-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViSAS
senior tag
Megosztom veletek a tapasztalatom az Alpenföhn Brocken 2-vel, hátha később másnak is segít döntésben:
i5 4690K-t alapon járatva gyári intel hűtővel és az azon lévő alap pasztával maximum terhelésen 77°C volt az elért maximum hőmérséklet.Brocken 2-vel (Arctic MX-4 paszta alatta):
Szobahőmérséklet 25°C. A teszt első felében minimumon volt a CPU ventilátor fordulatszáma (415 RMP), így 58°C volt a maximum hőmérséklet. Manuálisan maximálisra véve a fordulatszámot (1100 RMP) pedig 52-55°C között ingadozott.
Minimum és maximum fordulatszámon se hallottam semmit a ventilátorból, utóbbinál talán egy nagyon pici szélzajt, de nagyon koncentrálnom kellett, hogy meghalljam az amúgy is néma szobámban. Erre mindenbizonnyal a ház is rásegített, amely hangszigetelt (Fractal Design Define R4 window), bár emellett is van még 4 darab 14cm-es ventilátor a házban, de azok is minimumon járnak.
Amennyiben nektek nem egy kazán a VGA-tok, mint nekem (GTX 260), ezekből is nyugodtan levonhattok még 1-2°C-ot.[ Szerkesztve ]
-
ViSAS
senior tag
Melyik hűtőt ajánlanátok, amely teljesítménye a Brocken 2-höz közel áll (árban is)? Max. magasság szintén az említett hűtőé és LGA 1150-es foglalatra lenne. Sajnos úgy látszik, hogy ezt már nem forgalmazzák, egy, talán 2 Pesti bolt kivételével, ahol még maradt pár darab.
-
ViSAS
senior tag
Szerintetek egy Fractal Design Define R4 (ablakosba) befér 1150-ös foglalatra egy Brocken 2?
A ház specifikációit illetően 170mm-t írnak a max. CPU hűtő magasságra, ez a hűtő pedig 165mm magas lenne, így elvileg nem lenne gond, de...mást nem kell rászámolni még a 165mm-re (pl. az oldallap hangszigetelő rétegét), tényleg ott marad az a fél cm hely? -
ViSAS
senior tag
A csúszócsapágyas megoldásoktól tartok, szerintem nem is véletlen az az 1 év gari.
(#69291) jim bcs: Nincs különösebb oka, csak látom, hogy 20 ezer környékén már ilyeneket is kapni, bár túlzottan nagy tapasztalatom nincs a proci hűtőkkel. Mindenesetre hátrányom nem lesz abból, ha a lehető leghűvösebben tartom a procit.
-
ViSAS
senior tag
válasz pipo112 #69288 üzenetére
Be quiet! Dark Rock PRO 3 BK019-ról mi a vélemény? A felsoroltakkal szemben ezt találtam legjobb ár/érték arányúnak.
-
ViSAS
senior tag
Sziasztok!
Szerintem nem éppen normális a 4690K-m hőmérséklete terhelés alatt...75-77°C körüli:
Így hát szeretném egy picit hűvösebbre venni a figurát. Jelenleg a gyári hűtő van rajta.Cooler Master K350-ba menne, RAM modulokat illetően ha ez félmagasnak számít, akkor félmagas.
Léghűtéses megoldások érdekelnek, később minimális CPU tuning is lehet (max. 4,2GHz-ig). Az alaplap egy MSI Z97 Gaming 5-ös és max. ~20 ezer körüli összeget szánnék rá. Mit javasoltok? -
ViSAS
senior tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés: az Intel gyári hűtőjén 3 csíkban található paszta. Azt kenjem szét felhelyezés előtt, vagy jó úgy és felhelyezhető?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?