Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz forceberg #95448 üzenetére
Nekem még az is nagyon drága. Akcióban is kétszer annyi, mint a Canon 10-18. Meg az sem a legjobb, hogy ekv. 18 milliről indul. Bár ezzel még bőven együtt tudnék élni, ha meg lehetne venni újonnan 70-80-ért, és nem lenne ennyi probléma a szalagkábelekkel.
Én egyelőre egy Sigma 10-20-szal oldottam meg ezt a kérdést (lett belőle ekv. 14-28 mm f/2.8-4 a G9-en). Így, hogy amúgy is volt speedboosterem, elég gazdaságos beruházás volt, de ha még azt is kéne mellé venni, akkor 100k fölött lenne még használtan is. Meg aztán ez már egy combosabb kombó így. Nagyon nem egy Oly 9-18 méretben és tömegben.
Csinálhatna a Pana egy f/5.6-os, f/8-as 7-14-et harmadáron. Persze akkor sokkal kevesebben vennék az f/4-est. Bár aztán ki tudja, lehet, hogy összességében még így is jobban járnának.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Hi!King
őstag
A másik, ami egészen olcsó a Canon EF-S rendszerben, az a 18-135 IS STM, a MFT rendszerben nincs 200 ezer Ft alatti alternatívája.
Viszont Canon EF-S rendszerben 18 mm-től indul a legtöbb normál zoom obi, addig MFT-ben 12-ről, ami ott 15 mm lenne, azaz a tartomány ~harmada UWA obi beruházás nélkül is le van fedve. Viszont ugyanez már igaz EF-M esetében is, viszont ott drágább a 11-22, igaz nem annyira, mint az Oly 9-18.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Hi!King #95453 üzenetére
Azért a Panasonic 14-140 és az Olympus 14-150 elég erős alternatívák. Itt nincs akkora különbség (kb. 1/3-ával drágábbak csak, mint a 18-135, újonnan és használtan egyaránt). Ráadásul a nagylátó és a tele végén is többet adnak. A 14-140-nek átfogásához képest képminőség tekintetében sem kell szégyenkeznie. Az Oly-ról nem tudok nyilatkozni, de a Lumix-ot nagy megelégedéssel használom.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #31733248 #95439 üzenetére
Senki nem győzködte itt a másikat, én is csak annyit írtam, hogy a legtöbb potenciális MFT-vásárló a jövőben valószínűleg Sony APS-C-t vesz majd.
Te olvasod is amit írsz? Állítasz valamit, magadból kiindulva, aztán azt mondod, hogy nem akarsz meggyőzni másokat....
A Sony a legdrágább, azonos "paraméterek" mellett. Nekem aki nem fogok pixelvadászni stb. egy kitobjektív és egy tele az igényem általában. Most vettem GX9-et, de képben volt a Sony is, nem vagyok márkafan, (na jó a Mamiya a szívem csücske... ) egyedül az ár/érték arány riasztott el a Sonytól....Váz vs A6000
itt mondjuk a hasonló ár mellett lényeges a Pana előnye.... [link]Azonban objektívügyben:[link] vs. [link]
és ez az alja....
Anno a tévém is azért lett inkább LG, mert a Sony ugyanazért az árért sokkal kevesebbet nyújtott.... -
Mercutio_
félisten
válasz philoxenia #95452 üzenetére
Reggel óta az önigazolási kényszeres jól menő nemzeti érzelmű hazai vállalkozón kuncogok
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
hibavissza
veterán
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz hibavissza #95458 üzenetére
Most akkor az Oly nélkül kuka a rendszer? A Pana magában kevés?
-
hibavissza
veterán
válasz philoxenia #95459 üzenetére
PHocsánat kicsit előreszaladtam javítom!
-
jaanoo89
aktív tag
válasz #31733248 #95439 üzenetére
"én is csak annyit írtam, hogy a legtöbb potenciális MFT-vásárló a jövőben valószínűleg Sony APS-C-t vesz majd. Teljesen logikus feltételezés, hiszen anyagilag is ez áll hozzájuk a legközelebb."
Teljesen logikus mi?
Akkor segítek picit, az egyik nagy nemzetközi képmegosztó oldalon az Olympus 3 legnépszerűbb váza sorban: E-M1 II, E-M5 II, E-M1.
Nem olcsó pen vázak, hanem három magasan pozícionált termék, szemben pl. a Pana vagy Sony APS-C felhasználókkal.
Na most, hogy kiderült, hogy csak vannak pénzes Olympus felhasználók is, tényleg valóban "logikus", hogy ha rendszerváltásra kerülne a sor akkor nem férne bele nekik egy hasonló árkategóriájú Fuji váz (ahol ráadásul megkapnák a kicsi fixeket, meg amire nagyon harapnak az Olympus tulajok, a használható jpg motort is) és helyette vesznek egy olcsó Sony a6000-t hogy aztán ráguberáljanak valami böhöm nagy legacy objektívet, mert az olyan jó móka szerinted.
Akik viszont nem szánnak ennyi pénzt a fotózásra, na azoknak meg púp a hátukra az egész rendszerváltás és valszeg majd vesznek egy Panasonic gépet és használják tovább a felszerelésüket.
De neked legyen igazad, csak menj már innen máshová és máshol segítsd a tömeges Olympus felhasználókat, hogy tudnak szegények Sony-ra átállni. -
b.vr
őstag
válasz hibavissza #95458 üzenetére
Miféle "látó ember"? Nem jósló cikkekről beszélek, azok az aktuális helyzetet összegző cikkek voltak. Azért írtam hogy ezekből sok-sok évre folyamatosan vissza lehet keresni hogy a milc rendszerek között aktuálisan mindig is a m43 volt a legteljesebb, tehát nem ebben érdemes keresni a problémát.
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
aginor
veterán
válasz philoxenia #95459 üzenetére
Most már talán nem, de még pár éve egyértelműen igen lett volna a válasz egy ilyen kérdésre. Abban megegyezhetünk, hogy a két gyártó közül inkább az Olympus a húzónév, míg a Pana csak a furcsa kistesó, akivel senki nem akar játszani. A Pana akkor és azokkal a termékekkel szokott inkább "tarolni", amik pofátlanul jó áron vannak (pl: gx80, G80, G9, 12-32, 14mm2.8, 20mm 1.7, stb) különben az emberek a m4/3-hoz inkább az Oly-t társítják. Atekintetben mondjuk joggal, hogy jobban tolta a szekeret és marketingben is jobb volt, sok téren átgondoltabb volt a koncepciója is.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából belegondolva....
Jobb a nagyobb szenzor, mert jobb a háttérmosás, jobb a nagyobb szenzor, mert nagyobb a kép....
Most mi van? Jobb, ha az elmosott rész nagyobb?
Igazából a legtöbbünk két okból fényképez. Emlékképeket készít, család, kirándulás stb.
Reménykedik, hogy olyan képet készít, amit még más nem. Aztán rájön, hogy már rég van ilyen kép sokkal jobb, mint amit ő csinált.
Azaz igazából két szempont fontos:
-Legyen a rendszere annyira kézreálló, hogy amit meg akar valósítani az emlékképeken, az menjen elsőre
-Legyen a rendszere annyira kézreálló, hogy az adódó pótolhatatlan pillanatban tudjon reagálniMinden más csak f*ngreszelés valójában....
Példa:
-Eljutok a Taj Mahalhoz és lefényképezem a feleségem ott, mert ugye...
Itt a feleségem lesz a lényeg a TJ igazából csak kellék. Sok minden fontos lesz, de az, hogy hangyaf..nyival jobb lesz a háttérmosás, a profibb obi/nagyobb szenzor miatt, másodlagossá válik.
-Mellettem történik valami váratlanul, megjelenik öt másodpercre egy repülő csészealj akár. Itt meg nyilván a gyors reakció lesz a fontos, azaz nyer a mobil....Kitalálok egy koncepciót egy képre. Megtervezem a látószöget, a megvilágítást, adott látványhoz.
Itt viszont szinte mindegy lesz, hogy a zoom kétszer nagyobb-e, mert általában közelebb mehetek. Az optika fényerejének gyengesége is kompenzálható, megfelelő időponttal, szűrővel stb.Azaz szvsz nem a felszerelés tesz engem jó fotóssá.
Profiknál ez persze azért más, mert pl. amikor majd a Felcsút megnyeri a BL-t, nem tudok közelebb menni a pályán a játékosokhoz mint a többiek, jobb zoom kell majd. Amikor meg Palvin Barbi áll modellt... (akkor a bilibe ér majd a kezem.... )
-
aginor
veterán
válasz philoxenia #95464 üzenetére
"Amikor meg Palvin Barbi áll modellt.." - akkor mindegy milyen felszerelés van nálad, úgysem arra fogsz figyelni..
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Balinov
titán
válasz p_adam #95440 üzenetére
Yaaay! Ezt most minek, viszket a tenyerem a buy gombra. 40-150R-t siman le tudnam valtani vele Olcsobb, mint az e-infinity-s szurke es raadasul amazon a seller
[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
törölt tag
válasz Hi!King #95441 üzenetére
"A dpreview MFT fóruma tele van olyanokkal, akik majdnem minden topikban leírják azt, hogy a MFT egy rakás szar (de máshol APS-C-re is, sőt kompakt gépeknél is láttam), mert hogy nincs olyan szűk mélységélesség."
Nem kell emiatt bosszankodni, hiszen a saját szempontjukból valószínűleg igazuk van. Leírják a Sony APS-C-ről is sokan, hogy kevés nekik a mosoda, én sem bosszankodom rajta, meg tudom érteni, miért mondják.
"Engedjük már el ezt az általánosítást, hogy mindenkinek a papírvékony élességi síkra áll a cerkája."
Akkor a könnyebb értelmezhetőség kedvéért kiemelem neked a fontosabb szavakat:
"Tény, hogy e téren mára ez a leggyengébb rendszer ha egy fotósnál ez egy fontos szempont."
Igen, tényleg lájkolgat, véletlenül vettem észre.
Az meg, hogy kinek jön be a GX9 és kinek az A6000, ízlés és igény kérdése. Ha például nagyon fontos valakinek a 4K, akkor nyilván a Panát veszi, ha nagyon a mosodára hajt, akkor a Sonyt stb...
Biztos nagyon meglep majd, de a Sonynál is ugyanez a helyzet: az első öt gépből négy full-frame. Amíg van Pana MFT, ezt ne felejtsük el. A magam részéről sok pénzt nem tennék arra, hogy túléli a platform...
-
p_adam
addikt
válasz Balinov #95467 üzenetére
Pár napja nekem is segített ez a fórum az első m43-as objektívem vásárlásával, gondoltam illik kompenzálni valamivel - bár vázam az még nincs, remélhetőleg találok valami hasonló egy napos dolgot arra is - ha igen, akkor belinkelem
Az EU-ban sajnos annyira nem akarnak akciózni, az USA-ban ugye az objektívekhez "ingyen" dobálták a vadonatúj vázakat, már az is eléggé árulkodó jel volt... -
Balinov
titán
válasz philoxenia #95468 üzenetére
nyalcsorgatas, EM1MK1-en nem is lenne (olyan) orrnehez, ennyiert meg tenyleg ajandek, O40-150R-t talan 80-90€-vel olcsobban vettem.
Most meg nezem Robin Wong videojat, hat bacca meg, ez sem segit...raadasul 2 het mulva megyunk staycation-ra, 1 bazis, 5 nap, atlantiocean, hegyek, gleccservolgyek, balnat, orkat is lehet latni, erdokben meg szarvas, roka, borz...
p_adam: neha USA-bol is megeri, 2-3 eve amazon BF sale-ben jott egy O30mm, valami 120€-ba allt meg, ups-szel szallitva, vammal, afaval
[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
vond
MODERÁTOR
-
aginor
veterán
válasz #31733248 #95469 üzenetére
"Tény, hogy e téren mára ez a leggyengébb rendszer ha egy fotósnál ez egy fontos szempont." - vagy a legerősebb, attól függően, hogy mi a cél.
"ha nagyon a mosodára hajt, akkor a Sonyt stb.." - ha már mosoda, akkor az APSC sem sokkal jobb. Ha valóban fontos a kis dof, akkor valami FF, nincs értelme APSC-vel játszadozni..
philoxenia #95466: persze, ahogy én is.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz aginor #95474 üzenetére
Persze nem a vázzal, maradna a klasszikus módszer...
-
Hi!King
őstag
válasz #31733248 #95469 üzenetére
Csakhogy ők nem azt írják, hogy nem jó nekik az MFT vagy valamelyik APS-C rendszer, hanem azt próbálják megmagyarázni, hogy másnak sem jó.
Egyébként szerintem szó szerint akkor fog a következő 5-10 évben meghalni a rendszer, ha a Panasonic FF-en bukik. Csak épp fejlesztés nem lesz (vagy csak minimális, néhány techológiát átvéve FF-ről, ahogy a kompaktokba is csorognak le most dolgok), de nem hinném, hogy vázat, obikat ne lehetne kapni. Maga a Panasonic egészen régi kompakt gépeket is gyárt még, a Sony annál régebbieket is, ha van fotós részlegük, akkor semmi értelme nincsen nem árulni a FF cuccok mellett a kifutó MFT modelleket is. A Nikon 1, Samsung NX, Pentax Q azért volt más helyzet, mert ott nem volt előtte egy egy évtizedes elterjedés, így ennyire sok kifutó user sem.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
-
aginor
veterán
válasz philoxenia #95477 üzenetére
Engem nem zavar, még mulattat is.
-
Throme
veterán
válasz philoxenia #95477 üzenetére
Nem írt semmi olyat, amit moderálni kell, vagy lehet. Nem szólt be, nem anyázott stb... csak szimplán hozta a mantrát amin itt páran felbosszantották magukat, kiakadtak, ő jót nevet az egészen, ti meg még etetitek is. Végül senki nem győz meg senkit, marad minden a régiben
-
Mercutio_
félisten
válasz philoxenia #95483 üzenetére
Honnan tudod, hogy nem egy jól felépített troll móka?
És ha valaki valódi laposföld hívő ő is tolhatja minden topicban?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MrChris
nagyúr
válasz Throme #95482 üzenetére
Pedig a fórumszabályzat III/10. 7. és különösen a 8. tiltó pontja egyértelműen áll rá. Mert hogy közösséget rombolni posztol ide, ha visszaolvasod semmilyen más célja, végeredménye nincs, csak erre megy ki a játéka. Trollkodni és flame-t indítani, égve tartani.
Hogy ne lógjon ki... van néha egy kis lesajnálkozás, vagy dícséret amit egyúttal kontráz, vagy nincs is benne köszönet. Eddig csak rúgni jelent itt meg, semmilyen építőt, értelmeset nem tett a prohardveres m4/3 fórum közösségéhez. -
MrChris
nagyúr
-
topikk
senior tag
a DPR-en olvasom, hogy megjelent az új Oly roadmap (a Finn márkaképviselet küldte ki emailen)
Idén jön a
8-25mm f4 PRO
New PRO macro
150-400 PROszerk: közben itt is: https://youtu.be/yxYnbwzivTw
Kár a JPI sztoriért, a 8-25 valószínűleg kiváló tájképes obi lesz és érdekelt volna. Hosszabb távon talán a macro is.
[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
válasz topikk #95490 üzenetére
Ebből az első kettő jól hangzik, kíváncsi leszek, a 8-25 árára és méretére. Ha hasonlítani fog a 12-45-re -amit azért kétlek- akkor az elég fasza lenne.
Az a makró valószínűleg a korábban pletykált 100mm pro lehet. Mondjuk én jobban örülnék ha vagy hosszabb lenne, vagy extra munkatávolsággal rendelkezne majd.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
grigo
őstag
válasz topikk #95490 üzenetére
Nekem ezzel az a bajom, hogy értelmetlennek tartom egy ilyen helyzetben. Most nem ez kellene hanem egy ésszerű átgondolt válságterv. Át kellene gondolni hogy kell-e m10 pen egymás mellett kell e valójában m1x. Én inkább palettát szűkítenék de azok biztosan maradjanak gyártásban és piacon ami piacon marad az pedig legyen árban úgy versenyképes hogy elgondolkodjanak a vásárlók hogy feladják a FF trendet mert annyira megéri. Az életbenmaradást és az eladási számok okozta válsághelyzetet nem új pro üvegek piacra dobása segíti. Hanem az ha az ázsiai amerikai piacon tömeges új eladásokat tudnak produkálni. Pro üvegeket a már pro mft felhasználók vennének szerintem. Nyilván az sem rossz de a problémát ami miatt eladták a részleget nem oldja meg. Legalább is én így érzem.
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
topikk
senior tag
Ez majd az új tulajdonos feladata lesz. Egyelőre még nem lépett életbe a tranzakció, ezek meg valószínűleg a végső , piacra dobás előtti stádiumban vannak, nincs értelme leálítani (esetleg már raktárkészlet is van). + sok Oly használüt megnyugtat, hogy na, mégis jönnek az új obik.
-
grigo
őstag
válasz topikk #95493 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek. Csak annyit akartam érzékeltetni, hogy kiutat nem a meglévő oly tulajok jelentenek majd hanem az újak és a versenyképes ár. Én a helyükben olyan üvegekre koncentrálnék a jövőben mint a sony FF esetén a 85 1.8, 28 2.
-
törölt tag
válasz philoxenia #95470 üzenetére
A Sony a MILC-világ piacvezetője, szóval én nem miattuk aggódnék elsősorban. A mobiloknál a Sony Ericsson óta szinte csak bénáztak...
Az milyen már, amikor valaki mosolygót tesz egy olyan mondat végére, melyből kiderül, hogy képtelen a szövegértelmezésre? Azt mondtam volna, hogy a GX9 mellett csak a 4K szól? Ugye, nem?
Közel egy fényértéknyi a különbség (1,3 crop szorzó) az MFT vs. APS-C összevetésben. Magyarul közel egy fényértéknyi, ami bizony sok. Ez is csökkentette az Oly vonzerejét. Ugyanúgy, ahogy az APS-C is halványabban csillog sokaknál a FF őrület fényében.
"Csakhogy ők nem azt írják, hogy nem jó nekik az MFT vagy valamelyik APS-C rendszer, hanem azt próbálják megmagyarázni, hogy másnak sem jó."
Az ilyeneket hagyni kell, az MFT-sek közül is sokan kifejtik, hogy ennél nagyobb szenzor teljesen felesleges, tulajdonképpen csak divathóbort és farokméregetés.
-
MrChris
nagyúr
Kíváncsi lennék az eladási számokra, mert csak olyat találtam amiből az látszik, hogy sok éve 4millió milcet adnak el világszerte a gyártók, valamint japánban a canon, sony, olympus váltogatja az élen egymást. Ebből egyáltalán nem az jön le, hogy az Olympus a lista végén lenne, Panasonic fel se kerül ezekre, mégis szépen fejlesztgeti a jó lencséket és fényképezőket. Ha valaki egyik évben első helyett csak második akkor az szart se ér?
[ Szerkesztve ]
-
topikk
senior tag
válasz MrChris #95496 üzenetére
Nem az számít, hogy hányadik, az sem hogy mennyit ad el, hanem hogy a végén mennyi a nyereség / veszteség. Az utóbbi években erősödött a verseny, állandó fejlesztési nyomás van, ha megnézed a teszteket akár egy-egy paraméter alapján is lehúzzák a tesztelt vázat, akkor is ha ez a mindennapos használatban nem jelent problémát. Emiatt sok pénzt kell nyomni a fejlesztésbe. Ezen a fórumon is megy a sírás ha egy váz és szenzor már 3-4 éves.. Azon sem lepődnék meg ha kiderülne, hogy a Sony fényképezős üzletága (ha lenne ilyen) veszteséges.
-
grigo
őstag
válasz MrChris #95496 üzenetére
Nem tudom. Ezekhez azért kis halak vagyunk, nálam okosabb emberek vannak ott a leg gyíkabb pozícióban is. Valami oka csak van a az eladásnak. Az is lehet hogy nem is rosszak a számok önmagukban csak a med részleg terveit figyelembe véve nem férnek bele a vezetés üzleti elképzeléseibe.
-
aginor
veterán
Ahogy korában is írták, ezek a lencsék valószínűleg már olyan stádiumban vannak, hogy megéri őket végigvinni, pláne mivel ezzel lehet üzenni a felhasználóbázisnak, hogy "lássátok, jönnek az új lencsék, no para". Valamint ezek megjelenésével igen komoly eszközt tudnak adni a nagykövetek kezébe, így tudnak friss megjelenésről videókat csinálni és hitelesebben tudják tolni a mantrát, hogy "nincs itt semmi baj kérem, új tulaj van, le ezzel az élet nem áll meg".
A mostani helyzetben szerintem a legfontosabb, hogy a bizalmat megtartsák/visszanyerjék a gyártó és a rendszer iránt, ennek pedig egyik legjobb módja a folyamatos termékmegjelenés (maga a termék másodlagos, az a fontos, hogy legyenek). Rövid távon nem az új vásárlók elérése a cél, hanem a meglévők megtartása, az egyszerűbb, olcsóbb és gyorsabb is. A termék portfólió átrendezése szerintem középtávú cél lehet, és valóban kell egy olyan versenyképes olcsóbb szegmens, ami volument tud generálni, de emellett kellenek a pro cuccok is. Egyrészt ez presztízs, kettő nagyobb hasznot lehet rajta realizálni, három, ha egy haladó nem tud technikában továbblépni, akkor elmegy, ha elmegy, akkor nem vásárol tovább, plusz elterjed a rendszerről, hogy nincs benne potenciál, ami eltántoríthat sok új belépőt, ami a rendszer lezülléséhez vezet.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
MrChris
nagyúr
Amit írtam korábban, az a 2 milliárd $ büntetés és kártalanítás (wikipedia) kifizetése, valamint a franc se tudja mennyi kilopott pénz, sikkasztás, vesztegetés amit eltapsoltak valószínűleg csak elvették valamiből és csak hiányzik.
Ugyan arról a vázról többszöri bőrlehúzás teljesen általános, legviccesebb a Canon, vagy Nikonnál volt mikor csak a típusszámot változtattak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- Energiaital topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eredeti játékok OFF topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A hazai hitelkártyák használata és visszatérítései