Új hozzászólás Aktív témák

• UserX

addikt

Rendhagyó teszt. Én ma elég 'bátor' voltam ('Friday Night Pack' híján), de izgatott a kíváncsiság...
    Az általam eddig használt Agnitum tűzfal fejlesztését befejezték, egy másik cég felvásárolta. Kerestem alternatívákat, itt javasolták a Spyshelter programot, amely az alábbi védelmi képességekkel rendelkezik:

SpyShelter

Megvásároltam a programot, nemrégiben írtam róla itt egy kis összefoglalót, most csak annyit, hogy CLT: 320/320.

Gondoltam egy merészet virtuális (VirtualBox) gépre csak a SpySheltert tettem fel, vírusírtó nélkül lefuttattam egyenként a legutóbbi 30-as minta fájljait, amikor a SpyShelter kérdezett, 'Deny'-t nyomtam. Sűrűn dobálta az ablakokat! :) Ennek a programnak a védelmi képességeire voltam kíváncsi, vállalva a kockázatot...

A teszt után keletkeztek érdekes processek:

Gyanús folyamatok...

Ezután futtattam a HitmanPro-t és az ESET Online Scannert. 1 db ugyanazon fertőzést ismertek fel, +az ESET még egyet:

Hitman

ESET

A Malwarebytes találata: 0.

Végezetül feltelepítettem az AVG Free-t, ami a teljes vizsgálat után tisztának találta a rendszert.

AVG

Értem, hogy még az adatbázis alapú keresés metodikája sincs teljesen kidolgozva, én csak a Spyshelter védelmi képességeire voltam kíváncsi. Alapjában nem csalódtam.

A kártevők egyébként nem szabadultak ki a virtuális környezetből.

Kösz, ha végigolvastad! :)

Üdv:

UserX

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák