Új hozzászólás Aktív témák

  • Oppenheimer

    veterán

    Sziasztok.

    Korábban már írtam ide azzal kapcsolatban, hogy lakáscéllal félretennék havi 200-250-et. Most egy EFS-es meg akar arról győzni, hogy a vienna life biztosítóhoz kéne vinnem a pénzem. A következőt ajánlják: ha kötök náluk életbiztosítást havi kb 2500 forintért a leendő 15 milliós hitelemre, akkor egy egész jónak megtakarítási számlát nyithatok.

    Ez két részből állna: lenne egy 12500 forintos része, ez az alapdíj, amihez 3 év után férnék hozzá díjmentesen, és lenne egy eseti számla, amire annyit fizetek be amennyit akarok.
    Az eseti számlánál az adott befizetés utáni 1 éven belül 2%-ot, 2 éven belül 1%-ot vonnak le a hozamból, ha kiveszem, utána nullát.
    Mindkét összegnél eldönthetem, hogy melyik eszközalapba legyen a pénz, illetve lenne automatikus árfolyamfigyelés: ha esik valamennyit (asszem 5%), akkor átteszik a pénzt pénzpiaci alapba, ha emelkedésnek indul, akkor meg vissza a másikba.

    Az életbiztosítást beletolhatom előtörlesztésbe, az a befizetett alapdíjat + eseti számla egyenlegét és ezeknek önerőnek használhatnám fel.

    Mit gondoltok róla? Én elég kockázatosnak érzem. Itt van a vienna life grafikonvarázslója. Best selection vegyes forint eszközalapot ajánlották, én még a Fix20** és Perfekt20** kötvény forint eszközalapokat néztem. De úgy érzem, lehet rosszabbul járok ezzel 3 év múlva, mintha csak az axánál, vagy egy random helyen parkoltatnám, még úgyis, hogy van automatikus árfolyamfigyelés és pénzpiacra menekítés.

    [ Szerkesztve ]

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

Új hozzászólás Aktív témák