
pipo112 és mobal Köszönöm
Sajna csak új jöhet nála szóba.Igazából még szóba került egy h100 is, nyilván az drágább, ugyan jobban nézne ki a gépház, de nem tudom mennyire megbízhatóak ezek? Illetve arra ha jól tudom kellene venni másik ventiket mert ami rajta van corsair az hangos úgy meg már igen drága lenne.
Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
chester91
senior tag
-
Potzee
addikt
válasz pipo112 #60216 üzenetére
pipo112 és bombibmw:
Köszönöm a megtisztelő bizalmat! A No.1.HSZ megírása szerintem akkor lesz sikeres, ha mindenki hozzáteszi a saját tapasztalatait! Kezdjük el!Lambos:
Sajnálom, hogy a Gammaxx 300 nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.
Az alacsony vételár, slim kivitel és egy i7 920 hűvösen tartása nehezen megoldható feladat.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
marquuard
veterán
válasz pipo112 #60067 üzenetére
HyperX RAM-ok vannak, alacsony profilú a rajtalévő hővezető borda, tehát az nem akadály. Viszont a 14cm-es venti lejjebbcsúsztatásával nem veszít a cooler a hűtésteljesítményéből?
h1mpi: FX topikban egy régi FX tuningos állítja (miklosss), hogy a játékvíz nem a legjobb tuninghoz, és van olyan léghűtés, ami magamögé szorítja.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
benvolio
őstag
válasz pipo112 #60027 üzenetére
Nekem az tűnt fel itt, hogy a Brocken2-t 155mm magasnak írja, ami igaz is, de a ventivel együtt már 165, ami az oldalukon is szerepel. De nálam pont ezért eset ki a lehetőségek közül. Ha ez fel lenne valahol tüntetve, hogy a venti lejjebb rakásával is használható és nem lóg bele a ram-ba akkor nálam is szóba jött volna vagy akár másoknál. Nekem 160mm a max. magasság amit a ház gyártói oldala ír a hűtőnek és így lehet, hogy bőven jó lett volna ez is és erre eset volna a választásom.
-
Longhandd
tag
-
veterán
-
trikko
tag
válasz pipo112 #59872 üzenetére
Szia.
A hely nem tudom milyen paramétereknek kell megfeleljen de most ahogy mértema gyári hűtéssel ugy még kb 10cm van a ház lemezig.Gondolom a gyári kikerül az még kb 3-4 cm.
Anno az EKL Cold Tower Merlin Edition-t ajánlották de sehol nem találok.
Néztem a honlapjukat mert pécsi vagyok én is de nem tudom melyik lenne a jó.A keret per pill olyan 5-10e között lenne maximum ha ebbe belefér valami normális!
Előre is köszönöm a segítséged.
Üdv
-
Astrasattila
tag
válasz pipo112 #59777 üzenetére
4.4GHz, ezt stabilan tartja. Sajnos nem tudom megmondani, hogy milyen hűtő van rajta jelenleg. Külön lakunk és most Ő éjszakás is. Volt egy Thermalright SB-E Extreme hűtője, de lett vele valami, így kapott ideiglenesen valami olcsó oszt jót valamelyik haverjától, ami alap órajelen megfelelő, de a munkája miatt sürgős lenne, hogy visszahúzva tudja használni a procit.
-
Leavemealone
tag
válasz pipo112 #59509 üzenetére
Írd le mindkét verziót, aztán majd eldöntöm, melyik a fontosabb...köszi
PC: ASUS ROG Strix-H Z790; Intel i7 14700k+Be Quiet Silent Loop2 360mm; 2x16 GB G.Skill Trident Z 6000 Mhz, Samsung 990 Pro, Be Quiet Straight Power 11 1000W, XFX Merc 310 Black Edition 7900XTX , Phanteks NV7, WD Red 4TB, Windows 11 Pro 23H2
-
Zsmester89
őstag
válasz pipo112 #59417 üzenetére
Köszi Nagyon nagy hűtő, az igazi teljesítményét majd csak alaplap+proci csere után tudom meg
Egy kérdés: Hogy lehet, hogy Gigabyte AM2+ lapomra nem tudom felrakni? Én vagyok a béna vagy tényleg közelebb vannak egymáshoz az alaplapi furatok a proci körül és a mellékelt amd-s rögzítők nem jók hozzá?
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
h1mpi
félisten
válasz pipo112 #59330 üzenetére
Na itt a jó link Igen fentről hűtöm lefelé a radit és hátsó és oldalsó kifújó lesz.
Fully electric lifestyle!
-
h1mpi
félisten
válasz pipo112 #59176 üzenetére
Igen 2 felfogató van. Most úgy használtam, hogy egy Noctua 15-ös fújta rá és a gyárija szívta le a levegőt.
A felszerelése gyerekjáték és nagyon könnyű leszedni, ha újra akarod pasztázni. Arra kell csak figyelni, hogy a két oldalon egyszerre húzd a csavarokat, hogy a pasztát ne nyomja szét egyik irányba se.[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
veterán
válasz pipo112 #59173 üzenetére
Gondolom, bár én már a TX3 Evo-mmal is az voltam, amíg nem a 8320-ast kellett hűtenie De ennek ahogy láttam, elég kultúrált végre a szerelése is, nem az általam eléggé utált fémpántos leszorítós móka
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Renault, Dacia topik
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.