Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nord_
veterán
Megjött a DxO frissítés... úgy tűnik, G1, GF1 tulajok örökre lemondhatnak erről a raw-konverterről.
http://www.dxo.com/intl/photo/dxo_optics_pro/for_your_equipmentDe ha már raw: ki, mit tudna ajánlani arra az esetre, ha az egyszeri júzer fekete-fehér mániás? Jó kis progi a váz mellé adott Silky, de bw-re sajna el tudnék képzelni ideálisabb progit is. (Főképp olyan érdekelne, ahol vannak előre definiált szűrők - nem rossz a csúszkatologatás, de én filmes vázon, színszűrőkön nőttem fel, nekem ilyen lenne ideális! )
[ Szerkesztve ]
-
:AMF:
senior tag
én is ff mániás vagyok. lightroom-ot használok, innen-onnan összevadászott presetekkel. (sok ingyenes található pár kattintással.) a különböző színszűrős változatok alapból települnek a lightroommal, már csak a csúszkákat kell tologatni a kívánt hatáshoz. :-)
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Mintha valahol olvastam volna, hogy PS-hez is van FF plug-in csomag, de erre valami PS-topicban biztos rögtön tudják a választ.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
FEDman
addikt
Nem kell azt annyira sajnálni, jó dolog a DXO, de a LR3 mégjobb!
Ha meg ff konverzió akkor arra azt tudom mondani, hogy LR3!
De komolyan, nagyon eltalálták azt a programot. Leginkább a színzajszűrése zseniális és meglepő módon ff konverziónál is pont a színzajszűrése miatt szeretem.
Magas iso-n, de akár alacsony iso-n is ha az ember nagyon megcibálja a csatornákat akkor könnyen becsomósodik a zaj. Ilyenkor ff mellett is ha ráhúzod a színzajszűrést akkor kibogozza a csomókat és szép egyenletes filmszerű szemcsézetet csinál, imádom!
Majd ha lesz egy kis időm beszűrok ide erre egy példát.
(LR-ba már alapból van pár B&W preset, többek között a filmes érában meszokott színszűrők is. De ami mégjobb, hogy ha mégis ráveszed magad és magad kikeversz valami szépet azt te is elmentheted magadnak egy saját presetbe.)
-
BEE
addikt
Én egy régi PS CS2-t használok, abban van a csúszkatologatósoknak a
csatornakeverő, meg előre definiáltak a fényképszűrő pontban.
Abban csak az erősségét állítod csúszkával, de te is beállíthatsz
új szűrőszíneket.
A külső cégek beépülő szűrői is elérhetőek, van ingyenes is.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
FEDman
addikt
Bűvül a család!
-
nord_
veterán
Kösz mindenkinek! Lesz mit átgondolni, kipróbálni a hétvégén.
-
Mercutio_
félisten
Szakik szerint lehet, hogy csak a C-bajonetes obijaikra raknak m4/3 véget, ha ez igaz nem lesz nagy buli
FEDman: Persze, csak a különbség mértéke a kérdés. Holnap valamikor feltolok egy raw-t, a hozzá tartozó gyári jpg-t, az arra ráküldött irfan-os élesítés eredményét, és a raw-ból az általad írtak szerinti előhívás eredményét. Ha tudsz majd ránéznél, hogy te mint hozzáértő ki tudsz-e valami többet is hozni a raw-ból?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
nord_
veterán
Még egy:
http://www.43rumors.com/hotanother-miracle-calr-zeiss-also-joins-micro-four-thirds/ -
Mercutio_
félisten
Dobok 2 állományt, toldacuccot-ra, mindjárt felmegy, kapsz majd róla értesítést az itteni e-mailedre
Közben felment, itt a direkt link.
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
Elnézve ennek a méretét még akár portré obi is lehet belőle..
-
nord_
veterán
Nem is lenne rossz... feketében.
---
Gyün a stigma is.
http://www.43rumors.com/sigma-announces-they-will-join-micro-four-thirds/Valaki magyarázza már el nekem, hogy miért is jó az ekv. 60mm?
(Arról nem is beszélve, hogy ez az obi a mélységi élesség mértékét tekintve ott van, mint egy 5.6-os obi fullframe-n...) -
FEDman
addikt
Amit viszont nem értek, hogy a Sony miért fejleszt NEX-re fix 50-est.
Pláne kifejezetten portré obiként megcímkézve..
Először a harmatos 16-os, most meg ez, mintha direkt komolytalanra akarná venni a figurát a Sony a saját DSLR vonalával szemben. -
FEDman
addikt
Néztem is, hogy mire válaszolsz.
Amúgy igen, maga az expo se egyforma. Ami viszont a feketéket illeti G1-nél ahogy növelem az iso-t úgy világosodik, megy át szürkébe mindenféle fill light nélkül is. Nem tudom miért van ez, miért viselkedik így. A GH2, de már a GH1 se ilyen, azok már tartják a feketét. Nem tudom miért van ez.
Természetesen most Raw-ról beszélek. -
FEDman
addikt
Az is lehet ez iso független és egyszerűen csak a Pana ezeknél a gépeknél nem csapja úgy le a feketéket, mint a többi gyártó.
Itt van a dpreview tesztből az E5 iso200 és a Pana G10 iso200-as nyers Raw konverzió.
Valahogy teljesen más a feketékben, pedig ugyanazzal az obival készültek. -
Messer22
senior tag
válasz SpongyaBob #133 üzenetére
HI
vicces m4/3 tesz:
http://www.youtube.com/user/DigitalRevCom?blend=2&ob=1
Messer
-
FEDman
addikt
válasz SpongyaBob #136 üzenetére
No meg időnként átfest egy Nikont pink-re, imádom a palit!
Amellett, hogy rengeteget ökörködik, néha nagyon betalál.
Mostanában pl. ez a kedvencem! -
FEDman
addikt
válasz Mercutio_ #114 üzenetére
Na, most jutottam el oda, hogy kicsit megdolgozzam azt a két képet.
Mondjuk azt nem értem az ifran-os élesítéssel mi is volt a célod? Főleg hogy az általam korábban leírt élesítés zajszűrés magas iso-s képekre vonatkozott. Ez a két kép meg iso100, ez megint teljesen más tészta.Az első képnél gondolom a dinamikára voltál kíváncsi. Jpeghez képest nincs nagy különbség, de ez a pici is sokszor jól jöhet.
Sokan beleesnek abba a hibába, hogy a nyers Raw konverziót vetik össze a Jpeg-el és várják a beigért nagyobb dinamikát aztán néznek nagyot mert legtöbb gépnél így összevetve nem lesz dinamikában előnye a Raw-nak.
A különbség ott kezdődik mikor elkezdi az ember feldolgozni a képeket. Ilyenkor derül ki, hogy a Raw-ban mennyivel több kinyerhető.Ráhúztam ugyanazt a feldolgozást Jpeg-re, meg a Raw-ra is, amiből itt van 1-1 100% crop:
Jpeg
Raw
Jól látszik a kiégett részekből Raw-ban több infó visszahúzható, de ami talán még ennél is fontosabb különbség számomra, hogy Jpeg-nél kiégés határon bizony eltorzulnak a színek. Ebben az esetben talán ez még kevésbé zavaró, de pl ha emberi arcot sikerül úgy elkapnod, hogy a kiégés határán és emiatt eltorzul a bőrszín az nagyon zavaró és nehezen orvosolható probléma. Ilyen esetben a Raw aranyat ér, mert sokkal nagyobb a színstabilitása.
A Második tájképnél kicsit sokkolt a 100%-os nézet, már elszoktam a mosott Jpeg látványától.
Ebből is egy 100% crop:
Ez utóbbi esetben lehet kicsit tulzásba estem, de legalább a lényeg jól látszik. Színdinamikában, részletekben ég és föld a kettő.
-
Mercutio_
félisten
Hopsz, a magas iso nálam lemaradt csak szimplán azzal a metódussal megcsináltam LR-ben az élesítést amit írtál, aztán összehasonlítottam a mosottabb gyári JPG-vel, majd kipróbáltam, hogy Irfan élesítés használ-e és nekem úgy tűnt, mintha közel azonos eredményt érne el. De mivel nem értek hozzá, gondoltam átküldöm és te lehet, hogy értő szemmel kiszúrod, hogy - most csak úgy írok valamit - "jobb mint a semmi, de az éleknél a finom részletek kockásodnak miatta".
Második kép: Aztabüdös! Azt hiszem keresnem kell valami szakirodalmat, pedig az LR3 logikája első ránézésre nekem nem jön be, de ha ilyen különbség van nincs mese
Van valami általános menet erre, vagy képenként változó mikor mit érdemes állítgatni?
Könyv/netes videók közül mivel érdemes kezdeni, ha még sose foglalkoztam raw konvertálással?[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
válasz Mercutio_ #139 üzenetére
Ugye, mintha nem is ugyanaz a gép obi párossal készült volna. Ezért szoktam mosolyogni mikor a fórumokon összevesznek a Jpeg-ek alapján melyik gépből lehet többet kihozni.
Túl sok okosat nem tudok neked mondani, engem se tanított senki a LR használatára. Magamtól elkezdtem használni, mindent bátran kipróbáltam, tologattam a csúszkákat, néztem mi történik. Ha valami konkrét kérdésem volt feltettem valamelyik fórumon. Ez volt kb 3 éve, azóta már egész jól megy.
Elsőre talán az import/export tűnhet bonyolultnak, de ha ez megvan, akkor onnantól a LR szerintem egy egész átgondolt és logikus kezelőfelület.Szóval nem tudok BEE-nél okosabbat mondani, ha érdekel ess neki bátran, kísérletezgess, játsz vele, próbálj ki mindent.
-
Mercutio_
félisten
Jaja, nemkicsit, bár mintha valahol azt olvastam volna, hogy az Oly PEN-eknél max. a dinamika terén lehet többet kihozni raw-ból, részletek terén nemnagyon, vagy ezt is olyan írta, aki nincs otthon raw-ban?
Megszereztem a Baráth Gábor féle LR 2 könyvet, az jó kiindulásnak, vagy inkább valami mást nézzek ha a 3-ast használom?
Van még itthon PS CS2 könyv, de gondolom az még bonyolultabb (ránézésre is 2X olyan vastag )[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
Végre a GF2-vel lehet újra L1 módra indirekt vakúzni!
-
Mercutio_
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest