Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon #721 üzenetére
Hát igen, a simában én is mindenkinek hadat üzentem, és leszartam, az ultimate AI-ban viszont próbáltam ésszel játszani, és mindig a lehető legkevesebb néppel hadban állni, jóban lenni a pápával, így körönként csak kereskedelemből 75K arany folyik be, plusz olykor 10K fölötti összeg a kereskedőkből (merchant trade). Te ettől elestél, szóval mással kell pótolnod... Így még egy darabig legalább nehéz lesz számodra a játék
-
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon #719 üzenetére
Pl városokban csak militiák legyenek (mindig a lehető legfejlettebb) és mindig pont annyi hogy annyit tartson el a város... ha valami veszély van, akkor 2-3 városból egyesíted a seregeket, és pillanatok alatt ütős had jön össze, és szinte semmibe nem kerül... én a vár-seregeket csak akkor használom ha már tényleg rengeteg pénzem van, vagy nagyon megszorulok haderő-ileg. Vagy ott vannak a keresztesek, azt is eltartja a város, viszont a legerősebb egység... esetleg kereskedő-lovasok, azok is eléggé jók...
Ha meg vagy szorulva, akkor érdemes mindig portyázgatni, lehetőleg a pápa ellenségei felé, és fogjul ejteni minél több emberét, váltságdíjat követelve... néha, ha csak 5ből kétszer is fogadja el, az az 1-2-300 arany is jól tud jönni, több mint a semmi... plusz elsőként mindig a termelő épületeket építsd meg: farm, bánya. Piacot csak akkor, ha sok néppel vagy békében, meg kereskedelmi szövetségben, nekem a legtöbb bevételem a piacokból van, de csak azért mert szinte senkivel nem állok hadban. Arra neked szvsz nem szabad építeni. Utána mindig a lehető legolcsóbb épületet építsd, azok általában fokozzák a lakosság létszámát meg jólétet, ami pedig a bevételeket fokozza, és mivel olcsó épületekkel kezdesz, ezért spórolsz is.Akkor végső esetben el is adhatsz 1-1 provinciát: pl ami nem hoz annyi jövedelmet, vagy sokba kerül fenntartani, lázadozik, stb... neutralnak vagy szövetségesnek el lehet adni, bár én inkább venni szoktam
Sok sikert
-
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon #717 üzenetére
Azzal lehet jól spórolni
1200-as években én már sosem voltam 100K alatt, csak az első 60-70 körben volt pénzhiányom, valamit nem jól csinálsz, szervezd át a hadsereged, azzal lehet mindig a legtöbbet spórolni....
-
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon #701 üzenetére
Mivel én vagyok a pápa már legalább 100 éve, ezért nem is valószínű hogy fognak
De a simában azzal szenvedtem, hogy mivel sosem érik el a célt, ezért sosem ér véget, és mivel sosem ér véget, ezért sosem fogadnak vissza az egyházba... patthelyzet... de ultimate AI-ban ilyen nincs szerencsére, mármint ha egy keresztes hadjárat/jihad minden résztvevőjét elverik, akkor megszűnik létezni, nem csak akkor, ha elérte a célját.Amúgy egy dolog van amit nem értek...
A királyom, trónörökösként 2 keresztes hadjáratban is részt vett, a végére már maxon volt a chivarity-je, és mindenki imádta, majd megválasztották királynak, megint részt vett egy keresztes hadjáratba, és ott kezdődött az, hogy elkezdte elveszíteni a lovagiasságát, sőt most jutott el odáig, hogy 1 híján maxon van a dreadje, pedig nem vérengzek vele, meg ilyesmi (igaz, automata csatán nemigazán tudom ellenőrizni, mit csinál...) és most már a Lord of Terror jelzőt kapta, ahhoz képest, hogy előtte Bastion of Chivarity, később The Crusaider volt.... átállt a sötét oldalra
És nem tudom miért? -
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon #698 üzenetére
Generálisnak (ultimate AI-ban) 15 lovasa van, családtagnak asszem húsz, örökösnek 25, királynak harminc, és erre én úgy tapasztaltam, hogy rá jönnek még a kapcsolatok (pl ha mercenary capitain, vagy hospitellar knight, vagy veteran varrior, shield/sword bearer, stb...) Legalábbis szerintem nekem ezért voltak olyan karaktereim, hogy 22 lovasa volt mindig, meg hasonlók...
Én nem szoktam gyilkosokat használni, kivéve ha olyanom van, de akkor csinálok vagy 6ot (többet is csak azokat nem használom, őrzik a városokat) de az a hat rövid időn belül max csillagos lesz, és azokat szétküldöm mindenfelé...
-
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon #693 üzenetére
ezért fejlesztem fel még trónra jutás előtt a lehetséges örökösöket 9 csillagra, és adom alájuk a leges legjobb egységeket... kell vga
-
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon #686 üzenetére
Nem lehetetlen, mondtam, hol játok
Amúgy két kör alatt elfoglaltam Iasit, Zágrábot, Sofiát és Bukarestet, te nem tudom minek húzod az időt?
És ki lehet mászni, csak megszorítások kellenek: NO építkezés, seregben csak azokat tartsd meg amiket ingyen eltartanak a városok, vagy amik olcsón fenntarthatók, portyázz, és lehetőleg kerüld a háborúzást ellenséges nagyhatalmakkalNekem még a kb 70-80adik körben is volt olyan hogy -1000-rel játszottam, következő körben meg a hatásos átcsoportosítások miatt már 30K-m volt (igaz akkor már enyém volt majdnem az egész közel-kelet, de el is kellett jutni odáig...)
Mondom: Ultimate AI easyn kb olyan lehet mint a sima Very Hardon. Én mivel csak ki akartam próbálni, ezért mediumon kezdtem el, és sok meglepetést szerzett... de a 100adik kör után már így is uncsi, majd ha már meglesz az előrehozott érettségim, nekikezdek very hardon is magyarokkal (nehéz nép alapon is).
-
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon #682 üzenetére
HEHEHEEEHEHEHEEEEEHEHEHEEEE!
Én szóltam.
Most járok a magyarokkal, Ultimate AI-ben ott, hogy kb 5-6 kör alatt nulláztam be a mongolokat, anélkül, hogy megerőltettem volna magam... ja de hát láttad, a linkelt képen látszik a térkép is, hogy mekkora kiterjedésű a birodalmam... azóta persze már nagyobb, mert enyém bécs is -
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon #668 üzenetére
Igen?
Azokkal a népekkel lehetsz, amiket már kiírtottál? Más meg azt mondta, hogy amint nyertél valamelyik néppel, a többi is elérhetővé válik... de most hogy mondod... annó az angolokkal elimináltam a skótokat, majd elkezdtem tutoriálozni, majd mikor új játékot akartam kezdeni, az egyetlen új elérhető nép a skót volt... érdekes szisztéma -
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon #663 üzenetére
ajaj, a magyarok amúgy is nehezebb nép, főleg ultimate AI-ban. Asszem te mondtad hogy feltetted, ott nyomd magyarokkal, mindent very hardon, és ha túléled az első 50 kört, akkor gratula
Onnantól viszont megint nagyon uncsi/könnyű lesz. -
regent
aktív tag
válasz
don pardon #659 üzenetére
Azért a kiátkozásnak több következménye kellene hogy legyen, pl. a szövetségesek felbontják a szövetséget, a szomszéd népek úgy gondolják, hogy pont most érett meg az idöö elfoglalni egy városod (mindannyian egyszerre) stb...
Azt nem tudom, hogy el lehet-e érni valahogy a pápánál, hogy egy rivális államot kiátkozzon, szabaddá téve az utat a hódításhoz? Van ilyen opció esetleg , mikor a pápával beszél a diplomata? Hogy kiátkozni egy frakciót? -
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon #657 üzenetére
pedig ott kell, azt a sort kell kitörölni, és akkor évszámot ír körök helyett, ha neked nem akkor nem értem mi a hiba, nekem működött
Meg be lehet állítani a kör hosszúságát is... ja meg Ultimate AI-ben eleve években mérte nekem, nem körökben.
Pápai állam kiírtása az egyben megoldotta a kérdést, de a kettőben még nemigen próbálkoztam ezzel, viszont ha kiátkoz sincs túl nagy gáz, kb 20%-kal emelkedik a lázadás valószínűsége (elégedetlenség) a főként keresztény városokban, illetve néha indíthatnak ellened keresztes hadjáratokat, és ha tartósan ki vagy átkozva, akkor megjelenhet pár inkvizítor, de olyan egetrengető kárt nem tudnak tenni szerintem, inkább csak idegesítő...
Szerk.: na elimináltam a mondolokat, csak két kör és két sereg kellett az 5 fullos mongol had likvidálására, nem volt nagy szám, és a végén ki is írta, hogy faction eliminated, szóval kicsit csalódtam, 1217-re már nem maradt egy sem, pedig 1211-ben jöttek meg... Most megvásároltam bécset (bribe) és készülök hadat üzenni a németeknek, ők a második legnagyobb hatalom (katonailag) utánam, és néha ha sok egységet szerelek le, mert minek, akkor méh utól is érnek 1-1 körre
A pápa amúgy is hol eliminálja hol visszaveszi őket, szóval nem hiszem hogy egy ejnye-bejnyénél többet kapnék miattuk... sajnos pont most fogadták őket vissza, meg kellene várni hogy ők üzenjenek hadat...
Pedig már többször is kért a pápa (! ) hogy blokkoljam egy-egy kikötőjüket, csak akkor még nem akartam beavatkozni a közel keleti helyzetek miatt -
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon #647 üzenetére
A világon a legjobb és legrosszabb dolgokat is magyarok csinálták, ezen ne lepődj meg
Pl: atombomba, számítógép... a jóra most nem jut eszembe példa
-
don pardon
aktív tag
válasz
don pardon #646 üzenetére
közben megtaláltam
a twonline-nál fennvan, magyarok csinálták -
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon #644 üzenetére
Ha rákattintasz a címerre ott a homokóra közelében, akkor kiírja, hanyadik körben jársz, és mennyi van még hátra, aztán abból ahogy érzed. Az Ultimate AI-ban szerintem bőven sok, mivel nekem most valahol a 110-edik körben van vagy 30 régióm, és most már pénzem is van dögivel, szóval ha nem akarnám annyira megvárni amerika felfedezését, meg a mongolokat, akkor egykettőre befejezhetném már
Meg mondjuk én szeretem elhúzni jó sokáig az időt, mert nem az a lényeg hogy minél hamarabb túllegyek rajta, hanem hogy minél tovább kiélvezhessem a játékot, nem?
Meg ha épp nincs quest, akkor saját magamnak találok ki, pl hogy a király még trónra kerülése előtt legyen 9 csillagos, vagy segítsek a szövetségesemnek (lengyelek, ugyanis Ultimate AI-ben nincs árulás) vagy pl a térkép különböző, egymástól távoli pontjain gyarmatokat hozok létre, stb...
Ja igen, ebben a modban már van értelme a kereskedőknek! 1-1 kereskedőm egyedül is elhoz kb 5-6-akár 700 aranyat is, ha csak 5 csillagos, akkor is, szóval csak a kereskedők hoznak körönként 3500 arany körüli összeget...
Multiplayer mód asszem van benne, de az szerintem két külön gépről működik, nem heroes stílusban egy gépről körönként külön-külön játszódik.
-
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon #642 üzenetére
Sőt, nekem most úgy nézett ki hogy a 20 célpontból 9 német, 9 francia 1 török és 1 egyiptomi város volt... a pápa nem szereti a kiátkozott népeket
Ja igen, éppen én vagyok a pápa, már a második pápámat választották meg, de igazából nem jelent semmit, annyi, hogy mikor megválasztják az új pápát, és az a te országodból való, akkor maxra ugrik a keresztek száma, de ugyanúgy kiátkozhat stb...És be lehet állítani azt is, hogy te legyél a pápai állammal (magával az országgal) de akkor nem működnek a keresztes hadjáratok.
-
regent
aktív tag
válasz
don pardon #637 üzenetére
Hogy felpörgött a topic. Anno én a Rome-nál vezettem naplót a játékomról, srcreenshotokkal meg mindennel ahogy kell. Sajnos csak offline van meg, úgyhogy valószinüütlen, hogy megosztom, de akkor jól szórakoztam míg játszottam. Azt hiszem munkanéküli voltam, kicsit túl sok szabadidöövel.
-
Gabás
addikt
válasz
don pardon #635 üzenetére
menet közben nem lehet
képekre pedig: [link] -
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon #633 üzenetére
Nálam alapon gyorsan terjeszkedtek, csak elvétve maradt 1-2 lázadó város, de azoknál olyan hatalmas volt a helyőrség, hogy én is csak kb 3madjára tudtam elfoglalni (valszeg már elfoglalták, és fellázadtak ellenük keményen, mert egészen fejlesztett volt ahhoz képest...)
Szóval az AI-nak külön van save mappája? Na majd letesztelem akkor a régi mentést is...
-
Gabás
addikt
válasz
don pardon #631 üzenetére
a kémek lázítanak (mindig, ha nem a saját városodban vannak), ahogy a papok is, az utóbbiak viszont csak akkor, ha ahol térítenek, más az államvallás. 70% fölött már elég esélyesen elzavarják a helyőrséget
mod/patch telepítésekor érdemes új kampányt kezdeni akkor is, ha a mentés működik, mivel nem biztos, hogy minden változtatás működni fog abban -
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon #629 üzenetére
Hogy érted azt hogy folytattad?
Nekem egyetlen mentésemet sem látja....
És ilyen módon lázítani nem valószínű hogy sikerülni fog... nekem még egyáltalán nem sikerült várost fellázítani, pedig beküldtem 6 kémet, évekig ott voltak, közben bérgyilkosokkal folyamatosan terrorizáltam őket, sereg alig volt benn, látszott hogy az elégedettség kb 40%, de sosem lázadtak fel
Papokkal nem próbálkoztam, de valszeg így azok sem járnának sikerrel, ez valami bug lehet, nálam kevesebbért is fellázadtak...
-
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon #620 üzenetére
két opció van: vagy az AI-t teszi fel magában, vagy az AI-t és a "németítést". Pipát kiszedni, és ennyi.
Az alter link nekem működött... Viszont a patch meg nem jött le normálisan, elcsesződött az egész, elment rá fél óra, ideges vagyok, és mennem is kellene mert holnap koránkelés... szóval torrenten is rákerestem, aztán majd holnapra lejön, jó8 all. -
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon #618 üzenetére
Leírtam, hogy ott van az alternatív link, közvetlenül a legfelső alatt... de előbb patch kell hozzá. És német akkor, ha úgy telepíted. Telepítésnél valóban ott a pipa, hogy német nyelv, de egyszerűen csak ki kell szedni egy kattintással, és angol marad.
2 perc és lejön az 1.2-es patch, az még megkavarja a dolgokat, úgy érzem
Lol, lejött, vagyis 100%-nál áll és azt írja, pár másodperc van hátra... mindezt már 4 perce... -.-
Na most már kiírta hogy sikertelen... végülis mi az a röpke fél óra, a legvégén kiírja hogy elcseszte
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz
don pardon #611 üzenetére
Keresztes háborúhoz csak csatlakozhatsz, ha a pápa meghirdeti. A pápa viszont akkor hirdeti csak meg, ha valaki kéri rá. Ez a valaki vagy egy másik ország, vagy te lehetsz. Te viszont csak akkor kérheted meg a pápát, ha nagyon szeret.
-
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon #611 üzenetére
Egy hadvezér(családtag), és mellette legalább kilenc egységnek kell lennie, hogy utána jobbklikkel rákattintva alul elérhetővé váljon a "join to crusaide" gomb.
A papok valóban fontosak, és ha a pápa kiátkoz, akkor szívás van, ugyanis az alapon 10-20% elégedetlenséget eredményez minden egyes városban... Akkor átkoz ki, ha egyetlen questjét sem teljesíted, illetve ha sok keresztény vért ontasz.
Gabás: ultimate AI? Azt jelenti hogy alapon is sokkal okosabb lesz, szóval mondjuk reálisabban próbál szövetséget/békét ajánlani, ügyesebben vezeti a seregeket, automata csatákat jobban játszik le, vagy csak a szövetségeket nem szegi meg olyan hamar?
Újra kell kezdeni a játékot, ha feltettem, vagy onnan folytathatom, ahonnan akarom?
-
Csiborbogár
őstag
válasz
don pardon #609 üzenetére
Ha kersztény néppel vagy, akkor a papok keresztény hitre térítik az embereket az elfoglalt, vagy már a kezeden lévő területeken.
Ezáltal csökkentve az elégedetlenséget, ami általában lázadáshoz vezet, ha egy bizonyos szint alá csökken a te keresztény tartományodnak a kersztény hittel elők száma.
Ez releváns az ortodox, és más vallásokra is.
Minél többen vallják egy tartományban a te hitedet, annál jobb az elégedettség, és min él nagyobb az elégedettség, annál több adót vethetsz ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest