Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Balathruin #68799 üzenetére
De ha jól nézem ez elkerülhetetlen, mert a felső szerelésű házban a táp ventije csak lefelé nézhet és az összes meleg levegőt be kell szívnia. Másképpen nem is lehet.
-
Lacielvtárs
nagyúr
én úgy tudom hogy az ATX méretű tápok megegyező, standard méretűek, függetlenül attól hogy mekkora a venti a tápban
tehát a 12cm-es ventivel szerelt táp is használható a gépedben, amennyiben az is ATX-es.
és halkabb is lesz, de ha már veszel tápot akkor olvass vissza milyet ajánlanak itt és milyen teljesítményűben, mert a táp a géped lelke.
az a gát a hálózat és a géped között.
érdemes egy komolyabbat megvenni és nem a legolcsóbbra törekedni -
Egy 100-200W körüli fogyasztású géphez (i5, 2 HDD, 2 SSD, ODD, 4GB) keresek tápot.
Elment az egyik SSD és azt mondták ezt okozhatja a gyenge/öreg táp is. Erre válaszul amikor több napos áramtalanított állapot után bekapcsoltam az elosztót levitte a kismegszakítót. Azóta minden megy, de gyanús.
A házam felsőtápos és azt nem tudom, hogy tudok-e bele rakni ilyen nagy ventis új típusú tápot is? A mostani kis, hátsó ventillátoros.[ Szerkesztve ]
-
DFB
tag
válasz
KAMELOT #68791 üzenetére
Szerinted a V700 vagy az X650 "modernebb"
Azt olvastam valahol, hogy az X sorozat kifutó, bár lehet a korábbiakra értette.
A SS viszon 7 év gar. és Haswell ready.
Viszont ca.5e-el drágább, és kisebb a ventije.
A V700-ban nem hybrid hűtés van ha jól tudom.
Nem mintha a CM hangos lenne. -
.wantííd
tag
Xfx 450 elég lenne egy Gigabyte HD 7770-nek? (oc verzió)
-
tankraid
aktív tag
CHIEFTEC CTG-500 helyett egy fokkal komolyabb tápot 15e körül tudtok ajánlani? (alsó tápos házba)
Köszi!
-
-KP-
addikt
válasz
KAMELOT #68789 üzenetére
most nézem, iponon van komment is a táphoz:
"Még 2 éve vettem egy ilyet mert jókat olvastam róla. Sajna egy gtx 480-as sli rendszerben úgy üvöltött mintha a vágóhídra menne Egy 750TX-es Corsair csendben vitte ugyanezt a konfigot"
Pedig 135mm-es ADDA venti van az XFX-ben...
-
tibee77
őstag
válasz
cleric #68772 üzenetére
Egy Coolermaster hyper evo 212 hütö van rajta.
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Asrock Z97 Extreme3 beállításai között mik azok az energiatakarékos módok amiket UEFI-ben bekapcsolhatok olyan táp mellett ami nem támogatja a Haswell procikat?
Jelenleg folyamatosan 3.2 Ghz-cen megy az i5-4460.
Üdv
Puma -
Bullllit
tag
Üdv
Lenne egy ilyen konfiguráció:
ASUS H97M-E
INTEL Core i3-4130
CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz
MSI N750-2GD5/OCV1 GTX750 2GB GDDR5
SAMSUNG 128GB SATA3 2,5" 840 Pro
SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM
WD Black 1TB 7200rpm 64MB SATA3Ehez a géphez a későbbiekre gondolva ez a táp jó lenne?
SEASONIC S12 II 430W
Ha nem akkor várom a tanácsotokat.
-
zolem
aktív tag
válasz
Balathruin #68776 üzenetére
Még nincs meg, de mint irtam alap tehát 350w bőven elég :-) (persze jó áron nem baj ha picit nagyobb a watt
)
amugy asus h97m-e,intel g3420, alaplapi video[ Szerkesztve ]
-
cleric
tag
válasz
AeSDé Team #68775 üzenetére
Kábelhosszról nem tudok nyilatkozni, de az 500w a 7770-nek bőven elég.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok, szeretnék venni egy ilyen hármast használtan: Cooler master k350 ház, i7 3770k proci, Asus P8Z77-V PRO alaplap. Ezekhez a jelenlegi FSP HEXA 500W tápom vajon elég erős, vagy vennem kellene egy nagyobbat? A kábelei elég hosszúak lesznek az új házhoz?
Ha nem elég jó hozzá a tápom akkor milyenben érdemes gondolkodni?Az kimaradt hogy HD7770-es kártyám van, esetleg 1-2 év múlva cserélem le nagyobbra és akkor lehet hogy tápot is veszek mellé, amennyiben most nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
zolem
aktív tag
Segítséééég!!
Szeretnék venni egy tápot. Relatíve olcsón ,alap teljesítménnyel , megbízhatót, de legfőképp csendes! legyen. kb 10e-ért
Köszi. -
Ruuwa
tag
Üdv, hallott/látott már valaki max 50mm vastag PSU-ról? TFX SFF sajnos pont vastagabb a kelleténél. 100-150W bőven elég lenne azt hiszem, Athlon+SSD+HDD+dedikált hangkártya lógna rajta.
Szembe jött egy csodálatos ITX házikó, és nagyon beindította a fantáziámat, de jelenleg a táp kérdésén nem tudok átvergődni. -
tibee77
őstag
Sräcok az lehetseges, hogy az adatlapomon levö konfigot neha nem birja el a täpom?A proci nem alapon van, hanem huzva van 4.2ghz-re.Ezt a nehat ugy ertem, hogy teljes terheles alatt, hosszabb ideig mondjuk nem kap eleg kakaot a gep(ingadozik)?Nem tudom mennyire volt erthetö a megfogalmazäs, bocsi erte!
[ Szerkesztve ]
-
vittorio7
őstag
-
PNP
őstag
Tudom, hogy van apró, de hátha valakinek aktuális: tápba vettem csere ventit, de kiderült, hogy mégsem onnan jött a zaj, így lett egy felesleges, új Jamicon KF1225H1HR-R ventilátorom. 5V-ról is elindul.
[ Szerkesztve ]
-
Dandino
újonc
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni milyen tápot ajánlanátok ehhez a konfighoz ?
alaplap: GIGABYTE GA-970A-UD3P
processzor: AMD FX-6300 3.50GHz AM3+ Black Edition
videókártya:GIGABYTE GTX750Ti 2GB GDDR5 OC PCIE
memória: HyperX 8GB HyperX FURY DDR3 1600MHz CL10
hdd: KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSD
ssd: SEAGATE Barracuda 1TB 7200rpm 64MB SATA3Maximum amit rá tudnék szánni ilyen 15-16 ezer forint.
[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz
Lacielvtárs #68762 üzenetére
jó de a te tápod 40 fölött van, amit én linkeltem be az meg 28k.
-
Lacielvtárs
nagyúr
a Mester nekem ezt a sorrendet ajánlotta.
link
tehát a Mester szavaival élve, az egy jó táp, ha jól tudom neki is az van
végül vettem egy corsair rm850-et.
de csak azért vettem ezt mert másnapra itt volt nálam, a többire meg várnom kellett volna vagy egy hetet.
erős és csendben van
40 %-ig a ventije sem pörög.
én ajánlom ezt a típust ami nekem van, a többivel nincsen tapasztalatom.
de nekem ez a corsair bevált, attól függetlenül hogy vannak jó és xar szériái.
de hát melyik gyártónak nincsen félre sikerült megoldásai
erről nekem eddig jókat mondtak.[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
Erről a tápról mi a vélemény?
Mennyire mondható csendesnek? Olyan tápot szeretnék ami halk és nem serceg/ciripel...
-
DFB
tag
válasz
jim bcs #68759 üzenetére
Hát én sem rohanok.
Pár napja cseréltem alaplapot (beszart), procit, meg házat.
Többi maradt a régi.
Gondoltam akkor tápot is kéne most még talán van értéke.
A hatásfok miatt gondoltam, meg mégis talán modernebb.Több helyen is 3 évvel írják.
Meg is kérdeztem, de még nincs válasz.
Ennél nem sokkal drágább az X650 és az hét éves gar.-val van.http://www.aqua.hu/cooler-master-vanguard-700w-apfc-modularis-tapegyseg-rs700-afbag1-eu-250972.html
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
i3/i5 tuning nélkül +270X VGA hdd+odd mellé milyen tápot ajánlatok?
Ismerős helyi boltban venne, ezek közül lehet mazsolázni:
COOLER MASTER B600 600W PFC 12 cm box 3 év gar 15800Ft
COOLER MASTER B500 500W PFC 12 cm box 3 év gar 13048Ft
CHIEFTEC CTG-450-80P 450W PFC 12 cm box 2 év gar 13132Ft
CHIEFTEC CTG-550-80P 550W PFC 12cm oem 2 év gar14890Ft550-es CTG-t ajánlottam esetleges későbbi alsótápos háznál jól jöhet a hosszú kábel, bár B500-nak nem tudom mennyire hosszú kábelei vannak.... vélemények?
-
kornel244
csendes tag
Sziasztok. R9 280x hez szeretnék tápot 15e-ig. Köszi elöre is a segitséget.
-
DFB
tag
válasz
jim bcs #68736 üzenetére
Azt még nem tudom mi lesz a vga, most gtx750 van ideiglenesen.
A jelenlegi CM silent Pro 700W-val nincs bajom.Még 3/4 évig gar.
Azt hiszem az silver lehet.
A Gold miatt gondoltam csak rá, amire 5 év gar.van
Seasonic X650 (7év) lenne a legjobb, de az már elég drága.
Seasonic G650 (5év)
CM V650 (5év)
CM V700 (3év)-érthetetlen -
jim bcs
nagyúr
válasz
Hephaisztosz #68748 üzenetére
XFX Pro 450W
FSP HYPER 600
FSP Hexa+ 500W
EVGA 500B 500W -
Izeka82
csendes tag
Üdv!
Egy új gép összeállításához kellene tápegység. A gép:
Processzor : I5 4670
Alaplap: Asrock H87 Pro4
Memória : 12Gb 1600Mhz
Videókártya: Geforce GTX750Ti
Merevlemez : 3db 500Gb HDD, 1db Intel SSDEddig az XFX Pro 450W-ost néztem, vagy az FSP Hexa+ 400W-ot. A kettő közül melyik lenne jobb?
Esetleg ha van ebben az árban Haswell ready-s táp mondhatnátok olyant is. -
tankraid
aktív tag
Sziasztok,
*Mi a különbség e között a két táp között?
CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM
CHIEFTEC CTG-500-80P 500Wés ebbe az alső tápos házba elég hosszúak a kábelei? (van benne túlfesz. védelem?)
NEXUS Thrio 310 (midi)
*Illetve tudnátok még ajánlani 15ft (+/- 2-3e) körül ennél jobb tápot - minőségben és tartósságban?
A válaszokat és a segítséget előre nagyon is köszönöm!
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Hephaisztosz #68743 üzenetére
Milyen házba? atx-be nem, matx/itx-be igen
DE!! inkább CTG legyen, vagy leírod mennyid van rá és mihez kell aztán adunk választékot
[ Szerkesztve ]
-
Hephaisztosz
tag
Sziasztok.
Ez a tápegység: Chieftec 450W GPS-450A8 12cm 80+ Box 450W,1xFAN,12cm,Aktív PFC (GPS-450A8)
megfelelő lenne-e egy alsótápos házikóba? Tehát a kábelei elég hosszúak lennének-e? -
jim bcs
nagyúr
(#68737) DeMax
XFX Pro 450W
FSP HYPER 600
XFX TS 550W
FSP Hexa+ 500W
EVGA 500B 500W(#68741) Bacusuz
ha nem vágod magad nagy tuningba elég a mostani 8pin nem szükséges a másik, ennél a kalibernél az átalakítót én nem erőltetném akkor inkább tápcsere, vagy írj pv-ot mire kell a gép és mi lesz benne kompletten hátha tudok rajta alakítani, bár a lapról van sejtésem mert nem sok ilyen lap van[ Szerkesztve ]
-
-
elke444
csendes tag
Sziasztok!
Lecserélném a régi számítógépet.
Ezt:
Alaplap: Asus P5B-VM
Processzor: Intel Quad Core 2 Q6600
Ram: Kingmax 2.5 GB DDR2 800 MHz
Merevlemez: Samsung 250GB SATA2
Videokártya: HD5850 DDR5 1GB
Táp: Asus U-65GA 650WErre:
Processzor: i5 4570
Alaplap: Gigabyte GA-B85M-D3H
Ram: Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9B
Videokártya: Sapphire R9 280 3GB DDR5 OC Dual-X 11230-00-20G
Merevlemez: Samsung 250GB SATA2Táp: ???!!!!!!!Asus U-65GA 650W !!!!!!!!!????
Azt szeretném megtudni,hogy ez a régi de jó minőségű táp Asus U-65GA 650W kitudná e szolgálni, az új számítógépet is?Megúszhatom a táp cserét vagy ha mégse akkor milyen tápot érdemes venni ehez a konfiguráciohoz .Ha lehet legyen megbízhatót és olcsó.(Gépház felső tápos nem tudom hogy fontos lehet-e?)
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
DeMax
csendes tag
válasz
jim bcs #68730 üzenetére
Hát én 15 körülre gondoltam #68716 itt leírtam amit kb gondolok és ajánlották pluszba az xfx pro 450-et ( nem olvastam róla jókat inkább a nagytestvéréről) . viszont tényleg e4gyre szimpatikusabbak a be quiet tápok de ott meg nem tudom melyik szériát érdemes firtatni és melyiket elkerülni.
[ Szerkesztve ]
-
cleric
tag
Ha erre az FSP-re gondoltál, akkor igen, osztott ágas, lehet nem venném meg, ha már ennyi pénzt szánok tápra.
Nem sokkal többért már ott van pl. a CM V700, ami gold hatékonyság felett teljesít, de van opció bőven, erről a listáról szemezgess Tier 1 vagy 2-esek közül, ha igazán minőségi darabot szeretnél.
-
Pingvin1985
tag
válasz
BomiBoogie #68547 üzenetére
Köszi a javaslatot.
Kell nekem az 520W? Nézegettem a prohardveres teszteket, és az r9 280 egy túlhajtott i7-el is megáll 230W körül, a 270x-nek pedig elég 210W. Ezt az igényt a Seasonic M12II 430, illetve az XFX 450 Pro is ki tudja elégíteni, és az XFX-nek elég barátságos ára van. Persze ha a Seasonic megéri a felárat, akkor azt veszem meg.
A másik dolog viszont az, hogy most olvasom ezt a Haswell ready dolgot. Valaki azt írja, hogy ha most veszünk új tápot, akkor érdemes olyat venni, ami ezt is tudja. A kérdés az, hogy van-e olyan táp ami teljesítményben is megfelel, illetve max 18000 Ft-ba kerül. -
tankraid
aktív tag
Sziasztok,
Tudom itt cseppet off de téma saját topikja kihalt cseppet.....
Ezek közül melyik túlfeszültség védő elosztô a jó? (tudom minden ellen meg hogy közvetlen csapás ellen ezse jó) http://ipon.hu/?searchthis=T%C3%BAlfesz%C3%BClts%C3%A9g&where=shop&listorder=1
De kellene azert jó mert néha ing annyira h lámpán látszik... :/Segítséget előre is köszönöm!
-
jim bcs
nagyúr
Ha a C6/C7-re gondolsz az alapból tiltva van a biosban így régebbi tápok is elviszik a konfigot, ám a kérdésedre ha most veszel tápot akkor ajánlott és célszerű a hardvergenerációhoz mérten az újabbat venni.
Inkább azt írd le mennyi a keret és írjuk az ajánlottakat.
[ Szerkesztve ]
-
DeMax
csendes tag
Igen ez a haswell dolog engem is érdekelne hogy megéri-e ezért egy újabb fejlesztésű tápot venni vagy inkább egy régebbi mindenki által jól ismert szériát. Mi lenne az előnye egy újabbnak és mi a hátránya egy régebbinek?
-
qad
senior tag
Sziasztok, erről a corsair cs650M-ről tudtok véleményt mondani? Esetleg ha nem jó mit ajánlotok 25000-ig?
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok!
Vennék egy új deszkát melyen 2x8 pin ATX power connector van ,de a régebbi HX650W tápomon csak egy ilyen csati van.
Viszont van még szabad hely a moduláris helyeken pl a pci hoz meg még szerintem sata is maradt.tudtok ajánlani valami átalakítót ,és egyáltalán ez a megoldás így működhet ,vagy tápcsere?
[ Szerkesztve ]
-
DFB
tag
válasz
cleric #68708 üzenetére
Régi, de nem annyira, amit fejből írtam.
Most volt márciusban négy éves.Még van rá3/4 év gar.
Elsősorban a 80+gold piszkálja a csőröm.
Meg a DC-DC-t is sokat emlegetik.
Gondolom azért vill.számlában soká térülne meg.
MosT FSP Aurumot (Gold, Platinum ) nézegetem, Nem sokkal jobb a platinum ráadásul a hatásfokjavulásért cserébe ingadozóbb a 3V-os ág.
Azt még nem néztem, hogy melyik szétválasztott.
Állítólag ami nem szétválasztott jobb, mert nagyobb w terhelése esetén is jó. -
Visormail
addikt
Sziasztok, a gépem:
Gigabyte GA-F2A88XM-HD3
FM2 Athlon X4 740 TDP 65W
G-skill sniper 1,5V 2x4GB DDR3 1866
Gigabyte HD4850 512MB (referencia) max 110W körül ha jól tudom?
Samsung 840 SSD + Samsung 1TB HDD + LG DVD
Ventilátorok: Alpenföhn Sella 92mm, EKL EZPF-22030 (3,2W), 3x120mmElég lenne ehhez az FSP350-60APN nem? Gondolom ha majd vga-t cserélnék, akkor egy újabbnak valószínű inkább kisebb és nem nagyobb lesz a fogyasztása (hasonló középkategóriában pl 7850).
-
vittorio7
őstag
válasz
Puma K #68720 üzenetére
Szia!
Alapból be sincs kapcsolva.
A BIOS-ban és UEFI-ben alapból le van tiltva a C6/C7, így minden eddigi táp jó a Haswell-hez.
De az általad linkelt cikkben is benne van: "Nyilván senki sem szeretne elfüstölt konfigurációkat egy nappal a vásárlás után, vagyis a C6 és C7 módok aktiválására fel lehet kínálni az opciót, de alapértelmezetten az inaktív állapot a legbiztonságosabb. Ezek alapján mi is azt ajánljuk, hogy az új funkciókat csak akkor kapcsolja be a felhasználó, ha biztos benne, hogy az adott tápegység megfelel a minimális áramerősségre vonatkozó követelményeknek."
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Most nézem, hogy az XFX Pro 450 nem támogatja a Haswell procikban lévő C6 és C7 energiatakarékossági szinteket.
Kérdem én... ha összerakom a gépet akkor rögtön ki fogom tudni kapcsolni az UEFI-ben?
"A szabványként elfogadott ATX12V v2.3-as specifikációk szerint tervezett termékek esetében minimum 0,5 A a követelmény, és nagy az esélye, hogy a modernebb tápokba épített védelmek lekapcsolják az adott PC-t, ha aktiválódnak az előbb említett energiatakarékossági szintek. A kevésbé márkás tápok esetében a védelem is kevesebb, vagy nem is létezik. Ez nem feltétlenül jelent jót, mivel a táp ugyan engedni fogja a jóval kisebb áramerősség melletti működést, de a keletkező extrém feszültségugrások rendkívül instabillá teszik a rendszert, vagy rosszabb esetben akár ki is végezhetik az adott PC egyes alkatrészeit."
Forrás: [link]
Kicsit most beparáztam, hogy még össze sincs rakva a gép de már gondok vannak mert egy ideig nem foglalkoztam a számítástechnikával és kiestem kicsit a mókuskerékből...
Üdv
Puma -
MMIX
addikt
A drága SEASONIC S12 II 430W problémád megoldódva, mert újra van XFX Pro 450W 13300Ft.
Az indoklásom a művész/márka nevem, e témában.
"és amikről kevés infót találtam plusz a jótápok.atw-n se igazából szerepel de nekem valamiért szinpatikusak
BE QUIET! Pure Power L8 400W vagy BE QUIET! System Power 7 400W"
Ezekről van info, itt a ropikban.
[ Szerkesztve ]
-
DeMax
csendes tag
Sziasztok! Pár napja ugyan puhatolóztam a témában de most egy kicsit utánajárva leszűkítettem a kört 3(5?) lehetséges tápra. Melyiket és miért? Videókártya nem lesz( ezáltal játék se) + jó lenne ha halk lenne.
hosszútávra tervezem, alsótápos házba.i5-4590 , asrock h97m lap , 2 hdd ,1ssd
versenyzők:
SEASONIC S12 II 430WCHIEFTEC CTG-500-80P 500W
FSP Raider 550
és amikről kevés infót találtam plusz a jótápok.atw-n se igazából szerepel de nekem valamiért szinpatikusak
BE QUIET! Pure Power L8 400W vagy BE QUIET! System Power 7 400W
tudom hogy a seasonic az kicsit kilóg árba de hosszú távon kifizetődő akkor kipréselem magamból az árát.
köszönöm
-
Lizander
csendes tag
válasz
tornas #68713 üzenetére
Értem! Akkor, ha a CM G500-at venném, akkor annak a 4 pin CPU csatinak (amivel kevesebb a CM a Chieftec-nél) hiánya mit jelent számomra? Mi annak a haszna? Ennél a konfignál lenne problémám belőle?
VGA: Sapphire Radeon HD 7770 GHZ
Proci: AMD Phenom FX 5000 quadcore
RAM: 2x2GB DDR2 Geil Black Dragon 1066Mhz
Vinyó: WD Black WD1003FZEX
Ház: alsó táposEsetleg ha később venné kegy jobb CPU-t, lenne problémám a hiányából? Bocsi a "kezdő" kérdésekért, csak nem akarok mellélőni
-
-
tornas
őstag
-
Lizander
csendes tag
Üdv! Melyik táppal járnék jobban, egy Chieftec CTG-500-PB, vagy egy Cooler Master G500-al? Melyiket ajánljátok inkább és miért (az árkülönbséget leszámítva)? Válaszokat előre is köszi!
-
-
cleric
tag
válasz
Shepherdke #68699 üzenetére
Seasonic M12II-EVO520
-
Shepherdke
tag
válasz
Balathruin #68700 üzenetére
Köszön. Akkor már csak egy jó kis hűtő kéne rá, de az másik topic
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)