- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hővezető paszták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Amazon Fire TV stick/box
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ParmaBoy #342491 üzenetére
Jobb is ha ok intezik, akkor legalabb tuti sikerul.
Am beszaras micsoda kapcsolataik vannak. Mikor vettem Bubit a wrx teljesitmenyet irtak be. De ezt csak otthon vettem eszre. Szoltam a neppernek, ok semmi gond. Megmondta hova es mikotra menjek. Bementunk az okmanyirodaba. Bemondtam a szamot Mancikanak hasbol es nyomtak is kezembe az uj forgalmit. Na ezt probald meg utcarol beesve igy elintezni...
-
hdanesz
őstag
válasz
ParmaBoy #342493 üzenetére
Messze van a kocsi tőlük, majdnem 300km, oda-vissza már 600. Így egyszerűbb lenne saját maguknak átiratni, mert a kocsi forgalomban van...így el is tudják hozni.
Vagy ott kellene aludni egy éjszakát, mert max. akkor sikerül a kereskedésnek aznap...ha már ott vannak reggel. A másik meg, hogy az átírásnál is tud stiklizni ha akar a kereskedő. De szerintem én vagyok túl paranoiás.
A fő kérdés az lenne, hogy ha az átírás megvan, utána lehet-e még bármi baj? Nem tudom mit csekkolnak átírásnál az okmányirodában. De nem szeretném tovább offolni a topic-ot.
Köszi az eddigieket mindenkinek.
-
ParmaBoy
tag
válasz
hdanesz #342492 üzenetére
Valszeg lizing, lejart es uzembentartobol tulajdonos lett. Remeljuk az afa torenyt is helyesen ertemeztek. (Nyilt vegunel nem celszeru, ha az uzembentarto lesz a tulaj, maradjunk annyiban...)
De ha kereskedes, akkor intezzek ok az atirast. Es tisztazd le, h brutto az ar.
-
hdanesz
őstag
válasz
rbalint88 #342487 üzenetére
Ezzel tisztában is vagyok. Jelen esetben az autó egy autókereskedésben áll, bizományos értékesítés alatt. Jóval olcsóbb mint a hasonló korú társai.
300km-rel ezelőtt volt a kocsi szervizben, majdnem 400 ezer ft értékben, idén márciusban. (Igazolt, márkaszervizben is lecsekkoltuk).Szóval nem csak annyi, hogy a hahu-n van egy hirdetés és kiderült, hogy egy cég árulja. A kereskedő szerint 'egy kedves ismerősnek' árulják, aki újként vette a kocsit, 2020 év végén. A JSZP-n mégis jelenleg a második tulaja van a gépnek...
, a törzskönyv kiállítási dátuma idén március és ugye a cég neve van rajta.
Akkor ki lehet az első tulaj? Ha a sztori szerint újként vették. Lehet teljesen ártalmatlan dolog, de nem szeretném ha a kollégámék emiatt szívnának vagy még rosszabb: elveszítenének egy autót és csomó pénzt is. Plusz járhatnának ide-oda bizonygatni hogy mi történt meg mi nem.
-
ParmaBoy
tag
Le kell kerdezni a koztartozas mentes adozok listajabol (bar nem biztos, h fent van, akkor sincs gond, ha nem) illetve az e-cegjegyzek mindig friss, hivatalos, ott fent vannak a lenyegi dolgok.
Egyebkent a cegnek eladasnal szamlat kell kiallitania, igy kerul ki az eszkozok listajabol.Ha a forumtars dob egy cegnevet vagy adoszamot, akkor meg tudom nezni, h latok-e valamit holnap (munkamhoz kell, igy premium opten elofizut kapot sok modullal, par kattintas a szabalytalansagok, zaradekok, egyebek lekerese, egyebkent ezek nyilvanos adatok, csak bogaraszni kell), ami aggaszto lenne.
En nem felnek cegol venni, csak meg kell nezni, h ne "dobos" legyen. Neppertol is elofordul koztes adas-veteli, szovevenyes dolgok, nem veletlenul intezik ok az atirast sokszor.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #342486 üzenetére
Csak akkor nyitja ki, ha a dollarbankot is viritasz.
Ok, majd ird meg mi vt az uj szervizben. Meg hogy mikyen olajat tettek a difidbe.
-
stickermajom
addikt
Én azt értem, hogy nincs benne, de ha leszedi az alját amúgy is a cseréhez, akkor inkább becsukja a szemét ha szivárgást lát?
Ez ne legyen már külön tétel.
"Esetleg szivargast nem latsz sehol? Szaraz a motorter?"
Pont ezt kértem tőlük, hogy nézzenek rá ha már amúgy is ott járnak, de 169+tx-ért inkább alá fekszem jómagam, meg jövő héten említem az új szervizben. -
Reggie0
félisten
válasz
hdanesz #342477 üzenetére
Azert eleg hetkoznapi dolog, hogy az emberek cegre vesznek autot, nem kell megijedni tole, hogy ha ceg, akkor tuti atveres. Masfelol az az elonye megvan, hogy a cegtol a jotallast konnyebb behajtani. Mondjuk en emiatt elobb at fogom irni a sajat nevemre es majd ugy adom el a cegben levo autokat, ugy csak szavatossag van.
-
Reggie0
félisten
válasz
macilaci78 #342473 üzenetére
De ha nem elektromos auto lett volna, hanem vizauto, akkor nem taplalta volna a tuzet, hanem oltotta volna. Tehat megis ki kell tiltani az elektromost.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
hdanesz #342472 üzenetére
Ha a NAV-nal vegrhajtas alatt van a ceg akkor a kocsit siman lefoglalhatja (vagy ha afacsalt a kocsi). Ha nem jogszeruen szereztek akkor a rendorseg is.
Ha az ugyvezeto nem jogszeruen ertekesitette vagy az adas pillanataban mar nem is o az jogszeruen ismet bukhatod a kocsit.Szoval sokkal neccesebb, mintha neppertol veszed vagy maganszemelytol.
-
válasz
macilaci78 #342473 üzenetére
Nem baj akkor is amiatt volt a gond, rengetegen megmondták ki kell tiltani mindet!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #342464 üzenetére
Mert van egy inspekcios lista azon vegig kell menniuk. Lengokar benne van, az egett olajszag nincs. Ennek amugy utana kene menni, ha nem csereltek le az olajat es tulhordott az olaj akkor a viszkozitasa leesik es meg tud egni melegen meg akkor is ha amugy az olajhofok nem megy fel 120 fok fole.
Mivel nalad az FB25-ben felul van a szuro meg az is lehet, hogy csak a szurot csereltek (vagy azt sem).
Esetleg szivargast nem latsz sehol? Szaraz a motorter?Difi: akkor megis, hogy a pekben cserelnek olajat benne??
Most vt cserelve az enyemben is, az also a leereszto a felso meg a feltolto nyilas.
Hagyd ott oket a snecibe.
-
macilaci78
nagyúr
Mindannyian fellélegezhetünk, nem elektromos autótól indult a tűz. F*ck yeah!
Persze azt még nem tudom, mi okozta, a közös képviselő leveléből nem derült ki. -
hdanesz
őstag
válasz
hdanesz #342470 üzenetére
Még egy kérdés, hátha tud rá itt valaki válaszolni.
Adott egy autó ami cég nevén van, nem flottakezelő csak cég nevén lévő autó (nem kereskedés) JSZP-n lekérdezve nincs elidegenítési meg ilyesmi tilalom, nincs pénzintézet részére bejegyzett cucc. Semmi. Plusz a kocsinak megvan a cég nevére szóló törzskönyve.A kérdés az lenne, hogy van-e bármi buktató ami nem látható JSZP-n? Valahol olvastam, hogy akkor lehet gond ha a cég eszközei közt szerepel a kocsi és nem veszik ki onnan. A tulajdonviszony oké, a cég létezik, az ügyvezető írja alá az adásvételit. Szóval minden klappol elvileg.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bulikavagyok #342459 üzenetére
Autopiacon is a szarnyalas eve van. Ja nem...
Nem latom, hogy fordulna a trend de a klimacel felpuhitasa azert ad nemi remenyt, hogy megsem tok hukyek diktaljak a szabalyokat. Fontos dolog de erre meg nem erett a kozosseg.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
stickermajom #342464 üzenetére
"képes volt azt mondani, hogy azok a csavarok nem olajcserére vannak."
Meg kellett volna kérdezni, hogy akkor egy labor vizsgálat után is ezt mondaná?
-
válasz
bulikavagyok #342459 üzenetére
Van itt szó az autók méretétől is, erről jut eszembe, hogy ma is sétáltunk itt a környéken, ikerházak tömkelege már nem tudnak megállni az úttal párhuzamosan mert nincs annyi hely, vagy épp sár van… vagy árok ezért simán merőlegesen állnak a kapukra az autók. Ezzel egy gond van, keskeny közterületi rész a kerites előtt, keskeny út és konkrétan a sok kombi meg suv belóg az útra ezt képesek egymással szembeni házaknál is eljátszani így csinálnak igazi szlalompályát, mert kettő kocsi nem fér el egymás mellett az úton miattuk, egy is csak ha kanyarog. Az udvarra meg nem állnak be, mert a kapu mögött van a trambulin a gyerekeknek. Annyi nem közvetlen szabályozás is lehetne emiatt az átlagosan megnövekedett auto méretek miatt…
-
kisza25
félisten
válasz
ArthurShelby #342385 üzenetére
Igen, de a társasházban nincs ingóság, akkor pont arra kötsz
-
stickermajom
addikt
Megjártam a Subaru szerviz kört, most nem vagyok elégedett. Mondtam, hogy hosszabb utak után mintha kis égett olaj szagot éreznék, ha már úgyis felemelik nézzék meg. Mondta a szervizes, hogy oké, akkor az 169+tax extra az olajcserén felül. Arcon röhögtem.
Eddig bármilyen márkaszervizben jártam az éves szervizkor az ilyen-olyan apróbb ránézések nem külön tételként szerepeltek, max ha diagolni is kellett, vagy valami nagyobb gond volt, de mondta hogy ez a szervizesnek idejébe kerül, én csak az olajcseréért fizetek. Ok. Majd ezek után szóltak a végén, hogy alsó lengőkar szilentet kéne cserélni. Most akkor mégis ránéznek másra is?A másik meg a diffi, amiben szerintem nem cseréltek olajat. Mutattam neki a képet és képes volt azt mondani, hogy azok a csavarok nem olajcserére vannak. [kép] Megvan a gyári szervizdokumentáció az autóhoz, nagyon is arra vannak, de hiába vitatkoztam.
Mondanom sem kell, elválnak útjaink, kollégám ajánlott egy független szervizt, ahova a családi Subaru flottát hordják évek óta. Megnézzük a lengőkarokat jövő héten, meg lehet csináltatok egy diffi olaj cserét is, mert nekem gyanús hogy nem történt meg.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
JSZP-n lekérdezve egy autót, az alábbi bejegyzést találtam a legutóbbi eredetvizsgán:
Alvázszámra tett megállapítás
A jármű alvázszáma eredeti.
Motorszámra tett megállapítás
A jármű motorszáma eredeti.
Rendszámra tett megállapítás
A jármű rendszámtáblája gyári eredetű.
Regisztrációs matricára tett megállapítás
Eltérő
Minősítés
A jármű egyedi azonosító adatai nem eredetiek. A jármű egyedi azonosító adatainak megváltozása külső, jogtalan beavatkozás következménye.Ilyenkor bukik az autó? És megszívja a vevő?
Kollégámék korábban nézték ezt az autót, de tegnap eltűnt a hirdetés a hahu-ról. Így ránéztünk JSZP-n. Azt hiszem ezt megúszták...Bár eredetinek írja az alvázszámot és motorszámot, mégis a minősítés azt írja nem eredetiek...
-
hobizoli
nagyúr
válasz
macilaci78 #342437 üzenetére
azert mostanra ennel egy kicsit szofisztikaltabb megoldasok is akadnak...
-
tboldi
nagyúr
Lanciáék úgy látszik, olasz képzőművészek után nevezték el a színeket, Jacopo Sansovino szobrász és építész volt, Mario Sironi pedig festő. Az előző barna Ypsilonunk is egy festő után kapta a színe nevét, Marrone Caravaggio.
És nem, nem vagyok ennyire művelt gyerek, a ChatGPT volt segítségemre.
szerk.: Ezekhez képest a MiTo színe elég lehangolóan hangzik, Nero Etna.
-
radi8tor
MODERÁTOR
És mi van azokkal, akik telibe fóliázzák a kocsit valami más színre? Azt hogy díjazza a hatóság?
-
dj79
senior tag
válasz
BigBlackDog #342428 üzenetére
-
válasz
radi8tor #342438 üzenetére
Annyit megyek amennyit kell. Most azért mert a cég fizeti nem kerülök hazafele 30km-t, nincs nekem ilyenekre időm
Meg hétvégén se megyek emiatt plusz helyre. Ez van, az idő határol be. Így is asszonynak is mondom, hogy ha itthon vagyunk és mennie kell valahova akkor az enyémmel menjen, ne a sajátot használjuk. (Abba évi 6-8k megy)
Motort meg már le se merem írni, évi 1-2e km ha belemegy, most hogy elköltöztünk és a moci maradt a garázsban 2km-re tőlem, így még egy fokkal macerásabb használni. (Új kecóban meg még nincs helye, udvaron áztatni meg nem akarom)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Eugene Roe #342431 üzenetére
Azt nem probaltam csak a burgeruket. Az egesz jo volt.
-
tboldi
nagyúr
Mindenkinek:
A franc tud ezeken kiigazodni, és sajnos a hatóságoknak sem megy. 🤷♂️
De ha csak a tető színe számít, az azért fura, mert az az autó kisebbik hányada.
-
tboldi
nagyúr
Asszem, 2.
Én csak azt nem értem, hogy a gyárilag bicolore Lanciánknak miért csak a felső színét írták be forgalomba helyezéskor 2007-ben (bíbor/lila a JSZP szerint), és az azóta eltelt 18 év alatt hogy nem akadt fenn ezen egyik hatóság sem.
-
válasz
BigBlackDog #342416 üzenetére
Inkább egy toyota
-
direkt ugy valasztottam ki fejben ezeket, hogy meg ne legyen tul feltuno, es lattam is suzukit, aminek gyarilag pont ezek mas szinuek, mert fekete muanyagok.
De amugy jogos, meg fogom beszelni elotte a vizsgaztatoval.
Köszi a tippet!A vizsgaztato fog belekotni, ha tunernek nez?
-
ParmaBoy
tag
válasz
BigBlackDog #342416 üzenetére
hátőőőő. akkor nem mesélem el a 2021-es alhambra, 2.0tdi 150le, dsg (dq381) és a kapufeljáró esetét. bár ott is volt sw update utána.
-
Köszi!
A fényezés ott tart, hogy most megy fel rá az alapozó, és ha az eredeti színre szeretném, akkor egy milla, ha másikra, akkor telifény, és másfél milla, de senki sem vállalja, mert túl nagy munka.
Vagyis a fényezés eredeti szín esetén is vadiúj lesz.Arról van valahol naprakész infó, hogy ha pl. fekete a kocsi, akokr milyen alkatrészek lehetnek más színűek? Pl. fehér. Kilincs, tükrök, oldalsó múanyag betétek, stb lenne más színű, és akkor el tudnám engedni a telifényt, telifóliát.
-
válasz
BigBlackDog #342413 üzenetére
Sőt, egyszer lefulladt úgy is, hogy hátrafelé gurultam és túl gyorsan (?) kapcsolatam D-be. Ott áltam mint a hülye, hogy most mivan
-
-
Sziasztok!
Az autófóliázásról kinek milyen tapasztalatai vannak?
Egy autó telifényre nem találok műhelyt, akinek beleférne emberi időn belül, ezért a fóliázás is megfordult a fejemben.
Teljesen más szín lenne: feketére világos szín.Mire kell figyelnem, mik a buktatók, ami miatt mégis jobb lenne a telifényt vállaló műhely után futnom?
Kössz előre is!
-
Tegnap megvolt a Kia (ceed 2022 1.5 tgdi 7dct) 3. éves szervize is, 32.815 km-nél. Pappas XI ker, 99.500 Ft. 0w20 olaj, ezen túl olajszűrő, pollenszűrő (ez pluszban kérve, amúgy nem cserélnék).
Volt egy szoftver reset, gyári alapbeállításokra, mert 1-2 alkalommal lefulladt a lelkem. (Dugóban állva auto holddal, klímával, a klíma kompr. miatt le-le tud esni a fordulat, majd visszaáll, ha épp akkor nyomsz nagy gázt amikor leesőben van, akkor hozta össze)
Fékek 4. szerviznél cserések lesznek elöl.
Jövőre kifut a lízing, matekolhatok majd mi legyen.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
macilaci78 #342402 üzenetére
Na jó, de megkapta a zöldkártyát!
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Winner_hun #342397 üzenetére
nekem 50-g nem is mutatja a vizhofokot a oraegyseg eleve, es 70-nel valt at az LPG ECU
de ezt (is) amugy oda programozzak, ahova akarjak -
hobizoli
nagyúr
válasz
macilaci78 #342395 üzenetére
ez mikor volt, hogy uszohaza volt...?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
BigBlackDog #342399 üzenetére
Nem, ez kitartó munka árán lett gyászos.
Szerettem azt az autót, személyisége volt. Ültél a volán mögött, nálad a kulcs és nem bírtad az Istenért sem elindítani, ha nem ismerted a hisztijét. De indult -20°C-ban és +40°C-ban is, csak tudni kellett, mennyi szívatóval, mennyit indítózzál, a vákuumpumpa alján a táposzivattyút kell-e pumpálni indítózás előtt, vagy akármi.
55 liter benzinnel és 45 liter gázzal elmentem vele 1.100 km-t és Aradon tankoltunk.molnarpeter: Két településsel arrább volt műszaki vizsgaállomás. Zöld kártyán annyira eltekerték a karburátort, se benzin, se gáz üzemben nem bírt hazamenni az autó. Meg kellett állni és az út szélén beállítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Aggódik az NVIDIA, mert egyre jobb AI terén a Huawei
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Spórolós topik
- Hobby elektronika
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Nintendo Switch 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vicces videók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest