Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
válasz Silentfrog #46877 üzenetére
+1 én is kíváncsi lettem, hogy menyire döntöttem jól
https://howbad.info/
-
tornadóó
tag
-
Merlinclub
senior tag
válasz Silentfrog #46813 üzenetére
Arra, de ez nem egy olyan teszt, ahol igazán ki van hegyezve a konfig. A nagy coolerek előnye komolyabb igénybevételnél jön elő. Itt is még lehetne hegyezni a tuningon, de a kisebb teljesítményű hűtőkkel nem lenne értékelhető eredményünk.
A Ninja 3 csendes, akár félpasszív módra is, de nem tuninghoz ajánlott. Abban viszont nem értek egyet Kromatikával, hogy a K2 "hangosabb" lenne, 1000-ig effektíve nincs hangja
-
kromatika
veterán
válasz Silentfrog #46797 üzenetére
Szia.K2 jobb mont a Ninja 3,de szerintem csak akkor érdemes lecserélned,ha komolyabb fesz emeléses tuningban gondolkodol.Mert akkor jön ki az előnye.Viszont Ninja 3 halkabb,és a hozzá adott potival,kézzel és kis lépésekben is szabályozható a venti fordulat száma,akkár 500rpm-re is.
-
speedydb23
senior tag
válasz Silentfrog #46797 üzenetére
K2 nem hiszem, hogy annyival többet tudna mint a Ninja 3...
-
Kingfisher1
tag
válasz Silentfrog #46548 üzenetére
The requested URL /dl/upc/2013-04/220148_img_0304_1.jpg was not found on this server.
-
Joe Swanson
senior tag
válasz Silentfrog #46626 üzenetére
Nekem amd re kell
-
syberia
veterán
Passzívan elvinné játékok alatt?
(#46585) Silentfrog: ja hogy ez 7770 nem 7870 ha nem lenne néma a 7850-em hűtője én is nekilátnék barkácsolni.
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
-
bombibmw
veterán
Hát ez...
Megvan mé a CM TX3 itthon,ha nem lennék megelégedve a kártyám hűtésével,kipróbálnám.Azt javaslom,tegyél alá egz kisszéket. -
kromatika
veterán
Gratula Silentfrog Jól néz ki,és tuti hogy hatásos is lesz.De szerintem a bordát meg kellene támasztani mindenképpen
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Silentfrog #46560 üzenetére
jAAAA, felreolvastam. De az sem tesz jot a lapnak !
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Silentfrog #46558 üzenetére
Jo volna vele vigyazni, kisebb bordat nem talaltal ?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Silentfrog #46556 üzenetére
Nem tudod valahogy kitamasztani, szerintem hosszu tavra nem jo otlet ha meg van hajolva az alaplap.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Silentfrog #46554 üzenetére
Hat, na mit mondjak. Sok sikert hozza, remelem rendben lesz.
-
*Tata*
senior tag
Nem semmi
-
MiklosSaS
nagyúr
Azt'a'kutya .... meg ilyet nem lattam.
-
kromatika
veterán
válasz Silentfrog #46482 üzenetére
Silentfrog:"Vagy elvetemült vagyok,hogy ilyen jut eszembe?" Nem ha jól megnézed,a gyári vga hűtésekből is,ami halk és jól hűt,többnyire hő csöves hűtések.És a Vga topikban is egy bizonyos szérián belül,inkább azokat a kártyákat javasolják,amin ilyen hűtés van.Haveromnak(na ő elvetemült) az az ötlete jött,hogy a nálam lévő,limitált példányszámú full réz,2 KG-os! Thermalright Ultra 120 True Coppe bordát[link] Ati Radeon HD4890 VGA karira operáljuk rá Külön lefogatót extergált hozzá Nos neki láttunk,CM 690II házban van külön Vga megtámasztó mudul,de házilag még egy ilyen támasztással megerősítettük.Passzívan tökéletesen elvitte a kártyát
-
bombibmw
veterán
válasz Silentfrog #46495 üzenetére
Persze még szép,hogy kitámasztod.
Képeket majd lőjél róla!
Lehet megjön a kedvem és feldobom a Macho-t a 7870-re. -
proci985
MODERÁTOR
-
speedydb23
senior tag
Nekem is már volt ilyen ötletem, de nem mernék ráfaragni 5-600 grammos torony hűtést egy vga-ra...
Mondjuk megfelelő rögzítéssel esetleg alátámasztással már simán bírná...
-
Potzee
addikt
Az ötlet nagyon beteg, de nem hamvába holt! Nekem tetszik!
bombibmw: Up a cuccnak! Szép, ízléses házbelső!
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
syberia
veterán
válasz Silentfrog #46468 üzenetére
+1 ennyi pénzből már 6 heatpipe-os Matterhorn Pure
-
pilufika
csendes tag
válasz Silentfrog #46287 üzenetére
Huhh Erre nem is gondoltam, hogy e miatt visszavesszi az órajelet...köszi a tippet!!
A telefonszám nélküli apróhirdetés ideje a telefon feltalálása óta lejárt...
-
K.Tamas89
aktív tag
válasz Silentfrog #46264 üzenetére
Rendben, remélem hamarosan bekukkant a fórumba
Am. ezt néztem, illetve olvastam hogy ezek elméletileg elférnének:
THERMALRIGHT TRUE Spirit 120 vagy SCYTHE Grand Kama Cross Rev. BIgaz hogy drágábbak kicsit mint a keretem..
-
K.Tamas89
aktív tag
válasz Silentfrog #46262 üzenetére
Értem, köszi
Esetleg mit vehetnék helyette? -
anytime
őstag
válasz Silentfrog #46260 üzenetére
+1 ... vagy beviszed gyalog (ahogy én, már ha a pesti séta elérhető) és átveszik, azonnal adnak egy mínuszos számlát és 30 napon belül utalják a pénzt (meg is jött)!
Szerk:
bocs, látom Nagykáta (bár ez még nem zárja ki, elvileg)
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #46169 üzenetére
Igen...jó lesz valamire...
A 0 dB-es konfighoz még egy jó SSD hiányzik!
Ha ez elkészül, utána egy kis fogyasztású gépet akarok majd építeni, amit a Mini Ninja fog hűteni...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
akos86
aktív tag
válasz Silentfrog #45091 üzenetére
Köszönöm az ötletet. Kipróbáltam egy másik másik cpuval phenom XII 545 azzal tökéletes 40fokos.Az a gondom hogy az alaplapon nem lehet állítani a cpu feszültségét még ilyet sosem láttam.
3dfx, gone but never forgotten...
-
Potzee
addikt
-
InterFox
senior tag
-
nagyúr
válasz Silentfrog #44022 üzenetére
No megvan a vélemény, most sikerült beüzemelni. Nagy térben vagyok nyitott oldallapokkal, de 1300-on van kis hangja a ventinek. Gyári hűtő, gyári órajel, IBT, 78-82°C terhelve, ezzel 51°C fölé nem ment. Felszerelés kicsit macerás volt, de felment. A maszatot rendesen fogja
-
Borisz76
veterán
válasz Silentfrog #44163 üzenetére
Én itt rendeltem.
Nem olcsó de remek ház.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
kromatika
veterán
válasz Silentfrog #44152 üzenetére
köszi a válaszokat.
-
kromatika
veterán
válasz Silentfrog #44149 üzenetére
köszi.és szerinted halk működésnél is jobb mint a brocken?egyébként merlinnél a ki írt ár tartalmazza a postát?
-
kromatika
veterán
válasz Silentfrog #44144 üzenetére
ninja 3 már volt,de akkor még tuninoltam keményen,és úgy egy kicsit kevés volt.de nagyon jó hűtő. azonos áron te melyiket választanád?mine2 vagy macho? matyiroli:én is a loki-ra szavazok.
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
válasz Silentfrog #44141 üzenetére
Igen ám ,de mi van akkor ha fix 800-ról lenne szó.ami ugye pont a közép út.mine 2 vs macho érdekelne.
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #44115 üzenetére
Oka nincs...de néha Brocken sincs...
Én továbbra is nagyon jó coolernek tartom! Aki hozzájut, vegye meg!
Egyébként hamarosan érkezik a Brocken 2...én már azt várom...és, akkor hátha lentebb megy az első generáció ára...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Gery15
addikt
válasz Silentfrog #44119 üzenetére
Tudom, tudom. De azért szvsz adhatnának valami a kinézetre is.
HyperX
-
kromatika
veterán
válasz Silentfrog #44119 üzenetére
szia pootze.tudnal esetleg tesztet mutatni ahol macho hr2 vs brocen szerepel.kivanci lennek mennyivel hatekonyabb a hr2 kb 1000rpm en.
-
Gery15
addikt
válasz Silentfrog #44117 üzenetére
Jobban bejön, mint ezek a nagy... Egy jó kis Z600 kellene nekem, de az meg sajna már nincsen.
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
Gery15
addikt
-
kromatika
veterán
válasz Silentfrog #44080 üzenetére
ragályos és fránya egy kór, az biztos. de én már úgy érzem kigyógyultam belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #44078 üzenetére
...Passzív hűtés...
sokan szenvedünk ebben az agytörzsi degeneratív betegségben...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #44074 üzenetére
Szerintem szabtam kimaradt az orvosiról...azóta sebésznek képzeli magát...szabdal, vág, összerak...
-
nagyúr
válasz Silentfrog #44022 üzenetére
Rendben, de lehet csak holnap lesz rá alkalom. Pontosan 8763Ft
-
stratova
veterán
válasz Silentfrog #43988 üzenetére
Esetleg kétoldalú hővezető ragasztószalaggal, bár konkrét márkáról nem tudok nyilatkozni sajnos.
-
stratova
veterán
válasz Silentfrog #43985 üzenetére
Régi C2Q témából úgy emlékszem, hogy a 4 pines tápcsati 150 W környékén adja be a kulcsot. A mosfetek is kényesek lehetnek, de pl Goose-T kollégának a tekercs barnult be mielőtt elfüstölt 2 szintén 3+1-es Asrock FM2A75M-ITX lapja.
-
stratova
veterán
válasz Silentfrog #43983 üzenetére
A75M-HVS-sel elég merész az A8-3870K OC 3+1-es VRM mellett. Hűtőbordát kereshetnél rá.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Silentfrog #43981 üzenetére
hm, köszi a tapasztalatokat. 1600 feletti megfigyelés egyébként általában is igaz, ott már nagyon sokat nem lehet nyerni sajnos.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Apollo_21
addikt
válasz Silentfrog #43931 üzenetére
Ha lenne vmi oldal ahol eme gyöngyszem vizet összevetik a gennel boldog embör volnék
Keresgélek addigis, ha vki rátalálna esetleg vmi táblázatra ahol felvannak tüntetve a cpu hűtések hütéstudásilag. Víz és lég egyaránt.
Megköszönném!Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz Silentfrog #43929 üzenetére
"Tényleg jó a víz?" címmel..ha erre gondolsz olvastam
Konkrét erre a 2hütésre lennék kiváncsi, mert sajnos a Genesis nemfog megbírkózni a jelenlegi 4ghz-es beállítással nyáron ez már fix..és kellene vmi "jobb" helyette.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #43841 üzenetére
SCT - azaz Snowy Cooling Technique
Bocs mindenkitől...tegnap egy kicsit berúgtam...ma egy kicsit hülye vagyok...
Csináltam magamon egy CMOS reset-etPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Merlinclub
senior tag
válasz Silentfrog #43838 üzenetére
AM2 óta effektíve tök mindegy m i a neve, rámegy
Az AMD ugyanazt a lefogatót használja kicsit figurázva. -
Merlinclub
senior tag
válasz Silentfrog #43834 üzenetére
De tök logikus, nem?
-
Mahrenburg
őstag
válasz Silentfrog #43819 üzenetére
Azért gondold meg, mivel láttam képeken, hogy az angyalok egy szál hálóingben repkednek a Mennyországban, tehát nem tartom kizártnak, hogy ott is 32 fok feletti a hőmérséklet, főleg, ha azt nézzük, hogy repülés közben a saját maguk keltette menetszél ellenére sem fáznak, a Pokolban uralkodó hőmérsékleti viszonyokról nem is beszélve, ott meg állítólag feleslegesen túlfűtik a helyiséget, úgyhogy szerintem inkább maradj köztünk itt a Földön, a processzor hűvösen tartására még mindig itt vannak a legjobb körülmények...
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
pipo112
őstag
válasz Silentfrog #43825 üzenetére
Köszi szépen
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
KAMELOT
titán
válasz Silentfrog #43816 üzenetére
Majd nyáron is megmutaom a hőfokokat. Nyáron ebben a szobában 30-32fok van. Akkor lesznek szép hőfokok.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
-
KAMELOT
titán
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #43804 üzenetére
Még mindig jó cucc a Ninja...
HR-02 Macho alatt egy 65W-os proci alapbeállításon, passzívan, netezés közben 40 C fok.
Nincs venti a házban - egyedül csak a tápban...de ennek a hangja már idegesítő...és a Seagate HDD is...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Blue@X
senior tag
válasz Silentfrog #43802 üzenetére
Szép eredmény, ebből is látszik jó kis hűtő ez a Ninja 3. Bár ahogy hallgattam, passzív és 500-as fordulat között semmi különbség, akkor meg már inkább pörögjön ha van Milyen proci amúgy?
-
Arkennys
addikt
válasz Silentfrog #43632 üzenetére
Deal
Si vis pacem, para bellum - Ha békét akarsz, készülj a háborúra
-
Arkennys
addikt
válasz Silentfrog #43630 üzenetére
Elnézést, figyelmetlen voltam, jogos Az viszont már korrekt lenne úgy pedig. 5 év múlva én is odaadom ennyiért
-
Arkennys
addikt
válasz Silentfrog #43628 üzenetére
Én se adnám annyiért. Kapzsibb volnék annál. Vagy csak jobban értékelem a cuccot , de érthető persze h nektek minél kevesebbért lenne jó.
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #43573 üzenetére
...HR-02-t egyszerűen nem akarnak eladni
Na, további jó agyalást!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #43569 üzenetére
Mintha a fogamat húzták volna, amikor kifizettem a Macho-t...
...de amikor megjött...kibontottam...nézegettem...és elkezdtem passzívan használni...és futott a Prime95...a hőfok pedig megállt 60 C alatt...Ja! Nézelődj az aprón és máshol is, hogy használtan melyiket tudnád megvenni...Ninja, Mugen, Brocken és társai biztosan lesznek...HR-02-t nem fogsz találni...vagy csak nagyon ritkán 2-3 havonta...
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #43567 üzenetére
Nézhetsz Ninja-t, Mine 2-t vagy HR01 plust esetleg Orochi-t...ott van még a CM Z600 vagy Prolimatech Megahelms...vagy a Mugen3 is akár...
A legjobb cooler passzívra a Thermalright HR-02 Macho! Ha ennyire passzívan akarsz hűteni, ne szarozz 3-4 ezren...vedd a legjobbat! Ezt a pénzt megspórolnám máshol...kaján, cigin, mittudomén...Ami talán ettől jobb az 25-30k. (Heligon, NoFan...)PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Silentfrog #43557 üzenetére
Ninja2/Ninja3? az elvileg akörül mozog, használtan Ninja2 talán még olcsóbb is. talán elég lesz az is passzívra.
vagy ha elfér és találsz, egy HR01 plus vagy Orochi is jó lehet.
opti06: a TTnek 120as ventijei vannak, tehát az lenne a jobb.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Potzee
addikt
-
Arkennys
addikt
válasz Silentfrog #43557 üzenetére
Hát, esetleg keresgélj, hátha használtad tudsz szerezni, passzívhoz úgysem számít, ha pl venti sokat futott volna már, másrészt azt később pár ezer ft ért vehetsz rá, úgyis a fém a lényeg Azon meg látod, rongált e, avagy sem. De hát minek verne össze valaki egy ilyen jó kis hűtőt
Nekem 10 ért hozták ezt példának okáért újan, ki lehet fogni ilyet figyelemmel-szerencsével. Egyébként ha jól látom, 13 körül mocorog az új ára. Tudom több mint a 10, és én se szeretem ha a mondott keret fölöttit mondanak nekem. Ezért javaslom a keresgélést, mert azt már szerintem megkaphatnád annyiért, amennyit rászánnál. Megéri, mert nagyon jóféle darab, és még dizájnos is másodlagosan Bár uralni fogja a géped belső látképét, de én ezt nem bánom
szerk: nem tudom szabad e hirdetési linket bedobni ide, de ha átmész itt apróhird. részre, és rákeresel, én most is látok a kereted alatt új példányt hirdetve (tipp )
[ Szerkesztve ]
-
Arkennys
addikt
válasz Silentfrog #43554 üzenetére
Azt még nem, de utánaolvasgattam mielőtt megvettem, konkrétan vagy egy napot csak erről nyomoztam Volt, aki passzívan használta, és nekik is még bőven vészhatáron belül, bár persze melegebben volt tőle a proci. De a mocsok nagy hőleadó fellet érezteti a hatását, jó kis cucc ez.
Ami hirtelen megint meglett talált passzív használatos esetről: "A szerelése egy kicsit komolyabb, nem az a csak pattintsuk fel. Egy i5-3570k-ra van felpakolva. A nyári melegben ventillátor nélkül játék alat is 52fokon tudta tartani a procit. Persze egy jól szellőző ház azért nem árt. Én passzívan használom, de akinek kell, felrakhatja rá a ventit is. Méreteinél fogva brutális egy "vas" én meg vagyok elégedve vele.
(Szoba hőm átlag 30fok /nyáron/,
proci alap órajelen megy, mert nem láttam értelmét még a húzásnak)"És hasonlók. Összességében bár nem a miféle procinkról írtak, (arról nem találtam pont leírást, de gyanítom, nem melegedésre hajlamosabb). Szóval úgy sem lesz gond, főleg ha netán házventi még kicsit hajtja a levegőt. Nekem pl a rajta levőn kívül a házban levő két másik, sima scythe venti légáram útja is keresztülvisz a lemezeken, így aztán nem lesz gond. A házba beférés nekem muris volt...konkrétan kicsit feszül a ház oldala, pedig tök átlag méretű...de össze van rakva, és felcsavarozva sem okoz semmi gondot, csak a hűtő tetején lévőcsavarok hozzáérnek az oldallemezhez. Ramok elférésén aggódtam még a hűtőbordák miatt, jó böszme darabok (g.skill ripjaws-ok), de azzal nem volt semmi gond szerencsére. Remélem informatív volt a hozzászólásom a számodra
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #43509 üzenetére
Éljen a modding!!! Fúrd ki, vágd ki, plexit rá!
Szerintem beférne egy HR-02 is...gondolom, a cable management nem vesz el sok helyet...
Vedd le az oldallapot és a TX mentén mérd le, hogy mennyi hely van még a házban!!!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #43504 üzenetére
Na, ne mááár...
Figyu! Szerintem vedd meg a kis Macho-t! ( Thermalright Macho 120 Rev A
Próbáld ki, hogy a procit alulfeszelve működik-e a passzív hűtés! Ha, elfogadhatóak az értékek, örülünk!
Ha nem működik a mutatvány, felteszed a ventit a heatsink-re és van egy fasza, hatékony és halk hűtésed! Megint örülünk!Vagy egy nagyobb beruházás...olcsó, tágas és jól szellőző(!!!) ház + passzív cooler!
pl. Bitfenix Merc Alpha (10.5k) + HR02 Macho (14k) / SilverStone Heligon HE02 (24k)
...egyébként az AMD A8-3870 (max.TDP 100W) még alulfeszelve is nehéz passzívan hűteni...gondolom, hogy a házba tennél ventit...tehát, már nem egészen passzív a hűtés...az a venti foroghatna akár a heatsink-en is...Én régebben iszonyatosan meg voltam kergülve a passzív hűtésért...még a mai napig is az egyik fejlövésem, de 65 - 77W-os procikkal mókolok...Egy alternatíva nagyon halk, aktív hűtésre:
Adj rá hangot!!! Be Quiet Shadow Rock PRO SR1
ez konkrétan 1 mm-el magasabb (158 mm), mint ami nálad elfér...bár ennyit talán enged a ház oldala...
Van ennek a coolernek egy Topflow SR1 változata is, amin ugyanilyen venti van és 137 mm magas, 160W TDP-ig OK a cucc és szinte bármilyen ram elfér alatta...50%-os terhelés mellett 15.9 dB zaj!Na? Van még fásultság?
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #43482 üzenetére
Ezt a Thermalright Macho 120-at ajánlotta neked tegnap GeriCool kolléga is...csak ő Rev.A-ként linkelte...
-
hadogabi1
senior tag
válasz Silentfrog #43470 üzenetére
Javaslom akkor a thermalrigh macho kisebb hűtőjét direkt alacsony házakba csinálták csak 150 mm magas és az ára sem vészes szerintem. Nekem a magasabb a 162 mm-es bw -s van de szerintem nagyjából ugyanazt tudják ventije hangtalan és mehet passzívban is bár a 600-on forgó venti hangjából nem fogsz semmit hallanni. Tesztet találsz hogy mennyire hatékony a hűtése egyik leghalkabb hűtő.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
Potzee
addikt
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #43477 üzenetére
szerintem most is van neki valami ördögi fém kreáció...
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #43474 üzenetére
szab.tam kolléga tudna gyártani neked méretre passzív hűtést!!!
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #43470 üzenetére
hát..passzívra épp jó lenne...
EZ csak 148 mm...Nézd meg, hogy kompatibilis-e az alaplapoddal...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #43466 üzenetére
A Groß Clockner-nek nagyon sűrűn vannak a lamellái, nem elég szellős és nehezen mozog közöttük a levegő...neki muszáj a venti... A hőcsövek is nagyon zártan, szorosan egymás mellett helyezkednek el, a hőeloszlás szempontjából ez sem szerencsés...szóval, ez nem egy passzív cooler.
HR-02 Macho, SilverStone Heligon HE-02...na, ezek passzív coolerek...de a 100W-os procival ezek is elbíbelődnének...
Egy max.65W TDP procit nálam a HR-02 IDLE ill. netezés közben - most is - 40 C fokon tart egy Tempest 410 házbanPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #43458 üzenetére
A passzív hűtés csak egy jól szellőző, tágas házban "működik" egy megfelelő CPU coolerrel...
pl.
BitFenix Merc Alpha
[link]
"Merc Alpha and Merc Beta maximum CPU cooler height = 165mm "
10.5k[ Szerkesztve ]
-
Lacko32
tag
válasz Silentfrog #43460 üzenetére
Nekem 10k-ból megállt a ház ami nagyon tágas + cpu hűtés
Isten egyik prototípusa vagyok, egy csodálatos mutánsa egy olyan valaminek, amit soha nem akartak kipróbálni sorozatgyártásban. Túl bizarr, hogy éljek, túl ritka, hogy meghaljak.
-
Lacko32
tag
válasz Silentfrog #43458 üzenetére
Nem kell egyből fejest ugrani a mély vizbe,vegyél olcsón valami nagyobb házat! Én is ezt tettem
Isten egyik prototípusa vagyok, egy csodálatos mutánsa egy olyan valaminek, amit soha nem akartak kipróbálni sorozatgyártásban. Túl bizarr, hogy éljek, túl ritka, hogy meghaljak.
-
GeriCool
aktív tag
válasz Silentfrog #43456 üzenetére
Nem igazán ajánlották itt a fórumon Nekem sem passzívra, mivel az oldal zárt és a lamellák sűrűn vannak. Kell hozzá venti akkor jó. Létezik a macho-ból Rev A típus. Ez csak 150mm.
-
Huma
addikt
válasz Silentfrog #43076 üzenetére
Kb tíz percig volt lehúzva. Elég meleg volt a borda. Biztos nem félig érintkezik. Amikor leszedtem egyenletesen rá volt tapadva a prociról a paszta a hűtő aljára.
Amúgy lehet rájöttem a melegedés okára. Lehetséges, hogy az alaplapom túlfeszeli a cpu-t. Most lejjebb vettem 0,1 volttal és megnéztem az aidában és még most is 1,375 a feszültség 1,3 helyett. A proci jelenleg 100%-os terhelésen 56 fokos. 7 fokkal hidegebb mint fesz csökkentés előtt.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Huma
addikt
válasz Silentfrog #43071 üzenetére
48 fok a hűtő venti nélkül. Amúgy 35 fok 600rpm-en.
Érezhetően felmelegedett a borda.Akkor ezek szerint jó a hűtő csak az a "baja" hogy ennyire képes. Lehet a gyári paszta nem a legjobb.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
KAMELOT
titán
válasz Silentfrog #42983 üzenetére
Perszehogy megéri! Jó hűtő az! 6x heatpipe
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Huma
addikt
válasz Silentfrog #42829 üzenetére
Megnéztem a tesztet. Ezek szerint tényleg jó választás.
(#42826) proci985:
Kösz a tippet! A teszt szerint kb egálban vannak.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
kromatika
veterán
válasz Silentfrog #42762 üzenetére
Silentfrog:A Thermalright Ultra 120 eXtreme nagyon jó borda.De kimondottan tuningra van kihegyezve,1500rpm felett a brockent is veri.A legsűrűbb bordák eggyike,úgy emlékszem 1.4 mm a fin távolsága.passziv hűtésre eggyeltalán nem alkalmas,amikor teszteltem még 900 rpm-en pörgő venti sem fújta át a bordát. jookomak:ne haragudj de nincs itt semmi féle Ninja mánia.Egyszerűen arról van szó hogy passzív vagy fél passzív hűtésre, a legolcsóbban, a ninja 3 a nyerő.HR 2 macho szerintem is jobb,de a legtöbb helyen 2-3000Ft-al is drágább mint a Ninja 3,és sokaknak ez az összeg is számít.Meg az is számít,hogy akinek nem elég részletes az alap lapi venti szabályozás,és nemakar még venti szabályzóra költeni,a ninjahoz adott potis ventivel nagyon részletesen ,kézzel szabályozható a venti forgása.
-
headhunter
addikt
válasz Silentfrog #42776 üzenetére
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #42762 üzenetére
Én is Tőle vettem a Macho-t...és előtte egy Brocken-t is. Nagyon korrekt és precíz!
Tudatosan döntöttem a HR-02 mellett. Passzív rendszert terveztem és 1-2 hónapig csak a tesztek olvasgatása ment, ezek után választottam a Machot! Azóta sem találtam ettől jobb ár/érték arányú coolert...
Persze van Nofan, Silverstone SST-HE02 Heligon...ezek talán verik a HR-02-t...na de az áruk is a csillagos egekben...
A HR-02 az etalon! Minden passzív tesztben ezt a coolert akarják megverni, hozzá hasonlítanak minden új versenyzőt! [link], [link]PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Sonja
nagyúr
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #42756 üzenetére
Passzívra jobb a Ninja (szellősebb bordázat)...a Brocken inkább tuningra való mint passzívra.
-
Sonja
nagyúr
válasz Silentfrog #42754 üzenetére
Magának a hűtőnek 780g, míg ventivel együtt 930g.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
smiti
veterán
válasz Silentfrog #42629 üzenetére
Nem kell fabrikálni, csak szét kell nézni. Van itt az apróban jobbnál - jobb vétel. Pl.: Scythe Ninja Plus rev B 6k.-ért.
-
lipido
senior tag
-
lipido
senior tag
válasz Silentfrog #42623 üzenetére
Elég húzós az ára a panelnak, franc egye meg ..
Viszont a TX3 nem "drága" -
lipido
senior tag
válasz Silentfrog #42621 üzenetére
-
lipido
senior tag
válasz Silentfrog #42619 üzenetére
Köszönöm szépen. Igazából nálam egész nap megy a gép (kb napi 20 óra) de terhelés nem igen van, csak irodai használat. Játék a fiam ps3 gépén van elvétve! Nem vágok videót, nem kódolok...stb... procim nekem most kb 26/8 fokos Igazából erről szeretnék filmet nézni, és kicsit hangosnak találom, ennyi a problémám!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen switch-et vegyek?
- Politika
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest