Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Scarletiel

senior tag

Sziasztok. Nem találtam jobb fórumszobàt a kérdésemre, de lehet én kerestem bénán.
    Mostanában elgondolkodtam, hogy hagynám a Windows 11-et a fenébe és váltanèk SteamOS/Bazzite-ra, de réges règről elég negatív tapasztalataim voltak a Linuxot illetően.
    A gondjaim:
    - consol command-al kellett mindent is telepíteni és az illesztők meg driverek se voltak egyből a csomagban vagy legalábbis nem mind.
    - a játékok nem nagyon voltak támogatva, a Vine valamennyire segített de közel sem volt egy push and play élmény
    - Mikor vissza akartam tenni az USB-re egy Windows iso-t akkor szenvedés ment mind azzal mind pedig a HDD formázásával mert nem lehetett valamiért telepíteni rà a linux saját formatja miatt (ez lehet user error is, akkor még sokkal kevesebb tapasztalatom volt informatikában)

Kérdésem az lenne, ha alapvetően játékra használnám a gépet, 99% steam könyvtárral és mellette csak egy open office kellene meg egy normális böngésző, akkor most jó választás lehet-e SteamOS/Bazzite-ra vagy más distro-ra lépni minimális Linux és zéró programozási tudással? Főként a Windows-os hülyeségek miatt lépnék.

Köszi a segítséget előre is! :R

Új hozzászólás Aktív témák