Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senki66
senior tag
válasz blakey #89632 üzenetére
Ez világos, hogy a szolgáltatói boxok nem csinálnak semmilyen felskálázást, de attól a tévé még tehetne, de LG szerint ezt csak bizonyos stb-ék engedik meg, tehát az a kérdés hogy a kimenő jelet tudja e a box blokkolni?
Junior szerintem megértette mi a probléma, és én sem rugóznék rajta, ha az LG nem állítja az ellenkezőjét. -
senki66
senior tag
válasz blakey #89628 üzenetére
Nem a jó minőségű felskálázást hiányolom és éppen, hogy nem azt állítottam, hogy külső forrásról nem megy a felskálázás. Akkor nem írtam volna, hogy dlna megosztáson vagy külső meghajtón tökéletesen működik, csak a téve stb-ről nem. Jobb minőségű külső eszközzel nem lehet a szolgáltató "adását" "felskálázni" bár az LG azt mondta, hogy van ilyen stb, csak kérjek, de a szolgáltató nem tud ilyent adni. Ezek szerint erre nincs megoldás, ez is egy válasz legalább is a tiéd. A kérdésemet ne keverjük a "nem tudok jó minőségben 4k anyagot lejátszani, amire általában a külső lejátszó a válasz" problémával. Egyébként a tévé(stb) minőségi problémán kívül, a tévé belső lejátszója az esetek 99 %-ban tökéletesen helytáll.
-
senki66
senior tag
Sziasztok,
Reményeim szerint tudtok infóval szolgálni az alábbi kérdésben. 60UJ634V tévém van. A tévé a kapott anyagot, DLNA megosztásról, külső meghajtóról elég szépen felkonvertálja, nem is nagyon látni különbséget az 1080p és a 2160p között. A tévé adást közvetítő Telekom set top box-ról kapott jelet viszont nem konvertálja fel. LG ügyfélszolgálatot kérdeztem, akik azt mondták, hogy nem minden STB jelét tudja a tévé felkonvertálni, kérjek a szolgáltatómtól arra képes eszközt. Hívtam a Telekom üfsz-t, aki ajánlott valmilyen Tatung márkájú eszközt, a T. szerelője viszont azt mondta, hogy szerinte ez sem alkalmas arra, amit én szeretnék. Mivel a boxon van olyan felvételem, amit nem tudnék máshonnan pótolni és a cserével elveszne, csak akkor cseréltetném ki, ha biztos megoldódna a kérdés. Ismeri valaki erre a problémára a választ, tényleg vannak olyan boxok, amik jelét felkonvertálja a tévé, míg másokét nem és van ilyen eszköz, mely(ek) azok? Esetleg a tévé menüjében van ezt beállító opció. A beállítások ugyebár minden inputnál külön változtathatók, talán az STB HDMI inputján nincs beállítva valami?
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz odipapa #89060 üzenetére
[Pl. ezen a fórumon], de a szövegből számomra nem világos hogy általánosságban upgrade-eli az LG a webos-t az új készülékekben vagy az upgrade a 3-as webos-re vonatkozik?
-
senki66
senior tag
Látom hogy a 2018-as 4k tévék már WebOs 4.0 oprendszerrel jönnek, illetve azt is olvastam valahol, hogy a webos 3.5 és 3.7.1 es tévék is megkapják frissítésként. Nekem 60UJ634V tévém van 04.70.55-ös firmware-el, de újabb frissítést nem talál a tévé, akkor sem, ha az LG szolgáltató országot átállítom Németországra (vagy a műsorszórási országot is át kell állítani?) viszont az LG német oldalán van egy 04.70.65-ös firmware.
Valaki feltette ezt a 65-ös végű firmware-t a webos maradt 3.7.1 vagy frissült 4-esre? -
senki66
senior tag
60UJ634V tévém van december óta. A tévés topikokban, ha jól emlékszem itt is elég sok vita volt arról, hogy kell e külön média lejátszó vagy elég a tévé saját lejátszóját használni. Akkoriban nem igazán értettem miért kellene külön lejátszó, mert nekem a tévéé is teljesen jónak tűnt. Az utóbbi időben azonban egyre többször látom azt, hogy ha nem legalább 1080P minőségű filmet, sorozatot (számítógépről DLNA+ UMS/Plex-en keresztül) vagy youtube videót nézek, akkor a kép alsó sávjában elmosódás, torzulás látszik. Néha még gyengébb 1080P-nél is. Lehet, hogy valamelyik update elcseszte a lejátszót vagy a tévé romlott el? Akiknek hasonló tévéjük van tapasztaltok ilyent? Ha a lejátszó program a hibás ez garanciális hiba e?
Ha mégis külön lejátszó mellett döntenék, akkor az a számítógépen lévő megosztások lejátszására is jó megoldás, vagy érdemesebb esetleg a számítógépet "megerősíteni" és a tévét csak kijelzőként használni?[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
LG webos-ben fel lehet tenni egy SS Iptv alkalmazást, amihez külső playlistet is lehet adni, de nekem nem müködik - there are no items to display hibát ír - tudjátok, hogy lehetne ezt megoldani?
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
válasz lacam71 #88266 üzenetére
Biztos próbáltad már, de ha még sem, akkor tudom javasolni, amit itt az egyik fórumtárs a ledek kímélése miatt javasolt, hogy a háttérvilágítást vegyük le 60-70 körüli értékre. Kipróbáltam, azóta sokkal szebb lett a fekete is és a színek is élénkebbek, töményebbel lettek (és a ledek is kímélve vannak) 60UJ634V úgy tudom ugyan az a panel , mint a 6307.
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz senki66 #88210 üzenetére
Mivel turcsikg fórumtárs nem reagált a kérdésemre [link] kiterjeszteném a kérdést az összes olvasóra. Tudna valaki példa parancsokat amikre reagál is a tévé, mert nekem angolul és magyarul is próbálva, csak az interneten akar keresni a tv. pl. hangerő fel/le v. volume up/down, nektek működik ez a funkció, ha igen kell még valamit beállítani hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
ftamas0201 -nek is
Úgy néz ki marad ez a 70 körüli háttérvilágítás. Szebb színek, jobb fekete és még kíméli is a ledeket. Kísérletezgetés közben máskor is lejjebb vettem már a backlight-ot főleg amikor valamilyen gyári üzemmódot,
vagy valaki által ajánlott beállításokat néztem, de akkor nem tűnt fel ennyire a különbség, igaz akkor több minden lett egy időben állítva. Nagyon örülök hogy szóba került ez a téma, mert tényleg sokkal szebbnek látom a képet. Éppen most néztem BL meccset és szuper volt, pedig a Telekom IPTV nem a minőségéről híres. Majd még próbálgatom kicsit fel/le hogy lehet e jobbat kihozni. Olimpián hokit néztem az viszont nagyon gáz volt, a korong nagyon szaggatottan mozgott, erre is van ötletetek? Erre talán a True Motion-t kéne állítani, most Élénk beállításon van. Van még Ki/Sima/Felhasználó - azalatt dejudder több fokozatban ? -
senki66
senior tag
Akkor azért vannak gyárilag maxra téve alapbeállításban, sokan nem nyúlnak a beállításokhoz, én ugyan állítgattam, de aztán nagyjából visszatettem az alapbeállításokat. Most azért a háttérfényt visszavettem minden forrásnál 70-re, meglátom hogy tetszik. Azért a két évet gondolom általában kibírják, mert az az alap garancia, különben a gyártó járna rosszul (az 5 évet csak időszakosan adnak).
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
válasz Alex91 #87941 üzenetére
Köszi,
Ba*szus nekem pont ezt a Reference tabot kitakarta a "Törődünk Önnel Segítsen javítani szolgáltatásunkat " ablak és nem vettem észre. Eszerint nekem semmi használható nem volt a frissítésekben. HbbTV HDR contents, nálunk jó ha SD adás van ezeken a csatornákon.[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz Alex91 #87938 üzenetére
Lehet, hogy nem jól nézem, de én ott nem találok semmi release note-ot vagy changelog-ot csak egy általános leírást a szoftver frissítés menetéről, meg magát az update zippet. Azt azért letöltöm hátha van benne információ. (de az baromi lassan jön).
Keresgélés közben akadtam egy cikkre amely szerint a 04.70.06-os szoftverrel az 2016-17-es OLED tévék kaptak "Dolby Atmos True HD playback over HDMI" támogatást ezt nem terjesztették ki az "ócóbb" modellekre? -
senki66
senior tag
Két napja kijött egy szoftverfrissítés (UJ634v) Version 04.70.45 - úgy látom minden 2017-es típushoz. Ismertek olyan oldalt, ahol lehet ellenőrizni, hogy milyen változtatásokat tartalmaz?
-
senki66
senior tag
Kipróbáltam az Xplay-t, ezzel a felirat valóban rendben volt viszont az UHD filmeket nem viszi, illetve akadozik, töltöget. Sajnos a tévés appot futtatva ez is meg a Plex is akad, ha a tévé lejátszójával indítom el a Plex Server megosztását, akkor ok, viszont így nincs a szép felület (plakát, háttérkép, infók), legalább is nekem nem sikerül előcsalni. Nem értem ugyan az az anyag a plex vagy xplay tévés klienssel miért akad, a webos playerével meg ugyan az jó.
-
senki66
senior tag
Na mégis csak sikerült beizzítani a tv Plex appját, csak nem a tv böngészőjében kell a párosítást csinálni, hanem egy másik eszközön/gépen. Láss csodát így már kezeli a külső feliratot, igaz időzíteni úgy látom nem lehet. 2160p-és filmmel a lejátszás akadozik, de lehet, hogy csak be kell indexálni újra az adatokat, majd meglátjuk. Ja és lehetséges, hogy a Plex app lejátszója nem tudja a HDR-t, mert itt a film indításakor nem dobja ki a kis HDR ikont, mint a webos playere?
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
válasz anett1985 #87476 üzenetére
Akkor is, ha a tévén a Fénykép és videó alkalmazással nyitsz meg egy filmet a Plex alól, mert az előzményben, amire válaszoltam arról volt szó? Simán számítógépen vagy más eszközön nekem is kezeli a külső feliratot csak a tévé lejátszójával nem. Ha nektek a tévével is megy, akkor ki kéne valahogy hámozni, hogy hol lehetne ezt beállítani?
-
senki66
senior tag
Sajnos egy nagy hiányossága van a Plex-nek - legalábbis nálam - hogy a külső feliratokat nem kezeli, vagy van erre megoldás? (most itt nem olyanra gondolok, hogy pl. mkvtoolnix-szel tegyem bele, mert az csak alkalmanként megoldás, tömeges használatnál nem) Én jelenleg három progit használok, így az esetek nagy részében egyik vagy másik működik. Universal Media Server, Plex és Serviio. A Serviio lenne funkcionálisan a legjobb, de azzal meg valamiért állandóan kifagy a gépem, ha sokáig fut.
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
A webos Fénykép és videó alkalmazásban lehet valahogyan változtatni a felirat betűtípusát. Keresgéltem rá a neten, annyi kiderült, hogy a webos default a MuseoSans és MISO betűtípust használja, a számítógépen régebben a kmplayer-rel, újabban az MPC-HC-val is Arial betűtípust használtam és nagyon megszoktam a tévé lejátszó felirata valahogy nem tetszik.
-
senki66
senior tag
válasz stemplar07 #86619 üzenetére
Ja látom, neked 65SJ850V van, akkor csak a felsőbb kategóriások kapták meg ezt a beállítást. (60UJ634v nem)
-
senki66
senior tag
válasz stemplar07 #86602 üzenetére
Ezt a ,,Technicolor ,, színtér hol jelent meg neked?
-
senki66
senior tag
Van valakinek LG 60UJ634V-je, Telekomnál nagyom jó áron van, de a Milyen tévét vegyek topikban van egy-két nagyon negatív kritika, de olyan nem szólt hozzá, akinek van/volt is ilyen. Keresővel nem találok itt róla semmit, de a neten sem találtam komolyabb tesztet róla.
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz gago1975 #85744 üzenetére
Szerintem itt a topikban is volt többször szó róla, de az LG oldalán is ezt írják.
[AN-MR650]
[AN-MR650A] -
senki66
senior tag
válasz Apamaci #85732 üzenetére
Két hétig használtam egy UJ6307-est, nekem csak az Universal Media Server-rel (tv UTP-én netre dugva) volt tökéletes röccenés nélküli lejátszás, ha a számítógépről játszottam le MDMI-n, vagy pendrive-ról, akkor vagy akadozgatott, vagy a felirat nem volt kerek, vagy HDR-es tartalomnál nem kapcsolt HDR-re. Viszont a Telekomos Set top boxról nézve a tévé adásokat, nekem ott nem volt akadás.
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz gago1975 #85740 üzenetére
Én ugyan nem használom a 650-est (sem), azért megírom amit tudok. Az LG 6307-hez akartam venni MR-650A, mert a 2017-es tévé modellekhez csak az AN-MR650A jó a 650 biztos, hogy nem. E-Digitaltól rendeltem, okt 31-én még lett volna, hozta is volna a futár, de közben visszaküldtem a tévét, így az MR-t is lemondtam. Euronics-nál elvileg van, de annó mikor bementem az egyikbe, a készletinformáció szerint volt, valójában nem, akkor több üzletet is végégtelefonáltam, de sehol sem volt. Alzán láttam még, de ott jóval drágább.
-
senki66
senior tag
válasz OPiiPO #85601 üzenetére
Igen nagyjából akörül kezdődött a tv saga (aznap jött meg a sérült csomagolású Pana), de akkor még nem volt 5 év gari a Panára meg az LG-re sem, amíg csak a Panára volt könnyebb lett volna a választás. Nem lennék meglepve, ha pár napon belül a Samsung is kijönne egy 5 év garis konstrukcióval. Izgatottan várom a Panát, hogy tesztelhessem, utána talán okosabb leszek.
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz OPiiPO #85566 üzenetére
Persze, csakis, az, hogy nem tetszett a kép nem számított, csak is Kmaró miatt történt minden, Furfangos is biztos azért elégedetlen vele, mert Kmaró megzavarta a fejét. És akkor a tudod mi, amiről itt tilos beszélni, az meg főleg nem számított, na hagyjuk ezt...
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
válasz huncutka1029 #85412 üzenetére
Ez a próbálgatás a legtöbb helyen eléggé nehézkes, a közelünkbem Euronics van, de ott már ismer látásból az eladó, mert elég sokat beszélgettem vele egyik alkalommal, utána meg LG Magic Remote-ot kerestem nála, úgyhogy sejti, hogy nála már nem fogok tévét venni, ráadásul náluk nincs is Panasonic a kínálatban.
A legdurvább a dunakeszi Auchanban volt, rengeteg tévé van kint (a Pana EX600 nem volt, csak tavalyi talán dx600) de a legnagyobb része egy hosszú 3 szintes polcrendszeren. A felső sorban minden tévén M1 megy,
Középső sor minden tévén gyönyörű demok mennek, alsó sor már nem is tudom valami gány kép. Persze a demós tévéken a kép szebbnél szebb, az M1 olyan amilyen, az alsókon rossz. Kértem az eladót, hogy lehetne a felső sorban lévő Panára is valami demó képet tenni, vagy a középső sorban lévő egyik tévére az M1-et, hogy összehasonlítható legyen, hát azt nem lehet, mert ki van adva, hogy melyiken milyen "műsor" menjen, na ez alapján aztán választhatsz.[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz OPiiPO #85408 üzenetére
Jaj gyerekek hagyjatok már ezzel a kmaró megtévesztett, megvezetett, én hoztam meg a döntést, hogy adok egy lehetőséget a Panasonic-nak is, amúgy is elsőre is azt akartam venni, ha az otthoni próba alapján úgy látom, hogy az LG képe, használati értéke összességében jobb, akkor még mindig visszaléphetek a Panától és vehetek egy LG-t. A novemberi akciós hónapban talán még egy jobbat is, mint a 6307. Korábban úgysem álltam még el semmilyen vásárlástól, hát most bepótolom. Ha igazatok van és a Pana s*ar, akkor úgy is váltani fogok. Valamint még egy + a Panának, az 5 éves garancia.
Peace! -
senki66
senior tag
válasz #94529552 #85395 üzenetére
Én nem erőltetek semmit csak elmondtam a véleményemet. Aki itt erőltet, sértő, kioktató módon az Te vagy és nem először. Én mindvégig megpróbáltam megőrizni a korrekt hangvételt, cserébe nem kevés gúnyolódó, sértő választ kaptam. Akit érdekel a téma utána néz az interneten és eldönti maga.
z123456z: Hidd el megszámolták, itt is fent volt már a számítás és szerintem egyértelműen a kritikusok véleményét támasztja alá.
-
senki66
senior tag
válasz #94529552 #85393 üzenetére
Továbbra sem értem miért kérdezted, hogy kérdezzük e meg Milka 78-at, ezzel az erővel bármelyik fórumtársat írhattad volna, egyébként persze Ő is elmondhatja a véleményét, de ugye én is?
Nem egy "dilettánstól" hagytam magam meggyőzni, hanem a neten fellelhető számtalan cikktől, blogtól; itt a topikban sem értett mindenki egyet Huncutkàval vagy veled (és itt nem csak kmaróra gondolok)
A belinkelt specifikációknál az a lényeg, hogy csak az LG-knél van az RGBW struktúra megemlítve, úgyhogy joggal gondolom, hogy csak azokban használják.
"meddig tolod még" semeddig, az uj6307-tel kapcsolatos tapasztalatokat kérdezték és arra mondtam el a véleményemet, mivel a 6307- nek is rgbw panelja van, ezért az arról való véleményemet is hozzátettem - igazán nem mondhatod, hogy ezt tolnám, hiszen napok óta szóba sem hoztam a dolgot. -
senki66
senior tag
válasz #94529552 #85390 üzenetére
A displayspecifications.com szerint biztosan nem ugyan olyan a panel [55UJ6300]
[TX55 EX600link]
Milka 78 most hogy jön ide?[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz tylerhun #85383 üzenetére
Két hétig 55UJ6307-em volt, tulajdonképpen funkcionálisan minden rendben volt vele, DLNA-án lejátszás, felirat,kezelés, időzítés, hang OK. A webOS 3.5 viszonylag jól kezelhető, de nem árt hozzá egy Magic Remote (+12000), van olyan funkció, a webos-ben, amit csak nehezen, sőt sehogyan nem lehetett a standard távszabival elérni. Viszont egy USB-s egér, billentyűzet sokat segít, és bármit elfogad. Ami nem tetszett az a nagyon világos fehér, sötétben virít a fekete, de ez egyrészt IPS sajátosság, másrészt az is hozzátett, hogy RGBW paneles. Mikor ez kiderült, azután már csak ott volt a kisördög, ezért visszaküldtem és rendeltem RGB paneles tévét.
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz Rotor82 #85318 üzenetére
Ha ez a probléma akkor volt, amikor telepítetted az UMS-t, akkor elejében ez normális, mert amíg az UMS beindexálja az összes könyvtárat, meg átkódolásokat végez addig akadozik. Később akkor van akadozás, ha mondjuk ugyanarra a meghajtóra ahonnan lejátszol letöltéseket csinálsz, esetleg az új könyvtárakat megint bedolgozza az UMS. Egyébként nekem szinte akadás mentesen megy a lejátszás 40-70 GB-os 4k filmekkel is kábelen (Wifin nem próbáltam, úgy lehet gond lenne)
-
senki66
senior tag
válasz OPiiPO #85260 üzenetére
Mivel én is érintet voltam abban a diskurzusban, ha megengeded én is reagálnék. Igen én utána néztem és szinte kivétel nélkül olyan szócikkeket találtam, amelyek alátámasztják, hogy az érintett LG modellek problémásak. Csak egy példa, de a googliba rákeresve számtalan hasonló cikket találunk. Pl:[link]
-
senki66
senior tag
válasz #46372352 #85267 üzenetére
Azért lehet egy kicsit kedvezőbb tesztet is találni, ebben is kiemelik a gyengéit, de a pozitívumait is. Nem hiszem, hogy bármelyik alsó/közép kategóriás tévé megugraná a kívánt mértéket. Ha neked sem megy a francia, ezért javasolt a google fordító olvasni, a lényeg azért lejön.
[link][ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz #46372352 #85213 üzenetére
OK, de hogy a viharba hasonlítsam össze a (tetszőleges) két tévét, egymás mellé kellene rakni, ugyan azokat a beállításokat használni (ami más típusoknál nem is biztos, hogy egyszerű), ugyan azzal az inputtal, ez üzleti körülmények között nem megvalósítható, hacsak valaki nem dolgozik ilyen helyen.
-
senki66
senior tag
válasz #46372352 #85209 üzenetére
Igen, csak azt nem írtad le, hogy ez mit eredményez valójában a képi hatásban, mert hogy semmit sem számít azt Te sem gondolod komolyan, eszerint a felbontás, akkor is meg lenne, mint ahogy írtam ha csak fehér subpixel lenne, de az nem lenne színes tv.
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
A Pana EX600E egyébként a hibájától eltekintve milyen. Tudod eredetileg én is azt rendeltem.A képeken nagyon szépnek tűnt a feketéje, IPS-sel nem is értem, vagy a fénykép csal? Lejátszó milyen, felirat kezelés jó? úgy tudom DTS-t nem játssza, de volt aki azt írta igen, mi az igazság. Próbáltad az Universal Media Playert rajta, működik? HDR playback megy rendesen, mert azért az LG védelmében el kell mondanom, hogy ezek itt jól működnek.
-
senki66
senior tag
Attól tartok igen de állítólag ez nem probléma, sőt S UHD-nál nincs is RGBW panel csak a s*ar belépő modelleknél, amitől ne is várjunk többet (~200K-ért tényleg, mit is képzelünk), de ezek szerint 400K-ért sem.
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz Shepherdke #85177 üzenetére
Nem tudom, de elég valószínű.
-
senki66
senior tag
válasz Shepherdke #85174 üzenetére
Nálam ez a klasszikus távval is állítható, ez nem hiszem hogy az MR problémája.
-
senki66
senior tag
Szépen elbeszélünk itt egymás mellett, de én arról sem vagyok meggyőződve, hogy a Pana tx-55ex600e olyan jó választás lenne, mint talán olvastad olyant rendeltem elsőre, de a csomagolás sérülése miatt nem vettem át, utána jött az LG, a tegnap esti hozzászólásodig, úgy éreztem, hogy jól döntöttem, hogy LG-re váltottam, de sikerült elbizonytalanítod. Viszont az általad ajánlott Pana nekem több okból sem tökéletes. Nem kezeli a DTS hangot, nem nagyon dicsérik az oprendszerét és a háttér támogatása sem túl jó. Viszont az 5 év az nagyon Pro, de legalább Te elégedett lennél vele, de nem , hisz azt írod vissza küldöd. Ezért is vagyok dilemmában, ha jól emlékszem sok-sok hozzászólással ezelőtt azt írtam, hogy ebből a kategóriából nincs jó választás, azt hiszem ez így is van.
-
senki66
senior tag
válasz z123456z #85158 üzenetére
Az én megítélésem azt hiszem teljesen összefonódott kmaro-val, mert néhány kérdésben hiszek neki, ha nincs ez a közjáték valószínűleg korrekt formában kibeszélhettük volna ezt.
Viszont tényleg nem lehet belátni, hogy nekem ez az első UHD tévém, nincs mihez hasonlítanom, nem tudom, hogy egy RGB paneles szebb lenne vagy nem, így azt sem tudom értékelni, hogy az enyém hol foglal helyet a rangsorban. Persze a korábbi FHD-hez képest szebb a képe, már amikor, de hogy ez mennyit ér, azt nem tudom megítélni, ezért próbálok itt tanácsot kérni. Ti mint szakértők vagy olyan helyen dolgoztok, ahol sok tévé megfordul, vagy gyakran cserélgetitek a tévéteket és ezért van tapasztalatotok, vagy nem tudom, de ugye akkor jogos a felvetés, hogy nektek nem ilyen tévétek van és ez nem csak ár kérdés, hiszen egy idei FHD , ahol nem merülne fel az RGBW probléma nem nagyon drágább, mint az UHD alsó harmada.[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz #94529552 #85148 üzenetére
Ha jól látom sem neked, sem huncutka1029-nek sem a többieknek, akik harciasan védelmezik az RGBW struktúrát, nem igazán ilyen tévéjük van. Vagy OLED vagy Full HD, amiknél ez a probléma nem áll fent. Nem tudom, hogy kmaro-nak igaza van e, de azért ez a pixel dolog nem hiszem, hogy teljesen figyelmen kívül hagyható lenne egy választásnál és le kellene kezelni, aki szóba hozza. Beszélünk direct/edge ledről, milyen az oprendszer/lejátszó, van e fülhallgató kimenet, milyen a láb, de arról nem lehet beszélni, hogy 4k vagy 3k, legalább is anélkül, hogy hülyének néznék az embert. Azt hiszem még egy RGBW-s tévé tulaj sem szólt eddig hozzá, hogy igen nekem ilyen van és szuper jó.
-
senki66
senior tag
Még a nagy pixelháború előtt volt egy kérdésem (nem jugoszláv búvár gyíkemberes) , erre tud valaki válaszolni.
"Az LG távirányítóját, a hagyományost, lehet párosítani a Telekom set top box-szal vagy csak a Magic Remote-ot?" -
senki66
senior tag
válasz z123456z #85109 üzenetére
Azért ez nem ilyen egyszerű, az ár és a telekomos részletfizetés miatt ez a 3 típus jöhet csak szóba:
Samsung UE55MU6102 inkább 49MU6102
Panasonic TX-55EX600E
LG 55UJ6307
Amíg az LG topikba nem vetődtem nagyjából ezt a sorrendet is ajánlották a fórumtársak, mivel a Samsung kb 30k-val drágább és nem is olvastam róla túl jókat és többen is a Panát javasolták 2. helyre, ezért azt rendeltem, de a véletlen közbeszólt, mert a tévét sérült csomagolásban hozták és nem vettem át. Emiatt új rendelést kellett leadnom és akkor jött képbe az LG, de akkor még nem hallottam erről a pixel mizériáról. "Ennyi kétség, félelem és reszketés után te már soha nem fogod meggyőzni magadat, hogy jól döntöttél" -ez kicsit gúnyosra sikeredett, azt hiszem, még igaz is lehetne, de az a gond, hogy az ellenkezője is igaz lehet. Ha visszaküldöm és a másik kettőből választok, azokkal kapcsolatban is sok kritikát olvastam. Csak próbálom az elérhető információhoz képest a legjobb döntést hozni.
Ez az arany 4K logós történet ez hogy van, mert az én tévémen ilyen valóban nem volt, csak ez: -
senki66
senior tag
válasz #94529552 #85102 üzenetére
Én a kérdéseimet általában az egész topik közönségéhez intézem, akkor is ha konkrétan valaki hozzászólására válaszolok és örülök, ha valaki megtisztel a reagálásával. A topik olvasása közben azonban nem lehet szelektálni, ha valaki érdekeset ír, akkor arra felfigyelünk. Kmaro bár már többször indulatosan és nem túl szép helyesírással szólt hozzá, de ez utóbbi felvetése számomra új volt és úgy tűnik van is benne valami. Én nem tudtam erről a pixel számháborúról, mert eddig Samsungom volt és ott ez fel sem merült. Azért az ebből is látszik, hogy ez az LG-hez köthető probléma. Korábban Te is érdeklődtél ebben a témakörben pl. ebben a topikban:https://prohardver.hu/tema/re_lg_webos_3_0_okosteverendszer_videoteszt/friss.html , de a téma ott sem lett megnyugtatóan lezárva. Ott azt írják, hogy összehasonlító tesztek ugyan nincsenek, de szintetikus tesztekben ez a megoldás alulmarad. Azóta megtudtál olyan új és döntő információt, amely alapján biztos vagy benne, hogy nincs hátránya ennek a megoldásnak, mert ha igen, akkor légy szíves oszd meg velem, hogy megnyugodjak, mert most egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy tényleg jól választottam e, illetve most még lenne lehetőségem változtatni.
-
senki66
senior tag
válasz #94529552 #85099 üzenetére
Ezt most hogy érted, hogy más is vesz és épít be rgbw panelt az LG-től vagy, hogy ugyan onnan ahonnan az LG más is rendel ugyan ilyent? A linkelt oldal szerint csak az LG panelek rgbw-sek. Számomra az az igazi kérdés, hogy emiatt akkor jobb egy Samsung vagy Pana tv?
-
senki66
senior tag
válasz Dave567 #85087 üzenetére
"Nem az LG termékről van szó" már ne is haragudj, de akkor miről? Próbálok utána nézni ennek a dolognak, de a neten más források is írnak erről a kérdésről és ha más nem is, de az látszik, hogy ezt az RGBW módszert csak az LG használja. A kérdés az, hogy ettől ez tényleg csak 3k és gyengébb kép e? Mivel nekem ez az első 4K? tévém, nem tudom mihez hasonlítani, nekem az LG UJ6307 képe az FHD után szebb, de hogy pont ilyennek kellene e lennie, azt nem tudom.
-
senki66
senior tag
válasz Tybee000 #85083 üzenetére
kmaro berakta a linket, a tiéd ez lehet [link], tehát eszerint RGBW
Most azért kicsit elbizonytalanodtam, hogy megtartsam e az UJ6307-et, még lenne 6 napom, hogy visszaküldjem. Szakértő fórumtársaknak mi erről az RGBW-ről a véleményük. Rosszabb ezáltal a képi élmény, mint egy Panasonic vagy Samsung tévénél, vagy ez csak a kákán is csomókeresés?[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
Az LG távirányítóját, a hagyományost, lehet párosítani a Telekom set top box-szal vagy csak a Magic Remote-ot?
-
senki66
senior tag
Én nem is küzdök vele, hogy a számítógépen beállítsam a HDR-t, úgy néz ki a Universal Media Server-rel megoldódott a lejátszási probléma. Bár egyszer már újra kellett telepítenem tegnap, mert a tévé egy idő után nem látta az inputok között az UMS szervert. Remélem ez csak egyszeri, fatális hiba volt. UMS-sel a tv-ről be tudom tallózni a filmeket, sorozatokat és a Fénykép és videó alkalmazással most már a HDR lejátszás is megy, felirat is ok. Egyetlen hiba maradt a távirányítón nem megy a gyors előre/vissza tekerés HDR lejátszás alatt: Ez a funkció nem érhető el. hibaüzenetet ad.
Még egy apró furcsaság hogy HDR-s film indításakor kiírja a lejátszó, hogy: Ez a videó nem támogatja a hangot, de aztán a hang látszólag mégis rendben van. -
senki66
senior tag
válasz #94529552 #84993 üzenetére
Azt hiszem kicsit megkeveredtem - amikor a tévés plex alkalmazásról írtam, hogy abban nem lehet feliratot állítani, mert azt valójában nem is tudom használni. Ha azt elindítom, akkor csak azt mondja, hogy másik eszközön lépjek be a plex.tv.link oldalra a tévé által adott kóddal. Ez nem tudom mire jó. Valójában az történik, hogy a Plex szerveremet, mint input forrást nyitom meg valójában a Fénykép és video alkalmazással és abban nem tudok feliratot és hangsávot állítani.
Ezzel szemben, ha a videót kimásolom egy pendrive-ra, azt beolvassa a tévé és akkor is a Fénykép és videó alkalmazás nyitja meg, de akkor lehet állítani mindent, hangsávot, feliratot.
Ha viszont a Plexet a tévé böngészőjében nyitom meg, akkor vagy lekonvertálja valami élvezhetetlen képre, ha pedig beállítom, hogy eredeti minőségben játssza le akkor el sem indul, vagy időnként megszakad, hogy memóriát kell felszabadítania. -
senki66
senior tag
válasz senki66 #84991 üzenetére
Nos a TV beállításokban nem találtam még meg, amire rákérdeztem, viszont a Windows/Gépház-ban megjelent egy Kijelző/Szín/
HDR és Speciális szín Ki/Be kapcsoló, ami korábban nem volt. Ezt kikapcsolva ismét színhelyes lett a kijelző (TV) képe(nem csak fakó, hanem kékes árnyalatú is volt).[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
A számítógépem HDMI kábellel van a tévére kötve (monitorként is használom) eddig nem vettem észre, de ma amikor más inputról visszakapcsoltam a gépre, akkor jobb fölső sarokban felvillan egy ikon, hogy HDR és mintha fakóbb is lenne azóta a kép. Tegnap rémlik, hogy valahol állítgattam ilyent, de nem emlékszem hol. Gondolom felesleges a számítógép monitorként a HDR, illetve hol lehet ezt ki/be kapcsolni. Másik HDMI-nél, amire az Iptv set top box van kötve nem lehetett beállítani a HDR-t.
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz Lacielvtárs #84987 üzenetére
Második napja ismerkedem a tévével, webos-szel. Azt hiszem meg fogunk barátkozni. Sajnos az UJ6307-hez nem kaptam Magic Remote-ot, anélkül egy kicsit nehézkes a kezelése, némileg kárpótol és kalapemelés is jár az LG-nek, hogy bár milyem usb-és egeret, klaviatúrát lehet használni vele, de hosszútávon kell egy Magic Remote, de most éppen sehol sem lehet kapni. Max Alzánál 1.5-szeres áron. Euronics több üzletét is felhívtam és nincs nekik, E.Digitálnál megrendeltem, de ők is csak továbbítják a rendelést.
Apropó nincs valakinek egy feleslegessé vált AN-MR650A távja, amit jó pénzért megvehetnék?
A tévével nagyjából elégedett vagyok, ami negatív, hogy a gyári Plex lejátszója nem kezeli a feliratokat, a tévé lejátszója ugyan viszonylag jó, de a hosszú ő és ű betűket nem helyesen jeleníti meg és a lejátszó lemezről a BD könyvtárakat nem játssza le. -
senki66
senior tag
válasz Lacielvtárs #84983 üzenetére
Ok, azt hiszem maradok az A verziónál. A Samsungot nem bántásból említettem csak mert abban a topikban nagyon kihangsúlyozzák, hogy új tévénél első lépés kikapcsolni az automatikus frissítést és később is csak nagyon indokolt esetben frissíteni. Egyébként szerettem a Samsung tévémet, 9 évig megelégedéssel használtam, betört a kijelzője.Most csak azért váltottam LG-re mert gyorsan kellett egy tévé és hasonló adottságokkal ezt kb. 30k-val olcsóbban kaptam meg. Egyébként LG-nél gyakori a frissítés és a tv valóban megtalálja vagy inkább manuálisan kell letölteni, telepíteni? A Samum nem volt smart,ezért ott csak manuálisan lehetett frissíteni, első 2 évben volt vagy 3 frissítés, aztán már nem.
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
válasz huncutka1029 #84918 üzenetére
Sajnos ez a megoldás mégsem jöhet szóba, tegnap megjött a tévém és ma meg akartam próbálni ezt a módszert, de nincs füles kimenet.
-
senki66
senior tag
Az LG-nél mi a helyzet a firmware frissítéssel, azt tudom, hogy pl. a Samsungnál kifejezetten ellenjavallt a frissítés, mert legtöbbször inkább elvett vagy elrontott valamilyen funkcionalitást.
Itt is ez a helyzet és nem érdemes bekapcsolni a frissítést? -
-
senki66
senior tag
Üdv,
Megérkezett az UJ6307, sok bosszúság után (rossz HDMI kábel, ami eddig jó volt) végre kapok jelet a PC-ről és az STB-ről, viszont a PC bár 3840x2160 felbontásra van állítva mégsem tölti ki a képernyőt, két oldalt fekete csík van, ha az STB van kitéve, vagy a TV saját rendszere, akkor ok. Mi lehet a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.