Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözöllek Síkjáró (Planeswalker) a Magic the Gathering: Arena topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dobi 562
addikt
válasz 0karmacoma0 #500 üzenetére
Majd meseld el mik a tapasztalatok vele! Jo latni, hogy Angrath is helyett kapott vegre egy kompetetiv deck-ben. 2 copy-val futtattam az elozo szezonban a Grixis Discard deck-em.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz Dobi 562 #501 üzenetére
Játszottam vele pár órát. Eléggé bad runom volt, vagy 5 meccsen voltak managondjaim, de kifejezetten tetszik a deck. Az első két meccs Bo1 volt, mind a kettő WW ellen, egyiket behúztam annak ellenére, hogy két körre beragadtam 2 manára, a másikon álomhúzása volt az ellenfélnek és esélyem se volt.
Váltottam Bo3-ra. Ott az első kettő meccs Wr Nexus ellen volt, sajnos egyik meccsen se húztam be a sideboarra rakott anticontrol-antinexus lapokat, így is nagyon szoros vereségek lettek. Utána sikerült pár élvezetes meccset is játszanom. Az biztos, hogy Bo3-ra van kitalálva ez a deck. Minden ellen át lehet variálni, és nincs hátul nagyon semmi ellen. Ami érdekes a deckben, hogy szét se ver semmit. Minden meccs körömrágós, agyalós, számolgatós küzdelem. Több olyan párharcom volt, ahol 2-1-re nyertem 2-3 maradék élettel. Az egyik ilyen mirror volt, ami zseniálisan jó meccs lett, hatalmas fordulatokkal.
Amiben nem vagyok biztos azok a Freebooterek. Álom esetben kikapnak egy leszedést, és aktiválják a 3 manás Mayhemeket, de első meccs után általában ez a 6 lap kerül ki először a deckből. Karn nagyon jól működik benne, Angrath meg meccsnyerő lap. Indokoltnak érzem a 3-at. Fura, hogy ilyen sokáig nem volt a metában nagyon erősnek tűnik. Sultai ellen favoritnak tűnik, ha nem futtat Tyrantet. Ha van akkor nehéz megoldani, mert olyan őrült erős boardom szinte soha nem volt. Összességében megérte ezt a 7 piros wildcardot, az Esper midrange mellett ez eddig a legszórakoztatóbb deckem.
Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters
-
Dobi 562
addikt
válasz 0karmacoma0 #502 üzenetére
Koszi a reszletes beszamolot! En is osszeraktam de sajnos egyenlore csak BO1-re van idom, quick play-ben azert eleg jo ott is. Ladderezni nem merem vinni a sok aggro ellen.
---------------------------------------------------------------------------------------
Superfriends fun-deck. 4-et en raktam ki, Ral-t pedig elloptam.Erdekesseg: hetvegen elovettem a sokat gyogyulos Esper control deck-emet hogy szivassam kicsit a monored playereket de zsinorban ketszer gates ellen mentem es nyertem is. Eleg volt kidobalni a Gate Colossusokat a graveyardbol es nem maradt wincon-juk.
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
válasz Dobi 562 #503 üzenetére
lehet én vagyok a balfasz , de emlékeim szerint a gate colossusos pakli ellen még nem tudtam nyerni miután hibába vagyok tele lapokkal ami leszedi az ellenfél lapját, ha egyszer vissza tudja hozni graveyardból
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
Dobi 562
addikt
válasz zalman90 #504 üzenetére
Peldaul Kaya a 3 manas Planeswalker is kidobja (exile) a graveyardbol a Colossusokat vagy Consacrate/Consume instant spell 2 manaert. Ethereal Absolutionnel szinten ki tudod szedni oket. Vagy csak siman Vraska Contempt, esetleg Ixalan Binding.
Kieg.: mikor aggro-val kerultem szembe Gates deck-el akkor engem is legyalultak. Gates Ablaze jo kis spell, lesopri meg a nagy lenyeket is.
[ Szerkesztve ]
-
0karmacoma0
senior tag
Szóba került, hogy hová tűnt a monored. Pont most volt a Mythic bajnokásgon két Sultai vs. Monored meccs, és a Hydrok annyira elmozdítják a meccset a lesz-e Walker időben pénzföldobástól, hogy rossz volt nézni. Nyilván tudna rosszul húzni a Sultai, de kifejezetten rosszul nézett ki monored jó játékosok ellen. A volt világbajnok Domingez annyira szépen játszott körbe 2 Chainwhirlert, hogy öröm volt nézni.
Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters
-
Dobi 562
addikt
válasz 0karmacoma0 #508 üzenetére
Itt is van a Pro Tour Cleveland Mythic Championship top 8 deck-je.
8-bol 3 Monoblue aggro. Izzet Phoenix visszatert. Monored green splash-al beharcolta magat. Esper control es Simic Nexus is befert top 8-ba.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz Dobi 562 #509 üzenetére
Pont néztem én is. Fele decktől alaphangon hányok. Viszont mikor láttam, hogy LSV Izzet Phoenix decket hozott, gyors összedobáltam egyet tegnap este, és valami 12-4et mentem vele azóta. Valahogy jól fekszik a metába. Monobluenak kellemetlen matchup, mert 1-2 manás cantrippeket kéne counterelnie, Sultai midrange-et elég gyakran legyorsulja, Fehér meg vörös aggro ellen, meg meglepően jól matchel. Ez volt az első tier 1 környéki deck amit anno összeraktam arénában, de valahogy még mindig ez a kedvencem. Ha kint van a goblin, akkor egészen abnormális köröket lehet összehozni, és 15-20 dmg-t az asztalra rakni egy pillanat alatt. Vargas deckjéből a a melodyt vettem át, és azt kell mondjam elég okos tech. Én egy Blink-et raktam még bele, az is jól jön eltakarítani az akadályokat, vagy visszatenni valami felpumpált szörnyűséget.
-
Dobi 562
addikt
válasz 0karmacoma0 #510 üzenetére
En az Esper control-t raktam ossze mert volt hozza minden lapom.
Monoblue-val sosem fogok jatszani, nexus-al sem.
Phoenix deck-hez kene 2 Arclight, de majd ha lesz lehet kiprobalom. Ugysem fognak meg egy darabig kirotalodni a Ravnica lapok.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz Dobi 562 #512 üzenetére
A monoblue élvezetes matchupja a mirror. Azt pl jó volt nézni a negyeddöntőben. Az tuti, hogy iszonyú erős most, és baromi szar játszani ellene. Őszig kell kibírni, aztán a kulcslapjai kb fele kirotál. Azért van 2-3 Tier 1 deck ami jó ellene, főleg a piros szín bántja.
-
Dobi 562
addikt
Monoredet nem szeretem, Phoenix-bol meg 2 Phoenix hianyzik es nincs wild card-om.
-------------------------------------------------------------------------------
Superfriends deck-ek nagyon jok tudnak lenni ha hagyjak kibontakozni oket. Az ellenfel Jeskai control-t jatszott Teferivel es Ral-al, az en Teferim tobb baratjat hozta a buliba. -
Dobi 562
addikt
Meta snapshot:
-
Dobi 562
addikt
Kis update:
ladderen boros weenie ellen is szeret vesziteni a monoblue aggro.
-
Dobi 562
addikt
Mi ujsag, toljatok meg a Magic-et?
Elkezdtem BO3-at jatszani, nagyon tetszik. Persze a sideboard-olast meg tanulom de sokkal erdekesebb igy a jatek. Sokkal tobbet lehet taktikazni es altalaban az ellenfel sem aggro aki agyonveri a midrange vagy control deck-et 3-4 kor alatt.
Mentem parat Rakdos midrange-el de az nem jott be. Dimir midrange es Grixis discard control az amivel szeretek.
Remelem Bolas-t nem fogja a Gatewatch legyozni (vegleg) a War of the Spark alatt. Egyik kedvenc Planeswalkerem a jelenlegi standardban.
-
Dobi 562
addikt
Wilderness Reclamation...Mi a velemenyetek rola? Szerintem BO3-ban teljesen broken az a kartya... Ha lerakta az ellenfel akkor kb lehet is feladni a meccset.
-
itldj
aktív tag
válasz Dobi 562 #521 üzenetére
Kicsit kihalt a topic, vagy mindenki játszik, vagy már mindenki itthagyta a játékot.
Szerintem a wilderness res-nek is megvan a helye a metában, mint ahogy Teferinek, meg a nexusnak is, csak utóbbi esetében túl hangos volt a reddit tömeg. (Ami szerintem abszolút nem reprezentatív minta, a sok rinyáló vérpistike miatt, aki már a ki nevet a végénben is felborította a táblát ha nem dobott mindig hatost.)
A jelenlegi készletben annyi enchantment hate van, hogy kb minden színben tudsz techelni rá.Ami kicsit jobban zavar, hogy QC-ben lassan 40% mirror jön szembe és így nem lehet "haladni" a "kedvenc" monored deckemmel (Smorc-Smorc).
Mivel kezd alakulni a lapkészlet és 2-3 rare landet kipótolva össze tudtam rakni 2-3-4 szimpatikus Bo3 decket, szinte már csak ott játszok, mivel előző ravnicában összeraktam a golgarit, így "evidens" volt a sultai, izzet phoenix / drakes.
Még egy eszter kontrollt meg egy angrathos rakdos midranget szertenék kipróbálni, de oda hiányzik 4-6 mythix meg rare wc.
-
0karmacoma0
senior tag
Én csak a minimumot csinálom és gyűjtöm a goldot a következő kiegre. Sajnos a deckek amiket szeretek kifejezetten rosszak WR meg esper control ellen és kiégtem abban, hogy fél órákat baszok el értelmetlenül. (Bo3ban nem concedel az ember az első Teferinél). Majd a következő kieg első 2-3 hete újra izgalmas lesz, addig nem nézem azt, hogy egy Opton fél órákat gondolkodik az ellenfél.
-
félisten
válasz 0karmacoma0 #523 üzenetére
Én draftra gyűjtöm a goldot.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Dobi 562
addikt
Egy jo kis control deck vasarnapra. Konnyu farmolni a wineket BO1-ben.
Monoblue ellen 3:0
Monored ellen 4:1Kis erdekesseg: 13 meccsbol 12 aggro ellen volt. Ebbol 5 monored, 3 monoblue. Fo a valtozatossag.
-
Dobi 562
addikt
Ezt csak ugy itt hagyom. A cikkben szerepel hogy lehet csinalni egy makrot, hogy ne kelljen nyomogatni a pass-t Nexus player ellen.
--------------------------------------------------------------------------
Friss meta snapshot:[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Én csak most találtam rá sajnos erre az arénára. Korábban élő mellett egy kis DUELS-szel csillapítottam magic étvágyamat. Remélem és ahogy látom nem késtem le sok dologról, most jött pl egy elég fontos patch az XP-vel meg a mastery fával.Hányan vannak itt aktív játékosok akikkel lehet értekezni?
D1rect: Ez a nő(?) elég ijesztő? Az ő kezeiben vagyunk? Ú
Micsoda áhítattal mondta, hogy mennyire keményen dolgoztak egy Practice Match fejlesztésen....képzelem, már ezer éve van más magic játékokban[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Lmh
őstag
válasz Dobi 562 #525 üzenetére
Ez ilyen kiégetős, "majd kilép az ellenfél" deck? Vagy hogyan sebez?
[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Dobi 562
addikt
Van benne tobb win condition is sideboard-on amikhez Mastermind`s Acqusition-nel ferhetsz hozza. Aggro ellen nagyon eros a sok removal + board swipe miatt es gyogyul is Dovin`s Aquity-val.
Aggro ellenfelek altalaban kilepnek 4-5. kor tajekan mikor nincs lap a kezukben, ures a board. Nekem meg van meg 15-20 hp-m.
Control ellen meg inkabb feladom meg elunom magam mire vegigmegy.
-
Lmh
őstag
válasz Dobi 562 #533 üzenetére
Jah sideboardot nem neztem... okés.
Nem szeretem ezeket, megölik a játékot, nagyon a jatek szellemisege ellen mennek ezek a deckek szerintem.
Talalkoztam en is mar egy ilyesmivel arenaban. csupa counter, ő rommá huzta magát, en megmoccani sem tudtam. battlefield tok ures, csak foldek. vegefele 3 plainswalkere volt lent, egyikkel leszedte a vegen a foldjeimet, biztos ami biztos, feltapolta a masikat, majd bumm, 20-20rol 20:0 egy csapasra.
kilephettem volna csak kivancsi voltam ugyhogy vegignyomkodtam.Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Dobi 562
addikt
Arena code: STARTERSTYLES
6 cardstyle + 1 card sleeve
-
Lmh
őstag
válasz Dobi 562 #535 üzenetére
Köszi!
Remélem a fizetős részeknél az ilyen csicsákra fókuszálnak majd...nem pedig a kártyákra
Engem teljesen hidegen hagynak az ilyen dolgok szerencsére, élőben is mindig csak a sima fóliában voltak a kártyáim.Egy kérdés: Amikor sima play-re megyek, ott mi szerint kapom az ellenfeleket?
[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
Itt egy leiras rola: https://magic.wizards.com/en/articles/archive/december-state-beta-matchmaking-breakdown-2018-12-12
-----------------------------------------------------------------------------
Uj kod: PremiumScryEgy OPt-ot ad felturbozott kinezettel.
-
Lmh
őstag
válasz Dobi 562 #537 üzenetére
Köszi! Pont ilyet kerestem, csak nem talaltam.
Egy jatekosnak aki most kezdte, mit tanacsolnátok, koltsem a goldot az 1000goldos boosterekre vagy gyujtogessek inkabb?
Most gondolkozom, hogy az 5 dollaros kezdo packot megvegyem-e. Inkabb 5 euros lesz az.... megéri?
-
Lmh
őstag
bocsi ezt a választ nem tudtam hova tenni.
-
félisten
Mit nem értesz?
Fizethetsz USD-ben is és ha valamelyik olyan államban élsz, ahol 0% az áfa, akkor adót sem kell rá fizetni.
Ha Magyarországon élsz, de mégis generálsz egy random címet, akkor meg adócsalást követsz el azzal, hogy nem fizetsz rá adót.De itthonról is fizethetsz USD-ben 27% áfával.
-
Lmh
őstag
Az "ilyet biztos senki nem csinál" részt nem értettem.
Magyarországon élek :-) Igaz, annyira szétszéledt a magyar, hogy nem árt már tisztázni, hogy hol él épp az ember, nagyban meghatározza a nézőpontot bizonyos témákban
Szóval az "inkább euró az, mint dollárt" pedig azért írtam, mert bár jobban váltják a dollárt, mint az eurót, ennek ellenére, lehet jobban jön ki ha euroval veszi az ember, mert ha dollárban veszek, akkor a bank esetleg úgy vált, hogy forintról euróra, euróról dollárra...és úgy már rosszabbul jövök ki.
Bár a lényeg nem az volt, hogy 5eur/dolláron hogy tudok áfát spórolni/csalni, mert azon az 2-300 forinton nem múlik (gondolom olyan 2000Ft körül jön ki, de szívesen fogadom a pontosítást, ha vettetek mostanság itthonról) hanem inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy a goldot hogy használjam fel hatékonyan, illetve mennyire érdemes megvenni a welcome bundle-t.[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
Kod: ParallaxPotion
Ad egy Revitalize card style-t.
(#543) Lmh : Igen, a Welcome bundle-be erdemes befektetni.
[ Szerkesztve ]
-
EmptyParadox
senior tag
válasz Dobi 562 #544 üzenetére
Itt az összes jelenleg működő:
FoilFungus - Premium Deathbloom Thalli
ParallaxPotion - Premium Revitalize
PlayAllegiance - 3 packs of Ravnica Allegiance
PlayRavnica - 3 packs of Guilds of Ravnica
STARTERSTYLES - Arena card sleeves and premium versions of Luminous Bonds, Divination (M19), Doomed Dissenter, Viashino Pyromancer, Llanowar Elves (M19), and Meteor Golem
SuperScry (or PremiumScry) - Premium Opt (IXL)
Ebben a reddit threadben update-elik folyamatosan.
-
Dobi 562
addikt
válasz EmptyParadox #545 üzenetére
Koszi!
-
Lmh
őstag
Jaj basszus csak ennyi volt a reward track? De kááááár!!! Valami nagy dobozzal kecsegtetett, kíváncsi voltam mi lesz benne, azt hittem valami új deck... erre nem is kaptam semmit, csak közölte velem a játék, hogy innentől magamra hagy és emberek ellen játszak... De hát eddig is emberek ellen játszottam (legalább is nagyon remélem, mert eléggé olyan nevük volt) XD
[ Szerkesztve ]
-
0karmacoma0
senior tag
Nem volt rossz a trailer. Lesz vagy 30 valamennyi pw, de szerencsére nem lépték meg, hogy mind mythic ritkáságú.
A lapok közül az Emergence Zone nagyon tetszik(bár az Electrodominanceból se lett semmi), a Ravnica at Wartól meg előre hányok.
-
Lmh
őstag
válasz 0karmacoma0 #548 üzenetére
Tényleg nem rossz kis trailer.
A pw-ket én nem szeretem :-( Én ilyen konzervatív vagyok. Amikor én sokat játszottam, akkor még nem voltak pw-k és jobban csíptem akkor a játékmenetet.
Ez most azt jelenti, hogy addig spórolás a golddal, h uj boostert nyissuk?
Egyébként itt arénában mindig csak az utolsó kiadás boosterét lehet nyitni?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest