Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Nem vagyok canonban járatos, de ha a saját adapterükkel olyan jól pörögnek a tükrös obik, mint a nikonon az FTZ-vel, akkor nincs nagy probléma. Viszont amit tényleg tolhatnának, az még több DO/Fresnel optika (ezt minden gyártótól kérném szépen, sigmatamron incl. ). Szép lenne így a XXI.szd-ban eljutni arra a szintre, hogy kézből használja a duplázott 4/600-at a fotós és nem Schwarcinak hívják.
Álomvilágból leszállva: egy könnyített, de minőségi 200-600-as zoomnak nagyon tudnék örülni - persze csak akkor, ha kevesebb, mint 3x annyiba fájna, mint amit a mostani sigma súlyzóért kapnék...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Stauffenberg
Topikgazda
Eddig még nem kaptam ilyet mert még a Sony felhasználók is tisztában vannak vele, hogy ez tényleg komolyan gáz volt anno. Ismerek olyat, aki szintén A6300-at használt és nem igazán volt gondja a melegedéssel, nem tudom itt hardveres revíziók vagy csak szimplán gyártási szórás miatt lehet különbség, de akármennyire is a Sony az új Canon a hithű rajongótábor tekintetében, ezen még ők sem rugóznak.
-
madgie
titán
válasz Stauffenberg #3597 üzenetére
Majd mindjárt megkapod, hogy nem tudod, miről beszélsz
-
tvamos
nagyúr
válasz Stauffenberg #3552 üzenetére
En azt nem tudom, mennyiert aruljak most a hasznalt E-M10 Mk II-ket. (Gondolom olyan 50-60 ezerrol lehet szo.) Ujra vegigolvasva a tarsalgast, nem emlitette, hogy hianyozna neki a kereso. Az IBIS jo dolog, de ha a kit objektivvel fogja hasznalni, akkor az optikai stabilizalas is elegendo. Ebben az esetben, szerintem egy hasznalt Canon M100 ugyan olyan jo lehet kepminosegben, de a AF jobb. Kicsit hozzateve meg M50. (Na jo, ez azert duplaja.)
Nekem nem tetszenek az MFT gepek, regebben kiprobaltam tobbet is, (az emlitett gepet is, ugy emlekszem akkor jott ki, amikor en a Nikon 1-et vettem) de valahogy mindnek esetlen volt az AF-je keves fenyben, (pl. MM eladoter,) ahol mar az en kis gepem is gyorsan betalal, (ezert van, ha nem talalna be, akkor nem lenne,) es igazabol a belepo tukrosok is betalalnak."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
p_adam
addikt
Na, erre se kellett sokat várni: EOS R5 keret hűtőkészlettel (egyelőre ár nélkül)
-
Stauffenberg
Topikgazda
Nem ritka a sportfotós műfajokban a többszöri zárcsere. A gép többi részét sokkal nehezebb tönkretenni, ellenben cserélni sem olyan nagy cucc egy kapcsolót vagy tekerőt, Canon CPS szerviz megoldja, cserébe szemmel is látható összegbe kerül a szolgáltatás, nem pusztán egy garanciakiterjesztésről beszélünk.
A Sony-nak is szüksége volt arra, hogy egy ilyen szolgáltatást létrehozzon, anélkül egy AP, Reuters, Guardian vagy Getty szóba sem áll veled.
-
PuMbA
titán
válasz Stauffenberg #3591 üzenetére
Ja, érthető Ezzel a videós dologgal jól gondolkodott a Sony. Az durva egyébként, hogy a 2-3. zárcserén vannak túl az 1DX-ek, tehát úgy millió fotót beléjük nyomott a csávó mindkettőbe. Vajon hány zárcseréig működne még a gép...
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
Topikgazda
"Egyébként ez nem sok fotóst érint"
Nézőpont kérdése, mert egy egész hírügynökséget állítanak át Sony felszerelésre és hogy világviszonylatban a több millió fotós között ez a pár száz ember csak csepp a tengerben számszakilag igaz, viszont presztízsben és marketing értékben már sokkal többről van szó. A Canon és Nikon esetén is komoly vásárlás ösztönző volt, hogy nagyon sok profi rohangált velük a különféle eseményeken, olyan ez mint az influencer marketing, csak nem Tony Retardhrup magyaráz gyökérségeket a nappalijában, hanem a világ élvonalába tartozó riporterek tűntek fel az Eurosport vagy CNN képernyőjén nem szándékolt módon.
Ráadásul más ügynökségek is követhetik a példájukat. A cikkből nyíló David Ake interjút is érdemes elolvasni, hogy ez elsősorban egy olyan döntés volt, amivel ők nagyon sok pénzt spórolnak, hiszen a fotósaik és videósaik ugyanazzal a beszállítóval lesznek lefedve, hatékonyabban tudják egymást segíteni és megvan nagyon sok közös pont a Sony MILC-ek és a Sony FS kamerák között (képprofilok, azonos objektív foglalat, stb). Az ügynökségek elsősorban gazdasági alapon hoznak meg ilyen döntéseket és a Canon még évekig nem fogja utolérni a Sony-t, nem ismerték fel időben, hogy ha nem adnak ki igazi ízig-vérig pro MILC-et, azzal maguk alatt vágják a fát. Most már a Canon is ebbe az irányba tart, de akkora lépéshátrányból, ami a Sony malmára hajthatja a vizet. Itt a válság, mindenki költséget akar csökkenteni, ömlik rájuk a vállalkozásélénkítő támogatás és úgy akarják majd ezt elkölteni, hogy lefaragott működési költségekkel jöjjenek ki a válságból.
"Mercedes F1 hivatalos fotósánál is még a DSLR-ek pörögnek."
Nincs ezzel semmi baj. Sokan el szokták felejteni, hogy mennyivel hatékonyabb a munka, ha olyan cuccot használhat az ember, amit úgy ismer mint a tenyerét és szeret vele dolgozni. Majd lesz EOS 1D alternatíva házon belül, kibéreli és eldönti tetszik-e neki, addig pedig nem foglalkoztatja ez az egész felhajtás, csak dolgozik egy olyan helyen, amiért sokan az egyik veséjüket simán odaadnák.
-
PuMbA
titán
válasz Stauffenberg #3521 üzenetére
Hát igen, a Canonnak még nincs kész az R1, illetve MILC szuperteléi sincsenek Biztos tudták előre, hogy a Sony ezt elhappolja, de hát ebbe is majd belehúznak. Egyébként ez nem sok fotóst érint:
"We have a few hundred staff photographers around the world, and about that many video cameras [in our equipment pool]. And probably into the thousands of freelancers, regular and occasional. This switch to Sony applies only to the staff photographers and videographers.
The freelancers are independent contractors, what they use is up to them."[link] Mercedes F1 hivatalos fotósánál is még a DSLR-ek pörögnek. [link] Ez a honlapja, brutál képeket nyom Érdekes, hogy szerintem az oldal alja felé vannak a jobb képei.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Stauffenberg #3587 üzenetére
Szóval középszerű volt. Egyébként az A7II fókusza az gyengus, és már akkor se voltak oda érte, nem hogy most.
May the Force be with you!
-
Stauffenberg
Topikgazda
Ezt már inkább az A7 III miatt mondjuk, én emlékszem mikor ez utóbbi megjelent, akkor mindenki letette a haját, hogy lehet valaki ilyen szemtelenül nyomulós, hogy 2000 dollárba ennyi mindent belezsúfolt.
Nem volt a maga idejében semmi baj az A7 II-vel, egy mára 6 éves vázról beszélünk, ami akkor IBIS-t meg CD-PDAF hibird rendszert kapott. A korabeli felhozatalból nem lógott ki ár/értékben sem lefelé, sem pedig felfelé. Az már a jelenleg futó utód.
-
kovsol
titán
válasz Stauffenberg #3581 üzenetére
A7II megjelenésekor is max középszerű gép volt.
RII volt kb az első értelmes Sony próbálkozás, és A7RIII A7III, A9 ami igazán felrakta őket a térképre.May the Force be with you!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Stauffenberg #3581 üzenetére
kíváncsiságból visszakerestem, mit használtam amikor kijött az a7m2 (14Q4). hát pc fronton egy amd x3 445 + GTX650 volt, mai szemmel nudli morzsába forgatva.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Stauffenberg
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #3578 üzenetére
A Sony szereti a régi vázait továbbra is gyártani és az A7 II nem kifutott termék, majd az A7 IV érkezével lesz az és az A7 III kerül a jelenlegi státuszába az 1300 dolcsi környéki ársávba.
Szerintem nem rossz ötlet, csak annyira szokatlan gyakorlat a fotóiparban, hogy sokan egyszerűen nem is számolnak vele.
-
vihartigris
őstag
válasz Mr.Csizmás #3578 üzenetére
Sok helyen árulják még, sőt az A7R II-is, pedig az régebbi váz.
bármi reciproka a semmi
-
Mr.Csizmás
titán
válasz vihartigris #3573 üzenetére
a7m2? magamnak vennék, de piacilag már rég discontinued, nem?
-
madgie
titán
válasz vihartigris #3573 üzenetére
Igen? Tud e-shuttert? Bármilyen 4K videót? 2020-ban elég gyenge ajánlat A7II-t venni, szinte bármi ellenében, Z5 ellen meg pláne (na jó, az RP ellen oké).
-
vihartigris
őstag
válasz Mr.Csizmás #3572 üzenetére
Sony belépő árú, tudású váznak bőven megfelel az A7 II.
bármi reciproka a semmi
-
nozs23
addikt
válasz Mr.Csizmás #3570 üzenetére
A Sonynak nincs is Z5 kategorias gepe. Naluk az aktualis belepo FF az az A7 III, ami pedig Z6 kategoria.
Pletykalgatjak az A5-ot, de eddig semmi konkretum nincs. Azt pedig 1000$ korulre mondjak tenyleg belepoben. Talan EVF nelkul. Tippre IBIS sem lesz, csak jo szenzor es AF. Az APSC kameraikat is eladjak ennyivel. -
Mr.Csizmás
titán
válasz vihartigris #3569 üzenetére
fb-n, ott kardoztak egymással hogy de drága lesz, de croppos 4k, stb. tiszta pánikban voltak
-
vihartigris
őstag
-
p_adam
addikt
6K módban az A7III is túlmelegszik, egyeseknek van bajuk vele, másoknak nincs, de azt tudjuk hogy a Sony esetében jóval nagyobb a gyártási szórás.
Ha megérkezik a belső 10-bit felvétel meg a 4k60p akkor ugyanúgy megnőnek a problémák a kisebb méretű vázakban, kivéve ha teljesen rámennek a videóra, és a minimumra csökkentik a pixelszámot (és mellé még tovább emelik az árat is), mint az A7SIII esetében. -
nozs23
addikt
Nem tudom mirol beszelsz. En szidom eleget a Sonymat, bar nem vesz fel 10 bites videot, de nem melegszik tul 24p-ben, pedig lassan 2.5 eve piacon van. Attol pedig nem lesz jobb a gepem, ha az uj Canon esetleg gyengebb.
De akkor majd nyugtatjak magukat a Canon tulajok, hogy nem baj, hogy kikapcsolt, a Sony is tulmelegedett. Ez pont jo igy egy millioert. -
p_adam
addikt
Jelenleg az egyetlen állóképes kamera, ami 5.1K (majdnem) FF szenzorból tud 60fps-t és egy kiváló IBIS is van benne, nyilván túl fog melegedni, ha két napig folyamatosan hosszabb intervallumokra használják.
Nem olyan meglepő ez, csak az a kérdés, hogy egy külső felvevő változtat-e rajta valamit, mivel ha ennyit vesz fel valaki, akkor már az utómunka szempontjából is jobb a Prores.
Egyébként sokan a Panasonic S1 mellett érveltek, holott ott is ugyanúgy félórás limit van a 4k60fps felvételre a túlmelegedés miatt, pedig ott eleve APS-C crop módban megy.
Az S1H nyilván jobb, de nem ez az árkategória.
A legfrissebb pletykák szerint a Canon is fog RF-EF Speed Booster adaptert gyártani, ez egyre inkább arra utal, hogy érkezni fog egy Super 35mm szenzoros gép videóra aktív hűtéssel, valószínűleg a mérete is kompakt marad, amilyen az XC10 vagy XC15 volt. -
madgie
titán
-
PuMbA
titán
Nem tudom, hogy mi értelme van ennek a pre-production-os hülyéskedésnek, mikor a DPReview-nél meg Tony-nál, Cameralabs-nál ott van a végleges R6 és már lemérték Gordon Laing a Cameralabs-nál pl. ugyanazt mérte a véglegesnél, amit Tony, tehát 4K 60fps-sel 25 perc körül bír az R6. 4K 30 vagy 24-en pedig jó sokat.
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
Ugy nez, hogy az R6 is tulmelegszik. Meg 4K/24p-nel is: [link] mi lehet vele 60 fps-nel?
-
nozs23
addikt
válasz vihartigris #3556 üzenetére
Az Oly nagyon durva. Mondjuk GH5 helyett lehetett volna G9. Ugy remlik ez utobbi kicsit jobb (ujabb).
-
nozs23
addikt
IBIS osszehasonlitas: [link]
-
Stauffenberg
Topikgazda
Lehet DSLR is, de ebben az árkategóriában (100k és lefelé) nem találsz olyan DSLR-t ami jobb találati arányt tud csak azért mert az PDAF, talán a középső cross-type használható lesz, de akkor az megint ugyanúgy kompromisszumos és odafigyelést igényel, nem csak point-and-shoot.
A GX80-ra én is simán dobnék egy felfelé mutatott hüvelykujjat, de ezek közül az Olympus gyártja a legjobb Jpeg kimenetet és a GX80-on lévő EVF-et használni kicsit sem élmény (célnak megteszi, semmi több). Ha az eddig használt E-PL5 megfelelt neki, akkor az E-M10 II is meg fog, sőt. A többi rendszernél pedig meg kell nézni az objektívek kérdését és a rendszer teljes költségvonzatát.
Na de ez az érvelgetés minőségben már tök más szintet képvisel, mint az olyan kinyilatkoztatások, hogy amiben nincs PDAF az teljesen alkalmatlan gyerekfotóra.
-
80hun
addikt
válasz Stauffenberg #3552 üzenetére
Miért dslr nem lehet?
Egyébként a panasonic ok jobbak cdafben mint az olyk.
Egyébként A6000, m50 gx80 is jobb egy fokkal az olynál ha már mft
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
Topikgazda
"Pontosan ezt irtam, hogy az A9 alatt is van olyan gep, ami AF-ben jobb, mint az az Oly."
De még mennyire, hogy van, csak az a kérdés, hogy egy használt E-M10 Mk II áráért melyik az a gép és milyen költségvonzata van, mit kap a pénzéért (lesz-e EVF, IBIS vagy milyen objektíveket kap azonos büdzséből, azok milyen méretűek és tömegűek, stb). Ezeket fel lehet vetni és a vásárló tegye őket mérlegre (azzal együtt, hogy milyen habitusúak, életkorúak a gyerekei).
-
tvamos
nagyúr
"most ne az A9-et hasonlítsuk a lyukkamerához"
Pontosan ezt irtam, hogy az A9 alatt is van olyan gep, ami AF-ben jobb, mint az az Oly. Legalabbis azok kozul, amiket meg tudtam fogdosni, mert A9-et nem. (Nem is erdekel az a kategoria.)
Egy dolog szamit, ha nincs fokuszban, amit fotozol, azon nem lehet utomunkaval javitani. A masik meg persze az, hogy ami bemozdult, az is hasznalhatatlan, (kiveve persze, ha az a cel,) es ezen is nehez segiteni.
(#3549) Stauffenberg válasza Matska (#3545) üzenetére
Teljesen egyetertek veled. Mindenki a sajat preferenciaji szerint gondolkodik. Ezert szoktam egyre kevesebbszer velemenyt nyilvanitani. De amikor valaki olyat kerdez, ami hasonlit az en szokasaimhoz, akkor ugy gondolom, megis leirom amit gondolok. Pl. ha kisgyereket akat point and shoot fotozni.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Matska
senior tag
válasz Stauffenberg #3549 üzenetére
Teljesen egyetértek!
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
Stauffenberg
Topikgazda
Mindenkinek más a tűréshatára, hogy mi számít sikerült és sikertelen fotónak, mennyire vékony élességi síkba kell beleférnie az izgő-mozgó gyereknek, milyen fényviszonyok között kell boldogulnia és így tovább. Tök mindegy milyen tűréshatárról beszélünk mindegyik érvényes, de csak a vélemény megformálójára nézve. Nekem leginkább az a bajom és a "Milyen cserélhető objektíves gépet?" topikból is azért távoztam évekkel ezelőtt (legalábbis ez volt az egyik ok), mert ment a kontextus nélküli véleménnyilvánítás orrba-szájba, erősen beletéve a véleményekbe a válaszadó saját preferenciáit. Nem egyszer volt, hogy valakit ezzel jelentősen több pénz elköltésére ösztönöztek, mint amennyivel eredetileg nekifutott a vásárlásnak és ebben nem akartam részt venni már.
A mai CDAF rendszerek találati aránya egyáltalán nem szörnyű, de más megközelítést igényel, mint egy Sony Eye-AF rendszer. Végül pedig mindig kiderül (részben reflektálva mikrofon fórumtárs #3546-os kommentjére), hogy az előrelátást és a fotó megtervezését semmi sem pótolja, akkor sem ha erre nincs időd vagy lehetőséged bármilyen okból, de nem mindenkinek jelenti a családi fotózás azt, hogy mindent (is) le akar fotózni, mindent (is) tökéletes minőségben vagy ugyanolyan stílusban, ugyanolyan objektívekkel, ugyanolyan pengevékony DOF mellett.
-
Matska
senior tag
válasz mikrofon #3546 üzenetére
Jómultkorában gondoltam egyet, megizzasztom a T20 +56 1.2-t,ugye egyik sem egy sebesség bajnok.
Gyerekhinta követés meg is bukott, de Stauffenberg által is említt single fókusznál tökig nyomom, elengedem technika jól működik nyitott rekeszen is.Újabban, ha családi rendezvényezek vannak, nyaralok, stb, olyankor kézzel állítom, kelvinre a WB-t, így abszolút egységes a végeredmény, lehet JPEG-ezni, nincs semmi eltérés színben, stílusban az egyes képek között.
Tvamos: most ne az A9-et hasonlítsuk a lyukkamerához. Egy milc középkategóriától felfelé, remekül abszolválható a feladat szerintem. Úgy gondolom, hogy ez a gerekfotózás kicsit túl van lihegve (a gyártók legnagyobb örömére).
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Nekem van sajat gyerekem, nem kap speedet, teljesen szohasztikusan mozog, manualis fokusszal semmire nem menni vele. Ha meg szolok neki, hogy le akarom fotozni, (vagy eszreveszi,) akkor pofakat vag, meg pozol.
Persze, ugy is tuleltek az emberek, hogy 3 kep keszult roluk eletukben. Most meg nem igy van. Es igen, meg lehet loni barmivel, meg ha emleknek kell, akkor tokmindegy, milyen a kep, akkor meg jo a mobil is. Es igen, lemaradsz dolgokrol, de ennyi erovel akkor nem kell a fenykepezogep sem, ird fel egy posztitre mit csinalt, akkor is emlekszel majd ra.
Es igen, jobban egy 4T trabanr, mint egy 2T, sokkal jobban jar vele, nem kell rogton 750Li-t venni, meg csak M4 sem, de azert ezek kozott vannak meg jol hasznalhato eszkozok is.Pl. fenykepezogepek pdaf-el.Olyan gyartotol, ami meg nem ment tonkre.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
mikrofon
veterán
Alapvetően jól látod szerintem.
Szerintem a jó AF akkor nagy segítség ha te töltöd be az apa szerepét és végzed is az apai feladatokat, közben meg azért néhány jó pillanatot is szeretnél lefotózni. Nah ilyenkor nagyon nem mindegy, hogy mit és hogyan fog be és tart a követő fókusz.....Az én gyerekeim és a környezetünkben lévő gyerekek, ha nem is "speedezett idegbeteg rövidtávfutó" szinten nyomják, de a fecske mozgását megközelítik....
Amúgy ez a téma gyakran előjött (lehet hogy még mindig) a Sony topikban. Mert ugye a Sony AF-ről a Sony-sok azt gondolják, hogy az mindent tud. Aztán gyerekek esetében előjön hogy FF F/1.4-2 mélységélességgel azért csak lesznek életlen gyerekfotók, vagy a gyerekhintás teszten is kibukik egykét dolog....
Szerencsére a gyerekek is nappal kin, jó időben, amikor van elég fény a legaktívabbak, így az F/4-5.6 simán használható, azzal meg ugye azért könnyebben betalálnak....
Az igazi baj az erdőben, kiránduláskor kezdődik, amikor kevés is a fény, meg a zöld leveleken szűrődik csak át, így nem csak hogy a kis blendét és rövid záridőt nehéz tartani, hanem még a fehéregyensúllyal is bajok adódnak..... -
Matska
senior tag
Nincs saját gyerekem, csak 4 unokaöcsém, meg egy tucat gyerek a baráti körben, de:
- egyik sem mozog úgy mint egy be speedezett idegbeteg rövidtávfutó
- ha meg is lövi az ember az összes "vissza nem térő" pillanatot, akkor sem fog senki rendszeresen több ezer "vissza nem térő" pillanatról készült képet visszanézni.
- gondolom nem kell feltétlen mindent 85 1.4-en meglőni(?), egy 35-ös F4-en nehezen téved (szerintem)Javítsatok ki, ha tévedek. Évi néhány száz, vagy max ezer gyerekfotónál többet nem csináltam soha.
-
Neck
veterán
válasz Stauffenberg #3540 üzenetére
De a jó WAF-hoz (Wife acceptance factor) elengedhetetlen a hülyebiztos követő arcfókusz
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
-
vihartigris
őstag
válasz Stauffenberg #3540 üzenetére
"Most egymás között vagyunk, nem az asszonyt kell meggyőzni arról, hogy elkerülhetetlen a családi kassza kifosztása a tökéletes gyerekfotók érdekében."
Ez olyan szép mondat, hogy aláírásba való
bármi reciproka a semmi
-
Stauffenberg
Topikgazda
Nem ismerem az E-M10 II fókuszrendszerét, de a Panasonicban használt DFD-vel bőven van tapasztalatom és felesleges AF-C módban hajtani, mert csinál furcsaságokat sorozatlövés közben (simán leesik a tracking a befogott témáról, leginkább ez a baja, nem az, hogy nem elég gyors a feladat megugrásához).
AF-S, single fotó mód, fókuszmező a témán, lenyomod a gombot tökig, elengeded a gombot, megint lenyomod tökig, elengeded gombot, megint lenyomod tökig és a legtöbb fotó jó lesz mozgó célon is. Nyilván ezzel lassabb lesz, mint sorozat módban és az arckövető AF is halál béna (főleg az ellenfény zavarja össze), de hacsak nem milliós (csak párszázezres) DSLR-ed volt pár éve, azok sem voltak ennél jobbak és azokat is zömmel így használtad. Oké egy Sony a jelenlegi AF generációval fényévekkel jobb, kényelmesebb, pontosabb, de azt meg is kell fizetni.
Sokszor elfelejtjük, hogy ezekkel a sutább AF rendszerekkel is lehet fotózni, csak más megközelítést igényelnek, mint a technológiai etalonnak tartott rendszerek, amik nem előfeltételei a gyerekfotózásnak, legfeljebb a kényelmi faktort növelik. Most egymás között vagyunk, nem az asszonyt kell meggyőzni arról, hogy elkerülhetetlen a családi kassza kifosztása a tökéletes gyerekfotók érdekében.
-
kovsol
titán
válasz adamssss #3534 üzenetére
A kiszemelt géped mindenben jobb lesz, mint az epl5 volt, és természetesen van benne AF is. Viszont arra készülj, hogy szarabb lesz, mint a 2,5 milliós canon 1dx mk3, így lehet lesznek képek ahol mellé lő, főleg ha a gyerekeket akarod tigrisbukfencezés közben lekapni.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
80hun
addikt
válasz hibavissza #3532 üzenetére
10-ből 8 vagy 9-szer mellélőtt pl az em10mk2 mozgó gyerekre.
Egyébként a 80d is felét tudta eltalálni a kiszámíthatatlan mozgó témának(gyerek) pedig azért elég tuti az afc és a gép is gyors.
És még ott a shutterlag mire az átlag milc ellövi az első képet addigra egy dslr már csinált kettőt
És ez sajna igaz a pro szegmensre is pl a9ii vs 1dxmk3 .
Megnézném azokat a MF-os képeket
Remélem rémlik hogy nagyon régóta manuálozok .
Ha feltúrom a szekrény 15db-ot még mindig találok
Sőt mist us szoktam, amikir byugod a gyerek úgy megy az MF de ha be van idulva a legjobb pillanatok vesznek kárbaDe mindegy, sztem igy van , szted nem
Én nem veszek pdaf nélküli milcet tuti.
Sőt ha lenne olyan dslr mint a d780 (igazi hibrid)csak nem horror áron én azt jobban preferálnám. -
válasz Stauffenberg #3527 üzenetére
Családi fotózásra veszek gépet. Baromira nem izgat, hogy mi lesz x év múlva. Most megveszem a Mark II-t aztán addig lesz gép amíg ki nem rohad. Aztán majd 10 év múlva megint jövök a topikba valamit ajánlanak és megveszem azt.
De köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Stauffenberg
Topikgazda
válasz adamssss #3523 üzenetére
Nem kacsa, tényleg kiszáll. Átadja a bizniszt egy alapkezelő cégnek és ők viszik majd tovább (hogy milyen eredménnyel az más kérdés, ennek a cégnek semmi köze a gyártáshoz és a fejlesztéshez, ezeket ki fogja szervezni majd). Szóval Olympus gépek és terméktámogatás lesz, inkább az új modellek sorsa/minősége/fejlettsége kérdéses.
Ha most akarsz MFT-be beruházni egy régebbi géppel, akkor ne érdekeljen, hogy Olympus vagy Panasonic van ráírva, nem lesz jelentősége. Inkább azt gondold át akarsz-e egyáltalán magába az MFT-be pénzt ölni. Nekem van egy játszós MFT szettem, áll benne kb 350-400 ezer magyar pénzem, nem állok neki fejvesztve menekülni a rendszerből, szerintem erre még semmi okom.
-
PuMbA
titán
[link] R5, R6, XT-4 szobai és kinti 4K 60fps felvételi idők, valamint rövid R5 beszámoló. Animal Eye AF tapasztalatai alapján jobb, mint az összes Sony kameráé, amiket használt (jelenleg A7R IV-tel dolgozik Tony). Ezek szerint a Canon nem csak utolérte a Sony-t, hanem jobb is lesz pár dologban. Tényleg elindulhat a verseny a két gyártó között
[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
Olympus E-M10IV [link]
És ha ez igaz megint nincs PDAF. -
Stauffenberg
Topikgazda
Oppá-oppá. A Sony eddig is keményen tolta be magát az igazi pro szegmensbe, de ez eddig most a legnagyobb fogásuk. Mindig nevetek mikor olyan parázs viták tudnak folyni arról, hogy a "profi fotóriporterek is Canon/Nikon gépekkel rohangálnak", csak nem tesszük mellé, hogy miért van így, ezt már sokkal kevesebben akarják érteni, hogy amikor azt látják, hogy XY hírügynökség fotósai rohangálnak valamilyen márkával, az nem azért van, mert ez az ő választásuk, hanem mert a munkaadója az adott gyártóval szerződött le.
-
tvamos
nagyúr
Nagyon bejon az uj vaz: [link] Kicsit nagy lett a dudor a keresonek.
Szupi lenne mondjuk egy 24mm f/2.8 obival. (Mint mondjuk az E bajonettes Samyang...)"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Köszönöm. OM-D E-M10 Mark 2 a kiszemelt. Az nem tudom mennyire pro. Egyébként egy E-PL5-nél jobb/rosszabb? Ugyanis azt fogja váltani.
-
mikrofon
veterán
válasz Stauffenberg #3508 üzenetére
Szerintem ebből az érződik, hogy nagyobb eladást remélnek MiLc vonalon, mint DSLR vonalon. Ráadásul, ha belengetik, hogy nem jön új 5D akkor jobban veszik majd az R5-öt..
mkIV-gyel is el lehet még lenni egy darabig, ha meg valaki mindenképpen újat akar jöhet az 5R... Aztán az elejtett félmondat meg szerintem arra jó, hogyha mégsem jön ez be, akkor jövőre kilehet adni a már amúgy is fejlesztett mk5-öt, akár más összevont modell néven.....GX9 hiányában Pana oldalon, meg szerintem az látszik, hogy már akkor inkább az FF vonalra fordítottak helyette időt és költséget..... Hiszen akkor már kellet, hogy a háttérben folyjon a nagy összevont FF kooperáció.....
-
Sziasztok!
hasznaltan vennek olympus gepet. A 2-3000 expo sok vagy keves? Kb mennyit birnak ezek a gepek?koszi
-
p_adam
addikt
válasz Stauffenberg #3510 üzenetére
Ezt egy ekkora cégnél nem tartom valószínűnek. Csak jól tudják titkolni a valódi irányt, és téves információkat sem nehéz szivárogtatni, ami csak még megtévesztőbb lehet, január előtt semmi megbízható info nem volt azzal kapcsolatban, hogy milyen új R gépek várhatóak, 32MP, meg hasonlókat írogattak.
2020 az RF bajonett hype-ról szól, de az EF nincs teljesen elfelejtve, tudtommal továbbra is gyártásban van amellett, hogy nem fejlesztik. Pl. elég sok év lehet, mire az összes nagytele leváltásáig eljutnak.
Ha tényleg nem csak késleltetik, akkor erről lehet szó, hogy felesleges dolognak tartják a 8K szenzort belepakolni a kisebb DSLR vázba, ami felett egy másik modell áll némileg gyengébb szenzorrral, amikor a MILC modellek pozicionálását pont fordítva csinálták, és lehet, hogy igazuk is van. -
p_adam
addikt
válasz Stauffenberg #3508 üzenetére
A B verzió az, hogy visszavonulót fújtak, mert belátták, hogy a Pentax ellen már semmi esélyük
Egyébként az R5 szenzora technikailag komolyabb szintűnek tűnik, mint amit az R6 kapott az 1DX III-ból.
Szóval kissé furcsa is lenne egy 5D V-öt eladni olcsóbban egy komolyabb szenzorral.
Akkor már inkább menjen ez is simán az 1DX vázba, és maradjon ugyanolyan szintű minden (AF, sebesség, strapabíróság, ár, melegedés, stb.)[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
Topikgazda
Hát ugye a hírben van egy elejtett félmondat arról, hogy a Canon is érzi azt, hogy sokan rajonganak továbbra is a tükrösökért és valamit azért fejlesztenek számukra. Ha fogadnom kéne, azt mondanám valamilyen összevont modell lesz. Muszáj a fejlesztési és gyártási költségeket lecsökkenteni amennyire csak lehet.
A Panasonic is megcsinálta ezt kicsiben, mikor látta, hogy nem keresik elegen a rangefinder stílusú vázakat, akkor a GX80 és a GX8 közös utódot kapott a GX9 személyében. Tudásban és árban is amolyan középutas történet.
-
p_adam
addikt
válasz Stauffenberg #3506 üzenetére
Valami biztos lesz, a profi videokamerák esetében is lefutották az utolsó EF bajonettes köröket, nagyon sokan használják és adapterezni sem feltétlen akarnak.
Lehet, hogy az 5D IV, 6D II modellciklusa is ki lesz tolva addig, amíg az EOS R, EOS RP is fut, azaz kb. még két év. -
Stauffenberg
Topikgazda
Tereljük vissza kicsit a témát az ontopik felé. A CanonRumors "megbízható forrásra" hivatkozva állítja, hogy leállították az EOS 5D Mark V fejlesztését, így az 5D Mark IV közvetlen DSLR utód nélkül marad.
Ebben legfeljebb csak annyi a meglepő, hogy elvileg idén jött volna az ötödik generációs 5D és a DSLR-ek népszerűsége még mindig nagyon magas, alighanem simán többet el is lehetne még adni belőle a következő 1-2-3 évben, mint R5-ből, de a Canon már elkezdte pusholni a saját vásárlóit a MILC irányába.
-
tvamos
nagyúr
válasz Stauffenberg #3496 üzenetére
Az RX100-al legalább optikai zoom lenne, és meg lehetne különböztetni a gyerekeket egymásról.
Mondjuk tök mindegy nekik, milyen a kép, annyi kell, hogy eszébe jusson az alkalom. Amikor megkérdeztem az anyukáját, hogy ezen ezen a képen melyik a mi fiunk, azt válaszolta, "Te nem emlékszel rá, hogy bordó farmer volt rajta?!.." Szerinte az az igénytelen, hogy nem emlékszem rá.
Szóval... Szerintünk a szar kép az igénytelenség, szerintük meg a kép ok, (meg az is, hogy csupa retek a kocsi, szétdobálva minden,) és más az igénytelen. (Pl. nem tudod, hogy Alekosz /vagy tudomisén ki/ hol vasaltatta az a..usz rózsáját... Vagy amit mostanában vasalni kell.)"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Lassú Víz
addikt
válasz vihartigris #3503 üzenetére
Gyanítom lesz egy anyuka, akinek viszont egyáltalán nem.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Neck
veterán
válasz mikrofon #3501 üzenetére
Annyira tipikus a kedvencem, amikor a tabletet lobogtatva beáll mindenki elé, hogy majd ő. Esküvőn is volt ilyen. Finoman jeleztem neki, hogy a fotósnak többet fizetnek ma, mint az ő havi fizetése, nem kéne elé beállni azzal a környezetszennyező valamivel. Én se állok be elé, pedig az én szettem meg az előző összeg kétszerese, nem tablet. Mégis igyekszem maximálisan láthatatlan maradni, pedig az ifjú pár kért meg, és csak backup vagyok. Mindezt nagyon lassan, érthetően, és tisztelettudóan tettem. Szerencsére nem sértődött meg. Nagyon.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
mikrofon
veterán
válasz Stauffenberg #3496 üzenetére
HiIgazad van erre nem gondoltam hogy némi alap szükséges az rx100 lx100 gépekhez és ezt valaki nem akarja megtenni...
3499) hibavissza: ez ismerős nekem is. Meg más is. Ha már volt normális szettem és fotóztam a gyerekeimet, akkor figyelem hogy más gyerekről is legyen. Persze nem az elsősorban hanem szolidan nem tolakodóan. Természetesen én is feltettem a Google szerverre. Aztán meg mondja az anyuka hu de jók a képek nekem a telefonon minden olyan homályos. De figyu a kisfiam az a tündérke nincs köztük. Nincs véletlenül ő is? Mondom ja nincs mert éppen elém ugrottál a mobillal aztán a hátadat nem akartam feltölteni, gondoltam senkit sem érdekel. Erre a reakció hogy de neked akkor géped van miért nem léptél odébb csak egy kicsit... Én kérek elnézést....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kriptovaluták és az adózás
- OLED TV topic
- One mobilszolgáltatások
- Társasjáték topic
- LEGO klub
- Milyen processzort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...