Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
(írígységtől mentes kárörömmel jelentem, hogy a 7D is bandizik - iso800-iso1200 alexpós képeket ha +1 EV felett felúzok (LR36), a GH1-ről ismert textúra jön elő a kép sötét részein)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
SpongyaBob
veterán
Azért az új pana üveg elég durván karistol. Ha már volt akkor bocs.
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
Gondwana
addikt
válasz SpongyaBob #12406 üzenetére
Idézek az oldalról:
Sharpness at 25mm
The sharpness tests for this review were carried out using a real-world subject rather than a test chart. The LUMIX G VARIO 7-25mm F2.8 ASPH lens was attached to a Panasonic Lumix DMC-GF3 compact system camera,...Hogy hihetünk a többinek, ha az ojjektív oldaláról másolás is gondot okoz nekik?
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Mr.Csizmás
titán
mi már megállapítottuk, hogy egy sötét kút
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
redzsi
senior tag
DMW-LVF1 kereső felbontásban milyen szinten van mondjuk a kompakt FZ38-hoz képest (vagy hasonló kategóriájú EVF-hez képest) ?
Ill. milyen adatokat lehet rajta megjeleníteni? -
nord_
veterán
-
BiriBum
őstag
Gyerekek lecsúsztam az epl-1+14-150 kombóról . Milyen jó átfogású kittet ajánlotok140-ig bezárólag számlásan garival?
-
redzsi
senior tag
Igazából a D3000-éhez vagyok szokva. De mivel csak az FZ keresőjét próbáltam ki még anno, így ahhoz tudok viszonyítani ha EVF-ről van szó. Tegnap belenéztem volna egy G3-ba, de persze le volt merülve az akksija. (tudom ez jóval jobb)
Igazából mint esetleges szükségmegoldásról lenne szó, ha a helyzet úgy hozza és kell a kereső. -
redzsi
senior tag
válasz schawo #12416 üzenetére
Igen olvastam, csak kíváncsiságból néztem volna bele.
Egyébként GF2-höz gondoltam (ami ha minden igaz jövő héten meg lesz), de tényleg csak alkalomadtán - vakító nap, esetleg picit hosszabb záridő esetén.
Persze csak használtan jöhet szóba, mert kizárt dolog hogy cirka 60ezret kiadjak érte.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
adjak ezt majd kitben is? megint almodok.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Tulku
veterán
válasz madgie #12421 üzenetére
Ez pont 7-14 kategória (árban)...mindenkinek nagyon tetszeni fog, senki nem veszi meg.
Roboter és Fedman majd a további tesztfotók és grafikonok alapján besorolja a 7-14-hez képest...nekem persze teszik a szebb háttér (és persze a 2,8-cal együtt járó alacsonyabb beltéri iso) de borítékolom, hogy a 14-45-ömet nem fenyegeti, nem rezeg a léc.
Azt sem igazán tudjuk papírra vetni, hogy egy idő után használtan olcsóbb lesz, mert annyira réteg obi, mint a 7-14 amit egy hónapja hirdettek használtan 200+-ért a zindexen. (mióta is forgalmazzák?)Bekerül az mft mennyországba...s mi majd elmegyünk saját templomainkba (egy üzlet ahol ki lehet próbálni) s imát mormolunk érette...ámen!
-
arn
félisten
válasz madgie #12421 üzenetére
most mirol beszelunk? azt irom, hogy eredetileg a p1 magasabb arkategoria, mint a g3, de most joval olcsobban beszerezheto, mert kifuto(tt).
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
FEDman
addikt
Azonos rekeszen nem várnék semmi drámait. De persze a két obi között az igazi különbség pont a fényerőben van, míg az egyikükkel kevés fényben vaku nélkül csak nagylátó végén tudsz fotózni, addig a másikkal meg..
Ami a kisebb mélységélességet illeti, ilyen téren már teljesen elkurvultam az M.Zuiko 45/1,8 mellett, ahhoz képest a 12-35/2,8-nak is randa a bokeh-ja.
-
Tulku
veterán
Ebben én is biztos vagyok, csak a használt 45 és az új 300+ nem fér meg a fejemben együtt...
És Ő nem lesz félár alatt használtan (100-150 között) mert akkor más lenne a helyzet...pont arra akartam célozni, hogy Ő megmarad a fellegekben, mert nem lesz tömeg obi...
Fedman: én sem látok az eddigi képek alapján drámai különbséget...bokeh persze szebb (valamelyest)
[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
Köszi, az a baj, hogy magyar és számlás kellene.
-
ROBOTER
addikt
válasz Mr.Csizmás #12432 üzenetére
Minél kisebb a gyújtótávolság, annál nagyobb műszaki feladat dSLR-re kiváló obit tervezni.
A Pana sokkal jobban torzít, és kb. negyede annyi anyag van benne, de a szépségén kívül igazából nincs túl sok valós indok a régi mellett.
-
HÁZIGAZDA
válasz Mr.Csizmás #12434 üzenetére
??? dslr-re az oly-t vedd, mikróra a panát.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ROBOTER
addikt
válasz Mr.Csizmás #12434 üzenetére
Szerintem alapvetően az ellenkezőjét mondtam.
-
scarabaeus
őstag
Mennyiért mehet a használt PZ 14-42 X? Nem nagyon látok eladót (idehaza), új árán 120-130 ezer között kelletik boltok, kitben 80 ugye. Az enyém előnye, hogy jól működik, szemben a sok berázóssal.
Pár hónap múlva, a 12-35/2,8 boltba kerülésekor leváltanám, már eleve ilyen szándékkal vettem a GX1 kitet.Quoth the Raven "Nevermore."
-
Peat;)
veterán
E-PL1-nél videofelvételre van valami trükk amivel jól használható? Ha folyamatos fókuszon hagyom akkor van hogy nagyon sok idő mire beélesíti a képet, ha egyszeri fókuszt állítok be akkor meg mikor a gombot félállásig lenyomom és beélesít a kép sokszor beröccen egy nagyot(nem tudom ez normális-e), tanuljam meg a manuális tekergetős fókuszt ha élvezni akarom az eredményt? Makrónál már kezdem használgatni ha csak azért sem arra akar fókuszálni amire én akarom, végülis megtanulható, csak a kijelző ahhoz nem valami nagy hogy mindig jól lássam az eredményt, ha meg belenagyítok nem érzékelem hogy mikor tartom ferdén a gépet...nekem ez amúgy is a halálom, bekapcsoltam a segédvonalakat, de még egy sima messzi épületképnél is képes vagyok ferdét lőni
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz schawo #12440 üzenetére
Rekeszdologot meg sem néztem eddig videonál, de tényleg logikusnak tűnik hogy így könnyebb élesíteni a képet.. köszi az infot, kézi fókuszt meg akkor megszokom. Eddig nem voltam videopárti, de vannak helyzetek ahol jobb egy rövid video mint kép, nekem a sötét de mozgó dolgoknál (gyenge megvilágítású akvárium tök sötétben persze mozgó halakkal, világító szökőkút pl.) legalábbis jobban visszaadja az élményt. Csinálhatnának 2-es fényerőtől induló 14-150mm-es objektívet
-
arn
félisten
jo is lenne... en orulnek az xz1 28-105mmenek f1.8-2.5 fenyerovel minosegben is elegge ott volt a szeren, kar a szenzorert.
-
Marseille199
senior tag
Nekem mindig laposak a telével lőtt szociok/streetek. Valahogy nem az igazi. Egy 35-50 (90?) sokkal közelebb hozza a témát és a spontaneitás is megmarad, ha jól csinálja az ember.
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
arn
félisten
E-M5 sensor with moirè?
The french magazine Chassimages claims to have found the answer about the E-M5 sensor. Pierre Lepidi (Click here) posted the text from the magazine (you can’t find the Chassimages text online): “its the same GX1 sensor but what changes is that the E-m5 sensor has a lighter Anti Aliasing filter. Images are sharper although you have a higher risk to find moiré“. This seems to be confirmed by the comparison posted by DSRLcheck (Click here). There is visible more reoslution and moirè when comparing the E-M5 with the GX1.facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
FEDman
addikt
Ha a GX1-ben ezzel szemben kicsit is vastag AA szűrő lenne, akkor talán még lehetne is ez alapján bárminemű következtetést levonni, de mivel ez nagyon nem így van és az ez irárnyú különbség a két váz között gyakorlatilag teljesen elhanyagolható, így ez a következtetés, legalábbis ami a logikáját illeti szerintem nettó hülyeség.
Ettől függetlenül 99,9% hogy az OM-D-ben Pana szenzor van. Viszont sokakkal ellentétben az alap iso-n mutatott shadow noise miatt én nem a GX1, hanem egy multi aspect nélküli kicsit finomított GH2 szenzorra tippelnék.
Most már nagyon kíváncsi leszek arra a DXOmark eredményre. Az eddig látottak alapján szerintem a mért értékek leginkább a GH2-höz lesznek közel, valószínű egy hajszállal a fölött. -
FEDman
addikt
válasz madgie #12449 üzenetére
Mire gondolsz, szerintem amit mértek az nagyjából fedi a valóságot.
A probléma jelen esetben inkább ott van, hogy a GH1 és a GH2 közötti legnagyobb különbségek pont olyan dolgokban mutatkoznak meg amit a DXOmark egyáltalán nem mér.
Ettől én még nem tartom teljesen elvetendőnek, csupán csak tudni kell az ott mért adatokat a helyén kezelni, valamint máshonnan pótolni azokat a tulajdonságokat amiket ők nem mérnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest