Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
Hozzám hasonló nagylátószögmániásoknak
(tömören: Samyang 7.5mm-rel szélesebb, mint a Pana G7-14 f/4)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
scarabaeus
őstag
válasz Mr.Csizmás #11353 üzenetére
(Ebben az esetben a halszem / nem halszem okozza a különbséget az amúgy közelálló gyújtótávolságokon.)
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Gondwana
addikt
válasz madgie #11352 üzenetére
Én alapvetően adóbfényszobával defishelek, a fő külömbség, ami miatt itt tré a képszél, nálam meg nem ennyire zavaró, hogy itt a közép felbontása fix, a széleket meg növeszti, LR-ban pedig a szélek felbontása a fix, a kép közepét kicsinyíti.
(Az meg külön öröm, hogy én adom meg, mennyire szedje ki a torzítást - akár 100% fölött is, konkávba fordulva. 70-80% körül talán a legtűrhetőbb. Kiindulásnak elég elviselhető a Canon 15mm f/2.8 profilja)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Superbad
tag
Nem tudtok véletlen használt Samyang 7.5-öt eladót? Szeretnék egyet vásárolni, olcsóbban mint 90 rudi. Ha van vagy tudtok, légyszi írjatok a privátot.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz scarabaeus #11354 üzenetére
ma is tanultam valamit
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
rumos14
nagyúr
kell azért egyfajta szemléletváltás, hogy az ember megértse, elfogadja, megszeresse ezt a szoftveres korrigálást. az első reakcióm az volt hogy húvaze, a miniatürizálás miatti ótvar optikai hibákat akarják így eltüntetni. most meg ott tartok, hogy igencsak kéne nekem is hordótorzítatlan, CA-tlan, vinyettátlan RAW, úgy, hogy a 16mm az 16mm marad.
de hol van már végre az a m4/3-os 12-60 f2.8-4?
[ Szerkesztve ]
-
scarabaeus
őstag
válasz Mr.Csizmás #11357 üzenetére
(Én megnéztem most egy képet egy Nikkor 6 mm cirkuláris halszemről (5 kg, 220°), és igen érdekesnek találtam Ütős )
Quoth the Raven "Nevermore."
-
törölt tag
A régebbi, még 4/3 vázakra készült Leica D Vario-Elmar 14-150mm F3.5-5.6 pedig mindkét mikro 4/3 utódnál jobb optikailag (persze drágább is).
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz scarabaeus #11360 üzenetére
DAFUQ!
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz Mr.Csizmás #11367 üzenetére
Ez nem halszem?
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #11367 üzenetére
Pana 14? Hol? Ez a Sami halacska
GF1? Nagyon jó építési minőségű váz, "régi" szenzorral. Nincs tapicska, nincs hozzá normális EVF és nem kihajtható az LCD-je... ellenben jó az AF rendszere (AF Tracking is), olcsó hozzá a pótakku és jól is bírja szuflával, szubjektíven a legszebb "színű" LCD van rajta a Panák közül.
Röviden: 45 ezerért bőven megéri.
szerk: beszemetelek egy FF variánssal is, FEDman úgyis mindig azt csípi ( és már rég láttuk erre )
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
-
arn
félisten
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
lassan jonnek az em5 "bugok" is persze ettol meg eros birtoklasi vagyat ebreszt bennem.
The camera makes a low fan-like/humming noise when switched on that is audible in quiet environments. This is normal and a result of the always-on new IBIS system. Most users will not be able to hear it in regular shooting, but I could hear it quite clearly in my apartment while holding the camera in my hands. Note however that the noise is lowered and essentially gone when in video mode, meaning it does not affect the sound recorded. However trivial this problem may seem, it is worth mentioning as many new users will be surprised by the hum when first turning the camera on, and it may prove annoying for some people who shoot often in quiet environments.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
FEDman
addikt
válasz Mr.Csizmás #11372 üzenetére
Irigylem a faszit, épp az Oly E-M5-öt hasonlítgatja a Fuji X-pro1-hez és mindezt egy NEX-7 + Zeiss 24/1,8-al rögzíti.
-
madgie
titán
válasz FEDman #11374 üzenetére
Persze, nem nagy kunszt (lap alja). Ha látod rendesen a Nagy Göncölt (márpedig azt könnyű kiszúrni), akkor onnan könnyű megtalálni a Sarkcsillagot. Addig mentem a mezőn, míg "oda nem tettem" a torony tetejére
-
Gondwana
addikt
MD 50 f/1.7@1.7!, nem csak a DOF, hanem az elvileg 45cm közelpont is közelebb jött kb. 20cm-re. Még csak most kezdem felfedezni, mi mindent lehet még játszani az eltekert fókusz-síkkal.
Szerk.: van ilyen is - teljesen más így manuálfókuszálni meg témakiemelni
Szerk2: ja, és milyen GH1 banding? (Persze, rázoomolva megtalálod, de szerintem ezeken a képeken éppen nem zavaró)[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Marseille199
senior tag
Mostanában mindig offolok, de lassan jönnek majd megint 4/3-os fotók. viszont most meg kell osztanom örömömet veletek.
Fotóztunk az Argentummal nyomdatechnikai (atomkemény, de ez látszik is) síkfilmre.
Több mint 300 megapixel lett behúzva. Hiába lenne ebben 500nál is több információ, sajnos a szkenner sem bírja ezt az adatmennyiséget, ide dobszkenner dukálna. De azért 24"-os monitoron a szakállamra nagyítva így is külön-külön látszik minden egyes szőrszál[ Szerkesztve ]
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Marseille199 #11386 üzenetére
ez milyen formátum? tripla-full-frame?
btw. fogadd irigykedésemet
-
Marseille199
senior tag
válasz Mr.Csizmás #11387 üzenetére
tizenháromszor tizennyóc ))) Olyan kis helyes, aprók a negatívok. Kisfilmről szoktam ekkora papírképeket nagyítani
Köszi!
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
titán
válasz Marseille199 #11388 üzenetére
Akkor pont 100x-os négyharmad
(#11390) Marseille199 Hát, nem éppen mikro.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
madgie
titán
válasz Marseille199 #11391 üzenetére
Ha van még, jöhet
szerk: tornacipő úgyis menő öltönyhöz, ne problémázz ezen
[ Szerkesztve ]
-
Marseille199
senior tag
-
HÁZIGAZDA
válasz Marseille199 #11391 üzenetére
óriási kár, hogy nem látszik picit több az elsétáló emberekből, 10 pontos lenne, de így is fasza ez a kép!
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Marseille199
senior tag
Jaja, nekem is szívfájdalmam, de örülök is, mert semmit nem vágtam és pont sikerült elkapni ezt a pillanatot. Ha kicsit jobban balra helyeztem volna az öreget, az lett volna a tuti, de ez van ))
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest