Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Avast Premier vírusírtó mellé keresek tűzfalat.
Rendszer Win 8.1 x64, és telepítve van az AdBlock is. (Csak a program-összeférhetetlenség miatt írom)
Netezési szokásaimat bőven fedezi az Avast felszereltsége, de szeretnék komplexebb védelmet főleg az adathalászat, és a gép feltörése ellen.
Egyszer rég, próbáltam a NOD-ot, amivel böngészési szokásaim szerint egy hét alatt 5 vírust kaptam be.
Visszaálltam az avast free-re, aztán szépen próbálgattam a fizetősöket, míg idén voksomat adtam a Premier verzióra, ugyanis az Avast Internet Security-vel tavaly egy elég komoly vírust sikerült bekapnom. Egészen addig semmi nem volt.
Ez a win 8-ra való váltás számlájára írom, mert megért felmenni a rendszer alá a vírusírtó. Azóta váltottam 8.1-re, és Premier-re.
A teljesítménnyel nincs gond, a gép egész jó, de a netet nem szeretném nagyon belassítani (az avast is épp eléggé visszafogja).
Win Vista alatt egyszer sikeresen behatoltak a gépemre adathalászok, de csekély adatmódosítással sikerült megúsznom.
Mit tudnátok ajánlani? -
senior tag
Mióta fent van a Malwarebytes, folyamatosan üzeneteket kapok blokkolt IP címekről. A következőkről lenne szó:
Ezek az értesítések mire utalnak? Vagy mi lehet ez?
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
ƵøŁĭ
veterán
Pacsi!
Avast az egyik legjobb ingyenes vírusirtó a piacon . Telepítsd fel mellé a Malwarebytes Anti -Malware-t + HitmanPro-t. Az egyik rendelkezik rezidens védelemmel (fizetős) a másik pedig egy felhő alapú keresőrogram ,melynek 30 napos próbaidőszakában a kártevőt el tudod távolítani ,azután csak keresésre lesz jó . Ezzel szemben a MBAM ingyenes változatával mindkét funkció használható korlátlanul .
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
senior tag
Üdv.
Nagyon rég jártam itt, kíváncsi vagyok azóta változott-e a vírusirtó piacon valami. Jelenleg az avast! ingyenes verzióját használom, de amennyiben van biztonságosabb megoldás, lecserélném. Kiegészítő védelemnek régen használtam Ad-Aware vagy valami hasonló programot, de most semmi más nincs a Windows tűzfalon kívül.
Windows 8.1 64bites változatát használom."A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
Cs1csó
félisten
A toolbaroktól mentsen meg az ég!! Láttam már olyan gépet hogy a böngészőképernyőnek szinte már nem is volt hely anniy túúúlbár volt települve.
-
ƵøŁĭ
veterán
Webroot Reputation Toolbar is a web browsing companion that empowers you to surf the web safely and freely. Use this Toolbar to:
identify the content category for every website you visit
receive automatic content and reputation ratings of any web page
leverage reputation score to avoid sites that may have inappropriate content or risky security attributes
protect yourself from phishing sites that can steal your identity
[link](ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Gyick
őstag
Vki tud promocios kodot vmilyen virusirtóhoz?webroot volt fent de ujra kellett raknom a wint mert meghalt
minél kisseb rendszerigényű progi érdekelne[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
read-only mode on the forum
-
JoePAPES
csendes tag
Picit nézd át a programot , azért linkeltem be, ha utána néztél volna, hogy működik, akkor ezt nem kérdeznéd, az oldalon minden kérdésedre kapsz választ,Te használod a programot. tudnod kell legalább az alapokat, azt helyetted senki nem fogja megtenni.
Nem akarlak megsérteni, nem rosszindulatból mondom, de ez így van.
: Pl.: a "kutyafüle.exe"-t letilthatom akkor is, ha nem tudom, milyen IP-vel kommunikál? !!!!!!!!!!???????
A felugró ablakban ott van az IP cím, milyen program, milyen folyamatot akar elindítani és amíg nem engeded meg , addig az nem megy ki az internetre.
[ Szerkesztve ]
-
JoePAPES
csendes tag
Szia.
Igen ebben konkrét programokat (és a hozzájuk tartozó egyebeket) lehet letiltani a nettről, IP-alapú . Utólag is a szabályok közt szerkesztheted a konkrét szabályokat IP+ portok szerint is,
http://www.binisoft.org/Igen totálisan nulla kommunikációt biztosít ezeknek, semmi kiskapu !!
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
válasz JoePAPES #26669 üzenetére
Szia!
Megtetszett a Windows Firewall Control, ahogy írtál róla. Azt szeretném kérdezni, hogy ebben konkrét programokat (és a hozzájuk tartozó egyebeket) lehet letiltani a netről vagy IP-alapú vagy cím szerinti (úgy értem: www.valami.hu)? Totálisan nulla kommunikációt biztosít ezeknek, semmi kiskapu?
-
C. s.
addikt
válasz daimonion #26671 üzenetére
Köszönöm a linket, kipróbálom! Jobb, mint a WinRar? Most az van nekem.
Csábítóan hangzott, amit a jpg-tömörítésről regél, meg az is, hogy automatikusan képes megtalálni a leghatékonyabb formátumot minden adattípushoz. Pillanatnyilag ugyanis épp azzal vergődöm, hogy 1,6 TB adatot biztonságban tudjak, ami nyilvánvalóan nem fog menni 300-400 GB szabad hellyel. Nincsenek illúzióim, ebből erősen szelektálni kell, de jó volna, ha minél több beleférne. Több 100 GB-nyi kép is van közte. Nem ismerem a különféle tömörítő formátumokat, hogy melyik mikor ajánlott, így ez is kapóra jött volna. Persze egy vírust semmi nem ér meg.AtHoS:
olyan szinten beépült az XP-be
Miket művelt? Lehet, hogy ezzel érdemelte ki a "trójai, de nem vírus"-díjat?Tudna valaki ajánlani egy leírást, hogy milyen adattípust milyen formátumba lehet legkisebbre tömöríteni?
-
AtHoS
nagyúr
Én kipróbáltam a magicrar-t régebben, de olyan szinten beépült az XP-be, hogy "herótot" kaptam tőle - pedig elég toleráns vagyok szerintem - ráadásul semmi olyan extrát nem nyújtott számomra, amiért megérte használni, így egyenes következménye lett, hogy megszabadultam tőle.
read-only mode on the forum
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek? Téves riasztás vagy jobb félni...? Különösen ezzel nem tudok mit kezdeni: Trojan[PSWTool:not-a-virus]/Win32.MailPassView. Most akkor trójai vagy nem?
Ez a program a MagicRAR, ITT most ajándékba osztogatják pár napig, de nem szeretnék meglepit is kapni mellé. Csak azért írom ezt is, hátha támpontot ad a hozzáértőknek.
(És a letöltőlink.) -
JoePAPES
csendes tag
-
JoePAPES
csendes tag
Ha a Windows tűzfalát kiegészíted egy Windows Firewall Control -lal , az is egy nagyon jó megoldás, állandó felügyelet alatt lesz az internet kapcsolatod. Csak az jöhet be és ki amit Te megengedsz , Az mellett tudsz rá magyar nyelvet tenni. Én is azt használom teljes megelégedéssel , a gép terhelése egyenlő a 0-val
-
-
kisbalazs83
aktív tag
-
addikt
válasz Narxis #26656 üzenetére
"A Targethez bejáratot adó cég például egy olyan ingyenes vírusirtót használt, ami a vírusok eltávolítására alkalmas, de nem tud folyamatos védelmet nyújtani." lol
kisbalazs83: kikapcsolt uac-os win7-en is ugyanezt csinálja, nem kapcsolom be annyira nem izgat.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
blattida
nagyúr
válasz grabber #26660 üzenetére
Mint tűzfal, a win 7 sajátja is jó, az egy más kérdés, hogy a puszta tűzfalfunkciókon kívül mást nem tud, így proaktív védelem szempontjából messze nem a legjobb megoldás. Amennyiben erős védelemre van szükséged, akkor választhatsz a comodon kívül még privatefirewallt, online armort, esetleg outpost ingyenes IS-t, av nélkül.
A comodo tűzfal + avast av nem szokot problémás páros lenni, a comodo magas processzor használata elsősorban abból fakadhat, hogy mindkettejük sandboxa aktív volt és nem raktad őket egymásnál a kivételek közé ( a comodo felhő alapú av-je alapból aktív, amennyiben a defense + be van kapcsolva, így ellenőriz...).Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
addikt
Sziasztok!
Kipróbálhattam a win 8-at Avast-Comodo párossal,de úgy döntöttem megy vissz a Win7,mert ez még nem olyan jó OS számomra.Visznont a Comodo nagyon belassította a gépet.30-40%-on pörgette a procit felhasználóváltáskor stb. Pár nap után töröltem és egyből gyorsabb lett a gép.
HA visszatérek Win7-re milyen tűzfalat érdemes felraknom(gondolom a win7 tűzfalát nem érdemes használni)?Avast érdemes lecserélnem másikra vagy maradhat?
-
day2
újonc
válasz JoePAPES #26652 üzenetére
Bocsánat, hogy beletapostam lelkedbe - és hogy túlzásba is estem. Elnézést.
De javaslok valamit: ha tényleg építő hozzászólást írsz a páciensnek (és nem olyan hülyeséget, amit én) - akkor linkeld be neki a hozzászólást a 25 ezerből, vagy utalj rá, hogy mit keressen. Ez az "olvassál vissza pár oldalt, ott a megoldás" nem túl segítőkész.
Peace. -
Narxis
nagyúr
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
laslie92
senior tag
válasz JoePAPES #26652 üzenetére
Köszönöm megfogadtam a tanácsodat és feltettem a az ESET smart security 7-et Az avastnál már tuti jobb mert ami eddig a patricionál wincheteremen nem látott trójait ez felismerte és sikeresen törölni is tudtam!
Köszönöm még1xGalaxy A33 5G , Asus Tuf Gaming FX505DU, Volkswagen Passat B6 3C
-
ƵøŁĭ
veterán
Apám , itt vannak már túlbonyolítva a dolgok ..
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
motacilo
aktív tag
Ha valakinek kell tudok adni közel egy évig jó Bitdefender TS kulcsokat! Írjon PM-et! Eddig ezt használtam, de nálam win8.1 frissítés után hibákat produkált, még a szoftver újratelepítése után is. )pl. Bitdefender Agent rendszeresen leállt, nem válaszolt, a rendszer belassult)
-
JoePAPES
csendes tag
Esküszöm, ezt én nem értem, a srác megkérdezte milyen vírusirtót ajánlanánk, erre én válaszoltam, hogy ha visszaolvas akkor megtalálja a megoldást minden kérdésére , erre Te is elkezdesz a semmiről ennyit beszélni, mellesleg ezek szerint Te is elhiszed magadnak amit írsz. De !!!! , engem légyszi ne etess, ha egy kulcsot elfogad, akkor azt elfogadta és az nincs kihatással a program funkciójára. Én a részemről ezt a témát befejeztem, ennyi !!!!!!!
[ Szerkesztve ]
-
day2
újonc
válasz JoePAPES #26649 üzenetére
Azért itt több minden lehet.
- nem tudhatjuk, hogy a 103 nem kívánt dolog mi volt valójában (és hol). Találat és találat között van különbség.
- nem tudhatjuk, hogy azok okozták-e a gondot
- nem tudhatjuk, hogy ha azok okozták a gondot, akkor azért, mert háttérben futva éppen rosszat tettek
- nem tudhatjuk, hogy milyen volt az eredeti licenc (egyes, hármas, 100-as)
- nem tudhatjuk, hogy azt a licencet esetleg nem tették-e blacklistre, esetleg már 2 hónapja
- nem tudhatjuk, hogy a víruskeresők gyártói mivel kedveskednek a "nem jó fej" usereknek
- esetleg az a licenc+sw kombó nem egy tök más ország ip tartományában frissítené magát, mint ahová eredetileg szánták (láttam már ilyet, amikor el kellett magyarázni a felhasználónak, hogy ok, hogy az irodai gépe és az otthona között csak 10km a távolság, de az irodája nem magyarországi ip-vel rohangál, míg az otthona meg magyar digi-s)
- ezenkívül nem tudunk még tucatnyi egyéb dolgot (pl. a felhasználó géphasználati szokásait, egyéb nem túl legális sw-ket esetleg)
- sőt, azt sem tudjuk, hogy az adott antivir sw melyik verziója, milyen beállítással ment, esetleg nincs-e valami fent, amire háklis, bla-bla.Sajnos nagyon nehéz elmesélni idehaza embereknek, hogy munkahelyről víruskeresőt nagyon nem érdemes hazavinni; mondjuk még mindig jobb, mint crackelt-tört-kamuzott verziót felrakni.
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Ismerős gépe összeszedett vmi böngészőbe beépülő hirdetéses vírust, ami teledobálja a weboldalakat aláhúzott szövegekkel és egyéb hirdetésekkel. Pár hsz-el fentebb láttam egy ilyen megoldást erre a problémára, a AdwCleaner-t ajánlották. Az egyetlen kérdés csak az lenne h a böngészőben tárolt jelszavakat és felhasználóneveket ez megpiszkálja és kitörli, vagy csupán a kártékony dolgokkal foglalkozik? Csak mert mindenképp azt szeretné h ezek maradjanak meg. Szóval az AdwCleaner ezeket nem bántva fut le és úgy végez pucolást, vagy azokat is kiszedi?
Előre is köszi a helpet!Matthew 24:42
-
JoePAPES
csendes tag
válasz netpeti98 #26648 üzenetére
A kérdés más volt, nem megyek bele ebbe a témába, itt most írhatnák fél oldalt, amit már itt nálam okosabb emberek leírtak, vissza kell olvasni pár oldalt és a válasz ott van mindenki szeme előtt.
Nincs tokéletes vírusirtó, csak tokéletlen user (Természetesen ez rám is vonatkozik !!). Magyarul, vissza kell olvasni, és ott van a válasz is !!!
-
netpeti98
addikt
-
laslie92
senior tag
válasz micafighter #26644 üzenetére
Ez úgy volt,hogy én letöltöttem a próbát a munkahelyemen meg lemásoltam a licenszkódot így elvileg eredeti! és tényleg sose volt vele ilyen baj!
Galaxy A33 5G , Asus Tuf Gaming FX505DU, Volkswagen Passat B6 3C
-
laslie92
senior tag
Köszönöm!
Onann hogy ha lefutattatok egy vírusírtást akkor talál vírust de nem jelzi és nem is teszi karanténba abba a pillanatba ahogy megkapom! Nagyon lassú lett a gépem mindig lefagyott gondoltam lefutattatok egy vírusírtást és 103db vírust talált vagyis rossz indulatú fájlt.
A frissítés eddig mindig úgy volt ha bekapcsoltam a gépet feljött egy kis ablak,hogy a avast frissített de már nem csinálja pedig a licensz még érvényes!
-
laslie92
senior tag
Sziasztok ti jelen pillanatban melyik vírusírtót ajánlanátok?
Jelenleg az avast premiert használom de mégis be enged egy egy vírus és nem jelez és már nem is frissít mint régen!
Szeretnék valami jó vírusírtót aminek nem kell nagy gépigény és tényleg hatékony!
Ti mit ajánlanátok?
-
sanzi89
addikt
Köszi mindkettőtöknek!
Funkcionalitásban tényleg nem kellene a NOD repertoárja. Infó arról, hogy van-e frissítés, mikor volt utoljára keresés, távolról frissítés és keresés indítása, valamint az esetleges találatok összegzése. Ennyi bőven elég volna. Valószínűleg marad a Távoli asztal kisirodai környezetben az MSE-vel.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
ƵøŁĭ
veterán
Emsisoft Anti-Malware 8.1.0.40 BETA
-Random hangs during beta update – fixed.
-Minor visual glitch in scan type selection dialog – fixed.
-Bug with filenames in email notifications – fixed.
-Several potential memory corruptions and memory leaks – fixed.
-Problem with specific network shares – fixed.(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
day2
újonc
válasz sanzi89 #26629 üzenetére
Igen, gyk. fizetni kell.
A kérdés az, hogy mit is értesz központi menedzsment címszó alatt, milyen funkciókat. Az Eset remote admin bőségesen túllépi a víruskeresők adminisztrálásának témakörét. Az a kérdés, hogy olyan víruskereső, amiben integrálva van ehhez hasonló képesség, vagy olyan víruskereső, ami együtt tud működni ilyen programmal?
Az otthoni verzióknál terjed el mostanában az egyfajta remote management-ként, hogy a gyártó cég weboldalán létrehozott fiókban tudod nézni a különböző licenceidet - gépeidet, és pluszban gyártóként eltérő lehetőségeid vannak. (Pl. Avast-nál jelenleg csak különböző információkat érsz el, addig Bitdefendernél elindíthatsz az adott géphez tartozó víruskeresőnél pl. frissítést, keresést.)
Másik lehetőség, ami pl. a Kaspersky Pure-ben van, vagy a Norton 360-ban, hogy a hálózaton belüli licenc társakkal tud 1-2 dolgot elkövetni - pl. frissítik egymást (vagy valami hasonló, nem most volt olyan a gépemen); egyébként a Kaspersky is alakít mostanság a webes kezelő felületén.Igazából otthoni, magán célra, sőt, legtöbb kisebb üzleti célra ezek bőven elegendőek. Viszont úgy általában, ezek a funkciók az ingyenes verziókban nincsenek benne.
És egyébként jól írtad, amit írtál.
-
micafighter
nagyúr
válasz sanzi89 #26631 üzenetére
Fizetősböl a legtöbbnél van központi menedzsment. 20-30 gépre nem tudok ingyenes megoldást központi menedzsmenttel, de hátha valamelyik másik kolega itt tud. Üzleti környezetbe egyébként sok cégnek van külön üzleti terméke, ami a központi menedzsmentben jobb, mint egy sima otthoni verzió, mert ugye üzleti környezetben jóval több gép is lehet mint otthoni környezetben. A promókat érdemes egyébként figyelni, AVG, Bitdefender, Webroot, ezekből szinte mindig van valami promó és központi menedzsmentük is van.
-
Qasam
aktív tag
-
sanzi89
addikt
Igazából elméleti a kérdés. Otthonra se ártana (8 gép), de sokszor kérnek tanácsot ismerősök kisirodai környezetben (max 20-30 gép), és nem tudok igazán ajánlani nekik semmit a NOD-on kívül, de az meg elég húzás árú.
-
sanzi89
addikt
Van-e valamilyen ingyenes vírusirtó megoldás, ami rendelkezik központi menedzselési képességgel? Mint az ESET Remote Administrator. Jelenleg a gépeken ingyenes Microsoft Security Essentials fut, ami igazából elég. Vagy ilyen funkciót felejtsek el, a kényelemért, nagyobb hatékonyságért már fizetni kell?
-
tankal
tag
Sziasztok!
Újabban a gép indításakor "A Windows indítása" feliratnál előjön a microsoft logó és gondolkodik egy percet a gép mire előjön az üdvözöljük felirat (Win 7 64-bit,CIS) Nem tudom ez valami vírus lehet vagy újra kell rakni a wint?A CIS nem talál semmit a Mbam sem hozzáteszem kb az után kezdte miután bekapcsoltam a CIS ben a HIPS-et -
wandam
csendes tag
Köszönöm a segítséget, az Adwcleaner leszedte
-
micafighter
nagyúr
válasz wandam #26624 üzenetére
Ez direkt böngészők takarítására van, ingyenes, és itt már több kolegának is segített: AdwCleaner
[ Szerkesztve ]
-
wandam
csendes tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám. Chrome bővítményeibe fészkélte be magát valami malware amit nem tudok eltávolítani. A googleba nem találtam ehhez kapcsolódó találatot, valószínűleg még friss szüleményt nyaltam be. Avastot használok, nem segített a teljes rendszervizsgálat. A malware neve pedig:
UTubeNoAdos
ha bárkinek van valami tippje, ötlete szívesen hallgatom!
-
zed01
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #26622 üzenetére
Beírtam azt amit mondtál és tulajdonképpen semmi nem változott. Most így néz ki a hálózati térkép:
sudo ifconfig -a
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:24:1d:73:2d:4d
inet6 addr: fe80::224:1dff:fe73:2d4d/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:176921 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:145212 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:192398738 (192.3 MB) TX bytes:128945970 (128.9 MB)
Interrupt:43 Base address:0x2000
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:644 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:644 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:55238 (55.2 KB) TX bytes:55238 (55.2 KB)
ppp0 Link encap:Point-to-Point Protocol
inet addr:188.143.89.146 P-t-P:10.0.0.1 Mask:255.255.255.255
UP POINTOPOINT RUNNING NOARP MULTICAST MTU:1492 Metric:1
RX packets:228 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:232 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:3
RX bytes:83782 (83.7 KB) TX bytes:39174 (39.1 KB)
ppp1 Link encap:Point-to-Point Protocol
inet addr:10.4.1.34 P-t-P:10.4.1.2 Mask:255.255.255.255
UP POINTOPOINT RUNNING NOARP MULTICAST MTU:1400 Metric:1
RX packets:90 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:48 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:18005 (18.0 KB) TX bytes:3941 (3.9 KB)
vmnet1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:50:56:c0:00:01
inet addr:192.168.245.1 Bcast:192.168.245.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::250:56ff:fec0:1/64 Scope:Link
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:106 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)
vmnet8 Link encap:Ethernet HWaddr 00:50:56:c0:00:08
inet addr:192.168.164.1 Bcast:192.168.164.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::250:56ff:fec0:8/64 Scope:Link
TX packets:104 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)Nem lehetne valahogy kitörölni a pp0-át és újra felépíteni? Az ubuntus topicban büntiben vagyok, nem tudok hozzászólni, csak a privátot engedi. Ha lennél olyan szíves hogy feltennéd helyettem a kérdést, a hálám örökké üldözni fug.
[ Szerkesztve ]
“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
félisten
1. OK (azt most nem fejtem ki, mi az a NAT)
2. a DIGI-hez mindig is PPPoE azonosítás tartozott, és dinamikus IP (külön kell fizetni a statikus IP-ért) szóval ezen ne meditálj (tiltsd le, akkor így: ifconfig ppp0 down)Tényleg elnézésed kérem , de szvsz ez nem a Te területed. Ha rám hallgatsz, akkor ezen nincs mit aggódni...
Ettől függetlenül, itt is kérdezz rá: [link]
Van itt értelmes "versenyző" is, korrekt módon fog válaszolni.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
zed01
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #26614 üzenetére
Köszi a választ!
1. Nem vmWare alól megy a linux, csak a vmWare fel van telepítve.
2. Nem tudom mit jelent az a szó hogy NAT-olva van-e, de a vmWare-re telepített XP működik.
3. DIGI-s netem van, de akkor sem értem hogy a Linux Mint miért PPTP-nek nézi a DIGI-s előfizetést.Amúgy a terminal ezt írta ki:
sudo ifdown ppp0
[sudo] password for neo:
ifdown: interface ppp0 not configuredNem engedte letiltani akkor sem ha rá voltam csatlakozva az internetre és akkor sem ha nem.
“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
pilgrim108
csendes tag
Nagyon köszönöm a segítséget, kipróbálom mindkettőt
-
Qasam
aktív tag
válasz pilgrim108 #26617 üzenetére
Egy ilyen gépen mindkettő megvan már. Csatlakozom az előttem szólóhoz, próbáld ki őket, bármelyiket is választod nem jársz rosszul.
-
micafighter
nagyúr
válasz pilgrim108 #26617 üzenetére
Rendszervisszaállítási pontot mindenképp csinálj, mielőtt kipróbálod őket
-
pilgrim108
csendes tag
Magyar nyelv nem fontos, a gépem 2 GB ram, 2,2 Dual, Windows 8.1...
-
Qasam
aktív tag
válasz pilgrim108 #26615 üzenetére
Szia!
A Bitdefendernek kisebb a gépigénye. Hogy melyiket érdemes? Próbáld ki őket és döntsd el te valamilyen szempont alapján (géped erőssége, megjelenés, magyar nyelv fontos-e stb.) -
pilgrim108
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a Kaspersky-t vagy a Bitdefendert érdemesebb inkább telepíteni? Melyiknek nagyobb a gépigénye?
-
félisten
1. VmWare alól megy a Linux?
2. Ha igen, akkor NAT-olva van a virtuális hálókari?
3. Ha az 1.-2. pont igaz, akkor ppp0 az a netszolgáltatod lesz (ránézésre DIGI-nek tűnik) és törölni sem lehet (vagy ha mégis, akkor nem igazán tudom mi történne, valszeg net-nek annyi). Törlés helyett inkább tiltsd le (már ha engedi) és meglátod mi fog törpénni: sudo ifdown ppp0 (újra engedélyezéshez meg: sudo ifup ppp0)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
zed01
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, de azért itt is megpróbálom.
linuxot használok, pontosabban linux mintet, ami az ubuntu deriváltja. Előfizetője vagyok egy point to point VPN-nek és az ifconcig -a furcsa dolgokat mutat Nem egy PPT eszközt mutat, hanem kettőt és a kettőból az egyik random ip címmel működik tehát mindig más. Így néz ki:
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:24:1d:73:2d:4d
inet6 addr: fe80::224:1dff:fe73:2d4d/64 Scope:Link
RX packets:65794 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:51123 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:62978810 (62.9 MB) TX bytes:36341192 (36.3 MB)
Interrupt:43 Base address:0x2000
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:70716 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:70716 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:5485069 (5.4 MB) TX bytes:5485069 (5.4 MB)
ppp0 Link encap:Point-to-Point Protocol
inet addr:94.21.80.175 P-t-P:10.0.0.1 Mask:255.255.255.255
UP POINTOPOINT RUNNING NOARP MULTICAST MTU:1492 Metric:1
RX packets:65583 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:50891 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:61518958 (61.5 MB) TX bytes:35207875 (35.2 MB)
ppp1 Link encap:Point-to-Point Protocol
inet addr:10.4.1.35 P-t-P:10.4.1.2 Mask:255.255.255.255
UP POINTOPOINT RUNNING NOARP MULTICAST MTU:1400 Metric:1
RX packets:64666 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:38955 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:58819337 (58.8 MB) TX bytes:33202319 (33.2 MB)
vmnet1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:50:56:c0:00:01
inet addr:192.168.245.1 Bcast:192.168.245.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::250:56ff:fec0:1/64 Scope:Link
TX packets:175 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)
vmnet8 Link encap:Ethernet HWaddr 00:50:56:c0:00:08
inet addr:192.168.164.1 Bcast:192.168.164.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::250:56ff:fec0:8/64 Scope:Link
TX packets:177 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)Az elsővel nincs baj, az az ethernet kártyáé. A másodokkal sincs baj. Viszont a harmasik a ppp0, 10.0.0.1 hardveres ipről még csak nem is hallott a vpn szolgááltatom és ezen a ponton van állandóan másik ip. Ezt szeretném letiltani. a ppp0-át letiltani az iptablesből, vagy ami még jobb lenne hogy tudnám törölni végérvényesen? A ppp1 a normál vpn szolgáltatóm, a többi a vmwarehez tartozik. Valaki használja a vpn-emet. Tudtok segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
kondás
tag
Meg tudnátok mondani ezeket a 2 betűs könyvtárakat vírus hozza létre? Bennük .file kiterjesztésű fájlok vannak. Mindig letörlöm mindet , de pár nap múlva megint létrejönnek
Avg, Bitdefender nem találnak semmit.
[link] -
-
addikt
Üdv!
Érdeklődnék azoktól, akik mélyen beásták magukat a vírusírtók rejtelmeibe, hogy az ESET-nél a trialos verzióból milyen funkciók hiányoznak, a fizetőshöz képest?"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz Visormail #26604 üzenetére
Nálam W7 SP1X64-en ezt csinálja...Úgy vettem észre ezt, hogy az egyik folyamat Properties->Image fül-Autostart Location-nál lévő Explore gombbal nem tudja megnyitni a regedit-et, és kiírja hogy csak ha Rendszergazdaként van indítva a program. Akkor viszont "JSON object could not be decoded" van írva minden folyamatnál. Akkor jutott eszembe hogy írtad azt múltkor és talán ez a megoldás.
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
törölt tag
Üdv urak hölgyek
Teszek egy pöttyöt, hogy vissza leljek
. -
addikt
válasz kisbalazs83 #26603 üzenetére
Hát kösz, valóban mindent total commanderből indítok ami kompatibilitásnál rendszergazdakéntre van állítva, a w8.1 kikapcsolt uac mellett is jelen lévő korlátozásait elkerülendő. Viszont most elindítottam simán sajátgépből és így is ugyanazt írja, mondjuk olyat nem is hallottam még hogy egy programnak az lenne a baja ha túl sok joga van.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
mrszitya
senior tag
Kaspersky sosem lehet utolsó egy ilyen tesztben, de mivel germán laborról van szó, az Avira sem, sőt...
A németek majd' minden saját alkotásukat szentként tisztelik (ld. Golf) - csak nehogy kiderüljön a turpisság (ld. ADAC), a Kasperskynek meg az Esethez hasonlóan jó a marketingosztálya (de ő legalább tényleg szokott fejleszteni is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Jövedelem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vicces videók
- Filmvilág
- Házimozi haladó szinten
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest